Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nutrauktas mamos pienas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Boruzeee
sveikos mamytes smile.gif
noreciau jusu pagalbos ar bent patarimo, bandysiu papasakoti savo situacija, mano dukrytei 10 dienu. is pradziu pienuko neturejau, bet veliau atsirado ir maitindavau kas 2-3 val viena karta s vienos kruties kita kart is kitos na iseidavo 4-6val tarpas (vienai). pries kelias dienas nusitraukiau is abieju vienu metu ir pastebejau,kad nuo to laiko man eme daugeti pieno labai sparciai, tiesiog nesulaukiu maitinimo pasidaro guziukai ir turiu nusitraukti, as vis dar stengiuosi viena maitinima is vienos kita is kitos, bet jei maitinu kas 2-3val kitoj pusej susidaro guzeliai ir turiu nusitrakti, jei dukryte dar miega.
Taigi kaip jus susireguliavot pieno ''kieki'', jei taip galima pavadinti, kad nereiketu nutraukineti ir kad guziukai nesusidarinetu, nes labai bijau kad po tu guziuku nebutu kokio mastito verysad.gif na nezinau ar aiskiai viska aprasiau, klauskit smile.gif
gile:)
QUOTE(Boruzeee @ 2011 04 05, 18:03)
*

Turejau tokia pacia "beda" tai darydavau taip: mazutei duodavau viena kruti po to kita (abu pieno bankus po truputi atlaisvindavo smile.gif)(svori jinai normaliai priaugdavo). Svarbu nelaisti pilnai istustinti kruties, nes tuomet ima gamintis daugiau pienelio. Jeigu neiseina taip tai bandyk tik vos vos nutraukti (jokiu budu viso neistraukinek), trauk tiek, kad pasidarytu minkstesne krutis, kad nejaustum verzimo, bet tik ne visa.
Aisku jeigu atsiradines guziukai tai reikia istraukineti, kad neatsirastu mastitas, bet dar labai mazai laiko po gimdymo tai tikrai viskas po 2-3 sav. turetu nusistoveti i gera puse.

Sekmes
Boruzeee
gile:) labai dekui reiks isbandyti 4u.gif

ativel
QUOTE(Boruzeee @ 2011 04 08, 10:53)
gile:)  labai dekui reiks isbandyti 4u.gif
*

Mano mazei 3 men. Pirmus du men, daviau paciai valgyti ir dar traukdavau sui pientraukiu, kad tik daugiau pienuko pasigamintu. Kiek kartu valgo - tiek traukiu. Pritraukta piena kitu maitinimu sumaitindavau. Trecia men, pati tik valgo ir svorio mazai priaugo. Ir kaip tai paaiskinti, kad turejo pienuko but labai labai daug. Net nesuprantu kiek is tikruju jo turiu verysad.gif
Skirmux
Sveikos mamytes, gaila, kad si tema neaktyvi. Joje radau daug naudingos informacijos, kuri padejo man ismaitinti vaikeli iki 3 men nutrauktu savo pienu. Siandien sedziu ir mastau, gal vistik nebetraukti daugiau ir duoti misinuka, nes nebegaliu daugiau..Nebeturiu laiko niekam. I save bijau ir pasiziureti veidrodyje, didzioji dukryte visiskai viena per dienas kambaryje sedi, nes net neturiu laiko i lauka iseit ar su ja pazaist. Vis traukiu, plaunu, maitinu ir vel nuo pradziu..Vyras sako, kad su manim nebeimanoma kalbetis, nes as vis rekiu, mane viskas nervina. Pas mane niekas nebeateina ir as niekur nebeiseinu. Traukimas pradzioj trukdavo apie 1.5-1 val. dabar jau greiciau - apie 40 min. ir tai tik 100 ml is abieju krutu. Gerai, kad mano vaikas daugiau ir nesuvalgo..Vaiko maitinimas man tapo kosmaru, o turetu buti dziaugsmas..Vis tikiuosi, kad ryt begs pienas greiciau, ir bus jo daugiau. Jau 2 men taip. Kazin, ar dar tiketis? Gal kam taip buvo?
ativel
QUOTE(Skirmux @ 2011 05 01, 13:46)
Sveikos mamytes, gaila, kad si tema neaktyvi. Joje radau daug naudingos informacijos, kuri padejo man ismaitinti vaikeli iki 3 men nutrauktu savo pienu. Siandien sedziu ir mastau, gal vistik nebetraukti daugiau ir duoti misinuka, nes nebegaliu daugiau..Nebeturiu laiko niekam. I save bijau ir pasiziureti veidrodyje, didzioji dukryte visiskai viena per dienas kambaryje sedi, nes net neturiu laiko i lauka iseit ar su ja pazaist. Vis traukiu, plaunu, maitinu ir vel nuo pradziu..Vyras sako, kad su manim nebeimanoma kalbetis, nes as vis rekiu, mane viskas nervina. Pas mane niekas nebeateina ir as niekur nebeiseinu. Traukimas pradzioj trukdavo apie 1.5-1 val. dabar jau greiciau - apie 40 min. ir tai tik 100 ml is abieju krutu. Gerai, kad mano vaikas daugiau ir nesuvalgo..Vaiko maitinimas man tapo kosmaru, o turetu buti dziaugsmas..Vis tikiuosi, kad ryt begs pienas greiciau, ir bus jo daugiau. Jau 2 men taip. Kazin, ar dar tiketis? Gal kam taip buvo?
*

