Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Netvarkinga mergaitė
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2
Meškinija
QUOTE(Visai Nieko @ 2009 05 02, 01:33)
SVARBU laiku mokinti, o ne kai jau 5 metu, tada jau oi sunku  doh.gif
*

nesutinku... schmoll.gif pas mus rodos ir buvo viskas LAIKU, ty, nuo mazu dienu, bet...

QUOTE(kika 1395 @ 2009 05 22, 15:24)
vaikai mokosi is tevu pavyzdziu,kaip jus elgiates tai pir vaiakai elgsis
*

nebutinai... schmoll.gif
KLEVELIS
Oi turiu tokia problemą.... Papasakosiu vieną atvejį.
Tai visad pareidavo ir kuprinę pameta koridoriuje ir išvaro į muzikos mokyklą su kita tai visada kartojome pasidėk į vietą prie stalo kambaryje. Nu neklausė kai vieną dieną vyras parėjo pirmas ir pakavojo kuprinę (buvo penktadienis). Tai panelė sekmadienio vakare pradėjo ieškoti kuprinės pamokas ruošti , o jos nerado. Tai vyras pasakė, kad išmetė į šiukšles , o jos išneštos buvo sekmadienio rytą. O panelytė turėjo strioko, verkė, nervavosi visur ieškojo, bet niekur nerado. Tai nuo to karto kuprinė visad vietoje kambaryje prie stalo.
...munde
QUOTE(vilmute_mama @ 2007 06 14, 15:49)
sveiki,
Zinau, kad sis klausimas turejo buti keliamas kur kas anksciau, o ne dabar, kai mano mergaitei jau astuoneri. Bet tikiuosi, kad ir jus, kiti teveliai turite panasiu problemeliu.
Kol musu mergaite buvo mazesne, rodos viskas buvo gerai, ir zaisliukus suidedavo i vieta, ir drabuzelius susilankstydavo, ir indus savo suplaudavo, o dabar....kazkoks kosmaras. Vos tik vaikui suejo seseri, eme staiga ir pasikeite, nebesitvarko, daiktai metosi po visa buta, apie rubus apskritai nera ka ir kalbeti, nei lankstomi, nei atskiriami svarus nuo nesvariu...
Pradejau galvoti, kad taip kardinaliai vaikas negali imti ir pasikeisti, pradejau ieskoti protesto priezasciu, radau....taciau manau, kad jau pervelu taisyti klaidas, o i merguzeles betvarke ziureti irgi nesinori. Gal kas turit panasiu problemu ir galit pasidalinti mintimis kaip tvarkotes su tokia problema?
Galiu pasakyti tik tiek, kad grasinimai ir veiksmai, jog jei vienas ar kitas daiktas nebus vietoje jis atsidurs siukslineje tikrai neveikia. Merguzele gana uzsispyrusi ir visiskai ramiai reaguoja i ismestus zaislus, ir dar konstatuota fakta: "vistiek zaislas jau buvo senas". Tiesiog kartais apima neviltis, ka daryti?
*

Tai va, kad velai susimastyta apie tvarkos mokyma. Bet, pasistenkti galima.. drinks_cheers.gif . Savo dukrai nuo mazumes kalu:"kiekvienas daiktas turi savo vieta, jei jis neranda vietos, eina lauk". Tai va, jei daiktas nevietoje, ateina siuksliu maisas, ir negasdinu tik siuksliu maisu, o is tiesu viska (kas nevietoje) metu lauk! ir ka tuoj pradeda begioti po kambary ir tvarkytis, detis i vietas ax.gif Pabandyk, negasdinti o imtis priemoniu... tikiuosi pavyks wub.gif
Papildyta:
Bandom veiksmingai dar kelis budus:
1.ant lapo surasau ka reikia padaryti: pasikloti lova, susitvarkyti zaislus, stala ir pan.. ant saldytuvo su magnetuku prispaudziam, ji pribega, perskaito, ka padaro isbraukia is saraso.. nes kartais sako, kad nezinau nuo ko pradeti..
