Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar mokytis per vasaros atostogas?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2
vilmute_mama
Sevikos mamytes 4u.gif
Mano astuonmete siemet baige pirma klase. Mokslai sekesi sakyciau neblogai, bet va vasaros atostogos, trys menesiai manau labai daug ir vaikas gali uzmirtsi net tai ka jau buvo ismokes.
Kaip jus elgiates, ar dirbate per vasara papildomai, ir kaip i tai reaguoja jusu vaikuciai?
O gal cia tik man vienai tokie klausimai kyla?
Čiobrelis
Nemanau, kad vaikas užmirš, o jei ir užmirš tai antroje klasėje mokytoja tikrai primins 4u.gif 4u.gif Nesijaudink, nebent gali vasaros gale ka ką priminti. Manau vaikui dabar reikia pailsėti. drinks_cheers.gif
vairuotoja
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 08, 15:00)
Sevikos mamytes 4u.gif
Mano astuonmete siemet baige pirma klase. Mokslai sekesi sakyciau neblogai,  bet va vasaros atostogos, trys menesiai manau labai daug ir vaikas gali uzmirtsi net tai ka jau buvo ismokes.
Kaip jus elgiates, ar dirbate per vasara papildomai, ir kaip i tai reaguoja jusu vaikuciai?
*

Ramiai ilsekites! Dar spes per visa gyvenima prisimokyti. Vasara tam ir skirta, kad vaikai pailsetu ir vel su noru kibtu i mokslus.
O jei vasara versit mokytis verysad.gif namie, tai vaikas praras nora mokytis mokykloje g.gif .
Patikekit! ax.gif
vilmute_mama
Na manau, kad super apkrauti vaiko nereikia, bet kartoti karts nuo karto tikrai reiketu. Pastebejau, kad skaityti tai tikrai reikes, nes pamirsta raides. O be to si sritis nera mano mergaiciukes megstamiausia blush2.gif
Nusipirkom pratybas busimam antrokui, tai labai neverciu ten mokytis, bet ziuriu, kad jai paciai kartais noras uzeina tai ir prisedam thumbup.gif
Pastaba
Parasom viena kita diktanta, duodu matematikos veiksmu pasprest, knygas savo noru skaito. Verst neverciu, bet nepakenks kazkiek pasimokyt.
vilmute_mama
QUOTE(Lija @ 2007 06 09, 12:44)
Parasom viena kita diktanta, duodu matematikos veiksmu pasprest, knygas savo noru skaito. Verst neverciu, bet nepakenks kazkiek pasimokyt.
*

Pavydziu, kai vaikas pats skaito blush2.gif
Maniske jau nuo darzelio priesiskai ziurejo i knygas ir skaityma, dabar irgi skaito tik tiek kiek reikia g.gif , daugiau nei sakinio neperskaitys...
Net nebezinau kuo ta merguzele sudominti. Pripirkom visokiu knygeliu graziu graziausiu, o merguzele neskaito ir tiek schmoll.gif
Jullaja
Mes mokomes... nesakychiau kad labai jau reguliariai, ar sunkia smile.gif bet vis tiek... Bet dukrai-tai malonumas, ypac dabar, kai labai jau karsta, judriu zaidimu jai nenorisi... tai skaitom (ji ir siaip skaito su malonumu ir knygas, bet labiausiai zurnalus), bet skaitom ir pagal vadoveli, ten po teksto yra klausimu, uzdaviniu...

rasom- daugiausiai laiskus mociutei :0 bet tai vis tiek rankyte lavina...
su matematika- praschiau- nemegsta... bet paprasau tai viena-kita uzduotele padaro..

Svarbu, kad tai nebutu kancia ir vaiko neprievartaut ":)
*Mika*
Maniškiai pamėgo žaisti mokyklomis.. Taip nejučia vyresnės sesės broliukus ir skaityti anksti išmokė... Be to, konkuruoja, kuris greičiau skaičiuoja.. Taigi čia rūpesčių kaip ir nėra.. Bet dėl anglų kalbos - kažką reikės mąstyti... Gal žaidimo forma laikas nuo laiko žodžius pakartoti... g.gif
vilmute_mama
lotuliukas.gif
QUOTE(*Mika* @ 2007 06 09, 23:32)
Maniškiai pamėgo žaisti mokyklomis.. Taip nejučia vyresnės sesės broliukus ir skaityti anksti išmokė... Be to, konkuruoja, kuris greičiau skaičiuoja.. Taigi čia rūpesčių kaip ir nėra..  Bet dėl anglų kalbos - kažką reikės mąstyti... Gal žaidimo forma laikas nuo laiko žodžius pakartoti...  g.gif
*

