Sveikos. Gal kas turit nuotraukų ir aprašymų vokelių. Kiek peržiūrėjau visokių nuorodų, tai man nei vienas vokelis nekrito į širdį. Arba labai gražus, bet sunku megzt, arba lengvai megzt, bet neipatingas. Ir šiaip man atrodo, kad būtų gerai, jeigu tema vokeliai butų vienoj vietoj, nes ne aš viena noriu sumegzt savo busimam leliukui. Labai prašau, iš anksto ačiū
Man irgi labai grazu vokeliai.Taciau manau,kad nelabai praktiskas arba kitaip sakant labai jau trumpalaikis. O jei dar daug darbo idedi
Dabar neriu pleduka savo busimam mazyliukui
siaip as turejau pirktini vokeli, tai ji naudojau kaip vokeli tikrai tik iki kokiu 3 menesiu, neilgai palyginus, ane? bet esme tame, kad jis buvo toks uztrauktuku ir knopkutem susegamas, zodziu, toks kaip staciakampis, is kurio "susisega" vokelis. tai veliau ji naudojom jau kaip pleduka. Man rodos, mezgant nebutina ten susiuti to galo (na, mes kovinukai, tai su sezonu nuskilo mums
sveikutes
as nusimezgiau vokeli http://public.fotki.com/Ggoga/vokelis/ mezgiau pagal Mazylio zurnala 2004 metu 10 numeri. nusimezgiau gana greitai, per kelis vakarus, siulu sunaudojau nemazai, taigi- jei kam mezgimas yra malonumas- labai fainas daikciuka,s o kam ne, tai nelabai apsimoka. pagal aprasyam turejo uztekti 4 spalvu po viena matkeli, taciau pritrukau melynu ir zaliu teko dasipirkti, nes norejau graziai pabaigti marginimus, jei planuosite megzti is 4 tai pabandykite kitaip isdelioti, nes man liko sviesiai zaliu . siulai specialus tai nebuvo pigus, is viso kainavo apie 45lt. bet po to kai isaugs, planuoju permegzti ka nors. sekmes
Noriu numegsti savo besilaukianciai draugei toki vokeli, bet nezinau kas gims. Patarkite kokios spalvos tuomet megsti. Galvoju marga, bet visgi kokios spalvos turetu dominuoti. Labai busiu dekinga
QUOTE(liutuke.m @ 2005 01 20, 15:12) Noriu numegsti savo besilaukianciai draugei toki vokeli, bet nezinau kas gims. Patarkite kokios spalvos tuomet megsti. Galvoju marga, bet visgi kokios spalvos turetu dominuoti. Labai busiu dekinga geriausia tai as manau butu kokios zalsvos - gelsvos spalvos. Tiks ir mergytei ir berniukui. man tai is vis grazu kai mazi leliukai buna baltai aprengti... QUOTE(lysa @ 2005 01 19, 11:49) siaip as turejau pirktini vokeli, tai ji naudojau kaip vokeli tikrai tik iki kokiu 3 menesiu, neilgai palyginus, ane? bet esme tame, kad jis buvo toks uztrauktuku ir knopkutem susegamas, zodziu, toks kaip staciakampis, is kurio "susisega" vokelis. tai veliau ji naudojom jau kaip pleduka. Man rodos, mezgant nebutina ten susiuti to galo (na, mes kovinukai, tai su sezonu nuskilo mums Pritariu. Jei jau megzti tai tikrai be rankoviu ir susegama taip kaip lysa raso. Tada labai patogu vaika parsinesus mieganti is lauko - paguldei, atsegiojai ir miega toliau, nesukais. QUOTE(Goga @ 2005 01 19, 15:00) sveikutes taigi- jei kam mezgimas yra malonumas- labai fainas daikciuka,s o kam ne, tai nelabai apsimoka. bet po to kai isaugs, planuoju permegzti ka nors. sekmes na siandien noris priestarauti taigi O dauguma megztu vokeliu labai grazus
Aciu mamytes uz pagalba. Esu jums labai dekinga
Paskaičiau mamytės jusu nuomones ir pasimėčiau. Dabar ir pati galvoju, ar verta megzt vokelį ar ne. Ir nežinau. Gal but tikrai geriau numegzt pleduką, jis ilgiau tarnaus. Ačiū už patarimus.
Ner uz ka, sekmes mezgant mazam graziam leliukui
ziuriu cia senokai jau besilanke kazkas, bet vistiek pasklausiu
Aš saviškei mezgiau pleduką iš vilnonių siūlų. Ir šiltas, ir minkštas
Šiaip tai vilna labai sveika, bet Linjus, kaip suprantu, labiausiai vokelio reiks pavasariui-vasarai, tai gali būt per šilta... Be to - vilna griaužia... Jei ant kojyčių - tai gerai, bet jei veidukui - manau, gali būt per šiurkštu...
