Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Prieš 19 metų
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Rubinele
TAIGI, ANTROJI ISTORIJA
Pirmąjai dukrytei jau 1 metai ir 11 mėnesių. Vyras jau namie – armijoje padarė operaciją ir pagal tuo metu galiojančias tvarkas paleido namo – be proto džiaugiausi kad grįžo, kai mažajai buvo tik 5 mėnesiai. smile.gif smile.gif smile.gif
Taigi, gruodis, gimdyti po savaitės. Nuvarom pas mano draugę, o jos tėtis iš užsienio atvežęs kiaušininio likerio – tiems laikams – retenybė! Vyras su drauge sako – „išgerk taurelę – greičiau pagimdysi”. Išgeriu, grįžtam namo, sutariam, kad ryt – šeštadienį, paliksim vaiką močiutei ir varysim po senamiestį pasivaikščioti. SUPER. Orą žada puikų. smile.gif
Guldamasi staiga pajaučiu, kad kažkoks skystis per kojas nubėgo (su pirmąja man vandenis gimdykloje nuleido). Keliu vyrą, sakau, gal darom kažką, nežinau net, gal gimdau. O naktis, mašinos neturim, Antakalnio klinikos (šalia gyvenom) uždarytos remontui, gimdyti reikia tuo laiku vadinamoje Kovo 8 ligoninėje prie stoties. Atvažiuojam naktį, aišku, tuo metu daktarai ko gera atsakingesni buvo – apie tai, kad namo paleisti – net minčių nebuvo. Apžiūrėjo, pasakė, kad tik šoniniai vandenys nubėgo, bet guldo iki gimdymo ir jokių kalbų. Guliu per naktį priešgimdyvinėje - jokios veiklos, bliaunu visą naktį gailėdamasi sugadinto šeštadienio – juk turėjome dviese į miestą eiti. verysad.gif Baisiausiai noriu želė. biggrin.gif Guliu vėl patologiniame skyriuje – ligoninė perpildyta – taip iki trečiadienio. Ačiū Dievui, kad palatos daktarė buvo vedėja Baranauskienė (TV pranešėjo žmona), labai faina daktarė. Trečiadienį ryte nusprendžia, kad užteks, laikas gimdyti, terminas jau suėjo. Tiesa, jau iš vakaro man pilvą pamausdavo. Skirtingai nuo Antakalnio ligoninės niekas neklizmuoja, tačiau duoda išgert ricinos – siaubas kažkoks, vos išlaikiau neapsivėmusi. Skuta ir pan. – juk tais laikais visos apžėlusios vaikščiodavom. Veda į gimdyklą ir, davę lovą, liepia kuo daugiau vaikščioti. Vaikštau ir per praviras gimdyklos duris matau, kaip po kranu paprastu vandeniu prausia naujagimį. unsure.gif Moterys gimdo ant visų įmanomų lovų – kušečių ir laikinų lovų, vienu metu maždaug 6. Kai guliu palatoje matau, kaip vienai gimdyvei, matyt “po blatu”, duoda pakvėpuoti deguonies. Man neskauda beveik, nubėga vandenys tulike. Tada daktarai nusprendžia, kad jau laikas ir guldo į gimdyklą, kur šaukia ir verkia gal 5 moterys vienu metu. verysad.gif Guldamasi pamatau, kaip vienai prapjauna tarpvietę, kad neplyštų – siaubas. Kraujas ir riksmai. Guliu, pajungia lašelines, o skausmas tik toks, kaip per mėnesines. Vandenys nubėgo apie 12 dienos, jau tuoj 20 val. ir daugiau nieko, nors jaučiu, kad lėliukas jau eina, tik išeiti negali. Visiems aplinkui dzin. Mano lašelinė seniai išlašėjo – niekam neįdomu. Mane ima žiaurus siaubas, kad vaikiukas numirs, guliu ir bliaunu, o daktarės nusprendžia, kad laikas eiti gert kavos. Gerai, kad pas kitą gimdyvę atėjo draugė – naujagimių daktarė. Ji sako kitoms – “ši moteris antrą gimdo, bus greitai, gal pažiūrėkit”. Tos baisiai nepatenkintos, burbėdamos pažiūrėjo, viena įkišo man pirštus – tą pačią minutę dukrytė mano ir gimė – daktarė net nesitikėjo. Pamačiau juodų plaukų kupetą ir mergytės užpakaliuką. Kas gims tais laikais beveik niekada nepasakydavo. Taip gimė mano antroji.
Po to mane 6 val. šaldė ant neštuvų koridoriuje, o ryte atsibudau kraujo baloje. Paprašiau pakeisti patalynę, o sanitarė pasakė, kad jei pagimdžiau, tai ji man skirta savaitei – vos išprašiau pakeisti.
Va taip atėjo į pasaulį mūsų lėliukai, kuriems dabar apie 20.

