Pries kelis menesius gime pirmoji musu lelia, auga graziai ir gan ramiai, tad as jau ir apie antraji retkarciais pasvajoju
Sveikos
Pries kelis menesius gime pirmoji musu lelia, auga graziai ir gan ramiai, tad as jau ir apie antraji retkarciais pasvajoju
Mano pirmagimė gimė kai buvau antrakursė
QUOTE(Alisa @ 2007 06 13, 13:34) Mano pirmagimė gimė kai buvau antrakursė Mano pirmagimis gimė taip pat kai buvau studentė. Teko iš stacionaro pereiti i neakivaizdinį, paskui tik vaikui sukakus 3 mėn. žygiuoti į darbą. Pradžioje buvo labai sunku. Dabar džiaugiuos, aš jauna mama padariusi karjera, todėl neskubėjome su antru. Jo ir dabar nėra, gal ateity, nors vaikui jau 11m. Aš manau, kad skirtumas tarp vaikų, tai pačios šeimos reikalas.
O as vat kazkodel neperejau i neakivaizdini, man atrodo nebus lengva taip mokytis. Matau kaip drauge karta i savaite vaziuoja i paskaitas, kitas dienas bimbineja ir nelabai ka mokos. O kai paskaitos kasdien, visai kitas reikalas....
Sveikos, mamytes
Nebijokite vaikuciu amziaus skirtumo. Savo pirmaja gimdziau 24m. nes reikejo uzbaigti mokslus. Veliau del seimininiu aplinkybiu ir t.t. nesiryzau antram. Kadangi as augau viena, tai visa laika galvojau kaip negera mano dukrytei. Prasidejo "antra jaunyste"
nuo šeimos priklauso. mano pusbroliui buvo 11 kai pusseserė gimė. kol ta paaugo iki žaidimų, tas jau buvo paauglys. ir tarp vaikų buvo mažai kas bendro. dabar jis jau vedes, pussere dar moksleive -- irgi bendros veiklos mažai.
Panašiai ir man, kai pagimdžiau mano broliui buvo apie 10. Tai mano dukra bus pirmokė, o jis paauglys irgi dar mokykloj, na tai bendro mažai. Abudu augome kaip vienturčiai. Gal tėvams ir gerai daugiau vaikų ir lengviau kai didesnis skirtumas, bet vaikams toks didėlis skirtumas, nežinau, na nebent ant senatvės
QUOTE(astike1966 @ 2007 06 13, 20:04) Sveikos, mamytes Nebijokite vaikuciu amziaus skirtumo. Savo pirmaja gimdziau 24m. nes reikejo uzbaigti mokslus. Veliau del seimininiu aplinkybiu ir t.t. nesiryzau antram. Kadangi as augau viena, tai visa laika galvojau kaip negera mano dukrytei. Prasidejo "antra jaunyste" Nors as tai visada norejau but vienturte, bet nebuvau
gal su amžiaus skirtumu geriau jei vaikai tos pačios lyties. nes paauglys pacanas su darželinuke sese kažin ar barbėm žais. o pvz. dvi sesės vistiek daugiau bendros kalbos rastų.
