stebukliuke
2007 06 08, 13:37
Sveiki kiekvienas vaikas - asmenybė. Maža to, tai pasaulį tirianti asmenybė su lakia vaizduote. kartais vaikai daro tokius dalykus, dėl kurių mes "pasimetame", bandom paaiškinti, kodėl taip netinka daryti, bet vaikas mūsų neklauso. Jam paprasčiausiai patinka daryti tai, ką jis daro. Pavyzdžiui, mano dukra besimaudydama visada geria vonios vandenį  Ir niekas nepadeda atpratinti nuo šio įpročio  Kas svarbiausia, kad padavus atsigert ji tuoj pat iš puodelio viską išpila į vonia ir pasisemia vonios vandens  Didžiausias pasiekimas - išmokiau išspjauti tą vandenį... Vienos draugės vaikas "vagia" šunų ėdalą. Ką neįprasto daro jūsų mažieji??
agnyte26
2007 06 08, 13:44
Musu mazylis uzmiega "trankydamasis" i lovos atlosa, taip pat geria vandeni is vonios.Dabar atostogaujam prie juros, tai geria vandeni is baseino.Gali sakyti ka nori, o jis vis tiek ta pati daro
ingridukas
2007 06 08, 14:46
Mokomes siuo metu daryt ant puodo.Ryte visada tai atlieka puikiai,na bet diena ar vakare kada laksto plikas,puoda pastatau viduri kambario,ir sakau kai uzsimanysi daryk sisiu i puoda,tai jis salia atsistoja ir padaro,o kai sedi ant puodo kakot ruosdamasis tai atsistoja ir ant grindu padaro,poto klausia manes-kas cia?
edisada
2007 06 08, 17:45
QUOTE Mokomes siuo metu daryt ant puodo.Ryte visada tai atlieka puikiai,na bet diena ar vakare kada laksto plikas,puoda pastatau viduri kambario,ir sakau kai uzsimanysi daryk sisiu i puoda,tai jis salia atsistoja ir padaro,o kai sedi ant puodo kakot ruosdamasis tai atsistoja ir ant grindu padaro,poto klausia manes-kas cia?
litavkasam
2007 06 08, 22:28
Labai mėgsta kavos tirščius  vagia mano kavą visą laiką Ir šiaip labai savarankiška būtybė, tai sodinimas į vežimėlį tolygu bausmei. Tai pastebėjau, kad kai vedu už rankos nuo pvz.nuorūkų krūvelės ar šuns kakučių pradėjo bandyt kąsti. O šiandien ir įkando į ranką  Monstriuką auginu  O vaikui dar pusantrų nėr
Skorpijoniukas
2007 06 09, 06:49
Savo pupsių dabar mokinu daryti į puoduką tai per dieną vaikštom be pampio su triusikėliais. Kaip tik pasižiūriu taip mažylio rankytė ten  Ir sakau negalima, kartais ir per rankytę mostelių, o jis vistiek čiupinėja peliuką  Ką daryt?
Charming
2007 06 09, 15:18
QUOTE(agnyte26 @ 2007 06 08, 13:44) Musu mazylis uzmiega "trankydamasis" i lovos atlosa, taip pat geria vandeni is vonios.Dabar atostogaujam prie juros, tai geria vandeni is baseino.Gali sakyti ka nori, o jis vis tiek ta pati daro  Oi, kaip vaikiuko skrandukui nesveika chlorkuotas vanduo QUOTE(Linola @ 2007 06 09, 06:49) Savo pupsių dabar mokinu daryti į puoduką tai per dieną vaikštom be pampio su triusikėliais. Kaip tik pasižiūriu taip mažylio rankytė ten  Ir sakau negalima, kartais ir per rankytę mostelių, o jis vistiek čiupinėja peliuką  Ką daryt? Jam idomu, nereikia del to musti, juk niekad negaledavo paliest, o dabar tai laisvai pasiekiams. Istirs ir nebedarys taip, manau nereikia maziuko bausti
erdni20
2007 06 09, 22:13
maniskis taip pat ciupineja peliuka savo bet jis tai daro ne is idomumo o jam jau pati ranka tai daro  ir per nagucius gauna ir baru bet nieko
ir maniškis "peliuką" rado savo..tiesiog triusikučiu uždedu, nors tame nematau nieko blogo..tik kad prie svetimų žmonių to nedarytų tai jau tikrai būtų gerai..o baustit nereikia..tai jo kūnas, jis berniukas...tiesiog negalim mes mamos to uždrausti...jam tai nekenkia, o jei tai turgdo mūsų akims..tiesiog neleiskim nuogučiams lakstyt, bent jau triusikiukus uždėt..tada ne taip jam maišys tas peliukas
