Uzvedziau sia temele po patirtu ispudziu vakar Vilniuje. Pati esu kauniete, Vilniuje bunu retai. Vakar darbo reikalais isvaziavau i Vilniu ir ... buvau siek tiek sokiruota vilnietiskomis kainomis.
Mikriukai tušti būna tik darbo metu, prieš ir po darbo neįmanoma įlipti ir kartais tenka laukti n-ojo, kur galima būtų pastovėti
Man didžiausias skirtumas būna, kai nuvažiuoju į mažą miestuką Nesenai LRyte buvo straipsnis, kur lyginamos Kauno ir berods Jonavos kainos, jei rasiu jį internete- įkelsiu
Kai vazinejau seniau i darba is Jeruzales (ten nevaziuoja trulikai, tik autobusai), tai mikriukai (po 3 Lt) budavo sausakimsi, t.y. budavo pilna stovinciu susigrudusiu zmoniu. Budavo siaubinga. O dar kai aplankydavo suvokimas, kad sitas siaubas i abi puses kasdien kainuoja 6 Lt
Siaip kai pradejau dirbt namie, t.y. nereikia moket uz mikriukus arba benza, nepietauju kavinese (seniau dirbau centre, tai net pigiausios kavines kainuodavo brangokai, o maistas jose klaikus), tai atsigavau.... Galiu sau leist savaitgali geriau kur iseit ar dar namus pasitvarkyt uz ta (nemenka) suma Del manikiuru ir kirpyklos galiu pasakyt, kad tikrai brangu, jei nori bent kiek kokybiskiau. Nes kai kirpdavau vaika (berniuka) "papigiai" prie namu (irgi dar Jeruzaleje) (t.y. po 20 Lt Kas del uzdarbio, tai as uzdirbu nebaisiai daug. Butu dar puse velnio, jei ne busto paskola, vis tik tos kavines ir manikiurai yra baika, o va kiek butai cia kainuoja Taigi, kodel as vis dar cia?
Zinoma turbut lyginsime Vilniu ir likusia lietuvos dali
Siauliuose man patinka gyventi - kita miesto gala automobiliu gali pasiekti per 15-20 min ne piko metu, o nakti - dar greiciau. Centre dar imanoma rasti vieta prisiparkuoti (deja, greitai to nebebus - per daug masinu). Realiai niekas nemoka uz stovejima nes ju niekas ir nebaudzia Mikriukai - litas trisdesimt, autobusai - litas. centre kavineje dviese gali papietauti uz 20-25 Lt. Jei nori - rasi valgykla, kur dviese papietausi iki 15 lt. Kirpyklos - kerpuosi uz 25 lt (ne itin paprasta trumpu plauku sukuosena), o dazymas + kirpimas atsieina iki 60 lt. Prekybos centru - lb daug. Maisto turgu - net keletas, yra ir maza gariunu versija... Pramogu gal ne per daugiausiai... taciau visa tai imanoma pavaziavus nuo siauliu iki 150 km (ryga, jurmala,palanga). Tik va, butu kainos nezmoniskai auga... jau arteja salia vilniaus kainu. Bent jau pragyvenimas pigesnis...
Del pramogu as sutinku, kad Vilniuje ju daugiausia, bet ir kituose miestuose netruksta. O jei labai norisi i koki rengini, sedai i masina ir pirmyn! Nuo Kauno iki Vilniaus atstumas menkas. Todel, is praktines puses ziurint, geriau gyventi mieste, kur pragyvenimas pigesnis, tada ir kokiai kelionei pasitaupyti iseina, ir i rengini ar pajuri gali nuvaziuoti. O NT kainos Vilniuje tai labai uzlauztos. Man patiko vienos audotores zodziai.Ji gyvena nedideliame mieste. Turi nama su baseinu, pirtele... Ji yra paskiusi ,kad jei butu pasirinkusi gyventi didmiestyje, niekada nebutu galejusi sau to leisti del kainos. O dabar megaujasi malonumais, o jei reikia pasizmoneti - susiorganizuoja sau kelione i Vilniu,Klaipeda ar dar kur nors. Zodziu, gyvena tikraja ta zodzio prasme.
