Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek leisti vaikui gerti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
augustella
sveikos mamytes,

jums gerai,kai jusu vaikai daug geria,nu gal keturi litrai ir nelabai normalu.bet kaip jau cia buvo pamineta,gal del to kad is buteliuko su soske, visu pirmu.o visu antra,gal labai saldu.Maniskei as ir sulciu,ir vandens ir pienuko,ir kompoto, ir arbatos su cukrumi duodu,ir sulciu specialiai nuperku,tai stovi jos atidarytos keleta dienu ir tenka ispilt.bet jei per diena isgeria 2 puodelius, ir tai neisgeria tiek kartais.tai jau cia didelis pasiekimas,cia ir su sriubom,2 puodeliai.poto per prievarta reikia girdyt,ar su sauksteliu,ar su svirkstu.ka tada daryt,kai negeria. doh.gif maniske nuo pat pirmu dienu draugavo su buteliuku,bet kai sukako metai gal biski daugiau,as jai daviau gert is stiklines.dabar kai gulejom ligoninej,nepadejo nei buteliukai su soske,nei su snapeliais jokiais,ir tai nupirkau dviguba stiklinele,tai gal siek tiek pagerino situacija,bet kai nenori,tai nieko neikisi.
vakare.lt
QUOTE(augustella @ 2007 01 02, 16:01)
sveikos mamytes,
jums gerai,kai jusu vaikai daug geria
maniske nuo pat pirmu dienu draugavo su buteliuku,bet kai sukako metai gal biski daugiau,as jai daviau gert is stiklines.dabar kai gulejom ligoninej,nepadejo nei buteliukai su soske,nei su snapeliais jokiais,ir tai nupirkau dviguba stiklinele,tai gal siek tiek pagerino situacija,bet kai nenori,tai nieko neikisi.
*

Panasi ir musu situacija verysad.gif as dziaugiuosi, kad ji is vis papraso gerti, nes kai neisgerdavo per diena nors 2 buteliuku sulciu, tai zviegdavom nuo uzkietejusiu viduriuku, kai tik pradejo gerti daugiau skysciu, tos probemos nebeliko ax.gif
4 l tikrai per daug, bet geriau, kai daugiau geria ir su sveikata viskas tvarkoj, nei kai reikia lakstyt su saukstu ar svirkstu ir siulyti per jega mirksiukas.gif
mamytee
mano mažius nuo 6mėn.taip įsimylėjo buteliuką iki dabar. bigsmile.gif o gere tai irgi daug,pastoviai su bonkute laksto,tik va vandens nelabai mėgsta,sprinksta truputį.pampersus ir tenka dažniau keist,nes poto vos ir panesa toki sunkų lotuliukas.gif su sveikata viskas gerai,o kad daug gere nemanau kad yra blogai. 4u.gif
edisada
Kad skysčių daug reik ir pati įsitikinau: buvo kvapas atsiradęs nemalonus vien dėl trūkumo. Būk gudras, įkišk tų skysčių kaip nori, būna neima ir viskas doh.gif Tai puodelis visada šalia.
ingan
pas mumis irgi ta problema apie 3l isgeria per para,arbateliu,nat.sulciu.galvojau,kad blogai,bet ziuriu nieko baisaus nera.manau,jis geriau zino kiek jam reikia.plius,daba ziema,sildymas,sausas oras namie,tai ir reikalauja organizmas. biggrin.gif
ingridatam
na maniskis irgi didelis gerikas smile.gif ka beipilsi i buteliuka...sulciu, arbatos, kompoto, kisieliaus...viska geria. Ir buteliuko nepades tol, kol jis nebus tuscias smile.gif
nePadori
Pastebejau, kad mano mergike zymiai daugiau geria kai buna namuose, o pas senelius kai gyvena keleta dienu ta igeria vos ne dvigubai maziau doh.gif Tai priejau isvados, kad musu oras sausesnis, pas mus silciau uz tai jinai ir geria mazdaug 3 litrus per diena ax.gif
Žana B
as tai duodu tiek kiek vaikas nori
kristal
Musu mazei 8 men. Ji nelabai nori gerti skyscius verysad.gif Per diena susidaro kokie 300ml Manau tai labai mazai, bet niekaip nepriverciu jos atsigerti, keli gurksniai ir viskas g.gif
O dabar dar ir MP atsisake, tai visai liudna... Patarkite ka daryti
rut
geriaMP vanduo nepatinka schmoll.gif vakarais dar misinuka
fana
QUOTE(kristal @ 2007 02 24, 20:01)
Musu mazei 8 men. Ji nelabai nori gerti skyscius  verysad.gif  Per diena susidaro kokie 300ml Manau tai labai mazai, bet niekaip nepriverciu jos atsigerti, keli gurksniai ir viskas  g.gif
O dabar dar ir MP atsisake, tai visai liudna... Patarkite ka daryti
*