O tai nuo kada anglu kalba prasidejo? Jau pradinese klases?
As manau, kad kalba kita reikia zinoti ir moketi, tik vat dar nesu tikra ar reikia taip anksti pradeti mokytis ax.gif Kai studijavom univere dauguma destytoju - pedagogu sakydavo, kad vaikas pirmiausia turi gerai moketi gimtaja kalba, o tik tada mokyti svetimos. Nors siandien, kai pasiziuriu tie patys destytuvai turi privacias mokyklas ir jau priesmokyklinese grupese kankina vaikus angliskai lotuliukas.gif
Pastaba
Anglu kalba nuo antros klases.
As irgi dziaugiusi, kad vaikinas skaito, buvau net sunerimus, nes nuolat skaitydavo. Dabar vasara, tai kieme issiduksta ir jegu mazai lieka skaitymui. As pati labai daug skaitydavau, gal genai biggrin.gif
Kazkaip jauciu, kad mazius bus visiska priesingybe mazajam.
Soul
Mes per vasarą žadam perskaityt 3 knygas iš rekomenduojamų knygų sąrašo (jau pradėjom) ir kartosimės daugybos lentelę karts nuo karto.... kad nepamiršt. O kitkam nėra laiko- laukas, futbolas, kelionės, jūra, seneliai, sodas...
Pas mus anglų kalba nuo 1 klasės mirksiukas.gif .
~*~SauLeGRaZa~*~
Manau reikia knygu is saraso paskaityti, ir pasikartot elementarius dalykus kad vaikas nepamirstu smile.gif
Paja
Esam sutarusios su būsima antrokėle, kad vieną kartą per savaitę parašysim tris sakinukus ir kitą dieną dar paskaičiuosim. ax.gif O dėl knygų skaitymo, tai pas mus nėra problemų, juolab, kad perskaitytas knygas reikia aprašyti. Skaito daug ir niekieno neverčiama. thumbup.gif
Taigi, ir pailsės, ir daugelio išmoktų dalykų nepamirš. smile.gif
vilmute_mama
QUOTE(Paja @ 2007 06 10, 20:40)
Esam sutarusios su būsima antrokėle, kad vieną kartą per savaitę parašysim tris sakinukus ir kitą dieną dar paskaičiuosim. ax.gif  O dėl knygų skaitymo, tai pas mus nėra problemų, juolab, kad perskaitytas knygas reikia aprašyti. Skaito daug ir niekieno neverčiama. thumbup.gif
Taigi, ir pailsės, ir daugelio išmoktų dalykų nepamirš. smile.gif
*

Sarasas? Koks dar knygu sarasas? schmoll.gif
Musu mokytoja nieko nedave ir nieko nei piesti nei aprasyti neliepe. Manau, kad negerai. Kol kas musu mazulkiai mokytoja dar autoritetas, bet vat nieko apie tai nesake. Per paskutine pamoka, gal vienu zodeliu tik uzsimine, kad reiketu paskaityti, kad neuzmirstu vaikai. Bet vat tokio tvirto paraginimo nebuvo schmoll.gif
Lolija
kadangi maniškis šleivaraštis, tai aš jam ir mokslo metais duodavau tokias dailyraščio savaitėles, kai per dieną vieną puslapį reikėdavo parašyti. pernai pirmąjį vasaros mėnesį nieko nerašė, tai kai už mėnesio reikėjo kažką parašyti, tai net kelias raides kaip rašosi buvo pamiršęs. tai mamka už galvos susigriebė ir liepė vėl prie dailyraščio prisėst. kiekvienai dienai po puslapiuką. o jei tą dieną užmiršta, tai sekančią dieną 3psl rašo (už esamą dieną, už užmirštą dieną ir 1 baudos). vaikas pyko ir aplinkiniai sakė, kad žiauri mama esu smile.gif , bet už tai kaip vaikas džiaugėsi, kai nuėjo į mokyklą ir tik keli vaikai iš klasės buvo, kurie be klaidų diktantą parašė.
kas liečia skaitymą, tai maniškis neužmiega nepaskaitęs. bet tik kad ne knygas, o žurnaliukus skaito. nors vis tiek liuks biggrin.gif
dar tiesa pirmosiose klasėse vis abecelę pasikartodavom ir daugybos lentelę. nuėjus į mokyklą šie pasikartojimai pravertė wink.gif
Pastaba
Gavom mes ir pernai ir siemet rekomenduojamu perskaityti knygu sarasa. Keleta is saraso jau perskaites anksciau, kitas dar paskaitys.
Nereikia vaiko apkraut, bet paivairint atostogas visai sveika biggrin.gif
Rela
Niekada vaiko neverciau mokytis vasara, man atrode per daug ziauru, prisimoko per mokslo metus, nieko nepamirsdavo, knygas kol buvo mazesne, per vasara pavykdavo uzdrausti, dabar tai nuo ryto iki vakaro akis gadina.
Barikada
maniškė irgi baigė pirmą klasę, tai esame susitarusios, kad kiekvieną dieną perskaitys po tris lapus knygos ir manau to užteks. Pati niekada vasaromis nesimokiau, tik knygas skaičiau, tai ir dukters neverčiu schmoll.gif
Laisvė
Norėčiau, kad per atostogas būsimoji antrokė pailsėtų - juk tam jos ir skirtos. Tad antra savaitė pas močiutę gyvena ramiai gamtos ritmu, valgo šviežias uogas ir agurkus. Ir užsiima jai malonia veikla - bendrauja su draugėmis ir skaito knygas, kurios jai patinka mirksiukas.gif
vilmute_mama
QUOTE(Laisvė @ 2007 06 13, 21:55)
Norėčiau, kad per atostogas būsimoji antrokė  pailsėtų - juk tam jos ir skirtos. Tad antra savaitė pas močiutę gyvena ramiai gamtos ritmu, valgo šviežias uogas ir agurkus. Ir užsiima jai malonia veikla - bendrauja su draugėmis ir skaito knygas, kurios jai patinka  mirksiukas.gif
*

