Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokio amžiaus vaikutį pradėjot leisti į darželį??
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
rona
Nuo koko amziaus savo leliukus pradejot vesti i darzeli?Kaip maziukai apsiprato?
Margarita 25
aš dar neleidziu, bet nuo 2metu eisim
Izida
Nuo 2 m. leidziu i darzeli. Apsiprato thumbup.gif , per savaite. Dabar jeigu miegoti vakare neeina pasakau, kad i darzeli rytoj neleisiu, tuojau pat bega i lova.
rona
Kaip smagu, kad taip ilgai galit pabuti su savo vaikciais, o as greiciausiai pradesiu leist nuo rudens, kai mazuikui bus 9 men verysad.gif girdejau kad pas mus yra tokia lopselio grupe
fleita
Pradėjau leisti į lopšelį po truputį nuo 1,10 m. Per mėnesį apsiprato, tik ligos mus labai puolė, tai daugiau būdavom namie nei daržely. O šiaip rimčiau pradėjo lankyti nuo 2,2 metukų ir eina labai noriai, patinka. Ir ligos kažkaip taip nebepuola smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rona @ 2007 06 06, 13:34)
Kaip smagu, kad taip ilgai galit pabuti su savo vaikciais, o as greiciausiai pradesiu leist nuo rudens, kai mazuikui bus 9 men verysad.gif girdejau kad pas mus yra tokia lopselio grupe
*

Tikrai labai gaila tokio mažuliuko verysad.gif
aistyte
as taip pat savo lelyte zadu leisti i darzeli nuo 1 m., nes neturiu galimybes ilgiau savo "turteli" augint. bigsmile.gif
rona
QUOTE(fleita @ 2007 06 06, 13:40)
Pradėjau leisti į lopšelį po truputį nuo 1,10 m. Per mėnesį apsiprato, tik ligos mus labai puolė, tai daugiau būdavom namie nei daržely. O šiaip rimčiau pradėjo lankyti nuo 2,2 metukų ir eina labai noriai, patinka. Ir ligos kažkaip taip nebepuola  smile.gif
Papildyta:

Tikrai labai gaila tokio mažuliuko  verysad.gif
*

bijau ir pagalvot apie tai, bet nera kitos iseities verysad.gif tai db stengiosi grynai visa laika buti su juo, juk tik pora menesiu beliko verysad.gif
HATA
as savo vyresniaja leidau nuo 1m5. o mazoji eis rugseji jai dabar metai ir penki menesiai smile.gif
Ingavysnia
musu sunelis eis nuo rugsejo smile.gif jam bus 1m9men ir 1sav. ax.gif
ciuciundra
vaje, o aš graužiuosi, kad saviškį, kuriam rugsėjį bus beveik 2,5m jau noriu atiduoti į daržą... man jis toks mažuliukas dar atrodo... Įdomu kas blogiau: keisti auklę ir darželį atidėti metams ar leisti į daržą nuo rudens? g.gif
Stiuardese
Aš vyresnėlę į darželį išleidau vyresnę nei 3 metų, jauniklę irgi nuo 3 metų leisiu ax.gif Ir visai dėl to nesigailiu rolleyes.gif
Hmmm...
Pradėjo eit visai nesenai - 1m.8men. Kol kas ka as zinau... ejo dvi savaites, tada sirgo tris, dabar jau beveik savaite kaip vel eina. Tikiuosi, kad ligu imantis visu imanomu priemoniu pavyks kuo ilgiau isvengt unsure.gif
erikule
na mes keliavome nuo 1,5 m ir buvau žiauri mama blush2.gif nes iškart visai dienai palikau ir iki šiol einame noriai, jokių ašarų, pykčių, noriu - nenoriu. Labai greit visko išmoko, sustiprėjo. Minusas kaip visiems sloga arba kosuliukas, bet rimtos ligos neturėjome.
Edirga
Manoji keliauja į darželį nuo 1,5 metų ir iki šiol keliauja noriai thumbup.gif
Čiunčia
Savo dukrytę pradėjom vesti į darželį 1,8m., bet palikdavom tik pusei dienelės, miegoti pietukus vesdavom namo, kadangi turėjom tam galimybę biggrin.gif Dabar darželyje dukra būna visą dieną ir jokių problemų, sergam retai ( spjaunu tris kartus per kairį petį rolleyes.gif ) .
mylittleprincess
manoji irgi pradejo eit nesulaukus 2m-pora dienu po kelias valandas,nes galejau but namie.paskui jau visa diena budavo.budavo visko,ypac,kai diro nemylima aukletoja-su asaromis eidavo,jei tik isgirsdavo jos balsa,kai ateidavom. blush2.gif
dabar lankom skotijoj darzeli,patinka,nes ivairiu atrakciju,zaidimu kazkaip daugiau,nei lietuviskam buvo. siandien sporto komplekse visas darzelis(50vaiku)zaide 4u.gif
lialka21
as tai noreciau leist i darzelinuo kokiu 2,5 metu, pavasariuai jeigu galima taip g.gif
„vaiva“

