Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 14 men mergyte bijo svetimu
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
karibiete
Laba diena,
turiu toki klausima, o gal problema cia jau?
Mano 14 men. dukryte siaubinga bijo svetimu zmoniu ir svetimos aplinkos. Prisileidzia tik mane, net su savo teciu ( tai yra su mano vyru ) nenori buti. Namuose bunant negaliu net i tualeta nueiti ir uzsidaryti duru, nes ji is karto verkia. O svetimoje vietoje ( pvz. pas mano tevus sveciuose ) ypac jei yra nauju zmoniu ( mano tevai, sesuo ) vos ne visa laika turiu laikyti ant ranku, nes pradeda kartais net isteriskai verkt. As jos neimu, tai ji dar labiau verkia, net ora ima gaudyti.
Nezinau kaip su ja elgtis, virkdyt ilgai nesinori, bet ir lepint sitaip irgi.
Ka reikia daryti, kad ji nebutu tokia bailiuke ir taip prisirisusi prie manes.
Nezinau gal cia prisideda tai , kad as su ja nakti miegu. Kol buvo kudikis ji miegojo atskirai, bet pradejus dygti dantukams nuo 8 men, as pradejau vis dazniau su savimi ja imti i lova. Dabar ji taip iprato, kad viena nemiega.
Kadangi reikedavo keltis vos ne kas pusvalandi ir gulet salia jos, kol uzmigdavo,o tada perkelt i lovyte.
Kai ismoko atsistoti lovyteje, is viso nenorejo joje miegoti. Nes pastoviai stodavosi o ja paguldzius, ji vel atsistodavo ir rekdavo ,kad viena palieku.
Aciu uz atsakyma
Pagarbiai,
karibiete

lpd
Mieloji Mama, bigsmile.gif labai nenoriu greiztai rasyti, taciau... padarei nemazai grubiu auklejimo klaidu blush2.gif Panasu, jog su dukra gyveni visiskoj abipusei priklausomybei, kurioje nera vietos niekam kitam, net tavo vyrui, nes judvieju vaikas miega per viduri. tai, ka parasei yra rimtas, pirmiausia jusu seimos dinamikos sutrikimas, o antra toks pat rimtas tavo dukters emociju bei asmenybes raidos SUTRIKIMAS blink.gif kuo skubiau kreipis pagalbos i psichologa ar psichoterapeuta ir gelbek savo dukra kol dar gali. Uzsirasyk konsultacijai Vilniuje: centre "mazylis" arba Vaiko raidos centre; Kaune: seimos santykiu institute.

Linkiu stiprybes rolleyes.gif
Ugile
Kam be reikalo gasdinti tevus blink.gif
Manau dauguma tokio amziaus vaiku prisirise prie mamos, ypac jeigu mama visa laika augino vaika. Mano dukra irgi eidavo visur is paskos, ir ir i WC noredavo kartu eiti. Bet paaugo ir jau daugiau uzsiima savo reikalais.
As is savo patirties galiu patarti, kad dazniau palik savo dukryte su tevu, su seneliais. Tada jau nebus toks didelis sokas, kai mamos nebus salia.
Dar pasiskaityk literaturos - ten beje rasoma kad vaikui iki 3 metu reikia mamos tongue.gif
Vijurka
Įdomu, kaip karibietei sekasi šiandien su dukrele? Ar joms pavyko apsiprasti su kitais aplinkiniais.
Iš tiesų, nereiktų nuo pat mažens vaiką augint vienai mamai. Labai suprantama, kad tėtis natūraliai turi padėti: išmaudyti, užmigdyti, pamaitinti, pažaisti. Kad vaikas jau nuo pirmų mėn. suprastų, kad juo rūpinasi abu tėveliai.
Ir kuo dažniau neštis vaiką į didesnį būrį žmonių. Leisti bendrauti su kitais vaikais. Tada vaikas labai saugiai jausis, net jei su juo bus tėtis, močiutė, teta, ar mamos draugė.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.