Laukiau gimdymo kaip isganymo, nes paskutines savaites buvo sunkiai pakeliamos, vos galejau vaikscioti. Bet kartu ir jauciau didele baime, nes tyrimai parode, kad esu to bjaurybes streptokoko nesiotoja

Zinojau, kad reikia nepaveluoti prasidejus gimdymui pradeti leisti antibiotikus, geriausia dar nenubegus vandenims. Gimdymo data planuojama spalio 20 d. Bet ji atejo ir praejo... 23 d. vakare jokiu pozymiu, nuejom miegot, tik staiga 0.20 val. pabundu nuo jausmo, kad sisioju

Puoliau is lovos, nors siaip vos issirangydavau, nubegau i vonia - ogi silpnai bega kazkoks rausvas skystis

Visai pasimeciau ar cia vandenys, ar kamstis. Gryzau i miegamaji, vyras jau sunerimes - ar jau? O tada, kad pasipyle upeliai ir abejoniu neliko

Paskambinau gydytojai, jai kaip tik budejimas ta nakti

Greit susiruosem, isejom i lauka, naktis nepaprastai silta (paskui suzinojau, kad tai buvo silciasia spalio 24 naktis per 100 metu), o sirdele virpa, vaziuojam pasitikti naujos gyvybes

VGN kieme lipu is masinos, o kad pasipyle vandenys

Gal koks litras isbego an mano sviesiu kelniu

Negi iesiu kaip prisisisiojus, tai kieme persimoviau kitas kelnes

Priimamajame pasitiko gydytoja, apziurejo - tikrai nubege vanenys, bet atsidarymo 0, netgi kaklelis neissilygines, saremiu jokiu

Paguldo i gimdykla, pajungia laseline, skatinamuosius, antibiotikus leidzia kas 4 valandas (ir taip leis 11 valandu

). Akusere paprognozuoja - mano atveju gimdymas uztruks apie 16 val

Vyra issiunciau namo, vis tiek planavom, kad jis paciam gimdyme nedalyvaus, pabus tik saremiu metu, bet kadangi man ir ju nera, tai ka cia sedet. Praeina valanda, antra, trecia jokio skausmo, miegas ima, bet niekas neleidzia miegot, kas 15 minuciu vis ateina akusere arba daktare. Apie 6 val. ryto jau pradeda skaudent, vis smarkiau, 7 val skausmas jau sunkiai pakenciamas, daktare paziuri atsidaryma, sakau jau turbut didelis, o ji informuoja, kad dar tik kaklelis issilygino

Padidina skatinamuju doze ir pasiulo epidura. Is pradziu galvojau pakentesiu bet kadangi atsidarymas vis dar lygus 0, pagal prognozes man dar kokiu 12 valandu kankintis, o skausmas jau baisus - sutinku. Bet reikia palaukti dar valanda, kol pasikeis pamaina, kad ta pati anesteziologe visa gimdyma butu. Ta valanda turbut ir buvo pati baisiausia. 8 val. nusiuncia mane i dusa, vos nukeblinu, gryzus jau radau anesteziologe, iveda kateteri, suleidzia vaistus ir pamazu ateina palengvejimas

Vel baisiai ima miegas ir vel niekas neleidzia miegot, saremiu nejuntu jokiu, juos fiksuoja tik aparatas. Taip su vaistu papildymais sulaukiu 11 val ryto ir cia kaip perkunas is giedro dangaus daktare pareiskia kad uz pusvalandzio gimdysiu

As dar moraliskai nepasiruosus, juk buvau nusiteikus tik vakare gimdyt

Pasodino pusvalandziui ant kamuolio, nuskausminanciu daugiau nebeleidzia, skausmelis vel baisus. 15 minuciu stumimo ir mazas stebuklas jau man ant krutines

Dar jos nemacius isgirdau daktare ir akusere stebintis, oho kokie plaukai. I pasauli atejo ilgaplauke auksaplauke

Nuostabus jausmas

Esu be galo dekinga gimdyma priemusiai gydytojai, akuserems, anesteziologei uz puikia prieziura ir profesionalu darba.