Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Užknisantys" buities darbai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3
milabra
Jaučiu, kad mano namuose tuoj pradės viskas griūti, lūžti ir panašiai. Man rankos nekyla kažką daryti.
Pradėsiu nuo pradžių - pradėjo kimštis unitazas. Kokias 3 savaites kaupiau drasą kad paskambinti Kauno vandenims. Praėjo sklandžiai - davė telefono numerį. Su tais vyrais irgi viskas tvarkoj, atvažiavo, išgyrė gražią šeimininkę blush2.gif paklausė, kodėl stalas neparuoštas, krapštė tą tualetą, lyg prasuko. Sako, eina kaip uoga. Nu aš ir nelindau žiūrėti. Bet po "didelio" apsilankymo pastebėjau, kad vėl tas pats sad.gif Dabar nesukaupiu drasos paskambinti.
Tas pats su televizoriaus taisymu - pradėjo durniuoti, o aš nesugebu išsikviesti meistro, nes man atrodo kad jie visi moterims makaronus ant ausų kabina. Dailylenčių apdaila nepadaryta jau 6 metai, ir nesugebu rasti ar net paieškoti staliaus...bijau pradėti ieškoti unsure.gif

Tiesiog pastebėjau, kad bijau lįsti į tas "vyriškas" sferas, nes bijau būti mulkinama. Į autoservisus važiuoju tik ten, kur pažystami dirba, meistrų irgi ieškau per draugus, kad jie nupasakotų mano bėdą. Bijau pasirodyti neišmanėlė ir kad paskui iš manęs pasišaipys, kad va, boba, nieko ji čia nesusigaudo.

Kaip jums sekasi susidoroti su tokiom buities problemom? Gal tiesiog galime keistis visokių meistrų telefonais? Nu kur jau patikrinti....
P.S. Tik būkit geros, nepasakokite, kaip jums padeda draugas ar buvęs vyras... Man tai nepadės schmoll.gif
mamulia
Man vonia+vamzdynas vyro prasosi, TV mirguliuot eme, o jau apie remontus tyliu... sad.gif
Lurdes
Na,pas mane vyras dar lyg tebėra ax.gif ,bet kartais tuom suabejoju....Kai mažiukas pradėjo vaikščiot,nuo tada viskas genda - sulūžęs stalas,išdužę sekcijos stiklai,sugadinta orkaitė,nebeveikiantis muzikos centras,videomagnetofone beviltiškai įstrigusi videokasetė,tapetavimo besiprašančios nupeckiotos vaikų kambario sienos,oi dar visko daug.
O prisiprašyti,kad pataisytų,tiesiog neįmanoma,argumentas toks - ,,jūs vistiek jau rytoj vėl ką nors sugadinsit".
Turių draugę,kuri remontus daro,kai vyro ilgiau nebūna namie,taip sako triukšmo mažiau...nes vyras burba,kad namai apleisti,bet ką nors pradėti daryti irgi nenori...
SMV
Nei vyro, nei draugo, kurie ka nors taisytu neturiu, tad manau, mano patirtis tiks. Puikiai suprantu tave, Milabra, nes ir pati nesu is tu, kurios sugeba net nukritusia pirstine paprasyti pakelti, jei tik yra salia kasnors.
Zodziu, kai prasidejo mano "vienisai savarankiskas" gyvenimas - nuomavausi ne super nauja netgi super nenauja buta. Seimininkai neeme dideles nuomos, bet uztat visiskai nesikiso i griunancio buto taisyma.
Be to vazinejau senu firmos golfuku, kurio taisymas buvo taip pat mano reikalas. Na dar zinoma darbas, amzinai sergantis mazas vaikas, vienisos naktys ant slapios pagalves ir t.t. Zodziu nieko gero.
Karta grizusi namo radau prakiurusi gyvatuka. Gerai, kad dar nebuvo speje pribegti vandens iki keliu. reikalas buvo skubus ir greitas, o as net nezinojau nuo ko pradeti. Tai pradejau nuo namo komendanto. Sis mane apipyle telefonu numeriais ir visokiais nurodymais, kuriu ne velnio nesupratau. Ir dave toki zguta, kad uzversti skylute, kol atvyks greitoji pagalba. Apsipyliau asaromis ir grizau pilna apmaudo ir pykcio i savo "baseina". Bet komendantui manes pagailo ir jis atejes pats uzverze zgutu skyle (as jau buvau apskambinusi puse tarnybu, kurios vis nepasidalino, kuri turetu dabar cia vaziuoti).
Kai gyvatukas prakiuro kita karta, jau zinojau ka daryti - nuejau i parduotuve ir nusipirkau zguta. Po puses metu ant mano gyvatuko kabejo 6 zgutai biggrin.gif Seimininkams buvo ne motais...
Kai dingo tulike sviesa ir dar kazkokios elektros problemos uzgriuvo, tiesiog nuejau i kiema, susiradau kiemsargi ir sakau "kur siame name gyvena elektrikas?" o gi sitie kiemsargiai visaziniai. Jau po penkiu min.skambinau i duris tam elektrikui ir pradejau nuo to, kad man reikia, o jokio vyro neturiu...

