Sveikos, mano mergyte tokia mamyciuke, nenori buti pas nieka kita, net teti! tik pas mamyte ant ranku... Na man tai visai smagu, mamyte geriausia
QUOTE(vaikasx @ 2007 06 08, 15:39) Sveikos, mano mergyte tokia mamyciuke, nenori buti pas nieka kita, net teti! tik pas mamyte ant ranku... Na man tai visai smagu, mamyte geriausia mano irgi panašus mamyčiukas šiaip esu įsitikinus, kad žindymas labai stiprina tą ryšį
manau tas ipatingas rysys kudikelio su mamyte atsiranda dar pilvelyje..juk mamyte yra mamyte, ji kvepia pienu, jos sirdies plakimas ramina
Kaip vadint visa tai, kas dabar vyksta
Mama, mama- nuo ryto iki vakaro.. Be mamos niekur Dar MP valgom.. ir pabaiga nenusimato Gal tas ryšys matysis, kai vaikas vyresnis bus- 2-3m. O pati labai stiprų artumą mažulei jaučiu
Mes tik dabar pradėjom daugauti su kitais šeimos nariais - ir net trumpam kartu su broliu ir sese liko žaidimo kambaryje. Pas tetį ir senelį taip pat mielai eina ir su jais pasiliko. O prieš pusmetį reikėjo tik mamos... Tai gi turi jie būti mamučiukais, tam kad galėtų veliau pasitikieti savimi.
O dėl židymo - žinoma ryšys yra stipresnis.
sveikos, na mano dukrytei jau 8 metai -o zindziau as ilgai iki jai suejo 2metukai.
Taigi kai po zindymo praejo tiek metu,tai tikrai galiu pastebeti kad tarp mudvieju tikrai jauciasi stiprus dvasinis rysys.......mergyte yra paklusni,miela.Kas įmus pasiziuri tai ir sako kad esam dvi geriausios drauges... nezinau kaip toliau bus,pauglyste juk ne uzkalnu. Na bet tikiuosi kad ir toliau suprasim viena kita is zvilgsnio,ar is puses zodzio.....
cristina, sėkmės jums ir toliau išlaikyt tokius šiltus santykius
kad mazylis jaucia, kur mamos rankos,o kur-ne,tai jau tikrai.Tetis ne visada nuramina menesio kudikeli,o as paimu ant ranku-ir jis nutyla
QUOTE(deltadu @ 2007 07 02, 13:43) kad mazylis jaucia, kur mamos rankos,o kur-ne,tai jau tikrai.Tetis ne visada nuramina menesio kudikeli,o as paimu ant ranku-ir jis nutyla Na mums ir taip buvo...Tetis net sakydavo 'Kodel jinai manes nemyli!' visaip bande prisijaukint
Vienareiksmiskai-stiprina rysi. maitindama buteliuku manau ne taip gerai matysi kaip vaikas keiciasi,be to zindyti gal tik tu viena o buteliuka paduot gali bet kas.
as taip pat manau, kad zindymas stiprina rysi.juk maitint krutim gali tik mama
QUOTE(vaikasx @ 2007 06 08, 14:39) Sveikos, mano mergyte tokia mamyciuke, nenori buti pas nieka kita, net teti! tik pas mamyte ant ranku... Na man tai visai smagu, mamyte geriausia nezinau, kiek tai butent del zhindymo, bet tavo mergytei dabar toks raidos etapas - vystosi prisirishimas. tokio amzhiaus kudikis prisirisha prie zhmogaus, kuris daugiausiai juo rupinasi (nebutinai mama!), ima skirti svetimus nuo savu ir labiausiai nori buti su tuo zhmogum, prie kurio yra prisirishes. tai teikia vaikui saugumo
O nuo 1 m iki 1.5 m. vaikas pradeda mokytis atsiskirti nuo mamos (ar to artimo globėjo), todėl ypatingai jautriai reaguoja į mamos pradingimus ir palikimus su kitais.
QUOTE(cristina @ 2007 06 10, 20:33) sveikos, na mano dukrytei jau 8 metai -o zindziau as ilgai iki jai suejo 2metukai. Taigi kai po zindymo praejo tiek metu,tai tikrai galiu pastebeti kad tarp mudvieju tikrai jauciasi stiprus dvasinis rysys.......mergyte yra paklusni,miela.Kas įmus pasiziuri tai ir sako kad esam dvi geriausios drauges... nezinau kaip toliau bus,pauglyste juk ne uzkalnu. Na bet tikiuosi kad ir toliau suprasim viena kita is zvilgsnio,ar is puses zodzio.....