Sėkmės visoms!!!
Persil
Viena patalyne visai savaitei? doh.gif
Tikra supermamyte!
LedineLedi
Kaip skiriasi viskas prieš dvidešimt metų ir dabar...
Bet šaunu, kai jau tokios didelės panos. O mamytė viską prisimena. 4u.gif Smagu 4u.gif
astukas111
dabar visiskai aisku kodel,tais laikais tik kudikeliu neisgyvendavo verysad.gif musu giminej net du verysad.gif kaip noretusi tiketi kad neper gydytoju poziuri i gimdyve

labai linkiu kad jusu dukrytes jums anukelius gimdytu kuo lengviau.

o ir savo mama suprantu ko atlekus visa gimdyma nuo gimdyklos duru nesitrauke,o kai siaipne taip issiunciau namo tai skambino kas 5min ir trukde personalui dirbt lotuliukas.gif
Zylute1
taips blink.gif na ką, aukite sveikos ir laimingos 4u.gif
diana_z
Dieve koks siaubas! O tai kaip tada gimde moterys pries beveik 30 metu,kaip akmens amziuje?
Tai dabar jau anukeliu laukti reik. Ir tiketis kad dukterys bus gerai priziuretos ir naujagimiai graziai sutikti.
Gili
Nu net nelabai galima ka pasakyti apie tokius gimdymus. baisu ir tiek.
SUPER HERA
4u.gif gimiau daugiau kaip prieš 20m smagu,kad po jūsų istorijos galėjau isivaizduoti,kaip viskas atrodė tais laikais.nes mano mamai su narkoze kažką darė,ji papasakoti nieko negalėjo.isivaizduoju,kaip tais laikais nesiskaitydavo su moterimis, ir gimdymas,kūdykio būklė ir t.t moteriai buvo nežinomi,nekomentuojami.ir kiek tada gimdyvių jausdavosi pažemintos,nes esu girdėjusi dar iš kažko,kad daktarai naudodavo tik tokius jiems reikalingus komentarus-gulk,žerkis,nestenėk,nedejuok... doh.gif
ir vient 10dienų ligoninėje,be šeimos,dažniausiai be vyresniųjų vaikų,kurių nebūdavo kam palikti,irgi tikras košmaras doh.gif nupurto mane isivaizduojant sovietmečio gimdymą.
ne i temą,bet mano močiutes draugė buvo pribuvėja,tai pasakojo visai apie kitokias priškario-pokario gimdymo istorijas,kur gimdymas buvo šventas,ypatingas,gerbinamas ritualas rolleyes.gif
.nu bet tada ir nuskausminamųjų,jokių epidūrų nebūdavo,ir tai labai šaunu.aš tik už natūralų gimdymą 4u.gif blush2.gif
Elenele Raganele
blink.gif o siaubas,na ir istorija,nejau ir mane taip gimde ????Ziauru
allegro
QUOTE(irina @ 2007 06 02, 08:15)
Viena patalyne visai savaitei? doh.gif
Tikra supermamyte!
*

