Ir kaip gi kalba musu mazieji čiauškuciai?
mano kalba savo kalbele kuria suprantu tik as ir labai graziai sako zodi "kaka". idealiai atkartoja intonacijas, viska supranta, parodo, nunesa, atnesa, paduoda ir t.t.
o mes tai jau kalbam tikrai neblogai, nes svetimi žmonės viską supranta ką mažylė kalba. Bet manau, kad didelę įtaką padarė darželis ir mano bendravimas su ja nuo pat gimimo
Enytei dar nėra dviejų metuku, bet aiškiai pasako dalį žodžių, net ir tokių kaip "arbatytė", "balionas", "Katinas" kartais bando dėlioti sakinukus, bet tikrai ne dažnai ir nurodo tik veiksnį ir tarinį, pavyzdžiui, mama tepa (reiškia: mama, ištepk kremu)
Is tikruju uzvesdama sia tema galvojau pavadinti;Dvimetuku kalba ir zodeliai-perleliai
Tokio amziaus vaikuciai,pradedantys kalbeti,pazeria daug perliuku Manoji kalba daug,bet kai kurie zodeliai jau,tokie -Kesty,teik cia,nes ten baubys,ahaaaa Kas keisciausia jos niekas nemokino tete vardu saukt QUOTE(vyšniux @ 2007 06 13, 15:21) Is tikruju uzvesdama sia tema galvojau pavadinti;Dvimetuku kalba ir zodeliai-perleliai Tokio amziaus vaikuciai,pradedantys kalbeti,pazeria daug perliuku Manoji kalba daug,bet kai kurie zodeliai jau,tokie -Kesty,teik cia,nes ten baubys,ahaaaa Kas keisciausia jos niekas nemokino tete vardu saukt Matyt, girdėjo mažė, kad į vyrą vardu kreipiesi QUOTE(gruzdzevičienė @ 2007 06 13, 15:06) o mes tai jau kalbam tikrai neblogai, nes svetimi žmonės viską supranta ką mažylė kalba. Bet manau, kad didelę įtaką padarė darželis ir mano bendravimas su ja nuo pat gimimo na turi itakos bendravimas su vaiku, bet manau nei vienos cia nera mamos, kuri nebendrauja su savo vaiku, mergaites jos turbut visos anksciau kalbeti pradeda. mano berniukui 2 metai ir knygas skaitom ir bendraujam, va ir i darzeli pradejom eiti, o kalba tikrai labai mazai.
Tikrai berniukai kalbėt pradeda vėliau. Kaip vyrams ir priklauso. Man tai kas keisčiausia kad mažiukai kvailiukai, bet kaip jie viską atsimena. Va, mano Gabija, sulaukus pusantrų metukų užtraukė dainelę, kurią ištisai dainuodavom kai jai buvo nuo 0iki 6mėnesių. Ir tikrai žinau, kad niekas kitas vėliau jai tos dainelės nedainavo. Aišku, ne pažodžiui viską atkartojo, bet vistiek labai įdomu. Ir lopsines dainuodavom iki maždaug aštunių mėnesių, o dabar ji savo lėlėms jas dainuoja. Taip kad tikrai su mažyliu reikia kuo daugiau kalbėtis. Kai Gabija buvo pusės metukų, aš darau valgyt ir pasakoju jai viską ką darau, einam į parduotuvę ir ištisai kalbu ką pirksim, kur paskui eisim, ką darysim. Tikrai ne visos mamos pakankamai bendrauja su savo mažyliais ir to priežastis ne maža meilė, o mąstymas, kad vaikas dsar mažas ir nieko nesupranta. Visatai net moksliškai įrodyta.
