Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žindymas ir vaiko ryšys su mama
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2
vaikasx
Sveikos, mano mergyte tokia mamyciuke, nenori buti pas nieka kita, net teti! tik pas mamyte ant ranku... Na man tai visai smagu, mamyte geriausia blush2.gif bet va tetis tai liudi.... ax.gif kaip jums atrodo ar cia gali buti rysys, kad maitinu pati, ar tiesa, kad zindymas stiprina mamos ir vaiko rysi?
*GAILĖ*
QUOTE(vaikasx @ 2007 06 08, 15:39)
Sveikos, mano mergyte tokia mamyciuke, nenori buti pas nieka kita, net teti! tik pas mamyte ant ranku... Na man tai visai smagu, mamyte geriausia blush2.gif bet va tetis tai liudi.... ax.gif kaip jums atrodo ar cia gali buti rysys, kad maitinu pati, ar tiesa, kad zindymas stiprina mamos ir vaiko rysi?
*

mano irgi panašus mamyčiukas wub.gif . nors pas tėtį irgi mėgsta būt. bet kai jau miego nori, ar skauda kur nors, ar išsigando, tai tik į mane rankytes tiesia. niekas daugiau netinka. su kitais žmonėmis tai iš vis sudėtinga palikt. kartą palikom su močiute ir išėjom su vyru į restoraną pasėdėt. tai po pusvalandžio močiutė skambino ir lėkėm atgal vaiko gelbėt lotuliukas.gif . jei prie močiutės kartu būna broliukas, tai dar biški pabūna be manęs, kitaip - be šansų schmoll.gif .
šiaip esu įsitikinus, kad žindymas labai stiprina tą ryšį wub.gif
Margareta
manau tas ipatingas rysys kudikelio su mamyte atsiranda dar pilvelyje..juk mamyte yra mamyte, ji kvepia pienu, jos sirdies plakimas ramina wub.gif
edisada
Kaip vadint visa tai, kas dabar vyksta blink.gif
Mama, mama- nuo ryto iki vakaro.. Be mamos niekur doh.gif
Dar MP valgom.. ir pabaiga nenusimato ax.gif
Gal tas ryšys matysis, kai vaikas vyresnis bus- 2-3m. g.gif Na, iš elgsenos su mama g.gif Kalbėjau apie ryšį iš vaiko pusės smile.gif
O pati labai stiprų artumą mažulei jaučiu wub.gif Čia net nereikia nei diskutuot 4u.gif
Natuke
Mes tik dabar pradėjom daugauti su kitais šeimos nariais - ir net trumpam kartu su broliu ir sese liko žaidimo kambaryje. Pas tetį ir senelį taip pat mielai eina ir su jais pasiliko. O prieš pusmetį reikėjo tik mamos... Tai gi turi jie būti mamučiukais, tam kad galėtų veliau pasitikieti savimi.

O dėl židymo - žinoma ryšys yra stipresnis. 4u.gif
Yunica
sveikos, na mano dukrytei jau 8 metai -o zindziau as ilgai iki jai suejo 2metukai.
Taigi kai po zindymo praejo tiek metu,tai tikrai galiu pastebeti kad tarp mudvieju tikrai jauciasi stiprus dvasinis rysys.......mergyte yra paklusni,miela.Kas įmus pasiziuri tai ir sako kad esam dvi geriausios drauges... nezinau kaip toliau bus,pauglyste juk ne uzkalnu. Na bet tikiuosi kad ir toliau suprasim viena kita is zvilgsnio,ar is puses zodzio..... 4u.gif
edisada
cristina, sėkmės jums ir toliau išlaikyt tokius šiltus santykius 4u.gif 4u.gif wub.gif
deltadu
kad mazylis jaucia, kur mamos rankos,o kur-ne,tai jau tikrai.Tetis ne visada nuramina menesio kudikeli,o as paimu ant ranku-ir jis nutyla ax.gif 4u.gif
vaikasx
QUOTE(deltadu @ 2007 07 02, 13:43)
kad mazylis jaucia, kur mamos rankos,o kur-ne,tai jau tikrai.Tetis ne visada nuramina menesio kudikeli,o as paimu ant ranku-ir jis nutyla ax.gif  4u.gif
*