Kiek esu girdėjus,ai duodavo ne tik savaitei,bet visoms 10 dienų doh.gif
nerimute
Kauno Mazylyje pries 7 metus buvo tas pats. Atsibudau kraujo baloje, o seseles ir sanitares tik akimis klapsejo kai paprasiau svarios paklodes: "nezinom ka daryti, toks retas atvejis, pas mus viena paklode skiriama visam laikui". Nu aisku, kysio prasesi merginos, tik ne ant tokios pataike. Salia lovos buvo padeta kruva paluciu gimdyvei, tai as jas susiklojau keliais sluoksniais ir gulejau ant ju tas dvi paras.
Taistė
Va sitokiom salygom mano mamytei pries daugiau nei 20 metu gime neisnesiotos dvynukes cray.gif Siais laikai tikrai butu issaugotos, juo labiau kad gime gyvos, mama dar girdejo jas verkiancias, bet, kaip ji pasakoja, "niekas net nepaziurejo, sumete i krepselius ir isnese kaip kokius daiktus" verysad.gif
Rubinele
QUOTE(allegro @ 2007 06 03, 13:24)
Kiek esu girdėjus,ai duodavo ne tik savaitei,bet visoms 10 dienų doh.gif
*

Taip - kiek guli, nesvarbu, istepta ar ne, niekas nekeicia. O palatoje gulejome 6 gimdyves smile.gif Atnesa i ta purva leliuka maitinti, tai palute svaria pasidedi ir maitini. O salia tarakonas per siena ropoja - nezinia ar juoktis ar verkti. O mano mama pasakojo, kad kai Antakalnyje mane gimde, gulejo pirmame aukste, tai pas jas katinas i svecius ateidavo. Isivaizduojate, katinai, tarakonai vaiksto po palata, taciau teveliu neileidzia - dar koki virusa tipo uznes - absurdas nerealus, kai pagalvoji. Bet tada tokia tvarka buvo.
Niekad napamirsiu 2 aprangos atributu.
1. Tai marskineliai su uzrasu minzdrav (ministerstvo zdravoochranenija). Savo rubu neleidzia (net kelnaiciu), nors as paskui nusispjoviau ir vilkejau, kai nemato. Taigi, kol nepagimdei ir pilvas ant nosies lipa, tai butinai duoda praplestus iki bambos. Nezinai kaip cia uzsidengti - pries daktarus nefaina. O kai pagimdai, tai butinai duoda gerus, bet be jokiu saguciu, o maitinti taigi reikia. Arba pasikeli iki kaklo ir plika maitini arba praplesi, kad patogu maitinti butu. smile.gifsmile.gifsmile.gif
2. Pagimdzius, kaip zinia, kraujai teka kaip is paskerstos. Reikia gi kazkuo uzsikisti, paketu jokiu neleisdavo, o ir nelabai buvo. Duodavo medvilninius skudurus, juo susilankstai ir pasidarai pala. Eini kaip klounas, nes turi kojomis suspaudes ja laikyti, kad nepamestum. Priekyje vienas galas kaba, uzpakalyje kitas, zodziu smile.gif Visos kaip antys ir vaiksciodavom krypuodamos. Lyg to negana, tai ir tos palos deficitas - tekdavo vogti is sandeliuko. Kelios stovi ant "sucherio", kitos vagia smile.gif
Man vyras i ligonine lignino poka atnese, kad baloje neguleciau, tai sanitare sako: cia gal visai ligoninei?
Taip buvo, bet kai prisimenu, dabar juokas ima. Na, tikrai manau, kad mano dukroms bus viskas kitaip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(garbane @ 2007 06 03, 15:10)
Va sitokiom salygom mano mamytei pries daugiau nei 20 metu gime neisnesiotos dvynukes cray.gif Siais laikai tikrai butu issaugotos, juo labiau kad gime gyvos, mama dar girdejo jas verkiancias, bet, kaip ji pasakoja, "niekas net nepaziurejo, sumete i krepselius ir isnese kaip kokius daiktus" verysad.gif
*

Siaubas, uzuojauta tavo mamytei. Mano pries 14 metu gimusi 3-ioji dukryte irgi neisgyveno - gime nepilnai 7 men., 1150 gr. Dabar, manau, butu isgyvenusi - dar mazesni isgyvena.
Langoza
Vaje... unsure.gif
kaip paskaiciau, tai net siurpuliai perejo per kuna doh.gif

moterims, kurios gimde sovietiniais laikais, reiktu apdovanojimus skirt biggrin.gif siaubelis, kokia tvarka, kokia svara ir isvis koks aptarnavimas buvo doh.gif

