Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Garbanių mamų rūpesčiai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Renadai
Auginame garbanę. Tokių "negriukiškų" plaukų niekas neturėjom, todėl kaip juos prižiūrėti patirties neturiu. Norim turėti ilgus plaukus (nors kiek jie auga, tiek susisuka į "kriauklytes"), šukuotis peša verysad.gif , nesišukavus - pasidaro "dredai" doh.gif
Pastebiu aplink labai daug garbanotų vaikučių. Kaip jų mamytės prižiūri jiems plaukučius, kokias priemones (ŠUKAS, ŠEPEČIUS, ŠAMPŪNUS, BALZAMUS etc.) naudojate?
LT saulele
pas mus tas pats smile.gif , o dar kai mažulis nemėgsta galvos plauti, tai išvis doh.gif , dredai pasidaro momentaliai... Aš ir pati garbanota, bet suaugęs tai šukuojies ir tiek, o čia vargo vakarienė doh.gif

kai jau būna šventė ir plaunam galvą, tai šampūną naudoju vaikišką, kokį turiu, o vat pora paskutinių kartų balzamą panaudojau tai savo unsure.gif , turiu gerą Yves Rocher firmos, man jis pačiai labai tinka, galvoju, kad nepakenksiu ir vaikučiui retkarčiais. Plaukai po to tikrai kažkaip paminkštėjo, tie dredai prasiardė, lengviau šukavosi.. Nors šukuot tai irgi neleidžia doh.gif , suprantu, aš maža tokia pati buvau smile.gif .. kai pas mane berniukas, tai man kartais ir toks kūtvėliukas žavu wub.gif , su mergaite sunkiau smile.gif
Linetė
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 06 14, 11:36)
pas mus tas pats  smile.gif , o dar kai mažulis nemėgsta galvos plauti, tai išvis  doh.gif , dredai pasidaro momentaliai... Aš ir pati garbanota, bet suaugęs tai šukuojies ir tiek, o čia vargo vakarienė  doh.gif

kai jau būna šventė ir plaunam galvą, tai šampūną naudoju vaikišką, kokį turiu, o vat pora paskutinių kartų balzamą panaudojau tai savo  unsure.gif , turiu gerą Yves Rocher firmos, man jis pačiai labai tinka, galvoju, kad nepakenksiu ir vaikučiui retkarčiais. Plaukai po to tikrai kažkaip paminkštėjo, tie dredai prasiardė, lengviau šukavosi.. Nors šukuot tai irgi neleidžia  doh.gif , suprantu, aš maža tokia pati buvau  smile.gif .. kai pas mane berniukas, tai man kartais ir toks kūtvėliukas žavu  wub.gif , su mergaite sunkiau  smile.gif
*

Garbanotiems plaukučiams yra neblogų šampūnų vaikiškų, tik dabar niekaip negaliu pavadinimo ataiminti, gal Jonsons baby, bet nesu tikra. Šampūnas su kondicionierium, po plovimo plaukučiai švelnūs ir šukuojasi gerai. Manoji irgi garbanė, tai jau išbandžiau ir galiu pasakyti kad pirkit šampūnus kitokius ir viskas bus gerai wub.gif
LT saulele
QUOTE(Linetė @ 2007 06 15, 07:23)
gal Jonsons baby, bet nesu tikra. Šampūnas su kondicionierium, po plovimo plaukučiai švelnūs ir šukuojasi gerai.
*

bandę tokį, bet maniškio plaukučiams nelabai jis schmoll.gif (gal kad ir mano plaukams ne daug kas tinka verysad.gif ), galva tai aišku švari būna, bet kad labai jau minkšti plaukai būtų ar lengva šukuot, tai ne schmoll.gif .. turbūt skiriasi ir plaukų struktūra, ir kaip garbanojasi ir t.t. g.gif

Vaidė
Aš savo 2m dukrytei perku vaikišką šampūną + kondicionierius, dar nupirkau tokį skystą purškiamą plaukų "minkštiklį" biggrin.gif , lyg ir balzamas. Tai kaip reikia pašukuoti, tai visada prieš tai truputį papurškiu tuo "minkštikliu" mirksiukas.gif O anksčiau nesileisdavo net pirštais iškedenti jos plaukų, taip ir vaikščiodavo sulipusiais "chaltūnais" doh.gif
Papildyta:
o plaukų šepetį viena draugė rekomendavo iš natūralių arklio šerių g.gif Ji savo garbanę juo šukuoja, ir kitokiu mergytė nesileidžia. schmoll.gif Kaip pabandysiu pati pašukuoti, parašysiu... mirksiukas.gif
Papildyta:
Renadai, Lietuvos saulele ar avataruose jūsų garbaniai? ax.gif Labai gražūs vaikučiai ir tokie panašūs į mano dukrytę mirksiukas.gif
Noa
Mano mažasis garbanius smile.gif Ir plaukučiai paauginti smile.gif

