Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip išmokti gimdyti ???
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Irena
Manote, kad ismokti gimdyti neimanoma ??
Tiesa, daug kas priklauso nuo situacijos, ir tai kas gali tikti vienai gimdyvej, visikai netinka kitai. Taciau, juk yra kuriamos nesciuju mokykleles, ten aiskinama apie kvepavima, apie tinkamas padetis ir t.t.
As labai prasau pasidalinti visu mamyciu savo patirtimi: kas jum padejo gimdant, kaip pasilengvinot skausmus, gal manote, kad kazka padarete ne taip, kaip reiketu ?
As pati saremius istveriau palyginti lengvai, kvepavimo pratimu deka, o va stumti vaikelio nemokejau: viskas galvoje susimaise - ar uzmerkti, ar atmerkti akis, ar stangintis 2 ar 4 kartus per saremi ?? Ir t.t.
Klausymu is tikruju labai daug. Labai noreciau savo antra vaikeli pagimdyti labiau pasiruosusi.
Tad kvieciu paatvirauti...
Babaushe
:smile.gif Na as dar negimdziau, bet manau pamokeles nesciuju mokykloj tikrai pravers. Su vyru kartu lankem saku gal primins jei pamirsiu  [smiley=soka2.gif]
karina
;D ;D ;D nesciuju mokykleles - tai tik susipazinimas, kaip sakant darbo saugos instrukcijos biggrin.gif
...o darba dirbti ismoksti tik ji dirbdamas ;D ;D ;D kiekvienai savo patirtis, sugebejimai, aplinkybes... wink.gif
INGRID
na, teoriškai tai čia truputį aprašymėlį atradau, aš tai mokyklėlių nelankiau, bet skaičiau daug, pirmąkart visvien pasimečiau, ir prieš gimstant vaikučiui gydytojai teko spūstelėti man pilvą, kad jis greičiau gimtų...antrąkart-ne, o kai trečias bus, bijau, kad nebūtų pasimiršę...žodžiu, turbūt su kiekvienu sekančiu vaiku visviena gimdyt vis geriau išmokstama  :smile.gif  ;).

"Stangos - tai refleksiniai pilvo sienos, tarpvietės, raumenų, gimdos susitraukimai, paskatinti jos veiklos. Stangos kyla, kai vaisius, slinkdamas gimdos kanalu, pradeda dirginti tarpvietės receptorius. Kyla tarsi nevalingas noras tuštintis.
Priešingai nei sąrėmius, stangas galite šiek tiek reguliuoti. Sąmoningai stangindamasi paspartinsite vaikelį slinkti žemyn gimdymo kanalu. Kaip tai daryti? Per sąrėmį įkvėpkite daug oro, jį sulaikykite giliai plaučiuose ir stenkitės stumti į tiesiąją žarną. Pritrūkusi oro vėl įkvėpkite ir vėl stanginkitės - per stangą įkvėpkite iš viso 2-3 k. Jei nėra gimdos susitraukimų, nekankinkite savęs. Tarp stangų pailsėkite pati ir leiskite tai padaryti vaikeliui: giliai, ritmingai kvėpuokite, kad abu pakankamai gautumėte deguonies"...

Board
Skausmo malsinimui man ypac padejo silta vonia  ;D Ji leistu tai buciau ir buciau joje nors ir per visa gimdyma nuo pirmo saremiuko. LAbai gerai (kai nebuvau vonioj) padejo masazai: prie silpnu saremiu pilvo apacios glostymas (iskvepiant judesys zemyn, ikvepiant - aukstyn), prie stipresniu saremiu labai padejo stipresnis nugaros masazas (nemoku dabar aprasyt, bet kai sugalvosiu butinai aprasysiu wink.gif)