QUOTE(Palaiminta @ 2007 06 04, 22:17) Kiekvienam sava vieta "prilimpa" Beje, gyvenau ir Kauna, ir Klaipedoje, man prilipo Vilnius. Labai tiketina, kad grynai atsitiktinumo deka. Pradzioj tiesiog buvo, o paskui susivokiau, kad jau nebeturiu kur grizti. Ir tikrai nenuliudau
O as gyvenu Kedainiuose ir negaliu atsidziaugti. Darbas prie pat -sutaupau kelionpinigius. Valgyt galima gryzti namo arba pavalgyti kavijen kur kompleksiniai pietus tesieka 10lt. , o jei dar kokioj valgyklelej tai ir uz 6lt. Kamsciu nera - sutaupom kuruj. O atlyginimai daug maz panasus. Tik va su laisvalaikio praleidimu ir kultura jau prasciau. Bet gi Kaunas ranka pasiekiamas 40min. kelio geru keliu. Kelione pirmyn atgal 30lt. kainuoja tai kaip is vieno Vilniaus galo iki kito.
Pragyvenimo lygis skiriasi ir zymiai
Kaip cia pasakius. Pati gyvenu Kaune, o dirbu kaime. Tai ten parduotuveje maisto kainos apie 30% aukstesnes, nei mieste prekybos centruose. Tikriausia del to, kad konkurencijos nera
Vilniuje brangiau, bet ir gyvenimo lygis aukštesnis, geresnės pajamos. Todėl ir veržiasi darbingi žmonės į sostines, nes ten gali "prasisukti".
Gyvenimas provincijoje pigesnis dar ir dėl to, kad nereikia pirkti madingų skudurų, rankinukų, batų. Juk ten viskas kitaip. Aš, pirmu atveju, senatvėje norėčiau gyventi mažesniame priemestyje, o žmonėtis važiuoti į sostinę. Kitu atveju (šis dar mielesnis dūšiai) norėčiau gyventi Senamiestyje ir gerti rytinę kavą skaitydama laikraštį Pilies g. ar kt. gatvės restoranėlyje
Gyvenau daug kur utena rokiskis vilnius jurbarkas kolkas apsistojes marijampoleje pigu cia tik reikia daug ka zinot kada ir kur.
aš vilnietė, dvi dienas pasibadziojau Šiauliuose, žinot, kai kurių kavinių kainos man pasirodė tokios pat kaip Vilniuje
nelogiška kita vertus, kai pagalvoji, kad ten daug NATO karių siaučia, tai gal ir logiška
[quote=Subjektyvi,2008 11 03, 11:20]
Vilniuje brangiau, bet ir gyvenimo lygis aukštesnis, geresnės pajamos. Todėl ir veržiasi darbingi žmonės į sostines, nes ten gali "prasisukti". Gyvenimas provincijoje pigesnis dar ir dėl to, kad nereikia pirkti madingų skudurų, rankinukų, batų. Juk ten viskas kitaip. Čia tai prajuokinot
Kam taip sutirštini spalvas?
Yra kas pigiau, yra kas brangiau. Pragyvenimo lygis apima daug aspektu, ne tik rubus. Pastaruju pasirinkimas miesteliuose dazniausiai mazas, todel dauguma vietiniu vaziuoja apsipirkti iki vieno is didmiesciu - Vilniaus, Kauno, Klaipedos, Siauliu arba Panevezio, nes kaimynes ir koleges tikrai viska suziuri
Mazame miestelyje nekilnojamojamas turtas pigesnis ir nuomos kaina mazesne. Taip pat mazesni atstumai, nereikia naudotis viesuoju transportu ar automobiliu, kad patektum is tasko A i taska B. Vietiniu prekybos centru asortimentas paprastesnis, nes atsizvelgia i vietiniu zmoniu perkamaja galia. Mano gimtinej yra vietiniu gyventoju seimu verslai - pavyzdziui, mesos parduotuve, kurioje mesa ir mesos gaminiai tikrai pigesni ir sviezesni. Kaip yra kitur, nezinau. O va sildymas gerokai brangesnis nei didmiestyje, nes ir jo vartotoju maziau. Tas pats su kavinem. Ju kainos ne is mazuju, nes gamina del keliu klientu (dauguma potencialiu klientu per pietu pertrauka papietauja namuose)
Buvau lengvai šokiruota, kai sužinojau, kad Trakuose grožio salone paslaugų kainos (manikiūras, pedikiūras, kirpimas ir t.t.) tokios pačios kaip Vilniaus centre prestižiniuose salonuose.
