Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokio amžiaus vaikutį pradėjot leisti į darželį??
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
svetima
QUOTE(ramuniuks @ 2007 10 08, 15:33)
Manau, kad kiekveina mama supranta, kada jau laikas sūnų ar dukrą išleisti į kolektyvą- vienam ir 3 metų per mažai, o kitas jau vos metus perlipęs puikiai jaučiasi kolektyve 4u.gif
*

blink.gif blink.gif

Keistas požiūris-1 metų vaikui tikrai dar nereikia jokių kolektyvų..Gal jums ir atrodo, kad puikiai jaučiasi, vaikas tiesiog prisitaiko, bet kalbėt apie tai, kad 1 metų vaikui geriau kolektyve doh.gif

O šiaip dauguma mamų tarsi užsidariusios savo patirties kiaute, apsidairykit aplink, paskaitykit literatūros..Ir psichologai ir gydytojai laikosi vienos nuomonės-geriausia į darželį pradėt eti maždaug 3 metų..Gydytojai net paskys, kad geriau vėliau, nes kuo didesnis vaikas, tuo stipresnis imunitetas..
Ne veltui ir darželio grupės formuojamos būtent nuo 3 metų, iki tol yra lopšelis-pagalba toms, kurios tiesiog neturi sąlygų augint vaikus namie iki 3 metų..

Aišku psichologija yra viena, o gyvenimas kita..Nevisada gali pasirinkt...

Norėčiau savo mažiukę pradėt leist į darželį nuo 3, bet gal teks ir anksčiau..Šiaip net būčiau linkus dar labiau pagailėt ir palaukt 4 metukų, bet manau, kad tai būtų tik dėl noro palepint ir pan..Manau 4 metų atsirastų daugiau problemų dėl adaptacijos..
somebody else
QUOTE(svetima @ 2007 10 24, 08:43)
blink.gif  blink.gif

Keistas požiūris-1 metų vaikui tikrai dar nereikia jokių kolektyvų..Gal jums ir atrodo, kad puikiai jaučiasi, vaikas tiesiog prisitaiko, bet kalbėt apie tai, kad 1 metų vaikui geriau kolektyve  doh.gif

O šiaip dauguma mamų tarsi užsidariusios savo patirties kiaute, apsidairykit aplink, paskaitykit literatūros..Ir psichologai ir gydytojai laikosi vienos nuomonės-geriausia į darželį pradėt eti maždaug 3 metų..Gydytojai net paskys, kad geriau vėliau, nes kuo didesnis vaikas, tuo stipresnis imunitetas..
Ne veltui ir darželio grupės formuojamos būtent nuo 3 metų, iki tol yra lopšelis-pagalba toms, kurios tiesiog neturi sąlygų augint vaikus namie iki 3 metų..

Aišku psichologija yra viena, o gyvenimas kita..Nevisada gali pasirinkt...

Norėčiau savo mažiukę pradėt leist į darželį nuo 3, bet gal teks ir anksčiau..Šiaip net būčiau linkus dar labiau pagailėt ir palaukt 4 metukų, bet manau, kad tai būtų tik dėl noro palepint ir pan..Manau 4 metų atsirastų daugiau problemų dėl adaptacijos..
*