Dieve, kaip as jus suprantu. Kai as traukdavausi pienuka, reikedavo 13 - 14 val. su traukimais, valgymais, plovimais ir dar duodavau (.). Bijau pagalvoti, kad vel reiktu traukti. As traukdavau apie 30 - 40 min. Pritraukdavau irgi gera 100 ml. Dabar valgo is (.) ir kaip gera thumbup.gif O kodel jus traukiat? Neima? As traukiau, nes ji pilnai neiisvalgydavo, mazai slapinosi is pradziu ir norejau, kad pienelis daugiau gamintusi. Pirmomis savaitemis pritraukiau tik 40 ml is abieju krutu. Sakyciau, kad pienuko dabar daug neturiu, nes per 3 men. priiaugom 400 gr. verysad.gif Dabar zadinu naktimis, kad tik valgytu ir viskas bus gerai. Mergaite labai spardosi ir yra nepikta. Tikiuosi, kad si menesi priiaugsim daugiau rolleyes.gif
Skirmux
QUOTE(ativel @ 2011 05 03, 14:59)
Dieve, kaip as jus suprantu. Kai as traukdavausi pienuka, reikedavo 13 - 14 val. su traukimais, valgymais, plovimais ir dar duodavau (.). Bijau pagalvoti, kad vel reiktu traukti. As traukdavau apie 30 - 40 min. Pritraukdavau irgi gera 100 ml. Dabar valgo is (.) ir kaip gera thumbup.gif O kodel jus traukiat? Neima? As traukiau, nes ji pilnai neiisvalgydavo, mazai slapinosi is pradziu ir norejau, kad pienelis daugiau gamintusi. Pirmomis savaitemis pritraukiau tik 40 ml is abieju krutu. Sakyciau, kad pienuko dabar daug neturiu, nes per 3 men. priiaugom 400 gr.  verysad.gif  Dabar zadinu naktimis, kad tik valgytu ir viskas bus gerai. Mergaite labai spardosi ir yra nepikta.  Tikiuosi, kad si menesi priiaugsim daugiau rolleyes.gif
*

Mano vaikai svorio nepriauginejo. Pirmas vaikas per 3 savaites net gimimo svorio nepriaugo, tai si karta stebejom svori. Istorija kartojosi-per men 300 g su misinio pagalba. Daktare patare po maitinimo (.)(.) nutraukti likusi piena ir primaitinti. Be to vaikui prasidejo stiprus pilvo skausmai- patraukdavo pora gurksniu is (.) ir pradedavo klykti, taip ir likdavo nevalges, pradejo smirdet acetonu man, o ir kruties is vis nebeprisileido. Is buteliuko valge lengviau, tik i pabaiga pradeda raitytis ir verkslent (dar ir dabar taip). Man neliko nieko kita, kaip tik visai nutraukinet ir girdyt. Tada per men 800g thumbup.gif Ryt sversim, ziuresiu kiek si men bus. Naktim man beveik nesikelia valgyt arba valgo 1 karta. Nezadinu ir jei nesikelia pieno netraukiu. Noreciau ir as, kad valgytu is (.), bet jauciu, kad nebezinotu ka su ja daryti.
ativel
Kokia panasi istorija. Man su pirma irgi taip buvo - svorio nieko nepriiaugom. Liepe traukti piena ir duoti. Jo neuzteko ir traukiau su rankom ir greitai nuleidau rankas. Valgem po 2 men. misiniuka. verysad.gif Uztat antraja norejau labiau maitinti - isigijau pientrauki ir diena - nakti traukiau. Pirma menesi gavo ir pieno, ir misiniuko. Antra menesi gavo viena karta per para apie 130 ml. misiniuko. Veliau pati valgo is (.). Priaugo 400 gr per men. Dabar duodu 1 karta misiniuko apie 100 ml., kad svorio priaugtu per 2 savaites daugiau. As taip tikiuosi smile.gif
Kai po savaites pasisversime, matysim kiek busim priauge. Gal nebereiks vel misiniuko. Man gydytoja liepe 3.5 men. valgyti koses. As sugalvojau, kad per anksti ir tas 2 savaites valgysim. Sunku apsispresti, bet mamos tikrai geriau zino ko jos aukseliui reikia, ar uztenka maistelio. Mano manymu, mano aukseliui uztenka, nes nera pikta ir neverkia. Ir dabar pavalgusi, mane kalbina biggrin.gif
Skirmux
QUOTE(ativel @ 2011 05 03, 19:51)
Kokia panasi istorija. Man su pirma irgi taip buvo - svorio nieko nepriiaugom. Liepe traukti piena ir duoti. Jo neuzteko ir traukiau su rankom ir greitai nuleidau rankas. Valgem po 2 men. misiniuka. verysad.gif  Uztat antraja norejau labiau maitinti - isigijau pientrauki ir diena - nakti traukiau. Pirma menesi gavo ir pieno, ir misiniuko. Antra menesi gavo viena karta per para apie 130 ml. misiniuko.  Veliau pati valgo is (.). Priaugo 400 gr per men. Dabar duodu 1 karta misiniuko apie 100 ml., kad svorio priaugtu per 2 savaites daugiau. As taip tikiuosi smile.gif
Kai po savaites pasisversime, matysim kiek busim priauge. Gal nebereiks vel misiniuko. Man gydytoja liepe 3.5 men. valgyti koses. As sugalvojau, kad per anksti ir tas 2 savaites valgysim. Sunku apsispresti, bet mamos tikrai geriau zino ko jos aukseliui reikia, ar uztenka maistelio. Mano manymu, mano aukseliui uztenka, nes nera pikta ir neverkia. Ir dabar pavalgusi, mane kalbina biggrin.gif
*