Galeciau pasakoti begale istoriju - nuo tragisku, iki komisku. Bet mano pasirinktas kovos su siomis problemomis variantas - Jei tik yra butinybe bendrauti su bet kokio lygio meistrais, pradedu nuo to, kad esu moteris, nelabai zinau, kas cia nutiko ir ka reikia daryti, siek tiek su jumoru prisipazistu, kad esu blondine ir nelabai ka suprantu (is tiesu per tiek laiko, jau laaabai daug ka suprantu net apie masinas ar elektra). Ir paprasau padeti, ziuredama batuoto katino is Shrekas 2 akimis. Patikek, visi vyrai net alpsta nuo noro buti gelbetojais ir padaro zymiai daugiau nei jiems priklauso. O kol jie dirba, as maluosi aplink, ir kadangi tikrai jau daug ka suprantu, bandau gudriai juos priversti padaryti taip, kaip reikia.
Zodziu, naudojuosi savo moteriskumu, plauku spalva ir gebejimu uzkalbeti danti. To ismokau dirbdama su klientais ir gyvendama viena...
Aidar
Labai teisingai sako SimoMamaVilma, naudokis savo moteriskumu. As irgi taip elgdavausi arba kai supykdavau ant viso pasaulio, tai paimdavau ir pati susitvarkydavau. Skalbimo masina ir ta pati susiremontinau. Kol gali, tol naudokis, vyrai alpsta nuo noro padeti nesugebanciai moteriskei. Dar pajuokauk, tai sutvarkys daug daugiau negu tikiesi.
Lurdes
QUOTE(Aidar @ 2005 01 19, 07:20)
...vyrai alpsta nuo noro padeti nesugebanciai moteriskei.

taip,SVETIMAI moteriai tai jie visada pasiruose padeti,bet kai kalba pasisuka link SAVO namu - tas pasiryzimas kazkaip isgaruoja console.gif
Aidar
QUOTE(mamy @ 2005 01 19, 09:14)
taip,SVETIMAI moteriai tai jie visada pasiruose padeti,bet kai kalba pasisuka link SAVO namu - tas pasiryzimas kazkaip isgaruoja  console.gif
*

Absoliuti tiesa.
SMV
QUOTE(mamy @ 2005 01 19, 11:14)
taip,SVETIMAI moteriai tai jie visada pasiruose padeti,bet kai kalba pasisuka link SAVO namu - tas pasiryzimas kazkaip isgaruoja  console.gif
*

Taip jau yra. Taip suredytas pasaulis.
Laiza
Kadangi dirbu statybinej imonej, galiu "mestelt" elektriku, apdailininku, staliu ir santechniko telefonus. Be to esu prikaupusi ivairiu meistru (vaizdo-garso technikos, saldytuvu-skalbykliu, auto) telefonu. Ta prasme man sekesi "atkapstyt" tokius meistrus, kurie dar ir grazos duoda.
Jei reik, kreipkites. Bile ko nesiulysiu. Kai kuriu paslaugos gal ir nebus pigiausios, bet uztat kokybe - garantuota. Turim ir tokiu, kuriuos galima namie palikt vienus - tikrai nieks nedings (ypac, jei paskambinsit "nuo manes" - cia as apie musu imones darbininkus). 4u.gif

Beje, mamulia, turiu tokio TV meistro telefona, kuris kaip tik Zirmunuose gyvena. Paieskosiu namie (jei tik nepamirsiu). Toks fainuolis galantiskas deduliukas, taiso gerai ir kisenei "neskausmingai". smile.gif
SMV
Na, Laizos pasiulytas budas pats civilizuociausias. Beda ta, kad kai esi viena, visi ikainiai atrodo perdaug auksti, o isikviesti meistra ir pasakyti, kad vienisom - 50 proc.nuolaida ne visada iseina. Kita vertus, jei ir yra pinigu pakankamai, visada labiau veikia, kai bendrauji draugiskai ir moteriskai (neturiu uomenyje viliojimo). blush2.gif
Laiza
As pati esu susidurusi su tokiais meistrais, kad "nei begt, nei rekt". Ir daug pavyzdziu zinau. Stai vienisaujanti kaimyne nusipirko masiniuka. Pasiuliau jai savo automeistro paslaugas. Ji telefona uzsirase, bet pirmakart nusprende nuvaryti i servisa, kur tokios markes masinas taiso. Po keliu menesiu, kai pradejo masina "oziuotis", nuvarem pas mano meistra. Kai apziurejo masina ir pasake, kas blogai... Jei tik butumet mate mano kaimynkos veida.. Pasirodo, tam firminiam servise net saskaitoj-fakturoj surase, kad tam tikros detales keistos naujomis, uz darbus - atskira eilute lituku. O is tikruju (juk moteriske atvare) ne tik kad nepakeista, bet dar ir darbai padaryti taip, kad praktiskai nepadaryti (pvz, irase, kad sena tarpine pakeista nauja, o is tikruju pasirode meistrui per daug darbo iki tos tarpines "kastis", tai jis tiesiog hermetiko aplink uztepe, ir tiek ziniu).
Visa beda, kad ne ka irodysi - sakys, kad, atseit, antrasis meistras pridirbo, o is serviso dabar nemokamu paslaugu prasoma. Tai jai teliko paskambinus i suns dienas isdeti. Beje, tai Fiat'u servisas Vilniuje.

