Arteja vasara,noreciau papuosti savo atzalas laikinomis tatuiruotemis ant kuno.Gal zinot kokiais dazais tai daryti ir kaip?Pasidalinkim....gal ir pacios pasipuosim
Žiūriu niekas tau neatsako, tai aš pirma busiu.
Vaikams, o gal net tau pačiai noriu pasiūlyt štai tokį dalyką. Jau buvau ir primiršus, labai gerai, kad priminei, reiks ir man vasarą pasidaryt "tatuiruotę" http://www.naturalexpressions.org/mehndipic.html Galima išpiešt kokius tik nori ornamentus. Tai vadinama Mehndi. Įvesk google vaizduose šį žodį, ten daug grožio išmes. na ir kelios foto čia, akd aiškiau būtų apie ką kalbama. ![]()
Radau, jog šiam grožiui naudojama chna pasta. Tik įdomu, kur jos gauti
Mardze,kaip grazuuuuuu.... gal pati dareisi? Su kokiais dazais geriau butu,kad ilgiau laikytusi/ Idomu cia is rankos paisoma,ar su trafaretais?
Jei ranka neklauso, puikiauisiai tam tinka ir tarfaretai
tik su kokiais dazais???
Justiniškėse, Netoli Širdies chirurgijos centro, šalia Maximos vaikiškų žaislų parduotuvėje mačiau spec. dažus, skirtus vaikams (lyg antspaudėliams daryti), galvoju, gal tokie turėtų tikti...
šį tą radau: Dažai piešti pirštais 5 spalvų 40gr. Dažai piešti pirštais .5 spalvos po 40 gramų. Šie dažai skirti naudoti vaikams nuo 3 metų, supažindinant su spalvų pasauliu. Tai ryškių atspalvių, greitai tirpstantys dažai Dažais piešiama ant popieriaus, kartono ar kt. medžiagos, nenaudojant vandens. ![]() šaltinis Ekologiški dažai vaikams diskutuojama apie spec. dažus, skirtus piešti pirštais- manau turėtų tikti tik gal nebūtų ilgalaikiai QUOTE(irmulia @ 2007 06 02, 00:14) Justiniškėse, Netoli Širdies chirurgijos centro, šalia Maximos vaikiškų žaislų parduotuvėje mačiau spec. dažus, skirtus vaikams (lyg antspaudėliams daryti), galvoju, gal tokie turėtų tikti... šį tą radau: Dažai piešti pirštais 5 spalvų 40gr. Dažai piešti pirštais .5 spalvos po 40 gramų. Šie dažai skirti naudoti vaikams nuo 3 metų, supažindinant su spalvų pasauliu. Tai ryškių atspalvių, greitai tirpstantys dažai Dažais piešiama ant popieriaus, kartono ar kt. medžiagos, nenaudojant vandens. ![]() šaltinis Ekologiški dažai vaikams diskutuojama apie spec. dažus, skirtus piešti pirštais- manau turėtų tikti tik gal nebūtų ilgalaikiai Manau,kad sitie kaip tik turetu kaip vaikiski greitai ir gerai nusiplauti.... O jei su tushu? Kaip nors ji ten sutvirtinus? O gal chna milteliu yra Lietuvoje pirkt? QUOTE(Latelle @ 2007 06 02, 09:25) Manau,kad sitie kaip tik turetu kaip vaikiski greitai ir gerai nusiplauti.... O jei su tushu? Kaip nors ji ten sutvirtinus? O gal chna milteliu yra Lietuvoje pirkt? Tie dažai kiek žinau ir nusiplauna greitai, bet tada koks smagumas vaikui O kokiais dažais išdažomos merginos makiažo ar šukuosenų konkursams? QUOTE(Dujokaukee @ 2007 06 01, 19:24) kažkada seniai buvau rytuose, tai mačiau kaip paišo su ta pasta. ten chna miltelius sumaišo su kažkuo, gal net vandeniu Bendraminčiuose yra tema "Musulmonas -mano vyras", man atrodo ten galima būtų gauti informacijos šia tema QUOTE(irmulia @ 2007 06 02, 10:37) Tie dažai kiek žinau ir nusiplauna greitai, bet tada koks smagumas vaikui O kokiais dažais išdažomos merginos makiažo ar šukuosenų konkursams? va va kazkur reiskia gauna body art,ui? as tai noreciau,kad kokias 2 savaites laikytu ir maudytis galima butu....reikia chna pastos gauti
tuoj, palaukit, parašysiu kaip daroma ta chna pasta.