Gal galima isygyti koki nauja idomu podelį ar buteliuka iš kurio vaikus bus smagu gerti nors ir paprasta vandenuką smile.gif
kristal
QUOTE(fana @ 2007 02 27, 10:03)
Gal galima isygyti koki nauja idomu podelį ar buteliuka iš kurio vaikus bus smagu gerti nors ir paprasta vandenuką smile.gif
*

Tai kad ji pas mane nuo gimimo is buteliuko negeria schmoll.gif , nuo 6 men tik is Avent Magic puodelio geria (MP, vandenuka) arba is paprasto puodelio, tik va vis tiek daug neisgeria doh.gif verysad.gif pagerai truputi ir sukasi - suprask "nebenoriu"
kristinka
na pas ms tai sunus labai daug geria,o mazoji ir labai mazai,net labai mazai verysad.gif
dange
QUOTE(baltic*girl @ 2005 06 12, 23:13)
Netiesa, kad galima gerti neribota kieki skysciu. Uzsieny net yra atvejis, kai aukle dave vaikui gerti kiek jis norejo, o tas numire... Nesu gydytoja ir nezinau tiksliu issireiskimu, bet medicinoje tokiu atveju pasitaike nemazai. Gaunasi atvirkstinis variantas dehidratacijai. Kazkas atsitinka smegenims. Gal kas tures daugiau informacijos siuo klausimu.

Siaip 2 litrai skysciu yra vidutinio suaugusiojo zmogaus norma rolleyes.gif Skysciai skaiciuojami ne tik geriamieji, bet ir kurie yra vaisiuose, darzovese, kt. Grynas vanduo gal ir sveikiausia, bet is skaitytu straipsniu susidariau ispudi, kad butent gryno vandens didelis kiekis, isgertas vienu metu, yra pavojingiausias unsure.gif
*

