Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ginekologinės mergaičių bėdos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Liulia*
Klausiau to gydytojos, tam skirtame skyrelyje, ji nieko paaiškint negalėjo,nežinojau,kad ten negaliu sulaukti jūsų komentarų, todėl klausiu vėl. Gal kas buvot su tuo susidūrę, gal girdėjot apie tai. Mums suauga mažosios lytinės lūpytės, buvom pas ginekologę, vėl skyrė tą patį gydymą, paaiškino priežastis. Mane neramina tai,kad nesu nieko apie tai girdėjus ir nerandu jokios literatūros apie tai. Ieškom likimo draugių rolleyes.gif
Kaip gydėtės? Ar bent gal girdėjot ką nors? Dabar jaučiuos taip,kaip būtumėm šios patologijos "išradėjos"...
tulpe
mes tokiu bedu neturejom bet skaiciau zurnale kad naudojoma prie tokiu bedu Linodadion tepaliukas tai tiek ir galiu patarti
Baltupyte
Tikrai nesi šios patologijos,, išradėja,, smile.gif Mano vyresnioji irgi turi šią bėdą,gydytoja sakė,kad turi susitvarkyti kai ims gamintis tam tikri hormonai,tad kartas nuo karto vis tenka apsilankyt pas ginekologę,kad tą plėvelę pasalint ir kuo toliau ,tuo rečiau 3k.tpfu.Tiesa,dar liepė tept bepanteno kremu ar lašint aliejuko.Suauga tai dažniausiai tada ,kai būna paraudę ir nesuauga mums labai daug ,tik truputį,bet vis tiek negerai.O paraudimas maniškei ko gero alerginis,tai neaišku kaip čia mum su tuo išaugimu bus,va
Beje,esu girdėjusi ,kad ir hormoniniais tepaliukais gydo,net ,,Tavo vaikas,,kažkuriame nr.(maždaug prieš 1.5metų )skaičiau.Tad sėkmės ir kantrybės wub.gif
KV
Aš esu taip pat kažką skaičiusi. Ten buvo pabrėžta, kad "ten" reikia prausti pavalyti, neteisinga nuomonė kad "ten" iš vis nereikia lysti, nes būtent todėl gali "suaugti". Aš visada pavalydavau, pažiūrėdavau, kad nebūtų paraudę, patepdavau Bepantene... tereikia stengtis neišvalyti gleivių kamščio, kaip suprantu iš giliau ax.gif smile.gif
Jeigu jau suaugę, tai taip yra harmoniniai tepalai, retais atvejais reikia chirurgo įsikišimo (kai labai stipriai suauga)
Sėkmės jums 4u.gif
Liulia*
QUOTE(tulpe @ 2005 01 21, 14:43)
mes tokiu bedu neturejom bet skaiciau zurnale kad naudojoma prie tokiu bedu Linodadion tepaliukas tai tiek ir galiu patarti
*

