deltadu
2007 06 13, 15:21
Niekur nerandu informacijos apie veidine pirmeiga gimusius kudikius.Kas auginat tokius vaikucius,ar jie jautresni,gal kazkuo ypatingi?Vis gi jie patyrę traumą,bent man taip atrodo.Maniskis taip gime,todel jo visas veidukas buvo pameles.Dar ir dabar like demeliu ant voku,ant veiduko.Labai tikiuosi,kad jos isnyks.  Mums tik trys savaites.Pasidalykit savo patirtimi,mielos mamytes.
baturina
2007 06 14, 21:49
QUOTE(deltadu @ 2007 06 13, 16:21) Niekur nerandu informacijos apie veidine pirmeiga gimusius kudikius.Kas auginat tokius vaikucius,ar jie jautresni,gal kazkuo ypatingi?Vis gi jie patyrę traumą,bent man taip atrodo.Maniskis taip gime,todel jo visas veidukas buvo pameles.Dar ir dabar like demeliu ant voku,ant veiduko.Labai tikiuosi,kad jos isnyks.  Mums tik trys savaites.Pasidalykit savo patirtimi,mielos mamytes.  Sveika, man buvo panasi situacija-vyresnelis norejo gimti veidine pirmeiga- tik to mano daktare neleido. Saremio metu su ranka apsuko vaika zemyn veidu-sio jausmo negaliu pamirst iki siol, nors praejo beveik 3 metai. Sake, kad negalima leisti vaikui taip gimti, nes buna sunkios traumos. Labai sveikinu, kad jums pasiseke ir rimtesniu traumu isvenget. Manau, kad tokie vaikuciai nera kazkuo ypatingi.
venganute
2007 06 15, 11:32
Labukas, mano mazylis taip pat gime veidine pirmaeiga  skaitau jusu komentarus, kad vaikai buna jautresni ar kazkas panasaus, tai tikrai ne, gal kol maziukas buvo jautresnis stipriam garsui, isaugo ir dabar nebera to... Mums jau metukai- pasekmiu tikrai nera, augame sveiki, guvus, judrus, anksti pradejome vaiskcioti, greitai viska isidemi ir tikrai negaliu teigti, jog toks gimimas turejo mums itakos.... Bet aisku, vaikas vaikui nelygus.......  Tikiu, kad ir tavajam mazyliui viskas bus gerai
deltadu
2007 06 19, 13:58
Labai aciu mieloms mamytems uz atsakymus.Dabar jauciuosi ramesne ir tikiuosi,kad kokiu nors komplikaciju nekils.
Spygliux6
2007 12 03, 10:55
Labas, mano mergyte irgi gime nosimi i prieki, tai juokiuosi, kad turbut labai smalsi bus. Gydytoja man nieko nesake, kad vaikas gali buti jautresnis, tiesiog gimdymo metu galejo buti komplikaciju, bet gimdymas baigesi gerai. Kadangi tai mano trecias vaikas ir dar dukryte, tai lyginant su berniukais, nepasakyciau, kad yra jautresne.
deltadu
2008 03 12, 14:44
QUOTE(Spygliux6 @ 2007 12 03, 10:55) Labas, mano mergyte irgi gime nosimi i prieki, tai juokiuosi, kad turbut labai smalsi bus. Gydytoja man nieko nesake, kad vaikas gali buti jautresnis, tiesiog gimdymo metu galejo buti komplikaciju, bet gimdymas baigesi gerai. Kadangi tai mano trecias vaikas ir dar dukryte, tai lyginant su berniukais, nepasakyciau, kad yra jautresne. Nezinau, su kuo tai susije, bet maniskis tikrai buvo jautresnis. Dabar jam 9.5 men. Visko issigasdavo, krupciodavo.Aisku, niekas nepasakys, kodel. Tiesiog, jautri nervu sistema. Dabar jau baigiam isaugt
Kristina79
2008 03 12, 15:14
Sveikutės. Mano dukrytė irgi į šį pasaulį atėjo 'žvelgdama į žvaigždes'. Gimdymas, ačiū dievui, praėjo sklandžiai, be jokių komplikacijų. Ir šiandien sėkmingai augam nejausdamos jokių pasėkmių. Kiek teko domėtis tuo, tai didelės įtakos vaikui toks gimimas neturi. Šitaip gimę vaikeliai yra visiškai tokie pat kaip ir žemyn veiduku gimusieji, taip kad nėra ko nereimauti.