Na o man savosios niekaip neina priprasyti, kad paskaitytu verysad.gif , jau ir geruoju ir bloguoju prasiau, tai dabar sugalvojau viena gudrybe, prasau, kad vakarais paskaitytu pasakas pilveliui (laukiames leliuko), tai doh.gif seip ne taip lapeli paskaito.
Kazkoks keistas nenoras skaityti. Sita pastebejau dar kai jinai buvo darzelinuke. Paciai man patikdavo labai skaityti, o mazoji matyt bus i teveli lotuliukas.gif
Paja
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 10, 21:02)
Sarasas? Koks dar knygu sarasas? schmoll.gif
Musu mokytoja nieko nedave ir nieko nei piesti nei aprasyti neliepe. Manau, kad negerai. Kol kas musu mazulkiai mokytoja dar autoritetas, bet vat nieko apie tai nesake. Per paskutine pamoka, gal vienu zodeliu tik uzsimine, kad reiketu paskaityti, kad neuzmirstu vaikai. Bet vat tokio tvirto paraginimo nebuvo schmoll.gif
*

Mes irgi neturim jokio knygų sąrašo ir apie tai nesakiau. Minėjau, kad mokytoja pasakė/paragino perskaitytas knygeles aprašyti keliais sakinukais. smile.gif
Laisvė
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 14, 13:39)
Na o man savosios niekaip neina priprasyti, kad paskaitytu verysad.gif ,
*

Čia, matyt, nuo vaiko priklauso. Maniškė jau skaito paauglių literatūrą... Bet niekada nesiima piešti mirksiukas.gif

O apie knygų sąrašą neteko girdėti g.gif
Ir perskaitytų knygų niekada neaprašo...
Paja
QUOTE(Laisvė @ 2007 06 14, 16:31)
O apie knygų sąrašą neteko girdėti  g.gif
Ir perskaitytų knygų niekada neaprašo...
*

Mums mokytoja minėjo, kad toks privalomas perskaityti knygų sąrašas bus nuo antros klasės... Bet, sakau, gal čia nuo kiekvienos mokyklos ar mokytojos priklauso. g.gif
Kadangi maniškės nereikia versti skaityti knygų, tai kol kas problemų nėra. Tegul tik skaito, nes perskaičius, iškart važiuojam į knygyną naujos knygos-pati renkasi. smile.gif
vilmute_mama
QUOTE(Paja @ 2007 06 14, 22:27)
Mums mokytoja minėjo, kad toks privalomas perskaityti knygų sąrašas bus nuo antros klasės... Bet, sakau, gal čia nuo kiekvienos mokyklos ar mokytojos priklauso. g.gif
Kadangi maniškės nereikia versti skaityti knygų, tai kol kas problemų nėra. Tegul tik skaito, nes perskaičius, iškart važiuojam į knygyną naujos knygos-pati renkasi. smile.gif
*