Na mums ir taip buvo...Tetis net sakydavo 'Kodel jinai manes nemyli!' visaip bande prisijaukint biggrin.gif Tai dabar jau draugai, bet vis tiek biski kas ir jau mamos reikia ir miegot be mamos niekaip neiseina. Na bet maniske tai pasiutus, pas teti pradeda verkslenti, as paimu, tai ziuri i teti ir juokias doh.gif , matyt erzina lotuliukas.gif
Žanetyte
Vienareiksmiskai-stiprina rysi. maitindama buteliuku manau ne taip gerai matysi kaip vaikas keiciasi,be to zindyti gal tik tu viena o buteliuka paduot gali bet kas.
Ausriux73
as taip pat manau, kad zindymas stiprina rysi.juk maitint krutim gali tik mama smile.gif as jei pati negaliu pamaitint savo angelelio tai jauciuos kalta ir lyg kokio svarbaus darbo nepadarius unsure.gif taigi mamytes maitinkit savo angelelius smile.gif
ragnez
QUOTE(vaikasx @ 2007 06 08, 14:39)
*

nezinau, kiek tai butent del zhindymo, bet tavo mergytei dabar toks raidos etapas - vystosi prisirishimas. tokio amzhiaus kudikis prisirisha prie zhmogaus, kuris daugiausiai juo rupinasi (nebutinai mama!), ima skirti svetimus nuo savu ir labiausiai nori buti su tuo zhmogum, prie kurio yra prisirishes. tai teikia vaikui saugumo 4u.gif
Raideles
O nuo 1 m iki 1.5 m. vaikas pradeda mokytis atsiskirti nuo mamos (ar to artimo globėjo), todėl ypatingai jautriai reaguoja į mamos pradingimus ir palikimus su kitais.
smagure
QUOTE(cristina @ 2007 06 10, 20:33)
sveikos, na mano dukrytei jau 8 metai -o zindziau as ilgai iki jai suejo 2metukai.
Taigi kai po zindymo praejo tiek metu,tai tikrai galiu pastebeti kad tarp mudvieju tikrai jauciasi stiprus dvasinis rysys.......mergyte yra paklusni,miela.Kas įmus pasiziuri tai ir sako kad esam dvi geriausios drauges... nezinau kaip toliau bus,pauglyste juk ne uzkalnu. Na bet tikiuosi kad ir toliau suprasim viena kita is zvilgsnio,ar is puses zodzio..... 4u.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif pavydu man baltai..
juratttte
Nemaitinusios moterys, puses motinystes malonumo netenka. Na, o rysys, gali buti stiprus ir trumpai ar visai nemaitinus. Daug kas priklauso nuo bendravimo, vaiko svarbos seimoje, auklejimo ir kt. dalyku.
irmaba
QUOTE(juratttte @ 2009 10 12, 17:20)
Nemaitinusios moterys, puses motinystes malonumo netenka. Na, o rysys, gali buti stiprus ir trumpai ar visai nemaitinus. Daug kas priklauso nuo bendravimo, vaiko svarbos seimoje, auklejimo ir kt. dalyku.
*

drinks_cheers.gif
vaikiukas
QUOTE(juratttte @ 2009 10 12, 16:20)
*

nesutinku. Atleiskite, bet nesutinku, nors tu ka blush2.gif As maitinau iki 1m. Bet emocinos rysys dabar dar stipresnis, neigu tada, kai maitinau. Dukrytei 1 m ir 5 men. Kaip paaiskinti, nezinau, taciau nemanau, kad emocinis rysys stiprinamas zindymu. O tuomet ka kalbeti teciams???? Vadinasi, jie jokio emocinio rysio su vaikeliu neturi... schmoll.gif
Natuke
QUOTE(vaikiukas @ 2009 11 10, 18:51)
nesutinku. Atleiskite, bet nesutinku, nors tu ka blush2.gif As maitinau iki 1m. Bet emocinos rysys dabar dar stipresnis, neigu tada, kai maitinau. Dukrytei 1 m ir 5 men. Kaip paaiskinti, nezinau, taciau  nemanau, kad emocinis rysys stiprinamas zindymu. O tuomet ka kalbeti teciams???? Vadinasi, jie jokio emocinio rysio su vaikeliu neturi... schmoll.gif
*

ar skaitėt ką pacitavot? wink.gif
lolitux
aš tikrai jaučiu labai stiprų ryšį, nėra malonesnio jausmo, nei jausti vaikutį šalia savęs 4u.gif
dre
ax.gif nors mano mazyliui jau bus 1metai ir 2menesiai,as ji dar maitinu ir rysys tarp musu be galo stiprus wub.gif 4u.gif !
žydrynė
Kad stiprina ryšį tai čia veinareikšmiškai,nes krūties vaikelis prašo ne vien dėl alkio,bet ir norėdamas nusiraminti,pasijusti saugus,pajusti šilumą,artumą su mama,išgirsti širdies plakimą;kaip tą galėtų suteikti buteliukas neįsivaizduoju g.gif rolleyes.gif
Ūla