Ačiū,pasidomėsiu apie šį tepaliuką, nes kurį naudojame mes kainuoja 30lt gal šis bus pigesnis.
Liulia*
Baltupyte,aprimau,nes visgi radom likimo draugių, ačiū,kad parašei. Mes tepam OVESTIN hormoniniu tepaliuku, vėliau,kai atsidalins (prieš tai padėjo šis tepaliukas) tepsim LINOLA FETT kremu. Labai nenorėčiau,kad tektų kažkokio ginekologės įsikišimo, bijau,kad dukrytė nebūtų traumuota su tais reikalais, jau vien per apžiūrą labai išsigando... sad.gif
INKOGNITO, mums ginekologė pasakė,kad taip atsitiko būtent dėl to, kad pernelyg "ten" prižiūrėjom, išplovėm visą naturalią florą, iki brendimo pradžios uždraudė maudytis vonioje su vandeniu tik po dušu.O mes pliuškentis labai mėgom,kas antrą trečią dieną žaisdavo vonioje su žaisliukais, čia matyt ir buvo mūsų klaida...Ir prausdavau aš ją ir ryte ir vakare, persistengiau, mane mama visada taip prausdavo,man atrodė,kad kitaip ir būti negali.Ginekologė net šyptelėjo skeptiškai tai išgirdus ir pareiškė,kad tai miestiečių lepūnėlių mergyčių liga, kaimietukei dar nei vienai taip neatsitiko.Jei būčiau tepus bepantenu ar pan.,kaip minėjai, būtumėm to išvengę sad.gif
Dėkoju visoms.
FasolkosMama
laba, mus istiko tokios problemytes ir net nezinau nuo ko, gal kam buvo ir galite pasidalinti patirtimi.
o istorija tokia, kad anyta pasidalino savo rupesciais auginant jaunesniaja dukra ir uzsimine, kad pas ja buvo sulipusios mazosios lytines lupytes. As grizau namo ir patikrinau pas savp maze, ir ka gi radau ta pati, mazosios lytines lupytes yra is dalies sulipusios. Pediatresiulo kreiptis i chirurgus, bet man net baisu darosi.

Gal turite patirties sioje srityje, ka toliau daryti ir ar gali tokie dalykai buti paveldimi, o gal as cia kazka ne taip dariau.... verysad.gif
Tutė
QUOTE(violetik @ 2005 05 10, 08:30)
Nr norėčiau ir aš ar adresą 4u.gif
*

Radom Šeimos medicinnos centre, gyd. Bumbulienė. Kita info: [url=http://www.sveikas.lt/www/smc/gydytojai:super
Anakonda
Na turime tokia problemele, kad dukra, 3,5metu persalo darzelije ir sesiojosi visa diena, o dabar jau visa savaite verkia kad jai niezti vagina. Net ir nezinau kuo jai padeti. Paziurejau, nei ten paraudonavo, nei kas kita, bet ji verkia. Paskambinau musu pediatrei, bet ji sia savaite nepriima, o pas kitus dukra nelabai eis. Gal kas turejo panasiu problemu?
cendy
ir as turiu panasia beda cry.gif mano pupytei tuoj bus trys metukai ir ji niekaip man nenori daryti sysiu i puoduka. Atsiseda ir sako, kad skauda. Is pradziu galvojom, gal puodukas kur nors spaudzia,tai nupirkom nauja, bet vis tiek tas pats. Lytines lupos kartais buna paraudusios, bet nors ir nieko nera vistiek saukia, kad skauda. Slapimo tyrimai geri, maudomes ramuneliu arbatoj. Gal cia kokia psichologine baime atsirado g.gif nesuprantu doh.gif Gal ir man kas galetu patarti ka nors naudingo? blush2.gif ax.gif
Aushrine
Jei niezti ar skauda daznai, tai galit pamegint Clotrimazolio tepaliuka-mums ji paskyre vaiku ginekologe, nors jokiu grybeliu ar infekciju nerado. Ir pagelbejo, jau pora men. jokiu pasikrapstymu nebuvo. O jei skauda po persalimo, tai irgi gali but kartu gauta ir infekcija-darzeli nori-nenori tokiu dalyku prisirenka
*SONE*
pas mus tas pats. dukrai 3 metukai,ir suauge lytinės lupos. daktare skyre hormoninių vaistų tepti. bet bijau, o jei pakenks jie jai. ji juk gali tapti nevaisinga. gal geriau chirurginis būdas. ka daryti? cry.gif
*SONE*
sakykite ar yra kurioms padėjo tie tepaliukai.ar atsiskyrė
loret
Labai prašau mergaičių mamyčių kurios susidurė su šia aproblema ir sekmingai ją išsprendė, parašyti:PAS KOKIĄ GYD. KREIPĖTĖS
KAIP GYDĖ--ATIDALINO AR TEPĖT TEPALAIS.