dabar mes tai kaip ponios, palyginus, gimdom rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Rubinele @ 2007 06 03, 15:23)
Mano pries 14 metu gimusi 3-ioji dukryte irgi neisgyveno - gime nepilnai 7 men., 1150 gr. Dabar, manau, butu isgyvenusi - dar mazesni isgyvena.
*

verysad.gif lb gaila verysad.gif
Isabora
QUOTE(Rubinele @ 2007 06 01, 16:51)
TAIGI, ANTROJI ISTORIJA
Pirmąjai dukrytei jau 1 metai ir 11 mėnesių. Vyras jau namie – armijoje padarė operaciją ir pagal tuo metu galiojančias tvarkas paleido namo – be proto džiaugiausi kad grįžo, kai mažajai buvo tik 5 mėnesiai.  smile.gif  smile.gif  smile.gif
Taigi, gruodis, gimdyti po savaitės. Nuvarom pas mano draugę, o jos tėtis iš užsienio atvežęs kiaušininio likerio – tiems laikams – retenybė! Vyras su drauge sako – „išgerk taurelę – greičiau pagimdysi”. Išgeriu, grįžtam namo, sutariam, kad ryt – šeštadienį, paliksim vaiką močiutei ir varysim po senamiestį pasivaikščioti. SUPER. Orą žada puikų.  smile.gif
Guldamasi staiga pajaučiu, kad kažkoks skystis per kojas nubėgo (su pirmąja man vandenis gimdykloje nuleido). Keliu vyrą, sakau, gal darom kažką, nežinau net, gal gimdau. O naktis, mašinos neturim, Antakalnio klinikos (šalia gyvenom) uždarytos remontui, gimdyti reikia tuo laiku vadinamoje Kovo 8 ligoninėje prie stoties. Atvažiuojam naktį, aišku, tuo metu daktarai ko gera atsakingesni buvo – apie tai, kad namo paleisti – net minčių nebuvo. Apžiūrėjo, pasakė, kad tik šoniniai vandenys nubėgo, bet guldo iki gimdymo ir jokių kalbų. Guliu per naktį priešgimdyvinėje - jokios veiklos, bliaunu visą naktį gailėdamasi sugadinto šeštadienio – juk turėjome dviese į miestą eiti.  verysad.gif Baisiausiai noriu želė.  biggrin.gif  Guliu vėl patologiniame skyriuje – ligoninė perpildyta – taip iki trečiadienio. Ačiū Dievui, kad palatos daktarė buvo vedėja Baranauskienė (TV pranešėjo žmona), labai faina daktarė. Trečiadienį ryte nusprendžia, kad užteks, laikas gimdyti, terminas jau suėjo. Tiesa, jau iš vakaro man pilvą pamausdavo. Skirtingai nuo Antakalnio ligoninės niekas neklizmuoja, tačiau duoda išgert ricinos – siaubas kažkoks, vos išlaikiau neapsivėmusi. Skuta ir pan. – juk tais laikais visos apžėlusios vaikščiodavom. Veda į gimdyklą ir, davę lovą, liepia kuo daugiau vaikščioti. Vaikštau ir per praviras gimdyklos duris matau, kaip po kranu paprastu vandeniu prausia naujagimį.  unsure.gif  Moterys gimdo ant visų įmanomų lovų – kušečių ir laikinų lovų, vienu metu maždaug 6. Kai guliu palatoje matau, kaip vienai gimdyvei, matyt “po blatu”, duoda pakvėpuoti deguonies. Man neskauda beveik, nubėga vandenys tulike. Tada daktarai nusprendžia, kad jau laikas ir guldo į gimdyklą, kur šaukia ir verkia gal 5 moterys vienu metu.  verysad.gif Guldamasi pamatau, kaip vienai prapjauna tarpvietę, kad neplyštų – siaubas. Kraujas ir riksmai. Guliu, pajungia lašelines, o skausmas tik toks, kaip per mėnesines. Vandenys nubėgo apie 12 dienos, jau tuoj 20 val. ir daugiau nieko, nors jaučiu, kad lėliukas jau eina, tik išeiti negali. Visiems aplinkui dzin. Mano lašelinė seniai išlašėjo – niekam neįdomu. Mane ima žiaurus siaubas, kad vaikiukas numirs, guliu ir bliaunu, o daktarės nusprendžia, kad laikas eiti gert kavos. Gerai, kad pas kitą gimdyvę atėjo draugė – naujagimių daktarė. Ji sako kitoms – “ši moteris antrą gimdo, bus greitai, gal pažiūrėkit”. Tos baisiai nepatenkintos, burbėdamos pažiūrėjo, viena įkišo man pirštus – tą pačią minutę dukrytė mano ir gimė – daktarė net nesitikėjo. Pamačiau juodų plaukų kupetą ir mergytės užpakaliuką. Kas gims tais laikais beveik niekada nepasakydavo. Taip gimė mano antroji.
Po to mane 6 val. šaldė ant neštuvų koridoriuje, o ryte atsibudau kraujo baloje. Paprašiau pakeisti patalynę, o sanitarė pasakė, kad jei pagimdžiau, tai ji man skirta savaitei – vos išprašiau pakeisti.

