Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ką veikia Jūsų atžalos, kai mamytės "sėdi" forume?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
jokubaite
Mielos mamos (ir tėčiai), nors esu čia dar naujokė, man iškilo tokia problemėlė: kažin kuo turėtų užsiimti mano 4 metų mergina, kai aš sėdžiu prie kompo 000164.gif
Vyresnėlis (13 m) turi draugų, o mažė tuo metu arba žiūri filmukus, arba trinasi šiaip. kartai pagalvoju, gal geriau aš su vaiku užsiimčiau, negu sėdėčiau prie kompo? Vėlai vakarais aš irgi noriu miego, tai sėdėti prie kompo kai miega vaikai nelabai išeina. Ką mielosios Jūs manote šiuo klausimu ir kaip sprendžiate šią problemėlę? listen.gif Ar ji jums aktuali?
norge
Na, mano vyresnėlė dabar ilsisi prie Cartoon Network- šiandien daug nuveikė, koncertavo, važinėjo visur...O mažas neseniai pakilo iš pietų miego, pamaitinau, pažaidė su žiurkėnu, pastačiau jam bokštą iš kontruktoriaus, jis sugriovė biggrin.gif , dabar jis su tėčiu perstato... O aš nusikaliau šiandien su daiktų pakavimu- krasutomės po truputį. Šitas forumas- geriausias poilsis. smile.gif

O šiaip, keturmetis vaikas jau nemažas, jam reikia ir vienam laiko duoti, savo fantazijoms. Nereikia kiekvieną minutę būti šalia ir visur vedžioti už rankytės - savarankiškumo vaikas turi išmokti. Galima duoti užduotį- nupiešti kažką seneliams, išlipdyti, keturmečiui jau ir žodžius padėlioti galima, nekurie jau ir paskaito, paskaičiuoti kažką, paruošti vaidinimą, šokį, dar krūvas darbelių prigalvoti... wink_3.gif
uola
Sedejimo forume mietu vaikas arba miega, arba su teciu "reikaliukus tvarko" (dazniausiai mieste vaikstinejasi), arba savo zaislu deze vercia, arba senaja animacija ziuri, arba konstruoja kokia tvirtove, arba spalvina, piesia arba...tuomet as forume nesedziu tongue.gif
Springlet
Mano dazniausiai miega smile.gif
ENIGMA
Tiesa sakant visaip buna, bet dazniausia vyresnysis 4.5 metu darzelyje, o mazasis 1m.3 men. miega arba zaidzia, arba bardaka spintoj daro smile.gif
Laisvė
Manau, kad keturmetis jau turėtų turėti sau malonių užsiėmimų. Juk nusikals mamytė, kiaurą dieną užiminėdama vaikutį...
Mano penkiametė mergučė tuo metu, kai aš sėdžiu forume, skaito knygeles, piešia, žaidžia su barbėmis ar kitais žaisliukais ir t.t. Be to, aš sėdžiu čia ne kasdien ir ne kiaurą dieną. Svarbu ne tik laikas, bet ir saikas...
jokubaite
Nuraminot mane mielosios. Ir aš taip manau, kad vaikas gali ir pats kuo nors užsiimti, juo labiau, kad prie kompo ar TV nesėdžiu ištisai. Tik kartais, mes mamytės, per daug rūpinamės savo mažiuliais. Bet ar galima kitaip? Va ir dabar mergina šoka bei dainuoja su TATU "Malchikais" bei "Mokinukėm". yess.gif
Lilė T.
Mano dažniausiai miega. O šiaip žaidžia,piešia ir laukia eilės prie kompo.
čikaga
Mano irgi miega
Noa
Maziukas ant sopkes puola must vyresneli del neaiskiu priezasciu ir rekia "Adiaaaa!". Vyresnelis su juo niurkosi ir juokiasi, nes anas juokingai cypia, ir kartais rekia "buuu". Tada jau maziukas juokiasi smile.gif Periodiskai dar maziukas vyresneli buciuoja ir mane ateina pabuciuot. Sako - nium nium, kas reiskia, buciuok, moc. O paskui vel - adiaaa - ir vel ant vyresnelio smile.gif Vyresnelis siausia maziuko garbanas, o maziukas bando anam nulupt akinius smile.gif

