Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Netvarkinga mergaitė
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2
vilmute_mama
sveiki,
Zinau, kad sis klausimas turejo buti keliamas kur kas anksciau, o ne dabar, kai mano mergaitei jau astuoneri. Bet tikiuosi, kad ir jus, kiti teveliai turite panasiu problemeliu.
Kol musu mergaite buvo mazesne, rodos viskas buvo gerai, ir zaisliukus suidedavo i vieta, ir drabuzelius susilankstydavo, ir indus savo suplaudavo, o dabar....kazkoks kosmaras. Vos tik vaikui suejo seseri, eme staiga ir pasikeite, nebesitvarko, daiktai metosi po visa buta, apie rubus apskritai nera ka ir kalbeti, nei lankstomi, nei atskiriami svarus nuo nesvariu...
Pradejau galvoti, kad taip kardinaliai vaikas negali imti ir pasikeisti, pradejau ieskoti protesto priezasciu, radau....taciau manau, kad jau pervelu taisyti klaidas, o i merguzeles betvarke ziureti irgi nesinori. Gal kas turit panasiu problemu ir galit pasidalinti mintimis kaip tvarkotes su tokia problema?
Galiu pasakyti tik tiek, kad grasinimai ir veiksmai, jog jei vienas ar kitas daiktas nebus vietoje jis atsidurs siukslineje tikrai neveikia. Merguzele gana uzsispyrusi ir visiskai ramiai reaguoja i ismestus zaislus, ir dar konstatuota fakta: "vistiek zaislas jau buvo senas". Tiesiog kartais apima neviltis, ka daryti?
Elizabeht
Pas mus tokios problemos nera, tikiuosi ir neislys g.gif
Tavo dukrele yra pakankamai jau didele, turi jau atsakyti uz savo poelgius. Siulyciau jos kambaryje nieko tau netvarkyt ir palikti jos "bardaka". Pasiziurek kiek dienu jis bus. Manau, po keleta dienu ,kai nepraeis pro siuksles, kai neras savo daiktu, ar net rubu - apsidairys aplinkui. Ir user posted image
Gali dar pasakyti, jei taip ir toliau tesis, atsiras tarakonu ar peliu user posted image
Kantrybes!
Bulkute2
Man atrodo toks amzius, praeis g.gif
vilmute_mama
QUOTE(Elizabeht @ 2007 06 18, 18:28)
Pas mus tokios problemos nera, tikiuosi ir neislys  g.gif
Tavo dukrele yra pakankamai jau didele, turi jau atsakyti uz savo poelgius. Siulyciau jos kambaryje nieko tau netvarkyt  ir palikti jos "bardaka". Pasiziurek kiek dienu jis bus. Manau, po keleta dienu ,kai nepraeis pro siuksles,  kai neras savo daiktu, ar net rubu - apsidairys aplinkui. Ir  user posted image 
Gali dar pasakyti, jei taip ir toliau tesis, atsiras tarakonu ar peliu user posted image
Kantrybes!
*

Itariu, kad tokie eksperimentai pareikalaus labai daug mano kantrybes, nes merguzele nesitvarkyti gali ko gero kokia savaite. Bet reik pabandyti, idomu, kiek ilgai tai truks biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Bulkute2 @ 2007 06 19, 13:53)
Man atrodo toks amzius, praeis  g.gif
*

Na duokdieve, kad tai butu amziaus krize g.gif
voveraite1302
Pirmiausia rekėtų ją pagirti dažniau, kai ji kažką pasideda į vietą, suplauna (galbūt) indus ar susitvarko bent kelis žaisliukus... O paskui nežinau.... Mano sesė, pvz., nesitvarkė iki pat paauglystės, bet kai tik atsirado pirmasis kavalierius, kuris užsukdavo į svečius - visi daiktai atsirado savo vietose, dulkių nebeliko, spintos sulankstytos, net tualetą su vonia iššveisdavo, tik stalčių iki šiol nesusitvarko... Bet labai geras dalykas yra turėti berniuką mirksiukas.gif
Gal padėtų tas dalykas su draugais? Pvz., pasakyti, kad jei susitvarkys gražiai savo kambarį, tai galės pasikviesti draugę ar draugą?
little bear
mano sesuo iki siol nesitvarko, o jai jau 15 doh.gif tevas nuo mazumes lepino, uz ja tvarkydavo. ir dabar kai nuvaziuoju pas tevus, jei liepiu tvarkytis, tevas ant manes pyksta blink.gif blink.gif ir vienodai r draugai ateis, nusiveda i apversta kambari ir jai dzin g.gif g.gif
mmergyte
o gal tiesiog bando taip demesi i save atkreipti? g.gif gal pabandykit kartu tvarkytis..svarbiausia,manau negedinti vaiko prie svetimu zmoniu,nes zinau tokiu atveju kai taip padaroma,po to vaikas pats to nesuprasdamas lyg ir kerstauja tevams ir daro ta pati ax.gif ax.gif
artita
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 21, 12:16)
Itariu, kad tokie eksperimentai pareikalaus labai daug mano kantrybes, nes merguzele nesitvarkyti gali ko gero kokia savaite. Bet reik pabandyti, idomu, kiek ilgai tai truks biggrin.gif