Musų pediatrė(gara gydytoja) siunčia pas vaikų ginekologę. Jau greit skambinsiu užsirašyti. Gal žinot gerą gydytoją Antakalnyje?
Lurdes
Aš dar apie niežėjimą pridursiu:klausiau ginekologės,ką daryt jei vaikui dažnai niežti(kasosi,atrodo nei šis nei tas unsure.gif )tai sake kad jei ner grybelio,Clotrimazoliu nereikia piktnaudžiaut,nes jis yra stiprus(per stiprus vaikui),geriausia Bepanthenu tept arba pasėdėtų bliūde su ištirpinta soda.
mutte
Pas mus gavosi visa istorija sia tema smile.gif
Sunerimau, kai mano mazoji (3,5 m.) rytais padariusi sisiuka suspausdavo kojytes ir skusdavosi, kad labai skauda putyte (as galvojau, kad jai nuo issutimo, nors issute ir nebuvo), taip pat kiekviena karta vakare nuprausus ji tiesiog net verkdavo "kaip skauda putyte". Tepiau "Desitinu" nuo issutimo, bet ten issute nebuvo. Uzregistravau viena diena pas savo seimos gyd. Ji paziurejo ir pasake: "tai putliu mergaiciu problema" (nu kai buvo visai maziuke tai tikrai ji buvo labai putli smile.gif , bet gi dabar tai jau istyso ir nebe tokia jau ji ir putli) bet as tada patikejau sad.gif O kai ji paziurejo ten tai dar geresni bajeri suskele, sako: "pas ja labai stora mergystes pleve" ir parode man ten kur suauge (bet as tik dabar tai zinau) o tada pagalvojau "aaa, tai cia ta mergystes pleve? g.gif" Uzrase man ant lapelio kazkoki aliejuka ir sake patepti, kad nesustu. Taip ir dariau, tai yra dar koki pora men. kankinau savo maziuke. Kol galu gale vel uzsiregistravau pas ta pacia gydytoja, o ji vel paziurejo ir vel man ta pati: "cia putliu mergaiciu problema". "Nu, bet sakau, problema tai problema, bet gi jai SKAUDA kiekviena ryta ir vakara!!!!!! Taip gi tikrai neturi buti!!!" Pagaliau ji man dave siuntima pas mergaiciu ginekologe. Uzsiregistravom KMUK, ten pirma karta ir suzinojau, kokia problema kankina mano dukryte - jai suauge mazosios lytines lupos (ir jokia ten ne mergystes pleve). Jos suauge taip smarkiai, kad ten tik maza skylute likus, o jai skaudejo todel, kad pasisiojus ne visas sisiukas prabegdavo pro ta maza skylute, uzsilaikydavo ir grauzdavo unsure.gif
Gydytoja man paaiskino, kad jos suaga mergaitem iki brendimo nesigaminant kazkokiam tai hormonui. Kai tik ji prades bresti sios problemos turetu nebelikti. Israse "Ovestin" hormoninio tepaliuko. Ji tepant jau po 2 sav. tos lupytes atsidalino ir as net nustebau, kokia ta putyte didele rolleyes.gif dabar jau tikrai zinau kaip ji turi atrodyti smile.gif
Dabar vis dar siek tiek jos suauge (labai nedaug) tai vakarais vis dar patepu tuo "Ovestinu" ir laukiu kad gi ji prades bresti smile.gif
P.S. taip ir vel nebezinau kur ta mergystes pleve ir kaip ji atrodo biggrin.gif
Drugelis666
mano dukrytei nutiko taip pat panasiai kaip ir muttes dukrytei. Maniskei dabar 3,2 m. Nakti prabudau nuo jos verkimo. Klausiu ka skauda, sako putyte ir uzpakali, ir tiek spaudzia ta vieta, kad ne nezinojau ka daryti. Kelis syk kelemes plauti, tepiau su Bepantenu, glosciau kad nurimtu ir ranka pridejus laikiau. Paskui matyt ne tiek skaudejo, kiek jau oziukas ilindo. Nes kai ateidavo i kambari tetis, verksmai ir skausmai baigdavosi. Viska apziurejau, na lyg ten viskas grazu ir svaru, gal kiek paraude. Nakti siaip ne taip pavyko uzmigdyti, o ryte atsikele be jokiu nusiskundimu . Dar kiek pamenu kelias praejusias dienas atgal, vis sakydavo kad grauzia uzpakali, tai nuplaudavau ir patepdavau, tada viskas Ok.
Apie suaugusias lupytes nebuvau girdejusi tiesa pasakius blush2.gif verysad.gif Be to mes gyvenam ne didmiesti, tai ne nezinau ar bus tokia mergaiciu ginekologe pas kuria galetume kreiptis.
Gal turit kas nors kokiu minciu sia beda? Gal mergaite turi kirmeliu? Bet nepastebejau ismatose nieko panasaus. Eina i darzeli, visko is ten gali parsinest.
Aura_G
Gal siame forume yra ir vyresniu mamu. Ar butina vesti pauaugle dukra, kuri jau serga menstruacijomis, pas ginekologe, jei siaip mergaite neturi jokiu tokio pobudzio skundu? Pirmas kartas lyg ir turetu buti. Manes pacios tai motina tikrai nevede...
ligita123
SVEIKOS,.
KODEL MANO MERGAITES PUTYTE RAUDONA.....PLAUNAME KIEKVIENA VAKARA.....KAS GALETU BUTI
jjulia
QUOTE(ligita123 @ 2005 10 23, 22:16)
SVEIKOS,.
KODEL MANO MERGAITES PUTYTE RAUDONA.....PLAUNAME KIEKVIENA VAKARA.....KAS GALETU BUTI
*