Todel ir siulau savo "pagalba", nes bent galiu garantuoti uz kokybe ir sazininga aptarnavima. (Kartais aukstesnis ikainis isgelbsti nuo dvigubo mokejimo) O patarimus dalina is vis - su 100% nuolaida.... biggrin.gif
p.s. prasau nepagalvot, kad siulau firmos paslaugas. Matyt, nesu pakamnkamai lojali blush-anim-cl.gif
Tiesiog musu meistrai dirba ir privaciai. Bet vis tiek gerai.
mamulia
Is tiesu Laiza, gera iseitis, prasau sumesti visu rusiu meistru telefoniukus man i AZ, busiu labai dekinga. Perspek, kad gali plustelt vienisu mamyciu banga biggrin.gif
milabra
Nu va, Vilniuj jau meistrais dalinasi...Lauksim Kauno meistų wink.gif Viena podružkė šiandien perskaičiusi mano godones net vyrą sakė paskolins console.gif
Rasuole
Milabra mano mintis perskaite tongue.gif
Lauksim kauniskiu meistru nes paciai ne pro sal butu.Paprasiau kaimyno antena i virtuve pravest (jam 21).Pravest tai pravede bet daugiau neprasysiu nes jo tevas spejo pabambet kad ko ta be vyro nori is jauno vaikinuko blink.gif
SMV
...Pravest tai pravede bet daugiau neprasysiu nes jo tevas spejo pabambet kad ko ta be vyro nori is jauno vaikinuko ...

Va cia tai tikra beda vienisom moterim. Negana to, kad siaip velki gyvenimo nasta viena, tai dar ir visiems atrodo, jog viso pasaulio vyrus vilioji. Sitas poziuris tai mane tikrai daznai sunervina (nes esu pakankamai izvalgi ir net savo draugiu elgesyje kartais tai izvelgiu). Nesamone. Juk vienisos tai dar nereiskia, kad hiperseksualios. Ir nereiskia, kad diena nakti rujojam. Atsiprasau uz vulgaruma, bet sitas poziuris mane veda is pusiausvyros.
jurgan
QUOTE(SimoMamaVilma @ 2005 01 20, 08:55)
...Pravest tai pravede bet daugiau neprasysiu nes jo tevas spejo pabambet kad ko ta be vyro nori is jauno vaikinuko ...

Va cia tai tikra beda vienisom moterim. Negana to, kad siaip velki gyvenimo nasta viena, tai dar ir visiems atrodo, jog viso pasaulio vyrus vilioji. Sitas poziuris tai mane tikrai daznai sunervina (nes esu pakankamai izvalgi ir net savo draugiu elgesyje kartais tai izvelgiu). Nesamone. Juk vienisos tai dar nereiskia, kad hiperseksualios. Ir nereiskia, kad diena nakti rujojam. Atsiprasau uz vulgaruma, bet sitas poziuris mane veda is pusiausvyros.
*

