Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Užknisantys" buities darbai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3
skristi
oho, masinos lempa pasikeitei bigsmile.gif
as va, komoda sutaisiau - tai irgi dziaugiuosi be galo ax.gif Pirmas mano darbas biggrin.gif
aggnyte
Nera jau sunkus tie vyriski darbai, tiesiog reik nebijot ju imtis 4u.gif as va virtuveje plyteles susiklijavau pati viena ax.gif
*Persikute*
QUOTE(aggnyte @ 2010 01 05, 18:28)
Nera jau sunkus tie vyriski darbai, tiesiog reik nebijot ju imtis  4u.gif  as va virtuveje plyteles susiklijavau pati viena  ax.gif
*

teisingai, ner ko bijot. As su graztu siena pragreziau laidus prakisau i kita kambary, ryt plintusus prisikalsiu,dar indaplove reik pasijunkt, nieko cia baisaus kai vyra turejau, nescia budama balkona kaliausi ir ka nenumiriau
NOTA BENE
Viskas labai paprasta, reikia imti ir daryti. Nes niekas kitas nepadarys. O ten jau proceso eigoje viskas issisprendzia.Taip ismokau pati rata persimontuoti, taip pasitiesiau virtuveje linoleuma pati, net ir plintusus "prisobacinau". Dabar baudziuosi vaiko kambaryje sienas tinkuot. Nors yra vyras namuose, bet kas liecia sita klausima jo kaip ir nera schmoll.gif Taigi tenka paciai suktis arba pinigus moketi. Ko nedrisciau daryti, tai keisti rozetes. O visa kita moteriai ikandama. Be to, turiu gera pavyzdi-savo geriausia drauge, kuri pati lauko zidini susimurijo, pavesine pasistate ir trinkelemis kiema issiklojo...
aggnyte
QUOTE(Jolocka505 @ 2010 01 06, 14:38)
Viskas labai paprasta, reikia imti ir daryti. Nes niekas kitas nepadarys. O ten jau proceso eigoje viskas issisprendzia.Taip ismokau pati rata persimontuoti, taip pasitiesiau virtuveje linoleuma pati, net ir plintusus "prisobacinau". Dabar baudziuosi vaiko kambaryje sienas tinkuot.  Nors yra vyras namuose, bet kas liecia sita klausima jo kaip ir nera  schmoll.gif  Taigi tenka paciai suktis arba pinigus moketi. Ko nedrisciau daryti, tai keisti rozetes. O visa kita moteriai ikandama. Be to, turiu gera pavyzdi-savo geriausia drauge, kuri pati lauko zidini susimurijo, pavesine pasistate ir trinkelemis kiema issiklojo...
*

o cia tai moteris thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
ADREV
as nors turiu vyra, bet neprisiprasau kad ka padaruyu, tai dabar darau viska pati ir nelaukiu kol jis tures laiko ir vinis susikalu ir spinteles pasikabinu,juk rankos tos pacios
*GALATĖJA*
QUOTE(ADREV @ 2010 01 06, 18:39)
as nors turiu vyra, bet neprisiprasau kad ka padaruyu, tai dabar darau viska pati ir nelaukiu kol jis tures laiko ir vinis susikalu ir spinteles pasikabinu,juk rankos tos pacios
*

As irgi, bet isitikinau, kad be reikalo mes taip elgiames. Pripranta jie ir po to nebesivargina, ant musu moterisku peciu gula ir moteriski ir vyriski darbai. Zodziu, laikome visus 4 kampus o jie guli sau ant sofos ir grozisi reginiu.
skristi
Tos kur vyrus turit - niu niu niu - neapsileiskit, plyz... juk moteriai galima labai daug ko nesuprasti nail.gif
As labai tikiuosi, kad man gyvenimas kada mesteles pazinti su vyruku ir galesiu uzmirst plaktukus ir visa kita g.gif
P.S. Prie grazto dar nepriejau, bet sumasciau ji isbandyt rusyje - keletos dienu begyje isbandysiu, nusiteikineju moralaiskai dabar tongue.gif O kol kas nemazai smulkiu vyrisku darbeliu nudirbau - nuotaika ir nuomone apie save iskart pagerejo thumbup.gif
aggnyte
QUOTE(skristi @ 2010 01 08, 11:26)
Tos kur vyrus turit - niu niu niu - neapsileiskit, plyz... juk moteriai galima labai daug ko nesuprasti  nail.gif
As labai tikiuosi, kad man gyvenimas kada mesteles pazinti su vyruku ir galesiu uzmirst plaktukus ir visa kita g.gif
P.S. Prie grazto dar nepriejau, bet sumasciau ji isbandyt rusyje - keletos dienu begyje isbandysiu, nusiteikineju moralaiskai dabar tongue.gif O kol kas nemazai smulkiu vyrisku darbeliu nudirbau - nuotaika ir nuomone apie save iskart pagerejo  thumbup.gif
*