Mes irgi i knygyna varom kartu. Issirenka knyga, pasrinesa namo ir tuo viskas baigiasi. Su pirmuoju lapu prasideda asaru pakalne. O ypac dabar vasara.....mu tikrai nenoriu versti vaiko ....bet ziuriu, kad ko gero teks. Vakar radom toki straipsniuka apie 3 SHREKA, nu vos vos slebizavoja....ir taip klaseje su tuo skaitymu paskutine...tiesiog nebzinau net ka daryti....
Jau rodos susitarem, savaites pabaigoje jei skaitys bus siurprizas, tai siandien ji man pareiske "nereikia man jokiu siurprizu, as savaitgali vistiek nebusiu namie doh.gif , kaip sako zemaiciai ir "patrubyk tu jai kad nori doh.gif "
*GAILĖ*
o aš truputį duodu saviškiui užduočių. pyksta jis dėl to, ginčijasi. bet patirtis rodo, kad jei nesimoko, tai žiauru būna rudenį doh.gif , nieko nebemoka. tada kol įvažiuoja į vėžes, net poros mėnesių reikia. todėl šiemet truputį bandysiu paspaust jį per vasarą. na nekasdien, bet nors kas antrą dieną po porą valandų tegul pasimokina. mažiau laukais lakstys tongue.gif. beje, į tą patį laiką įskaičiuojamas ir knygų skaitymas mirksiukas.gif
Paja
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 14, 20:34)
Mes irgi i knygyna varom kartu. Issirenka knyga, pasrinesa namo ir tuo viskas baigiasi. Su pirmuoju lapu prasideda asaru pakalne. O ypac dabar vasara.....mu tikrai nenoriu versti vaiko ....bet ziuriu, kad ko gero teks. Vakar radom toki straipsniuka apie 3 SHREKA, nu vos vos slebizavoja....ir taip klaseje su tuo skaitymu paskutine...tiesiog nebzinau net ka daryti....
Jau rodos susitarem, savaites pabaigoje jei skaitys bus siurprizas, tai siandien ji man pareiske "nereikia man jokiu siurprizu, as savaitgali vistiek nebusiu namie doh.gif , kaip sako zemaiciai ir "patrubyk tu jai kad nori doh.gif "
*

Na, tai ir neversk kankintis mergaičiukės. Pas mus viskas vyksta geranoriškai ir, kaip jau esu minėjusi, knygas "graužia". smile.gif
Tiesa, kelias dienas buvom kaime, tai pamatė, kad aš per tris dienas perskaičiau knygą, sako, kad ji dar mane aplenks. bigsmile.gif Pavyzdys, pavyzdys... mirksiukas.gif
Filia
Mokytoja vasarai uždavė vaikams darbelį - skaityti knygutes ir trumpai parašyti. Tėvai patys paprašėm, kad vaikai raidžių nepamirštų ir atsakomybę jaustų doh.gif Bet aišku, priversti prisėsti prie tų knygų tai vargo vakarienė.
vilmute_mama
QUOTE(Filia @ 2007 06 15, 09:41)
Mokytoja vasarai uždavė vaikams darbelį - skaityti knygutes ir trumpai parašyti. Tėvai patys paprašėm, kad vaikai raidžių nepamirštų ir atsakomybę jaustų doh.gif Bet aišku, priversti prisėsti prie tų knygų tai vargo vakarienė.
*

As manau, kad jei mokytoja butu vaikuciams uzsiminus, kad reikia skaityti ir nurodzius bent jau keleta knygeliu, kurias reikia perskaityti ir gal pakomentuoti, gal nupiesti ir pan, tai butu buves didesnis efektas, o dabar doh.gif vai vai vai
Lolija
mano trečiokėlis baigdamas mokslo metus gavo ne tai kad REIKIAMŲ perskaityti knygų sarašą, o REKOMENDUOJAMŲ. bet ten visos knygos iš Alma Litera. padarytas toks kaip reklaminis lankstinukas. truputėlį apie knygas aprašyta. tai maniškis pats prašė nupirkti knygą būtent iš šito sarašiuko.o mokykloje reikalauja perskaitytos knygos herojus surašyti ir ką nors nupiešti. ir kartas nuo karto reikia mokytojai atsiskaityti. tai per moklo metus gal kokios 5 knygos gaunasi.
SUPER HERA
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 08, 15:00)
Sevikos mamytes 4u.gif
Mano astuonmete siemet baige pirma klase. Mokslai sekesi sakyciau neblogai,  bet va vasaros atostogos, trys menesiai manau labai daug ir vaikas gali uzmirtsi net tai ka jau buvo ismokes.
*