Taip, SimoMama, esi labai teisi: sitas poziuris uzmusa!
Kai mano vyras pries desimt metu isejo pas kita moteri, as visiems laikas daviau sau zodi, kad nei vienai moteriai nesuteiksiu tokio skausmo, koki patyriau pati. Todel turiu tvirta tvirciausia, gelezini nusistatyma neprasideti su vedusiais ar kaip kitaip kitai moteriai isipareigojusiais vyrais, nepaisant to, kaip eiciau del jo is proto!
Ir kiek buvo tokiu atveju, kad vyriskis gulejo pries mane "kilimeliu", bet buvau tvirta. Sakydavau: "esu istikimesne tavo zmonai (draugei), nei tu pats! " smile.gif smile.gif smile.gif
Ir kai staiga buni apkaltinta viliojimais ir visokiom kitokiom neteisybem, buna labai skaudu...
brangute
As tai del visu tu darbu ir remontu biski atsiputus esu tongue.gif Luzta viskas, ai, kai ka pati pasitaisau, kai ka tevukas pataiso(bet ziauriai neturi laiko), kai ka buves vyras. O masinu meistra tai susiradau, nebuvo kas daryt kai mashina paluzo... Tik kabinejasi ziauriai, bet as imuniteta jau pradedu tokiems dalykams igyti. Sheip tai keletoj vietu skirtingu meistriuku pazistu, vieni taiso generatorius, vienas labai gerai vaziuokles taiso, trecioj vietoj visa kita, tai jei kam reix, rasykit i AZ.
ir dar manyciau, kad nereikia kreipti demesio i visokius uzgauliotojus ir kreivai ziurincius i vienisas mamas. Tai kas, kad kazko nemokam. Taip ir turi buti. tam meistrai ir yra biggrin.gif . ir tai, kad neturim vyru ir vienos auginam vaikus yra ne kazkoks minusas o pagarbos vertas dalykas. ir tegu tik pabando visokie tepaluoti servisu visagaliai is vienishos mamos pasitychiot. man pasakykit yess.gif Bus tokiam biggrin.gif
Giedruciukas
QUOTE(jurgan @ 2005 01 20, 09:09)
Taip, SimoMama, esi labai teisi: sitas poziuris uzmusa!
Kai mano vyras pries desimt metu isejo pas kita moteri, as visiems laikas daviau sau zodi, kad nei vienai moteriai nesuteiksiu tokio skausmo, koki patyriau pati. Todel turiu tvirta tvirciausia, gelezini nusistatyma neprasideti su vedusiais ar kaip kitaip kitai moteriai isipareigojusiais vyrais, nepaisant to, kaip eiciau del jo is proto!
Ir kiek buvo tokiu atveju, kad vyriskis gulejo pries mane "kilimeliu", bet buvau tvirta. Sakydavau: "esu istikimesne tavo zmonai (draugei), nei tu pats! "  smile.gif  smile.gif  smile.gif
Ir kai staiga buni apkaltinta viliojimais ir visokiom kitokiom neteisybem, buna labai skaudu...
*

Jurgan ir visoso kitos mamytes...Na, pas Jumi atejau vien tik tam, kad visa gyvenima jauciau, akd jeigu kas nepatiks, ar vyras pabegs- bus skaudu, bet esu visada moteris vienisas palaikancioji...Nes zinau, kad man paciai griau gyventi vienai, nei buti isduotai ir atleidusiai puskvailei...Nes jau karta isdave, antra is ziopluma (apsvaiges budamas), o jau treci kart abus taisykle. Tiesa sakant, nesu niekada susidurusi su isdavystemis ar vyro neistikimybe...(to niekada negali garantuoti 100%, bet mano atveju zinau)...Ir kai draugavau iki vedybu su sav berniukais, zinojau, kad pati galiu daug papraciau nuklysti nei jie (gal cia tas mano nusistatymas pries vyrus, nes tevas buvo bledunas. Teva myliu vistiek).
Dabar esu laimingai istekejusi ir laukiuosi leliaus...bet kai reikia kazkokius buities darbus daryti, vyrui reikia lipti nat kulnu, akd TAI atliktu.... O man paciai niezti rankos atlikti tai ir nedejuoti...Bet sustabdau save: "O kam plesytis"...Tegu vyras - gyvensiu viena - tada ir susitvarkysiu. Nebijau nei kiek likti viena. Gal sarkastiskas ir mazochistiskas poziuris, nenoriu prisiristi prie vyro kaip kokia nabage ir galvoti, kad jis yra visasa mano pasaulis...Nea. Myliu savo vyra. Bet tik tol, kol jis geras man. Neatmetu to varianto, aks butu, jei gyvenciau viena. todel neapsnustu po vyro sparnu. Gal ir pagarbos daugiau tada. Nezinau.
Cia Jums 4u.gif
jurgan
Sveikos, mamos - santechnikes, mechanikes, autosalkalves! smile.gif))

Reikia skubios pagalbos: gal kuri mama- vairuotoja zino, kur Vilniuj nebrangiai vulkanizuoja padangas (reiktu adresiuko ar bent telefono). Matyt, ant kokio cveko busiu uzvaziavusi: leidzia ora, taip ir suku nuo koloneles iki koloneles, nuo oro pompos iki oro pompos smile.gif
Help! Help!
milabra
Ratus vulkanizuoja bile kurioj ratų taisykloj. Pamatysi iškabą ir suk iš karto... O kainos nemanau kad labai skirsis. Nu dideliuose autoservisuose brangiau aišku wink.gif
jurgan
QUOTE(milabra @ 2005 01 26, 10:39)
Ratus vulkanizuoja bile kurioj ratų taisykloj. Pamatysi iškabą ir suk iš karto... O kainos nemanau kad labai skirsis. Nu dideliuose autoservisuose brangiau aišku wink.gif
*

Aciu, kaip manai, 60 Lt uzteks? Ar cia ilgas procesas?
SMV
Kai man buvo tokia beda, vulkanizavau kazkur netoli stoties tai sumokejau 10 Lt. Bet... po poros men.teko pervulkanizuoti, sumokejau dar 25 Lt. cry.gif cry.gif