Na mes jau pasisvere, vel 800g thumbup.gif. Ir mums siule obuoliuko pradet ragaut virto ar garuose patroskinto, bet mums tik 3 men neseniai suejo, manau per anksti. Be to sake i vaika paziurejus matosi, kad jam maisto uztenka, nes darosi vis apvalesnis ir siaip toks linksmas. Ir tas vel suteikia jegu toliau traukti, kai vakar jau maniau pasiduosiu. Dar daktare sake pabandyti kruti siulyt, bet ir pati abejojo ar jis nores is buteliuko iprates jau. Laikykimes mamukai, kantrybes kantrybes ir dar karta kantrybes, ir kad musu vaikuciai augtu sveikuciai 4u.gif
madrugada
QUOTE(Skirmux @ 2011 05 04, 16:33)
Na mes jau pasisvere, vel 800g  thumbup.gif. Ir mums siule obuoliuko pradet ragaut virto ar garuose patroskinto, bet mums tik 3 men neseniai suejo, manau per anksti. Be to sake i vaika paziurejus matosi, kad jam maisto uztenka, nes darosi vis apvalesnis ir siaip toks linksmas. Ir tas vel suteikia jegu toliau traukti, kai vakar jau maniau pasiduosiu. Dar daktare sake pabandyti kruti siulyt, bet ir pati abejojo ar jis nores is buteliuko iprates jau. Laikykimes mamukai, kantrybes kantrybes ir dar karta kantrybes, ir kad musu vaikuciai augtu sveikuciai  4u.gif
*

smagu, kad augat 4u.gif
aš savo pirmąją maitinau nusitraukinėdama. Vienas kartas trukdavo maždaug 40min, pritraukdavau gal iki 16ml, ryte daugiau. Traukiau iš pradžių po 8 kartus per parą, vėliau mažinau, nes važiavo stogas. Žodžiu... jei situacija labai sunki, traukimas užima daug laiko, tai bandyčiau kombinuot su mišiniu. Man tai buvo pirmas vaikas, tai galėjau sau šiek tiek leist tą "pramogą" - draugavimą su pientraukiu n valandų per dieną, bet kai yra daugiau vaikų, tai ir jiems dėmesio reikia, ir taip stresą dėl brolio/sesers atsiradimo išgyvena..
Neatsimenu tiksliai, kaip ir kada mažinau tą MP, tik žinau, kad pusės metų traukiau 4 kartus, mažiukė gaudavo kelias porcijas mišinio ir kelias MP. Pienas pradėjo drastiškai mažėt, kai sumažinau gal iki 3 traukimų per parą, iki tol laikydavos maždaug panašiai. Išmaitinau iki 13 mėn., aišku, pabaigoj tebuvo likus 1 porcija mp per dieną, bet vis šis tas smile.gif
Juliuxs
QUOTE(Skirmux @ 2011 05 04, 16:33)
Na mes jau pasisvere, vel 800g  thumbup.gif. Ir mums siule obuoliuko pradet ragaut virto ar garuose patroskinto, bet mums tik 3 men neseniai suejo, manau per anksti. Be to sake i vaika paziurejus matosi, kad jam maisto uztenka, nes darosi vis apvalesnis ir siaip toks linksmas. Ir tas vel suteikia jegu toliau traukti, kai vakar jau maniau pasiduosiu. Dar daktare sake pabandyti kruti siulyt, bet ir pati abejojo ar jis nores is buteliuko iprates jau. Laikykimes mamukai, kantrybes kantrybes ir dar karta kantrybes, ir kad musu vaikuciai augtu sveikuciai  4u.gif
*