Gerb svetima,
aš neturėjau omeny, kad nuo 1 metų vaiką reikia atiduot nuo ryto iki vakaro į lopšelį ir tikėtis, kad jis jausis puikiai. Remiuosi savo patirtimi ir savo dukros patirtimi, kurią pradėjome leisti nuo 1,5 metukų į lopšelio grupę, tiesa, ne visą dieną, bet ji tikrai jautėsi puikiai....literatūrą tikrai skaitau, nereikia manyti, kad neskaitom ir nežinom, bet čia rašome savo patirtį, o ne tai ką rašo ir pataria psichologai. Pavyzdžiui maniškės imunitetas tikrai gan stiprus, nepradėjo sirgt patekus į kolektyvą, galbūt todėl, kad iki šiol pati maitinu smile.gif
Galėčiau paprieštaraut Jūsų sakiniui - būčiau linkus pagailėt ir palaukt iki 4 metų g.gif man kaip tik būtų gaila vaiko, kuris tuo metu kada galėtų bendrauti su savo bendraamžiais - turi būti namuose vien tik su mama g.gif
Išvada- kiekviena turim savo nuomonę ir elgiamės taip kaip manome geriausia mūsų atveju ir nereikia mauti visų ant vieno kurpalio doh.gif
Atsiprašau už padriką rašymą blush2.gif
Wildberry
Nuo 1metų 6mėnesių pradėjau vest jokių problemų neturėjau biggrin.gif
Labai džiaugiuosi,kad mano vaikas gerai ir greit apsiprato darželį,bendrauja su vaikais,gerai miega ir valgo thumbup.gif
Visai nesigailiu,kad pradėjau vest ne nuo 3metų,net neįsivaisduoju savęs sėdinčios namie taip ilgai ir ką veikt ir vaikui manau,kad geriau su vaikais bendraut,o ne nuo ryto iki vakaro po mamos sijonu būt...
Yra grupėje ir berniukas,kuris dar nevaikšto,gal ir gaila vaiko,bet jai vaikas ir taip puikiai jaučiasi,tai ko čia gailėt,yra kaip yra,toks gyvenimas biggrin.gif
Man labiau gaila,kai atveda tokius vaikus didesnius,verkia pusė dienos unsure.gif Turiu draugę kuri su savo berniuku virš 2metų miega kartu,nesiskiria nei per žingsnį,planuoja jau vest darželin,bet pamatė mano vaiką jos vaikas ir bėga,sako bijo ,nes su kita mergyte buvo susipešęs,tai kaip tokį mamyčiuką darželin vest doh.gif Va čia tai gaila bigsmile.gif
kristinka
pradejom eiti nuo 3 metuku,o mazoji keliaus nuo dvieju g.gif gal
adelė
QUOTE(jovitah @ 2007 10 24, 10:53)
Nuo 1metų 6mėnesių pradėjau vest jokių problemų neturėjau biggrin.gif
Labai džiaugiuosi,kad mano vaikas gerai ir greit apsiprato darželį,bendrauja su vaikais,gerai miega ir valgo thumbup.gif
Visai nesigailiu,kad pradėjau vest ne nuo 3metų,net neįsivaisduoju savęs sėdinčios namie taip ilgai ir ką veikt ir vaikui manau,kad geriau su vaikais bendraut,o ne nuo ryto iki vakaro po mamos sijonu būt...
Yra grupėje ir berniukas,kuris dar nevaikšto,gal ir gaila vaiko,bet jai vaikas ir taip puikiai jaučiasi,tai ko čia gailėt,yra kaip yra,toks gyvenimas biggrin.gif
Man labiau gaila,kai atveda tokius vaikus didesnius,verkia pusė dienos unsure.gif Turiu draugę kuri su savo berniuku virš 2metų miega kartu,nesiskiria nei per žingsnį,planuoja jau vest darželin,bet pamatė mano vaiką jos vaikas ir bėga,sako bijo ,nes su kita mergyte buvo susipešęs,tai kaip tokį mamyčiuką darželin vest doh.gif Va čia tai gaila bigsmile.gif
*