galiu pasakyt iš patirties, nesitvarkys, perlips per numestus daiktus, pasikuis bišį ir šauks kur mano tas ir anas....viskas išbandyta, nieks nepadeda, nei draugų atsivedimai netvarkingam kamabry, nei griežta bausmė, nei ignoravimas ir t.t. Mano mergina irgi kol buvo mažesnė šiek tiek tvarkėsi, o dabar neturi laiko, tai treniruotės, tai vėl reikalai doh.gif , nu vis tikiuosi, kad suaugs smile.gif , gal kai atsiras sesė arba brolis pasikeis, pataps tvarkingesnė, jinai pas mane labai savarankiška, ne mamyčiukas, viską ką reikia pasidaro pati, bet jau dėl daikto paėmimo ir padėjimo vietą didžiausia bėda.
ERUGĖ
Pažystu ir aš tokią mergaitę,nu jau pas ją kambary doh.gif Šiukšles meta už lovos,sekcijoj indai sudėti visi neišplauti,sulipę,ušdžiūvę doh.gif Na mano vaikinas irgi perlipa per šiukšlę,tik dar gerai,kad už lovos nemėto,o palieka ant stalo.Šeip susitvarko paviršutiniškai,na gal į tris mėn sykį užeina jam įkvėpimas,na tada tai idealiai susitvarko thumbup.gif
coliukė
Manau, kad gal su laiku praeis. g.gif dar pats tas amzius toks
dija777
ir pas mane ta pati beda, dukra (12 metu) visiskai nesitvarko, kai jau prispaudziu tai pavirsutiniskai apsitvarko, kartais netekusi kantrybes pati sutvarkau, niekas neveikia, nei sveciai, kad ateis ar draugai, vedasi i bardaka ir nera jai problemu. Tai mes ta problema pradejom spresti pusiau zaisdami. Esam susirase punktais vaiku pareigas ir tevu pareigas. Kiekviena savaites penktadieni dedame "+" ir "-", uz atliktas pareigas. Nugaletojas gauna kazkoki prizeli, smulkmenele kazkokia. Vienas is vaiku pareigu punktu yra kambario tvarkymas.Na kad merguzele labai smarkiai puole tvarkytis, tai tikrai taip neatsitiko, bet pazanga yra, nes visi nori laimeti, tai stengiames. Ir as stengiuos bigsmile.gif
kacukytė
Mus auklėtoja daržely pamokė. Sakė paslėpt išmėtytus daiktus bigsmile.gif . pabėgo - kaip pasakoj apie Agę. Padėjo. daiktų sumažėjo, pritruko. Nėr su kuo žaist. Paskaitėm pasakėlę . Susitvarkėm kartu. Kai matau kad tvarka- sugrižta žaislai po vieną ax.gif
vaižgantė
Mano vienas sūnus pedantiškai tvarkingas, kitas viską išmėto. Stengiausi jų nelyginti ir išvis per daug nekreipti į tai dėmesio. Paskutiniu metu matau, kad netvarkingasis kažkaip savaime dažniau susitvarko,padeda daiktus į vietą...
Mano sūnūs turi savo kambarį ir manęs per daug nejaudina, kai ten netvarka...Įėjus ramiu balsu pasakau, kad būtų gerai,jog jie susitvarkytų, ir jie kažkodėl paklauso... Su dukra kol kas didesnė problema, tuo labiau, kad jos kambarys virto mano darbo kambariu. Kol nešalta, jos žaislus suverčiu vakare į balkoną ir viskas...
veitina
tokia problema su savo mergina taip pat turiu. namuose net apsizliumbia, kad reikia nors viena zaisla pasideti i vieta. taciau uztenka nuvaziuoti pas mociute i svecius, tai ten ne tik savo kambari tvarkosi, bet ir kitiems padeda. na, nezinau kaip ta mano mama sugeba ja sudominti zaislu ir kt tvarkymu g.gif , bet as galiu verstis per galva- nieko nesitvarko. beje, as irgi nelabai megau tvarkytis vaikystej blush2.gif , bet kokioj gal 3 klasej pradejau, nors ir nenoriai blush2.gif