Sėkmės visoms!!!
*

evelina
O jėzau Marija blink.gif kokia priežiūra... net šiurpai nubėgo per nugarą. Sovietinė santvarka, nužmogėję daktarai. jokios pagarbos moteriai ir kūdikiui . schmoll.gif
Gerai ,kad laikai pasikeitė mirksiukas.gif ir tavo anūkėlius pasitiks kaip pridera. Sėkmės thumbup.gif
Kribuk
Ir aš pritariu - gerai, kad dabar kitaip gimdo. smile.gif
Bet svarbiausia, kad viskas gerai baigėsi, kad ir kokios aplinkybės buvo...
Festa
be žodžiu verysad.gif bet gerai, kad dabar kiti laikai smile.gif
Džiuga+
Baisu buvo anksciau...siaubas tikras..Gerai, kad viskas laimingai baigesi. Sekmes Jums.
Dvyniuke
QUOTE(garbane @ 2007 06 03, 16:10)
*

O viešpatėliau kaip baisu... Pagarba Jūsų mamytei, kad ištvėrė tokį košmarą verysad.gif

QUOTE(Rubinele @ 2007 06 03, 16:23)
Niekad napamirsiu 2 aprangos atributu.
1. Tai marskineliai su uzrasu minzdrav (ministerstvo zdravoochranenija). Savo rubu neleidzia (net kelnaiciu), nors as paskui nusispjoviau ir vilkejau, kai nemato. Taigi, kol nepagimdei ir pilvas ant nosies lipa, tai butinai duoda praplestus iki bambos. Nezinai kaip cia uzsidengti - pries daktarus nefaina. O kai pagimdai, tai butinai duoda gerus, bet be jokiu saguciu, o maitinti taigi reikia. Arba pasikeli iki kaklo ir plika maitini arba praplesi, kad patogu maitinti butu. smile.gifsmile.gifsmile.gif

Na, tiesą sakant ir Panevėžio gimdymo namuos tokius duoda, šiek tiek yra dekoltė ant raištukų, bet vistiek labai nepatogūs, krūtinės vaikui nepaduosi. Kaimynka mačiau buvo prasiplėšusi, o aš išvis jų nevilkėjau smile.gif

2. Pagimdzius, kaip zinia, kraujai teka kaip is paskerstos. Reikia gi kazkuo uzsikisti, paketu jokiu neleisdavo, o ir nelabai buvo. Duodavo medvilninius skudurus, juo susilankstai ir pasidarai pala. Eini kaip klounas, nes turi kojomis suspaudes ja laikyti, kad nepamestum. Priekyje vienas galas kaba, uzpakalyje kitas, zodziu smile.gif Visos kaip antys ir vaiksciodavom krypuodamos.

O su ta pala tarp kojų vaikščiojau per sąrėmius gydytojo apžiūrai. Vandenys labai tekėjo, tai tikrai kaip antis atrodžiau, nors jau buvo dzin.