Sveika,
aš irgi buvau susidurusi su šią problemą.Mes irgi kiekvieną vakarą plauname.Ir mums pediatre paaiškino,kad net nuo vaikiško muilo,nuo pastovaus plovymo ir galima tokia reakcija.Dabar plaunam kas vakarą tik su vandeniu ir viskas tvarkoj.
ligita123
Aciu Julia, mes tik su vandeniu ir plauname......gal tada nuo milteliu kur kelnaites plauname.
jjulia
QUOTE(ligita123 @ 2005 10 24, 20:23)
Aciu Julia, mes tik su vandeniu ir plauname......gal tada nuo milteliu kur kelnaites plauname.
*

Sveika,
yra sk.milteliai Bobas, jie skirti alergiškiems vaikams,kurių oda ypač jautri.Gal pabandyk juos? g.gif
Venta
Kad ir kaip šiais laikais banaliai nuskambės, bet kelnaites geriausia skalbti ūkiniu muilu, ypač mažų mergaičių. Nes bet kokie milteliai žymiai sunkiau išsiplauna iš drabužių. Tos chemijos dalelės ir dirgina jautresnę odelę.

Dar siųlyčiau mergaitei pavartoti gerųjų bakterijų (jogurtai, kefyras ir pan.) Tai padės atstatyti mikrofluorą, kuri prisidės prie aptariamų problemų šalinimo.

Ir dar, vaikelio maudynėms labai gerai yra naudoti Eucerino muilą. Tai kaip muilas, bet ne muilas. Šiek tiek kitokia ten technologija. Net iš vokiečių kalbos verčiamas kaip "prausimosi gabalas" smile.gif Jis skirtas turintiems jautrią odą, jos nesausina, nedirgina ir t.t. Aišku, jo kaina didelė (apie 7Lt.), tačiau ilgam užtenka. Tad geriau nepagailėti pinigėlių ir nusipirkti. Jo buna vaistinėse.
Ručius
QUOTE(ligita123 @ 2005 10 23, 21:16)
SVEIKOS,.
*

Sveikute,
mums tai pirmiausia padeda ramuneliu voneles, tiesiog pasodinu i tokia vonele ir mazoji zaidzia ten kuri laika.
Po to gali pabandyti patepti vaikisku kremuku nuo issutimu, kur sudetyje yra cinko.
O dazniausiai tai suveikia Clotrimazolio tepalas, kurio uztepu svelniu sluoksneliu - gydytoja kazkada sake, kad kartais mergytems prisimeta grybelis, ir sis tepalas tikrai padeda.