na tikiuosi isaugs 4u.gif
violal
na maniškiai tvarkingumo epidemija tikrai neserga, bet man geriausia ištverti jų "tvarką"- uždarau jų kambarių duris ir kitoj buto dalyje nervarkos nesimato lotuliukas.gif . O dar paskutiniu metu už didelę netvarką pradėjau taikyti bausmes - neleidžiu žiūrėt tv ir didelės problemos kaip ir neliko thumbup.gif
biti atskrend
Man namu tvarkymasis visa gyvenima buvo kancia ir nereikalingas laiko svaistymas. Kaip kazkuri mamyte rase, kad jos dukrai bureliai ir tt, taip ir man-tiek visur varinedavau, kad tvarkytis man maziausiai rupejo-rubai, knygos, visur balaganas budavo. Bet mano mama thumbup.gif per daug nesikisdavo (nors tegyvenom 2 kambariu bute, as su broliu kartu kambary). Ar viena ar kita sestadieni vistiek susitvarkydavau ar bent apsitvarkydavau-kai paciai noras uzeina. Ir ACIU jai uz tai, kad nenervindavo su tokiais nereiksmingais dalykais-juk yra daug svarbesniu dalyku nei kasdien tvarkytis. Ji mane tik prigasdino, kad kai mano vaikai nesitvarkys, tai ji tada neleis man ju bart lotuliukas.gif
O dabar... man tvarkymasis atrodo laiko gaisimas. Tad stengiuos tai padaryt greitai, isijungiu muzika ir sukuosi kiek begaliu greiciau, kad ta kancia kuo trumpiau testusi. Tvarkingi namai patinka, bet kasdien tvarkytis-labai jau nuobodybe. Man pilnai uztenka 1-2 kartu per savaite daiktu rankiojimo, sveitimo ir panasiai. Ir labai tuo dziaugiuosi, kad man nervas neima nuo mazo dulkiu kamuoliuko uz lovos smile.gif
Nors kai sveciai atvaziuoja, tai sveiciu viska visa diena-geda jei dulkes kur yra ax.gif
Aloha
QUOTE(biti atskrend @ 2007 10 02, 12:33)
Man namu tvarkymasis visa gyvenima buvo kancia ir nereikalingas laiko svaistymas. Kaip kazkuri mamyte rase, kad jos dukrai bureliai ir tt, taip ir man-tiek visur varinedavau, kad tvarkytis man maziausiai rupejo-rubai, knygos, visur balaganas budavo. Bet mano mama  thumbup.gif per daug nesikisdavo (nors tegyvenom 2 kambariu bute, as su broliu kartu kambary). Ar viena ar kita sestadieni vistiek susitvarkydavau ar bent apsitvarkydavau-kai paciai noras uzeina. Ir ACIU jai uz tai, kad nenervindavo su tokiais nereiksmingais dalykais-juk yra daug svarbesniu dalyku nei kasdien tvarkytis. Ji mane tik prigasdino, kad kai mano vaikai nesitvarkys, tai ji tada neleis man ju bart  lotuliukas.gif
O dabar... man tvarkymasis atrodo laiko gaisimas. Tad stengiuos tai padaryt greitai, isijungiu muzika ir sukuosi kiek begaliu greiciau, kad ta kancia kuo trumpiau testusi. Tvarkingi namai patinka, bet kasdien tvarkytis-labai jau nuobodybe. Man pilnai uztenka 1-2 kartu per savaite daiktu rankiojimo, sveitimo ir panasiai. Ir labai tuo dziaugiuosi, kad man nervas neima nuo mazo dulkiu kamuoliuko uz lovos smile.gif
Nors kai sveciai atvaziuoja, tai sveiciu viska visa diena-geda jei dulkes kur yra  ax.gif
*

Aš irgi panašaus būdo, todėl manau, kai pavyzdžio vaikui gero nerodai tai ir reikalauti nėra ko. Beje vieną dieną susitvarkė savo kambarį tai taip džiaugėsi, vedė visus pažiūrėti kaip moka sutvarkyti. Manau dabar jei norės pajausti tokį jausmą vėl susitvarkys ir gal tai įvyks dažniau ir dažniau (mums 4metai) mirksiukas.gif
Pangasija
QUOTE(biti atskrend @ 2007 10 02, 11:33)
Man namu tvarkymasis visa gyvenima buvo kancia ir nereikalingas laiko svaistymas. Kaip kazkuri mamyte rase, kad jos dukrai bureliai ir tt, taip ir man-tiek visur varinedavau, kad tvarkytis man maziausiai rupejo-rubai, knygos, visur balaganas budavo. Bet mano mama  thumbup.gif per daug nesikisdavo (nors tegyvenom 2 kambariu bute, as su broliu kartu kambary). Ar viena ar kita sestadieni vistiek susitvarkydavau ar bent apsitvarkydavau-kai paciai noras uzeina. Ir ACIU jai uz tai, kad nenervindavo su tokiais nereiksmingais dalykais-juk yra daug svarbesniu dalyku nei kasdien tvarkytis. Ji mane tik prigasdino, kad kai mano vaikai nesitvarkys, tai ji tada neleis man ju bart  lotuliukas.gif
Nors kai sveciai atvaziuoja, tai sveiciu viska visa diena-geda jei dulkes kur yra  ax.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif toks jausmas kad aš čia parašiau.
vaikystėj tvarkinga nebuvau niekad, nesu tvarkinga ir dabar.
per šiukšlę galiu ir perlipt, svarbu tik kad nesmirdėtų. tvarkausi kai nemalonu pasidaro pačiai arba kai ateina svečiai biggrin.gif tikrai neturiu poreikio kad būtų sterilu. priešingai -- kai bute itin švaru, toks jausmas kad čia negyvenama.
nors galiu pastebėt, kad nesu ekstremaliai netvarkinga. turiu tokią draugę, kuriai svečiai/ne svečiai, o namie gyvatynas. Užeini pas ją, tai atsargiai koją statyk kad į nešvarius indus neįmintum, prisėst at sofos irgi atsargiai reikia -- o tai ten kokia prišnypšta nosinė guli ar kitokios baidyklės. jei kas jai papriekaištauja, tai jinai menininkė, o menininkams tvarkytis nebūdinga. lotuliukas.gif
o man pačiai dėl daiktų buvimo ne vietoje, tai nuo to biški apgydė... šunys. Jei pasilieka vieni, tai griebia ir doroja viską ką randa ne vietoje. tai tas greitai įtikino, kad rūbai turi būti spintoje, knygos -- lentynose, rašikliai ir popieriai -- stalčiuose. bigsmile.gif
o vaikystėj tvarkytis būdavau priversta tada, kada tvarka buvo daroma kolektyviai. kažkas plauna indus, kažkas dulkes valo ir taip toliau.
auduse
jooo kovojam ir mes su netvarka doh.gif kartais susitvarko o kartais tai ir kojos ner kur padeti ax.gif
Carevna
Netvarka buvo mano antras vardas lotuliukas.gif dar ir dabar ne itin mėgstu tvarkytis lotuliukas.gif vaikystėj jei žaislų nesusitvarkydavau mama daugiau kaip 3 kart nekartodavo po 3 karto man išėjus į mokyklą man tokį jovalą užtaisydavo, kad nori nenori su ašarom akyse tekdavo susitvarkyt, visus žaislus rasdavau išverstus, knygos iš stalčių iškratytos ir t.t nu žodžiu pilnas kambarys visokio turto ir kaip priedą gaudavau namų arešto lotuliukas.gif į lauką neidavau kol namai neblizgėdavo
roman
Cia tai jau problema jei dar pasakai kad einam kartu tai dar susitvarko o siaip tik su asarom!
Klepesova
Na turiu vieną tokį patarimuką... bet nedidelį... Nesitvarko? Bardakas? na ir tegul, bet 1 kartą per savaitę išsirinkite dieną kada laisva ir mamytė ir tėtė ir visi kartu tvarkykitės- ir kol namai neblizgės (dulkės nuvalytos, grindys išplautos- daiktai savose vietose sulankstyti ) tol jokio TV jokio kompo jokių žaislų jokio telefono- nors ie pasaulio pabaiga- jei kas skambins galite pakelti ragelį ir pasakyti kad dukra- sūnus dabar užsiėmęs ir perskambins vėliau...nesitvarkys? Isterikuos? kol nebus tvarka tol nieko negaus. Bet nemanau kad taip jau ir atsiskirs- pasakysit kartu su tėvu (jei yra antra pusė) ir taškas. Bus naujas yprotis... Na ir susitvarkius 1 kartą per savaitę manau, kad pora dienelių bus tvarkinga. na o vėliau... tegul- nieko nesakykit- bet atėjus tai tvarkymosi dienai- tegul pati-pats ir grindis išsiplauna ir žaislus susitvarko, ir rūbus susitvarko...

