augustella
2007 01 02, 15:01
sveikos mamytes, jums gerai,kai jusu vaikai daug geria,nu gal keturi litrai ir nelabai normalu.bet kaip jau cia buvo pamineta,gal del to kad is buteliuko su soske, visu pirmu.o visu antra,gal labai saldu.Maniskei as ir sulciu,ir vandens ir pienuko,ir kompoto, ir arbatos su cukrumi duodu,ir sulciu specialiai nuperku,tai stovi jos atidarytos keleta dienu ir tenka ispilt.bet jei per diena isgeria 2 puodelius, ir tai neisgeria tiek kartais.tai jau cia didelis pasiekimas,cia ir su sriubom,2 puodeliai.poto per prievarta reikia girdyt,ar su sauksteliu,ar su svirkstu.ka tada daryt,kai negeria.  maniske nuo pat pirmu dienu draugavo su buteliuku,bet kai sukako metai gal biski daugiau,as jai daviau gert is stiklines.dabar kai gulejom ligoninej,nepadejo nei buteliukai su soske,nei su snapeliais jokiais,ir tai nupirkau dviguba stiklinele,tai gal siek tiek pagerino situacija,bet kai nenori,tai nieko neikisi.
vakare.lt
2007 01 05, 15:06
QUOTE(augustella @ 2007 01 02, 16:01) sveikos mamytes, jums gerai,kai jusu vaikai daug geria maniske nuo pat pirmu dienu draugavo su buteliuku,bet kai sukako metai gal biski daugiau,as jai daviau gert is stiklines.dabar kai gulejom ligoninej,nepadejo nei buteliukai su soske,nei su snapeliais jokiais,ir tai nupirkau dviguba stiklinele,tai gal siek tiek pagerino situacija,bet kai nenori,tai nieko neikisi. Panasi ir musu situacija  as dziaugiuosi, kad ji is vis papraso gerti, nes kai neisgerdavo per diena nors 2 buteliuku sulciu, tai zviegdavom nuo uzkietejusiu viduriuku, kai tik pradejo gerti daugiau skysciu, tos probemos nebeliko  4 l tikrai per daug, bet geriau, kai daugiau geria ir su sveikata viskas tvarkoj, nei kai reikia lakstyt su saukstu ar svirkstu ir siulyti per jega
mamytee
2007 01 09, 16:55
mano mažius nuo 6mėn.taip įsimylėjo buteliuką iki dabar.  o gere tai irgi daug,pastoviai su bonkute laksto,tik va vandens nelabai mėgsta,sprinksta truputį.pampersus ir tenka dažniau keist,nes poto vos ir panesa toki sunkų  su sveikata viskas gerai,o kad daug gere nemanau kad yra blogai.
edisada
2007 01 10, 19:46
Kad skysčių daug reik ir pati įsitikinau: buvo kvapas atsiradęs nemalonus vien dėl trūkumo. Būk gudras, įkišk tų skysčių kaip nori, būna neima ir viskas  Tai puodelis visada šalia.
pas mumis irgi ta problema apie 3l isgeria per para,arbateliu,nat.sulciu.galvojau,kad blogai,bet ziuriu nieko baisaus nera.manau,jis geriau zino kiek jam reikia.plius,daba ziema,sildymas,sausas oras namie,tai ir reikalauja organizmas.