Laikykis,saunuole tu friends.gif As va jau devintas menuo mazaja maitinu nutrauktu pienu - neeme man ji krutines nuo pirmos dienos,speneliai niekam tike pas mane... Su pirmaja ta pati istorija buvo,tai pasidaviau po menesio,o sykarta buvau grieztai nusiteikusi maitint MP,taip ir padariau ax.gif Pirmi trys menesiai pragariski tikrai,nieko daugiau praktiskai ir neveiki,kaip trauki trauki trauki,plauni plauni plauni,maitini maitini maitini doh.gif Bet paskui sparciai lengveja - ir pienukas lengviau ir greiciau traukiasi,o ir maitinimu po truputi mazes.Dabar piena traukiu tik 3k/para - uztenka pilnai dukrytei,nes 3k valgo kieta maista,tai pienas tik vakare/nakti ir ryte kazkiek. Taip,kad jau nebedaug liko vargt,paskui dziaugsiesi,kad mazyliui davei viska ka geriausio 4u.gif
Skirmux
Aciu, mamytes, uz palaikyma 4u.gif Vakar vel buvo trukusi kantrybe. Svenciau savo jubiliejini gimtadieni, priemiau svecius, o pati uz pientraukio ir traukti doh.gif Tiek visus ir temaciau biggrin.gif Bet va siandien paskaitau SM ir toliau darbuojuosi, jusu palaikymas tikrai suteikia jegu nepasiduot smile.gif
donna bella
Aš tik mėnesį maitinau, ir net dėl to nepergyvenu, nes nieko negali padaryti, jei to pieno nėra, jei vaikas neramus, mano atvejis toks buvo, dieną naktį, apvalią parą klykdavo nevalgydavo dėl pilvo pūtimo, o jei ir pavalgydavo viską atpildavo. Nuo nuovargio ir nemigos, nebesigamino pienas, ir ką? Ir viskas gerai, nei mano vaikas serga nei ką, čia juodas mitas, kad vaikai kurie yra maitinami krūtimi neserga, o priešingu atveju serga, visiška nesąmonė. Čia tas žindimas juodai sureikšmintas, mano mama mano brolį maitino pienu, o manęs ne, aš niekada nesirgau, o brolis iš ligoninės neišeidavo iki 3 metų.
laukianti29
daug ką galima padaryti, jei pieno nedaug. Ir svarbus jis, pasiskaitykite mokslinius straipsnius,PSO rekomendacijas. Ir kažkokia skriauda turbūt likus,jei dabar specialiai ateinate į žindančių temą ir rašinėjate,kad MP ne toks jau ir svarbus doh.gif
Viksva x
Sveikos,
as turiu tokia beda: mano suneliui dabar 6 paros. kita savaite BUTINAI turesiu eiti tvarkyti danties. Force mojore atsitiko sad.gif Svarstau, kaip daryti su pienu: kiek reikia pieno 1 kartui 10 dienu kudikiui? kaip daryti, jei noriu nusitraukti dalimis, t.y., per diena surinkti reikiama kieki? Kaip su pientraukio ir indelio sterilumu? ar kiekviena karta imti atskira indeli? Bet tada buis daug indeliu po kelis lasus... g.gif Patarkit. Aciu smile.gif
grazina37
QUOTE(Viksva x @ 2011 07 08, 22:32)
Sveikos,
as turiu tokia beda: mano suneliui dabar 6 paros. kita savaite BUTINAI turesiu eiti tvarkyti danties. Force mojore atsitiko sad.gif Svarstau, kaip daryti su pienu: kiek reikia pieno 1 kartui 10 dienu kudikiui? kaip daryti, jei noriu nusitraukti dalimis, t.y., per diena surinkti reikiama kieki? Kaip su pientraukio ir indelio sterilumu? ar kiekviena karta imti atskira indeli? Bet tada buis daug indeliu po kelis lasus...  g.gif Patarkit. Aciu  smile.gif
*