Nemaitinusios moterys, puses motinystes malonumo netenka. Na, o rysys, gali buti stiprus ir trumpai ar visai nemaitinus. Daug kas priklauso nuo bendravimo, vaiko svarbos seimoje, auklejimo ir kt. dalyku.
QUOTE(juratttte @ 2009 10 12, 16:20) Nemaitinusios moterys, puses motinystes malonumo netenka. Na, o rysys, gali buti stiprus ir trumpai ar visai nemaitinus. Daug kas priklauso nuo bendravimo, vaiko svarbos seimoje, auklejimo ir kt. dalyku. nesutinku. Atleiskite, bet nesutinku, nors tu ka QUOTE(vaikiukas @ 2009 11 10, 18:51) nesutinku. Atleiskite, bet nesutinku, nors tu ka ar skaitėt ką pacitavot?
aš tikrai jaučiu labai stiprų ryšį, nėra malonesnio jausmo, nei jausti vaikutį šalia savęs
Kad stiprina ryšį tai čia veinareikšmiškai,nes krūties vaikelis prašo ne vien dėl alkio,bet ir norėdamas nusiraminti,pasijusti saugus,pajusti šilumą,artumą su mama,išgirsti širdies plakimą;kaip tą galėtų suteikti buteliukas neįsivaizduoju
QUOTE(Salvina @ 2009 11 17, 15:29) Kad stiprina ryšį tai čia veinareikšmiškai,nes krūties vaikelis prašo ne vien dėl alkio,bet ir norėdamas nusiraminti,pasijusti saugus,pajusti šilumą,artumą su mama,išgirsti širdies plakimą;kaip tą galėtų suteikti buteliukas neįsivaizduoju gal ne buteliukas Ar vaikas visus tuos jausmus gali išgyvent tik maitinamas? Jūsų žodžiais, apvertus sakinį, mažyliai, nemaitinti krūtimi, pasmerkti būti neramūs, be šilumos, artumo su mama? Ir niekada neišgirs jos širdies plakimo... QUOTE(Salvina @ 2009 11 17, 16:29) Kad stiprina ryšį tai čia veinareikšmiškai,nes krūties vaikelis prašo ne vien dėl alkio,bet ir norėdamas nusiraminti,pasijusti saugus,pajusti šilumą,artumą su mama,išgirsti širdies plakimą;kaip tą galėtų suteikti buteliukas neįsivaizduoju O mama supuodama vaika nesuteikia jam nusiraminimo, silumos, meiles jausmo?
Mano maziukas kai pavalgo tada guledamas prie kruties ziuri man i akis ir savo kalba sipsodamas kazka man pasakoja, neapsakomas jausmas
Zindymas tikrai stiprina rysi, maitinau iki 2m1men, musu rysys buvo ir isliko labai striprus bei artimas
QUOTE(ciuke @ 2009 11 19, 07:49) Zindymas tikrai stiprina rysi, maitinau iki 2m1men, musu rysys buvo ir isliko labai striprus bei artimas bet iš kur jūs žinot??? Turit vieną vaikelį, negalit su niekuo palygint. Aš turiu du, vieno krūtim nemaitinau nė dienos, kitą - beveik iki metų. Jokio skirtumo, žinokit. Gal net su tuo nemaitintu geriau bendraujam, bet, tikriausiai, dėl to, kad jis vyresnis, protingesnis jau, galim apie daug ką kalbėtis. Ir gal kad pirmas, bet dėl šios savo prielaidos nepulsiu įrodinėt,kad pirmi vaikai labiau mylimi ar ryšys su jais stipresnis Manau, tai ne nuo maitinimo priklauso, o nuo bendravimo, santykio, auklėjimo, požiūrio, charaterių ir t.t.. Žodžiu, ilgas kelias iki to, kad kažkada galėtume džiaugtis tuo nevienkartiniu, tikru, gražiu ryšiu su savo augančiais ir užaugusiais vaikais. Jokiu būdu nesu prieš MP ir manau, kad tai geriausias maistas ir vaistas kūdikiui. Bet kai kurie teiginiai - absurdiški. Ir ne dėl paties teiginių, o dėl jų pateikimo ir išvadų.