ingridatam
2007 01 11, 13:55
na maniskis irgi didelis gerikas  ka beipilsi i buteliuka...sulciu, arbatos, kompoto, kisieliaus...viska geria. Ir buteliuko nepades tol, kol jis nebus tuscias
nePadori
2007 01 16, 21:52
Pastebejau, kad mano mergike zymiai daugiau geria kai buna namuose, o pas senelius kai gyvena keleta dienu ta igeria vos ne dvigubai maziau  Tai priejau isvados, kad musu oras sausesnis, pas mus silciau uz tai jinai ir geria mazdaug 3 litrus per diena
as tai duodu tiek kiek vaikas nori
kristal
2007 02 24, 18:01
Musu mazei 8 men. Ji nelabai nori gerti skyscius  Per diena susidaro kokie 300ml Manau tai labai mazai, bet niekaip nepriverciu jos atsigerti, keli gurksniai ir viskas O dabar dar ir MP atsisake, tai visai liudna... Patarkite ka daryti
geriaMP vanduo nepatinka  vakarais dar misinuka
QUOTE(kristal @ 2007 02 24, 20:01) Musu mazei 8 men. Ji nelabai nori gerti skyscius  Per diena susidaro kokie 300ml Manau tai labai mazai, bet niekaip nepriverciu jos atsigerti, keli gurksniai ir viskas O dabar dar ir MP atsisake, tai visai liudna... Patarkite ka daryti Gal galima isygyti koki nauja idomu podelį ar buteliuka iš kurio vaikus bus smagu gerti nors ir paprasta vandenuką
kristal
2007 03 05, 11:28
QUOTE(fana @ 2007 02 27, 10:03) Gal galima isygyti koki nauja idomu podelį ar buteliuka iš kurio vaikus bus smagu gerti nors ir paprasta vandenuką  Tai kad ji pas mane nuo gimimo is buteliuko negeria  , nuo 6 men tik is Avent Magic puodelio geria (MP, vandenuka) arba is paprasto puodelio, tik va vis tiek daug neisgeria  pagerai truputi ir sukasi - suprask "nebenoriu"
kristinka
2007 04 25, 23:49
na pas ms tai sunus labai daug geria,o mazoji ir labai mazai,net labai mazai
QUOTE(baltic*girl @ 2005 06 12, 23:13) Netiesa, kad galima gerti neribota kieki skysciu. Uzsieny net yra atvejis, kai aukle dave vaikui gerti kiek jis norejo, o tas numire... Nesu gydytoja ir nezinau tiksliu issireiskimu, bet medicinoje tokiu atveju pasitaike nemazai. Gaunasi atvirkstinis variantas dehidratacijai. Kazkas atsitinka smegenims. Gal kas tures daugiau informacijos siuo klausimu. Siaip 2 litrai skysciu yra vidutinio suaugusiojo zmogaus norma  Skysciai skaiciuojami ne tik geriamieji, bet ir kurie yra vaisiuose, darzovese, kt. Grynas vanduo gal ir sveikiausia, bet is skaitytu straipsniu susidariau ispudi, kad butent gryno vandens didelis kiekis, isgertas vienu metu, yra pavojingiausias  Hipervolemija ir smegenų edema  Tiesą sakant sunkiai įsivaizduoju situaciją, kad sveikas vaikas galėtų išgerti tokį skysčių kiekį, kuris būtų pavojingas jo sveikatai ar gyvybei.  Yra tam tikros ligos ar būklės, kai didelis skysčių kiekis gali būti pavojingas, bet normaliomis aplinkybėmis, nemanau, kad taip gali atsitikti.
Margarita 25
2007 04 27, 11:03
manau, kad nereikia riboti, as tai duodu kiek nori gert.
Maniškė geria kiek nori, bet šiaip mažai geria skysčių.