Charming
2007 06 09, 22:54
QUOTE(bafi @ 2007 06 09, 22:37) ir maniškis "peliuką" rado savo..tiesiog triusikučiu uždedu, nors tame nematau nieko blogo..tik kad prie svetimų žmonių to nedarytų tai jau tikrai būtų gerai..o baustit nereikia..tai jo kūnas, jis berniukas...tiesiog negalim mes mamos to uždrausti...jam tai nekenkia, o jei tai turgdo mūsų akims..tiesiog neleiskim nuogučiams lakstyt, bent jau triusikiukus uždėt..tada ne taip jam maišys tas peliukas  Visiskai sutinku
erdni20
2007 06 09, 23:34
gali jiems deti tuos triusikiukus vis tiek daro, o seip jei priprast tai ir eis tampydamas visada esu daug zmoniu maciusiu jau vyru vaiksto ir tamo ten pastoviai
Cikadelė
2007 06 10, 12:32
Maniškė irgi geria vonios vandenį.  ir dar bevalgydama jeigu arbatą paduodu iš karto kol dar valgo pvz. košę tai ji tos košės prideda i puodelį ir tada geria.
o mano mažoji,tai visuomet trankydavo rankomis sau galvą jeigu pasakydavai,kad ko nors negalima  jetau,kaip atrodydavo baisiai,tai vis subardavom,tuomet ji dar labaiu  Pradėjom nekreipt dėmesio ir nustojo  Užtai dabar alpsta(griūna vaidindama)  ir tranko galvą kur papuola į grindis,į sieną....  nesuprantu,kodėl ji taip daro ir nežinau ką jai daryti
QUOTE(vikcius @ 2007 06 12, 11:23) o mano mažoji,tai visuomet trankydavo rankomis sau galvą jeigu pasakydavai,kad ko nors negalima  jetau,kaip atrodydavo baisiai,tai vis subardavom,tuomet ji dar labaiu  Pradėjom nekreipt dėmesio ir nustojo  Užtai dabar alpsta(griūna vaidindama)  ir tranko galvą kur papuola į grindis,į sieną....  nesuprantu,kodėl ji taip daro ir nežinau ką jai daryti  maniškė irgi trankydavo galvytę į sieną, duris ar spintą, nugarytę priglaudžia prie sienos ir pradeda  , kai drausdavom tai spicialiai taip darydavo, nekreipi dėmesio tai tuoj užsigauna ir pravirksta  , o dabar kai tokias negerybes daro tiesiog bandom nukreip dėmesį - užkalbint, žaisliuką parodyt... - padeda
Maniškė valgydama būtinai turi dar ką nors veikti  Piešti, rašyti, vartyti žurnalą, kraustyti mano pauopuošalų dėžutę ar piniginę ir pan. Kitaip dairosi aplinkui ir šaukia ATIA (atseit ačiū) Šiaip tų keistenybių tikrai daug pridaro, bet viena iš naujausių - kai būname lauke, būtinai turiu jai numauti batukus ir kojinytes, tada ji atsisėda tarp gėlių (turi savo mėgiamą vietą), krapšto žemes ir jomis išsitepa save nuo galvos iki kojų
stebukliuke
2007 06 13, 20:12
QUOTE(sesyte @ 2007 06 12, 22:53) Maniškė valgydama būtinai turi dar ką nors veikti  Piešti, rašyti, vartyti žurnalą, kraustyti mano pauopuošalų dėžutę ar piniginę ir pan. Kitaip dairosi aplinkui ir šaukia ATIA (atseit ačiū) Šiaip tų keistenybių tikrai daug pridaro, bet viena iš naujausių - kai būname lauke, būtinai turiu jai numauti batukus ir kojinytes, tada ji atsisėda tarp gėlių (turi savo mėgiamą vietą), krapšto žemes ir jomis išsitepa save nuo galvos iki kojų  Enytė tai parke nuo takelių visus konkorežius nurenka ir meta į šalikeles  labai rimtas užsiėmimas  O štai tą įprotį trankyti galvytę į sieną, spintą ir t.t. Enytė irgi turi... Žino, kad draudžiu, tai dabar jau prieina prie sienos prisiglaudži ir gudriom akytėm žiūri į mane ir laukia ar ką nors sakysiu