Bet ypatingai per gimdyma man padejo vyras kuris padejo ilipt ir islipt i vonia ir is jos, bei dare masazus, bei visada tarnavo man kaip pakaba - skersinis, ant kurio ranku taip gera buvo pakabet  ;D
Zvirbliuke
Stangos man buvo pats sunkiausias gimdymo periodas. Siaip jau buvau uzsimerkusi ir labai susikaupusi - tarsi dirbciau atsakinga darba ir nenoreciau, kad kas nors mane blaskytu smile.gif  Ingrid teisingai rase, kad per stangas reikia ora stumti i tiesiaja zarna, t.y. kuo giliau.  As neskaiciavau, kiek kartu  stumiu - sekiau vidine nuojauta, kai pavargdavau, praleisdavau  saremi nestumdama. Dar labai svarbu, kai jau uzgimsta maziuko galvyte, nesistanginti, bet greitai kvepuoti (lekuoti kaip suniukas), kad butu galima isvengto plysimo - bet cia jau turi pavadovauti akusere, kada stumti, o kada sustoti.  
Irena
Skaiciau, kad isvegti plysimu moterims yra daromas tarpvietes masazas su siltu aliejumi, ir butent del to paties tikslo rekomenduojama per stanga stangintis ne du, bet keturis kartus trumpai. Nezinau, ar labai aiskiai parasiau, bet kaip manot ar yra cia pagrindo ?
Rasma
Aš garbės žodis nesusipratėlė..O kodėl būtinai reikia išvengti tų plyšimų ??? Ar dėl to, kad skaudės kai gis, ar dėl to , kad gali vėliau tai kažkuom kenkti ??? na man 2 vietose plyšo gimdos kaklelis, bet aš dėl to nei tada jaučiau kokio diskomforto, nei dabar ??? O kirpti tarpvietę buvo būtina, nes aplink kaklą apsivijsui virkštelė smaugė kūdikį, taigi būčiau ir taip neišvengusi šios procedūros..
Šiaip tai pagimdžiau per pirmąją stangą..labai greitai..pasakė įkvėpti ir stumti..Ir man iškart pavyko pagimdyti dukrelę, "išslydo" tiesiog.. Po to buvau pagirta, kad sportavau iki pat nėštumo pabaigos ir kad turiu tvirta pilvo presą, taigi nereikėjo kankintis..Užtat dabar niekaip negaliu įsijausti į tai, ką moterys vadina tuo baisiuoju "stūmimu" ohmy.gif Man tas vaikelio gimimas truko tik akimirką...
Nieko aš nelankiau, nieko nemokėjau, tiesiog pasiklioviau savo intuicija..Masažą man darė akušerė, o vyras tik glostė mano ranką...Ir kvėpavau irgi remdamasi savo kūno pojūčiais..Geriausiai organizmas pasako ko jam reikia..kaip elgtis, kaip kvėpuoti, kad sumažinti sąrėmių skausmus.. Dabar net džiaugiuosi, kad neklausiau jokių parengiamųjų kursų..Tikrai būčiau pamiršusi viską ir dėl to tik labiau susinervavusi, kad pamiršau..
Irena
Man kazkodel atrodo, kad svarbu pasiruosti gimdymuj. Paskaityti knygu, filmu paziureti. Man tai labai padejo, tvirciau jauciausi, nes puse nestumo tik bijojau, ir is tos baimes net verkiau - nenorejau gimdyti. Nejaugi as tokia tik viena, kuriai reikia pasiruosimo ??? Visos jus tokios protingos, stiprios, jauciancios savo kuna... Na, va o as - nevykele  :(
Del plysimu, aisku - nieko baisaus, nei ten skauda, nei ten  ka, sugyja ir tiek, bet kam reikia plysti, jaigu to imanoma isvengti ?? Ir siap, kai pasiklausau, kaip musu mamos gimde - baisu pasidaro. Jos nieko nezinodavo apie gimdyma, uz tat rekdavo, blaskydavosi, nesusikaupdavo ir be reikalo isnaudodavo jegas. Todel man svarbu zinios, noriu zinoti kuo daugiau, ir buti pasiruosusi. Aisku, gali buti nenumatytu situaciju, kuriu neimanoma numatyti, bet noreciau padaryti viska, kas yra mano jegom...
-MŠ-
As lankiau kelias paskaiteles, bet nei kvepuoti, nei stumti tikrai nesimokinau... Priaugau 23,5kg. svorio, puse nestumo pragulejau lovoje del gresiancio. Bet kaip lengvai gimdziau ;Dvisas gimdymas 1 val. ir 47 min. tetruko. ir viskas vyko savaime, be jokiu pasiruosimu, treniruociu - ir svarbiauia labai sklandziai. nors dukryte gime ne liesute 4,390kg. Ir antrakart nieko nesiruosciau. svarbu gerai nusiteiki ir nieko nebijoti - viskas, manau, vyksta savaime.
diana
Išmokti gimdyti?  ;D ;D ;D Na nebent gimdytum kokius tris kartus mažiausiai  ;D Ir šiaip, manau, kiekvienas gimdymas yra individualus  biggrin.gif. Na aš gimdžiau du kartus, abu gimdymai buvo panašūs  biggrin.gif. Nebuvau lankiusi jokių pamokėlių. Jų man ir neprireikė. Su antruoju per sąrėmius leido pagulėti šiltoje cirkuliacinėje vonioje  biggrin.gif, tai man labai patiko ir lengviau buvo, po vonios dar tokią didelę pagalvę guminę davė ;D, tai ant jos ir gulėti ant pilvo buvo galima ir pasikišti kaip tik patogu  ;D.
Gimdymą palengvina šalia esantis mylimas vyras. ;D ;D ;D
Doma
Kaip tai nieko baisaus kai plysta ar kerpa  ???  Man pirma karta prakirpo - tai dar labiau klykiau kai siuvo, nesupratau ar vaistai nesuveike, ar ne i ta vieta suleido  :-/  Dvi savaites gyventi pusiau gulom irgi nejuokas...