Kad plaukai nesiveltų, naudoju paprasčiausią savo kondicionierių, taip kirpėja patarė. Šiuo metu Alfa Parf, prabangų, ale tai ką daryt - kai susivelia, mane ima nervas, nuo nervų visos ligos, o vaistai brangiau kainuoja smile.gif

Neseniai pas savo kirpėją nusipirkau vienintelį nepešantį šepetį. Tai šepetys skirtas šukuoti priaugintiems plaukams, o pešti jis negali, nesgi priaugintas sruogas išpešios smile.gif Toks iš kietų dratų kažkokių. Tie dratai aštrūs, vožtum su tokiu šepečiu - skylės liktų, ko gero hihihi.gif Bet plaukų nepeša. Mažėlis jį labai mėgsta, pamatęs mano rankose kitą kokį, staugia baisiu balsu smile.gif
Renadai
QUOTE(Nolla @ 2007 06 15, 14:41)
Renadai, Lietuvos saulele ar avataruose jūsų garbaniai?  ax.gif Labai gražūs vaikučiai ir tokie panašūs į mano dukrytę  mirksiukas.gif
*

Taip tongue.gif , manau, kad ir Saulelės ten garbanius, nors aš maniau, kad ten mergaitė blush2.gif
O apie maniškę visi galvoja, kad berniukas g.gif
Čia mes žiemą fotografavomės - dabar tų garbanų dvigubai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2007 06 15, 15:26)
Neseniai pas savo kirpėją nusipirkau vienintelį nepešantį šepetį. Tai šepetys skirtas šukuoti priaugintiems plaukams, o pešti jis negali, nesgi priaugintas sruogas išpešios smile.gif Toks iš kietų dratų kažkokių. Tie dratai aštrūs, vožtum su tokiu šepečiu - skylės liktų, ko gero hihihi.gif Bet plaukų nepeša. Mažėlis jį labai mėgsta, pamatęs mano rankose kitą kokį, staugia baisiu balsu smile.gif
*

Mes gavom dovanų natūralių šerių šepetį, tai irgi mažiau peša, bet labai ilgas šukavimosi procesas, o manoji jau vos pamačius šukas sėda ant grindų, arba atsigula, prisispaudžia ir klykia doh.gif
Dar vienoj parduotuvėj mums patarė pirkti dideliais ir retais "dantim" šukas - kaip nekeista, tikrai neblogai šukuoja. Ir sakė, kad negalima šepečiu šukuoti šlapių plaukų (o aš taip darydavau), nes kažką galima pažeisti g.gif
LT saulele
Aš savo 2m dukrytei perku vaikišką šampūną + kondicionierius, dar nupirkau tokį skystą purškiamą plaukų "minkštiklį"  biggrin.gif , lyg ir balzamas. "chaltūnais"
*

bet čia vaikiškas kažkoks ar ne? Gal gali konkrečiau parašyt ax.gif

Renadai, Lietuvos saulele ar avataruose jūsų garbaniai?  : Labai gražūs vaikučiai ir tokie panašūs į mano dukrytę  mirksiukas.gif
*

Aha, maniškis wub.gif , ačiū už komplimentą 4u.gif , man irgi kažkaip garbaniukai akį traukia ax.gif

Šiuo metu Alfa Parf, prabangų, ale tai ką daryt - kai susivelia, mane ima nervas, nuo nervų visos ligos, o vaistai brangiau kainuoja smile.gif
*

g.gif čia gal tik specializuotuose "kromuose" būna šito g.gif , man nervus irgi "čėdyt" reikia (nu aš su tuo nesutinku biggrin.gif , ale vyras tep sakė)
... Jei ne vaikui, tai sau išbandyt įdomu ax.gif

*

nu eisiu ieškot, pašukuosiu parduotuvėj, nekauks - pirksiu bigsmile.gif , mačiau VCUP'e yra kažkokia nauja parduotuvė plaukams, ragams ir t.t.