Su panelėm paprasčiau- atėjus "tikrąjąi meilei" (kaip jos pačios mano) prasideda pas daugelį tvarkymosi manija- neprasidės na tada galėsit tam berniukui kokį kartą leptelt "kam tau tokia nevala reikalinga" bus daug pykčio- bet manau padės. ax.gif

Pati aš tvarkytis dažniau nei kartą per savaitę pradėjau tik kokių 15metų- prieš tai daiktus sukišdavau į spintą- nesimėtydavo... bet mano mama jau nuo 14 man rūbų neskalbdavo- pati skalbdavau- o 16 ir mamos išplaudavau (rankomis- mat skalbimo mašinos neturėjome)Manau kad tas nesitvarkymas galiausiai išaugamas- bet vis tik reikia kad kuo anksčiau tai pataptų įpročiu
O 6metų vaikas indus plauna? va čia tai stebūklas. ydomu? O kaip? su indų plovikliu? na nežinau- aš avo panai kaip tik gal nuo kokių 8 metų liepsiu savo indukus susiplauti. Na gal vis tik 7- kai pradės eit į mokyklą: pasakysiu: tu jau didelė mergytė- jau mokyklėlę lankai- laikas prisiimti ir suaugusios darbelius- susiplauti savo indukus. wub.gif
renacike
As turiu bedele su viduriuku jam vienodai ar silta-gali eit su vilnonem kojinem, ar salta-eis su vasarinem kelnem.Jau ir daktares klausiau kas tai gal liga.Sako isaugs bet man is kur tiek kantrybes pasisemt didelis vaikis(10)Mokosi gerai bet viska pamirsta tik pasakau jau ziurek jo mintys kitur.Gali miegot su tais pat rubais ir i mokykla eit-tik nepaziurek...O juk prie jo stovet negaliu.Jei baru asaroja o jei bandau graziai tai praskysta o tikslas nepasiektas
laureta
As vaikysteje tvarkydavausi, kada man reikejo. bet reikalo daiktu nemetydavau. Mano kambarys buvo tvarkingas. As tvarkydavausi ne del sveciu, o del saves. Bet mano motina buvo pedante, uzknisdavo negyvai jos tas valymas kitu kambariu. Na o kai jau lysdavo i manaji, pykdavau baisiausiai...
Dabar susitvarkau tik irgi ne del sveciu, bet del saves. Nemetu daiktu kur papuola, nes paskui galiu nerasti. Pas mane visi daiktai vietoje.
Mano vyresnele oi kokia netvarkinga budavo. Kai ruosdavo pamokas ant stalo ir obuolio griauziukas, o stikline pieno (jau kelinta diena bestovincio ir surugusio), ir sausainiai ir t.t. Patalyneje valgyti, nesuvalgyti ir palikti obuoliai... Baisu. Bariausi ir uzdrausdavau, niekas nepadejo. Ant zemes metydavosi knygos, sasiuviniai ir kitokie daiktai. O jeigu dar kokio daikto nerasdavo, tai visi namai aukstyn kojom apversti... visur iesko, viska vercia. Oi net juokas paeme, kai prisiminiau kaip ji ieskodavo.
Ir viena diena mano dziaugsmui i namus atejo aukle, tvarkytoja - 3 men. SUNIUKAS lotuliukas.gif
Tai jeigu tik nevietoje tai taip suo ir sugriauzia. Oi verkdavo, oi pykdavo. As irgi pykdavau viduje, bet to vaikui neparodydavau. bet suniuka visada girdavau, kad tvarka daro lotuliukas.gif Nebesimeto daiktai ant zemes dabar. Bet ant stalo baisu, spintoje irgi. Reikalai gereja po truputi. tikiuosi kai uzaugs bet tvarkysis.
Mano jaunele labai tvarkinga, pazaide ir padejo. Kazkaip visa i mane mirksiukas.gif
naitas
Pasiskaičiau čia jūsų mintis ir jau nutariau, kad daugiau nebambėsiu ant savo vyresnėlio, kad "trukdai, be tavęs aš greičiau ir t.t.". Mano didysis labai noriai plauna indus jau gal pora metų, valo grindis, skalbia, o jau lyginti wub.gif tai tokis malonumas jam... vos spėju savo pirštus traukt iš po lygintuvo cool.gif Na, vaikui dar 5 nėra...
Aišku, visi tie darbeliai reikalauja perdarymo, todėl ir bambu kartais, kad be jo greičiau.... bet taip negalima. Vaikas rodo norą.