QUOTE(bafi @ 2007 06 09, 23:37) ir maniškis "peliuką" rado savo..tiesiog triusikučiu uždedu, nors tame nematau nieko blogo..tik kad prie svetimų žmonių to nedarytų tai jau tikrai būtų gerai..o baustit nereikia..tai jo kūnas, jis berniukas...tiesiog negalim mes mamos to uždrausti...jam tai nekenkia, o jei tai turgdo mūsų akims..tiesiog neleiskim nuogučiams lakstyt, bent jau triusikiukus uždėt..tada ne taip jam maišys tas peliukas  Mano sunui jau 6m., bet vis turiu stebet, kad nesiciupinetu. nepadeda nei triusikeliai, nei nieks, ir taip nuo mazens, nzn kaip atpratint. Buvo ir barniu, ir geruoju aiskinau, ir per nagelius ne karta gavo, net grasinau kad jei ciupines nupjausiu ir gales tada nesiotis  Neisivaiduoju kaip nuo to atpratint
straige
2007 06 14, 14:31
Maniske mergina pradejo kisti "bobauzius" is nosies i burna. Fe. Nezinau, is kur ismoko
Sadovile
2007 06 14, 14:42
QUOTE(sesyte @ 2007 06 12, 23:53) Maniškė valgydama būtinai turi dar ką nors veikti  Piešti, rašyti, vartyti žurnalą, kraustyti mano pauopuošalų dėžutę ar piniginę ir pan. Kitaip dairosi aplinkui ir šaukia ATIA (atseit ačiū) Šiaip tų keistenybių tikrai daug pridaro, bet viena iš naujausių - kai būname lauke, būtinai turiu jai numauti batukus ir kojinytes, tada ji atsisėda tarp gėlių (turi savo mėgiamą vietą), krapšto žemes ir jomis išsitepa save nuo galvos iki kojų  Su mano kavalierium tas pats  Kitaip nesedi prie stalo, nors tu ka. Butinai turi ka nors idomaus veikti..
QUOTE(Sadovile @ 2007 06 14, 15:42) Su mano kavalierium tas pats  Kitaip nesedi prie stalo, nors tu ka. Butinai turi ka nors idomaus veikti.. Pas mus ta pati situacija
vyšniux
2007 06 15, 14:31
straige
2007 06 15, 15:36
QUOTE(vyšniux @ 2007 06 15, 15:31) Puikumelis
vyšniux
2007 06 15, 17:21
QUOTE(straige @ 2007 06 15, 16:36) Aha...  ,kam juokas o,kam akiu nera kur det kai vaikas su snargliu vaikytis svecius pradeda
Murgita
2007 06 16, 11:13
QUOTE(Linola @ 2007 06 09, 06:49) Savo pupsių dabar mokinu daryti į puoduką tai per dieną vaikštom be pampio su triusikėliais. Kaip tik pasižiūriu taip mažylio rankytė ten  Ir sakau negalima, kartais ir per rankytę mostelių, o jis vistiek čiupinėja peliuką  Ką daryt? QUOTE(erdni20 @ 2007 06 09, 22:13) maniskis taip pat ciupineja peliuka savo bet jis tai daro ne is idomumo o jam jau pati ranka tai daro  ir per nagucius gauna ir baru bet nieko Jokiu budu negalima drausti trenkiant per nagus, nes tai gali tik pakenkti. Maniskis irgi ciupinedavo, drausdavau tik zodziu - negalima, bet karta masazuotoja papasakojo viena atveji, apie peliuko draudima ciupinet, tai Mama irgi taip draude vaikui, o jam tai tik dar daugiau knietejo, kol uzciuope karta "malonia vietele" ir be psichologu pagalbos jau nebuvo apsieita. Geriau nukreipti vaiko demesi kitur, sudominti kuom tai, kas padetu uzmirsti ta galiuka QUOTE(vyšniux @ 2007 06 15, 17:21) Aha...  ,kam juokas o,kam akiu nera kur det kai vaikas su snargliu vaikytis svecius pradeda   man tai padetu atsikratyti kai kuriu sveciu, kurie nepageidaujami mano namuose
erdni20
2007 06 16, 23:52
maniskis kai istraukia is noses bauba duoda tam kuris arciausiai gali buti net nepazystamas zmogus
Kanareleee
2007 06 17, 10:57