vilniuje manau brangiauisas pragyvenimas
Kaimuose dažniausiai brangesnis maistas, ten nėra didelių prekybos centrų. Čia kalbu bent jau iš asmeninės patirties, kai mūsų kaimelyje kainos skiriasi ženkliai. taip yra gal todėl, kad pati stengiuosi užsipirkti prekes per akcijas, o kaimuose tokių akcijų nerasi, tai kai aš aliejų tarkim nusiperku už 2,99, tai kaime 5lt
Tai kaime. Pas mus kaime gyvena tokie "verslininkai", kurie nuvažiavę į rajono centrą nusiperka prekes norfoj tarkim, ir parvežę parduoda. Alus bambaliuose, kur didžiausia paklausa pabrangsta apie 5 Lt. sausainių kilogramas irgi. Apie aliejų, majonezą ir kt. panašius dalykus nekalbu. Žodžiu.. Verslas iš didžiosios raidės
O miestą palyginus su didmiesčiu, taip pat mieste gaunasi pigiau QUOTE(Skinte @ 2009 11 28, 20:02) Tai kaime. Pas mus kaime gyvena tokie "verslininkai", kurie nuvažiavę į rajono centrą nusiperka prekes norfoj tarkim, ir parvežę parduoda. Alus bambaliuose, kur didžiausia paklausa pabrangsta apie 5 Lt. sausainių kilogramas irgi. Apie aliejų, majonezą ir kt. panašius dalykus nekalbu. Žodžiu.. Verslas iš didžiosios raidės O miestą palyginus su didmiesčiu, taip pat mieste gaunasi pigiau tai kur čia tas kampelis, kur pigiau viska snei Lenkijoje
Vilnius - sostinė. Sostinėj visada pragyvenimas brangesnis nei kur kitur..Pati kilus esu iš mažo miestelio, Vln jau 10m. Taigis, čia - nekalbu apie dabar - buvo lengviau rast bent kokį darbą ar geriau apmokamą darbą, kai tokiom mažam miesteliuke alga viena - minimumas, beveik nepriklausomai nuo darbo pobūdžio. Taigi ten ir nuoma pigesnė, nes nėr tokios paklausos ir tokių mokių nuomininkų..Dažnai galima gyvent vien už buto priežiūrą ir komunalinius..Prekybos centruose kainos daugmaž vienodos, bet žmonės ten daugiau perka tiesiai iš gamintojų, turguose, padėvėtų daiktų parduotuvėse, dažniau perka dėvėtus baldus, rūbus, inventorių..Dėl pasipuošimo..Vyresnės moterys rengiasi labai paprastai - tai ką turi dėvi. Jauniklės..puošiasi kaip galėdamos eidamos į pagrindinę gatvelę..Viskas - dažniausia iš turgaus..Kartais galima pamatyt vardinius daiktus labai geros kokybės iš padėvėtų, kur jie kainuoja kelis litus..Maistas, jei ten turi giminaičių ūkininkaujančių, nebrangiai atsieina, komunaliniai irgi gana pigūs..Ten šiukšlės mėnesiui kainuoja 2 lt, Vln bent aš moku 20..Troleibusų, autobusų problemos nėr, arba mašina, arba pėsčiom..jei tai kaimas su viena parduotuve, maisto kainos bus didesnės nei Vln..nėr konkurencijos ir pasirinkimo. O Vilniuje tikrai brangus transportas, buvo laikas kai mikriukai 4 lt kainavo