Sveikit mirksiukas.gif
ligita123
Aciu butinai pabandysiu ta tepaliuka........
*SONE*
Mergaitės galiu pasigirti, lankėmės pas daktare ir jau tos lupos atsiskyrė. Bet visai gydymo nenutraukiam. Daktarė dar sakė kad su vaikišku aliejiku gerai vis patepti. biggrin.gif
GEG
sveiki
gal kas susidūrėte su mergaitiškomis problemomis. Jau kurį laiką dukrytei (1 metukai) kartojasi vulvitas. Gal kas patars kaip šią ligą įveikti.
MELDA
reikia tirti ar neturi spalinukių ,galima įlašinti sulfacilio [akių] lašiukų ,ojei nepadeda galima tepti BANEOCIN tepaliuku 2 kart per diena ,neplauti su suaugusių muilais
GEG
QUOTE(MELDA @ 2006 02 18, 21:35)
reikia tirti ar neturi spalinukių ,galima įlašinti sulfacilio [akių] lašiukų ,ojei nepadeda galima tepti BANEOCIN tepaliuku 2 kart per diena ,neplauti su suaugusių muilais
*

labai ačiū už atsakymą, bet gal galėtumėte parašyti kaip veikia tepaliukas BANEOCIN. Muilu aš neplaunu, o dėl spalinukiu bandysim išsitirti, nors gydytoja minėjo, kad tokiem mažiem vaikam nebūna.
Siaip pas ginekologe buvom, bet jos paskirtas gydymas padeda savaitei, o vėliau vėl atsiranda paraudimas, nemalonus kvapas, o kartais net balkšvų išskyrų.
dar būtų įdomu sužinoti, ar dažnai ta liga kartojasi, o gal ji išaugama, kokios ligos priežastys. Ačiū už patirties pasidalijimą.
Gitanauoga
sveikos mamytes. mano mergaitei buvo panasi beda kaip ir jusu mergaitem, ir del to labai stipriai pergyvenau, tai visa laime kad radau jusu pasipasakojimus su panasiom bedom. mes buvom pas gyd. ir mums is karto atskyre ta plevele. aisku buvo skauda ir labai verke dukryte, bet kad tik viskas i gera iseitu ir pagytu. israse tepaliuka linoladiol n tepti ir liepe nenaudoti jokiu muilu, nors mes visai jo nenaudojam. liepe stebeti nes gali vel uzaugti. tai ko labiausiai bijau.
Juku
Mūsų dukrytė prieš beveik metus sirgo inkstų uždegimu ir kai gydytojas ja apžiūrinėjo (ne ginekologas), pasakė, kad "jai šiek tiek suaugusios lytinės lūpos"...Labai užstrigo tas jo pasakymas, bet kai paklausiau ką mums daryt ir ką tai reiškia, tai pasakė, kad nieko, atseit su laiku praeis. Ir mane nuramino...iki šandien, kai radau jūsų temą... Pas ją irgi, sakyčiau, visada būna paraudę, kartais daugiau, kartais mažiau, bet ji nesikaso ir jai neskauda. As apziuriu, bet labai sunku spresti, kai nezinau kaip turi tikrai atrodyti, vistiek viskas ten taip mini. Norejau paklausti, jei suaugimas, tarkim, nedidelis, tai gal ir nereikia vaistu ar gydytojo, tikrai praeis? Ir ar teisingai supratau - tas suaugimas yra dėl to blogai, kad negali sisioti normaliai ir plius užsilaiko visokie nešvarumai, kurie ir sukelia dar papildomų problemų?
Gabri
Gal galetumet patarti pas kokia ginekologe Antakalnio vaikų poliklinikoje geriau vesti mergaite? Labai lausiu patarimo, nes dukrai 7 m., norisi kad tas pirmas kartas sklandziai praeitu...
Liulia*
QUOTE(Juku @ 2006 02 23, 00:19)
Mūsų dukrytė prieš beveik metus sirgo inkstų uždegimu ir kai gydytojas ja apžiūrinėjo (ne ginekologas), pasakė, kad "jai šiek tiek suaugusios lytinės lūpos"...Labai užstrigo tas jo pasakymas, bet kai paklausiau ką mums daryt ir ką tai reiškia, tai pasakė, kad nieko, atseit su laiku praeis. Ir mane nuramino...iki šandien, kai radau jūsų temą... Pas ją irgi, sakyčiau, visada būna paraudę, kartais daugiau, kartais mažiau, bet ji nesikaso ir jai neskauda. As apziuriu, bet labai sunku spresti, kai nezinau kaip turi tikrai atrodyti, vistiek viskas ten taip mini. Norejau paklausti, jei suaugimas, tarkim, nedidelis, tai gal ir nereikia vaistu ar gydytojo, tikrai praeis? Ir ar teisingai supratau - tas suaugimas yra dėl to blogai, kad negali sisioti normaliai ir plius užsilaiko visokie nešvarumai, kurie ir sukelia dar papildomų problemų?
*