QUOTE(Murgita @ 2007 06 16, 12:13) Jokiu budu negalima drausti trenkiant per nagus, nes tai gali tik pakenkti. Maniskis irgi ciupinedavo, drausdavau tik zodziu - negalima, bet karta masazuotoja papasakojo viena atveji, apie peliuko draudima ciupinet, tai Mama irgi taip draude vaikui, o jam tai tik dar daugiau knietejo, kol uzciuope karta "malonia vietele" ir be psichologu pagalbos jau nebuvo apsieita. Geriau nukreipti vaiko demesi kitur, sudominti kuom tai, kas padetu uzmirsti ta galiuka : Mano mazoji, kaip predejo be pampersiuko vaikscioti irgi labai labai domejosi kas ten. net atsisesdavo pasilenkdavo kiek gali ir ziuredavo kas ten ir kaip ten. nieko nesakiau, nes maniau, vistiek kitaip nebus. Vistiek vaikai save ziurineja ir stebi, jiems idomu, juo labiau, kad anksciau per pampersus nieko panasaus nemate. Bet dabar.... Bet ka beveikdama zaidzia triusikeliuose... Ana diena guli lovoj ziuri telika, triusikelius nusimovus ir krapsiteneja. Ji net nejaucia, kad rankytes ten kisa. ir ne taip, kad siaip ciupinetu, bet pirstuka kisa "ten". Dar bandau nekreipt demesio, bet nzn gerai darau... Vyras pasimetes. Raminu ji, bet ir pati jau gerai nesijauciu... Dar viena nesamone turim - tai nosyte krapstyti... siaip nekrapsto, bet jei nueinam pas gydytoja, jei kas pakalbina, jei esam kur sveciuose ar siaip bury zmoniu... atrodo tycia, zino kada negalima, tai tada ir krapsto... Bandziau aiskinti, kad nosyte pakrapstyti galima, bet tada kai esam namuose, kai niekas nemato arba uzsidengus noryte kita rankyte. Taciau.... Papildyta:QUOTE(erdni20 @ 2007 06 17, 00:52) maniskis kai istraukia is noses bauba duoda tam kuris arciausiai gali buti net nepazystamas zmogus  Manoji kur nors tepa - nesvarbu kur: i nosine, i mamos kelnes, ant sienos, viena karta ant stalo, prie kurio su draugais sedejom... Aisku, visi pasijuoke ir viskas tuo baigesi. Kartais jauties toks bejegis pries tokias nesamones. Ir geda, ir beda, kai nezinai kaip elgtis....
Saules Mama
2007 06 19, 20:13
o negaliu prisijuokiau iki asaru.  kadangi mano mazajai dar tik 1.1 metu, tai kas yra liaulis ji nesupranta, bet kai pamato nosine pasiemus pucia i ja, aisku su burnyte, nes mate kaip tetis su mama taip daro ir kad garsas toks gaunas brrrr...  didziausia geda tai kai mes bunam parduotuveje, ir prasideda oziuku metas, tada rekia spiegia ir lipa is vezimelio, o kadangi buna prisegta tai tada dar didesnis pykstis lenda, ypac jai negauna ko uzsimano. namie tai kai negauno ko nori krenta zemen ir rekia, arba pradeda daiktus metyti.  ui nebezinau kai su sitais oziukais daryti, dazniausiai tai nekreipiu demesio ir daznai tai padeda. o jai sudraudziu tai kartais dar ir mane bando musti su puodu pas mus reikalai prasti, i ji lipa, atsiseda, bando deti zaislus, mat as jai kazkada parodziau kad jis groja, tai neatstoja nuo jo. manoji panike tai dar megsta maikutes nuo saves plesti, arba jai lekia tai rankomis dauzosi i pilva ir rekalioja, smagu jai tada. siaip dabar ismoko is sveciu issikaulinti alaus arba kokio kitokio nevaikisko gerimo, buna pribega ir tapsnoja per koja, arba pribegus taip graziai pasako niam niam. tai vat pakolkas tokias nesamones daro mano panike.
burbulioke
2007 06 20, 14:15
sveikutes!! Mes ir turim visokiu ydukiu  Sunus megsta nusirengineti. aprengi o jau zek tik metosi rubai ant laiptu ar kur papuola  namie tai dar baika. o syki nuejom i kavinuke papietauti. kol as viska atsinesiau ir susidejau ant stalo  ogi ziuriu  mano grazuolis jau issirenges iki puses ir jau triusikelius maunasi  Ir niekaip nepavyksta isaiskinti kad diena visi vaikstom su drabuziais
QUOTE(Linola @ 2007 06 09, 07:49) Savo pupsių dabar mokinu daryti į puoduką tai per dieną vaikštom be pampio su triusikėliais. Kaip tik pasižiūriu taip mažylio rankytė ten  Ir sakau negalima, kartais ir per rankytę mostelių, o jis vistiek čiupinėja peliuką  Ką daryt? Ir pas mus tapati problema  ir dar kada nuogas tai su pimpalijuku trinasi apie mane  sakou kad taip negalima,no ....
