Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 9 mėn mažylė mušasi
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
kaguelo
Mano pupai tik 9 mėnesiai, o ji jau kaip reikiant barasi ir mušasi sad.gif Jei sesė atima žaisliuką, tai pradeda rėkti akytes išplėtus, visa išrausta ir mušasi. Kartais užtenka ir apsikabinti ar pabučiuoti kai mažė "ne nuotaikoj", prasideda isterija ir mažylė tikrų tikriausiai siekia muštis. Jei nepasiekia, muša arčiausiai esančius daiktus, o jei ir tų nėra, tai stipriai plekšnoja sau per keliukus. Dabar dar nereaguojam niekaip- pasitraukiam toliau, kad nepasiektų ir nukreipiam dėmesį kitur, apsimesdami, kad ji užsiima visiškai neįdomiais dalykais. Tokia mūsų reakcija situacijos nekeičia, bet kaip elgtis kitaip nežinom. Ar verta tokią mažą barti? Ką daryti, kad neužaugintumėm "siaubuko"?
Psichologe
Jūsų mažylė taip pyksta. Dabar ji dar nesupras, jei sakysite, kad musti seses ar mamos negalima. Ji turi teisę supykti, jeigu kas nors atima žaislą, o taip pat turi teisę ir parodyti kad pyksta. Kad nemustu jusu, galite padeti jai suvaldyti ta jausmą stipriai priglausdama prie saves, kol nurims. Parasykit, ar tai padeda nurimti.
tayo
sveiki mano maziu10 menessiu taipat musasi tik niekaip nesuprantu kodel kai prieina artyn ploja su delniuku per veida jai sulaikau tai visas parausta tada dar stipriau ,pradzioje bandziau nekreipti demesio bet kuo tuoliau tuo dazniau .jai padedu ji ant zemes kad nesimustu tai pats sau per galvyte musa,o jai per rankytes suduodu tai sedi neverkia bet dar labiau pykti pradeda,namuose as su vyru nesimusu tai kodel taip ira,ir kaip galima butu tai sustapdyti?
kaguelo
Bandžiau stipriai apsikabinus priglausti- nelabai jai tai patiko. Pyko, kad suvaržoma rankyčių laisvė. Labiau padeda švelnus prisiglaudimas, guodimas- taip pradėjau elgtis paskaičius Jūsų atsakymą, nes lyg ir gaila pasidarė, kad ignoruojam jos liūdesį. Švelniai klausiu, ko mergytė supyko ir bandau su savo, o paskui su jos rankyte paglostyt sesei, tečiui ar sau (tam, ką skriaudžia) galvą. Tokia elgesys jai priimtinas, bent jau tuo metu pykčio priepolis praeina. Tik bijau pasidaryt meškos paslaugą- gal ji tokiu būdu nuolat ims reikalauti mūsų dėmesio net nepykdama?
Psichologe
Man atrodo, kad, jeigu ji pajaus, kad jus apkabinate ne tik tada kada ji blogai jauciasi, bet ir tada, kai gerai jauciasi, tai neturetu ismokti netinkamu elgesiu reikalauti demesio. Ji zinos, kad mama skiria demesi ne tik tada, kai man blogai, as verkiu, bet ir tada, kai esu geros nuotaikos.

Tayo, galbut pabandykite elgtis, kaip mes cia kalbame.
Lorečiukas
Mūsų pusantrų metukų sūnus ištisai muša vyresnę sesę ir mažesnį 5mėn. broliuką. Nebežinome ką daryti. Jis taip bando išgauti jų reakciją. Jis negali ramiai praeiti jiems neužtvojęs. Labiausiai kenčia mažiausias, nes pastoviai gauna nuo brolio per veidą ar kaktą. Ir baram jį, ir gražiuoju prašom, kad paglostytų brolį, o ne muštų, bet jis paglostęs pabaigoj vistiek nagus suleidžia. jam labai patinka jį pravirkdyti. Mažiausias jau užsigrūdino, nuo silpnesnių pliaukštelėjimų jau nebeverkia, tai brolis jį muša tol kol pravirkdo. Jei jo nepasiekia, tai kokį žaislą jam į kaktą paleidžia. Ir viresnę sesę mušą ar peša tol kol ši pradeda rėkti. Anksčiau mušdavo ir mus, bet ėmėm nekreipti dėmesio ir jam pasidarė nebeįdomu mus mušti, tačiau kūdikiui nepasakysi, kad neverktų, kai jį brolis muša.

Psichologe
Reiktų didesnio drausminimo pusantrų metų vaikui. Jei suduoda- izoliuokite kelioms minutėms vaiką (tegul pabūna vienas kitame kambaryje)- visada elkitės taip pat, kai jis suduoda- tegul pabūna vienas penketą minučių, jei taip elgiasi. Tokia bausmė turi sekti iš karto po blogo elgesio. Rezultato labai greit nesitikėkite, tik po kurio laiko tik vaikas supras, kad gal geriau sulaikyti savo impulsą ir nesuduoti, negu paskui būti vienam.
ulija
Niekaip nesuprantu savo sūnaus ,kodėl jis stengiasi kartais užduoti sesutei. Jam beveik keturi metai,jai vienuolika mėn..Kai sesytė verkia net ausytes užsidengia ,ramina ją ,kai paklausiu ar myli sesutę sako kad taip, kitiem net man pačiai neleidžia net pabarti jos ,o pats... Bandžiau sakyti ir aiškinti ...nesuprantu. Dažnai kartu žaidžia ir ramiai ,bet kartais paima ir užduoda be jokios priežasties. g.gif
Psichologe
Turbut jausmai sesutei yra priestaringi (kaip ir visi santykiai su zmonemis)- ir myli, bet ir supyksta kartais (gal tik sunku suprasti priezasti).
Mergelė
Mano berniukui tuoj trys metai, bet irgi labai mušasi. Muša visus, mamą, tėtį ir visu kitus. bandom ir sakyti, ir garažiai ir piktai, bet niekas nepadeda. o kai supyksta ir negali mušti, tai pradeda daužyti sau galvytę, tai į grindis ar veidrodį.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.