O gimdant manau svarbiausia nepanikuoti ir klausyti ka akusere liepia daryti - ji ir pasakys kada stangintis stipriau, kada visai nesistanginti o tik kvepuoti, kada tik truputi stumtelti. Dar musu mamu laikais kalbedavo - jei akusere gerai priziures - plysimu nebus.
Gudra
Va dėl tų kvėpavimų tai manau man labai padėjo baseinas.
Susirinko ten tokių pilvuzių grupė ir sportuodavom po kokias 3 val kartą per savaitę. Išmokė nardyti ir sulaikyti kvėpavimą (aš nardyti iki tol nemokėjau  ;D )
Ir į treniruočių pabaigą aš panėrus atsipalaidavus išbūdavau ir minutėlę, ir plaukdavau kokias 40 sek. panėrus.
Tai per stangas man buvo visai lengva - tiesiog tarsi trumpam panyri ir tiek  :D
Dar lankiau mankštą nėštukėm (įtariu ir žvirbliukė ten pat lankėsi wink.gif ) ten irgi būdavo smagių kvėpavimo ir atsipalaidavimo pratimų.

Per paskutines stangas man labai padėjo toks masažas (tada visai maudimas dingdavo): ant strėnų yra tokios dvi duobutės. Aš atsistodavau keturiom ir paprašydavau vyro stipriai visu svoriu atsiremti delnais į tas duobutes ir dar šiek tiek spustelti porą kartų. Tik tiek  :D
SuperMama
Susirinko ten tokių pilvuzių grupė ir sportuodavom po kokias 3 val kartą per savaitę. Išmokė nardyti ir sulaikyti kvėpavimą (aš nardyti iki tol nemokėjau  ;D )

cia kartais ne su Jurga tas nardymas? Nes kiek domejausi ir pati lankiau Telekomo baseina, Vilniuje tai tikrai niekas nenardo. Nors as domejausi ir tikrai zinau, kad nardyti labai naudinga. Ir lyg vaikuti pratina susitvarkyti su deguonies badu.
Zvirbliuke
Gudra, mes tikrai ten pat mankstinomes ir nardem wink.gif
Gudra
Taip Supermama pas Jurga  ;)
Ir kol su vaikučiu namie sėdėjau mamų klubas pas ją buvo tikra atgaiva.
Irena
Sakykit,
o jaigu praplesia vaisiaus vandenu maisa - ar tai skatinimas ? Jaigu taip, tai kokiu atveju tai daro ?
Ir dar, pirmo gimdymo metu nejutau stangu, tai gavau (berods) oksitocino doze. T.y. buvau skatinta ?.. Ar buvo galima to kaip nors isvengti, sukelti stangas naturaliu budu ? Kokiu ?
Brooke
Nepadejo man jokie kvepavimai[smiley=ne.gif].. Uztai dainavimas padejo ;D.. Kai uzeidavo saremis, visa gerkle traukdavau "Kaip grazu miske".. ;D..
Rimaiste
Sakykit, o jeigu praplesia vaisiaus vandenu maisa - ar tai skatinimas ? Jaigu taip, tai kokiu atveju tai daro ?
Ir dar, pirmo gimdymo metu nejutau stangu, tai gavau (berods) oksitocino doze. T.y. buvau skatinta ?.. Ar buvo galima to kaip nors isvengti, sukelti stangas naturaliu budu ? Kokiu ?