Hipervolemija ir smegenų edema g.gif Tiesą sakant sunkiai įsivaizduoju situaciją, kad sveikas vaikas galėtų išgerti tokį skysčių kiekį, kuris būtų pavojingas jo sveikatai ar gyvybei. schmoll.gif Yra tam tikros ligos ar būklės, kai didelis skysčių kiekis gali būti pavojingas, bet normaliomis aplinkybėmis, nemanau, kad taip gali atsitikti.
Margarita 25
manau, kad nereikia riboti, as tai duodu kiek nori gert.
Alantė
Maniškė geria kiek nori, bet šiaip mažai geria skysčių.
vyšniux
Manoji isgeria labai daug skysciu per diena,bet manau,kad tai sveikintina rolleyes.gif .Jausciau nerima del to,kad negertu,o kad geria daug tai tik dziaugiuos smile.gif
torasama
Mažajai visada paruoštas puodelis su vandenuku, kurį ji bet kada pasiima ir pati atsigeria. Pati maitinau iki 1,4m. nuolat ir naktimis ir dieną. Taciau nutraukus maitinimą skysčiu, poreikis pasikeitė ir tik prieš einant miegoti atsigerdavo keletą gurkšniu,, daugiau geria, kai pavalgo mėsytės, sausainiu, tada puodelis ištuštėja akimirksniu mirksiukas.gif kadangi niekada nedaviau gerti iš buteliuko, o perėjom prie puodelio (toks su snapeliu) tai vaikas atsigeria tiek kiek reikia. O buteliukas manau tai tik savotiška nusiraminimo priemonė, kaip ir čiulptukas. Tad rodos kiek įpilsi tiek išgers g.gif . Tai tik mano nuomonė mirksiukas.gif
Luana
maniškė dar geria MP (2-3 kartus per dieną), o šiaip arbatytės, vandenuko ar sulčių geria tiek kiek nori, jos gertuvė (puodukas su snapeliua) visalaik būna pasiekiamoje vietoje ir ištroškusi gali atsigert thumbup.gif
Kam
O manoji kaip tik is tu mazai gerenciu tai as jai vis pasiulau o ji jei nori gurksteli nenori ne o seip pienuka tai geriam ryte ir pries miega o daugiau tai arbateles ar sultys bet seip tai ji nemegeja dauk gert O del to man ir neramu bet gi nepriversi vadinas tiek tenori
_Ligitukas_
Aš tai manau kiek vaikas nori tiek tegul ir geria, kai nenori tai ir neįkiši, o jai nori reiškia reikia, ir net mišinuko, padarau daugiau , o kai jau nenori patys išsitraukia buteliuką.
Estrella...
Vaikui reikia duoti gerti tiek kiek jis nori,o ypač karštomis dienomis rolleyes.gif
Wildberry
Mano dukryte labai daug geria pastoviai turiu arbatytes,ar sulciu isipylus buteliukan kai tik manau kad nori duodu,arba pati pasiima buteliuka ir atsigeria biggrin.gif
2 litrus skysciu tikrai per para isgeria g.gif
Braškutė
geria kiek nori kol atsigeria, manau skysciu organizmui reikia smile.gif
Heaven
Aš nekontroliuoju kiek gerti,kad tik per mažai žiūriu nebūtų,o jei daugiau išgeria tai labai gerai,nes turi daug skysčių suvartoti vaikai,o ypač kai karšta 4u.gif
tytuka
Nereikia skysciu riboti, isvis labai gerai, kad geria. O pieno tai iki 500 ml tinkama norma.
Austre 123
Maniškiai geria kiek nori neriboju
2006
QUOTE(estrella @ 2007 05 27, 08:19)
Vaikui reikia duoti gerti tiek kiek jis nori,o ypač karštomis dienomis  rolleyes.gif
*

sutinku, kai buvo silta ir maniske gerdavo laaabai daug, atsalo - apsiramino trupuciuka, bet vistiek geria nemazai
tutifruti
reikia duoti tiek kiek nori 4u.gif
vilma*
As irgi uz tai kad reikia duoti tiek kiek nori.
Tik mano nuomone gal svarviau pareguliuoti ka geria.
Jei karstom dienom ar siaip maniskis geria daug as jam duodu tik virinta vandeni. Ir atsigeria jo geriau, o sulciu ar kitu saldziu gerimu gali isgerti daug ir neatsigerti.
zuasta
Maniškis irgi geria daug
Tuana
QUOTE(zuasta @ 2007 07 13, 13:43)
Maniškis irgi geria daug
*

o kiek turi omeny daug mirksiukas.gif
maniskis pvz apie 1,5l smile.gif ar tai daug bigsmile.gif
*Lina*
kiek nori tiek duodu smile.gif
zuasta
QUOTE(gicikami @ 2007 07 14, 00:46)
o kiek turi omeny daug  mirksiukas.gif
maniskis pvz apie 1,5l  smile.gif  ar tai daug  bigsmile.gif
*