QUOTE(Salvina @ 2009 11 17, 15:29)
Kad stiprina ryšį tai čia veinareikšmiškai,nes krūties vaikelis prašo ne vien dėl alkio,bet ir norėdamas nusiraminti,pasijusti saugus,pajusti šilumą,artumą su mama,išgirsti širdies plakimą;kaip tą galėtų suteikti buteliukas neįsivaizduoju g.gif  rolleyes.gif
*

gal ne buteliukas wink.gif .
Ar vaikas visus tuos jausmus gali išgyvent tik maitinamas? Jūsų žodžiais, apvertus sakinį, mažyliai, nemaitinti krūtimi, pasmerkti būti neramūs, be šilumos, artumo su mama? Ir niekada neišgirs jos širdies plakimo... verysad.gif
moshke123
QUOTE(Salvina @ 2009 11 17, 16:29)
Kad stiprina ryšį tai čia veinareikšmiškai,nes krūties vaikelis prašo ne vien dėl alkio,bet ir norėdamas nusiraminti,pasijusti saugus,pajusti šilumą,artumą su mama,išgirsti širdies plakimą;kaip tą galėtų suteikti buteliukas neįsivaizduoju g.gif  rolleyes.gif
*

O mama supuodama vaika nesuteikia jam nusiraminimo, silumos, meiles jausmo?
Bulbulka.
Mano maziukas kai pavalgo tada guledamas prie kruties ziuri man i akis ir savo kalba sipsodamas kazka man pasakoja, neapsakomas jausmas wub.gif
ciuke
Zindymas tikrai stiprina rysi, maitinau iki 2m1men, musu rysys buvo ir isliko labai striprus bei artimas wub.gif
Ūla
QUOTE(ciuke @ 2009 11 19, 07:49)
Zindymas tikrai stiprina rysi, maitinau iki 2m1men, musu rysys buvo ir isliko labai striprus bei artimas  wub.gif
*

bet iš kur jūs žinot??? Turit vieną vaikelį, negalit su niekuo palygint. Aš turiu du, vieno krūtim nemaitinau nė dienos, kitą - beveik iki metų. Jokio skirtumo, žinokit. Gal net su tuo nemaitintu geriau bendraujam, bet, tikriausiai, dėl to, kad jis vyresnis, protingesnis jau, galim apie daug ką kalbėtis. Ir gal kad pirmas, bet dėl šios savo prielaidos nepulsiu įrodinėt,kad pirmi vaikai labiau mylimi ar ryšys su jais stipresnis smile.gif .
Manau, tai ne nuo maitinimo priklauso, o nuo bendravimo, santykio, auklėjimo, požiūrio, charaterių ir t.t.. Žodžiu, ilgas kelias iki to, kad kažkada galėtume džiaugtis tuo nevienkartiniu, tikru, gražiu ryšiu su savo augančiais ir užaugusiais vaikais.
Jokiu būdu nesu prieš MP ir manau, kad tai geriausias maistas ir vaistas kūdikiui. Bet kai kurie teiginiai - absurdiški. Ir ne dėl paties teiginių, o dėl jų pateikimo ir išvadų.
nimfa:)
Aš maitinau iki 2,5 m. wub.gif Prieš porą sav baigiau ax.gif Nežinau, ar tas ryšys bus toks stiprus ir ateityje kaip ir dabar. Labai norėčiau, kad taip būtų. Dabar aš jam esu svarbiausia, nieko jam taip nereikia, kaip manęs. Be manęs neužmiega, žaisti nori su manimi, viskuo dalinasi su manimi. Ir sako, kad jam reikia mamytės... wub.gif Manau tiesos yra, kad maitinimas stiprina ryšį, nes vaikui tai yra labai svarbu. Ir kuo jis ilgiau jaučia kontaktą su mama, tuo jo sąmonėje išlieka stipresnis saugumo, patogumo jausmas, kuris asocijuojasi su mama. Bet tiesa yra ir tame, kad labai daug kas priklauso nuo bendravimo su vaiku, auklėjimo, atsižvelgimo į vaiko norus, poreikius ir t.t. Manau auklėjant vaiką yra svarbu viskas 4u.gif
ernoja
QUOTE(Yunica @ 2007 06 10, 20:33)
*