Lyg to negana, tai ir tos palos deficitas - tekdavo vogti is sandeliuko. Kelios stovi ant "sucherio", kitos vagia smile.gif
Man vyras i ligonine lignino poka atnese, kad baloje neguleciau, tai sanitare sako: cia gal visai ligoninei?

doh.gif  lotuliukas.gif

cuoliukė
kažkiek irgi panašu, ką mano mama pasakojo, kaip aš gimiau.
Klepesova
Na irgi faina išgirsti... supranti, kad šiais laikais daug labiau žiūrima. Ar eisi pa blatu ar ne nuskausminamų duos, patalyne pakeis. O dabar moterys pyksta jei pervargęs gydytojas ne taip pasižiūrėjo, ne taip žodį pasakė... Sveika manyčiau pasiskaityti tokių istorijų. Ir daugiau jų reikėtų tada supranti kad mums jau geriau, ir kad gal dar gali būti geriau ? biggrin.gif
Papildyta:
dar žiūrėkime tiesai į akis sovietiniais laikais didelis kiekis kūdikių mirčių buvo. Arba ta super istorija kai padarė 6mėn abortą...???... blink.gif ir vaikelį išmetė į atliekas... ateėjusi sanitarė su siaubu pamatė kad vaikelis iš po atliekų juda... išgyveno, šiek tiek traumuotas, bet išgyveno, o "motina" pasakė- ne mano čia vaikas man abortą padarė blink.gif
o neišnešiotams išgyventi iš vis tais laikais mažai šansų būdavo... nebent blatą turėjai ne kitaip nes dėmesio=0
Cocoon
QUOTE(Rubinele @ 2007 06 02, 01:51)
TAIGI, ANTROJI ISTORIJA
Pirmąjai dukrytei jau 1 metai ir 11 mėnesių. Vyras jau namie – armijoje padarė operaciją ir pagal tuo metu galiojančias tvarkas paleido namo – be proto džiaugiausi kad grįžo, kai mažajai buvo tik 5 mėnesiai.  smile.gif  smile.gif  smile.gif
Taigi, gruodis, gimdyti po savaitės. Nuvarom pas mano draugę, o jos tėtis iš užsienio atvežęs kiaušininio likerio – tiems laikams – retenybė! Vyras su drauge sako – „išgerk taurelę – greičiau pagimdysi”. Išgeriu, grįžtam namo, sutariam, kad ryt – šeštadienį, paliksim vaiką močiutei ir varysim po senamiestį pasivaikščioti. SUPER. Orą žada puikų.  smile.gif
Guldamasi staiga pajaučiu, kad kažkoks skystis per kojas nubėgo (su pirmąja man vandenis gimdykloje nuleido). Keliu vyrą, sakau, gal darom kažką, nežinau net, gal gimdau. O naktis, mašinos neturim, Antakalnio klinikos (šalia gyvenom) uždarytos remontui, gimdyti reikia tuo laiku vadinamoje Kovo 8 ligoninėje prie stoties. Atvažiuojam naktį, aišku, tuo metu daktarai ko gera atsakingesni buvo – apie tai, kad namo paleisti – net minčių nebuvo. Apžiūrėjo, pasakė, kad tik šoniniai vandenys nubėgo, bet guldo iki gimdymo ir jokių kalbų. Guliu per naktį priešgimdyvinėje - jokios veiklos, bliaunu visą naktį gailėdamasi sugadinto šeštadienio – juk turėjome dviese į miestą eiti.  verysad.gif Baisiausiai noriu želė.  biggrin.gif  Guliu vėl patologiniame skyriuje – ligoninė perpildyta – taip iki trečiadienio. Ačiū Dievui, kad palatos daktarė buvo vedėja Baranauskienė (TV pranešėjo žmona), labai faina daktarė. Trečiadienį ryte nusprendžia, kad užteks, laikas gimdyti, terminas jau suėjo. Tiesa, jau iš vakaro man pilvą pamausdavo. Skirtingai nuo Antakalnio ligoninės niekas neklizmuoja, tačiau duoda išgert ricinos – siaubas kažkoks, vos išlaikiau neapsivėmusi. Skuta ir pan. – juk tais laikais visos apžėlusios vaikščiodavom. Veda į gimdyklą ir, davę lovą, liepia kuo daugiau vaikščioti. Vaikštau ir per praviras gimdyklos duris matau, kaip po kranu paprastu vandeniu prausia naujagimį.  unsure.gif  Moterys gimdo ant visų įmanomų lovų – kušečių ir laikinų lovų, vienu metu maždaug 6. Kai guliu palatoje matau, kaip vienai gimdyvei, matyt “po blatu”, duoda pakvėpuoti deguonies. Man neskauda beveik, nubėga vandenys tulike. Tada daktarai nusprendžia, kad jau laikas ir guldo į gimdyklą, kur šaukia ir verkia gal 5 moterys vienu metu.  verysad.gif Guldamasi pamatau, kaip vienai prapjauna tarpvietę, kad neplyštų – siaubas. Kraujas ir riksmai. Guliu, pajungia lašelines, o skausmas tik toks, kaip per mėnesines. Vandenys nubėgo apie 12 dienos, jau tuoj 20 val. ir daugiau nieko, nors jaučiu, kad lėliukas jau eina, tik išeiti negali. Visiems aplinkui dzin. Mano lašelinė seniai išlašėjo – niekam neįdomu. Mane ima žiaurus siaubas, kad vaikiukas numirs, guliu ir bliaunu, o daktarės nusprendžia, kad laikas eiti gert kavos. Gerai, kad pas kitą gimdyvę atėjo draugė – naujagimių daktarė. Ji sako kitoms – “ši moteris antrą gimdo, bus greitai, gal pažiūrėkit”. Tos baisiai nepatenkintos, burbėdamos pažiūrėjo, viena įkišo man pirštus – tą pačią minutę dukrytė mano ir gimė – daktarė net nesitikėjo. Pamačiau juodų plaukų kupetą ir mergytės užpakaliuką. Kas gims tais laikais beveik niekada nepasakydavo. Taip gimė mano antroji.