bet ar butina pieneli nutraukti,pamaitink pries isvaziuodama ir 2 valandas turetu ismiegoti,nebent toli turi vaziuoti blush2.gif ,nevisi mazyliai iskarto moka gerti is buteliuko,tai priziurinciam zmogui gali pridaryti tik bedos,geriausia vezkis kartu ,lauke silta ,tai leliuka gali lauke pasaugoti,jei bus daug zmoniu ,tai galesi ir pamaitinti reikalui esant
vixen
na mano mazyle puikiai valgo is kruties pati,bet kaupiu atsargas,nes tai ten tai ten reikia islekti.nzn ar gerai darau: ne kiekviena maitinima,kas antra ar reciau maitindama is vienos kruties tuo paciu metu su pientraukiu traukiu piena is kitos,nes tada ir traukiasi lengviau,daugiau issitraukia.
Dont_worry_be_happy
sveikos mamytes 4u.gif turiu ir as klausimeli: savo mergyte visad maitinu krutimi,bet dabar turesiu islekti keliom valandelem,tai galvoju kaip su tuo nutraukimu. reikia tiesiog nutraukti i buteliuka ir palikti kambario temperaturoj?tada pries maitinant papildomai sildyti nereikia? g.gif
Vasarele
QUOTE(Dont_worry_be_happy @ 2011 08 01, 11:09)
sveikos mamytes 4u.gif  turiu ir as klausimeli: savo mergyte visad maitinu krutimi,bet dabar turesiu islekti keliom valandelem,tai galvoju kaip su tuo nutraukimu. reikia tiesiog nutraukti i buteliuka ir palikti kambario temperaturoj?tada pries maitinant papildomai sildyti nereikia? g.gif
*

Galima palikti kambario temperatūroj jei trumpam laikui, o galima ir dėti į šaldytuvą, nes prieš maitinant vis tiek reiktų truputį pašldyti
Dont_worry_be_happy
QUOTE(Vasarele @ 2011 08 01, 12:11)
Galima palikti kambario temperatūroj jei trumpam laikui, o galima ir dėti į šaldytuvą, nes prieš maitinant vis tiek reiktų truputį pašldyti
*

eh, o kaip reikia sildyti?kad uzvirtu ir atvestu ar neleisti uzvirti?niekad neesu susidurus...nezinau nei kokios temperaturos turi buti pienelis.. doh.gif
Orma
QUOTE(Dont_worry_be_happy @ 2011 08 01, 11:21)
eh, o kaip reikia sildyti?kad uzvirtu ir atvestu ar neleisti uzvirti?niekad neesu susidurus...nezinau nei kokios temperaturos turi buti pienelis.. doh.gif
*

mane irgi domina sitas dalykas smile.gif noriu pradeti pratinti prie buteliuko, tai pat kaupti atsargas, nes rugseji griztu i mokslus smile.gif
Vasarele
Pienukas turi būti kūno temperatūros, t.y. 37 laipsnių, užlašinus ant rankos neturi jaustis nei šilumos nei šalčio. Pašildyt iki tokios temperatūros galima su buteliukų šildytuvu arba tiesiog dubenėlyje su karštu vandeniu.
dominyka123
o maniškis va atsisakė valgyt mano pienuką iš buteliuko , bandžiau porą kartų, netraukia ir tiek... ax.gif
Obelėlė
Labas vakaras,
labai prasau padekit, pasakykit, kaip nusitraukti piena. niekaip negaliu, maigau maigau tas krutis, o daugiausia iseina nusitraukti 40ml. ka daryti? unsure.gif
nmante
QUOTE(Obelėlė @ 2011 08 05, 22:56)
Labas vakaras,
labai prasau padekit, pasakykit, kaip nusitraukti piena. niekaip negaliu, maigau maigau tas krutis, o daugiausia iseina nusitraukti 40ml. ka daryti?   unsure.gif
*

jei reik nelabai skubiai,patariu nusipirkti pientrauki,as naudoju Avent-puikus dalykas.

O siaip,kiek man rode,jei paciai trauktis,reiktu prie pet speneliu aureoles krasto spausti...kaip as supartau.
Obelėlė
QUOTE(nmante @ 2011 08 05, 22:57)
jei reik nelabai skubiai,patariu nusipirkti pientrauki,as naudoju Avent-puikus dalykas.