mano vaikinui 11 metų, maitinau pati mėnesį. bet ryšys tarp mūsų labai stiprus, ir tai, ką jūs čia išvardinot, viskas tinka. Visas paslaptis, naujienas pasipasakoja, glaustosi kaip katinas, apsikabina be jokių priežasčių ir pan. taigi žindymas tam neturėjo jokios įtakos, čia daugiau vaiko charakteris lemia. Nes mažiukas, kurį maitinau iki metų, visai nenori apsikabinimų, stumia tolyn. Gal dar ka spasikeis, kai protelio daugiau turės.
Ūla
QUOTE(nimfa:) @ 2009 11 19, 17:38)
Nežinau, ar tas ryšys bus toks stiprus ir ateityje kaip ir dabar. Labai norėčiau, kad taip būtų. Dabar aš jam esu svarbiausia, nieko jam taip nereikia, kaip manęs. Be manęs neužmiega, žaisti nori su manimi, viskuo dalinasi su manimi. Ir sako, kad jam reikia mamytės... wub.gif

bet visa tai tinka ir man, mano vaikams - tiek žindytam, tiek ne g.gif
Bekasė
QUOTE(nimfa:) @ 2009 11 19, 18:38)
Dabar aš jam esu svarbiausia, nieko jam taip nereikia, kaip manęs. Be manęs neužmiega, žaisti nori su manimi, viskuo dalinasi su manimi. Ir sako, kad jam reikia mamytės... wub.gif Manau tiesos yra, kad maitinimas stiprina ryšį, nes vaikui tai yra labai svarbu.
*

nieko jisai nestiprina - antras vaikas nei karto nezindytas daro viska ta pati. Jau geriau pasirinks nedaryti tam tikro veiksmo, nei daryti ne su manimi. Dziaugiuosi, kad po truputi is to isaugama, nes tai nera normalu.
Donatuke
nu tikiuosi , kad tas rysys bus labai artimas , nepriklausomai nuo zindymo laikotarpio.. wub.gif
sync
QUOTE(Bekasė @ 2009 11 20, 00:31)
nieko jisai nestiprina - antras vaikas nei karto nezindytas daro viska ta pati. Jau geriau pasirinks nedaryti tam tikro veiksmo, nei daryti ne su manimi. Dziaugiuosi, kad po truputi is to isaugama, nes tai nera normalu.
*

mane šiek tiek pradeda varginti tas "visur su mama" doh.gif .nus... atsiprašant be vaiko negaliu.jeigu tulike užsirakinu, tai stovi,daužo už durų ir rėkia visą laiką kol aš ten būnu. blink.gif sakau gal kai nutrauksiu maitinimą po truputį nebereikės taip mamos g.gif .dabar 1,9 mėn.,žadu visai nutraukti maitinimą kai sueis 2m.
Natuke
QUOTE(Ūla @ 2009 11 19, 20:34)
bet visa tai tinka ir man, mano vaikams - tiek žindytam, tiek ne  g.gif
*

pasakyčiau čia normalus sveiko mažylio raidos etapas - būti šalia mylimo žmogaus. Aš ryšį suprantu kiek kitaip - pvz manau yra svarbu kiek mama girdi, supranta augančio kūdikio poreikius ir kiek sugeba juos patenkinti ax.gif

Dziaugiuosi, kad po truputi is to isaugama, nes tai nera normalu.

tokiam amžiuje gal kaip tik normalu wink.gif
Erszebeth
Aš irgi nemistifikuoju žindymo. Vyresniąją nežindžiau, o nusitraukinėjau pieną pusę metų - tai kaip ir aukojausi dėl jos labiau, o mažąją pavyksta žindyti. Aišku, mažoji pieno gaus gerokai ilgiau, jau ir gauna ilgiau, ir dar gaus. O apie ryšį sunku spręsti, kai abi bus suaugę, tada kalbėsim smile.gif
megasun
Sveikos 4u.gif