Viena nuo 1,5 metu -priprato labai gerai biggrin.gif o kita 3,5 labai daug vargo buvo schmoll.gif : verke, nieko nevalge, nezaide , sedejo viena ir prie saves nieko neprisileido. Teko atsisakyti darzelio ir tik vienus metus pries mokykla vel pradejo lankyti( darbar tai priesmokykline grupe)
edi*
Ir mes tikriausiai leisim savo mažutį 2 metukų ir 2 mėn. Norėjau dar vienus metus močiutėms palikti, bet daug kas pataria geriau rinktis darželį nei močiučių lepinimus. Gaila, kad tuo darželiu nelabai pasitikiu ir nekokių atsiliepimų apie auklėtojas girdėjau unsure.gif
Ledas
Aš savo vyresnėlę pirmą kart pradėjau vesti į darželį 1,9metų. Leidau iki pietų, bet ji po kelių dienų susirgo, tas pats pasikartojo ir po ligos, vėl po kelių dienų darželyje susirgo, ir tada jau nevedžiau. Šiaip kiek prisimenu, tai jai patiko darželyje, neverkdavo ir sakė, kad gerai valgydavo, o namuose labai prastai valgydavo. Po to ją vėl pradėjau leisti į darželį nuo 3metų. Aišku vėl ligos kartojosi, tik jau rečiau. Bet ji noriai eina į darželį, pati anksti atsikelia, bijo, kad nepramiegotų thumbup.gif
renciux
savaja pradesiu leist i darzeli beveik 2 metuku (truks 4 savaiteliu). tikiuosi greit apsipras ir bus sveikute smile.gif
Saulelė_raudona
Mažoji tipens į darželį būdama 2,7m. amžiaus. Tikiuosi, kad ten patiks ir eis į jį noriai smile.gif
*Lina*
maniškė pradės lankyt nuo rugsėjo,tai bus beveik du metukai
misterija
o savo mazyle nuvedziau 1,5. per menesi apsiprato visiskai ir dabar jau pati ir i grupe verziasi. o siandien kai nuvedziau tai is to skubejimo dar pagalvojo ar cia duoti mamai bucki g.gif ar neverta gaisti. visdelto dave biggrin.gif
natuliona
Savo dukrytę pradėsiu leisti nuo rugsėjo, jai bus 1m ir 2 mėn.
juoduke
savo mažiuką pradėjau vesti nuo 2 su puse,manau kad ne per anksti.jau metai praėjo ir labai gerai.ėjom į lopšelį, dabar nuo rugsėjo eisim į darželinukų grupę.dabar atostogaujam kartu su darželių.
kalina
Nuo 2 metu leidziu savao vaikina i darzeli. Apsiprato labai greitai. Ir nuo pirmu dienu labai noriai i ji eina.
smufyte
Man iškilo toks klausimas: kokio amžiaus ankščiausiai priima vaikus į lopšelį? g.gif Gal yra nustatytas amžius, kai jau galima leisti į lopšelį? rolleyes.gif
Ingavysnia
QUOTE(smufyte @ 2007 08 29, 22:38)
Man iškilo toks klausimas: kokio amžiaus ankščiausiai priima vaikus į lopšelį? g.gif  Gal yra nustatytas amžius, kai jau galima leisti į lopšelį? rolleyes.gif
*