O šiaip gyvenime tai aš gerbiu tik tikruosius nevalas. Kurie nepuola tvarkytis, nors ir vestuvės, krikštynos ar laidotuvės būtų jų namuose. Čia tai ištikimi savo požiūriui.

O tie (tos), kur apsitvarko tik laukdami svečių.. Tai eiliniai tinginiai, ir tiek. Gėdos turėtų laugh.gif
laureta
QUOTE(naitas @ 2008 02 14, 14:35)
Pasiskaičiau čia jūsų mintis ir jau nutariau, kad daugiau nebambėsiu ant savo vyresnėlio, kad "trukdai, be tavęs aš greičiau ir t.t.". Mano didysis labai noriai plauna indus jau gal pora metų, valo grindis, skalbia, o jau lyginti  wub.gif tai tokis malonumas jam... vos spėju savo pirštus traukt iš po lygintuvo  cool.gif Na, vaikui dar 5 nėra...
Aišku, visi tie darbeliai reikalauja perdarymo, todėl ir bambu kartais, kad be jo greičiau.... bet taip negalima. Vaikas rodo norą.

O šiaip gyvenime tai aš gerbiu tik tikruosius nevalas. Kurie nepuola tvarkytis, nors ir vestuvės, krikštynos ar laidotuvės būtų jų namuose. Čia tai ištikimi savo požiūriui.

O tie (tos), kur apsitvarko tik laukdami svečių.. Tai eiliniai tinginiai, ir tiek. Gėdos turėtų laugh.gif
*

As negaleciau tvarkytis del kito (sveciu) doh.gif . As viska darau del saves lotuliukas.gif . Man taip patogiau.
Saunuolis tavo vaikutis, kad viska noriai daro. Mano vyresnele irgi lygino irgi padejo man. Bet dabar doh.gif schmoll.gif Taciau kartais padeda, kai as jau pradedu pykti lotuliukas.gif
Vynė
Nemėgstu nevalų, nesvarbu ar tai suaugęs žmogus ar vaikas.
Neesu pedantė, bet tvarka yra, ir nereikia kasdien tvarkytis, nes jei daiktą, drabužį pasidėjai į vietą, tai ir nesusiversi.
Mano vaikai sakyčiau tvarkingi. Nuo mažiukų yra taisyklė, gali nesitvarkyti savo daiktų, žaislų, bet tada ateisiu aš ir sutvarkysiu-o tai reiškia viskas kas išmėtyta, apaugę dulkėm, sukimšta, bus sudėta į maišą ir išmesta nieko nerūšiuojant, nervarkant, tiesiog paimsiu glėbiu ir išmesiu. Ir taip padariau kai buvo mažas sūnui, dabar tvarkosi viską laiką. Vaikai turi būti tvarkingi, nes jie tikrai turi laiko apsitvarkymui. Nėra nieko blogiau kaip apsileidęs jaunuolis, paskui vyras/žmona, ir tėtis/mama. Fui
laureta
Mano manymu, jeigu vaikams skiepijama tvarka nuo mazens, jie uzauge bus tokie patys.
ruoniukas
QUOTE(Vynė @ 2008 04 15, 08:03)
Neesu pedantė, bet tvarka yra, ir nereikia kasdien tvarkytis, nes jei daiktą, drabužį pasidėjai į vietą, tai ir nesusiversi.
Mano vaikai sakyčiau tvarkingi. Nuo mažiukų yra taisyklė, gali nesitvarkyti savo daiktų, žaislų, bet tada ateisiu aš ir sutvarkysiu-o tai reiškia viskas kas išmėtyta, apaugę dulkėm, sukimšta, bus sudėta į maišą ir išmesta nieko nerūšiuojant, nervarkant, tiesiog paimsiu glėbiu ir išmesiu. Ir taip padariau kai buvo mažas sūnui, dabar tvarkosi viską laiką. Vaikai turi būti tvarkingi, nes jie tikrai turi laiko apsitvarkymui. Nėra nieko blogiau kaip apsileidęs jaunuolis, paskui vyras/žmona, ir tėtis/mama. Fui
*