saunuole 4u.gif 4u.gif 4u.gif
raimukas84
as be problemu rozete galiu pasikeisti, nera ten nieko sunkaus, tik aiskus pirma elektra reik atsijungt biggrin.gif va kambario lubas nusispaklaivau, nusidaziau, aiskus terliones daug kai tikslei nezinai kaip tai daryt (tai va lubas ir daziau 3 kart, nes per plonu sluoksniu daziau) bet niekur nedingsi, bandai, darai ir viskas.
pamenu su sese neiskentem laukt vyru kol virtuvej paklos linoliauma, emem ir pacios issiklojom, vyrai gryzo, negalejo patiket biggrin.gif tik va, nezinau ar taip tikslinga elgtis kai vyras salia ax.gif
ADREV
QUOTE(skristi @ 2010 01 08, 11:26)
Tos kur vyrus turit - niu niu niu - neapsileiskit, plyz... juk moteriai galima labai daug ko nesuprasti  nail.gif
P.S. Prie grazto dar nepriejau, bet sumasciau ji isbandyt rusyje - keletos dienu begyje isbandysiu, nusiteikineju moralaiskai dabar tongue.gif O kol kas nemazai smulkiu vyrisku darbeliu nudirbau - n uotaika ir nuomone apie save iskart pagerejo  thumbup.gif
*

nu ,kad jis diena darbe, po darbo jau pavarges tipo. o per iseigines zvejyboje, nes sako reikia nuo darbo pailseti, ir kas belieka, tik paciai viska pasidaryti,,,, tongue.gif gerai kad dar alga parnesa biggrin.gif
Auksyte
Ismokti galimas tik DARANT ar BANDANT DARYTI smile.gif
*GALATĖJA*
QUOTE(ADREV @ 2010 01 09, 19:43)
nu ,kad jis diena darbe, po darbo jau pavarges tipo. o per iseigines zvejyboje, nes sako reikia nuo darbo pailseti, ir kas belieka, tik paciai viska pasidaryti,,,, tongue.gif gerai kad dar alga parnesa  biggrin.gif
*

O pati turbut nedirbi? Sedi namuose nagus nusilakavus, jegu perteklius? Mano ta pati beda, nelaukiu ir darausi pati, galiausiai tampa naturalu, kad abu griztam is darbu, jis seda prie teliko ilsetis o as valgyt darau, namus tvarkau, pamokas su vaikais ruosiu ir dar linoleuma pasikloju, nes jis matote pavarges, po darbu ilsisi ... Reikia keistis moteros ir teisingai cia kazkuri parase: niu niu niu...
+Aniuta+
as jau pradedu mokytis pati viska pasidaryti ax.gif
raimukas84
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2010 01 11, 14:08)
O pati turbut nedirbi? Sedi namuose nagus nusilakavus, jegu perteklius? Mano ta pati beda, nelaukiu ir darausi pati, galiausiai tampa naturalu, kad abu griztam is darbu, jis seda prie teliko ilsetis o as valgyt darau, namus tvarkau, pamokas su vaikais ruosiu ir dar linoleuma pasikloju, nes jis matote pavarges, po darbu ilsisi ... Reikia keistis moteros ir teisingai cia kazkuri parase: niu niu niu...
*