O va nuo dviejų metukų tai prasideda linksmybės. Visi mažyliai atkartoja tėvų žodžius, užtenka kartą ne vietoj pasakyt.Pajuokinam žmones, kai mane parduotuvėje mažylė kviečia - gražuole, nupirk ledų. O jei ko nors negauna, sako- nu viskas man jau gana, atvažiuos pas tave mama policija(čia vienintelis daiktas ko ji bijo). Labai daug posakių atkartoja iš darželio, ką auklėtojos kalba. Tai mes namie visko prisiklausom - ir kam auklėtoja liepė ku nelys, ir kam pagasdino kad į šikną duos, ir kas iš vaikų kurį mušė. Žodžiu, kalbam apie viską be paslapčių..... QUOTE(florida @ 2007 06 13, 23:35) na turi itakos bendravimas su vaiku, bet manau nei vienos cia nera mamos, kuri nebendrauja su savo vaiku, mergaites jos turbut visos anksciau kalbeti pradeda. mano berniukui 2 metai ir knygas skaitom ir bendraujam, va ir i darzeli pradejom eiti, o kalba tikrai labai mazai. Na nesutinku su tuom, kad berniukai pradeda veliau kalbet, arba musiskis isimtis Dabar dukryte jau senai sakiniais viska aiskiai varo, tik kai kuriu raidziu neistariai, o vat sunus dar metuku nebudamas aiskai tare visas raideles Kaip ir gruzdzevičienė, as su savo vaikais nuo maziuku leliukiu bendravau, kaip su dideliais. Nekalbejom lialiu kalba, viska rodidavom ir pasakodavom, normaliais zodziais, jei suo, tai ne au au, gerti-ne atete... Nors tokius atete, mamam, sisi, kaka nzn pati kazkaip sakydavo, nors ir nemokem Na o paskutinis perliukas, tai labai daznai vartojamas sakinys: Mamyte, bliolis (arba tetis) skiauda (sriaudzia) vaika
ir dar žinau, kad nereikia iš mažylio per daug reikalaut. Kai šis išmoksta pasakyt žodi - tėveliai turi ta žodi panaut dviejų žodžių sakinyje, kai pasako dviejų žodžių sakinuką, tėveliai turi kalbėti aiškiais, vaikui suprantamais trijų žodžių sakinukais. O kai mažylis sako pvz tapu tapu į lauką, teveliai turi pritarti, bet tą patį pasakyti saugusių kalba - taip, eisim į laukutį arba miau miau, - taip, teisingai - čia katytė. Ir aišku nepamirštant pasidžiaugt kiekvienu mažylio pasakytu sakinuku, nes tiek suaugusiam tiek vaikui teigiamas paskatinimas pats veiksmingiausias
Musu mergica irgi pradeda sneketi sakiniukais, tik ne visus zodzius taria teisingai, tai toki kratini suprantu tik as, o aplinkiniams reikia "pavertejauti". Bet beveik kiekviena diena vis pameta kokia nauja doze
Man labiausiai patinkantis perliukas - kreipinys i mane "mamyte katyte"
Mum dar nera 2metuku, bet kai kurios žodelius pasako.
mano saulutei 1 metai ir 10 men. tai jau kalbame gana daug, sakinukais, nu tik nevisus zodzius galima labai aiskiai suprasti, bet ir svetimi zmones jau gali suprasti vaika. Tik kas labai keista, kad beveik visus zodzius mazybine forma sako, galunes -yte , -iukas daznai prideda
QUOTE(gruzdzevičienė @ 2007 06 14, 10:30) Tikrai berniukai kalbėt pradeda vėliau. Kaip vyrams ir priklauso. Man tai kas keisčiausia kad mažiukai kvailiukai, bet kaip jie viską atsimena. Va, mano Gabija, sulaukus pusantrų metukų užtraukė dainelę, kurią ištisai dainuodavom kai jai buvo nuo 0iki 6mėnesių. Ir tikrai žinau, kad niekas kitas vėliau jai tos dainelės nedainavo. Aišku, ne pažodžiui viską atkartojo, bet vistiek labai įdomu. Ir lopsines dainuodavom iki maždaug aštunių mėnesių, o dabar ji savo lėlėms jas dainuoja. Taip kad tikrai su mažyliu reikia kuo daugiau kalbėtis. Kai Gabija buvo pusės metukų, aš darau valgyt ir pasakoju jai viską ką darau, einam į parduotuvę ir ištisai kalbu ką pirksim, kur paskui eisim, ką darysim. Tikrai ne visos mamos pakankamai bendrauja su savo mažyliais ir to priežastis ne