Geriau patikimoje vietoje tai daryti 4u.gif
Siaip prie pat mano darbo yra padangu, ratu ir pan servisas Diglita (Paneriu - Svitrigailos sankryza). Ten visada remontuoju savo lauziuka. Nebrangu ir patikima biggrin.gif
jurgan
QUOTE(SimoMamaVilma @ 2005 01 26, 11:59)
Kai man buvo tokia beda, vulkanizavau kazkur netoli stoties tai sumokejau 10 Lt. Bet... po poros men.teko pervulkanizuoti, sumokejau dar 25 Lt.  cry.gif  cry.gif

Geriau patikimoje vietoje tai daryti 4u.gif
Siaip prie pat mano darbo yra padangu, ratu ir pan servisas Diglita (Paneriu - Svitrigailos sankryza). Ten visada remontuoju savo lauziuka. Nebrangu ir patikima biggrin.gif
*

SiMaVilma, as irgi visiskai netoli dirbu, gal turi ju telefona?
Buciau labai dekinga mirksiukas.gif
Munė
Labas, mamytės, kokią gerą temą užvedėt. Žinot, aš tai pripratusi viską pati daryti. Net kai gyvenau su draugu, viską pati organizuodavau, nes prašyti kol jis įkals vinį į sieną tekdavo ilgai ir nuobodžiai. Arba pvz buto remontas. Reikėjo kambarį tapetuoti. Aš sakau: "mano pinigai, tavo - darbas". Spėkit kuo baigėsi? Patsi supirkau medžiagas, viena sienas nulupau, susiradau meistrą ir meistrui sumokėjau. Paskui koridorių teko remontuot, draugas sako: "man ir taip gerai", o jis toks baisus - gobelenas, dailylentės. Tai susitvarkiau kai išsiskyrėm. Apmaudu su tokiu vyru gyventi, kai gali sutaupyti 50 proc. išlaidų visokiems remontams, bet neišeina, nes vyras nemėgsta to daryti.

Aišku aš irgi atidėlioju viską paskutinei dienai, mane labiausiai nervina važiuoti į kokią specializuotą parduotuvę ir "blondinės principu" aiškintis apie visokius dažus, lemputes, laidus ir t.t. Dėl komunalinių darbų tai pas mus name įsikūrusi bendrija, aš jiems paskambinu, jie duoda telefą ir išsikviečiu ką nors.

Pas mane sugedo indaplovės toks stalčiukas kur pilasi plovimo skystis - jis turi plaunant indus atsiverti, bet sugedo magnetas kažkoks, tai va reikia meistro, bet neprisiruošiu susirast.
Dar sugedo automagnetola - nukrito ant žemės ir vadinamasis "snukis" neužsideda, irgi neturiu kontakto jokio.

Dėl mašinos remonto tai irgi esu durnoj situacijoj, nes anksčiau tvarkė draugo servisistai, o dabar nėr kaip pas juos važiuot, be to jie net Nemėžyje gyvena. Varyti į bet kokį servisą mane irgi kankina baimė - pasakys pvz, kad reikia keist variklį aš ir patikėsiu, o gal jie nieko nekeis, pakrapštys ir sąskaitą kosminę pateiks? O mano mašina dar tokia "specifinė" - Citroenas, ne visi servisai tvarko.

Iš pradžių kol laukiausi vis savo Exdraugui paskambindavau, nes maniau jis privalo man padėti. Bet kai paskutinę nėštumo savaitę vidury miesto prasitampiau su begęstančia mašina, o jis pasakė"varyk į servisą" ir net neatvažiavo padėti, tai prisiekiau sau nebūti jo akyse auka ir pati tvarkysiuos, kad ir kiek tai kainuos.
SMV
as irgi visiskai netoli dirbu, gal turi ju telefona?
Buciau labai dekinga