Aš maitinau iki 2,5 m.
QUOTE(Yunica @ 2007 06 10, 20:33) sveikos, na mano dukrytei jau 8 metai -o zindziau as ilgai iki jai suejo 2metukai. Taigi kai po zindymo praejo tiek metu,tai tikrai galiu pastebeti kad tarp mudvieju tikrai jauciasi stiprus dvasinis rysys.......mergyte yra paklusni,miela.Kas įmus pasiziuri tai ir sako kad esam dvi geriausios drauges... nezinau kaip toliau bus,pauglyste juk ne uzkalnu. Na bet tikiuosi kad ir toliau suprasim viena kita is zvilgsnio,ar is puses zodzio..... mano vaikinui 11 metų, maitinau pati mėnesį. bet ryšys tarp mūsų labai stiprus, ir tai, ką jūs čia išvardinot, viskas tinka. Visas paslaptis, naujienas pasipasakoja, glaustosi kaip katinas, apsikabina be jokių priežasčių ir pan. taigi žindymas tam neturėjo jokios įtakos, čia daugiau vaiko charakteris lemia. Nes mažiukas, kurį maitinau iki metų, visai nenori apsikabinimų, stumia tolyn. Gal dar ka spasikeis, kai protelio daugiau turės. QUOTE(nimfa:) @ 2009 11 19, 17:38) Nežinau, ar tas ryšys bus toks stiprus ir ateityje kaip ir dabar. Labai norėčiau, kad taip būtų. Dabar aš jam esu svarbiausia, nieko jam taip nereikia, kaip manęs. Be manęs neužmiega, žaisti nori su manimi, viskuo dalinasi su manimi. Ir sako, kad jam reikia mamytės... bet visa tai tinka ir man, mano vaikams - tiek žindytam, tiek ne QUOTE(nimfa:) @ 2009 11 19, 18:38) Dabar aš jam esu svarbiausia, nieko jam taip nereikia, kaip manęs. Be manęs neužmiega, žaisti nori su manimi, viskuo dalinasi su manimi. Ir sako, kad jam reikia mamytės... nieko jisai nestiprina - antras vaikas nei karto nezindytas daro viska ta pati. Jau geriau pasirinks nedaryti tam tikro veiksmo, nei daryti ne su manimi. Dziaugiuosi, kad po truputi is to isaugama, nes tai nera normalu.
nu tikiuosi , kad tas rysys bus labai artimas , nepriklausomai nuo zindymo laikotarpio..
QUOTE(Bekasė @ 2009 11 20, 00:31) nieko jisai nestiprina - antras vaikas nei karto nezindytas daro viska ta pati. Jau geriau pasirinks nedaryti tam tikro veiksmo, nei daryti ne su manimi. Dziaugiuosi, kad po truputi is to isaugama, nes tai nera normalu. mane šiek tiek pradeda varginti tas "visur su mama" QUOTE(Ūla @ 2009 11 19, 20:34) pasakyčiau čia normalus sveiko mažylio raidos etapas - būti šalia mylimo žmogaus. Aš ryšį suprantu kiek kitaip - pvz manau yra svarbu kiek mama girdi, supranta augančio kūdikio poreikius ir kiek sugeba juos patenkinti QUOTE Dziaugiuosi, kad po truputi is to isaugama, nes tai nera normalu. tokiam amžiuje gal kaip tik normalu
Aš irgi nemistifikuoju žindymo. Vyresniąją nežindžiau, o nusitraukinėjau pieną pusę metų - tai kaip ir aukojausi dėl jos labiau, o mažąją pavyksta žindyti. Aišku, mažoji pieno gaus gerokai ilgiau, jau ir gauna ilgiau, ir dar gaus. O apie ryšį sunku spręsti, kai abi bus suaugę, tada kalbėsim
Sveikos