Sėkmės visoms!!!
*

Žodžiu neturiu blink.gif
*Jalta*
Oi oi oi,- baisu. verysad.gif Kaip gerai,kad dabar visai kiti laikai! smile.gif
kas
Siaubas kazkoks.. unsure.gif , gerai kad viskas baigesi gerai 4u.gif
GudriLapė
verysad.gif košmaras kažkoks
Tanite
gerai, kad tais laikais as ir brolis islikom po tokiu gimdymu. brolis gime neisnesiotukas, 7 men ir is pasakojimu susidariau vaizda, kad tikrai ji saugojo ir augino toliau inkubatoriuje. bet del paciu gimdymu, tai matyt tokia tvarka visur buvo, baisu doh.gif
Cioperiuke
Vaje, na ir tvarka buvo... Bet kaip gerai, kad yra, kas tokius atsiminimus apraso...Saunuole autore 4u.gif
brasta
Šaunuolė mamytė 4u.gif Vaizdžiai papasakojai... thumbup.gif

QUOTE(Rubinele @ 2007 06 03, 15:23)
2. Pagimdzius, kaip zinia, kraujai teka kaip is paskerstos. Reikia gi kazkuo uzsikisti, paketu jokiu neleisdavo, o ir nelabai buvo. Duodavo medvilninius skudurus, juo susilankstai ir pasidarai pala. Eini kaip klounas, nes turi kojomis suspaudes ja laikyti, kad nepamestum. Priekyje vienas galas kaba, uzpakalyje kitas, zodziu smile.gif Visos kaip antys ir vaiksciodavom krypuodamos. Lyg to negana, tai ir tos palos deficitas - tekdavo vogti is sandeliuko. Kelios stovi ant "sucherio", kitos vagia smile.gif
*

Prisijuokiau iki ašarų... iš tų vagiamų palų... lotuliukas.gif
O man tai gudri draugė buvo gerą patarimą davusi... pasakė, kad gumos pasiimčiau... tai ėjau grakščiai, nes nereikėjo tos palos tarp kojų laikyti... lotuliukas.gif Būdavo eini namiškiams skambinti prie kitam koridoriuj esančio telefono su monetų sauja... o ten eilutė mamyčių suspaustom kojom... kol telefono numerį surenki, tai gali vieną palos galą ir pamesti... doh.gif lotuliukas.gif
VaiPė
blink.gif nu šakės,o mes čia verkiam,kad daktarai per gimdymą nesišypso ir pan.
Sveika tokias istorijas paskaityt biggrin.gif
žanin
Gimdymo sąlygos tai doh.gif blink.gif , bet svarbiausia, kad lengvai pagimdei ir viskas gerai baigėsi 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.