man atrodo nuo 1m. bet ir tai ju tenka paieskoti nes nedaug darzeliu apsiima tokius maziukus priziureti rolleyes.gif
zebra
Savo berniuką tai leidžiu nuo 2.4 m.Jau antra diena, kaip vedu,bet kolkas iki pietų miegelio.Sakyčiau normaliai kolkas viskas einasi,žiūrėsim kaip bus toliau g.gif Aišku,širdelę man truputį skauda........
smufyte
QUOTE(Ingavysnia @ 2007 08 29, 22:09)
man atrodo nuo 1m. bet ir tai ju tenka paieskoti nes nedaug darzeliu apsiima tokius maziukus priziureti  rolleyes.gif
*

Kaip suprast tenka paieškot? g.gif Vadinasi vienas darželis priima nuo 1 m., kitas nuo 1,5 m ir t.t. Tai jeigu aš noriu leisti vaiką nuo 1 m., o tas darželis nepriima, tai reik ieškot kitame miesto gale, kuris priima? Nesąmonė. Galėtų priimt vieningą sistemą, nuo kurio amžiaus galima leist į darželį.
forever_strange
As vaiku dar neturiu, bet vasara dirbau darzelyje ir drasiai galiu teigti, jog geriausia vaikuti i darzeli pradeti vesti 3 metu amziaus, ar dar vyresni.
kleckius
as savo pirmaja leidau nuo 2 m. 1 men ir dabar galiu is savo patirties pasakyti - antraji leisiu anksciausiai nuo 3 m. , o gal ir nuo 4. Jau po keliu dienu pamaciau, kad dukryte keiciasi, atsiranda visokios baimes ir kompleksai, nors pries tai buvo labai drasi ir be galo linksma mergyte. Jokia aukletoja neduos vaikui to, ka duoda mama - kad ir kokia gera bus, jai tiesiog neuzteks laiko ir jegu visiems to demesio duoti - o tokiems maziukams jo tikrai reikia.
blue kristal
QUOTE(linuoskytej @ 2007 09 04, 12:45)
As vaiku dar neturiu, bet vasara dirbau darzelyje ir drasiai galiu teigti, jog geriausia vaikuti i darzeli pradeti vesti 3 metu amziaus, ar dar vyresni.
*

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif ,as irgi savo sunu leidau i darzeli nuo 3 metu,nes manau,kad butent nuo tokiu metu vaikas tampa daugmaz savarankiskas,jis jau moka pats tvarkingai pavalgyti,pats susitvarkyti tualete,apsirengti,papasakoti tevams kas patinka, o kas ne darzelije, o ir maziau jau serga,nes imunitetas stipresnis.
ligiukss
Mes pradėjom eiti nuo 1metų ir 10mėnesių
Viskas buvo gerai ,kol buvo gera auklėtoja ,o dabar turim auklėtoją nekokią tai vargstam
Demesio19ta
QUOTE(svetulka @ 2007 09 11, 11:07)
Visiskai pritariu drinks_cheers.gif ,as irgi savo sunu leidau i darzeli nuo 3 metu,nes manau,kad butent nuo tokiu metu vaikas tampa daugmaz savarankiskas,jis jau moka pats tvarkingai pavalgyti,pats susitvarkyti tualete,apsirengti,papasakoti tevams kas patinka, o kas ne darzelije, o ir maziau jau serga,nes imunitetas stipresnis.
*