O siaip,kiek man rode,jei paciai trauktis,reiktu prie pet speneliu aureoles krasto spausti...kaip as supartau.
*

problema ta kad as turiu avent pientrauki ir rankom mazdaug isivaizduoju kaip traukt bet kad nebega, ranka uztirpsta kol nusitraukiu 40ml
o kai bandau nusitraukti peintraukiu tai spenelis tampa juodas (sumusu pusles)
nmante
QUOTE(Obelėlė @ 2011 08 05, 23:07)
problema ta kad as turiu avent pientrauki ir rankom mazdaug isivaizduoju kaip traukt bet kad nebega, ranka uztirpsta kol nusitraukiu 40ml
o kai bandau nusitraukti peintraukiu tai spenelis tampa juodas (sumusu pusles)
*

na,as nusitraukiu apie 60ml,galima butu ir daugiau gal,bet jau ranka pavargsta.
Ar visad taip mazai nusitraukia,nes buna,kad ten kazkas blogai sudeta,tai ir traukimo gero nera,pastebejau,kad kai slapiai viska sudedu,gerai traukia.
Obelėlė
QUOTE(nmante @ 2011 08 05, 23:11)
na,as  nusitraukiu apie 60ml,galima butu ir daugiau gal,bet jau ranka pavargsta.
Ar visad taip mazai nusitraukia,nes buna,kad ten kazkas blogai sudeta,tai ir traukimo gero nera,pastebejau,kad kai slapiai viska sudedu,gerai traukia.
*

cia per kancias nusitraukiu tiek, o kai slapiai sudedu pientrauki tai jis be galo girgzda
nmante
sunku kazka tada pasakyti...o kaip pati jauti,ar yra krutyse pienuko?
Obelėlė
QUOTE(nmante @ 2011 08 05, 23:16)
sunku kazka tada pasakyti...o kaip pati jauti,ar yra krutyse pienuko?
*

Pieno yra, ypac nakti, tai mazyle net springsta.o dienom tai ciulpia ir ciulpia, galvoju naktim nusitraukinesiu ir dienom duosiu ta pienuka..
nmante
QUOTE(Obelėlė @ 2011 08 05, 23:19)
Pieno yra,  ypac nakti, tai mazyle net springsta.o dienom tai ciulpia ir ciulpia, galvoju naktim nusitraukinesiu ir dienom duosiu ta pienuka..
*

tuomet ,matyt,problema pientraukyje,kazka,galbut,blogai sudedi,arba brokuotas jis...is mano pazystamu,visos,kurios turejo,nebuvo problemu su juo.
Obelėlė
QUOTE(nmante @ 2011 08 05, 23:23)
tuomet ,matyt,problema pientraukyje,kazka,galbut,blogai sudedi,arba brokuotas jis...is mano pazystamu,visos,kurios turejo,nebuvo problemu su juo.
*

paskaitau mamu pokalbiu kad per 10-15 min nusitraukia po 120 ml tai net pavydu skaityt, o man neisieina unsure.gif
Juoda Orchidėja
Bandyk pries nutraukiant ismasazuoti kruti ir tada traukti,atsipalaiduok.man buna,kad kokias kelias minutes traukiu,o nebega,ir tik po kurio laiko "uzsipompuoja" 4u.gif
Basic
pažystama sake jog reikia traukti piena kas 3val o jus kas kiek traukiat?
ativel
QUOTE(Basic @ 2011 08 22, 11:27)
pažystama sake jog reikia traukti piena kas 3val o jus kas kiek traukiat?
*

As tai traukdavau diena kas 3 val. Traukdavau po kiekvieno valgymo - nesvarbu ar diena - naktis. Per para traukdavau apie 8 kartus, tai ir iseitu kas 3 val. blush2.gif O jei kas nors sutrukdydavo, tada ir kas 2 val., nes labai norejau, kad pienuko daugetu. Bet galiu pasakyti, kad nors ir labai naktimis norejau miego, bet labai saziningai darbavausi. Ir galiu tik pasidaziaugti, kad ir dabar pienelio turiu smile.gif
Valmiera
QUOTE(ativel @ 2011 08 23, 14:27)
As tai traukdavau diena kas 3 val. Traukdavau po kiekvieno valgymo - nesvarbu ar diena - naktis. Per para traukdavau apie 8 kartus, tai ir iseitu kas 3 val.  blush2.gif  O jei kas nors sutrukdydavo, tada ir kas 2 val., nes labai norejau, kad pienuko daugetu. Bet galiu pasakyti, kad nors ir labai naktimis norejau miego, bet labai saziningai darbavausi. Ir galiu tik pasidaziaugti, kad ir dabar pienelio turiu smile.gif
*

Aš naktimis netraukiu pienuko jau gal nuo 5 mėn. ir pienuko tikrai nė kiek nesumažėjo mirksiukas.gif . Tiesiog ryte nutraukiu dvigubą porciją.
ativel
QUOTE(Valmiera @ 2011 08 23, 17:22)
Aš naktimis netraukiu pienuko jau gal nuo 5 mėn. ir pienuko tikrai nė kiek nesumažėjo mirksiukas.gif . Tiesiog ryte nutraukiu dvigubą porciją.
*

As traukiau tik pirmus 2 men., veliau mergaite valgo pati is (.). Valgo kada nori ir kiek thumbup.gif
Aibi
Skubiai dovanojam mamos piena.
Atsiemimo vieta Grigiskes.
Gimdymas ivyko 2011.08.25
Galim duot viena karta per para.
Salyga MEDELA pieno maiseliai.