Maitinu MP ir musu rysys artimas ir tuo dziaugiuosi. Nesvarstau kas butu, jeigu butu. Lyginti su kitu vaiku, kuris bus ateityje, irgi neketinu, nes visi skirtingi. Tas pats kas lygintum obuoli ir apelsina. Ir su kitu nesuzinosi, kas bus, jeigu bus. Mums gera dabar ir tuo megaujames abi wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Ūla @ 2009 11 19, 11:57)
bet iš kur jūs žinot??? Turit vieną vaikelį, negalit su niekuo palygint. Aš turiu du, vieno krūtim nemaitinau nė dienos, kitą - beveik iki metų. Jokio skirtumo, žinokit. Gal net su tuo nemaitintu geriau bendraujam, bet, tikriausiai, dėl to, kad jis vyresnis, protingesnis jau, galim apie daug ką kalbėtis. Ir gal kad pirmas, bet dėl šios savo prielaidos nepulsiu įrodinėt,kad pirmi vaikai labiau mylimi ar ryšys su jais stipresnis  smile.gif .
Manau, tai ne nuo maitinimo priklauso, o nuo bendravimo, santykio, auklėjimo, požiūrio, charaterių ir t.t.. Žodžiu, ilgas kelias iki to, kad kažkada galėtume džiaugtis tuo nevienkartiniu, tikru, gražiu ryšiu su savo augančiais ir užaugusiais vaikais.
Jokiu būdu nesu prieš MP ir manau, kad tai geriausias maistas ir vaistas kūdikiui. Bet kai kurie teiginiai - absurdiški. Ir ne dėl paties teiginių, o dėl jų pateikimo ir išvadų.
*

drinks_cheers.gif
Gintarė:)
Pirmą žindžiau ilgiau nei antrą, ir vistiek jis man mažiau artimas nei antras , ta prasme galiu palikt ilgam laikui pas močiutę ir nei kiek neparodys kad pasiilgo, o mažasis nesileidžia net ant rankų imamas ir pasiguodžia tik pas mamą.taigi manau žindymas nei prie ko 4u.gif Čia mum vaikai artimesni tampa o ne mes jiem biggrin.gif
colicoli
smile.gif+2009 12 09, 22:11-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2009 12 09, 22:11)
Pirmą žindžiau ilgiau nei antrą, ir vistiek jis man mažiau artimas nei antras , ta prasme galiu palikt ilgam laikui pas močiutę ir nei kiek neparodys kad pasiilgo, o mažasis nesileidžia net ant rankų imamas ir pasiguodžia tik pas mamą.taigi manau žindymas nei prie ko  4u.gif Čia mum vaikai artimesni tampa o ne mes jiem biggrin.gif
*

Visiskai sutinku. nemau, kad nuo to ar zindai ar ne priklauso artumas, o nuo bendravimo ir charekteriu.. 4u.gif
Kriss*
QUOTE(Ūla @ 2009 11 19, 13:57)
bet iš kur jūs žinot??? Turit vieną vaikelį, negalit su niekuo palygint. Aš turiu du, vieno krūtim nemaitinau nė dienos, kitą - beveik iki metų. Jokio skirtumo, žinokit. Gal net su tuo nemaitintu geriau bendraujam, bet, tikriausiai, dėl to, kad jis vyresnis, protingesnis jau, galim apie daug ką kalbėtis. Ir gal kad pirmas, bet dėl šios savo prielaidos nepulsiu įrodinėt,kad pirmi vaikai labiau mylimi ar ryšys su jais stipresnis  smile.gif .
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif visu šimtu procentų
ingusiia
as manau kad mes pacios jauciames artimesnes kudikiui kai zindome 4u.gif , juk jauties tokia reikalinga jam kaip niekas kitas ir duodi ko niekas kitas duot negali wub.gif , tiesa as dabar zindau ir nezinau kaip jausiuos kai nustosiu, bet net nesinori nustot smile.gif norisi but reikalingiausia 4u.gif
Ajurweda
QUOTE(nimfa:) @ 2009 11 19, 18:38)
Aš maitinau iki 2,5 m. wub.gif Prieš porą sav baigiau ax.gif Nežinau, ar tas ryšys bus toks stiprus ir ateityje kaip ir dabar. Labai norėčiau, kad taip būtų. Dabar aš jam esu svarbiausia, nieko jam taip nereikia, kaip manęs. Be manęs neužmiega, žaisti nori su manimi, viskuo dalinasi su manimi. Ir sako, kad jam reikia mamytės... wub.gif Manau tiesos yra, kad maitinimas stiprina ryšį, nes vaikui tai yra labai svarbu. Ir kuo jis ilgiau jaučia kontaktą su mama, tuo jo sąmonėje išlieka stipresnis saugumo, patogumo jausmas, kuris asocijuojasi su mama.  Bet tiesa yra ir tame, kad labai daug kas priklauso nuo bendravimo su vaiku, auklėjimo, atsižvelgimo į vaiko norus, poreikius ir t.t. Manau auklėjant vaiką yra svarbu viskas 4u.gif
*