O as manau, kad 3 metu vaikas, nors ir pats sugeba jau daug dalyku, taciau sunkiau adaptuojasi. Jis jau suvokia, kad mama paliks ji. Musu vaikas pradejo lankyti lopseli 1.5 menesiu ir jo adaptacija, galima sakyti, truko 2 dienas....o namie paklaustas ar eis i darzeli lekia prie laukiniu duru, taip isreiksdamas nora eiti i darzeli...
ligiukss
QUOTE(Demesio19ta @ 2007 09 28, 09:04)
O as manau, kad 3 metu vaikas, nors ir pats sugeba jau daug dalyku, taciau sunkiau adaptuojasi. Jis jau suvokia, kad mama paliks ji. Musu vaikas pradejo lankyti lopseli 1.5 menesiu ir jo adaptacija, galima sakyti, truko 2 dienas....o namie paklaustas ar eis i darzeli lekia prie laukiniu duru, taip isreiksdamas nora eiti i darzeli...
*

Nu taip sunku jei vaikas 3 metukų ,kai jis nenori eiti,bet kai gal yra noras tai lengviau,gal jis jau supranta,tai,kad mamn ateis.O mažiukas galvoja,gal,kad jį paliko?Va sunku ką pasakyti,kada geriau? g.gif
Nika25
maniškė pradėjo eiti prieš porą savaičių.. dabar jai 1m.4mėn., tai savaitę paėjom (kol kas palieku iki pietų,kai apsipras gal vėliau ir visą dieną bus)... dabar savaitę namie sėdėjom,nes apsirgo stiprokai... unsure.gif tikiuos,kad nebus tos ligelės ištisai.. ax.gif
Demesio19ta
QUOTE(Nika25 @ 2007 09 28, 20:58)
maniškė pradėjo eiti prieš porą savaičių.. dabar jai 1m.4mėn., tai savaitę paėjom (kol kas palieku iki pietų,kai apsipras gal vėliau ir visą dieną bus)... dabar savaitę namie sėdėjom,nes apsirgo stiprokai... unsure.gif  tikiuos,kad nebus tos ligelės ištisai..  ax.gif
*

Musiskis irgi po pirmos savaites darzely susirgo, bet greiciausiai nuo manes apsikrete, nes is penktadieni dar sveikas buvo...labiausiai bijojau, kad po tos savaites namie, vel bus kaip is naujo, bet aciu dievui viskas buvo gerai thumbup.gif
Ingulik
Maniske pradjo lankyti darzeli budama 1 m. 1 men. Is pradziu buvo asaru ir jau norejau atsisakyti, bet viena diena ops ir viskas pasikeite thumbup.gif Dabar jau su malonumu einam i ta darzeli biggrin.gif Supratau viena, svarbu pasitiketi aukletoja ir aukletoja turi patikti tavo vaikui 4u.gif

QUOTE(linuoskytej @ 2007 09 04, 11:45)
*

Budama 3 metu jis jau gali ir nesutikti. Turiu daug pazistamu, kuriu vaikai niekaip negali priprasti. O kai kuriems jau greit i mokykla g.gif
vilma*
Maniskis pradejo lankyti 2 metu tai yra jau ejo tris dienas ir dabar jau serga antra diena verysad.gif .
zoske
QUOTE(linuoskytej @ 2007 09 04, 12:45)
*

kodel? kokie argumentai?