Manau del sventos ramybes vertetu pasirodyti mergaiciu ginekologui. Tas suaugimas - plona, permatoma plevele ant mazuju lytiniu lupu, pas mus labai daznai suauga, tai toji plevele atsidalina per nepilna savaite tepant hormoniniu tepaliuku, bet turiu itarima, kad vienoje vieteleje prie krasciuko odele jau gerokai storesne, gal as klystu,gal tiesiog taip ir atrodo tos mazosios lytines lupos, jau man galva susisuko nuo to pastovaus stebejimo...o jeigu tos lupytessuagtu aklinai, nepastebejus galima isitaisyti labai rimta uzdegima...
Juku
QUOTE(Liulia* @ 2006 03 07, 23:31)
Manau del sventos ramybes vertetu pasirodyti mergaiciu ginekologui. Tas suaugimas - plona, permatoma plevele ant mazuju lytiniu lupu, pas mus labai daznai suauga, tai toji plevele atsidalina per nepilna savaite tepant hormoniniu tepaliuku, bet turiu itarima, kad vienoje vieteleje prie krasciuko odele jau gerokai storesne, gal as klystu,gal tiesiog taip ir atrodo tos mazosios lytines lupos, jau man galva susisuko nuo to pastovaus stebejimo...o jeigu tos lupytessuagtu aklinai, nepastebejus galima isitaisyti labai rimta uzdegima...
*

Na va, ir man galva sukasi, kai nezinai kaip istikruju turi atrodyti, o tik isivaizduoji tongue.gif . Sakyk, gal galetum rekomenduoti vaiku ginekologa? Mes privaciai siaip gydomes, bet vaiku ginekologo ten nera:( labai aciu 4u.gif
Liulia*
QUOTE(Juku @ 2006 03 08, 17:14)
Na va, ir man galva sukasi, kai nezinai kaip istikruju turi atrodyti, o tik isivaizduoji tongue.gif . Sakyk, gal galetum rekomenduoti vaiku ginekologa? Mes privaciai siaip gydomes, bet vaiku ginekologo ten nera:( labai aciu 4u.gif
*

Tikrai mielu noru patarciau, bet mes Klaipedietes...
As tieisog pasiskambinau i poliklinika ir paprasiau, kad padetu man rasti mergaiciu ginekologe, nebuvo lengva rasti, neiskart prasimusem, nukreipe pas viena turincia tokia kvalifikacija, bet nedirbancia butent sioj srity... Antra kart kai teko kreiptis (vel suaugo, tiesiog buvo daug neaiskumu, neturejau jokios informacijos, kaip elgtis, kad nesikartotu) radom gera ginekologe dirbancia gimdymo namuose. bet manau Vilniuj bus viskas paprasciau, jusu gi ten daugiau ir gyd. didesnis pasirinkimas turetu buti smile.gif
Sekmes jums, cia tikrai nera beda, tiesiog situacija, kurioje reikia veikti... smile.gif
Juku