esu bandziusi si metoda nepadeda turiu pradeti pykti nors kartais ir pacios sutvarko bet dazniau tenka terorizuoti ir pyktis verysad.gif
Velasa
Čia kasdienės problemos, mes kartais su vyru sakom, kad su vaikais nesipyktume, jei ne kasdieniai bambėjimai dėl tvarkos...mėlynuoju, bambu, rėkiu, gadinu ir sau nervus, ir kitiems, bet to "bordako" negaliu pakęsti, jei jau ilindo į spintą, tai viskas sukuista, iš dėžių tik rankovės ir kojinių galai kabo, kambariuose per drabužius ir žaislus nepralipsi, na o didžiausia kančia tai flomasteriai, jie kaip siaubake visur, po kilimu, tarp drabužių, spintoj, vonioj, lovoj cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif ir paskui dideli plėmai, kuriuos gramdai, gramdai .............. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
dar prie jų prisideda rašalo kapsulės, užlipai ir pokšt doh.gif tikrai jau nusibodo, patikėkit.... jau kai pamato, kai aš mėlstu, puola tvarkytis, ir tikrai susitvarko greitai ir idealiai, bet tai trunka labai trumpai, kartais ir po pusvalandžio vėl būna tas pat..... niekaip nesuprantu, kodėl nevertina savo darbo????????? doh.gif doh.gif doh.gif
Ar ir pas jus taip pat?????????
laureta
As nemelstu, jeigu buna netvarka, uztenka man parodyti tik pirstu i netvarka ir tvarkosi bigsmile.gif
sena niekšė
sesuo kai svečiavosi, sakė, kad pas mus baisus bardakas, nors aš sau pati atrodau tvarkinga biggrin.gif
šiaip tai mano stichija -- virtuvė, dėl to stengiuos, kad ten padoru būtų visada. o kitur taip kaip išeina. kada užsišiukšlina, tada ir tvarkomės. vaiko kambaryje netvarkos vengiu tokiu būdu -- iš baldų tiktais lova, komoda, sėdmaišis ir dvi žaislų dėžės. jeigu būtų lentynos, spintos, ar stalas, bardakas pakiltų kvadratu. o dabar reikia kartais aprinkti tik tai, kas ant žemės.
o šiaip kartais bandau žaidimo principą: pvz. žaisim su lėktuvais. reikia didelio ploto aerouosto. todėl viską kas nepriklauso prie žaidimo reikia suslėpt biggrin.gif
už rūbus kol kas atsakinga aš, bet skatinu viską kraut ant tam skirto daikto.
undinele...
QUOTE(kacukytė @ 2007 09 21, 20:08)
Mus auklėtoja daržely pamokė. Sakė paslėpt išmėtytus daiktus bigsmile.gif . pabėgo - kaip pasakoj apie Agę. Padėjo. daiktų sumažėjo, pritruko. Nėr su kuo žaist. Paskaitėm pasakėlę . Susitvarkėm kartu. Kai matau kad tvarka- sugrižta žaislai po vieną ax.gif
*

geras budas kol vaikas mazas thumbup.gif o kasi paauga pasakom nebetiki...
Papildyta:
QUOTE(Dios @ 2007 11 16, 16:57)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif toks jausmas kad aš čia parašiau.
vaikystėj tvarkinga nebuvau niekad, nesu tvarkinga ir dabar.
per šiukšlę galiu ir perlipt, svarbu tik kad nesmirdėtų. tvarkausi kai nemalonu pasidaro pačiai arba kai ateina svečiai biggrin.gif tikrai neturiu poreikio kad būtų sterilu. priešingai -- kai bute itin švaru, toks jausmas kad čia negyvenama.
nors galiu pastebėt, kad nesu ekstremaliai netvarkinga. turiu tokią draugę, kuriai svečiai/ne svečiai, o namie gyvatynas. Užeini pas ją, tai atsargiai koją statyk kad į nešvarius indus neįmintum, prisėst at sofos irgi atsargiai reikia -- o tai ten kokia prišnypšta nosinė guli ar kitokios baidyklės. jei kas jai papriekaištauja, tai jinai menininkė, o menininkams tvarkytis nebūdinga.  lotuliukas.gif
o man pačiai dėl daiktų buvimo ne vietoje, tai nuo to biški apgydė... šunys. Jei pasilieka vieni, tai griebia ir doroja viską ką randa ne vietoje. tai tas greitai įtikino, kad rūbai turi būti spintoje, knygos -- lentynose, rašikliai ir popieriai -- stalčiuose. bigsmile.gif
o vaikystėj tvarkytis būdavau priversta tada, kada tvarka buvo daroma kolektyviai. kažkas plauna indus, kažkas dulkes valo ir taip toliau.
*