mane viena drauge ikalbineja jau uzrasyt vaika (jam 4men), nes ilgos eiles atseit. bet man taip kvaila is anksto uzrasinet, kai nezinau nei ka as pati po metu noresiu veikt, nei kaip jis bus stiprus ir savarankiskas ar dar nelabai. kazkaip nuojauta kuzda, kad dar bus per anksti metuku eit i darza. o dar ir apie uzsienius vakarais pasvajojam... gal dar neuzrasinesiu blush2.gif
MonaM
As manau geriausias laikas eiti i darzeli yra nuo 3, maniskis ejo tryju.O siaip graudu ziureti grupeje 2 metuku vaikucius ar dar neturincius 2 unsure.gif sad.gif g.gif
Karolinos Mama
QUOTE(MonaM @ 2007 10 02, 21:45)
As manau geriausias laikas eiti i darzeli yra nuo 3, maniskis ejo tryju.O siaip graudu ziureti grupeje 2 metuku vaikucius ar dar neturincius 2 unsure.gif  sad.gif  g.gif
*

sutinku. bet maniske pradejo nuo 3 metu ir niekaip negali priprasti prie darzelio. Ismoko ir sokti ir ivairiu mantrybiu. Bet i darželį ne ir viskas. Manau reikia arba daug mažesni vesti arba kokiu 4 metu. Čia mano nuomonė
taniai
Mes pradejoma lankyti 1 metu ir 10 men. Is ryto labai nenori eiti i darzeli. Vis paraso manes : "Mamyte neeini i draba ". Bet seip tai darzelyje jauciasi gerai
somebody else
Kiek paskaičiau, tai susidariau tokią nuomonę, kad dauguma mamyčių sako, jog geriausia vaiką leisti būtent tuomet, kada pradėjo vesti savąjį hihihi.gif
Mes dukrą išleidome maždaug pusantrų, gal kiek ankstoka, bet adaptavosi gan lengvai, ligos irgi neužpuolė, nors pradėjome vesti rudenį, na beveik žiemą....
3 metai gerai, kad vaikas jau daug maž savarankiškas, bet supranta, kad gali priešintis ir nesutikti, be to vadinama 3 metų krizė irgi savo pripliusuoja kartais.
Dėl graudumo žiūrint į vaikus neturinčius 2 lopšelyje tai individualu g.gif Nemanau, kad būtų mažiau graudu jei mama nedirba, sėdi su vaikučiu namuose ir neturi jam už ką duonos nupirkti, tikrai žymiai graudžiau būtų...na čia suhiperbolizavau, bet esmė aiški... 4u.gif
Manau, kad kiekveina mama supranta, kada jau laikas sūnų ar dukrą išleisti į kolektyvą- vienam ir 3 metų per mažai, o kitas jau vos metus perlipęs puikiai jaučiasi kolektyve 4u.gif
ramyra
Sunu leidau i darzeli nuo 2m 8men. Ir jauneli planuoju leisti 2.5-3m.
jurgixe
mano vyresnieji pradėjo eit nuo trejų metų,tai sūnus pačią pirmą dieną prisimenu kaip nuvedžiau galvoju ateisiut prieš piet pasiimt.tai atėjau,o jis man ir sako,kad ko čia atėjai,aš dar nespėjau su vaikais pažaist.na tai taip be jokių ašarų visus metus ir vaikščiodavo.dukra gal kokias porą savaičių klausinėdavo ar tikrai ateisiu jos pasiimt.nes buvo girdėjus matomai apie savaitinius darželius,nes draugės vaikai ten eina.nu bet paskui suprato,kad jos darželis ne savaitinis ir,kad ją paimu kiekvieną vakarą.mažiukę galvojau nuo kito rudens(4m.)leist,bet dabar jai jau neįdomu namie pasidarė sėdėt,tai pati jau klausia kada eisiu į darželį,tai eisiu su vedėja bandysiu tartis,kad nuo naujų metų vest.
vejunestela
As savo pradejau vesti nuo 3.5 metu greit adaptavosi.Antra irgi planuoju nuo kokiu 3 metu vesti.
INULA
Sveikutės.Aš savo mažę pradėjau į darželį leisti vienų metų,dar net nevaikščiojo.Jautėsi aišku nekaip,po grupę ropojo.Vėliau priprato,o dabar pakeitėm darželį.Verkia kėkvieną rytą,netgi griūna ant žemės.ko niekad nebuvo.Kaip pripras nežinau,man širdį irgi skauda.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.