100% drinks_cheers.gif
reik ir apie save pagalvot, o ne tik apie vargsa vyra doh.gif kai susimastai, tai gi visa para dirbi, ryte anksti kelies, nes vaikai kelias, visa diena su jais, o dar namus sutvarkyt, i parduoruve nueiti, valgyt padaryt, gryzta vyras, pavalgo ir prie tv, o moterys eina indus plaut po vakarienes, nakty vel ziurek prie vaiko keltis, nes juk vyras dirba! o pabaigoj kaip gaunas? na pvz kad ir kai skyrybos, kokia vyro pozicija?... "viskas namie uz mano atlyginia supirkta, as tavo uzpakaly tiek metu islaikiau, uz mokslus mokejau!" dar jam ir skoloj ziurek lieki doh.gif o kad tu tuo tarpu barbe devyndarbe buvai jau i istorija neisiraso doh.gif
kodel vyram nuo darbu reik atsipalaiduot, o moterim ne? tos kurios turit antras puses tai alternatyva tiesiog dalintis tais darbais, savaitgalais, kada kuris atskirai be vaiku, kada visa seima kur kartu.
bet as palei save zinau, cia vistos pereksles sindromas doh.gif kaip as dabar paliksiu seima ir viena linksmintis isleksiu, kaip as cia vaika su vyru paliksiu, jis gi pavargs nuo zyzimu, nesusitvarkys doh.gif doh.gif doh.gif
*GALATĖJA*
Sventa tiesa. Vyras visuomet elgsis taip kaip moteris leis jam elgtis. Jeigu ji laisvanoriskai imsis visu darbu, jai bus tai leista. Todel vyrus reikia aukleti kaip mazus vaikus. Su didele meile ir kantrybe. Kai mes pykstames del jo nedalyvavimo buities darbuose, jis man sako: o tu nedaryk. As taves neprasau nei valgyt daryt nei tvarkytis. Tai taip ir darau. Kai paklausia ka veiksim savaitgali? Sakau: dwai tvarkomes!!!! mirksiukas.gif bus smagu! Jeigu jis negali (nenori) as viena ir nesitvarkau. Skias nereikia. Kai paklausia kas vakarienei, sakau siandien negaminsiu, nupirk ko nors. Tada jau pats nuperka kas jam pagal jegas pagaminti (supjaustyti ir ideti i mikrobange) ir vakarieniaujam taip. Ne kasdien aisku buna, bet karts nuo karto praktikuoju. Tikiuosi po biski itraukti ji bendra ukine veikla.. smile.gif
aagnyte
zaviuosi, jumis, kurios spakliuoja, dazo, plyteles klijuoja, o dar lauko zidinys!!!! Noreciau ir as susimurinti, tikriausiai yra tokia tema kazkur...
Mano vyras nelabai nusisekes buvo, tai teko kelis darbelius paciai padaryti kai laukiausi. Tris dienas prasiau, kad isardytu spinta, nes ja reikejo pervezti. Galiausiai pati neiskentusi isardziau, perveziau ir surinkau. Taip pat ir pasiuvus uzuolaida teko paciai uzkabinti, nes jis kaip uzsuktas kartojo "aha, tuoj"..... dabar su suneliu gyvename pas tevus, tai del vyrisku darbu rupintis nereikia, nors daug ismokau is savo tevelio. Kaip jis sako: "as nieko nemoku", bet daug ka padaro.
O visoms moterims, kurios meta vyrams issuki - vienuolika kartu VALIO!!!!!
Manau, kad ir man ateityje prireiks patarimu apie vyriskus darbus smile.gif
ADREV
QUOTE(aagnyte @ 2010 01 17, 14:34)
zaviuosi, jumis, kurios spakliuoja, dazo, plyteles klijuoja, o dar lauko zidinys!!!! Noreciau ir as susimurinti, tikriausiai yra tokia tema kazkur...
Mano vyras nelabai nusisekes buvo, tai teko kelis darbelius paciai padaryti kai laukiausi. Tris dienas prasiau, kad isardytu spinta, nes ja reikejo pervezti. Galiausiai pati neiskentusi isardziau, perveziau ir surinkau. Taip pat ir pasiuvus uzuolaida teko paciai uzkabinti, nes jis kaip uzsuktas kartojo "aha, tuoj".....  dabar su suneliu gyvename pas tevus, tai del vyrisku darbu rupintis nereikia, nors daug ismokau is savo tevelio. Kaip jis sako: "as nieko nemoku", bet daug ka padaro.
O visoms moterims, kurios meta vyrams issuki - vienuolika kartu VALIO!!!!!
Manau, kad ir man ateityje prireiks patarimu apie vyriskus darbus  smile.gif
*