Vienzo, siunta ir sopke lauzo... smile.gif
Foxenas
Zaidzia, valgo arba zyzia, kad parodyciau filmuka. Kai viskas nusibosta - atsinesa savo patalyne i musu lova ir uzmiega pietu... Nu, tiesa, kartais po jo zaidimu mamkai belieka plaukus nusiraut, ale cia tokia jau ramybes kaina...
smile.gif
Vytaute
As cia visiska naujoke, ir mazai sediu forume, bet maniske istisas dienas tai pat ir dabar piesia. Geriausias jos uzsiemimas yra piesimas ir spalvinimas.
svetima
Maniske buna darze biggrin.gif
Dazniausiai ilendu darbo dienos pabaigoj-jau faktiskai darbo laikas buna pasibaiges, bet dar laukiu atvaziuojancios seimos..

O jei vakare, tai dukra jau arba miega arba su teciu duodasi-dainuoja, Lego stato ir pan.. smile.gif
kaguelo
Jei vėlai vakare "superinėju", tai miega, o dažniausiai tai manieže arba vaikštynėj bujojas. Vyresnėlė skaito, spalvina, žiūri teliką, žodžiu dėmesio nereikalauja. Ne kartą yra sėdėjusi kartu (mažoji)- aš skaitinėju, o jai duodu sesės flomasterius mėtyt ar dar kokius velnius krėst, kad tik leistų kuo ilgiau prie kompo pasėdėt blush2.gif Nu susirgau Supermamos skaitymo manija, nors tu ką...
jokubaite
QUOTE(Mamleta @ 2005 02 25, 20:54)
Nu susirgau Supermamos skaitymo manija, nors tu ką...
*

Visos ligos anksčiau ar vėliau praeina... ax.gif
O mano mergina skaičiuodama liniuotes ir skaitliukus ant jūsų parašų išmoko skaičiuoti iki 20. Tai dabar kai aš SM ji prašo: Duok paskaičiuot. Tai aš skaitau, o ji skaičiuoja thumbup.gif
Denisa
Aš čia naujokė, todėl labai įdomu paskaitinėti.Manieji vaikučiai tai vienas į paruošiamąją mokyklėlę išėjęs, o mažylis miega.Taip ir taikau kada galėsiu prisėsti.Kai grįžta vyresnysis veja mane nuo kompiuterio cry.gif
ulija
Mano laikas prie kompo kai nėra vyro ir vyresniojo ,dar kai dukrytė miega arba susiranda kokį labai įdomų užsiėmimą.Džniausiai išsiberia kelias dėliones ir žarsto gerai kad ji pas mane šaunuolė ir nekiša jų į burną. mirksiukas.gif
kaguelo
[quote=joreta,2005 02 27, 11:27]
Visos ligos anksčiau ar vėliau praeina... ax.gif

O jei komplikuosis g.gif Namai ir vaikai kerpėm apaugs blush2.gif
RJurgita
Mano vaikam geriausias uzsiėmimas tai kai vaikšto iš paskos mamos ir pastoviai ko nors zyzia, o eileraščius aš juos mokinu, tai nebent jie patys nori:) kitaip ko nenori tai neišmokinsi niekaip:) tongue.gif
jokubaite
QUOTE(Mamleta @ 2005 03 03, 18:20)

O jei komplikuosis  g.gif Namai ir vaikai kerpėm apaugs blush2.gif
*

Komplikacijas šalinti chirurginiu būdu...
kaguelo
QUOTE(joreta @ 2005 03 04, 08:41)
Komplikacijas šalinti chirurginiu būdu...
*

tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Goldy
Na o aš su savo didžiaja 5-mete,kariauju kai ji namie,jai arba televizorius arba kompiuteris.Bet ji gera mergaitė,susitvarko kambarį,pasikloja lovą,darželyje labai šauniai mokosi(kol kas fear.gif )kad taip ir toliau.Na,o mažiukė tik mokosi(tiesą sakant mes abi mokomės)stovėt,vaikščiot,nes truputuką turim bėdų,kad tik jos nepadidėtų,nes problema neaišku kur ar galvoje ar kojose.Na ji labai guvi mergytė,ti spėk matyti ką daro.Na
Goldy
Nebaigiau parašyt,o mažiukė išsiuntė netyčia biggrin.gif ,sakiau,kad nespėju jos sutvardyt biggrin.gif .Mano kompiuteris ačiū dievui visai dienai,bet jei didžioji namie,man amen,jokio kompo g.gif nebent aš ją pergudrauju,pasiūlau su barbių namu pažaisti.Nesijuokit,bet teko ne kartą siūti Barbėms drabužėlius,kitaip Barbės plikos mėtosi po visą kambarį,na man nepatiko,radom išeitį.Dabar jai įdomiau žaisti.Na "Super mamos"forumas yra tikrai super,NEI DIENOS BE "SUPER-MAMOS"Patikėkit,NEPAGYDOMA. mirksiukas.gif
Selena
As stengiuosi ,kad liga nesikomplikuotu biggrin.gif ,tai dazniausiai pasedziu rytais,pusryciaudama.Vyresnelis mokykloje,tai tada ramu.Gryzes tuoj puola prie kompo.Mazius tuo metu irgi pusryciauja,tik prie teliko.Po to zaidzia,stato ir visokius galus isdarineja.Jei miegoti nesinori ateinu i foruma velai vakare.
jokubaite
QUOTE(Selena @ 2005 03 17, 09:55)
As stengiuosi ,kad liga nesikomplikuotu biggrin.gif .
*

Rodos ir aš valdausi, bet panėšėja į lėtinę eigą: tai paūmėja, tai vėl ramu blush2.gif
edvina
Pavyzdžiui šiuo metu tai vartosi per galvą, mokinasi stovėti ant rankų, ant galvos.
Denisa
Dabar mažylis miega, o vyresnysis kadangi paruošiamon nenuėjo tai sodina savo užpakaliuką man ant kelių ir lirpia eiti nuo kompo, nes pats nori pažaisti smile.gif Žodžiu man kaip visada neišdegs ilgiau pasėdėti.
VA IR DABAR LIEPIA NUSTOTI RAŠYTI ROMANĄ IR UŽLEISTI VIETĄ gathering.gif
*Malvina*
Na, kadangi interneto namie neturime, bet zadame isivesti, tai po kol kas kai as sedziu forume (o tai darau laisvu laiku darbe) mano zuikelis darzelyje buna biggrin.gif
o kai namie turesime susisiekima su forumu, tai nezinau kaip reiks su dukra kompu dalintis g.gif
Manau kad susidarysime grafika thumb_yello.gif
Kerli
Žaidžia du žaisliukais, tėveliu arba kompiuteriu. Prieš tai pora kartų darželyje buvo 4u.gif
Bete
Na as labai retai ramiai pasedziu prie kompo rolleyes.gif vaikai buna atsistoja salia ir bumba, kad jau leisciau juos prie kompo biggrin.gif o mazylis tai dazniausiai ant keliu sedi arba zaidzia biggrin.gif na visaip buna.
Pastaba
Vyresnelis darzely buna, o mazius...nuosirdziai siaubia namus, plauna indus, skalbinius rusiuoja, tvarkosi zodziu blink.gif
Nidi
Na,mano vaikas jaunesnis - jam metai. Tai man prisedus prie kompo stovi salia ir zyzia, kopia ant keliu ir tada "dirba" - tik laksto pele ir klaviatura i salis blink.gif Jei mama ramiai sedi pas mamas, tai, vadinasi, vaikas arba miega, arba sveciuose yra senliai, arba tetis veikia ka nors idomesnio nei mama doh.gif
Arinva
dažniausiai tuo momentu miega biggrin.gif nors kartais aplinkui vaikšto ir eirzia tada mamka sąžinė graužti pradeda blush2.gif ax.gif ir SM išjungiama biggrin.gif
JOVITA A.
Miega pietų miegelio mirksiukas.gif , arba leidžiu daryt ką nori , tokį '' mažą '' bardakiuką namuose , atsidėkodamas jis leidžia man forumą paskaitinėt ax.gif
nneringa
mažiukė miega tuo metu, o dičkė žaidžia arba darželyje mirksiukas.gif
jokubaite
O mano mergė įsigudrino "tvarką" tuo metu namie daryt... pvz. plauti indus, karpyti brolio sąsiuvinius, ar pan. ax.gif Greitai mokosi - mato, kad mama per mažai dėmesio skiria, tai ir dirbam paskui abi kartu... wub.gif
Violleta
4u.gif Mano dukrelei treji metukai,kai sedejau prie interneto ,ji tuo metu uzpile ant sunio visa puodeli jogurto plius savo visa buteliuka morku sulciu...kaip tas vargsas suo atrode.....Kaip tik ji pajunta ,kad visi namiskiai kuo nors uzsieme..na tada ir vyksta rimti darbeliai..viena karta pasiemusi sesers nagu laka ,nusilakavo sau visus nagucius ,dar ir suniui nulakavo visus nagus....tada netekau zado. nestuke.gif nestuke.gif
jokubaite
Manau, kad daugelis vaikiukių taip daro ax.gif Mano mergė( greit bus 5 metai) irgi vis taikosi kokią zbitką iškrėsti, kai visi užsiėmę. Paskutinis buvo plaukų kirpimas, o nukirptas sruogas (ilgokas) sudėjo virtuvėj į plautuvę. Aš tik ryte, kai norėjau kavos užsikaist, pamačiau, kad pilna sruogų prirūšiuota taip gražiai blush2.gif
mamyte_Ewa
Nu mano abi mazes tarpusavi zaizdia kai bunu uzsiemusi. kartais su suneliu zaizdia abi.
user posted image
renolda
Didysis tai dažniausiai žaidžia su mašinėlėmis arba žiūri filmukus, o mažylė karpo, spalvina arba mudvi kartu užsiimame mano veikla - ji padėjėja blush2.gif
lau
As tai darbe sedziu kai tingiu dirbti ax.gif blush2.gif
jurgixe
maniskiai dziaugiasi-tada visiska laisve,mama nieko nemato ir negirdi.na bet dar nieko tokio labai negero neiskrete
vaidilutė
as tai sedu prie kompo tik tada kai maziuke miega vyresnele ziuri multiakus biggrin.gif o didysis vaikas daro pamokas blush2.gif ax.gif kitaip negaleciau ne zodzio ramiai perskaityti o jau sakyti apie rasymus biggrin.gif
Wiolla
Manasis trinas šalia ir vis klausinėja ko nors arba jam ko nors reikia, arba pan. Todėl retokai cia užklystu. Tiksliau tai užeinu dažnai, bet nei paskaityt, nei parašyt nelabai pavyksta. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Sirana
Kazkaip man sita problema patapo aktuali: pradejau manyti, kad sededama SM pavagiu dali laiko is savo seimos. Taciau paskui pasvarsciau, kad dazniausiai cia ilendu, kai vyresnelis darzelyje, o mazyle snaudzia, tai kaip ir niekas nenukencia, juk reikia ir man kazkokiu pramogeliu smile.gif Paskui vel pagalvojau, kad tada nukencia namai - juk per ta laika galeciau apsitvarkyti ir issisveisti... Ech.
myma
Maniškiui greit bus 4m, bet labai nepatinka, kai sėdžiu prie kompo, labai jau reikalauja dėmesio būtent tada doh.gif , o jei ne tada jau prasideda nesąmonių nesąmonės rolleyes.gif Bet tai būna tada kai katu namie, o šiaip tai jis eina į darželį ir tada turiu laisvo laiko, aišku kai mažasis miega blush2.gif
gabytuke
manieji abu leliai tai su tetuku kalba (na mazyle ka cia ir kalba, guli pas tetuka ant ranku), o kai nestuke buvau nestuke.gif tai nelabai daznai sededavau prie kompo...
VyVa