Diglita
Vytenio g. 50, LT- 03229 VILNIUS - (5) 2335612
Ivaziavimas is Paneriu g.
milabra
Laiptinėj iš mano buto žemyn sunkiasi vanduo sad.gif Rankos nekyla pradėti ieškoti kur kas prakiuro... Jau kartą taip buvo, gerai kad toks draugas pasitaikė, tai ieškojo trūkio pusę dienos, ardė viską, paskui vėl dėjo. O dabar? Santechniką kviesti? Kiek suploti reikės? O gal nekreipti dėmesio? ne man gi bėga.... Kai man per kiaurą stogą bėga, kaimynams tai galvos neskauda mad.gif
mamulia
man irgi taip buvo, sunkesi bego apatinei kaimynei, rezultatas-mano vonioj ir visur sausa, o pas ja bega, isdauzem vonia, islupom po remonto siena kur vamzdynas-sausa-labai pikta buvo.Todel manau sedek sau rami ir ne tavo darzas ne tavo pupos, ateis ka nors sakys, sakyk pas mane tai sausa, jei jums slapia jus ir kvieskit, iekokit kur kiaura...
milabra
Nu man toks fintas nepraeis, nes tik aš viena turiu vandenį antram aukšte, ir labai aišku, kad čia iš manęs sunkiasi smile.gif Tik vat rankos nekyla ten lysti, nes žinau, ką rasiu po virtuvės spintele, ten visko priaugę gali būti blink.gif Nemalonus baisiai reikalas, o ir laiko neturiu žiauriai sad.gif
milabra
Nu nepatikėsite, atrodo susitvarkiau savo santechniką ax.gif Laukiu laikraščių prisitiesusi, ar lašės ar ne smile.gif
Va dar su stalium tariuosi, pabaigs dailylentes kalti ir parduosiu savo butą. Gal kam reikia? wink.gif 1 kambario smile.gif
Beje, jei kuriai reikia patikimo santechniko, rašykite man AŽ, jis maloniai sutinka pagelbėti šitais reikalais wink.gif Tiesa, jis mano draugės tėtis, taip kad laaaabai patikimas smile.gif
Rasuole
Valio turim Kaune santechnika ir dar labai patikima thumbup.gif
Gal kas rastu toki pat patikima elektrika g.gif
milabra
o ką tau reikia elektroje pataisyti?
Rasuole
Pas mane koridorius iskaltas plastikinem ir kur lempa lubose issilyde tos plastikinės lenteles ir uztrumpino.Tai visai laiptinej buvo dingus sviesa.Kaimynas atjunge kazka ir dabar koridoriuj ner sviesos unsure.gif
aysel
Merginos, turiu problemą - nuo to laiko kai nebeturiu vyro namie, nesugebu nieko pasikabinti ant sienos. Grąžtą išsinešė su savimi, nors jei jį ir turėčiau, vargu ar mokėčiau normalią skylę išgręžti. Dabar viskas, kas turėtų kabėti, sustatyta ant žemės, nes kiek bandžiau kabinti, kad ir nuotraukas (pvz, dvipuse lipnia juostele) - visos nukrito ir stikliniai rėmeliai sudužo:( Kaip jums sekasi kabinti paveikslus, nuotraukas, kabliukus rankšluosčiams ar striukėms, etc?
*Fortūna*
QUOTE(AusraM @ 2005 04 05, 11:03)
Merginos, turiu problemą - nuo to laiko kai nebeturiu vyro namie, nesugebu nieko pasikabinti ant sienos. Grąžtą išsinešė su savimi, nors jei jį ir turėčiau, vargu ar mokėčiau normalią skylę išgręžti. Dabar viskas, kas turėtų kabėti, sustatyta ant žemės, nes kiek bandžiau kabinti, kad ir nuotraukas (pvz, dvipuse lipnia juostele) - visos nukrito ir stikliniai rėmeliai sudužo:( Kaip jums sekasi kabinti paveikslus, nuotraukas, kabliukus rankšluosčiams ar striukėms, etc?
*