2. esam bande ir dar viena buda: i dvi atskiras dezutes deti gerus darbus (zali karoliukai) ir blogus (melyni) o savaites gale suskaiciuojam visus, ir kuriu daugiau, sakykim geru, nuperkam koki saldaini (iki 2Lt.). Na is dalies cia gal vaiko papirkimas, bet kaskaip reikia ir papirkti, paskatinti vaika geriau elgtis, tvarkytis ir pan.. wub.gif
atene23
Mano mergyte buvo labai tvarkinga,bet kaip nusipirkom didesni buteli ir ji pradejo gyvent savo kambaryje,tai tvarkymas buvo uzmirstas.db jai jau 7metukai ir prasau kad tvarkytusi,bet ji pastoviai verkt pradeda arba susiraukia.vat visa kita ji tvarko su malonumu,ir praso kad leisciau bulves nulupt ir indus isplaut,bet tik ne savo KAMBARI.visada praso ,kad jai padeciau,ir kaip padedu ji ir tvarkosi,bet viena ne uz ka su piktumais.net nezinau kaip padaryt ,kad ji ir savo kambari tvarkytus be jokiu piktumu doh.gif
vilmute_mama
QUOTE(...munde @ 2009 07 27, 16:51)
Tai va, kad velai susimastyta apie tvarkos mokyma. Bet, pasistenkti galima..  drinks_cheers.gif . Savo dukrai nuo mazumes kalu:"kiekvienas daiktas turi savo vieta, jei jis neranda vietos, eina  lauk". Tai va, jei daiktas nevietoje, ateina siuksliu maisas, ir negasdinu tik siuksliu maisu, o is tiesu viska (kas nevietoje) metu  lauk! ir ka tuoj pradeda begioti po kambary ir tvarkytis, detis i vietas  ax.gif Pabandyk, negasdinti o imtis priemoniu... tikiuosi pavyks  wub.gif
Papildyta:
Bandom veiksmingai dar kelis budus:
1.ant lapo surasau ka reikia padaryti: pasikloti lova, susitvarkyti zaislus, stala ir pan.. ant saldytuvo su magnetuku prispaudziam, ji pribega, perskaito, ka padaro isbraukia is saraso.. nes kartais sako, kad nezinau nuo ko pradeti..
2. esam bande ir dar viena buda: i dvi atskiras dezutes deti gerus darbus (zali karoliukai) ir blogus (melyni) o savaites gale suskaiciuojam visus, ir kuriu daugiau, sakykim geru, nuperkam koki saldaini (iki 2Lt.). Na is dalies cia gal vaiko papirkimas, bet kaskaip reikia ir papirkti, paskatinti vaika geriau elgtis, tvarkytis ir pan..  wub.gif
*

Gal ir per velai susirupinta, gal..taciau laikas eina, o mano "nevaleikai" jau 10 m. Niekas nesikeicia, tik gal betvarkes daugiau.... blush2.gif
Visi isbandyti metodai neveikia, rankas nuleidau...taciau pastebejau, kad siukslunas ir jai paciai nepatinka, tai kai ateina "svarinimosi metas", cia kai pati to nori...taip susitvarko, kad man yra ko is jos pasimokyti, grazu ziureti, daikteliai savo vietose, viskas blizga dulkeles nei vienos...Super...
Tai vat kartais galvoju ir as pati megztu tvarkyti tuomet, kai turiu pakankamai laiko ir viska galiu padaryti tinkamai, nemegstu daryti atmestinai...