pritariu jums smile.gif
faustluk
Mano istorija tokia, kad pirmaja maitinau pati per asaras 4 sav, o antroji gauna lengvai pienelio nuo pirmu dienu. Pieno tema man buvo labai aktuali, nes vis jauciausi "antraruse". Pastebejau tiek, kad ilgai maitinami vaikai krutimi (daugiau nei 1.5m) taip ir lieka priklausomi nuo mamos. Cia vadinasi stipresnis rysys? As tai ivardinciau nesavarankiskumu..Kad vaikas 3-4m nuo mamos "sijono"nenueina- cia jau stipresnis rysys? As taip nenoreciau...Mane mama maitino su mastitu apie 6 men, sesri apie 3 men. Ir ka? Mums virs 30 m., o su mama super sutariam, kas antra diena turim pasitelefoninti, einam per ispardavimus kartu ir t.t.

Antrajai mano 4.5 men, bet maitinti mp zadu iki 6 men kol bus ivestas papildomas maistukas. Nemanau, kad as kazka is vaiko atimsiu ar susilpninsiu rysi. MAn ji tiek pat brangi, sventai gera kaip ir "buteliukine'dukryte. Tik dar zbitku nedaro, tad ir ta meile "atrodo" didesne. Kiek i vaika "investuoji'- tiek is jo gauni atgal. Ir tu gali zindyt nors iki 3-4 metu, bet jei po zindymo nebus demesio, poklabiu, zaidimu, dukimo, aiskinimo, pasakeliu, daineliu- nelabai tas rysys ir bus...I imunine sistema tikrai ne nuo mp priklauso. Mano "misinukine' per 2 m. sirguliavo lengvom 3-4 slogytem.
vaikasx
Sveiki, tai va praejo jau 3 metukai, nuo tada kai uzdaviau si klausima...dabar galiu papasakoti kaip mums buvo. savo dukriuka maitinau iki 18 menesiu, nes tapau nestuke.gif tai kaip ir palengva ir visai neskausmingai baiges draugyste su papuku. Ir dabar jinai mamyciuke, viska megsta kartu daryti, reikalauja labai daug demesio, bet tikrai nemanau, kad del to, kad ilgai mp maitinau, tiesiog visada daug demesio jai skirdavau, nuo mazens kartu viska darydavom, zaisdavom, piesdavom, skaitydavom, tai ir dabar niekas nepasikeite, tik va kad brolis atsirado ir jau ta laika tenka dalinti pusiau rolleyes.gif Ar tai reiskia, kad jinai nesavarankiska? taip gal but, bet ar tai blogas dalykas, tikrai nemanau, jai tik 3 metukai, jei jai manes dar reikia, dziaugiuosi, ateis laikas, kada pati pasileis ''nuo sijono'', pati jos tikrai neatstumsiu...na kiek gi mes turime laiko juos myluoti, nesioti, buciuoti...jie taip greitai uzauga ax.gif tai reikia naudotis proga kol gali blush2.gif
suneli taip pat dar maitinu ir tikrai nesu nusimaciusi termino kada baigsiu...mamyciukas ir jis, gal tik ne tiek kiek sese buvo.
Tikrai neturiu nieko pries buteliukus, visi mes skirtingi ir kiekviena mama zino, kas geriausia jai ir jos vaikui. tiesiog pritariu Ingusiia kad MP tai vienintelis dalykas, kurio niekas negali pakeisti ir duoti mazyliui wub.gif
vikusedo
Sveikutės 4u.gif manau tas ryšys yra. Mano mažoji šitaip prisirišusi prie manęs, kad pienas jai ir maistas, ir nusiraminimas. Būna ir su tėčiu ir su močiute, bet kai gauna pienuko, tiesiog akys jos nušvinta, tiesia rankutes, ir taip godžiai valgo... dantų dygimo periodu buvo taip kad beveik visą naktį prakybodavo. Aš bent jau dabar neįsivaizduoju, kaip būtų jei neturėčiau pieno.... 4u.gif
vaikasx
QUOTE(vikusedo @ 2010 01 06, 12:45)
Sveikutės  4u.gif  manau tas ryšys yra. Mano mažoji šitaip prisirišusi prie manęs, kad pienas jai ir maistas, ir nusiraminimas. Būna ir su tėčiu ir su močiute, bet kai gauna pienuko, tiesiog akys jos nušvinta, tiesia rankutes, ir taip godžiai valgo... dantų dygimo periodu buvo taip kad beveik visą naktį prakybodavo. Aš bent jau dabar neįsivaizduoju, kaip būtų jei neturėčiau pieno....  4u.gif
*