QUOTE(Violeta* @ 2009 12 03, 10:21) Vilnius - sostinė. Sostinėj visada pragyvenimas brangesnis nei kur kitur..Pati kilus esu iš mažo miestelio, Vln jau 10m. Taigis, čia - nekalbu apie dabar - buvo lengviau rast bent kokį darbą ar geriau apmokamą darbą, kai tokiom mažam miesteliuke alga viena - minimumas, beveik nepriklausomai nuo darbo pobūdžio. Taigi ten ir nuoma pigesnė, nes nėr tokios paklausos ir tokių mokių nuomininkų..Dažnai galima gyvent vien už buto priežiūrą ir komunalinius..Prekybos centruose kainos daugmaž vienodos, bet žmonės ten daugiau perka tiesiai iš gamintojų, turguose, padėvėtų daiktų parduotuvėse, dažniau perka dėvėtus baldus, rūbus, inventorių..Dėl pasipuošimo..Vyresnės moterys rengiasi labai paprastai - tai ką turi dėvi. Jauniklės..puošiasi kaip galėdamos eidamos į pagrindinę gatvelę..Viskas - dažniausia iš turgaus..Kartais galima pamatyt vardinius daiktus labai geros kokybės iš padėvėtų, kur jie kainuoja kelis litus..Maistas, jei ten turi giminaičių ūkininkaujančių, nebrangiai atsieina, komunaliniai irgi gana pigūs..Ten šiukšlės mėnesiui kainuoja 2 lt, Vln bent aš moku 20..Troleibusų, autobusų problemos nėr, arba mašina, arba pėsčiom..jei tai kaimas su viena parduotuve, maisto kainos bus didesnės nei Vln..nėr konkurencijos ir pasirinkimo. O Vilniuje tikrai brangus transportas, buvo laikas kai mikriukai 4 lt kainavo Paryškinau tai su kuo nelabai sutinku, pati gyvenu mažam miestelyje, nežinau apie kokio mažumo čia kalbama gal apie visai kaimuką. Atlyginimas tikrai ne vien minimumas, aišku šiuo metu sunkiau, bet pirma nedaug skirdavosi nuo artimiausio didmiesčio. Su Vilniumi tik aišku nesilyginu, net neįsivaidzuoju kokia ten situacija. Dėl pirkimo iš gamintojų ar turgaus. Komunaliniai mokesčiai tie patys, kas liečia šildymą tai jis mažesnių miestelių daugiabučiams net būna brangesnis nei didmiesčio. Neįsivaizduoju kodėl. O šiukšlių kaina nežinau kur taip pigiai radot, mokam apie 12 Lt, man rodos nuo buto ploto priklauso. Aišku privalumas tas, kad visur galima pesčiom suvaikščioti, bent benzinui susitaupo. Žinoma nežinau gal jūs visai apie kaimą šnekėjot, aš kalbėjau apie miestuką.
Kalbu konkrečiai apie Šilutę bei jos rajoną.
Turiu ten NT, šiukšlių išvežimas kainuoja lygiai 2 litus mėnesiui, moku ketvirčiais, tai 6 lt, plius pavedimas..Gyvena ten daug giminaičių, buvusių klasiokų..Algos daugiau mažiau minimalios..Aišku, yra ir labai gerų atlyginimų..bet palyginkit kiek kad ir advokatų Šilutėj ir Vilniuje, tarkim..Maisto kainos kaip ko..Juk pasienis
net nezinau Utena, Ukmerge, Kedainiai ar skaitosi mazi miestukai, bet palyginau sildyma tokio pacio buto Vilniuje ir siuose miesteliuose, tai Vilniuje dvigubai kainuoja
Dabar jau situacija pasikeite dabar liaudies pilna neprasibrausi ir ka nors gero jau nelabai rasi Iki darbo daznas pesciom ar masina vaziuoja, kamsciu nera, atstumai mazi, pietus valgo namuose po kavines , valgyklas retas vaiksto. Minimumas ziuriu ir Vilniuje ir mazame miestelyje bus ne retenybe kuo toliau tuo daugiau zmoniu minimuma gaus, tik didmiestyje ka su tokiais pinigais veikt ir kaip pragyvent QUOTE(arana81 @ 2008 10 18, 10:43) Pragyvenimo lygis skiriasi ir zymiai o aš atlyginimą gaučiau centas į centą tokį patį ar Vilniuje ar Kaune ar varėnoje. mums atlyginimai mokomės pagal nustatyta koefientą. aišku didesniuose miestuose daugiau šansų rasti darbą tai tik todėl pliusas |