Sakau gal ir ta mano vaiks taip pat. O dabar to tvarkymosi dar daugiau, nes turime namu grioveja, mazaja sesute. Kuri kaip uraganas praeina ir namai tuomet kaip po atominio karo, net man nebekyla rankos delioti simta kartu viska i vietas. Tvarkom tada, kai musu "uraganas" uzmiega doh.gif O seip manau, kai tik nores draugus i namus parsivesti pati tvarkysis, nes bus geda wub.gif
sena niekšė
na, visą kambarį iš karto susitvarkyti paprasčiausiai... sunku.
lengviau yra nedaryti betvarkės bei tvarkyti ne viską iš karto. pvz. drabužius visada tvarkingai pasikabinti -- nenumesti kažkur, ir tada nereikės papildomai rinkti kojinių iš po lovos. arba dienos pabaigoje susitvarkyti tik žaislus. o valymui/siurbliavimui skirti konkrečią savaitės dieną.
bitemaja1
As papuoliau i netvarka kuomet atsikeliau pas vyra ir jo sunu gyventi. Du vyrai gyveno vienam kambaryje, tevas nuolet darbe, vaikui niekas nereguliuoja, nebent mociute, zodz, kojines, trumpikes metydavosi kur papuola doh.gif Su vyru uzteko tik pakalbeti, o posiuniui(jam 9 metai tuomet buvo, dabar jau 12) kalbos nepadejo. Ismetytu triusiku vaizdo, kojiniu vaizdo tiesiog negalejau pakesti, galu gale viena diena paemiau ir visus jo ne spintoje esancius triusikus sukroviau jam i kuprine. Jis aisku viska nusitempe i mokykla blush2.gif Nu, gal ir ziauru, bet buvo veiksminga. biggrin.gif Dabar jau jis turi atskira kambari ir tiesa sakant kaip pas berniuka jame pakankamai tvarkinga, nors reikia reguliariai patikrinti stalcius, spintas ir priminti apie tien tupincia netvarka. Su vyru pasitare ivedem tam tikra tvarka, padarem pliusu ir minusu lentele, kad nepamirstu savo pareigu ir kol kas viskas kaip ir visai neblogai einasi. Manau, kad nuo mazu dienu vaikam reikia skiepyti kokios jo pareigos, tegul tai bus kad ir pizamos pasidejimas i vieta ar stalo nuvalymas pavalgius, puodelio isaiplovimas. Su siais dalykais nuolat budavo problemu "pamirsau", "nespejau". Kai pradejom zymeti pliusus ir minusus, pasirodo galima viska suspeti, tik noro reikia mirksiukas.gif
Bramune
Sveikos,
Jus tikriausiai visos apsigime pedagoges biggrin.gif Man sekasi prasciau. Nemanau, kad karas pralaimetas, taciau bijau, kad tvarka gali ir genuose slypeti g.gif
Kariauju su 14 mete. Nuo mazens ji buvo terliuke, bet tada dar galejau paimti nuprausti, perrengti... Dabar jau atrodo didele ir pati turetu viska suprasti.
Galvojau, kad kai tures savo kambari, naujus baldus, atsiras noras tvarkytis. Taciau jis neatsirado. Isbandziau daug budu, beveik visus jusu isvardintus cia doh.gif
Tik trusiku i kuprine dar nesudejau, bet kadangi ji knygas ryte dedasi i mokykla tai nepavyktu... schmoll.gif Bandem net paskatinti ir uz savo kambario, holo, koridoriaus ir virtuves tvarkyma kas antra diena moketi "alga" g.gif Atrodo nu kiek cia laiko uztruksi ir dar savom islaidom pinigeliu gausi... Akcija nepavyko.