nu jau istorija apie drauge tai negaliu biggrin.gif luzau kai skaiciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
miglytea
mum su tvarka thumbup.gif thumbup.gif
net nezinau kodel pati vaikistei nesitvarkydavau blush2.gif o dukreles tvarkosi g.gif
kiekviena vakara gryzus randu tvarka namuose indai suplauti ,kambariai issiurbti
kartais net vakariene randu lotuliukas.gif
na jos visos noriai tvarkosi o kodel tai as nesuprantu doh.gif g.gif
kai as sutvarkau kai buna mokyklose ir darzeliuose jos gryzta ir isgirsti tokius zodzius mama tu knygeles ne pagal abecele sudejai mama tu lelites ne pagal eile susodinai ir tada jau tvarko visus kambarius doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
na gal ir gerai thumbup.gif
kvietkaite
QUOTE(Vynė @ 2008 04 15, 10:03)
*

o man tam momentui..esu sumetus ir ne karta visus zaislus, megstamus, mylimus bet kokia savaite veikia po to palengva vel tas pats doh.gif
^Braškytė^
reikia butu patiems tvarkingams visu pirma ,ir vaikas bus toks
nes vaikai ima pavizdy is tevu smile.gif
Ruginė
Mano mažesnioji dukra (greit aštuoni) laaaabai netvarkinga. Kaip gyvatė - išsinėrė iš odos ir paliko. Ir taip visur. Ar saldainį valgė, ar su žaislu žaidė, ar persirengė, ar nusiavė.
Vienas vargas. Gražiuoju neišeina.
Tai mygiam su vyru pasikeisdami, baksnojam pirštu ir moralizuojam ištisai. Vargas. Akivaizdu, kad kažkada kažką pražiopsojom ir neįdiegėm tvarkos jausmo. sad.gif
giedras dangus
Sunkios tėveliams dienelės...sunkios.. blink.gif . Bet tie vaikučiai vistiek kazkada kogero susiprotės, kad gyventi kiaulidėj nedera...Spėju g.gif
Auguste2
maniskiui jau seseri, irgi buvo problemu su tvarkymu, aisku ir dabar dar yra, bet maziau. tiesiog netvarkyk nei jos zaislu, nei kambario, sakyk jei tau gerai tai ir man gerai. o kai ateis draugai ir pasakys jei,kokia tu netvarkinga, manau susimastys apie tai nes jei bus geda.
Raganaa999
as kazkaip galvoju kad ne vien tik tevai kalti del to.. manau laaabaii daug priklauso nuo vaiko charakterio ax.gif na cia tik mano nuomone biggrin.gif
Is savo patirties.. su sese auginamos gi buvom vienodai, niekada ne viena nebuvo isskirta, amziaus skirtumas tik 1,8 metu. Na bet jau sesuo tookio netvarkingumo! Baisu net! Jeigu ka valgo kambary, pvz obuoli, apelsina, ar jogurta, tai siuksles atsidurdavo pas ja stalciuje, is grauztukai obuoliu ir zieves apelsinu ir sauksteliai.. Tragedija kazkokia doh.gif Buvo problemu ir su higiena.. vienas is pvz., nueina i vonia prastis, suslapina dantu sepetuka, ir aiskina kad plovesi dantis.. nes jau zinojo ta bajeri kad visada nueinam patikrint ar ploves biggrin.gif Apie kambariu tvarkyma tai nera ka ir kalbeti.. Bet va svarbesnio dalyko uz spakli ant veido ir drabuzius tai nebuvo lotuliukas.gif
Na ir nemanau kad cia buvo padaryta tevu didele klaida... juk auklejo tai abi vienodai..
TOCAMI
vaikai kopijuoja tėvus. todėl pati turite visus daiktus padėti į vietas, antraip beviltiška vaiką mokyti tvarkos, jei jis realiai mato kitokį pavyzdį.
MeskeLepeske
QUOTE(Ruginė @ 2009 01 14, 11:04)
Mano mažesnioji dukra  (greit aštuoni) laaaabai netvarkinga. Kaip gyvatė - išsinėrė iš odos ir paliko. Ir taip visur. Ar saldainį valgė, ar su žaislu žaidė, ar persirengė, ar nusiavė.
Tai mygiam su vyru pasikeisdami, baksnojam pirštu ir moralizuojam ištisai. Vargas. Akivaizdu, kad kažkada kažką pražiopsojom ir neįdiegėm tvarkos jausmo. sad.gif
*

Niu tikrai nesutiksiu kad cia jus su vyru kalti. Tikrai ne. Vieni vaikai labiaus jaucia poreki strukturai, o kiti - ne. Turit laisva, kuribinga asmenybe ir deja teks su tuo susitaikyt, o moralizavimas nepades. Manoji tikrai netvarkingesne uz jusiske - as jos kambario tvarkymui skirdavau visa diena toki gyvatyna uzveisdavo, bet dabar viskas ciki - pasakiau kad leisiu atsivesti draugiu kada nori jei kambarys bus tvarkingas- ir ka jus manot - jau du menesiai kaip jos gyvatynas - ledinis - lova paklota, grindys bent jau issiurbliuotos, o rubai bent jau sukisti i spinta;) O mano mazius tai juokauju kad ne mano vaikas nes klykdavo dar kudikis budamas jei sagos ne visos budavo uzsegtos, arrankoves nesimetriskai atraitotos. Ir susitvarke kambari sakydavo - va kokia tvarkele. Nors niekas jo nemoke ir nereikalavo. Biski dabar pagedo i sese nusiziurejes;)
MamaKa
kiekvienas vaikas individualus, manau, kad galima susitarti it tik susutarti (rėkimai įsitikinau neduoda jokių rezultatų), juk mums suaugusiems irgi ne visada norisi tvarkytis, taip ir vaikams
mes su vyresnėliu susitariam ypač lengva, kai ko nors nori... pvz. noriu filmuko. mes sakom susitvarkyk... susitvarko žiūri, nesitvarko, tegul sėdi bardake
VisadaNiekada
SVARBU laiku mokinti, o ne kai jau 5 metu, tada jau oi sunku doh.gif
jolka23
QUOTE(Ruginė @ 2009 01 14, 11:04)
Mano mažesnioji dukra  (greit aštuoni) laaaabai netvarkinga. Kaip gyvatė - išsinėrė iš odos ir paliko. Ir taip visur. Ar saldainį valgė, ar su žaislu žaidė, ar persirengė, ar nusiavė.
*