deltadu
2008 03 28, 21:11
QUOTE(Kristina79 @ 2008 03 12, 15:14) Sveikutės. Mano dukrytė irgi į šį pasaulį atėjo 'žvelgdama į žvaigždes'. Gimdymas, ačiū dievui, praėjo sklandžiai, be jokių komplikacijų. Ir šiandien sėkmingai augam nejausdamos jokių pasėkmių. Kiek teko domėtis tuo, tai didelės įtakos vaikui toks gimimas neturi. Šitaip gimę vaikeliai yra visiškai tokie pat kaip ir žemyn veiduku gimusieji, taip kad nėra ko nereimauti.  Gali buti...Tiesiog man ligoninej sesute pasake, kad vaikutis bus jautresnis.Ar sutapimas, ar ne, bet taip ir buvo..
Emerencija
2008 04 01, 18:19
QUOTE(baturina @ 2007 06 14, 22:49) sio jausmo negaliu pamirst iki siol, nors praejo beveik 3 metai
O koks tai buvo jausmas?  Labai skaudejo? ar kas?
maniskis irgi "nosi kiso", gyd., bande apsukti saremio metu pirstais, taciau nepavyko, odel gimdymas baigesi cezariu. siaip musiskis jautrokas, krupcioja nuo stipresniu garsu, bet man pediatre sake, kad visu vaiku nervu sistema jautresne, todel tokiu garsu geriau vengti. veliau tai isaugs.
obligacija33
2008 04 03, 23:36
as gimdziua vienoje Londono ligoniniu,gimdymo metu,jau matesi galvyte,pastebejo jog mano mergyte gimsta veiduku i virsu,gimdymas buvo sustabdytas.Apie 2 val.laukem gal dar pasisuks,bet deja nepasisuko,tai buvo atlikta skubi cezario operacija,o man paaiskino kad vaikuciams gimti sitaip leidziama tiktai kai gimdomi dvyniai ir tai tik isskirtinais atvejais.
QUOTE(obligacija33 @ 2008 04 04, 00:36) Apie 2 val.laukem gal dar pasisuks,bet deja nepasisuko man buvo taip pat
kandina
2009 03 10, 21:53
Mano sunus taip pat gime veiduku i prieki. Gimdziau Dubline, kelias dienas pries gimdyma buvau perspeta kad nieko tokio, tik gimdymas turetu uzsitesti. Pagimdziau per 9 val, be jokiu nuskausminimu, manau kad kaip pirmam kartui tai liuks:) nepastebejau jog vaikas butu jautresnis..
alinata
2009 03 18, 11:40
QUOTE(kandina @ 2009 03 10, 22:53) Mano sunus taip pat gime veiduku i prieki. Gimdziau Dubline, kelias dienas pries gimdyma buvau perspeta kad nieko tokio, tik gimdymas turetu uzsitesti. Pagimdziau per 9 val, be jokiu nuskausminimu, manau kad kaip pirmam kartui tai liuks:) nepastebejau jog vaikas butu jautresnis.. pas mane panaši situacija, pagimdžiau kaip pirmą kartą gan greitai ir lengvai, o nuo tokio gimimo mums liko kelios dėmelės ant veiduko, ačiū dievui laikui bėgant jų nebeliko
radvilaite
2009 03 23, 20:01
laba. gal jau paveluotai, bet ir as si ta papasakosiu. Mano berniukas gime kaktine pirmeiga, kaip jus sakote veiduku i prieki. Del to kaktyteje buvo melynas guzas, kreiva nosyte ir galvos forma istysusi... Po keleto dienu guzelis issitaise, nosyte taip pat... taciau galvytes forma nesikeite... Alytaus neurologe sake, kad atsitaisys, taciau as primygtinai prasiau siuntimo i Kauno klinikas. Dave. Apsilankiusi ten suzinojau, kad mano vaikui gan reta liga doligocefalija... prieslaikinis galvos kaukoles sukaulejimas. Jam tebuvo 3 menesiai.. Teko reguliariai lankytis pas neurochirurgus kol galiausiai 2008 vasario 15 diena istvereme pirma galvytes operacija.... nuo tos dienos vaikas pasidare ramesnis, gerai miegojo.... Po pusmecio isoperavo antra galvos puse..... Tai yra galvos kaukoleje padare griovelius, kad galva augtu i sonus, nes ji augo tik i kakta ir i pakausi... Jei nebutu operave, tai ateityje butu spaude smegenis ir vaikutis butu buves protiskai nesveikas. Siuo metu mano mazyliui beveik 2 metukai. Vaikas protingas, zvalus, jau kalba. Pirmus zodzius taria jau nuo 1, 5 metu.... Esu nuosirdziai dekinga Kauno miesto universitetines klinikos vaiku neurochirurgui ALGIMANTUI MATKEVICIUI> Tokie zmones gimsta tik viena karta per 1000 metu.