Manau, kad vandenmaisio praplesima gali laikyti skatinimu. Daro ji ligoninese tada, jeigu pagal termina nepagimdai ir veluoji, o gydytojai mano, kad jau laikas (dazniausiai jie taip ir mano).
As taip pat stangu nejutau, nes buvau labai pavargusi ir norejau miego. Viena tokia buvo atejus, bet as ja nuslopinau - sakiau sau, kad nenoriu dar, noriu pailseti. Todel taip pat gavau oksitocino doze. Deja, neturejau is ko rinktis: arba oksitocinas, arba cezario pjuvis. Nezinau ar yra koks budas sukelti stangas. Gal is tiesu reikia leisti pailseti sau, o gal reikia ne guleti, kaip ligoninese daroma, o pavaikscioti...
RebekaG
Sakykit,
o jaigu praplesia vaisiaus vandenu maisa - ar tai skatinimas ? Jaigu taip, tai kokiu atveju tai daro ?

Man praplese todel, kad kaklelis buvo jau pilnai atsidares ir as jau galejau gimdyti. O stangos man buvo pati lengviausia gimdymo dalis smile.gif Uzteko triju stangu. Per pirma jauciau kaip galvute pasislinko, po antros pajauciau, kad jau lengvai slysta o akusere reke gana, jau gana ;D ir prilaike, kad pergreit neislystu. Galvute pasirode ne per stanga. Per trecia stanga uzgime petukai biggrin.gif Ir viskas ;D Ai, tiesa pagimdzius, ir besigrozint vaikeliu, akusere man sako, jei noresi dar kiek stumt, tai stumk (lauke placentos), kad as stumt lyg ir nenorejau :smile.gif , bet stumtelejau, ir isleke ta placenta ;D Gyre, kad geras pilvo presas, bet as per nestuma nieko specialiai nesportavau ir nesiruosiau, bet buvau gerai nusiteikus, kaip Nery sake wink.gif
Ele
Nepadejo man jokie kvepavimai[smiley=ne.gif].. Uztai dainavimas padejo ;D.. Kai uzeidavo saremis, visa gerkle traukdavau "Kaip grazu miske".. ;D..