maža meilė, o mąstymas, kad vaikas dsar mažas ir nieko nesupranta. Visatai net moksliškai įrodyta. O va nuo dviejų metukų tai prasideda linksmybės. Visi mažyliai atkartoja tėvų žodžius, užtenka kartą ne vietoj pasakyt.Pajuokinam žmones, kai mane parduotuvėje mažylė kviečia - gražuole, nupirk ledų. O jei ko nors negauna, sako- nu viskas man jau gana, atvažiuos pas tave mama policija(čia vienintelis daiktas ko ji bijo). Labai daug posakių atkartoja iš darželio, ką auklėtojos kalba. Tai mes namie visko prisiklausom - ir kam auklėtoja liepė ku nelys, ir kam pagasdino kad į šikną duos, ir kas iš vaikų kurį mušė. Žodžiu, kalbam apie viską be paslapčių..... Bet tavo dukriukas ,koks anktyvas saunuolis vaikas Manoji to paties amziaus(tik viena diena skirias)mergucia,bet dar tokiu zodeliu kaip policija ar grazuole ilgai manau neistars QUOTE(gruzdzevičienė @ 2007 06 13, 14:06) o mes tai jau kalbam tikrai neblogai, nes svetimi žmonės viską supranta ką mažylė kalba. Bet manau, kad didelę įtaką padarė darželis ir mano bendravimas su ja nuo pat gimimo Aš su savo vaikučiu, dar kai jis buvo mano pilve kalbėdavau ir kalbėdavau, ir po jo gimimo taip buvo, kiek knygučių perskaityta, kiek dainelių pridainuota, bet tai jo kalbai įtakos manau kad neturėjo, nes jis jau būdamas virš 2metukų kalba savo paukščių kalba. QUOTE(florida @ 2007 06 13, 22:35) na turi itakos bendravimas su vaiku, bet manau nei vienos cia nera mamos, kuri nebendrauja su savo vaiku, mergaites jos turbut visos anksciau kalbeti pradeda. mano berniukui 2 metai ir knygas skaitom ir bendraujam, va ir i darzeli pradejom eiti, o kalba tikrai labai mazai. pas mus irgi tas pats, maniau, kad darželis padės, bet nieko nors šiaip galiu džiaugtis tuo, kad mano sūnus, pastaruoju metu labiau stengiasi atkartoti įvairius garsus. Jis šiaip jau nuo metukų kalba savo kalba, taria visas raides, bet kalbėt normaliai dar jam nelabai sekasi, nors pirmieji jo pasakyti žodžiai tikrai tokie sudėtingesni manyčiau pvz. "paukštis", "žaisti". "kiškis". na tikiuosi iki 3jų metuku kaip nors prakalbėsim QUOTE(gruzdzevičienė @ 2007 06 14, 09:30) O va nuo dviejų metukų tai prasideda linksmybės. Visi mažyliai atkartoja tėvų žodžius, užtenka kartą ne vietoj pasakyt. Mano vaikas 2.8 m. iš kažkur (gal ir aš kada pasakiau
Musiskis 2,5m kalba aiskiai sakiniais, ir dar tokiu juoku prikalba, kaip senis koks
Maniškis visai nesitengia mokytis kalbėti
Mano mažajai 1.9 m Kai kuriuos pavienius žodžius taria labai aiškiai, bet pagrinde kalba savo kalba, darželyje visi tokie patys "kalbininkai", bet vienas su kitu kažkaip susikalba...
Musu merginai kalba atsiriso nuo 1,5 metu, bet tarti normalius zodzius pradejo panasiai 1m 10 men (tokius kur ir kiti zmones suprast galejo). Dabar jai 2 m 1 men ir kalba sakinukais po 3-4 zodzius. Aisku, kaip ir visi vaikai tokio amziaus turi savu "perliuku" Pvz ejima miegoti, mamos pieneli ir lopsine ji vadina vienu zodziu "liulia- apapa", tai reiskia kad viso to derinio ir nori. Ana vakara as prausiuosi, o mazyle niurna" mama, noliu liulia-apapa" As vis "gerai, gerai, dukryte tuoj eisim" "Noliu liulia apapa, noliu miegiuko, noliu i lova miegiuko, mama, duok miegiuko". Man toks juokas sueme jos mastymo vingrybiu besiklausant, kad nuskubejau uzrasyti i knygele. Tai mazoji is viso patriko "duodi miegiuko? neduodi? - musiu mama". O is kur ta "musiu" istrauke ne pati nezinau, juk namuose tikrai tokio zodzio negirdi, matyt kieme nuklause...
mano mazylis, tai tik kelis zodzius pasako aiskiai, ir turi keleta jau savo susigalvojes...