vyšniux
2007 05 08, 19:07
Manoji isgeria labai daug skysciu per diena,bet manau,kad tai sveikintina  .Jausciau nerima del to,kad negertu,o kad geria daug tai tik dziaugiuos
torasama
2007 05 10, 13:13
Mažajai visada paruoštas puodelis su vandenuku, kurį ji bet kada pasiima ir pati atsigeria. Pati maitinau iki 1,4m. nuolat ir naktimis ir dieną. Taciau nutraukus maitinimą skysčiu, poreikis pasikeitė ir tik prieš einant miegoti atsigerdavo keletą gurkšniu,, daugiau geria, kai pavalgo mėsytės, sausainiu, tada puodelis ištuštėja akimirksniu  kadangi niekada nedaviau gerti iš buteliuko, o perėjom prie puodelio (toks su snapeliu) tai vaikas atsigeria tiek kiek reikia. O buteliukas manau tai tik savotiška nusiraminimo priemonė, kaip ir čiulptukas. Tad rodos kiek įpilsi tiek išgers  . Tai tik mano nuomonė
maniškė dar geria MP (2-3 kartus per dieną), o šiaip arbatytės, vandenuko ar sulčių geria tiek kiek nori, jos gertuvė (puodukas su snapeliua) visalaik būna pasiekiamoje vietoje ir ištroškusi gali atsigert
O manoji kaip tik is tu mazai gerenciu tai as jai vis pasiulau o ji jei nori gurksteli nenori ne o seip pienuka tai geriam ryte ir pries miega o daugiau tai arbateles ar sultys bet seip tai ji nemegeja dauk gert O del to man ir neramu bet gi nepriversi vadinas tiek tenori
_Ligitukas_
2007 05 26, 19:44
Aš tai manau kiek vaikas nori tiek tegul ir geria, kai nenori tai ir neįkiši, o jai nori reiškia reikia, ir net mišinuko, padarau daugiau , o kai jau nenori patys išsitraukia buteliuką.
Estrella...
2007 05 27, 07:19
Vaikui reikia duoti gerti tiek kiek jis nori,o ypač karštomis dienomis
Wildberry
2007 05 28, 00:17
Mano dukryte labai daug geria pastoviai turiu arbatytes,ar sulciu isipylus buteliukan kai tik manau kad nori duodu,arba pati pasiima buteliuka ir atsigeria  2 litrus skysciu tikrai per para isgeria
Braškutė
2007 06 07, 19:26
geria kiek nori kol atsigeria, manau skysciu organizmui reikia
Aš nekontroliuoju kiek gerti,kad tik per mažai žiūriu nebūtų,o jei daugiau išgeria tai labai gerai,nes turi daug skysčių suvartoti vaikai,o ypač kai karšta
Nereikia skysciu riboti, isvis labai gerai, kad geria. O pieno tai iki 500 ml tinkama norma.
Austre 123
2007 07 02, 21:53
Maniškiai geria kiek nori neriboju
QUOTE(estrella @ 2007 05 27, 08:19) Vaikui reikia duoti gerti tiek kiek jis nori,o ypač karštomis dienomis  sutinku, kai buvo silta ir maniske gerdavo laaabai daug, atsalo - apsiramino trupuciuka, bet vistiek geria nemazai
tutifruti
2007 07 11, 21:04
reikia duoti tiek kiek nori
As irgi uz tai kad reikia duoti tiek kiek nori. Tik mano nuomone gal svarviau pareguliuoti ka geria. Jei karstom dienom ar siaip maniskis geria daug as jam duodu tik virinta vandeni. Ir atsigeria jo geriau, o sulciu ar kitu saldziu gerimu gali isgerti daug ir neatsigerti.
QUOTE(zuasta @ 2007 07 13, 13:43) o kiek turi omeny daug maniskis pvz apie 1,5l  ar tai daug
kiek nori tiek duodu
QUOTE(gicikami @ 2007 07 14, 00:46) o kiek turi omeny daug maniskis pvz apie 1,5l  ar tai daug  Maniškis irgi apie 1,5l. Man atrodo per daug  .
nematavau kiek isgeria bet per dienele tai isgeria nemazai  bet nemanau kad tai labai blogai
Duodu kiek tik nori, neriboju
ERVInga
2007 07 20, 20:31
Saviškiui duodu tiek kiek nori ir kada nori. Pagrinde virinta vandeniuką...
Agnyte...