Na Brooke, prajuokinai  :D biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Gaila, as neisbandziau "Kaip grazu miske"... Bet sekanti karta butinai uzdainuosiu  ;D ;D ;D
lyja
Vargu, ar įmanoma pritaikyti viską, ką galima blaiviu protu išmokti prieš gimdymą  :-/
Žinot, kas man tikrai padėjo...tai susikaupimas. Svarbiausia yra kontroliuoti save. Neleisti nė akimirkos niekam savęs gailėti...jokiu būdu nepaleisti vadžių iš rankų...gal skamba žiaurokai, bet man tai tikrai labai padėjo... :smile.gif
Tika
Nėjau aš į kursus, galvojau, ir taip pagimdysiu. ir nieko sudėtingo tame nebuvo. Kol veikė nuskausminamieji, nieko nejutai, bet kai kaklelis buvo pilnai atsidaręs, daugiau vaistų neleido, kad atseit jausčiau, kada reikia stangintis. Kai užėjo noras "stumti", taip ir dariau, nes tada jau jausdavau sąrėmius ir bais skaudėjo, tai kai stumdavau, nebeskaudėdavo. Taip kad scenarijus maždaug toks - suskausta - ir stumiu kiek oro užtenka. "Išstūmiau" maždaug per pusvalandį. Gerai, kai lengvai viskas ėjosi. nors jei būtų koks komplikuotas gimdymas, neįsivaizduoju, ką reiktų daryti. Bet šiaip gydytoja visą laiką reguliavo - dabar stumk, dabar jau nebe. smile.gif
Rimaiste
Na, cia priklauso nuo to, ko nori. As, pvz., norejau gimdyti pati - ir visus saremius patirti, ir stangas, ir pati vaikeli isstumti, ir kvepuoti. O tai gana sudetinga. Kai gimdai su nuskausminimu, viskas atrodo paprasta, tereikia gydytoju nurodymu klausyti smile.gif
Tika
Na, sąrėmiams patirti man užteko to laiko, kol namie buvau - nuo trečios nakties iki devintos ryto. Jausmas nekoks, bet žinau kaip "atrodo" - ir užteks. ir kaip minėjau, prieš stanginantis taip pat sumažino vaistų dozes, kad viską jausčiau pati (kaip anesteziologė su gydytoja paaiškino, kad pirmakartėms, nelabai žinančioms, kaip tas vyksta, geriau jausti pačioms). Ir jaučiau. Antrą kartą taip pat imsiu nuskausminimą, nes nemanau, kad dėl to, jog labiau kankinsiuos,  kas nors pasikeis. Ir nesiruošiu savo vaikui prikaišioti (kaip vienos draugės mama), kad "aš tave skausmuose gimdžiau, o tu manęs neklausai, ir pan".
Rimaiste
Manau, kad ta mama, kuri savo vaikui taip sake, ne galo nesuprato nei kas yra gimdymas, nei ka jaucia vaikas jo metu (juk jam taip pat skauda...) Taigi, o as gimdziau be nuskausminimo ir taip pat ketinu elgtis visus kitus kartus, kiek tik teks gimdyti. Bet cia daug kas priklauso nuo pasiruosimo (tu, kaip sakei, nesiruosei), nuo ziniu, nuo pasauleziuros... Bent del triju priezasciu man nuskausminimas butu nepriimtinas ir as jo atsisakiau. Uztas ir kyla klausimas ar galima ismokti ir pagimdyti idealiai?  :D
Board
Lankiau kursus, ir labai jie man tikrai padejo. O dabar stebina tokios moterys, kurios gimde pries kokius 10 metu ir tvirtina kad kursai - tai bereikalingas pinigu metimas: "as pagimdziau, ir tu pagimdysi", o vyrus laiko tik bereikalingais atributais gimdyme.
Manau kad daug lengviau gimdyt kai zinai kas vyksta tau ir tavo vaikeliui, kai zinai kaip gali padet jam greiciau isvyst si pasauly, kaip gali padeti sau. Manau kad kursai yra labai reikalingi, kad ir tam kad suzinotum ko gali pareikalaut is gydytoju, ko gali reikalaut is ligoniniu, ir is saves. Visgi gerai yra suzinot, kad gimdyve turi teise atsipalaiduot, ir nebut visada stipri, nebijot parodyt savo silpnumo.
O ismokt gimdyt :smile.gif Galima, tik zinoma ne idealiai, kaip nebuna idealaus gimdymo (na beveik), taip ir nebuna idealios gimdyves, juk kiekvienai idealumas - tai skirtingas apibudinimas. Zodziu mamos nebijokit, tobulintis visada yra galimybes. Tobulekim, o svarbiausia nebijokim. Is principo tai teisingai sako: visos pagimdem ir dar pagimdysim.
Brooke
Na, cia priklauso nuo to, ko nori. As, pvz., norejau gimdyti pati - ir visus saremius patirti, ir stangas, ir pati vaikeli isstumti, ir kvepuoti. O tai gana sudetinga. Kai gimdai su nuskausminimu, viskas atrodo paprasta, tereikia gydytoju nurodymu klausyti smile.gif

As savo mazyle irgi pagimdziau be jokiu cezariu ar nuskausminamuju ir tuo labai dziaugiuosi smile.gif Juk visokios znyples, traukimai tik papildomas stresas kudikiui.. O skausmai pasimirsta vos priglaudus vaikeli prie krutines, pajutus, kaip plaka jo sirdele..
Rimaiste
As irgi. Siandien visa diena bandziau prisiminti kokie gi baisus buvo gimdymo skausmai. Ir ne galo negalejau prismint! Lygtais tu skausmu ir nebutu buve  ;D
rence
QUOTE (auges @ Antradienis, 25 Lapkričio 2003, 2:31)
Lankiau kursus, ir labai jie man tikrai padejo. O dabar stebina tokios moterys, kurios gimde pries kokius 10 metu ir tvirtina kad kursai - tai bereikalingas pinigu metimas: "as pagimdziau, ir tu pagimdysi", o vyrus laiko tik bereikalingais atributais gimdyme.
Manau kad daug lengviau gimdyt kai zinai kas vyksta tau ir tavo vaikeliui, kai zinai kaip gali padet jam greiciau isvyst si pasauly, kaip gali padeti sau. Manau kad kursai yra labai reikalingi, kad ir tam kad suzinotum ko gali pareikalaut is gydytoju, ko gali reikalaut is ligoniniu, ir is saves. Visgi gerai yra suzinot, kad gimdyve turi teise atsipalaiduot, ir nebut visada stipri, nebijot parodyt savo silpnumo.
O ismokt gimdyt :smile.gif Galima, tik zinoma ne idealiai, kaip nebuna idealaus gimdymo (na beveik), taip ir nebuna idealios gimdyves, juk kiekvienai idealumas - tai skirtingas apibudinimas. Zodziu mamos nebijokit, tobulintis visada yra galimybes. Tobulekim, o svarbiausia nebijokim. Is principo tai teisingai sako: visos pagimdem ir dar pagimdysim.