Maniškis irgi apie 1,5l. Man atrodo per daug g.gif .
ferral
nematavau kiek isgeria bet per dienele tai isgeria nemazai g.gif bet nemanau kad tai labai blogai
Kajune
Duodu kiek tik nori, neriboju rolleyes.gif
ERVInga
Saviškiui duodu tiek kiek nori ir kada nori. Pagrinde virinta vandeniuką...
Agnyte...
QUOTE(rrrxxx @ 2005 01 19, 17:14)
Turiu klausimeli.
Mano pupa prieš užmigant (pietu ir nakčiai) išgeria po 250 ml. pieniuko. Jai jau 1,7m. Močiute sako kad per daug duodu. Be to visa diena geria tai sulčių tai arbatytės.
Ar reikia riboti gėrimų kiekį?
*

tikrai skysciu per daug nebus, nebent nespesite i tualeta begioti lotuliukas.gif o siaip tik dziaukis, jog ji geria! mes turim priesingu bedu-neimanoma nieko isiulyt. o daktare sake, kai buvome apsilankyti 10men, jog tokio amziaus vaikas turetu per para butinai isgerti 800ml skysciu
*grazuolyte*
Oi doh.gif maniškiai irgi labai daug daug geria. Tad stengiuosi duoti vandenuką arba minerelinio.
Arsua32
Maniskis kartais geria daug, o kartais labai mazai doh.gif Neriboju, geria tiek, kiek nori, kartais prigeria tiek, kad net pilvelis kliuksi lotuliukas.gif
dangausvaivorykste
Mano sunus per diena isgeria labai daug arbatos,kakavos ar miau pienuko as vis masciau kad prigeria ir nieko nevalgo bet jis ir geriair valgo.Tad iskilo klausimas ar gerai kad vaikas per diena isgeria daug daug skysciu?
Tanitaa
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 09 14, 21:42)
Mano sunus per diena isgeria labai daug arbatos,kakavos ar miau pienuko as vis masciau kad prigeria ir nieko nevalgo bet jis ir geriair valgo.Tad iskilo klausimas ar gerai kad vaikas per diena isgeria daug daug skysciu?
*

Jei ir geria gerai, ir valgo, tai manau, kad gerai viskas tada. Mano vaikas geria tiek kiek nori, ypatingai greitai išgeria sultytes skiestas, 150 ml per vieną kartą, jei duodu paprasto virinto vandenėlio, tai išgeria mažiau ax.gif
Gyvačiukas
Manoji irgi labai daug geria,aš neriboju
sarafea
Maniske nuo mazens labai daug gere ir geria.Sake daktare normalu biggrin.gif Vieni nori kiti ne,kiek nori tiek ir duodu blush2.gif
*sony*
maniškis taip pat daug geria,visur vaikšto su buteliuku ir vis patraukia po truputį lotuliukas.gif
ritmetelis
mes ir visur keliaujam su buteliuku, nakti isgeriam apie 240ml ir dar pries miegeli tiek pat ax.gif , taciau ryte tik prabude niamu prasom 4u.gif
inga-uk
duociau ir visa litra jei tik gertu, o dabar jei kokia diena isgeria 40 ml tai labai gerai, o dazniausiai tai max 20 ml per visa para blink.gif
Danielle
Sveikos smile.gif . Perskaičius jūsų mintis nusiraminau,nes maniškė irgi labai daug geria. Ir man gyd.sakė,kad tai normalu. O darželyje nusistebėjo g.gif . Dukrytė geria vandenį, dar duodu kokios nors arbatytės. Pieno nemėgsta schmoll.gif .
Ode
Mano sūnus (be mėnesio 1,5 metukų) daug geria: gali kokias 2-3 stiklines per vieną kartą. Nesvarbu, ar pienas, ar vanduo, ar dar kas. Valgo irgi gerai. Visada maniau, kad daug skysčių - geriau, nei per mažai. Bet va mūsų senelė, visą gyvenimą pradirbusi pediatrijos sesute, patarė pasitikrinti kraują ir šlapimą, nes didelis troškulys gali būti diabeto požymis... unsure.gif
Basic
Ooo skysčių mes naudojam tikrai labai daug, geriam ir arbata ir piena ir jogurto gerimus, ir kompota ir pparasta virinta vandenuką, smile.gif o kiek išregia tiksliai vaikas na net neskaičiavau, g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.