O čia įdedu nuorda su trafaretais tinkamais ant kūno, nes bent jau man tokių gražių indiškų raštų pačiai sau neišeis išpiešt. http://www.allthingsnails.co.uk/shop/index.php?cPath=28_49
Štai jums straipsniukas rusų kalba kaip pasigamint 'dažus tatuiruotei'. Norėjau išverst, bet labai jau tingiu
http://www.india.ru/india/mehandi/index.shtml
gal ta chna tinka kur Droge parduoda?
Na pagal mane tai ta chna ir yra kur ir Droge ir kitur parduoda. Bet ji turi duot tokį atspalvį, kokio norit. Geriau, kad būtų be jokių priemaišų.
Tik vat vienam forume skaičiau, kad juoda chna dažnai alergija sukelia, o aš juodos tatuiruotės ir norėčiau.Chna milteliais nelabai domėjaus, bet lygtais juodų mūsuose nėra QUOTE(Marzde @ 2007 06 02, 09:49) Na pagal mane tai ta chna ir yra kur ir Droge ir kitur parduoda. Bet ji turi duot tokį atspalvį, kokio norit. Geriau, kad būtų be jokių priemaišų. Tik vat vienam forume skaičiau, kad juoda chna dažnai alergija sukelia, o aš juodos tatuiruotės ir norėčiau.Chna milteliais nelabai domėjaus, bet lygtais juodų mūsuose nėra tikrai yra. Ir juodu, ir ryzhu. Reiketu ieshkot gal eurokose
Kažin ar būtinai per tą tūtelę piešti
Va prisiminiau, kad mama jaunystėje dažydavo plaukus maišydama lygiom dalim chna su basma, tai gaudavosi toks riešuto atspalvis.
vein su vandniu nelabai piešinys laikysis, na gal kelias dienas, nežinau. Citrina-rūgštis, kuri paded išsilaikyt piešinėliui, o arbata stipri spalvai išgaut, dar tinka stipri kava.
Tūtelė nebūtina, tiesiog taip lengviau piešt, lygus "makaronas" lenda. Galima špricą (be adatos) naudot. Su teptuku nelabai patogu, bet gali bandyt, nieks nedraudžia. Aš tai darysiu su trafaretu, kad lygiai gražiai gautųs.
Chna miltelių yra pirkti Vilkpėdėje, kosmetikos bazėse, seniau tai kapeikas kainuodavo (apie 0,40-0,50 ct), dabar šiek tiek kaina pakilusi, bet ne per skaudžiausiai
Nu man kaip grazu....tik tie rastai tokie sudetingi.....
Irmulia galima kazka panasaus ispjaustyti? Mardze,kaip tau sekasi/ As vakar nusipirkau chna,bet ziuriu per mazai,ten blakstienom dazyti...
Latelle aš dar nieko nedariau. Norėčiau kokio rašto ant rankos, bet pačiai sau nesigaus padaryt.
Merginos gal žinot ar tatuiruočių darymo salonuose turi trafaretų? Eisiu pirmadienį ieškot drakono. Ir iki ketvirtadienio turiu būtinai pasidaryt, tai jei kas gausis-pasirodysiu.
Mardze, gal toks tiks?
![]() ![]() ![]()
šią žiemą turėjau džiaugsmo apsilankyti Indijoje, ir viena iš atrakcijų buvo rankų dažymas
Kad ir ne nuotaka, nusidažiau rankas ai dar apie tai, kaip dažė - tai meistrės tą pastą iš tūtelės spaudžia, bet žinoma, kad gautųsi gražiai, reikia būti kažkiek bent jau įvaldžius šį reikalą... na kokios konditerės, kai tortus puošia, manau, galėtų ir rankas gražiai išpiešt
Tai vat, kad juodos chna natūralios nebūna, tad geriausia imt bespalvę, o spalvą suteikia arbata (jau n karta kartojuos), nes nuo tų priemaišų cheminių suteikiančių spalvą, gali alergija kokia sukelt.
na ir grazumelis!!!
na man pirmam kartui ir paprastesnio rastelio uzteks....