o šiaip geriau kai vaikai -- kompanionai. nes jei vaikystėj nedraugauja, tai suaugę kažin ar labai bendraus. tas labai matosi ant suaugusių pažįstamų. kur broliai/sesės vaikystėj artimi nebuvo, tai paskui išsiskirsto į skirtingus miestus ar šalis, susitinka tik retkarčiais, o ir tada susitikę bendros kalbos neturi, o jų vaikai auga nepažinodami pusbrolių/pusseserių. QUOTE(Dios @ 2007 06 14, 11:23) gal su amžiaus skirtumu geriau jei vaikai tos pačios lyties. nes paauglys pacanas su darželinuke sese kažin ar barbėm žais. o pvz. dvi sesės vistiek daugiau bendros kalbos rastų. o šiaip geriau kai vaikai -- kompanionai. nes jei vaikystėj nedraugauja, tai suaugę kažin ar labai bendraus. tas labai matosi ant suaugusių pažįstamų. kur broliai/sesės vaikystėj artimi nebuvo, tai paskui išsiskirsto į skirtingus miestus ar šalis, susitinka tik retkarčiais, o ir tada susitikę bendros kalbos neturi, o jų vaikai auga nepažinodami pusbrolių/pusseserių. Teisybe
Aisku, kai pirma dukryte, gal ir nelabai svarbu amziaus skirtumas. Mergaites visviena rupestingesnes. Ir uzaugusios labiau rupintusi broliu nei suauges vyras maza sesute. Kaip minejau didziausia itaka turi auklejimas. Kaip ismokysi vaikus, taip ir rupinsis vienas kitu. Mylimuke, jei turi galimybiu tai ir ilgai nelaukite antrojo mazylio
QUOTE(astike1966 @ 2007 06 14, 13:03) Aisku, kai pirma dukryte, gal ir nelabai svarbu amziaus skirtumas. Mergaites visviena rupestingesnes. Ir uzaugusios labiau rupintusi broliu nei suauges vyras maza sesute. Kaip minejau didziausia itaka turi auklejimas. Kaip ismokysi vaikus, taip ir rupinsis vienas kitu. Mylimuke, jei turi galimybiu tai ir ilgai nelaukite antrojo mazylio Galimybiu yra,tik dar noreciau mokslus baigt
Tarp vaikų 12 m skirtumas. Man tai labai gerai
Pirmagimis, ką čia slėpsi, buvo netyčiukas, studentų vaikas Man pačiai smagu, kad vyresnėlis gali padėti kartais, kad ir valgyt gaminant, jei staiga mažajai labai prisireikia dėmesio. Nežinau ar sugebėčiau su dviem pametinukais
pas mus antra ir trecias planuoti, mes norejom ir mums geriausia atrode kad tarp pirmo ir antro butu kazkur 4 metai skirtumas, o tarp antro ir trecio jau daugiau - sesi
Ko gero tėvams lengviau, kai skirtumas tarp vaikų didesnis. Bet vaikams, manau, kad smagiau, kai amžiaus skirtumas nėra didelis. Nors mūsų giminėje yra šeima, kur tarp vaikų 15 metų skirtumas. Ir kai gimė vyresniam broliui (paauglys 15 metų) sesė pagaliau, jis buvo (ir yra
QUOTE(Surfinija @ 2007 06 18, 23:07) Ko gero tėvams lengviau, kai skirtumas tarp vaikų didesnis. Bet vaikams, manau, kad smagiau, kai amžiaus skirtumas nėra didelis. Nors mūsų giminėje yra šeima, kur tarp vaikų 15 metų skirtumas. Ir kai gimė vyresniam broliui (paauglys 15 metų) sesė pagaliau, jis buvo (ir yra Na o mano klasiokei,kai buvo 17metu, gime sesyte, bet pastebejau, kad ji ja priziuredavo daug daugiau nei mama. Visur kartu. Man tai atrodo nera gerai, kad tevai vyresniems uzkrauna vaikus, pacioj paauglystej, kai reikia dziaugtis laisve, jie turi sedet su jaunesniais broliais/seserimis.
O taip! Vaikus auginti - tėvų reikalas, o ne brolių ir seserų. Vaikai turi turėti vaikystę. Jie augins savo vaikus, kai ateis tam laikas.