Fenomenali
2007 06 25, 19:53
O maniškis nuo žemės mikroskopinio dydžio smulkius šapelius, trupinius renka  Ir man atneša  Dažnai siurbliuojam, nes vaikas, kaip gyvas priekaištas
raciren
2007 06 25, 21:12
vyšniux
2007 06 26, 17:29
QUOTE(raciren @ 2007 06 25, 22:12) Nu,fainuolis
stebukliuke
2007 06 26, 21:35
Ingavysnia
2007 06 27, 12:47
QUOTE(vyšniux @ 2007 06 15, 18:21) Aha...  ,kam juokas o,kam akiu nera kur det kai vaikas su snargliu vaikytis svecius pradeda   bet gerai kad snargli bent jau galima nuvalyti o maniskis tai svecius apspjaudo  nors ir bandziau graziuoju ir piktuoju vistiek spjaudosi nors niekas nemokino.. vedziau net i vonia aiskinau kad ten gali spjaudytis  neidomu jam ten o kai sveciai bega jam daug idomiau ismoko taip spjaudytis kad koki pusmetri seile skrenda  kaip atpratinti jau nebeissivaizduoju atrodo viska isbandziau.. o jai subari tai jam dar linksmiau spjaudytis pasidaro tiesiog krykstauja..
QUOTE(Bakardi @ 2007 06 25, 21:53) O maniškis nuo žemės mikroskopinio dydžio smulkius šapelius, trupinius renka  Ir man atneša  Dažnai siurbliuojam, nes vaikas, kaip gyvas priekaištas   lygiai tas pats  brrrrrrrrrr... amžina gėda namuose
reginute/rugile
2007 07 04, 19:16
manoji taip apt megsta vandenuka gert kai maudosi, taip par renka nuo žemės mikroskopinio dydžio smulkius šapelius. Dar didelis pasiekimas nesa pinigelius i siuksliu deze. O jai nemaunu batuku tai ir juos ismes
*Urtėja*
2007 07 05, 12:30
pas mus irgi beda su vyriska vietele  kad ir ka beveiktu rankyte visad ten, o kas baisiausia kai jis zaidzia , jam jis pasidaro kietas ir padideja tada jis dar daugiau pradeda domintis is kur kas cia kaip gavosi nebezinau ar jau nerimauti...
brigius
2007 07 05, 14:54
Ingavysnia
2007 07 05, 15:03
QUOTE(brigius @ 2007 07 05, 15:54) zinok ir mano vaikutis duoda per veida dazniausiai tetciui bet kliuna ir man  tikrai nezinau kaip atpratinti.. paciai reiketu tokio patarimo.. neklauso ir tiek o jei pakeli tona subarti tai dar ir verkti pradeda jauciais isizeides zino kad negerai daro bet vistiek nenustoja..  ir kur jau paauklesi kai pradeda verkti susigraudinam apsikabinam, pasibuciuojam ir susitaikom as tiesiog tikiuosi kad isaugs
Nors mano vaikis taip baisiai nesidomi peliuku, tik kai nuogas buna truputi patyrineja, bet as pagalvojau gal padetu kelnes su petnesom tiem kurie pastoviai tai daro. Butu zymiai sunkiau pasiekt, o gal ir neimanoma. Aisku pradzioj nervintus, bet per laika pamirstu apie ta "malonuma"...
Mano pana geria vonioj vandenį, gal labiau bėgantį iš krano. Kol keičiu sauskelnes, tyrinėja savo putytę. Pradėjo grabaliotis (dar maitinu) net viešose vietose, bet aš užsikabinu ją ant papo ir įjungiu tooooookį abejingą veidą, kad aplinkiniai net nedrįsta priekaištauti  . Dėl vandens nesuku galvos - te geria, o dėl savęs pažinimo... kažkaip nemanau, kad čia negerai. Žodžiu, leidžiu viską, mano mama kartais barasi, kad išsilepinsiu vaiką sau ant sprando... nežinau... turbūt visos norim auklėt savo vaikus taip, kaip būtų geriausia, natūraliai elgiamės taip, kaip reikia  .