Mano berniukui 2,2. Kalbame mazdaug taip: traktorius - tato, priekaba - blepa, autobusas - topa, tik graziai pasako zodelius mama, tete, ne ir taip. Ir.... gydytoja mus paskyre i logopedini darzeli, nes vaiko raidoje kalba yra atsilikusi. taip pat gavome siuntima i ankstyvos korekcijos centra. O buvau prisiklausiusi kad cia nieko tokio kad vaikutis dar nekalba kad prasneks ir t.t. Kadangi zadejome jau eiti i darzeli, tai manau visai neblogai i logopedini anskciau pradeti tvarkyti kalba nei, kaip daktare sake, ateina susirupinusios mamytes kai vaikui jau i mokykla reikia eiti. Tai va, neklausykit kas ka sako, jei kelia rupesciu tai ir nueikite pas daktariuka. juk tai nieko nekainuoja ir jei pasakys kad viskas garai, tai tuo labiau GERAI.
QUOTE(raciren @ 2007 06 20, 16:54) mano mazylis, tai tik kelis zodzius pasako aiskiai, ir turi keleta jau savo susigalvojes... O Jusu mazylis zodelio ma-mam nesako?
mano tai mazoji sneka daug bet tik suejus antriemss metams pradejo sakiniais sneketi.
jai labai patinka mane vardu saukti, o tetis tai pyksta,kai ji irgi vardu pavadina. mano brolio vardas ernestas, tai kai tik pradejo sneketi tai ji vadindavo Aleka. be to jai dar labai patinka ilgus zodzius tarti, bet kai taria tai visus skiemenis sumaiso ir labai juokingai gaunasi. ir kuo labai dziaugiuosi, kad ji iskart 3 kalbom mokosi sneketi ir kartais viena zodi pavaro lt, rus, ir angliskai, taip keista
Mūsiškis kai paprašai pakartoti iš paskos kokį žodį,tai kartoja visai negalvodamas ir dar labai greitai,tai tokių bajerių išeina jam pasakyti,kad juokiamės klausydami
Mūsiškiui tuoj 2 metai,bet tik pavienius žodžius taria.Aš manu,kad jeigu eitų į darželį,greičiau kalbėti pradėtų
Eimantas šneka daug daugiau negu dukriukas ji daugiau sava kalba.Dabar atėjo pas mus metas kaip sūnus vis klausia kas čia? tai ir sakau kas o jei nesupranta tai jis vėl klausia bandau kitaip paaiškinti
QUOTE(Austre 123 @ 2007 06 22, 13:12) Eimantas šneka daug daugiau negu dukriukas ji daugiau sava kalba.Dabar atėjo pas mus metas kaip sūnus vis klausia kas čia? tai ir sakau kas o jei nesupranta tai jis vėl klausia bandau kitaip paaiškinti Na va,paaiskeja,kad mitas jog berniukai viska pradeda veliau daryti uz mergytes yra tik mitas
Mes kalbam labai daug, as kitu vaiku negirdziu, tai man neatrodo keista, bet aukle sako, kad kieme visi stebis... Zodziu daugybe, galim viska susikalbet, bet sakau neturiu su kuo palygint. Sakiniais pradejom kalbet 2 metu ir keliu savaiciu.
Labas, mano dukrytei 2 metukai ir kelios dienos, kalba daug (praktiškai viską), būna žodžių kuriuos taria ne taip kaip reikia, bet dažniausiai kalba aiškiai, sudėlioja ilgesnius sakinius
labas na mano mazoji kalba jau nemazai tik neviska galima suprast
na maniske irgi nedaug dar kalba bet jau daug pasako, ismoko mano varda tai kai neatsiliepiu kai mama saukia tai vardu kviecia
QUOTE(vyšniux @ 2007 06 13, 17:21) Is tikruju uzvesdama sia tema galvojau pavadinti;Dvimetuku kalba ir zodeliai-perleliai Tokio amziaus vaikuciai,pradedantys kalbeti,pazeria daug perliuku Manoji kalba daug,bet kai kurie zodeliai jau,tokie -Kesty,teik cia,nes ten baubys,ahaaaa Kas keisciausia jos niekas nemokino tete vardu saukt labai puiki tema QUOTE(vyšniux @ 2007 06 22, 14:24) Tikras mitas, netikiu tuo. Mano vyras pradėjo kalbėti 9 mėn, na va ir dukrytė taip pat. O aš, mama sakė, kad dar ir 2 metukų vos ką išlemenau. Tad nežinau nuo ko čia priklauso
Labas
Mano dukrytei jau 2 metukai ir savaitėlė. Kalba labai mažai
Mes kalbam daug, ir sakiniais, bet dar labai neaiškiai. Na, aš suprantu, bet ir tai ne viską. Bet kai kieme susitinkam savo bendraamžius, ir dar mažesnius, daug geriau kalbančius, ir aiškiau, tai biški neramu darosi. na, bet manau, kad viskas savo laiku.