Nu žalia rūta, gi galėtų kokios Indijos parduotuvės prekiauti tais dalykais-priemonėm. O mažu prekiauja? Reiks šiandien pasmalsauti.
Gera ideja! Juruze laukiam atsiliepimu is parduotuves....
Nieko Indijos krautuvės neturi, na bent jau Klaipėdoj (apėjau 4). Vienžo pardavėjos nelabai ir suprato ko aš iš jų noriu
Gal sostinėj yra, va ta Izidė ar kaip ten gal didesnės Vilniuje? Ir pasiūla didesnė.
nu ka,bandziau su tusu,s....gavosi issiliejo viskas...gal ji galima kaip nors patirstint?
Radau kažkokį receptą, kaip pasigaminti hna masę tatuiruotėms:
2 šaukšteliai chna truputis vandens 1 šaukštelis citrinos sulčių (arba rožių vandens) Taip pat galima bandyti dažyti su tamsių uogų sultimis, pvz. mėlynės Video filmukas kaip išpiešti tatuiruotę Kaip pasigaminti tūtelę išpiešimui Video filmukas Na ir Video filmukas kaip paruošti chna masę tatuiruotėms Papildyta: Ir štai lietuvių kalba straipsnis apie Įmantrius chna ornamentus Info anglų kalba Info prancūzų kalba Info anglų kalba Čia kas Vilniuje daro tokias laikinas (iki 15 dienų) tatuiruotes Dėl tų spec. chna galima kreiptis www.ajurveda.lt, jie turėtų ką nors žinoti... Citata: "...Tokie piešiniai, vadinami mehndi, yra daromi sutrynus chna lapus su specialiais priedais ir teptuku užtepant dažus ant odos. Tokiu būdu "tatuiruotė" ant odos išsilaiko 1-3 savaites..." Šaltinis
Ar jums tai panašu į chna skirtą plaukams dažyti?
Rašo, kad ta chna netinka, reikia chna skirtos odai, betgal galima išbandyti ir su plaukams skirta (juk dažymo metu kotaktuoja su galvos oda ir nieko) Tikslinu receptą ir visą eigą: 2 val. š. chna (kažkur vienai rankai dekoruoti) citrinų sulčių ir cukraus (po lygiai kiekvieno) tiek, kad gautųsi masė kaip bulvių purė. Citrinos sultis galima pakeisti šiltu vandeniu (geriausiai pirktiniu) Tai suteiks geresnį atspalvį ,tik reiktų trupučio daugaiu cukraus įmaišyti. Išmaišius masę palikti apie 2 val. pastovėti. Įlašinti keletą lašų eterinio aliejaus Palikti pastovėti 6-8 val. Išmiešus motyvą, palikti nudžiūti paviršiui. Po to suvilgyti citrinos ir cukraus mišiniu ausų krapštuko pagalba. Palikti išdžiūti. Motyvui išdžiuvus, padengti išpieštą plotą popierine servėtele ir apvynioti ranką med. tvarsčiu (bintu). Palikti džiūti visai nakčiai arba ne anksčiau nei po 6-8 val. Kitą dieną nuvalyti sudžiuvusią masę gramdant su nagais (?) arba šveičiant su popieriumi, suvilgytu alyvuogių aliejuje. Nenaudoti vandens! vengti tatuiruotės kontakto su vandeniu visas 24 valandas. Šaltinis
nu Irmulia ir padirbejai....man kaip ant kojos grazu ornamentai,bet rankos igudusios reikia...
Papildyta: tik ta mano chna nepanasi i parodyta...