Anchela
2007 07 12, 12:28
mes irgi turim kelias keistenybes kartais geriam vandeni is vonios o kartai ten ir kaku padarom, bet tai dazniau vykstakaip paskui ja traukt is tokios vonios
O aš bijau eiti į laiką, kai yra balų-nes tik pamato balą, sėdas į ją, geria, plaunasi galvą  (jaučiasi kaip vonioj  )
stebukliuke
2007 07 12, 21:56
maniskis kol dar tik mokinosi ant puodo daryti, budavo prisiusioja ant grindu, tada atnesa puoduka, uzdeda ant balutes ir eina tualete vandeni nuleisti
QUOTE(errrn @ 2007 07 14, 12:06) maniskis kol dar tik mokinosi ant puodo daryti, budavo prisiusioja ant grindu, tada atnesa puoduka, uzdeda ant balutes ir eina tualete vandeni nuleisti  Cia tai geras  Gudruoliukas Na o mes irgi turim keleta keistenybiu, niekur nenaudojam kieto muilo... Tik skysta, nes mazius pasigriebes valgo kaip sausaini  Ispradziu galvojau, gal kazko truksta organizme, bet poto kazkaip visai nejuokinga pasidare, kai pasigriebdavo ir atimti negali  Jau antras menuo eina(isgyvendinom visus muilus muiliukus), tikiuosi, kad jau primirso Kartu ir su peliuku karts nuo karto pazaidzia, bet lygiai taippat kaip ir kitos mamytes atkreipiau demesi, kad reikia stengtis atkreipti demesi i ka nors kitka. duodu du sausainius arba kokiu zaislu ir pasimirsta... va dar turim beda su siuksliu deze, kai pradeda dingti daiktai... Taip dingo ne vienas saukstukas, zaisliukas, net maziaus lekštute su puoduku,vos neiskeliavo masinos raktai ir mano kelios kelnaites... Niu zodziu labai tvarkingi mes
Chanson
2007 07 15, 11:00
Mano vaikas labai trina nosi i nuoga kuno vieta (pvz., mano ranka arba koja). Pribega, prisiglaudzia ir taip stipriai pradeda trinti  Nesuprantu, ar cia jo toks svelnumo parodymas, ar jam niezti nosiuka...
ynksster
2007 07 19, 20:03
QUOTE(Linola @ 2007 06 09, 07:49) Savo pupsių dabar mokinu daryti į puoduką tai per dieną vaikštom be pampio su triusikėliais. Kaip tik pasižiūriu taip mažylio rankytė ten  Ir sakau negalima, kartais ir per rankytę mostelių, o jis vistiek čiupinėja peliuką  Ką daryt? jokiu budu nemuskit per rankytes, tai tada dar idomiau, sako, kad ciupinejimasis ten del demesio stokos, taip psichologai sako, kuo labaiu drausit, tuo atrodys kad ten kazkas nepaprasto Papildyta:QUOTE(erdni20 @ 2007 06 10, 00:34) gali jiems deti tuos triusikiukus vis tiek daro, o seip jei priprast tai ir eis tampydamas visada esu daug zmoniu maciusiu jau vyru vaiksto ir tamo ten pastoviai  jau tikrai nebus taip, kad eis ir ciupines, ir tokie vyrai tai... tikrai tai yra pazinimo stadija, net ir patys zymiausi mokslininkai iskiria, kad vaikas turi pereiti visas stadijas, turi susipazinti, o kas taip stipriai draudziama tai dar idomiau, nepanikuokit, ramiai, ir pamatysit bus ok, gali uztrukti ilgaiu kartais bet taip reikia, kad nesuklysciau netycia, bet pagal eriksona, lyg faline stadija, pagal freuoda tik amzius turetu buti nuo 3, arba individualiai, gali buti ir anksciau, nes pries tai tai analine, kada idomumas yra kas gi ten is musu isteka, isbega, iskakojama  susipazins ir bus ok, keliaus toliau, sekmingai, buna uztruka stadijose, bet galima tada padeti Papildyta:nukreipkit demesi, bet neakcentuokit to reiklo, tesiog, kad ka idomau parodysit, tegu ateina, na zinot, ir padeda, svarbiausia, kad butu uzimtas, tada maziau laisvos valios ten  daug zaisti ir visa kita, tai ir rankytes uzimtos bus  sakau, nes susiduriau, negalvokit kad cia siaip blevyzgoju
|
|