Liulia, labai tau aciu 4u.gif
Liulia*

Kai prisiruošit nueit, parašyk prašau, ką pasakė, o gal tam urologui tik susirodė...
Gitanauoga
QUOTE(Juku @ 2006 03 08, 19:14)
*

sveiki, aisku butinai pasirodykit pas ginekologa! mums kai atskyre daktare ta plevele tai po kokiu 3 _ 4 dienu vel apie cm uzaugo. tai mes vel pas gyd. nubegom, bet nieko nebedare liepe stebeti kad visai neuzaugtu ir tepti zuvu taukais ir stengtis nemirkti ilgai vandeni, ko mano mazajai labiausiai reikedavo ir vienintelis malonumas buvo. stebekit ir sveikit! sekmes!
moniccca
Mano 1,5 m mergaitei labai nušuto lytinės lūpos. Šeimos gyd išrašė Hidrokortizono 1 procento, bet kitos mamos sakė kad negerai tepti siuo tepalu, upatingai mergaites, siulė bandyti šaltalankių aliejų. Gal galėtumėt patarti ką daryti? g.gif
Jasmin
sveikute 4u.gif pažystamos bėdos, šaltalankio aliejus gerai bet jis labai tepasi, nusiteik kad ta morkine spalva bus ištepta ten kur tik įmanoma.
Aš savo mažajai tepdavau ir dabar dar jei reikia tepu vaistinėse gaminamo nuo iššutimo kremuku, jo kaina apie 6-7 litus, bent jau Šiauliuose jis parduodamas be recepto.
Kitas geras tepalas yra rusiškas "Boro plius", pardavinėje bobutės turguje (čia kur vežami vaistai iš rusijos). Jų yra kelių rūšių (skiriasi tik spalvos)- žalia pakuotė ir alyvinė, kiti sako kad žalias stipresnis (aš juo naudojuosi), bet pagal sudėties parašymą ant dėžutės tai jie vienodi, tik kvapu skiriasi.
Ir dar patarimas - stenkis prausti užpakaliuką (bent jau putyte) tik su vandenuku be muilo, nes muilas labaio sausina. Kai aš pradėjau prausti be muilo ( tik retkarčiais stengiantis kuo mažiau) tai tų bėdų pasitaiko rečiau.
Tai tiek patarimų. Sėkmės 4u.gif
saintlina
nors pas mane berniukas, bet pernai per karščius irgi buvo labai stipriai tarp kojyčių paraudę, nepadėjo jokie tepaliukai. Po trečio vizito gydytoja išrašė receptą tepalui. Jis gaminamas pačioje vaistinėje. Kiek supratau, maišomi keli tepaliukai. Vienas iš jų - tas pats Hidrokortizonas 1 procento, kitas - lyg ir dinola fett. Labai brangūs man tie vaistukai gavosi, bet efektas - thumbup.gif Dar iki šiol laikau, jei kartais prireiktų (didelį kiekį ir prigamino..)
simuks
QUOTE(daivoska @ 2006 08 09, 13:23)
Mano 1,5 m mergaitei labai nušuto lytinės lūpos. Šeimos gyd išrašė Hidrokortizono 1 procento, bet kitos mamos sakė kad negerai tepti siuo tepalu, upatingai mergaites, siulė bandyti šaltalankių aliejų. Gal galėtumėt patarti ką daryti? g.gif
*