Maniskiai abu anksti pradejo kalbet,net r aiskiai taria
Mano vyresnelis iki dvieju metu kalbejo nedaug,suejo du tai kai pradejo,tai beveik viska,o po pusmecio tai jau istardavo aiskai ir visas R ir pan.O mazyliui dabar 2,3metai,tai kaba viska sakinias,zodziu jau ir kitiems daug gali pripasakati,o ir ,,graziu,,zodeliu prisigaudo
QUOTE(Lepsva @ 2007 06 27, 17:21) Labas Mano dukrytei jau 2 metukai ir savaitėlė. Kalba labai mažai Iki 3-jų metukų nesuk sau galvos dėl to, kad nedaug kalba - bendrauk, kaip iki šiol bendravot, ir tiek. Juk ir mes, suaugusieji, esame skirtingi - vieni plepiai, kiti mažakalbiai - žmonės kalbos atžvilgiu mažai keičiasi per gyvenimą. Neabejoju, kad kažką tavo mažoji tikrai daro geriau už kitus bendraamžius ir taip, kaip niekas kitas nemoka
[quote=florida,2007 06 29, 14:38]
Tikras mitas, netikiu tuo. Mano vyras pradėjo kalbėti 9 mėn, na va ir dukrytė taip pat. O aš, mama sakė, kad dar ir 2 metukų vos ką išlemenau. Tad nežinau nuo ko čia priklauso [/quote] tikrai netikiu [/quote] Na galit tikėti, galit netikėti...Daug kas stebėjosi, kad taip anksti vaikas pradeda kalbėti.., o ne kalba...O ta kalba buvo ne aau, miau ar tetia, mama, bet "Kas cia...", "lialia zais", "eis miegot", "myliu, pasiijgau"...
nu tai gal tai mamai kurios vaikas 9mėn. pradėjo kalbėt ta kalba yra keli skiemenukai kaip ate,miau. taip dar tikiu,bet kalbėti,normalia kalba,aiškiais žodžiais 9 mėn.,čia tai būtų atradimas,vienetinis vaikas
manoji metų irgi daug žodžių jau pasakydavo,na ne žodžių,o trumpinių,miau,atie,lialia,au au,mama,tete,dabar jai 2 metukai tuoj,tai kalba jau pilnai. QUOTE(sandra00 @ 2007 07 03, 14:52) nu tai gal tai mamai kurios vaikas 9mėn. pradėjo kalbėt ta kalba yra keli skiemenukai kaip ate,miau. taip dar tikiu,bet kalbėti,normalia kalba,aiškiais žodžiais 9 mėn.,čia tai būtų atradimas,vienetinis vaikas manoji metų irgi daug žodžių jau pasakydavo,na ne žodžių,o trumpinių,miau,atie,lialia,au au,mama,tete,dabar jai 2 metukai tuoj,tai kalba jau pilnai.
o mes tai kalbame visai sauniai, netgi sakinukais.
Mums dar nera dvieju metuku, but tik rugseji, bet su kalba tikrai nekas
Suprast viska puikiai supranta kas galima ir ko negalima, pasakyt pasako mama, tete, au ir t.t bet pagrinde rodo viska gestais, neausina sau burnos geriau uz rankos paima ir nusiveda, parodo ko nori Visi tvirtina, kad kai sueis 2 m, kalba atsiris ir prades sakiniai kalbeti, tik man kazkodel nelabai tikisi
maniskiam jau 2metukai ir2 menesiai galba labai daug ir sakiniais, tik prisigalvoja zodzius savaip, mano mama sako jam eik paklausk mamytes ar arbata gers o jis priejes sako man: inde gersi abatos.taip pradejau juoktis tai jam taip patiko kad daznai mane indre saukia ir baram ir sakom negalima vardu vadinti o jam tiesiog idomu
Mano dukrele pradejo kalbeti gana anksti.Budama 1.8 jau jungdavo zodzius.Kazkaip savu susigalvotu zodziu buvo gal vienas kitas.1metuku 10menesiu jau mokejom kokius 5 eilerastukus.O dabar 2m3men kalba visiskai laisvai, aiskiai.Buna kartais, kad sumaiso vietomis raides.Sutinku su tuom,kad kiekvienam ateina savas laikas.Kieme esam daug vaiku,tai abi mergaites jau aiskai kalba,o visi berniukai dar tik jungia po kelis zodzius,kalba nepilnais sakiniais.