mes ant sieninio kalendoriaus surašėme dienas nuo 1iki92,lygiai tiek,kiek nuo birželio 1d iki rugsėjo 1d.vaikinas laukia tik mokslo metų,sunkokai apsiprato su mintimi,kad atostogos.jau seniai buvau sukūrusi planą kaip elgsiuosi per vasaros atostogas ir ka veiksime mudu.plana pradėjome vykdyti vos ne nuo pirmosios atostogų dienos,ir tikslas ilsėtis ir tobulėti. thumbup.gif
bajeris nr1.pripilu i stikline centų,tiesiog visada,kai gryžtu iš parduotuvės.kai reikia eiti i miesta su vaikais savo būsimam antrokui liepiu suskaičiuoti centus duonai,jogurtui ir pan.
2 važiuojant kur,prašau perskaityti pavadinimus,klausinėju kas dešinėje,kas kairėje,kiek km iki kokio miesto.ir t.t
3.mano darbe ir po jo daug rašymo,prašau jo pagalbos
4. rašome laiškus babytei,kuriuos ,,išsiunčiame,,-nes ji gyvena visai čia pat,bet vistiek,vietoj sms rolleyes.gif
5.skaito komiksus
6.sprendžia kryžiažodžius,kurių nemažai žurnale,,musė pusė,,
7.skaito patiekalų receptus,jei netyčia rankos riebaluotos man-apsimetu gi,net ne tai ka skaito gaminu blush2.gif kad tik mokytuosi
8.kuriame žaislų,žaidimų reklamas.
ir šiaip daug šnekamės,bendraja kalbą,mąstymą tobulinam kiekviena imanoma akimirka.nemanau,kad vaikui gerai 24val per para atostogauti prie kompo,besitrainiojant po gatves ar mirkstant ežere.mokomės,na bet po truputuką,ir žaisdami.o fainiausia,kad mokosi ir mano nuostabuolė dukrytė kuriai greitai 5m thumbup.gif
vilmute_mama
QUOTE(SUPER HERA @ 2007 06 15, 20:04)
mes ant sieninio kalendoriaus surašėme dienas nuo 1iki92,lygiai tiek,kiek nuo birželio 1d iki rugsėjo 1d.vaikinas laukia tik mokslo metų,sunkokai apsiprato su mintimi,kad atostogos.jau seniai buvau sukūrusi planą kaip elgsiuosi per vasaros atostogas ir ka veiksime mudu.plana pradėjome vykdyti vos ne nuo pirmosios atostogų dienos,ir tikslas ilsėtis ir tobulėti. thumbup.gif
bajeris nr1.pripilu i stikline centų,tiesiog visada,kai gryžtu iš parduotuvės.kai reikia eiti i miesta su vaikais savo būsimam antrokui liepiu suskaičiuoti centus duonai,jogurtui ir pan.
2 važiuojant kur,prašau perskaityti pavadinimus,klausinėju kas dešinėje,kas kairėje,kiek km iki kokio miesto.ir t.t
3.mano darbe ir po jo daug rašymo,prašau jo pagalbos
4. rašome laiškus babytei,kuriuos ,,išsiunčiame,,-nes ji gyvena visai čia pat,bet vistiek,vietoj sms rolleyes.gif
5.skaito komiksus
6.sprendžia kryžiažodžius,kurių nemažai žurnale,,musė pusė,,
7.skaito patiekalų receptus,jei netyčia rankos riebaluotos man-apsimetu gi,net ne tai ka skaito gaminu blush2.gif kad tik mokytuosi
8.kuriame žaislų,žaidimų reklamas.
ir šiaip daug šnekamės,bendraja kalbą,mąstymą tobulinam kiekviena imanoma akimirka.nemanau,kad vaikui gerai 24val per para atostogauti prie kompo,besitrainiojant po gatves ar mirkstant ežere.mokomės,na bet po truputuką,ir žaisdami.o fainiausia,kad mokosi ir mano nuostabuolė dukrytė kuriai greitai 5m thumbup.gif
*

Manau, kad labai idomus ir kurybingas planas. O ir vaikas nesijaucia, kad butu verciamas mokytis. Reikes ka nors pagalvoti ir man g.gif
Super mamyte 4u.gif
Edvinytė
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 15, 09:10)
As manau, kad jei mokytoja butu vaikuciams uzsiminus, kad reikia skaityti ir nurodzius bent jau keleta knygeliu, kurias reikia perskaityti ir gal pakomentuoti, gal nupiesti ir pan, tai butu buves didesnis efektas, o dabar doh.gif vai vai vai
*

Ne jūsų vienos dukrytė nenori skaityti.Aš sao kavalieriaus taip pat niekaip negaliu priverst,nei geruoju nei bloguoju doh.gif
vilmute_mama
QUOTE(Edvinytė @ 2007 06 16, 19:09)
Ne jūsų vienos dukrytė nenori skaityti.Aš sao kavalieriaus taip pat niekaip negaliu priverst,nei geruoju nei bloguoju  doh.gif
*