Maitinu MP ir musu rysys artimas ir tuo dziaugiuosi. Nesvarstau kas butu, jeigu butu. Lyginti su kitu vaiku, kuris bus ateityje, irgi neketinu, nes visi skirtingi. Tas pats kas lygintum obuoli ir apelsina. Ir su kitu nesuzinosi, kas bus, jeigu bus. Mums gera dabar ir tuo megaujames abi Papildyta: QUOTE(Ūla @ 2009 11 19, 11:57) bet iš kur jūs žinot??? Turit vieną vaikelį, negalit su niekuo palygint. Aš turiu du, vieno krūtim nemaitinau nė dienos, kitą - beveik iki metų. Jokio skirtumo, žinokit. Gal net su tuo nemaitintu geriau bendraujam, bet, tikriausiai, dėl to, kad jis vyresnis, protingesnis jau, galim apie daug ką kalbėtis. Ir gal kad pirmas, bet dėl šios savo prielaidos nepulsiu įrodinėt,kad pirmi vaikai labiau mylimi ar ryšys su jais stipresnis Manau, tai ne nuo maitinimo priklauso, o nuo bendravimo, santykio, auklėjimo, požiūrio, charaterių ir t.t.. Žodžiu, ilgas kelias iki to, kad kažkada galėtume džiaugtis tuo nevienkartiniu, tikru, gražiu ryšiu su savo augančiais ir užaugusiais vaikais. Jokiu būdu nesu prieš MP ir manau, kad tai geriausias maistas ir vaistas kūdikiui. Bet kai kurie teiginiai - absurdiški. Ir ne dėl paties teiginių, o dėl jų pateikimo ir išvadų.
Pirmą žindžiau ilgiau nei antrą, ir vistiek jis man mažiau artimas nei antras , ta prasme galiu palikt ilgam laikui pas močiutę ir nei kiek neparodys kad pasiilgo, o mažasis nesileidžia net ant rankų imamas ir pasiguodžia tik pas mamą.taigi manau žindymas nei prie ko
QUOTE(Gintarė Pirmą žindžiau ilgiau nei antrą, ir vistiek jis man mažiau artimas nei antras , ta prasme galiu palikt ilgam laikui pas močiutę ir nei kiek neparodys kad pasiilgo, o mažasis nesileidžia net ant rankų imamas ir pasiguodžia tik pas mamą.taigi manau žindymas nei prie ko Visiskai sutinku. nemau, kad nuo to ar zindai ar ne priklauso artumas, o nuo bendravimo ir charekteriu.. QUOTE(Ūla @ 2009 11 19, 13:57) bet iš kur jūs žinot??? Turit vieną vaikelį, negalit su niekuo palygint. Aš turiu du, vieno krūtim nemaitinau nė dienos, kitą - beveik iki metų. Jokio skirtumo, žinokit. Gal net su tuo nemaitintu geriau bendraujam, bet, tikriausiai, dėl to, kad jis vyresnis, protingesnis jau, galim apie daug ką kalbėtis. Ir gal kad pirmas, bet dėl šios savo prielaidos nepulsiu įrodinėt,kad pirmi vaikai labiau mylimi ar ryšys su jais stipresnis Manau, tai ne nuo maitinimo priklauso, o nuo bendravimo, santykio, auklėjimo, požiūrio, charaterių ir t.t.. Žodžiu, ilgas kelias iki to, kad kažkada galėtume džiaugtis tuo nevienkartiniu, tikru, gražiu ryšiu su savo augančiais ir užaugusiais vaikais. Jokiu būdu nesu prieš MP ir manau, kad tai geriausias maistas ir vaistas kūdikiui. Bet kai kurie teiginiai - absurdiški. Ir ne dėl paties teiginių, o dėl jų pateikimo ir išvadų.
as manau kad mes pacios jauciames artimesnes kudikiui kai zindome
QUOTE(nimfa:) @ 2009 11 19, 18:38) Aš maitinau iki 2,5 m. pritariu jums
Mano istorija tokia, kad pirmaja maitinau pati per asaras 4 sav, o antroji gauna lengvai pienelio nuo pirmu dienu. Pieno tema man buvo labai aktuali, nes vis jauciausi "antraruse". Pastebejau tiek, kad ilgai maitinami vaikai krutimi (daugiau nei 1.5m) taip ir lieka priklausomi nuo mamos. Cia vadinasi stipresnis rysys? As tai ivardinciau nesavarankiskumu..Kad vaikas 3-4m nuo mamos "sijono"nenueina- cia jau stipresnis rysys? As taip nenoreciau...Mane mama maitino su mastitu apie 6 men, sesri apie 3 men. Ir ka? Mums virs 30 m., o su mama super sutariam, kas antra diena turim pasitelefoninti, einam per ispardavimus kartu ir t.t.