Na ir nuraminot,mamytes.As maniau,kad man vienai sazine ramiai neleidzia sedet SM ax.gif Tiesa,visa diena nesedziu prie neto,bet jei sakaitineju SM,o vaikas zyzia ir praso tai to,tai ano- labai negerai jauciuos... blush2.gif Dazniausiai leidziu sau atsipalaiduot is ryto,kol kavute geriu ir vaikui dar buna nenusibode piesti,spalvinti,kaladeles delioti arba per vaiko pietu miega.Vakare prie neto prieit be sansu- tada MB laikas prie kompo...
viosta
Žinot kaip atsisėdi prie kompo,tai mano mažėlis pridaro aibes dalykų.Jis iš tokių kurie vietoje niekaip nenusėdi doh.gif
Kipsiuke
o mano tai ne
jis sugeba savim uzsiimti piesia, spalvina, klijuoja ten kazka, labai megsta lego surinkineti jam, multikus ziuri, su tete lauke laksto, kambari tvarkosi, as jau ju kambariu gal 1m kaip netvarkau, tik perplaunu grindis ir tiek...... thumbup.gif
su broliu zaidzia,garazus stato, masinom vazineja, namus sau stato is pagalviu, vienu zodziu mano vaiku fantazija labai laki doh.gif doh.gif doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.