pritariu augei kursai nuostabus dalykas, pati ramiau jautiesi ir vyras nelieka nuosaly. Svarbiausia po kursu mano vyro poziuris i nestuma pasikeite 180 laipsniu kampu. Aisku y kursus su "asarom", bet paskui nereikejo ragint. smile.gif smile.gif smile.gif
12345666
Labas,

Noreciau pradeti tema, kuri mane vargina nuo to kaiko kai pagalvojau jog reikes vaika stumti. Smarkiai. Ko as bijau, nes dar neturiu vaiku, kad labai smarkiai stumiant as apsikakosiu ir apsisisiosiu ir labai smirdes blush2.gif blink.gif
Zinau mamos veteranes sakys vaikeli kai prasides saremiai nebegalvosi nei apie nieka aplink tave. Pasaulis neegzistuos. doh.gif
Taigi tema apie ka moterys vengia sneketi po gimdymo. Ka vertetu nuslepti. Ka pasakoti nemalonu.
Tiek iki susirasymu. smile.gif

Zuzulka
Iva
g.gif ka as zinau, tikrai nera tokiu dalyku apie kuriuos negaleciau sneketi po gimdymo arba nuslepti arba kad apie kazka nemalonu butu pasakot. Man aplamai labai malonu savo pirma gimdyma prisimint, tikuosi po antro bus tas pats smile.gif

Zinau mamos veteranes sakys vaikeli kai prasides saremiai nebegalvosi nei apie nieka aplink tave. Pasaulis neegzistuos.

o vat to tikrai nepasakysiu, egzistavo man tas pasaulis, tik vyras negerietis ramino tipo surimtek juk vaika gimdai, o man labai juokinga buvo isivaizduojant save is salies jau stumimo metu, ir dabar dar prisiminus juokinga, o tada stumiu leliu ir zvengiu biggrin.gif

o per saremius tai labai fainai irgi laika paleidom, kavutes su sausainiukais pagerem, paplepejom, tik va nutrauke pramogas gydytojas pasakydamas kad jau vaikas lenda. Tai va dar pridurti turbut tureciau kad gimdziau su epiduru 4u.gif

Ode
Ash tai sakychiau: tai, apie ka shneka moterys, priklauso nuo pachios moters ir nuo svechiu. Ash asmenishkai galiu shneket apie daug ka, bet labai priklauso pashnekovai.

Atsakant i tavo baime del apsikakojimo ir apsisiusiojimo... Ash irgi gimdzhiau su epiduriniu, todel bestumiant apie tai galvojau (turejau galimybe galvoti biggrin.gif ) - nors per kursus buvau itikinta, kad daktarams ir seselems vienodai shviechia, ka tu ten darai, nes viskas, kas 'nereikalinga', subega i apachioj pastatyta 'kibira' wink.gif Tachiau kai pagaliau isidrasinusi pasidalinau su sesute savo baime, ji pasake: jei butum apsikakojusi, tai butu ivyke per pirma stumima. Tai mane nuramino, ir apie tai nebegalvojau. blush2.gif
Kai kurie daktarai rekomenduoja nevalgyti, prasidejus saremiams (del ivairiu priezhaschiu), ir tai gali padeti 'ishvengti' tu nepageidaujamu dalyku. Kitos gi darosi klizmas. Epidurinio atveju i shlapimo pusle ivedamas kateteris, todel apsisiusiojimas negresia wink.gif

Apskritai tai siulychiau koncentruotis i artejanchia laimes akimirka - pirmaji susitikima su savo mazhyliu wub.gif , o ne kazhkokius zhemishkus dalykus. 4u.gif
Indrulka
as manau kad patartina, o gal netgi ir privaloma...na bent jau as darysiuosiu klizma, kad paskui nebutu netiketumu.......
meškutė_Nida
Kiek žinau, VISOMS daro klizmas- tokiu būdu išsisprendžia apsikakojimo problema. mirksiukas.gif O visi kiti skysčiai- jų būna visokios konsistencijos, kvapų ir spalvų. Galų gale gydytojai prie visko pripratę... smile.gif
12345666
o per saremius tai labai fainai irgi laika paleidom, kavutes su sausainiukais pagerem, paplepejom, tik va nutrauke pramogas gydytojas pasakydamas kad jau vaikas lenda.