Antrajai mano 4.5 men, bet maitinti mp zadu iki 6 men kol bus ivestas papildomas maistukas. Nemanau, kad as kazka is vaiko atimsiu ar susilpninsiu rysi. MAn ji tiek pat brangi, sventai gera kaip ir "buteliukine'dukryte. Tik dar zbitku nedaro, tad ir ta meile "atrodo" didesne. Kiek i vaika "investuoji'- tiek is jo gauni atgal. Ir tu gali zindyt nors iki 3-4 metu, bet jei po zindymo nebus demesio, poklabiu, zaidimu, dukimo, aiskinimo, pasakeliu, daineliu- nelabai tas rysys ir bus...I imunine sistema tikrai ne nuo mp priklauso. Mano "misinukine' per 2 m. sirguliavo lengvom 3-4 slogytem.
Sveiki, tai va praejo jau 3 metukai, nuo tada kai uzdaviau si klausima...dabar galiu papasakoti kaip mums buvo. savo dukriuka maitinau iki 18 menesiu, nes tapau
suneli taip pat dar maitinu ir tikrai nesu nusimaciusi termino kada baigsiu...mamyciukas ir jis, gal tik ne tiek kiek sese buvo. Tikrai neturiu nieko pries buteliukus, visi mes skirtingi ir kiekviena mama zino, kas geriausia jai ir jos vaikui. tiesiog pritariu Ingusiia kad MP tai vienintelis dalykas, kurio niekas negali pakeisti ir duoti mazyliui
Sveikutės
QUOTE(vikusedo @ 2010 01 06, 12:45) Sveikutės va butent tai ne tik maistas, jei skauda, verkia priglaudi duodi papuka ir geriau iskart vaikui QUOTE(Ievamul @ 2010 01 06, 14:41) O jei misinukais maitinami vaikai verkia, ar jiems ka skauda, tai tokiu vaiku mamos neglaudzia, vietoj to buteliuka ikisa? as nesakau gi, kad neglaudzia QUOTE(vaikasx @ 2010 01 06, 16:00) as nesakau gi, kad neglaudzia Tai jus cia kruties funkcijas apraset, bet kaip tai siejasi su tuo glaudesniu rysiu? QUOTE(Ievamul @ 2010 01 06, 16:32) Tai jus cia kruties funkcijas apraset, bet kaip tai siejasi su tuo glaudesniu rysiu? na, yra zmogaus fiziologija. is dalies zmoniu jausmus, santykius lemia kraujyje cirkuliuojantys vadinamieji neurotransmiteriai. oksitocinas, sukeliantis "isimylejimo", "prisirisumo" jausma, yra vienas is tokiu neurotransmiteriu, gausiai issiskiriantis maitinant kudiki krutimi. be oksitocino pienas net nepradetu teketi. kitas, mano nuomone svarbus aspektas, kad pazindyti kudiki nepriglaudziant jo prie saves faktiskai neimanoma, tuo tarpu pamaitinti is buteliuko net nepaimant vaiko ant ranku laisvai galima. o tai reiskia, kad zindomas kudikis gali patirti daugiau tiesioginio fizinio kontakto su motina, negu maitinamas is buteliuko. dar vienas dalykas, kad sekmingas zindymas gali sukurti pasitikejimo atmosfera: is esmes, pagal poreiki kruti gaunantis kudikis kontroliuoja mitybos procesa, gauna tiek maisto ir tuo metu, kai jam reikia. tuo tarpu is buteliuko maitinamo kudikio mitybos procesa reguliuoja motina. tam tikra prasme, situos dalykus galima butu laikyti gamtos dovana zmogui, galimybe uztikrinti, kad augancio kudikio pagrindiniai poreikiai - maisto, silumos, fizinio artumo - butu optimaliai patenkinti kuo mazesnemis sanaudomis. maitinant is buteliuko fiziologinis jausmu pagrindas gali sutrikti, fizinis kontaktas turi buti samoningai pasirenkamas, jo gali sumazeti, vaiko poreikiu patenkinimas labiau priklauso nuo motinos jautrumo ir sugebejimo suvokti, ko kudikiui reikia. QUOTE(ragnez @ 2010 01 06, 15:47) na, yra zmogaus fiziologija. is dalies zmoniu