va butent tai ne tik maistas, jei skauda, verkia priglaudi duodi papuka ir geriau iskart vaikui wub.gif to artumo joks buteliukas nepakeis 4u.gif
Benita
QUOTE(vaikasx @ 2010 01 06, 15:35)
va butent tai ne tik maistas, jei skauda, verkia priglaudi duodi papuka ir geriau iskart vaikui wub.gif  to artumo joks buteliukas nepakeis 4u.gif
*

O jei misinukais maitinami vaikai verkia, ar jiems ka skauda, tai tokiu vaiku mamos neglaudzia, vietoj to buteliuka ikisa? smile.gif
vaikasx
QUOTE(Ievamul @ 2010 01 06, 14:41)
O jei misinukais maitinami vaikai verkia, ar jiems ka skauda, tai tokiu vaiku mamos neglaudzia, vietoj to buteliuka ikisa?  smile.gif
*

as nesakau gi, kad neglaudzia mirksiukas.gif ir faktas, myli tikrai nemaziau, tiesiog buteliukas tai tiesiog kaip irankis su kuriuo tik pavalgoma ir nieko daugiau, MP ir pavalgo ir atsigeria ir nusiramina smile.gif universalu biggrin.gif
Benita
QUOTE(vaikasx @ 2010 01 06, 16:00)
as nesakau gi, kad neglaudzia mirksiukas.gif ir faktas, myli tikrai nemaziau, tiesiog buteliukas tai tiesiog kaip irankis su kuriuo tik pavalgoma ir nieko daugiau, MP ir pavalgo ir atsigeria ir nusiramina  smile.gif  universalu biggrin.gif
*

Tai jus cia kruties funkcijas apraset, bet kaip tai siejasi su tuo glaudesniu rysiu? smile.gif Be to, is buteliuko ir pavalgoma, ir atsigeriama, o ciulptukas kaip nusiraminimo priemone kartais net geriau suveikia nei krutis - kai vaikas nori tik nusiraminti, bet kad pienas nebegtu smile.gif
ragnez
QUOTE(Ievamul @ 2010 01 06, 16:32)
Tai jus cia kruties funkcijas apraset, bet kaip tai siejasi su tuo glaudesniu rysiu?  smile.gif  Be to, is buteliuko ir pavalgoma, ir atsigeriama, o ciulptukas kaip nusiraminimo priemone kartais net geriau suveikia nei krutis - kai vaikas nori tik nusiraminti, bet kad pienas nebegtu  smile.gif
*

na, yra zmogaus fiziologija.

is dalies zmoniu jausmus, santykius lemia kraujyje cirkuliuojantys vadinamieji neurotransmiteriai. oksitocinas, sukeliantis "isimylejimo", "prisirisumo" jausma, yra vienas is tokiu neurotransmiteriu, gausiai issiskiriantis maitinant kudiki krutimi. be oksitocino pienas net nepradetu teketi.

kitas, mano nuomone svarbus aspektas, kad pazindyti kudiki nepriglaudziant jo prie saves faktiskai neimanoma, tuo tarpu pamaitinti is buteliuko net nepaimant vaiko ant ranku laisvai galima. o tai reiskia, kad zindomas kudikis gali patirti daugiau tiesioginio fizinio kontakto su motina, negu maitinamas is buteliuko.

dar vienas dalykas, kad sekmingas zindymas gali sukurti pasitikejimo atmosfera: is esmes, pagal poreiki kruti gaunantis kudikis kontroliuoja mitybos procesa, gauna tiek maisto ir tuo metu, kai jam reikia. tuo tarpu is buteliuko maitinamo kudikio mitybos procesa reguliuoja motina.

tam tikra prasme, situos dalykus galima butu laikyti gamtos dovana zmogui, galimybe uztikrinti, kad augancio kudikio pagrindiniai poreikiai - maisto, silumos, fizinio artumo - butu optimaliai patenkinti kuo mazesnemis sanaudomis.

maitinant is buteliuko fiziologinis jausmu pagrindas gali sutrikti, fizinis kontaktas turi buti samoningai pasirenkamas, jo gali sumazeti, vaiko poreikiu patenkinimas labiau priklauso nuo motinos jautrumo ir sugebejimo suvokti, ko kudikiui reikia.