QUOTE(Surfinija @ 2007 06 19, 20:41) O taip! Vaikus auginti - tėvų reikalas, o ne brolių ir seserų. Vaikai turi turėti vaikystę. Jie augins savo vaikus, kai ateis tam laikas. Be abejonių
auginam antrą sūnų jam už kelių mėn.bus metai,vyresnėliui 10 metų,toks sutapimas,kad abu gimė tą patį mėnesį.bet nejaučiam tarp vaikų amžiaus skirtumo,vyresnėlis noriai buna su broliu,visada prašosi ,kad leistumėm į lauką pavežiot,kartu maudom,valgom ir t.t. labai jaučia vienas kitą,jei vyresnėliui kas blogai tai ir mažius lūpas paputęs buna(gražu žiurėti)
QUOTE(A-Lika @ 2007 06 20, 23:36) auginam antrą sūnų jam už kelių mėn.bus metai,vyresnėliui 10 metų,toks sutapimas,kad abu gimė tą patį mėnesį.bet nejaučiam tarp vaikų amžiaus skirtumo,vyresnėlis noriai buna su broliu,visada prašosi ,kad leistumėm į lauką pavežiot,kartu maudom,valgom ir t.t. labai jaučia vienas kitą,jei vyresnėliui kas blogai tai ir mažius lūpas paputęs buna(gražu žiurėti) Labai saunu
Labukas,
Del amziaus skirtumo, tai patyriau ant saves. Musu su sese skirtumas 13 metu. Nepasakyciau, kad tai labai gerai. Kol kas tarp musu jokiorysio nera...ji paaugle, o as jau mama. Dar neturime jokiu bendru interesu... Tevams aisku buvo labai gerai, bet mums Visada maniau, kad vaiku amziaus skirtumasneturetu buti daugiau kaip 2-3 metai. Tada yra bendri interesai ir pan. Taciau taip jau atsitiko, kad maniskiu vaikuciu skirtumas bus beveik 9 metai QUOTE(kliuska @ 2007 06 14, 13:21) Tarp vaikų 12 m skirtumas. Man tai labai gerai Pirmagimis, ką čia slėpsi, buvo netyčiukas, studentų vaikas Man pačiai smagu, kad vyresnėlis gali padėti kartais, kad ir valgyt gaminant, jei staiga mažajai labai prisireikia dėmesio. Nežinau ar sugebėčiau su dviem pametinukais
Skirtumas tarp mano vaikų - 9 metai. Kai buvo maži puikiai sutardavo, bet dabar... Ankščiau brolis rūpinos jaunesne sese. Gal taip yra todėl, kad jie labai skirtingi? Vaikinas toks uždaras, nebendraujantis, mergaitė - maištinga, mėgstanti vadovauti...
Kaip pastebėjau, dažniausi argumentai ,,už" didesnį amžiaus skirtumą ,,man gerai, labai padeda"
Aišku, kad vaikai myli savo brolius ir seses, tačiau ar jų paklausėt, kaip jie jautėsi pirmom savaitėm po ,,naujoko" atsiradimo šeimoje? Taip pat labai skiriasi vaikų interesai, kai amžiaus skirtumas didesnis. Viena pažįstama pasakojo, kad sesės atsiradimas, kai jai buvo septyneri buvo tam tikra prasme šokas. O tėvai to nepastebėjo ir labai buvo nustebę, kai suaugusi ji tai papasakojo jiems. Aišku, kad jos dabar yra labai geros draugės ir puikiai sutaria.
Tarp manu vaiku skirtumas 6 metai.kai buvo mazesni sutardavo.kuo didyn tuo naziau sutaria.geriau mazesnis tarpas tada daugiau bendru interesu
QUOTE(edva @ 2007 07 19, 20:10) Tarp manu vaiku skirtumas 6 metai.kai buvo mazesni sutardavo.kuo didyn tuo naziau sutaria.geriau mazesnis tarpas tada daugiau bendru interesu aha ir pas mus tas pats...
Man atrodo, nepriklausomai nuo vaikų amžiaus skirtumo, jie turi ir pasipykti ir pasimušti. Kitaip nei vienas neužaugom. Mano merginos abi, ir tai susikimba retkarčiais, bet užtenka pusdienį pabūt atskirai, tada jau alpsta, kaip nori viena su kita būti. Amžiaus skirtumas pats geriausias toks, koks yra
AS MANAU GERIAUSIAS SKIRTUMAS KOKIE TRYS METAI. MUSU SU SESE BEVEIK PENKI, NEPASAKYCIAU KAD MAZOS SUTARDAVOM O DABAR LABAI GERAI
Labukas
Tarp mano vaikų skirtumas 5,8m. Vyresnėlis jau spėjo įprast,kad yra vienas ir viskas tik JAM.Myli jis sesutę Pamenu kaip pati pykau,kad būdama 10-12m. turėjau prižiūrėt du sūnėnus Apibendrinant pasakysiu,kad nėra taisyklės tinkančios visiem
Tarp mano vaiku skirtumas 6 metai. Ilgai vyresnis lauke ir prase broliuko, bet ne viskas ir tevu valioje
MEs šeimoje trys seserys (aš jauniausia) ir skirtumai labai dideli - 18 ir 11 metų. MAnęs daug aks klausia, ar turiu ką bendro su seserimis. MAn keisti tokie klausimai, todėl, kad mūsų santykiai labai geri. KAi buvau maža, vyriausia sesuo buvo mano idealas, jos laukdavau sugrįžtančios iš studijų, ji su manim eidavo pasivaikščioti, žaisdavo... Su viduriniąja vaikystėje truputį konfliktavom, bet neilgai. Paskui, jau paauglystėje, man buvo tikrai gerai surėt jau suaugusias seseris. Su jomis apie viską kalbėdavausi, galėjau paklausti, kas rūpi ir ko negalėjau paklausti tėvų.