Pabandyk vaistineje nusipirkti pataisu milteliu.Tikrai geri: kiek mano maziuke buvo issutusi patepdavau pataisu milteliais ir praeidavo.
rugiagėlė
QUOTE(simuks @ 2006 08 10, 14:44)
Pabandyk vaistineje nusipirkti pataisu milteliu.Tikrai geri: kiek mano maziuke buvo issutusi patepdavau pataisu milteliais ir praeidavo.
*

Nepakeičiamas tepalas Bepanthen thumbup.gif Nuo gimimo iki dabar tik jį naudoju. naudoju viskam: iššutusiai purienai ir užpakaliukui, nusausėjusiai odelei ant rankyčių, nugairintam vėjo veideliui, sutrūkusioms lupytėms... žodžiu visur kur. mano ugnytei Bepatheno tepalas pats efektyviausias, pats saugiausias, na žodžiu pats pačiausias. Išbandžiau ir pati ant saves kada teko paviduriuoti porą dienų ir po to aplink išange buvo lyg nuplikyta tai porą kartų su bepanthenu patepiui ir tvarka. Pabandykite, jeigu netiks pačios sunaudosite ar tai rankas išsausėjusias pasitepti, ar po saulės nudegimo...
Dobšiukas
Jei nepadeda bepantenas, ar tepalai su cinku, tuomet reikėtų mėginti jau tepaliuku nuo piengrybio patept, tarkim Clotrimasol, bet jau hidrokortizonu tai jau tikrai nereikia, nes jei ten piengrybis išvešėjo (o taip dažniausiai ir būna, ypač jei dar sauskelnes nešiojat, vasara, karštis, drėgmė...), tuomet hormoninis tepalas (hidrokortizono) dar labiau pablogins reikalą, piengrybiui ,,saldainių" duosi mirksiukas.gif
ezra
Jei tai iššutimas, patariu Bepanthen tepalą, arba Exipial.
Provanc
Na mums tai irgi Bepanthen nepakeičiamas thumbup.gif ir dar "oro vonios" - t.y. leist vaikui pasibūti plika dubce biggrin.gif
moniccca
nepadejo nei bepanten, nei pataisos, jau net zaizdeles atsirado. Vakar nusipirkau Boraplius pas bobutes turgely, tai tikiuosi pades unsure.gif
Lina72
mano panelės jau beveik 8 ir 9 metų.Gydau tik pataisų sporomis. Liuks. ieškokit vaistinėj. nebrangūs būdavo.
*Jura*
QUOTE(Dobšiukas @ 2006 08 10, 15:22)
Jei nepadeda bepantenas, ar tepalai su cinku, tuomet reikėtų mėginti jau tepaliuku nuo piengrybio patept, tarkim Clotrimasol, bet jau hidrokortizonu tai jau tikrai nereikia, nes jei ten piengrybis išvešėjo (o taip dažniausiai ir būna, ypač jei dar sauskelnes nešiojat, vasara, karštis, drėgmė...), tuomet hormoninis tepalas (hidrokortizono) dar labiau pablogins reikalą, piengrybiui ,,saldainių" duosi mirksiukas.gif
*

Patarčiau ir aš pabandyt Clotrimazol. Mes taip pat turėjom bėdą, maniau, kad iššutimas, o gydydamą iššutimą padariau dar blogiau, nes nei vienas tų tepalų netinka. Nusipirk jį ir pamatysi efektą jau po 2-3 dienų. Tikrai labai padeda thumbup.gif
Jis ir skirtas moterškiems lytiniams organams - nebijok mirksiukas.gif

Linkiu kuo greičiau pasveikt, nes kai pamenu kaip mano mažylė kankinos, vis sakydavo ajajai doh.gif . Mums jis atsirado po antibiotikų vartojimo doh.gif
emma
verysad.gif O kažin berniukui užpakaliuką galima tepti Clotrimasol tepaliuku? Nes jau išbandėm ir pataisus ir bepanteną ir voneles su vaistažolėm darėm -nieks nepadėjo .Pas mus paraudęs stipriai tik užpakaliukas.o ar užpakaliuke gali būti pienligė?Maniškis dar su pampersu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.