Kažkur skaičiau, kad tos specialios chna tatuiruotėms (buteliukais) galima įsigyti turguje, tik svarbu nepirkti juodos chna, nes ji sukelia alergija ir dar velžin ką
Taip kad šturmuosim visus Vilniaus turgus ir bobutes O kokią turi Latelle, įmesk jos foto, kad žinotumėm
Dar viena idėja:
galima naudoti rašalinį parkelį (arba gelinį rašiklį) arba labai minkštą pieštuką (B6) išpiešimui ornamentų arba štai tokiu būdu: ant kalkinio popieriaus (manau tiks ir kepimo popierius arba likęs nuo sausainių) išpiešiame ornamentą ir išpieštąja puse dedame ant sudrėkito pasirinkto odos ploto, gerai prispaudžiame ir atsargiai nuimame.
Nežinau ar yra toks pas mus hektografinis pieštukas?
nes jo pagalba galima pasidaryti violetines tatuiruotes, paruoštukus darbui su chna mase: Ant kalkės ar permatomo popieriaus nukopijuoti motyvą su šiuo pieštuku (atrodo ir rašo kaip paprastas) sudrėkinti pasirinktą odos plotą alkoholiu arba odekolonu tada dėti piešinį su nupieštu motyvu į apačią ant sudėkinto ploto . Jei reikia galima papildomai sudrėkinti motyvą alkoholiu ar odekolonu, tik atsargiai, kad motyvas neišsilietų. Hektografinis pieštukas, sudrėkęs nuo alkoholio ant odos tampa violetinės spalvos. Spalva gaunasi gan šviesi, bet tikrai palengvins motyvo piešimą su chna esant ypač sudėtingiems ornamentams. Ir tuo metu kai užtepama chna masė, ir palaikoma, nuvalius, nesimato jokių violetinių kontūrų. Šaltinis ![]() Įdomu tai,kad pasirodo ta chna, kuri yra naturali (supakuota kveivame maišelyje ir labai nedaug kainuoja iki lito berods) yra tinkama daryti tatuiruotėms. Aišku, ją reikia paruošti. Tatuiruotes darant su natūralia chna, nuvalius masę ormanentas bus rausvos, kitaip ryžos spalvos.
O štai čia rašoma, kad chna, skirta plaukams, netinka darytis tatuiruotėms.
Dar vienas įdomus ir naudingas dalykas, tai, kad norint vaikams daryti tokias chna tatuiruotes, mišinį reiktų maišyti su levandų eteriniu aliejumi.
šaltinis Papildyta: Svetur galima įsigyti štai tokių rinkinukų: Papildyta: Taip turėtų atrodyti chna skirta piešti ant odos. Įdomu: Jei chna miltelių spalva yra blyški, vadinasi ji-pasenusi, ir piešinys gali būti neryškus.
Štai taip atrodo chna pasta buteliuke
![]() Truputis info iš kur kaip kas kada naudojama O Čia rasite visą chna produkciją : plaukams, tatuiruotėms ir kt. Gal atip bus lengviau atsirinkti, kas tinka tatuiruotėms, o kas nelabai Taip atrodo chna plaukams: ![]() Ši, kaip rašo, skirta ir plaukams ir odai dažyti ![]() Plaukams Čia rašoma apie naują nepavojingą sveikatai juodą chna, Kas gali atsitikti panaudojus juodą chna
![]() Šaltinis Su chna galima ne tik ant odos piešti, bet ir dekoruoti medžiagą, medį ir pan. ![]() primena pirografiją (medžio graviravimas), na bet apie tai diskutuosime kitoje temoje
As turiu chna blakstienoms ir plaukams,kuri kaip sakei netinka,gal radai kur tinkancios? O idomu kaip kitomis spalvomis isgauti?
Čia rusų kalba radau, kad chna plaukams netinka odai
Pakelis atrodo štai taip: ir turi būti parašyta " Хна иранская 25г натуральная " be jokių mineralų Nesupainiokite, yra labai panašiame pokelyje chna su negyvosios jūros mineralais Kuri netinka remiantis pagal info, pateiktą nurodytame tinklalapyje. Rusų kalba straipsnis apie chna tatuiruotes ir paruošimo būdus. Kur rasite ir kelis trafaretų pavyzdžius bei priemonių sąrašą |