Pas mane sunkių daiktų ant sienos nėra. O tokius kaip pvz. paveikslas kabinu ant vinies, kurį įkalu į sieną su plaktuku be problemų... smile.gif
*geltona
pas mane irgi - ant vinių pakabintos nuotraukos. reikia dab karnizą gerai pritvirtint - laukiu brolio arba vis bandau meistrą prisišaukt, kad prigręžtų, bet niekaip neateina schmoll.gif nusiraminau ir laukiu - kada nors vis tiek kas nors sutvarkys smile.gif
milabra
Kabinti ant mūro su juostele - trumpalaikis efektas. Galima ir vinis, jei įsikala, bet irgi mūras trupinasi. Geriausia gręžti skyles, kalti medinius tašelius ir į juos įsukti medvarščius. Bet čia be gražto neišsiversi unsure.gif
Išsikviesk kokį meistrą, prikabink gražią dekoratyvinę medinę juostą ant sienos, tai galesi ten kalinėti vinis, kabinti nuotraukas ir nereikės kiekvieną kartą galvos sukti.
Aquamarine
Mes naudojames paprastesniu budu nedideliems paveikslams ant sienos kabinti: siuvimo masinos adata puikiai isikala net i gelzbetonini bloka. Tik reikia palengva su plaktuku ja i siena kalti. Ant buko galo puikai laikosi mazesni paveiksleliai ir nuotraukos remeliuose.
Paulina1
Sveikutes, as irgi galeciau papasakoti ir tragisku ir komisku situaciju apie tvarkymasi. Kaip issiskyriau, gyvenau archeologineje sodyboje, zodziu, su peciuku, kuri reikejo kurenti, virtuveje silta, koridoriuje salta, vaika, kai ismaudydavau, nesdavau susukusi i ranksluosti, paskui i chalata, gerai, kad prisitaike, nesirgo. Langines dauzydavosi, durys neuzsidarydavo, bet pajungiau visus pazistamus elektrikus, santechnikus ir lyg gyventi buvo tikrai galima. Neturiu tik dazytojo gero. Jei kam reikia Vilniuje gero santechniko, elektriko - galite man rasyti. Elektrikas nera labai pigus, bet labai kruosciai daro, o ir kainos - miesto. O santechnikas gyvena pats labai kukliai, todel jam 10 litu - pinigai. Del masiniuko remonto ijungiu aukles anukus, turi du garazus, daro nebrangiai, be reikalo detaliu neperka, dar ir i technine nuvaro. Bet teko tokia laime siemet gyventi su vienu princu savaite, as neisivaizdavau, kad taip imanoma. Ryte atsikeli - peciukas uzkurtas, malkos suskaldytos, kava paruosta, perveze man visus daiktus, vaiko lovele sudejo, masinos ratus pripute, saugikli sutvarke, tai tik i tarpus darbai tarp normalios darbo dienos. Ai, pamirsau, ruletus pakabino:)) i visus kambarius. Ech... jei barsites, kodel negalima toliau gyventi - skaitykite skyreli, kaip jie myli musu vaikus...
milabra
O aš mat butą pardaviau, kitą pirkau, dabar kraustausi sad.gif Tragedija kažkokia. Viskas vienai doh.gif iš proto tuoj išeisiu. lakstyti dėl dokumentų, kraustytis, pakuotis daiktus, juos vežiotis, vaiką daboti. Jėzau, miergynos, palaikykit mane, nes tikrai tuoj išprotėsiu wacko.gif
Paulina1
Milabra> as tave suprantu, man tas pats, as irgi kraustausi, tai patikek, jau kilogramu numeciau. Pakuojuosi daiktus, gaudau Zioga po namus ir t.t. Ir niekas cia padeti nelabai ir gali, nes nei sudelioti nezinos kaip, nei ka sudeti nezinos. Bet vakar, kai sudejau knygas i dezes, o ju pakelti negaliu, tai norejosi is viso jas ismesti. Paprasiau draugu, tai pades tas knygas pertepti. Sestadienio vaizdelis: kol ploviau grindis, lauke neizdziuve, batai - patyliu, uzkaiciu puoda sriubai, nes valgyti reikia kazka vaikui reikia isvirti, tai jis issieme is saldytuvo 10 kiausiniu, visus juos sumete i puoda, aisku, 4 suduzo, gerai, kad vanduo nebuvo karstas. Veliau, pasiemes indu skyscio, prislakste visus namus, tada vale langus, teisingiau visur purske, valesi dantis su mano sepetuku, muilinosi kakla, veida ... daugiau nepasakosiu, pacios isivaizduojat. O be viso kito, po musu teslynu, mano masina kaip ir gero ralio, o visi tik ir klausineja, kada tu ja nusiplausi, o tikrai - kada???????
aysel
QUOTE(Aquamarine @ 2005 04 05, 19:04)
Mes naudojames paprastesniu budu nedideliems paveikslams ant sienos kabinti:  siuvimo masinos adata puikiai isikala net i gelzbetonini bloka. Tik reikia palengva su plaktuku ja i siena kalti. Ant buko galo puikai laikosi mazesni paveiksleliai ir nuotraukos remeliuose.
*

Aquamarine, ačiū už patarimą. Adata - kažkas naujo. Pabandysiu.
Milabra ir Paulina1, nors pati dar nesikraustau, tikrai jus palaikau. Nežinau, ką daryčiau jūsų vietoj - turbūt pasisamdyčiau daiktų pervežimo firmą, nes bjauresnio darbo kaip daiktų perkraustymas neįsivaizduoju. Bet kokiu atveju, man jūsų patirties neužilgo gali irgi prisireikti. Laikykitės.
Bite_Maja
Milabra, Paulina1 drinks_cheers.gif
Ir as kraustausi, remontus darau. Uzknyso tie rūpesčiai negyvai