saunuole 4u.gif
Swallowtail
prie vyrisku darbu priskiriu tuos, kuriuos man, moteriai, fiziskai sunku daryt. Namuose klozetus, vonia, duso kabina sveicia ir plauna vyras, baldus surenka, su graztu grezia vyras. Vynukus kalu pati, nes tai nesudetinga, uzuolaidas pati kabinu, langus vyras valo. Kas dar...na net nezinau, pagal poreiki ka paprasau, ta ir daro smile.gif Cia tikriausiai taip issiauklejau ji tongue.gif
Papildyta:
jebe, sienas daziau ir tapetus klijavau pati su dukrom:)
Jaunelee
Saunuoles visos kas sugeba susitvarkyti su vyriskais darbais, turbut ir as buciau ne pescia jeigu gyvenciau viena blush2.gif Savisky "dresiruoju" jau 13 metu, kantrybes daug reikia, bet rezultatai akivaizdus, tad palinkesiu nenuleisti ranku ir atkakliai prasyti savo antru pusiu, kad isisuktu i buities darbus. O tos kurios neturi antru pusiu, kad susirastu sau gerus draugus ir padejejus 4u.gif Stiprybes jums mamytes, saunuoles esat 4u.gif
lelijabalta1
Mano ir ex vyras (kol gyvenom kartu), ir dabartinis draugas - niekam tikę. Arba reikia zyzti keletą mėnesių arba tenkintis tuo, kaip yra. Pati pasikabinau virtuvėje ir koridoriuje kitą lempą, jei reiktų kambary, tai nežinau, nes ten daugiau laidelių, bet mėginčiau. Esu susitaisiusi batų dėžę, tai nė plaktuko neturėjau, tai buvo toks didokas akmuo (raugintus kopūstus paspaudžiu), tai su tuo ir kaliau,pirštai tai jau kentėjo. Pamenu kai buvau nėščia jau 8 mėn. tai darėmės remontą, tapetavom sienas ir lubas, vyras pasikvietė pagalbos, nu baisu buvo žiūrėti, kaip kreivai jie klijuoja, tai stovėjau susiraukusi, tada vyras sako eik ir pati klijuok, nu taip ir padariau, vyras viršuje lipdė, o aš apačioj su pilvu prilaikydama. Bet užtai po to galėjau grožėtis... biggrin.gif Grindis irgi dažiau pati, visai patiko. Kambario duryse spyną pati pasikeičiau, gabaritai nelabai atitiko, tai teko tą ertmę dar padidinti, tai peiliu ir kaltu skobinėjau, ir pasidariau kaip man reikėjo. Virtuvėj langų rėmus dažiau - vyras išvis nesuprato, kam man to reikia...Vežimėlį, rogutes pati tvarkydavau, jei vaikam koks žaislas nebeveikia, tai atsuku, pažiūriu, kokį laidelį sukabinu ir valio. Šiaip mano mama irgi be vyro daug metų gyvena, tai dar vaikystėj iš jos ir išmokau, o ji tai ir maišytuvus pati taisydavo, ir remontus pačios visuomet darėm... Karts nuo karto baldus perstumdau pati kai nusibosta, taip kaip man patinka. Tai va - nėra to blogo kas neišeitų į gerą 4u.gif
tik drugelis
Kai prireke, tai ismokau visokiu darbu. Ir jau nebeskirstau darbus i moteriskus ar vyriskus. Skirtau darbus pagal tai, kaip skubiai reikia juos atlikti lotuliukas.gif
Aisku, kartais prireikia ir profesionalu pagalbos, bet tada kai jau visai-visai-nu-visai nesusitvarkau doh.gif
Upjora
QUOTE(tik drugelis @ 2010 02 26, 22:02)
Kai prireke, tai ismokau visokiu darbu. Ir jau nebeskirstau darbus i moteriskus ar vyriskus. Skirtau darbus pagal tai, kaip skubiai reikia juos atlikti lotuliukas.gif 
Aisku, kartais prireikia ir profesionalu pagalbos, bet tada kai jau visai-visai-nu-visai nesusitvarkau doh.gif
*