Tai kad yra dabar visokių siūlų, tie kur "baby" ar kaip ten vadinasi, tai minkšti minkštutėliai, negraužia visai. Nors jei vasarai, tai tada per šilta, sutinku
QUOTE(Linjus @ 2005 02 15, 12:28) kokius siulus rinkits mezgant ar tai vokeli ar tai pleduka? turiu omeny ne spalva o pati "materiola". Aš tai mezgiau iš pusvilnės, labai liuks išėjo, naudojamas dažnai
Linjus, as mezgu vilnoni, sukneles formos. Rudeni manau sueis uz megztinuka - praardysiu apacia
dekui merginos uz patarimus
Sveikos mamulytės,pastebėjau visoms patinka megzti,nerti.Negi tiek mažai norinčiu siuti
QUOTE(dėja @ 2005 02 17, 12:26) Sveikos mamulytės,pastebėjau visoms patinka megzti,nerti.Negi tiek mažai norinčiu siuti Pirmiausias patarimas - siūk vokelį-užtiesaliuką... Ta prasme, kad jis būtų stačiakampis ir susilankstytų į vokelį (o kad laikytųsi forma - gali prisiūt sagutes, ar užtrauktukus) - tada ilgiau naudosi savo darbelį. Nes vokelio reik labai trumpai - bus daug vargo - o labai trumpam... Man reikėjo žiemai - tai aš siuvau iš medvilnės - o į vidų dėjau sindiponą... Paskui viską susiuvau ("suštapavau") kvadratėliais, kad sindiponas nepasileistų... Primaliau čia visko - nežinau ar ką suprasi...
Supratau,ka norėjai pasakyti.O kokiu išmatavimų siuvai?
As tai siuveja nekokia, del pacio siuvimo nepatarsiu, tik del vokelio. As turejau "gatava" va toki.
QUOTE(dėja @ 2005 02 17, 13:07) Aš pasidariau per mažą...
Nagi mamytės,negi baigėsi jūsų mintys
I vidurini sluoksni siulyciau deti sintepona.
Noriu pasisiuti miegmaisi savo mazei, nes antklode pradejo nusispardyti naktimis. Dabar tai nieko, bet ziema tai nesinori kad be antklodes miegotu. Tai nusprendziau kad geriausia iseitis bus miegmaisis. Pirkti tokio, kokio as noriu nerandu. Gal kas turit kokiu nuorodu apie tokio miegmaisio iskarpas.
Aciu
jei turėsiu galimybių, nufotografuosiu, namuose turiu iškarpą vienam žurnale.
Šiaip tai paprastai galima pasiūti:per vaiko ūgį nuo pažastų, pridedant laisvos vietos užrišimui apačioje + petnešos. Aš migdžiau savo vaiką iki kokių 10 mėn. tokiame miegmaišyje.Labai patogu ir jam gerai, su marškinėliais ir nuogom kojytėm. O miegmaišio apačia kai užtraukiama raišteliais, patogu sauskelnes pakeisti, jei naktį reikia. Na, tame žurnale gražiau padaryta, čia grubiai aprašiau. Bet ar metų vaikas norės miegmaišyje miegoti, jei iki tol nebuvo įpratęs, juk jis atsikėlęs po miego jau stojasi? Mano vaikinas dabar miega, pririšus antklodės galus, nes irgi labai nususpardo naktį.
Rudens sezonas- salta. Vaikas nusispardo miegodamas ir taip neatsikrato slogos. gydytoja patare aprengiama miegmaisi. gal zinote kaip jis siuvamas? Aciuuu uz informacija
Žadėtoji miegmaišio gamybos instrukcija... Nufotografavau puslapiuka is mano turimos knygeles. http://public.fotki.com/RATI/rankdarbiai
Kai turesiu vaikuti, butinai pasiusiu miegmaisiuka
Na labai paprasta miegmaišiuka pasiuti su rankovytėm galima.Paimti vaikiuko marškinukus,apibrėžti ant medžiagos,palikti laisvuma , įapčia atsimatuoti ilgį kokio reikia ir išplatinti į šonus,per vidurį įsiuti užtrauktuka.Jei mamytės šiek tiek esate siuvusios ,tai tikrai sugebėsite.Na aš čia labai trumpai.Siuvau vokelį panašiu principu,dar lygtai turiu kažkur brėžinukus.Jei ką sudomino galėsiu paieškoti brėžinuko.Ir galiu nufotkinti,kad matytumėt,koks modeliukas.