Maniskiai abu gime veiduku i virsu. Gydytojas sake, matyt mano tokie klubai, kad vaikuciams patogiau isitaisyti tokia poza. Bet gimdymo metu niekas net nebande keisti vaiko padeties. Tik cia suzinojau, kad del to padideja komplikaciju galimybe. Aciu Dievu, mums viskas buvo gerai.
deltadu
2009 06 02, 08:20
QUOTE(radvilaite @ 2009 03 23, 20:01) laba. gal jau paveluotai, bet ir as si ta papasakosiu. Mano berniukas gime kaktine pirmeiga, kaip jus sakote veiduku i prieki. Del to kaktyteje buvo melynas guzas, kreiva nosyte ir galvos forma istysusi... Po keleto dienu guzelis issitaise, nosyte taip pat... taciau galvytes forma nesikeite... Alytaus neurologe sake, kad atsitaisys, taciau as primygtinai prasiau siuntimo i Kauno klinikas. Dave. Apsilankiusi ten suzinojau, kad mano vaikui gan reta liga doligocefalija... prieslaikinis galvos kaukoles sukaulejimas. Jam tebuvo 3 menesiai.. Teko reguliariai lankytis pas neurochirurgus kol galiausiai 2008 vasario 15 diena istvereme pirma galvytes operacija.... nuo tos dienos vaikas pasidare ramesnis, gerai miegojo.... Po pusmecio isoperavo antra galvos puse..... Tai yra galvos kaukoleje padare griovelius, kad galva augtu i sonus, nes ji augo tik i kakta ir i pakausi... Jei nebutu operave, tai ateityje butu spaude smegenis ir vaikutis butu buves protiskai nesveikas. Siuo metu mano mazyliui beveik 2 metukai. Vaikas protingas, zvalus, jau kalba. Pirmus zodzius taria jau nuo 1, 5 metu.... Esu nuosirdziai dekinga Kauno miesto universitetines klinikos vaiku neurochirurgui ALGIMANTUI MATKEVICIUI> Tokie zmones gimsta tik viena karta per 1000 metu. Oho, kokiu ligu tik nepasitaiko...  Gerai, kai viskas laimingai baigiasi.
Sveiki  Mano mergyte taip pat gime veidine pirmeiga, mums jau 5,5men. o mazoji kaip tik labai ramus vaikas, nuo gimimo verkia tik kai valgyt nori, labai linksma ir bendraujanti. Tiesa gimdymas komplikavosi, pasak gydytojo jei mergyte nebutu pasisukusi, buciau per 4h pagimdzius, bet usitesem iki 8, daug plysimu ir t.t. aisku viskas jau pamirsta, augam grazus ir laimingi
Mano mergytė irgi gimė iškėlusi nosį  Nutarė, matyt, kad maloniau bus gyvenimą pradėti žvelgiant į žvaigždes, o ne į mamos  Nervų sistema jautroka, bet tikiu, kad čia labiau paveldėjimas, nei gimimo būdo pasekmės. O ir šiaip tos mūsų vaikelių širdelės dar tokios atviros, kad bet kokia smulkmena (čia mums taip atrodo, ne jiems) jas labai greitai sužeisti gali...
deltadu
2010 02 16, 15:42
Nors maniškiui beveik treji metukai, bet jis taip ir liko labai neramus , jautrus..Naktimis blogai mieg, keliamės prie jo, lyg prie mažučio..  Tikriausiai jau tok jo augimas..
mano mergytė irgi gimė veiduku į priekį. Apie galimas komplikacijas nieko nežinojau, kol nepaskaičiau čia  įdomiausia, kad išraše kažkodėl parašė, kad pakaušinė pirmeiga Gimdymas buvo neilgas,bet stūmimas užtruko 20min., kaip kažkuri rašė, buvo didelė mėlynė ant kaktos ir kreiva nosytė, bet šitie dalykai per kelias savaites išnyko O dėl jautrumo - nu kol kas mums 3,5mėn., tai tikrai jautrus, bet ramus vaikas. Tik turim įtemptą viršutinę dalį- kaip sako, per daug verčia galvytę aukštyn, dėl to dar nesiremia rankom ant pilvo, nesivarto ir galvytės normaliai dar nelaiko  Bet tikiuosi, kad mankštelės ir laikas šitas bėdas panaikins
|
|