vaikasx
QUOTE(ragnez @ 2010 01 06, 15:47)

is dalies zmoniu jausmus, santykius lemia kraujyje cirkuliuojantys vadinamieji neurotransmiteriai. oksitocinas, sukeliantis "isimylejimo", "prisirisumo" jausma, yra vienas is tokiu neurotransmiteriu, gausiai issiskiriantis maitinant kudiki krutimi. be oksitocino pienas net nepradetu teketi.

kitas, mano nuomone svarbus aspektas, kad pazindyti kudiki nepriglaudziant jo prie saves faktiskai neimanoma, tuo tarpu pamaitinti is buteliuko net  nepaimant vaiko ant ranku laisvai galima. o tai reiskia, kad zindomas kudikis gali patirti daugiau tiesioginio fizinio kontakto su motina, negu maitinamas is buteliuko.

dar vienas dalykas, kad sekmingas zindymas gali sukurti pasitikejimo atmosfera: is esmes, pagal poreiki kruti gaunantis kudikis kontroliuoja mitybos procesa, gauna tiek maisto ir tuo metu, kai jam reikia. tuo tarpu is buteliuko maitinamo kudikio mitybos procesa reguliuoja motina.

tam tikra prasme, situos dalykus galima butu laikyti gamtos dovana zmogui, galimybe uztikrinti, kad augancio kudikio pagrindiniai poreikiai - maisto, silumos, fizinio artumo - butu optimaliai patenkinti kuo mazesnemis sanaudomis.

maitinant is buteliuko fiziologinis jausmu pagrindas gali sutrikti, fizinis kontaktas turi buti samoningai pasirenkamas, jo gali sumazeti, vaiko poreikiu patenkinimas labiau priklauso nuo  motinos jautrumo ir sugebejimo suvokti, ko kudikiui reikia.
*

geriau nei pati nebuciau atsakius, dekui 4u.gif
Benita
QUOTE(ragnez @ 2010 01 06, 16:47)

1. is dalies zmoniu jausmus, santykius lemia kraujyje cirkuliuojantys vadinamieji neurotransmiteriai. oksitocinas, sukeliantis "isimylejimo", "prisirisumo" jausma, yra vienas is tokiu neurotransmiteriu, gausiai issiskiriantis maitinant kudiki krutimi. be oksitocino pienas net nepradetu teketi.

2. kitas, mano nuomone svarbus aspektas, kad pazindyti kudiki nepriglaudziant jo prie saves faktiskai neimanoma, tuo tarpu pamaitinti is buteliuko net  nepaimant vaiko ant ranku laisvai galima. o tai reiskia, kad zindomas kudikis gali patirti daugiau tiesioginio fizinio kontakto su motina, negu maitinamas is buteliuko.

3. dar vienas dalykas, kad sekmingas zindymas gali sukurti pasitikejimo atmosfera: is esmes, pagal poreiki kruti gaunantis kudikis kontroliuoja mitybos procesa, gauna tiek maisto ir tuo metu, kai jam reikia. tuo tarpu is buteliuko maitinamo kudikio mitybos procesa reguliuoja motina.

4. tam tikra prasme, situos dalykus galima butu laikyti gamtos dovana zmogui, galimybe uztikrinti, kad augancio kudikio pagrindiniai poreikiai - maisto, silumos, fizinio artumo - butu optimaliai patenkinti kuo mazesnemis sanaudomis.
*

1. Bet tai lemia labiau motinos rysi su vaiku, poziuri i ji, nei vaiko i motina.

2. Fizinis kontaktas buna ne tik zindant, o tas gali negali labai salyginis.

3. Na, jus, kaip suprantu, nemaitinot vaiku misinukais - tai galiu pasakyti, kad, jei vaikas nenores, neikisi jam per prievarta misinuko, taip pat kaip ir mp smile.gif Is kitos puses, kruties siulymas nuolat, visoks "pieno saukimas", kai vaikas nenori valgyti arba kai nori tik nusiraminti (ne nuslopinti alki) privercia ji itraukti pieno, t.y. valgyti per prievarta.

4. Cia tai sutinku. Bet kiekvienas renkasi pagal savo situacija ir aplinkybes. Be to, jei kudikio fiziologinius poreikius - maisto, silumos, fizinio artumo - patenkini ne maziausiomis sanaudomis, o didesnemis, nuo to rysis juk neglaudeja, isvis tai nedaro jokios itakos rysiui.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.