Reikėjo daiktus persivežti. Susiradau vairuotoją, bet jam juk reikia pagalbos, kas paneš, pakels. Skambinu savaitę draugių vyrams, pusbroliams ir pan. Nieks negali, kas dirba (nors viskas vyksta antradienio vakarą), kam šoną skauda, kas sako pagalvos... Žodžiu, visiškoj nevily... O padėjo žmogus, apie kurį galvojau išpuikėlis ir paskambinau jam jau paskutinę dieną, kai daugiau kandidatų nebuvo. Ačiū jam.
Kitas vaizdelis. Atvežu per pietų pertrauką prie savo buto glaistą, juk ateis meistrai. Maišas 25 kg. Pusvalandį prie mašinos tupčioju, nes iš bagažinės iškelti negaliu. Ir taip, ir kitaip, niekaip. Laimė, ėjo pro šalį kažkoks vyras su smarkiai paraudusiu veidu ir ašarotomis akimis. Sako, duok padėsiu. Ir net į ketvirtą aukštą užnešė, bet jau atrodė paskutinį kvapą išleis
Tu vaizdelių per paskutinius kelis mėnesiuis ojojoj kiek visokių buvo. Ir pokalbiai su santechnikais, ir parduotuvėse statybinių medžiagų... Žodžiu, jei kam reikia patarimų, kreipkitės, dabar jau daug žinau:)
Elena4
Gal kuri zinot gera nebrangininka elektrika, kazka rusi taip pasitvarkiau pati, kad dumai rukt is lempos pradejo sad.gif
*geltona
gal žinot nebrangų meistrą Kaune, smulkiems vyriškiems darbams padaryti? (pvz, karnizą prigręžti, pan.)
langana
Sveikos, remontininkės smile.gif Mane šiuo metu irgi panašios bėdos kamuoja. Nesu išsiskyrusi, bet vyras išvykęs dirbti į užsienį. Anksčiau, kol jis buvo, remontams visai nebuvo pinigų. Dabar pinigų šiek tiek atsirado, bet visi meistrų suradimo ir pan.rūpesčiai tenka man. Keičiau klozetą, tai išsikviečiau meistrą pagal skelbimą laikraštyje. Atėjo, pusę dienos knisosi, padarė. Sako, tik vandens nejunk kokias 2 val., tegu uždžiūna cementas. Kai jau paleidau vandenį, paaiškėjo, kad bėga. Išsikviečiu jį dar kartą, prasėdėjo vėl pusę dienos (sugadintas laisvas savaitgalis), sako, nieko negaliu padaryti, blogą įrangą nusipirkai. Ir išėjo unsure.gif . Šeštadienio vakaras, šalto vandens negaliu atsukti, nes viskas bėga tualete doh.gif Perskambinau beveik visus skelbimus, kol radau meistrus, sutikusius dirbti sekmadienį. Rezultatas:sumokėjau dvigubai; išklausiau priekaištus (užmaskuotus), kad jei jau esu blondinė, tai galėčiau pasikviesti meistrus konsultacijai prieš ką nors pirkdama; dvigubai didesnė, nei paprastai telefono sąskaita. Nervų ir laisvalaikio, kurį būčiau galėjusi žymiai naudingiau ar įdomiau praleisti, jau nebeskaičiuoju. Dabar noriu to paties tualeto grindis plytelėmis išklijuoti. Tai nesugebu rasti meistro, kuris apsiimtų klijuoti 1 kvadr.metrą schmoll.gif
langana
Beje, gal kam reikia verslo idėjos? Dovanoju smile.gif Teko skaityti, kad užsienyje labai populiarios agentūros, užsiimančios trumpalaike vyro ar žmonos nuoma. Ne intymioms paslaugoms, o būtent buičiai tvarkyti smile.gif ax.gif
milabra
QUOTE(langana @ 2005 05 17, 11:30)
Dabar noriu to paties tualeto grindis plytelėmis išklijuoti. Tai nesugebu rasti meistro, kuris apsiimtų klijuoti 1 kvadr.metrą schmoll.gif
*

Kad plyteles tualete išklijuoti, vėl turėsi klozetą nukelti smile.gif O šiaip tualete grindis gali pati išsiklijuoti. Yra Senukuose pilna lankstinukų, kaip atlikti vieną ar kitą darbą. Susirandi, tada pristoji prie konsultanto, kad tas tau parinktų 1 kv.m klijų ir cemento ( nu jis pats pasakys ko reikia), dar paklausk kokių priedų reikia, įrankių, glaisto, ir pirmyn mirksiukas.gif
Nepamiršk, kad paklojus plyteles, klozetas pakils kokiu centimetru, ne mažiau. Žiūrėk, reikės dar klozetui papildomą vamzdį-alkūnę pirkti. Nes kitaip tarp jo ir kanalizacijos vamzdžio liks laisvas tuščia tarpas.
langana
Milabra, tu rimtai? blink.gif O kaip nors tas plyteles gal galima aplink klozetą išklijuoti. Supjaustyti, tarkim, jei meistras specialius įrankius turi. Jei jau ne ir tikrai reikės tiek dirbtis, tai spjausiu į tas plyteles ir nupirksiu kokio linoleumo.
blondine
QUOTE(langana @ 2005 05 18, 09:31)
Milabra, tu rimtai? blink.gif O kaip nors tas plyteles gal galima aplink klozetą išklijuoti. Supjaustyti, tarkim, jei meistras specialius įrankius turi. Jei jau ne ir tikrai reikės tiek dirbtis, tai spjausiu į tas plyteles ir nupirksiu kokio linoleumo.
*

Linoleumas tai tikrai bus paprasčiau, nes Milabra dėl klozeto teisi. Jį reiktų nuimti.
milabra
QUOTE(langana @ 2005 05 18, 10:31)
*

Tikrai rimtai. Gali aišku tau ten apipjaustyti ir pažaisti, bet klozetas toks daiktas, kuris dūžta, prakiūra, užsikemša ir jį gali tekti nuimti, kad taisyti. Tada turėsi plėšti su visom plytelėm.
Šiaip gali ir linoleumo, apkirpsi, aplink klozetą tik reikia tada užsandarinti. Silikonu gal? bus balta juostelė aplinkui. Glaistas būna spalvotas, tik nežinau ar tinka. Sakau, Senukuose pasikonsultuok.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.