Sutinku su ta mintimi, kad ne amžiaus skirtumas, o vaikų auklėjimas padeda sukurti gerus santykius tarp jų.
Paskaičiau kaip jūs čia rašot, ir net gėda pasidarė
Aš stengiausi , kad skirtumas tarp mano vaikučių būtų kuo mažesnis, bet ir pati kad galėčiau pailsėti. Tarp pirmo ir antro - trys metai, o antro ir trečio- nepilni 4
Taip norėjau vaikučių ir kad jie turėtų sesučių arba broliukų, kad negailėjau savo "darbinių" planų, o galvojau tik apie savo mažylius. Nors darbų irgi neapleidau. O dabar džiaugiuosi paaugintais vaikais, ir jie laimingi ,kad turi vienas kitą
Kuo mažesnis skirtumas-tuo vaikams tikrai ,kad geriau...
QUOTE(Vejelis @ 2007 08 20, 18:53) Paskaičiau kaip jūs čia rašot, ir net gėda pasidarė Patariu mąstyti ir kuo greičiau. Mano vyras jau norėjo antro, kai mūsiškiui buvo du metai, o aš dar norėjau palaukti. QUOTE(dira @ 2007 08 23, 17:05) Patariu mąstyti ir kuo greičiau. Mano vyras jau norėjo antro, kai mūsiškiui buvo du metai, o aš dar norėjau palaukti. va ir man buvo panašiai - iš pradžių nesinorėjo antro mažiuko, o paskui niekaip nesigavo.. Visai netikėtai antrasis 'užkibo' gerokai vėliau. Skirtumas tarp vaikų 10 metų. QUOTE(edva @ 2007 07 19, 18:10) Tarp manu vaiku skirtumas 6 metai.kai buvo mazesni sutardavo.kuo didyn tuo naziau sutaria.geriau mazesnis tarpas tada daugiau bendru interesu O man 6 metai atrodo labai geras skirtumas O dėl tų teiginių, kad kuo mažesnis skirtumas, tuo daugiau žais, turės bendrų interesų ir t.t. aš nesutinku Kiek atsimenu savo vaikystę tai mušdavomės su broliu vos ne iki kraujų Manau kiekvienas vaikas turi savo interesus ir charakterį. Ir nereik tikėtis, kad jeigu bus mažas skirtumas tarp vaikų tai jie labai draugaus ir gražiai žais kartu ir t.t. Kaip ir nereikia tikėtis, kad vyresnis vaikas "padės" mamai augint mažiuką Ir dar kažkaip įdomiai skamba, kai kiti tėvai pasako : Ai, vienas vargas bus ir t.t. Tai gal tada išvis vaikų nebereik, jeigu vaikai jau vargu patapo
5 metai- labai geras skirtumas.