maniau, kad tik su berniukais tokia problema blush2.gif , bet matau , kad ir mergaitėms ne išimtis g.gif . Daug kantrybės ir stiprybės, tikėkimės kad jie išaugs rolleyes.gif
kika 1395
vaikai mokosi is tevu pavyzdziu,kaip jus elgiates tai pir vaiakai elgsis
Kimberlina
QUOTE(kika 1395 @ 2009 05 22, 16:24)
vaikai mokosi is tevu pavyzdziu,kaip jus elgiates tai pir vaiakai elgsis
*

gal ir yra tiesos, bet ne taisyke cia. nes seimoje vienas vaikas buna tvarkingas kitas ne. vienas vaikas gerai mokosi kitas ne. g.gif smile.gif
vilmute_mama
QUOTE(Ruginė @ 2009 01 14, 12:04)
*

Musiskei jau 10, ale kuo toliau tuo baisiau. Dar kol mazikes neturejau, tai spaudziau kaip galedama, kad tvarkytsu, o dabar vos speju apie maze lakioti, tai didzioji simoko nusimuilinti, ai ryt, ai ne dabar ir pan...
Kas idomiausia, kad mokykloje mano "nevaleika" yra vos ne pati tvarkingiausia ir atsakingiausia. Kas cia per ciudai, jau pradedu itarti, kad tas nesitvarkymas kazkokia protesto forma pries mane, na ziuresim kas bus toliau doh.gif
QUOTE(TOCAMI @ 2009 02 28, 12:08)
vaikai kopijuoja tėvus. todėl pati turite visus daiktus padėti į vietas, antraip beviltiška vaiką mokyti tvarkos, jei jis realiai mato kitokį pavyzdį.
*

Sutinku, kad vaikai kopijuoja tevus, bet daznai geru savybiu ima ir nepasisavina. Gal tiesiog, kad per daug reikalaujam is ju. Pamenu, mano mama buvo super tvarkinga, tiesiog pedantiskai. Negalejau to pakesti, ir pati nesitvarkiau labai ir sesuo ziuriu ta pati daro. Bet paskui kai palikau tevu namus, tvarkaus sekmingai, viskas tvarkinga, viskas savo vietose. Tik kazkodel mano diceki ne motais ta tvarka verysad.gif
Aries
Hm, o ką daryt, jei vaikai ištisom savaitėm gali gyventi be tv, kompo, draugų namuose - bet kaip, kad tik nesitvarkyt? Juk negaliu draust karpyt, klijuot, piešt, lipdyt ir visaip kitaip lavintis? Ta prasme, aš kartais ir tai uždraudžiu - bet kokią kūrybinę veiklą kelioms dienoms, kol nesusitvarkys savo "kiaulidės". Čia, žinoma, jei žaidžiam demokratijas. Kai jau man galutinai nusibosta kojas iki kelėnų kilnot, kad ilipt į jų kambarį, tai tada aprėkiu (bet taip nuo dūšios), ir jie puola tvarkytis. Na bent jau pradeda... Sunku jiems, kai net man rankos nusvirtų, prispyrus reikalui, TAI iškuopt. Tarkim, ir šiuo metu kambarys atrodo kaip po granatos sprogimo - stalas apšnerkštas, popieriaus skiautės visur, ir ant stalo, ir po stalu, pakampėse išmėtyti rūbai; jie ir vidury kambario... Užtat mama (aš) kasdien gauna po krūvas visokiausių piešinių, lankstinių (origami), šiaip visokių dalykų, gėlių iš lauko... Na ir ką daryt?.. Bet tas totalus bardakas mane žudo. Rėkt kiekvieną kartą nenoriu. Žaidžiant demokratiją - nieko nevyksta po kelias savaites, o ir nžn ar įvyktų. Žodžiu. 7 ir 8 metai.
sraigiux/r
Na manau svarbiausia nepasiduot vaiku šantažui wink.gif o jie gudrus, mus suaugusius greit perkanda. Kada nors ir jus nebijolite palikti virtuveje ar kitame kambaryje netvarkos, ir liepkite jiems visa tai sutvarkyti, bet grieztai, lai sutvarko huh.gif O tada paaiskinkite kad dabar jie pabuvo jusu kailyje. doh.gif Jei kita karta rasit vel betvarke, tai vel taip pasielkit, nebijokit, tai suveiks. SEKMES. doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.