jausmus, santykius lemia kraujyje cirkuliuojantys vadinamieji neurotransmiteriai. oksitocinas, sukeliantis "isimylejimo", "prisirisumo" jausma, yra vienas is tokiu neurotransmiteriu, gausiai issiskiriantis maitinant kudiki krutimi. be oksitocino pienas net nepradetu teketi. kitas, mano nuomone svarbus aspektas, kad pazindyti kudiki nepriglaudziant jo prie saves faktiskai neimanoma, tuo tarpu pamaitinti is buteliuko net nepaimant vaiko ant ranku laisvai galima. o tai reiskia, kad zindomas kudikis gali patirti daugiau tiesioginio fizinio kontakto su motina, negu maitinamas is buteliuko. dar vienas dalykas, kad sekmingas zindymas gali sukurti pasitikejimo atmosfera: is esmes, pagal poreiki kruti gaunantis kudikis kontroliuoja mitybos procesa, gauna tiek maisto ir tuo metu, kai jam reikia. tuo tarpu is buteliuko maitinamo kudikio mitybos procesa reguliuoja motina. tam tikra prasme, situos dalykus galima butu laikyti gamtos dovana zmogui, galimybe uztikrinti, kad augancio kudikio pagrindiniai poreikiai - maisto, silumos, fizinio artumo - butu optimaliai patenkinti kuo mazesnemis sanaudomis. maitinant is buteliuko fiziologinis jausmu pagrindas gali sutrikti, fizinis kontaktas turi buti samoningai pasirenkamas, jo gali sumazeti, vaiko poreikiu patenkinimas labiau priklauso nuo motinos jautrumo ir sugebejimo suvokti, ko kudikiui reikia. geriau nei pati nebuciau atsakius, dekui QUOTE(ragnez @ 2010 01 06, 16:47) na, yra zmogaus fiziologija. 1. is dalies zmoniu jausmus, santykius lemia kraujyje cirkuliuojantys vadinamieji neurotransmiteriai. oksitocinas, sukeliantis "isimylejimo", "prisirisumo" jausma, yra vienas is tokiu neurotransmiteriu, gausiai issiskiriantis maitinant kudiki krutimi. be oksitocino pienas net nepradetu teketi. 2. kitas, mano nuomone svarbus aspektas, kad pazindyti kudiki nepriglaudziant jo prie saves faktiskai neimanoma, tuo tarpu pamaitinti is buteliuko net nepaimant vaiko ant ranku laisvai galima. o tai reiskia, kad zindomas kudikis gali patirti daugiau tiesioginio fizinio kontakto su motina, negu maitinamas is buteliuko. 3. dar vienas dalykas, kad sekmingas zindymas gali sukurti pasitikejimo atmosfera: is esmes, pagal poreiki kruti gaunantis kudikis kontroliuoja mitybos procesa, gauna tiek maisto ir tuo metu, kai jam reikia. tuo tarpu is buteliuko maitinamo kudikio mitybos procesa reguliuoja motina. 4. tam tikra prasme, situos dalykus galima butu laikyti gamtos dovana zmogui, galimybe uztikrinti, kad augancio kudikio pagrindiniai poreikiai - maisto, silumos, fizinio artumo - butu optimaliai patenkinti kuo mazesnemis sanaudomis. 1. Bet tai lemia labiau motinos rysi su vaiku, poziuri i ji, nei vaiko i motina. 2. Fizinis kontaktas buna ne tik zindant, o tas gali negali labai salyginis. 3. Na, jus, kaip suprantu, nemaitinot vaiku misinukais - tai galiu pasakyti, kad, jei vaikas nenores, neikisi jam per prievarta misinuko, taip pat kaip ir mp 4. Cia tai sutinku. Bet kiekvienas renkasi pagal savo situacija ir aplinkybes. Be to, jei kudikio fiziologinius poreikius - maisto, silumos, fizinio artumo - patenkini ne maziausiomis sanaudomis, o didesnemis, nuo to rysis juk neglaudeja, isvis tai nedaro jokios itakos rysiui. |