Mirstu is juoko. Ir duok Vieve visoms toki gimdyma. Aciu uz ats.
12345666
Aciu visoms uz atsakymus. Noreciau apidendrinti sios dienos ats. Ka as suzinojau:
1. Kad egzistuoja kazkoks "kibiras" kur subegs viskas kas is manes isbegs.
2. Moterims daro klizmas pries gimdyma. blush2.gif

AS siaip ne nescia, bet mane domina tokios temos ir zinau, kad yra zmoniu kaip as. As drovi ir kai kuriu dalyku nesinori klausti mamos ar drauges. Nes geda. Todel si tema ir egzistuoja.

O siaip reikia nusiskusti plaukus ? blush2.gif O imanoma paciai pasiekti per pilva? g.gif

Zuzulka
Helga
Kadangi abu vaikus gimdziau begalo greit(antra namie, nes nespejau iki ligonines), tai niekam neberupejo jokios klizmos, ir itariu, kad pirmaji gimdant tai taip ir nutiko(nezymiai, bet...... blush2.gif ). Apie tokius dalykus po gimdymo kalbejau su gydytoja tai ji man sake, kad faktiskai klizma yra nebenaudojama, nes neatlieka pilnai savo paskirties(jei jau skirta.....tai ir apsi.....).skusti sake taip pat nebeskuta. Tai tokios mano zinios. O kas del gedos, tai nors ir per 15 min. gimdziau, bet vistiek atsimenu, kad aiskinau jog apsikakosiu, o akusere ir gydytoja sake na, ir kakok i sveikata smile.gif
ragnez
sheip jau dabar del klizmos ir nusiskutimo paprastai teiraujasi - ar nori. nenori, nieko nedaro. beje, priesh gimdyma neretai ir be jokiu klizmu pralaisveja viduriai ir naturaliai nueini i tualeta gerookai iki stumimo.
gimdzhiau su epiduru, tachiau shlapinausi per gimdyma pati, be jokiu kateteriu. tiesiog retkarcheis akushere pasiulydavo nueiti i tualeta (del epiduro nesijauchia "noru"). o stumiant, manau, ish manes bego tik vaisiaus vandenys ir nieko daugeu. bet kuriuo atveju, pati to nematai, o gydytojai priprate ir viska mikliai sutvarko, kas beatsitiktu.
Ode
Zuzulka, tau jau kitos atsake: rutinishkai klizmos nebedaro, bet jeigu tau labai baisu tai galesi arba pati pasidaryti, arba paprashyt sesutes. Taipogi - nebeskuta. Nebent cezaris ishpuola, bet tada ir kitos problemos atkrenta wink.gif Jei pachiai uzeis noras apsiskust, galiu pasakyti, kad nera taip lengva - matomumas nebe tas biggrin.gif
Del kibiro tai pasakiau, kaip susiduriau JAV, gal Lietuvoj kitaip?.. unsure.gif
Mojo
Ir apskuto, ir išklizmavo, nes grėsė cezaris, bet vis tiek gimdydama jaučiau, kad kažkas teka (turbūt išmatos nevalingai, kaip būna po klizmos), bet, patikėk, tam tuo metu neteiki nė mažiausiai dėmesio, akušerė sutvarkydavo be jokių komentarų. Aš apskritai gimdydama tapdavau tokia belyte "ono", man tas pats, kas mane apžiūrinėja, ką man daro, visada buvau "bandomas triušis", leidau studentėliams į mane spoksot (o kaip jie vargšeliai kitaip išmoks?).

Jei tau palengvės, pasakysiu, ko aš labiausiai bijojau prieš pirmą gimdymą. blush2.gif
Intymioj vietoj turiu didelę karpą, tokią papilomą, tai vis galvodavau, kai mane skus, ar jos nenupjaus schmoll.gif Dabar juokas ima, o tada man ta mintis miegot neleisdavo. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

rosenda
QUOTE(Mojo @ 2005 05 09, 18:35)
Jei tau palengvės, pasakysiu, ko aš labiausiai bijojau prieš pirmą gimdymą. blush2.gif
Intymioj vietoj turiu didelę karpą, tokią papilomą, tai vis galvodavau, kai mane skus, ar jos nenupjaus  schmoll.gif  Dabar juokas ima, o tada man ta mintis miegot neleisdavo. biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