QUOTE(jurgaval @ 2007 07 04, 15:44) Mums dar nera dvieju metuku, but tik rugseji, bet su kalba tikrai nekas Suprast viska puikiai supranta kas galima ir ko negalima, pasakyt pasako mama, tete, au ir t.t bet pagrinde rodo viska gestais, neausina sau burnos geriau uz rankos paima ir nusiveda, parodo ko nori Visi tvirtina, kad kai sueis 2 m, kalba atsiris ir prades sakiniai kalbeti, tik man kazkodel nelabai tikisi nepergyvenk, viskam savas laikas, mum jau 2 metai ir 2 men. o kalba irgi kinietiskai, yra keletas aiskiu zodeliu, o apie sakinius tai...... geriausiu atveju tai dvieju zodziu junginukai, kaip lialia liulia, tetis liulia ir tt
MAniškis buvo plepys nuo lėliuko (į mąmą). Guguodavo, paskui birbdavo brrrr ištisai. Bet žodeliais kalbėt pradėjo pagal vadovėlius. Kai jam buvo 1.5 metukų, nupirkom gražią užrašų knygutę ir surašėm žodynėlį. Surašėm 56 žodelius. Žinoma, kai kurie kartojosi pvz. baba - tai ir močiutė, ir kamuolys, ir batai, ir pargriuvau
Sakinukais ėmė kalbėti prieš pat antrąjį gimtadienį. TAda labai susirgo, tai sakiau, matyt, fiziškai nusilpęs, protiškai labaiu vystėsi Keli juokingi posakiai, kurie dabar ateina į galvą: triušis - kušis, nudegiau pirštą - pisią agagau, katyte muzija - sako apie visas kates (iš lopšinės, kai supa tėtis ir mama...) Dziugas akakos gava - Džiugas užsiklos galvą... Jei pamato kokį žydintį krūmą, visada garsiai šaukia - cia bus uogų. Nelabai mums su eilėraščiais ir dainelėm. Niekaip nenori viso pasakyt. Gal negerai iš pat [radžių pripratinau, nes pati sakydavau eilėraštuką, o jo prašydavau paskutinį eilutės žodį pasakyt. Tai ir dabar taip nori. Dėl nekalbiukų tikrai nėra ko pergyvent. MAno sesers berniukas trejų dar nedaug tekalbėjo, dabar jam jau 13, mokosi labai gerai, sekasi ir patinka rašinius rašyt, taip kad nedaug ką lemia anksti, ar vėlai pas vaikutį tie žodeliai ateina. Svarbu su juo kalbėtis, skaityti, dainuoti, nes visa tai mažiukų galvelėse nusėda ilgam.
Musu dukriuke irgi gan anksti pradejo sneket, gal nuo 1m. ir 7 mėn. - pilnais sakiniais. Tiek pas vaika kalbos, kad net buna zodziu pritruksta
Musiskei jau tuoj 2 m. ir jos zodziu bagazas visai nemenkas. Pasaliniams kai kuriuos zodzius butu sunku suprasti, bet mes jau atsirenkam kas ir kaip. Bet kas juokingiausia, tai mokai ja tarti kazkoki zodi taisyklingai, bet ji vis viena pasako taip kaip jai atrodo. Pvz.
Ledai - "gadi" (skambesys panasus, bet galvoju kodel ne "ledi") Kiausinis - "koko" Vista, gaidys - "koko" Katinas - "niau" arba "kati" arba "kysė" Šuo - "siūsis", "au au" Traktorius - "taji" Koja, kojinė - "koji" Mama, tėtė labai gražiai gaunasi. Taip pat graziai gaunasi sysia ir kaka. Senelis - "selis", močiutės dar teks palaukti, kol kas niekaip netaria Mama tepa krema ant veiduko - "mam tepa" Siaip labai smagu klausytis kaip mazoji mokosi sneketi. Siaip ji varo sakiniais nesustodama, tik gaila... nieko nesuprantam |