Toks jausmas,kad apie mane parašėt ax.gif Viską,beveik...moku pasidaryti ir nematau tame bėdos,bet jau kai turėsiu vyrą(tikiuosi,kad sutiksiu jį savo gyvenime),tai jau pati jokių "vyriškų" darbų nebedirbsiu. smile.gif
tik drugelis
QUOTE(Salkauske @ 2010 02 27, 01:05)
Toks jausmas,kad apie mane parašėt  ax.gif Viską,beveik...moku pasidaryti ir nematau tame bėdos,bet jau kai turėsiu vyrą(tikiuosi,kad sutiksiu jį savo gyvenime),tai jau pati jokių "vyriškų" darbų nebedirbsiu. smile.gif
*

Linkiu 4u.gif
mimi1
QUOTE(Salkauske @ 2010 02 27, 01:05)
Toks jausmas,kad apie mane parašėt  ax.gif Viską,beveik...moku pasidaryti ir nematau tame bėdos,bet jau kai turėsiu vyrą(tikiuosi,kad sutiksiu jį savo gyvenime),tai jau pati jokių "vyriškų" darbų nebedirbsiu. smile.gif
*

butu svajoniu vyras - linkiu jums tokkio
Upjora
QUOTE(tik drugelis @ 2010 02 27, 00:29)
Linkiu 4u.gif
*

QUOTE(mimi1 @ 2010 02 27, 11:19)
butu svajoniu vyras - linkiu jums tokkio
*

Ačiū.
saulės spindulėlis
Na turim mes ta tetuka, bet kas is to, kad jis super geras statybininkas, stato namus, ir darbe ir pas tevus viska kas susije su statybom, remontais, yra nepakeiciams, bet namie... doh.gif ar kur kokia vini ikalt, ar ka paklijuot, ar siaip kas, viska darausi pati. Na nieko neismanau nei apie elektra, nei apie santechnika(nors karta kai klozetas p[radejo leisti vandeni, as pati ji sutavrkiau, nes tamsta zadejo tai padaryti ryt, kaip ir viska visada doh.gif ). Bet kai prireikia kokio elektriko ar santechniko, kvieciu ji as, viska kas yra nutike, nors nieko neismanau, taip pat aiskinu as doh.gif . Jam mat geda kitam vyrui sakyti, kad cia kazko nenusimano doh.gif
garbanota 123
as ir pritariu ,mano tete vidaus apdaila atlieka dirba labai gerai giria ji ,o jau namie sakes viska mum su mama tavrkyt reik .Man daugiausiai nervu kainuoja masina ,kaip reik gedimus nustatyt ir tt zyst reik visu kad elementariausius dalykus padarytu doh.gif pagti jau daug ismokau apie masinas smile.gif
*GALATĖJA*
Cia kaip toj patarlej: batsiuvys be batu. Manasis irgi pas tevus ir lauko zidinius sumurijes ir euroremontus atlikes, bet namuose puse metu nepriprasau kad elementariai siena nudazytu. g.gif Kur cia nesiimsi pati darytis? O pati nudazyciau, butu pats pirmas kritikas.
tik drugelis
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2010 06 02, 16:48)
Cia kaip toj patarlej: batsiuvys be batu. Manasis irgi pas tevus ir lauko zidinius sumurijes ir euroremontus atlikes, bet namuose puse metu nepriprasau kad elementariai siena nudazytu.  g.gif Kur cia nesiimsi pati darytis? O pati nudazyciau, butu pats pirmas kritikas.
*