O cia tai geras kaip prajuokinai tai negaliu,tik nesupyk prasau,bet labai juokingai parasei biggrin.gif
Mojo
Aš tuo tik norėjau pasakyti, kad labai gerai suprantu Zuzulką, nes nėščiosioms būna tokių sveiku protu nesuvokiamų fobijų, nors ji, kaip supratau, dar net nenėščia.
Taigi jei po pirmo gimdymo kai ko jau nebebijojau, tai prieš antrą įgijau kitą kompleksą - bijojau gimdyti naktį, nes kaip gi reiks skambinti gydytojui ir jį žadinti - man tai atrodė baisiai nepadoru, juolab, jei pasirodys, kad apsirikau ir dar negimdau. schmoll.gif
Na, ir ką manot? Tempiau namie tol, kol išaušo, nuvažiavau tiesiai ant gimdymo stalo ir jau nebebuvo kada daryti epidūro, kurio labai tikėjausi.Tai sužinojusi puoliau į isteriją, ir gimdymas kainavo daug nervų ir man, ir vyrui, ir gydytojui cry.gif cry.gif cry.gif

Moralas : meskit iš galvos visas baimes, atsikratykit visų kompleksų - nėščiosioms galima viskas, todėl išnaudokit situaciją thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ode
O man taip ir buo: skambinau nakti su 'lozhnaja trevoga' blush2.gif O ka darysi?.. Kai pagalvoji, juk gydytojo toks darbas, ir tam yra budejimai, kad priimtu tokius - ir ne tik - skambuchius... 4u.gif
12345666
Labas moterys ir merginos,
as vis aplankau jus ir bandau parasyti suvestine ka manau.
Zekit ka radau sia tema smileysex.gif blush2.gif
Na aciu visoms uz atsakymus padeda truputi. Vistiek nemalonus dalykas. Ten sakot jauciat nejauciat kad kazkas krenta bega. Bet jei bus kvapas tai jaus visa operacine blink.gif blush2.gif ax.gif
Kuo toliau tuo labiau manau kad viskas bus kaip bus. Pirmiausiai man reikia pastoti ax.gif biggrin.gif Ir gydytojai dazniausiai buna prisiziureje visokiu nuotykiu ir dideliu ir maziuku. Svarbiausiai kad vaikas gimtu sveikutis. Vakar kaip tik turejau rankose 4 men mergyte. Tokia trauka. O dar kai neverkia tai pasaku pasaka. Noriu. Reikia. Dar nelaikas. poster_offtopic.gif
Nenukrypstant nuo temos biggrin.gif Rasykit, jusu zinutes labai padeda moraliskai. IR nesigedinkit geriau teisybe.

zuzulka
Alexandra.R.
palaukit, palaukit, ne viska supratau. Tai darant epidurini dar ir i slapimo pusle kateteri kisa?! kam? o be jo apseit negalima? Kazkaip nenoreciau, kad pries gimdyma dar ir taip isniekintu....
LiVo
man tai jokio kateterio i šlapimo pūslę nekišo, nesu, net girdėjus, kad pačiai gimdant kištų, tai čia manau tik operacijos metu taip daro g.gif
Kuzia
QUOTE(Indrulka @ 2005 05 09, 12:09)
as manau kad patartina, o gal netgi ir privaloma...na bent jau as darysiuosiu klizma, kad paskui nebutu netiketumu.......
*

Klizma nebūtinai apsaugos nuo tokių netikėtumų tongue.gif .
Ode
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 05 17, 20:32)
palaukit, palaukit, ne viska supratau. Tai darant epidurini dar ir i slapimo pusle kateteri kisa?! kam? o be jo apseit negalima? Kazkaip nenoreciau, kad pries gimdyma dar ir taip isniekintu....
*

QUOTE(LiVo @ 2005 05 17, 20:39)
man tai jokio kateterio i šlapimo pūslę nekišo, nesu, net girdėjus, kad pačiai gimdant kištų, tai čia manau tik operacijos metu taip daro g.gif
*

Ash pirmagime gimdzhiau pati, ir turejau kateteri. Esu girdejusi, kad kitos gimde su epiduriniu ir be kateterio, bet kai pagalvoji - juk epidurinis numarina nuo pilvo zhemyn, tai tikrai pati nezhinosi, kada noresis i tualeta. Nebent 'profilaktishkai' puodeli pakisht wink.gif
Board
Aš gimdžiau pati, be nuskausminimų, ir po gimdymo aptūrėjau kateterį, kadangi pati nelabai galėjau, o ir noro tokio nejaučiau, bet kai įstatė kateterį, turėjo gydytoja ilgokai palūkėt biggrin.gif , prieš išimdama. blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.