pritariu. drinks_cheers.gif saviškį išleidau į darža 1,7 mėn. priprato greitai ir lengvai. pasidarė staiga toks savarankiškas. valgyt išmoko pats, kalbėti pradėjo. o namie jam su manim būti jau nuobodu. kai palaikau savaite kita namie, koks laimingas būna kai į darželį išeina.
Olgalt
Mes nuo 2,4 pradejom. Problemu nebuvo,ttt. Manau, kad mano vaikuciui tai buvo pats laikas.
Mududu
Mano panelei 1,3, esu priversta kitą mėn. ją leist į lopšiuką, bet taip negera man ant širdelės - o kaip ji ten jausis, ar jai nebaisu bus vienai tarp svetimų žmonių? unsure.gif Ech, turėčiau galimybę, tai iki kokių 2,5 metukų namie sėdėčiau blush2.gif
xinetax
as pradejau leist abu vaikus is kart, berniukui buvo 3 su puse, o mazajai metukai ir du menesiai, bet kazkaip vyresniam buvo sunkiau ten paprasti, nei mazajai, ji nei karto net neverke kai palikau, nuo pat pirmos dienos ir miegoti liko, aisku kai jau ateidavau pasiimt, tai budavo ziauriai pasiilgus, kartais net susigraudindavo, bet kita diena, vel drasiai likdavo! berniukui sunkiau sekesi su miegu, bet per savaite laiko priprato mirksiukas.gif
siluetas
Pradėjom leisti 2 m., bet dabar sakyčiau, kad per anksti - darželyje būdavo 7.30-18 val. Namo grįždavo labai pavargusi, norėdavo miego, manau, kad pervargdavo; gal dėlto labai dažnai sirgdavo (apie pusę lankyto laiko). Jei būtume galėję leisti tik kelioms valandom, būtų gerai ir vaikui, ir tėvams.
Turbūt vienintelis pliusas ankstyvo leidimo, kad labai lengvai priprato.
Daugiau savarankiškumo lyg ir nepridėjo darželis: valgyt mokėjo ir iki to, rengtis daugmaž irgi. Kalbėti darželyje nepradėjo.
Taniushka
As savo dukrele i darzeli pradejau leisti nuo metu ir 2 menesiu, daugelis pasakys per anksti, as irgi ispradziu laaabai abejojau ar leisti, bet mano panele ant tiek buvo padukusi, nesedejo vezime, neduodavo ranka jeigu vesti be vezimo, namie haosas buvo, tai as jau baigiau isproteti, pradejau vesti potrupuciuka, aisku buvo ir asaru, bet neilgai- aukletojos pasiima ja, pradeda sneketi ir ji nurimdavo. deka darzelio ji nustojo bijoti labai garsiu garsu, pradejo bendrauti, valgyti ismoko pati. ispradziu buvo kad sloguodavo (savaite darzelyje, savaite su sloga namie, pora savaiciu darzelyje vel savaite namie) bet po 3 menesiu aprimo sirgusi, o dabar mums jau metai ir 8 menesiai (i darzeli reiskia einam puse metu) ir vaikas nenori is darzelio namo eiti, nes namie nuobodu
♥Žėrutė♥
As, Savo mažiuką pradėjau vesti nuo 2metuku ,manau kad pats tas laikas jau vaikiukiui. ax.gif
eglutea
Labuka visoms mamytėms, smile.gif tėveliams ir šiaip lankytojoms šio puslapio, jei jus domina įvairūs namų gamybos meniniai darbeliai, norite originalios dovanos savo dukrytei, sūneliui, ar vyrui, apsilankykite šioje svetainėje, teikite savo pasiūlymus, pageidavimus ir rinkitės dovanėles smile.gif www.artvaidilute.lt
psjurgita
Mano vyresnelis isejo tik triju,antroji nuo metu,trecias irgi metu,o mazoji nuo dvieju.Mums taip susikloste aplinkybes,nes nelabai turime is ko rinktis.Tik gal taip likimas leme vaikai pateko i labai siltas geras rankas,jokiu dideliu problemu del darzelio lankymo is vaiku puses nebuvo. rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
joliteee
O mano pradejo lankyti nuo 1,1 metu
Gėlėta
Abu vaikai darželį pradėjo lankyti 2 metų, dukra sunkokai adaptavosi, o sūnus be problemų thumbup.gif
emula
Mes nuo 3 pradėjom,kai vaikas tapo truputį savarankiškesnis smile.gif
Thora
Radau psichologo komentara apie vaikus ir darzeli: http://www.pasveik.lt/naujienos/psichologa...jo-likimu/33729
gindrite
as leidau sunu nuo 2,5 metuku.buvo jauniausias grupej bet mum patiko labai thumbup.gif
saulės spindulėlis
mano pipiras darzeli lankyti pradejo 1.5m ir 2 savaiciu mirksiukas.gif . is pradziu, zinoma, reikejo laiko apsiprasti prie naujos aplinkos, vaiku, bet gan greitai adaptavosi, o dabar labai laukia ejimo i darzeli bigsmile.gif
čiaudanti bitė
Trejų metukų 4u.gif
Tučka
Maniskis prades eiti tik dabar (6 metai) i paruosiamaja grupe smile.gif
N-e-r-i-n-g-a
Iki dviejų metų aš buvau su vaiku, metus turėjom auklę, o į darželį pradėjom vesti 3m. mirksiukas.gif
zaiza66
pradejom lankyti 2,5 m.
Gluosneta
o mes 1.8 m., bet sunkiai adaptavomes
Tavo_Mano
Nuo rytojaus pradedam lankyti darzeli. Mano vaikui rugsejo 7 bus 3 metai ir 3 menesiai
Liutas2006
3.5 m, siandien pirma diena doh.gif
vabaliukste
2 metai , siandien mum pirma diena.
Šarė
pradėjom 1m 9 mėn. labai noriai ėjo į darželį, bet retai - pirmus metus daug sirgo. Tikiuosi, antri metai bus sveikesni. smile.gif
Rame1
Manau geriausiai pradėti lankyti darželį nuo 3m., bet deja, ne pas visus yra tokios galimybės! tokio amžiaus vaikas jau supranta kas jam sakoma, galima su juo susitarti, paaiškinti, kodėl jis paliekamas darželyje, ką jis ten veiks ir t.t
Belesa
1m10men,jau dvi dienos,ziuresim kaip viskas bus smile.gif
"Bond Girl 007"
Idomu kaip sekasi vaikams kuriem vos tik yra 2metai. ar greitai apsipranta?
pukuotukas
kadangi musu nekele i pavasari kaip norejom unsure.gif aisku butume prarade vieta tai sutarem , kad bandysim jau dabar ir jei ka laikinai iseisim uztikrindami vieta pavasariuj...mano dukrytei tik 17men. jau savaite isvaiksciojom buna ir zaidzia su vaikais ,bet va manes nepaleidzia nei per zingsni. 4u.gif visada akytem seka, gaila lopsely ziureti i verkiancius mazylius kad ir 2m sirdis plysta man leido but kartu kiek reikes nes maziausia grupeje musu, bet tikrai daug maziuku isteriskai ieskanciu mamyciu verysad.gif
kiek teko su aukletoja kalbeti, tai buna visaip vieniems nuo pirmos dienos viskas gerai, o kiti buna savaite, dvi ar net menesi verkia ax.gif taip pat buna etapas kai jau apsipranta ir i grupe atiena naujas kuris zinoma verkia ir primina tam vaiku verysad.gif
ingutera
Mes pradejome praeita savaite, mazei 2 m. 2 mėn. ax.gif
Mataite
Sūnus pradėjo 2.1 m. , o dukra 1.9 m.
Emilytė:)
O mums 1metukai ir 6 mėn. Jau einame į lopšelį. Sekasi labai puikiai thumbup.gif Noriai einam, noriai pasiliekam, tik kolkas iki pietų rolleyes.gif