Labai Jus suprantu smile.gif Maniske irgi visokiu priezasciu randa, kodel jai nereikia skaityti, tai kartais net rankos man nusvyra ir atrodo, kad viska paliksiu likimo valiai doh.gif
O kaip Jus kovojate (jei galima taip pavadinti smile.gif ) su nenoru skaityti?
Pangasija
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 18, 09:18)
Labai Jus suprantu  smile.gif Maniske irgi visokiu priezasciu randa, kodel jai nereikia skaityti, tai kartais net rankos man nusvyra ir atrodo, kad viska paliksiu likimo valiai doh.gif
*

kaip suprantu, skaityti sekasi sunkiai. dėl to skaitymas yra darbas, našta, prievolė ir toli gražu ne malonumas. šiaip labai faini pasirodė Super Heros patarimai -- pagalba mamai skaityt receptus, rašyt močiutei sms.
gal ir nerimtai pasakysiu, bet gal pamėginkit eit į kiną ir žiūrėt filmus angliškai su subtitrais.
kitas dalykas, kartais nenoras skaityt praeina su amžium. pati vaikystėj ir paauglystėj knygų nelabai mėgau. ir kuo labiau tėvai reikalavo (bent valandą per dieną privalai skaityt, arba iki atostogų privalai perskaityt tą knygą) -- tai tik dar labiau priešiškumas sukildavo. o dabar skaitymas -- vos ne pagrindinis hobis.
kitas dalykas -- nereikalaukit skaityt "rimtų" knygų. tegu skaito komiksus ar galvosūkius sprendžia. norint suprast, viestiek kažkiek skaityt tenka mirksiukas.gif
SUPER HERA
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 15, 22:20)
Manau, kad labai idomus ir kurybingas planas. O ir vaikas nesijaucia, kad butu verciamas mokytis. Reikes ka nors pagalvoti ir man g.gif
Super mamyte 4u.gif
*

blush2.gif ačiū,stengiuosi.jau ir taip vaikai nukenčia provincijoje,nei būrelių normalių,nei pramogų kokių ypatingų,kurios irgi lavina vaika.
man buvo idomu sužinojus,kad šiaulių vienoje mokykloje būdavo orientacinis būrelis.ten mokėsi tetos dukra,tai jai12m buvo.labai padeda vaikams paprasčiausias orientavimasis aplinkoje,žemėlapiuose,ugdomas pastabumas,logika ir net gi matematinės žinios.2 punkte kur rašiau,tai ir bandome padaryti
subtitrai itin sudėtingi tokio amžiaus vaikams,pastebiu,kai komiksus skaito,o paveiksliukų nebemato,jeigu paklausiu,kur ten herojus lipo,žiūriu,vaikas bando atsekti vietą,kuria perskaitė,o elementaraus piešinio net nepasižiūri g.gif vadinasi,kine kino ir nematytų lotuliukas.gif
vilmute_mama
QUOTE(SUPER HERA @ 2007 06 18, 14:55)
blush2.gif ačiū,stengiuosi.jau ir taip vaikai nukenčia provincijoje,nei būrelių normalių,nei pramogų kokių ypatingų,kurios irgi lavina vaika.
man buvo idomu sužinojus,kad šiaulių vienoje mokykloje būdavo orientacinis būrelis.ten mokėsi tetos dukra,tai jai12m buvo.labai padeda vaikams paprasčiausias orientavimasis aplinkoje,žemėlapiuose,ugdomas pastabumas,logika ir net gi matematinės žinios.2 punkte kur rašiau,tai ir bandome padaryti
subtitrai itin sudėtingi tokio amžiaus vaikams,pastebiu,kai komiksus skaito,o paveiksliukų nebemato,jeigu paklausiu,kur ten herojus lipo,žiūriu,vaikas bando atsekti vietą,kuria perskaitė,o elementaraus piešinio net nepasižiūri g.gif vadinasi,kine kino ir nematytų lotuliukas.gif
*