Turėjau ir megztą ir siūtą miegmaišiuką ir dar tokį kur kampai susilanksto ir susirišą (senovinį), bet nė sykio, nė vieno nepanaudojau
O nusinėriau dekiuką, tai naudoju beveik kiekvieną dieną QUOTE(dėja @ 2005 10 03, 22:40) Na labai paprasta miegmaišiuka pasiuti su rankovytėm galima.Paimti vaikiuko marškinukus,apibrėžti ant medžiagos,palikti laisvuma , įapčia atsimatuoti ilgį kokio reikia ir išplatinti į šonus,per vidurį įsiuti užtrauktuka.Jei mamytės šiek tiek esate siuvusios ,tai tikrai sugebėsite.Na aš čia labai trumpai.Siuvau vokelį panašiu principu,dar lygtai turiu kažkur brėžinukus.Jei ką sudomino galėsiu paieškoti brėžinuko.Ir galiu nufotkinti,kad matytumėt,koks modeliukas. domina domina noreciau nuotraukeles ir brezinuko
Na tai va mano vokelis
Tiesa,jei patiko tada pažiūrėsiu brėžinuko
QUOTE(dėja @ 2005 10 06, 18:04) Na tai va mano vokelis grazu... QUOTE(Ziviliuxas @ 2005 10 06, 18:39) labai fainas gali paieskot brezinuko bet mazdaug supratau jeigu turesi laiko ir noro tai idek o is kokios medziagos siuvai ir ka dejai i vidu? panasu kaip barhatas Medžiagytė,tai nežinau kaip ji vadinasi,bet dabar džemperiai iš jos būna tokie minkšti,vidus sinteponas,o vidinė pusė iš medvilnės. Matai jeigu rasiu brėžinuka,tai galėčiau kokiai kaunietei duoti QUOTE(dėja @ 2005 10 06, 20:04) Medžiagytė,tai nežinau kaip ji vadinasi,bet dabar džemperiai iš jos būna tokie minkšti,vidus sinteponas,o vidinė pusė iš medvilnės. Matai jeigu rasiu brėžinuka,tai galėčiau kokiai kaunietei duoti aciu uz info as tai irgi kauniete
numezgiau vienai mergytei štai tokį vokelį
![]() ![]() ![]() vokelio išmatavimai plotis 40 cm ilgis 60 cm rankovių ilgis ~ 14 cm, plotis ~ 10 cm (bet jaučiu busiu numažinus siūlai: merinosų vilna, viso 6 matkeliai (neatsimenu metražo) megzta Nr.3 virbalais į vokelio vidų įsiuvau medvilninę medžiagėlę
Aš irgi pasirodysiu, kokį vokelį buvau savo mažiui nunarpliojusi. Naudojom pusę metų. Buvo tikrai nepakeičiamas dalykas. Gaila, kad nuotrauka tik iš toli. Viduje įsiūtas flanelinis pamušalas. Megzta iš merinosų vilnos. Sunaudojau tai nemažai, turbūt kokius 8 matkelius
QUOTE(vasara01 @ 2006 04 11, 09:28) Aš irgi pasirodysiu, kokį vokelį buvau savo mažiui nunarpliojusi. Naudojom pusę metų. Buvo tikrai nepakeičiamas dalykas. Gaila, kad nuotrauka tik iš toli. Viduje įsiūtas flanelinis pamušalas. Megzta iš merinosų vilnos. Sunaudojau tai nemažai, turbūt kokius 8 matkelius ![]() Tikiuosi Vasara nesupyks kad įmesiu jos vokelio aprašymą, kur yra ir išmatavimai Vokelis
o kažin ar būtinas į megztą vokelį tas flanelinis pamušalas
mano vaikiukas gimti turėtų gegužės vidury, numezgiau vokelį iš merinosų vilnos - jis toks gana plonas. Galvoju kad toks vokelis kaip tik bus vasarą lauke, nereiks jokių antklodėlių.
Prašau mamyčių patarimo. Numezgiau vokeliui kapišoną ir gavosi man pačiai gera kepurytė - nors mezgiau pagal anksčiau parodytą baltą vokelį ir net truputį sumažinau. Suprantu, kad kapišonas neturėtų būti aptemptas, bet ar nebus jis per daug laisvas? Nors susiuvus juostą 50x25, taip pat gaunasi gana platu (pagal savo galvą matavau), o pusės metų kūdikio galvytė tikrai mažesnė už suaugusiojo galvą... Gal galit parašyti kokio dydžio kapišonas patogus. Jau būtų laikas vokelį dovanoti, o aš čia su tuo kapišonu...
pagaliau pabaigiau, nufotografavau ir prisiruošiau parodyti
|