Šventinė ir ne tik atributika šventėms ir kitoms įvairioms progoms.
Kainos nuo 8lt.
Gintarė+M
Pradėjom nuo rugsėjo 1-os.
Galvoju nei per vėlai nei per anksti, pačiu laiku lotuliukas.gif
mamyte2006
labukas
na mes einam nuo 1.9men is pradziu lnkem lopseli tai buvo lyg ir viskas gerai smile.gif na o va nuo rugsejo1d pradejom eit jau i kita grupe tai su ararom
medituk
Musu dukryte pradejo keliauti nuo praeitos svaites- t.y. 2m.10men. amziaus. Norejom, kad butu savarankiskesne, kai eis, todel neskubejom. Bet ir dabar man ji tokia mazyte.. wub.gif
Natoske
Mes savo berniuka isleidom nuo 2m 2men.
Ūlosmamyte
4u.gif mes pradėjom nuo 2 metų 2 mėnesių,o sekasi ir man ir dukrytei sunkokai blush2.gif ,bet teks priprast cool.gif
koposs
QUOTE(Rame1 @ 2009 09 03, 17:37)
Manau geriausiai pradėti  lankyti darželį nuo 3m., bet deja, ne pas visus yra tokios galimybės! tokio amžiaus vaikas jau supranta kas jam sakoma, galima su juo susitarti, paaiškinti, kodėl jis paliekamas darželyje, ką jis ten veiks ir t.t
*

drinks_cheers.gif mes bandysim nuo spalio men,bus 3.7
RuD!X
Pirmas vaikas pradejo lankyti darzeli budamas 2 metu, o antras - 4 metu. Galiu pasakyti, kad nuo 2 pradeti buvo lengviau. Paverke kokia savaite ir toliau buvo viskas ok thumbup.gif . O antram vaikui darzelis buvo didele kancia. Ejo samoningai, bet taip jai moraliskai buvo sunku. verysad.gif Apie metus negalejo priprasti.
zarazna
Abudu išžygiavo dvejų metų... Vyresnysis pavirkavo pradžioje, o mažoji tai absoliučiai be jokių problemų - galima buvo jau ir pirmą dieną pietų miego palikti smile.gif
Keiti
Turėjau galimybę, tai dukrytė tik šiais metais (jai beveik ketveri) praėjo eiti į darželį. Adaptacijos praktiškai nebuvo, mielai lieka darželyje ir labai nori jį lankyti smile.gif Deja, sūnelį leisiu dvejų metukų, nes trečio negimdysiu dabar lotuliukas.gif Gaila bus... vis tik mažas dar bus. Ramina tik tai, kai mažiukas eis į tą pačią grupę thumbup.gif
mzija
Sveiki 4u.gif
Savo vyresnele i darzeli isleidau 1,8 metu wub.gif , o mazyle eina jau 4 diena, jai dabar 2m 10 men. wub.gif
MonaM
Labutis.As vyresneli leidau i lopselio grupe nuo 2 metuku, bet labai ramiai nuejo be asaryciu, na o su mazium sunkiau buvo leidom tik nuo 3 metuku nes pati nedirbau tai galejau buti su juo, kai pradejom eiti buvo sunku asaru pakalnes man sirdis plyso, bet apsipratom ir visai dabar nieko. thumbup.gif
Vyšniukas
4u.gif ir pirma ir antra - dvieju metu thumbup.gif
Hegesihora
maniske pradejo lankyti darzelio nuo 3 metu. Biski prazioplinom, nes norejom ja siusti nuo 2.5, bet darzelyje nebebuvo laisvu vietu.
Wild Pearl
mano dukryte keliavo 2.5metuku mirksiukas.gif
ulyta
sunu isleidau 2metuku smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.