TEL: 868559887
Basic
QUOTE(Valmiera @ 2011 08 23, 17:22)
*

aš nakti traukiu viena, du kartus kaip išeina bet irgi tarpas 3 valandas, buvo tokia situacija jog pradėjo žiaurei skaudėti dešinia krūti paskui praejo o ir pienuko sumažejo.. būtent toj krūti.
linute&D
Man taip pat budavo sunku nusitraukt pieneli, kankindavausi kol gerai uztaikydavau krutine, kol pasidarydavo vakumas. O pasirodo, pries uzdedent pientrauku (mano AVENT) reikia pirstu nubraukt link vidaus ta gumele, prie kuriuos glaudziasi krutine, kad gerai priglusti prie pacio pientraukio. Turbut aiskiai parasiau... smile.gif
ad23
Sveikutės. permečiau temute, bet lyg nemačiau. Tai klausimėlis ar normalu palikus pienelį šaldytuve jo nusistovėjimas, na gaunas toks viršuj sluoksnis, kaip paprastam pienuke grietinėlės?
Vasarele
QUOTE(ad23 @ 2011 09 20, 12:17)
Sveikutės. permečiau temute, bet lyg nemačiau. Tai klausimėlis ar normalu palikus pienelį šaldytuve jo nusistovėjimas, na gaunas toks viršuj sluoksnis, kaip paprastam pienuke grietinėlės?
*

Tikrai taip biggrin.gif
ad23
QUOTE(Vasarele @ 2011 09 20, 12:24)
Tikrai taip  biggrin.gif
*

oj dėkui labai neramu pasidar4, tai dar klausimėlis toks ar galima pienelį maišyti, na jei pvz nutrauka per kelis kartus ir galima vienu metu duoti ar reikia atskirai? Ir ar galima sumaišius laikyti šaldytuve?
Košė-Malošė
ad23, 4u.gif
http://www.pradzia.org/istraukto-motinos-u...ieno-saugojimas
ad23
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 09 20, 21:28)

ačiū labai labai wink.gif
Basic
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 09 20, 20:28)

koks geras straipsnis ačiukas
mokka
Mielos mamytės smile.gif taip išėjo, kad savo panelę maitinau nutrauktu pienu iki metų. Šešis mėnesius vien tik pienu, o po to po truputį įvesdavau įvairesnį maistą. Nežinau, ar ką nors galėčiau patarti, nes tada veikiau intuityviai, nebuvo nei tiek informacijos, nei kas galėtų ką nors patarti. Bet supratau vieną, bent jau man - pieno nutraukimas jokiu būdu neturi vykti susinervinus, susirūpinus - ar čia nusitrauksiu, ar čia nenusitrauksiu... ramiai, be panikos, galvojant apie mažylį ir su šypsena. Ir, jei nenusitrauksiu, reiškia šį kartą pavalgys mišinuko. (Nors pas mane tokių kartų buvo gal vienas lotuliukas.gif ) O dar visi vaikai mylimi, nesvarbu, ar jie maitinami MP, ar mišinuku. Aišku, geriausiai MP, bet jei nėra tokios galimybės, jei jau viskas išbandyta, tai tikrai nereikia savęs graužti. Dar vienas dalykas, kurį praktikavau - kokias 10-15 minučių prieš pieno nutraukimą išgerdavau šilto skysčio - pieno, arbatos, arbatos su pienu. Čia buvo kaip ritualas - atsisėsdavau su puodeliu, atsipalaiduodavau, muzikos malonios klausiausi, su mergina savo bendravau. O po to prie proceso smile.gif beje, pientraukiai man neprigijo, traukdavau tik rankomis. Iš karto sakau - nei auklės, nei močiučių nebuvo. Išaugom patys smile.gif
Dar. Nusitraukdavau pieną prieš einant miegot (apie 11), po to kokią 4-6 val, o dieną traukdavau dažniau.
Sėkmės visoms. Pieno nutraukimas nėra nei baisus, nei sudėtingas, jis tiesiog kitoks maitinimosi būdas smile.gif 4u.gif
n-e-r-i
Sveikos, maitinu savo mažylę krūtimi jau 8mėn ir labai džiaugiamės. Bet tenka grįžti į mokslus. Tai dabar suku galvą kaip pasielgti... Gal kas esate su panašia situacija susidūrusios ir galėsite patarti.