As pritariu, kad filmai su subtitrais pirmokui, kuris sunkiai skaito yra per daug sudetinga uzduotis. Be to jei dar vaikas leciau skaito (maniskeyra butent tokia smile.gif ), tai nelabai iveikiama.
Man keisciausia yra tai, jog musu mergaiciuke skaityti gali ir keleta kartu perskaicius teksta (deja tai buna priverstinai), ji skaito tikrai normaliai, gal net sakyciau gerai. Tacaiu klaseje pagal vertinimus ji yra na gal 18 is 26 (kaip ir normaliai). Tiksliau skaito per letai. Ir musu mokytoja, man per tevu susirinkima pareiske, kad antroje klaseje ji turi tilpti i laiko remus, kitaip gaus nepazangius vertinimus. Nenoriu, kad mergaiciuke butu blogai vertinama (taip labai smunka motyvacija mokytis), nes seip kitus dalykus (rasymas, skaiciavimas) ji mokosi labai gerai. O sakityti jai nesiseka, del manau, letoko mastymo (nesuveda raides su vaizdu).
Kadangi pati baigiau pedagogika, tai is praktikos zinau, kad vaikui reikia karts nuo karto kartoti tai kas ismokta, taciau mano maze yra uzsispyrus kaip ozka. Todel zinau, kad reikia sugalvoti kurybines uzduotis, kad vaikas ne neitartu, kad jis mokosi, tegu mano kad tai zaidimas. Tacaiu turiu prisipazinti, kad per darbus kurybiskumui neberandu laiko.
Edvinytė
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 18, 10:18)
Labai Jus suprantu  smile.gif Maniske irgi visokiu priezasciu randa, kodel jai nereikia skaityti, tai kartais net rankos man nusvyra ir atrodo, kad viska paliksiu likimo valiai doh.gif
*

Mokytoja patarė jo šį mėnesį nekliudyt,sako gal pats panorės skaityti.
Bet aš net nesitikiu tokio stebuklo doh.gif
Jau viską išbandžiau,net litą mokėjau už perskaitytus 5 lapus,nieks nepadeda.
Jam svarbiausias dalykas -žvejyba verysad.gif
Tai nupirkau knygutę apie žvejybą,bet skaityt neliepiu,žiūrėsim kas bus.
Jei nieko nebus geruoju,tai liepsiu ir viskas.
pulina
Vasarą vaikams reikia pailsėt mirksiukas.gif
Edvinytė
QUOTE(pulina @ 2007 06 19, 23:25)
Vasarą vaikams reikia pailsėt  mirksiukas.gif
*

Sutinku 4u.gif
Tik poilsiaudami viską pamiršta mirksiukas.gif
vilmute_mama
QUOTE(Edvinytė @ 2007 06 18, 18:34)
Mokytoja patarė jo šį mėnesį nekliudyt,sako gal pats panorės skaityti.
Bet aš net nesitikiu tokio stebuklo  doh.gif
Jau viską išbandžiau,net litą mokėjau už perskaitytus 5 lapus,nieks nepadeda.
Jam svarbiausias dalykas -žvejyba  verysad.gif
Tai nupirkau knygutę apie žvejybą,bet skaityt neliepiu,žiūrėsim kas bus.
Jei nieko nebus geruoju,tai liepsiu ir viskas.
*

Na gal skaitydamas apie zvejyba vaikas tikrai nesijaus verciamas ir skaitys apie tai kas jam idomu.
Vakar visaip kaip bandziau prikalbinti saviske skaityti - kai pradejom net plaukai pasisiause, dar visai neseniai baigesi moklso metai, o vaikas jau sunkiai skiria raides b ir d; g ir p. Ir kas pasakys, kad nereikia kartotis? doh.gif
Edvinytė
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 20, 08:19)
Na gal skaitydamas apie zvejyba vaikas tikrai nesijaus verciamas ir skaitys apie tai kas jam idomu.
Vakar visaip kaip bandziau prikalbinti saviske skaityti - kai pradejom net plaukai pasisiause, dar visai neseniai baigesi moklso metai, o vaikas jau sunkiai skiria raides b ir d; g ir p. Ir kas pasakys, kad nereikia kartotis? doh.gif
*

Mūsų knygutė apie žvejyba dar guli neskaityta doh.gif verysad.gif
rutulux

Manoji su skaitymu problemų neturi, noriai skaito, tik va, pablogėjus regėjimui aišku teko apleisti šį malonumą.
Per vasaras net mintis nešaudavo užduot kažką pasimokyt, bet šią vasarėlę sėdėsim prie skaičių, su kuriais nelabai norim bendraut. Čia turbūt į mamą ax.gif. Išsiblaškymas tai aukščiausiam laipsny-vietoj daugybos sudeda, atsakyme sukeičia skaičius vietom. Suprast supranta, bet per tą skubėjimą neįsigilina į užduotį. Tai va, mes bandysim susidraugaut su skaičiais.