2007 09 08, 00:51
QUOTE(rrrxxx @ 2005 01 19, 17:14) Turiu klausimeli. Mano pupa prieš užmigant (pietu ir nakčiai) išgeria po 250 ml. pieniuko. Jai jau 1,7m. Močiute sako kad per daug duodu. Be to visa diena geria tai sulčių tai arbatytės. Ar reikia riboti gėrimų kiekį? tikrai skysciu per daug nebus, nebent nespesite i tualeta begioti  o siaip tik dziaukis, jog ji geria! mes turim priesingu bedu-neimanoma nieko isiulyt. o daktare sake, kai buvome apsilankyti 10men, jog tokio amziaus vaikas turetu per para butinai isgerti 800ml skysciu
*grazuolyte*
2007 09 12, 11:00
Oi  maniškiai irgi labai daug daug geria. Tad stengiuosi duoti vandenuką arba minerelinio.
Arsua32
2007 09 13, 12:36
Maniskis kartais geria daug, o kartais labai mazai  Neriboju, geria tiek, kiek nori, kartais prigeria tiek, kad net pilvelis kliuksi
dangausvaivorykste
2007 09 14, 20:42
Mano sunus per diena isgeria labai daug arbatos,kakavos ar miau pienuko as vis masciau kad prigeria ir nieko nevalgo bet jis ir geriair valgo.Tad iskilo klausimas ar gerai kad vaikas per diena isgeria daug daug skysciu?
Tanitaa
2007 09 15, 11:32
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 09 14, 21:42) Mano sunus per diena isgeria labai daug arbatos,kakavos ar miau pienuko as vis masciau kad prigeria ir nieko nevalgo bet jis ir geriair valgo.Tad iskilo klausimas ar gerai kad vaikas per diena isgeria daug daug skysciu? Jei ir geria gerai, ir valgo, tai manau, kad gerai viskas tada. Mano vaikas geria tiek kiek nori, ypatingai greitai išgeria sultytes skiestas, 150 ml per vieną kartą, jei duodu paprasto virinto vandenėlio, tai išgeria mažiau
Gyvačiukas
2007 10 16, 18:42
Manoji irgi labai daug geria,aš neriboju
sarafea
2007 10 16, 20:13
Maniske nuo mazens labai daug gere ir geria.Sake daktare normalu  Vieni nori kiti ne,kiek nori tiek ir duodu
maniškis taip pat daug geria,visur vaikšto su buteliuku ir vis patraukia po truputį
ritmetelis
2007 10 18, 23:55
mes ir visur keliaujam su buteliuku, nakti isgeriam apie 240ml ir dar pries miegeli tiek pat  , taciau ryte tik prabude niamu prasom
inga-uk
2007 11 03, 20:04
duociau ir visa litra jei tik gertu, o dabar jei kokia diena isgeria 40 ml tai labai gerai, o dazniausiai tai max 20 ml per visa para
Danielle
2007 11 04, 13:48
Sveikos  . Perskaičius jūsų mintis nusiraminau,nes maniškė irgi labai daug geria. Ir man gyd.sakė,kad tai normalu. O darželyje nusistebėjo  . Dukrytė geria vandenį, dar duodu kokios nors arbatytės. Pieno nemėgsta  .
Mano sūnus (be mėnesio 1,5 metukų) daug geria: gali kokias 2-3 stiklines per vieną kartą. Nesvarbu, ar pienas, ar vanduo, ar dar kas. Valgo irgi gerai. Visada maniau, kad daug skysčių - geriau, nei per mažai. Bet va mūsų senelė, visą gyvenimą pradirbusi pediatrijos sesute, patarė pasitikrinti kraują ir šlapimą, nes didelis troškulys gali būti diabeto požymis...
Ooo skysčių mes naudojam tikrai labai daug, geriam ir arbata ir piena ir jogurto gerimus, ir kompota ir pparasta virinta vandenuką,  o kiek išregia tiksliai vaikas na net neskaičiavau,
|
|