Išvažiuoju kartą per savaitę visai dienai ir su mažyle nesimatom 12h sad.gif Pamaitinu išvažiuodama ir grįžus. Tačiau tame tarpe dar būna 3-4 valgymai. O man pačiai krūtys tiesiog sprogsta nuo pieno sad.gif Tai teko nusitraukti ir išpilti lauk. O tuo tarpu mažylė valgė namie mišinuką... Kažkaip negerai...

Dabar galvoju ar negalima būtų man nusitraukti pieno, visą dieną laikyti rankinėje (keliauju, todėl apie šaldytuvą galiu tik svajoti), o grįžus užšaldyti šaldiklyje kitai savaitei maitinimui... Ar čia nerealu taip? Pieno nešiojimas kokias 6val rankinėje mane neramina...

Kitas variantas savaitės bėgyje bandyti nusitraukti. Bet tarp maitinimų nelabai daug pas mane telieka sad.gif Tektų kaupti po truputį. O išvažiavus nusitraukti pieną ir išpilti lauk? O ir ar nesutriks pieno gamyba?

Ką galėtumėte patarti?
lina_karc
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 09 26, 22:35)
Sveikos, maitinu savo mažylę krūtimi jau 8mėn ir labai džiaugiamės. Bet tenka grįžti į mokslus. Tai dabar suku galvą kaip pasielgti... Gal kas esate su panašia situacija susidūrusios ir galėsite patarti.

Išvažiuoju kartą per savaitę visai dienai ir su mažyle nesimatom 12h sad.gif Pamaitinu išvažiuodama ir grįžus. Tačiau tame tarpe dar būna 3-4 valgymai. O man pačiai krūtys tiesiog sprogsta nuo pieno sad.gif Tai teko nusitraukti ir išpilti lauk. O tuo tarpu mažylė valgė namie mišinuką... Kažkaip negerai...

Dabar galvoju ar negalima būtų man nusitraukti pieno, visą dieną laikyti rankinėje (keliauju, todėl apie šaldytuvą galiu tik svajoti), o grįžus užšaldyti šaldiklyje kitai savaitei maitinimui... Ar čia nerealu taip? Pieno nešiojimas kokias 6val rankinėje mane neramina...

Kitas variantas savaitės bėgyje bandyti nusitraukti. Bet tarp maitinimų nelabai daug pas mane telieka sad.gif Tektų kaupti po truputį. O išvažiavus nusitraukti pieną ir išpilti lauk? O ir ar nesutriks pieno gamyba?

Ką galėtumėte patarti?
*

Sveika,
o kodel nutraukta pienuka pylei lauk? Mano berniukui jau greitai bus metukai. pas mane nuo pat gimimo yra ritualas kaupti pieno atsargas saldiklyje. turiu Avent tuos indelius. ju yra desimt, tai jie visuomet ir buna kameroje. ir galiu pasakyti, kad labai dziaugiuosi. va, dalyvavome vestuvese. palikau mazyli parai vyro sesei. ir liuks viskas isejo. vaikui nereikia jokiu misinuku, gauna pienuko. as, zinoma, nusitraukiu tuo laikiu kai ji maitinciau, bet ta pienuka jau ispylinejau. ir siaip jei isienu susitikti su draugem, vyras visuomet gali vaikuciui duoti mamos pienuko. thumbup.gif
kai buni isvykusi, zinoma, kad turi nusitraukineti, nes tuomet organizmas gaus signala, kad nebera paklausos. kaip zinia, pienukas normalioje temperaturoje gali buti sesias val. As tavo vietoje daryciau taip. kai nusitraukineji isvykoje, ta pienuka ir laikyk rankineje. grizusi sumaitink is buteliuko ta senesni pienuka, o sviezu nusitrauk ir kaupk ir kai busi isvykusi, nereikes mazylei misinuko thumbup.gif mano sunelis misinuko niekada neragavo... as dedu i saldytuva, ir maisau keliu nusitraukimu pienuka i viena inda, kol tas prisikaupia. bet zinoma, pries tai visi indeliai pastovi saldytuve, kad butu vienodai atsale.
Pabandyk ir pamatysi viskas gausis. jei as matau, kad kazkada kita savaite reikes pienuko, tai pvz darau taip. ateina laikas maitinti, reiketu maitinti is desines (.), bet as maitinu is kaires, o pienuka is desines nusitraukiu ir i saldytuva thumbup.gif
Sekmes tau ir tavo dukrytei 4u.gif
n-e-r-i
Labai labai ačiū už patarimą smile.gif kažkodėl apie tokią paprastą išeitį net nepagalvojau biggrin.gif blush2.gif Aš jau prisiskaičiau apie šaltkrepšius ax.gif bet pasiūlytas varintas manau bus žymiai efektyviau. Dar kartą ačiū drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.