Tegul kritikuoja, svarbu paciai kad patiktu mirksiukas.gif
Karusia
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2010 06 02, 15:48)
Cia kaip toj patarlej: batsiuvys be batu. Manasis irgi pas tevus ir lauko zidinius sumurijes ir euroremontus atlikes, bet namuose puse metu nepriprasau kad elementariai siena nudazytu.  g.gif Kur cia nesiimsi pati darytis? O pati nudazyciau, butu pats pirmas kritikas.
*

aš namuose irgi pasidariau remontą pati tongue.gif netgi sienos skyles (įskilusi siena) susitvarkiau. o atėjusiems kritikams (atsirado mat irnesakyk.gif ) iš karto pareiškiu - pirmas sukritikavęs eina tvarkyti sekančio kampo. namuose juk visada atsiranda ką sutvarkyti, ar ne?
Alls
Bet ar gerai, kad pačios viską imamės daryti? g.gif Vyrams gi labai patogu - valgis skalbiniai, namų tvarkymas, o dar jei ir kalsim, dažysim pačios - tai ką vyrai veiks? ax.gif
Netaikau kam nors konkrečiai - tiesiog kilo tokios mintys paskaičius diskusiją.....

Aš irgi dažnai darau ir vyriškus darbus (ir net didžiuodavausi tuo), bet dabar kai susimąsčiau, tai kažkaip nesąžininga gaunasi...
Riole
labas merginos, pasidalinsiu ir as savo patirtimi kaip tvarkausi su vyriskais darbais...mano vyro nebuna pusantro menesio, ir tris savaites buna namie...bet zinote kaip sakant zakon podlasty, viskas pradeda gest butent tada kai jis isvyksta..taigi tecio neturiu, brolis dar jaunas - taigi vyrisku darbu is artimiausiu nera ko prisiprasyti kad padarytu...bandziau kalbinti vyro draugus kad retkarciais man pagelbetu, deja ju zmonos kazkaip keistai pradejo i mane ziuret...taigi nubliovusi kelis marsus ir saves pagailejusi...as pradejau tvarkytis pati..zodziu pirma buvo, kad sroginedavo man lemputes, na cia buvo lengviausia , nupirkau ir nors kaip bijojau nusitrenkti, laikiau ta lempute su ranksluosciu, taigi isukau pati ir dabar as sitoj srity ase ...toliau kimsosi man unitazas ir vonia...na aiskumo delei pasakysiu kad gyvenu nuomuojamam bute senos statybos ir vamzdziu uzsikisimai cia daznas reiskinys...taigi kai buvo mirtinai uzsikise issikvieciau per namo pirmininka santechnika kad man pravalytu, o toliau esu prisipirkusi kurmio atsargu ,ir jei tik bando kimstis pilu tiek kiek negaila, kad tik pramustu...dar naudoju kartsa vandeni su muilu ir su pompa darbuojuosi kol suveikia (geras sportas gaunasi), aisku buna kad per viena kart nesuveikia, tada susinervinusi palieku ir po poros trejetos val darba tesiu..niu zodziu kazkaip su tuo tvarkausi...kiek sunkiau buvo su masina...nupirko vyras masiniuka, apdraude kasko ir tik spejo isvykti, man kazkoks svolacius (kitaip nepavadinsi) nubreze ir ilenke vieno sono abejes dureles...tai va masina neatsirakino, plius dar kauke priliesta taigi streso man ten buvo...bet siaip ne taip susipratau paskambinti policijai, tada kazkaip savaime viskas issisprende..issikvieciau draudima, tas i servisa ir masina sutvarkyta...bet tas ivykis isejo i nauda del to, kad as perskaiciau kasko draudimo sutarti ir dabar kiekvienu atveju, kai nezinodavau kas yra masinai kviesdavau kasko avarine tarnyba ar kaip ten ji...taigi padeda uzvesti masina, atrakinti jei nesugebi, uzkrauti akumuliatoriu ir netgi benzino atveza jei pasibaige..zodziu as tuo paketu naudojuosi pilnai...aij dar del akumuliatoriu uzvedimo ziema, jei mirtinai greitai reikia, o avarines kartais tenka ilgiau palaukti..tada puikiai tinka issikviesti taxi, atvaziuoja uzveda ir tik 10 lt paima...taip kas dar...aij televizorius gedo kelis kartus tai dabar jau turiu meistra etatini...o paskutiniu metu esu savo televizoriui prigrasinus, jei dar karta suges, sakiau mesiu ji lauk ir pirksiu nauja..tai tfu tfu tfu netgi puse metu su juo bedu neturiu lotuliukas.gif tai va mergaites, kolkas taip ir tvarkausi ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.