man atrodo, geriausias amžiaus skirtumas yra 4-5 metai. Tada vyresnis vaikas jau paaugintas, pakankamai savarankiškas ir mamai lengviau prižiūrėt abu. Kai skirtumas didesnis, vaikai gal sunkiau bendrauja tarpusavyje, nes labai skiriasi interesai
QUOTE(saintlina @ 2007 08 24, 07:31) va ir man buvo panašiai - iš pradžių nesinorėjo antro mažiuko, o paskui niekaip nesigavo.. Visai netikėtai antrasis 'užkibo' gerokai vėliau. Skirtumas tarp vaikų 10 metų. Tarp mano vaikų skirtumas 11 metų.Man labai gerai nes turiu pagalbininką namuose.Mažoji irgi labai laiminga nes brolis pats mylimiausias po mamos,bet labaiusiai manau nuskriaustas yra mano sūnus,nors jis sesę labai myli ir net neprašomas su ja žaidžia.Nežinia kaip bus kai paaugs.Taigi man toks metų skirtumas visai tinkamas
O tarp mano vaiku 2.2m skirtumas ir as visai nesigailiu tiesa sakant as pati taip norejau , aisku be pestiniu neapseinam bet dazniausiai vienas be kito negali pabuti ir minutes. abu kaip sulipe vaiksto.
QUOTE(inko @ 2007 09 08, 23:54) O tarp mano vaiku 2.2m skirtumas ir as visai nesigailiu tiesa sakant as pati taip norejau , aisku be pestiniu neapseinam bet dazniausiai vienas be kito negali pabuti ir minutes. abu kaip sulipe vaiksto. Manau,kad kiekvienas metų skirtumas turi savo privalumų ir trūkumų.Labai smagu tavo vaikams bus kartu augti,o manajai draugų reikės ieškoti kieme.
tarp mano bernu skirtumas beveik 6 metai. kadangi bernai , tai turi bendru interesu. tarp manes ir brolio skirtumas 8 metai, tai toks ispudis, kad trukdziau jam gyvent savo gyvenima.
privalumas man toks , kad galiu pabendraut su paaugliu vienaip, bendravimas tikrai labai idomus, o su maziuku gali pakalbet kaip su maziuku, pamyluot, pabuciuot. nors galiu pastebet, kad maziukas tos vaikystes kaip ir nemates , nes brolis jam kaip viespats dievas, domisi tais paciais dalykais, del to jau sesiametis zino visas roko grupes, pripazista tik "kieta" muzika. kai kiti jo amziaus trimeciai klause vaikiskas pasakaites , jis ziurejo hari poteri, nes gi broliui patiko...
tarp musu vaiku amziaus skirtumas 6 metai,bet nieko ,sunus labai myli sese
Pas mus skirtumas 9 metai, is pradziu labai bijojau, kad nebus bendros kalbos, bet dabar labai patenkinta
Na tarp maniškiu merinu skirtumėlis 17 meteliu.pirmąją gimdžiau kaip buvo vos aštuoniolika,masčiau daugiau vaiku nebeturėsiu,labai jau ja gimdydama prisikankinau,daug metu negalėjau to pamiršti bet su laiku viskas pasimiršta vistiek kaip ten bebutu,dabar turiu 35 ryžausi antrajai,nesigailiu,atsigavau,pajaunėjau kunu ir siela.
tarp mano dukryciu 5 metai skirtumas,bet galejau ir anksciau pagimdyt,kokie trys metai pats tas
Ir as galiu tik pasakyti - vaikams jokio skirtumo kokio jie skirtumo. Is esmes viskas priklauso nuo paciu vaiku. Jei pirmasis labai megsta vaikus ir jam reikia kompanijos, tai jis dziaugsis ir labai maza sesute (kaip yra pas mus). O jei vaikas megsta buti demesio centre, visi tik apie ji sokineja, tai paskui atsiradus kitam mazam zmogeliukui seimoje, vis tiek bus blogai ar jis bus 1.5 metu ar 15. Zinoma maziukui sunkiau paaiskinti, kodel mama tiek daug demesio dabar skiria naujam vaikuciui.
Bet per daug planuoti ir galvoti taip pat neverta, mums tai uztruko visus 6 metus, kol prisiruosem:) Dabar zinoma tik dziaugiames ir jau nebesakau, kad trecio niekada:)
Turiu sunu ir dukryte, skirtumas 5,5 metu. Brolis megsta pazaisti su sesute, padeda man ir sesute broliuka labai myli.
As pati turiu broli kuris vyresnis uz mane 4 m, ir turiu seseri, kuri jaunesne uz mane 9 m. Su broliu aisku daugiau bendro turim, o sesuo kaip is kitos kartos. |