QUOTE(Renadai @ 2007 06 17, 10:04)
Ir sakė, kad negalima šepečiu šukuoti šlapių plaukų (o aš taip darydavau), nes kažką galima pažeisti  g.gif
*

Nu šlapių tai šiukštu nevalia šukuot schmoll.gif, pažeist gali ir plauko struktūrą ir net plauko svogūnėlį vadinamą unsure.gif ...
LT saulele
Tamsta NOA, lenkiu galvą šimtus kartų prieš tamstą ir širdingai dėkavoju notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif bis.gif bis.gif bis.gif bis.gif , nugis nusipirkau vakar tą šepetį ir pirmą kartą vaiko dredai buvo sunaikinti thumbup.gif thumbup.gif be jokių riksmų ar pan. Kažkas nerealaus, negaliu dar patikėti tongue.gif bigsmile.gif , 30 lt. ir problemos neliko drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif .. nors tas šepetys pobaisiai atrodo, bet šukuotis juo tikrai smagu ax.gif
Renadai
Aš rugpjūčio pabaigoj nesusilaikiau ir pakirpau savo mažei plaukučius (pati). Liko tokia apvali smulkiai garbanota galvytė. Mėnesį laiko nereikėjo šukuoti visai - net nesusiveldavo, rankom tik pakedendavau ir užtekdavo. O dabar vėl ataugo ir ėmė veltis. O taip nenoriu kirpt, taip įdomu pamatyt, kaip ji atrodytų su ilgais plaukais lotuliukas.gif Galvoju - gal nakčiai kasytes kokias pinti reiks, kai jau dar ilgesni paaugs g.gif Kaip jūs darote? Kaip užaugint man jai tuos ilgus plaukus g.gif
Tiesa, nežinau ar rašiau, bet turbūt nerašiau: vasarą žiūrėjau laidą per rusų TV iš Kramtomos gumos fabriko. Ten rodė kaip išimti gumą iš įvairių vietų. Tai įsidėmėjau kaip išimt iš plaukų (nes jau buvau pagalvojus, kad iš tokių plaukų būtų išimti neįmanoma doh.gif ). O pasirodo, kad kuo lengviausiai įmanoma thumbup.gif - reikia užpilti aliejaus ir guma išsiima kuo paprasčiausiai thumbup.gif Taip gavosi, kad neužilgo po tos laidos teko šitą būda išmėginti lotuliukas.gif - liuks
amadina

*

Mano gražuolės irgi garbaniukės, tik kad mažosios dar neilgi plaukai, tai ir vargo nėr...
O vyresniajai irgi nusipirkom šepetį, skirtą priaugintiems plaukams, bet pas mus tie dratai nelabai kieti, iš pradžių net pagalvojau, kad š..., kad nieko jis neiššukuos bet dabar tik su juo ir šukuojamės thumbup.gif
Tikrai rekomenduoju rolleyes.gif
O kondicionierių jokių nenaudojam - manau, kuo mažiau tos chemijos, tuo geriau ax.gif
Lavazza
Na mano mergiotes plaukai ne tokie garbanoti kaip jusu vaikuciu, bet jie siek tiek garbanojasi ir labai nepaklusnus, styro i visas puses kaip varnu lizdai doh.gif
Tai as perku Johnsons baby sampuna besiveliantiems plaukams thumbup.gif isisukuoja super, jokiu kaltunu nelieka nieko, o plaukuciai tokie svelnus tampa biggrin.gif ir pati kartai galva juo isiplaunu blush2.gif nu tikrai liuks thumbup.gif
viilmute
Na pas mus ir tapati problema tai pakirpom galiukus gal kazkiek ir pasitvarke tie plaukai g.gif bet plaunam su vaikisku sampunu ir dar kruva balziamu o pries sukuodami purskaimes oriflame firmos toks yra vaikams
burbuliukas:)
Mano mažoji irgi garbanė. Bus bėdelių vėliau, kaip ir man buvo ir yra. doh.gif
Renadai
O aš dabar šią "problemą" sprendžiu taip: supinu kasytes ir ramiai išbūnam savaitę ax.gif - vistiek taip pat pasišiaušus, net jei ir kasdien perpindinėčiau... O kaltūnas nesivelia...
Tulla
as irgi tokia garbane turiu. tai vargstam labai. sugalvojau, kad reikia balzama naudoti. tai buna minksti plaukai. o diena, kad nesusiveltu kaltunai supinu tokias mikroskopines kasytes.
VIVULIA
QUOTE(Renadai @ 2007 11 06, 20:26)
Tiesa, nežinau ar rašiau, bet turbūt nerašiau: vasarą žiūrėjau laidą per rusų TV iš Kramtomos gumos fabriko. Ten rodė kaip išimti gumą iš įvairių vietų. Tai įsidėmėjau kaip išimt iš plaukų (nes jau buvau pagalvojus, kad iš tokių plaukų būtų išimti neįmanoma  doh.gif ). O pasirodo, kad kuo lengviausiai įmanoma  thumbup.gif - reikia užpilti aliejaus ir guma išsiima kuo paprasčiausiai  thumbup.gif Taip gavosi, kad neužilgo po tos laidos teko šitą būda išmėginti  lotuliukas.gif - liuks
*

aciu tau kad pasidalinai savo ziniomis notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
is gelbejai mano dukriuko bent 30% palukuciu, o jau maniau kirpt reikes doh.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.