Tiesa, dukra baigė trečią šiemet.
vilmute_mama
QUOTE(rutulux @ 2007 06 20, 21:20)
Manoji su skaitymu problemų neturi, noriai skaito, tik va, pablogėjus regėjimui aišku teko apleisti šį malonumą.
Per vasaras net mintis nešaudavo užduot kažką pasimokyt, bet šią vasarėlę sėdėsim prie skaičių, su kuriais nelabai norim bendraut. Čia turbūt į mamą  ax.gif. Išsiblaškymas tai aukščiausiam laipsny-vietoj daugybos sudeda, atsakyme sukeičia skaičius vietom. Suprast supranta, bet per tą skubėjimą neįsigilina į užduotį. Tai va, mes bandysim susidraugaut su skaičiais.

Tiesa, dukra baigė trečią šiemet.
*

Mes su skaiciais jau seniai, seniai draugaujam, dar nuo darzelio. Bet...[pastebejau, kad maniske irgi labai skuba, o kartais net nemasto ir daro klaidas. Todel, kai darome kazkokias logines uzduotes turiu sedeti salia ir vis stabdyti, kad neisibegetu lotuliukas.gif . Kartais net keista, nes mergaite visada viska daro gana letai, o vat skaiciuoti nori labai greitai...gal del to, kad per lengvos uzduotys thumbup.gif Nes pastebejau, kad kuo sunkesne uzduotele, tuo geriau jau sekasi spresti smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Edvinytė @ 2007 06 20, 20:11)
Mūsų knygutė apie žvejyba dar guli neskaityta  doh.gif  verysad.gif
*

Itariu, kad gausit skaityti kartu 4u.gif
Surfinija
Mano vaikai nelabai mėgsta skaityti - su knygelėm vargas. Ir šiandien jaunėlė apsiašarojusi nuėjo miegoti doh.gif dėl to, kad prisiminė, jog mokytoja uždavė per vasarą tęsti užklasinio skaitymo sąsiuvinį, aprašyti atostogų akimirkas. Vyresnėlė praeitą vasarą buvo "užkibusi" už "Merės Popins" knygelių. Tris perskaitė ir stop. Bet žiūriu, kad labai domisi žurnalais "Mergaitė", tai galvoju, kad teks prenumeruoti - nors tiek tegul paskaito. Dar patinka joms kryžiažodžius spręsti, nesenai išmoko spręsti sudoku - taip pat nebloga mankštelė protui. Vaikai per vasarą tikrai daug pamiršta to, ko išmoksta per mokslo metus.
vilmute_mama
Baigiasi vienas vasaros menuo, taciau mes net nepajudejimo su pasimokymu nei per zingsneli....
Nei skaitom, nei rasom, nei skaiciuojam doh.gif
Tieiog mama as ko gero ne kokia neturiu laiko pareinu i9s darbo jau pavargus, o dar tas nestumas....ir vis taip praleidziu, ai ryt, ai gal ryt....
itariu abi su maze rudeniop verksim doh.gif
erika.gut
Atostogos yra atostogos , bet nemanau kad yra blogai ir vaikas liks nepailsėjęs per vasara, jeigu kiekviena diena valanda laiko skirs -knygai paskaityti , anglu žodžius pasikartoti , ar matematikos uždavinį įspręsti. mirksiukas.gif
vilmute_mama
QUOTE(erika.gut @ 2007 07 01, 15:19)
Atostogos yra atostogos , bet nemanau kad yra blogai ir vaikas liks nepailsėjęs per vasara, jeigu kiekviena diena valanda laiko skirs -knygai paskaityti , anglu žodžius pasikartoti , ar matematikos uždavinį įspręsti.  mirksiukas.gif
*

As taip pat manau, kad gal geriau tegu vaikas paskaito, pasprendzia, kitaip tariant pasilavina, nes sedejimas prie teliko ir ziurejimas serialu naudos neduoda.....
Gitatuka
4u.gif Mes jau antra vasara turime ka veikti. Mokytoja visai klasei nuperka vasaros pratybes (prie ju darbelio yra), dar reikia maziausiai 4 knygas perskaityt. Diktantu sasvinuka prirasyt. Dirbam, ka padarysi.
vilmute_mama
QUOTE(Gitatuka @ 2007 07 03, 19:49)
4u.gif Mes jau antra vasara turime ka veikti. Mokytoja visai klasei nuperka vasaros pratybes (prie ju darbelio yra), dar reikia maziausiai 4 knygas perskaityt. Diktantu sasvinuka prirasyt. Dirbam, ka padarysi.
*

As manau, kad toks papildomas darbelis tikrai nepakenks, juk dirbat ko gero ne mokyklos rezimu ax.gif
migliux
Gal kuri turit rekomenduojamų knygų sąrašą?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.