pienetupiene
Sveikutes,
Geriausias vaistas budavo, kai pasakydavom, jog ismesim, kas metysis ne vietoje. Momentaliai issivalydavo savo kambariuka. Ir taip su visais trim maziukais. 4u.gif
pavasariop
Man baisiausia, kad sunelis nesitvarko ne todel kad man is paslos reik begiot, o todel kad pas uzaugusi bus bardakas visur: kambary sasiuviniuose, darbuose , dokumentuose, planuose.Kambariu tvarkymas turetu but ne kazkokia bausme, baisus sunkus dalykas. o kazkas tai tokio, ka padarius tampa geriau,tikslas kodel reikia tvarkytis.Reikia ne tik daiktus ,bet ir gyvenimo prioritetus moket susideliot i vieta.Jam dar tik 2.5 metu, bet nuo mazens nesitvarko, kazkiek kalta ir as, kad kambarius tvarkydavau be jo, jam miegant, jam bunant darzelyje ir kad nuo mazens neuzakcentuodavau, kaip gera grazu kai svaru, dabar mielai galime zaisti tai ka tu nori
simona1222
sveikos mamytes man 11m. o tvarkytis isvis nenoriu tai mama pasako kad malku neparnesu ar kambario nesusitvarkau poto man labai geda unsure.gif kartais atsisedu y kampa ir pradedu tyliai verkti mano tetukas yra mires ir vis kalbu kodel mama negalejo mirti ji mane vercia dirpti ir t.t. o tetukas pildydavo mano noriu uzdirbdavo pinigeliu gaudavau po 20lt po 10lt cray.gif cray.gif cray.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif
Papildyta:
patarkit man kanors unsure.gif schmoll.gif
Airida Jenko
mano sese jau tokia netvarkinga doh.gif nors jei jau 18metu, bet kambarys pastoviai apverstas, drabuziai metosi visur, stalas irgi pastoviai apkrautas doh.gif kai gyvenom abi vienam kambary pas tevus tai as visada tvarkydavau,ir dabar atvaziavus i svecius pas tevus sutvarkau jos kambary, nes neimanoma ieiti doh.gif o drauges jei visai negeda vestis i toki kambary, man geda vietoj jos kad toks burdakas doh.gif mama islygina drabuzius atnesa jei ant lovos padeda kad susidetu i spinta tai tie drabuziai atsiduria ant zemes doh.gif as tai nesuprantu kaip gali 18metu merga taip gyventi doh.gif as kai buvau maza tai kiekviena vakara pries mamai gryztant is darbo sutavkydavau kambarius grindis isplaudavau, lekstes isplaudavau...o sese tai laukine, jos pastoviai namuose nera....ir kiek mama jei aiskina kad jinai neivertina mamos darbo, bet jei pro viena ausy iejo pro kita isejo....o jei tik mama pakelia balsa is kart puola i asaras doh.gif
Papildyta:
QUOTE(simona1222 @ 2010 06 04, 11:55)
sveikos mamytes man 11m. o tvarkytis isvis nenoriu tai mama pasako kad malku neparnesu ar kambario nesusitvarkau poto man labai geda unsure.gif kartais atsisedu y kampa ir pradedu tyliai verkti mano tetukas yra mires ir vis kalbu kodel mama negalejo mirti ji mane vercia dirpti ir t.t. o tetukas pildydavo mano noriu uzdirbdavo pinigeliu gaudavau po 20lt po 10lt  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif
Papildyta:
patarkit man kanors unsure.gif  schmoll.gif
*

o tau reikia mamai padeti, nes ji viena tevelio jei nera tai jei niekas nebepadeda, tik tu gali mamai dabar padeti, nes mamai ir taip jauciu sunku vienai viskuo rupintis....
Žaislų Karalienė
Mano dukryte irgi nemegsta trarkytis, bet tai netrukdo jai myleti abu tevus, nors ir pykstames del to doh.gif
sensitive
Musu panelytei 6 metukai ,o vyrukui4 metukai ir su tvarkymusi ne kas,tvarkytis tai visada pradeda,bet nepabaigia,nes visada uzsizaidzia ir sedi pora valandu uzsidare lotuliukas.gifO savaitgali laukeme sveciu,tai as ja sugedinau,sakau kaip vaikucius vesiesi i sita bardaka?o ji man,na ir sutvarkysiu,kas is to,ateis tie vaikuciai ir vel suvers doh.gif Prisimenu save vaikysteje,tikrai nesitvarkydavau,bet jau kai uzeidavo,tai sveisdavausi visa diena,bet irgi uzsizaizdavau,kokiam stalciuje suverstam tiek visko idomaus rasdavau lotuliukas.gif Pradejau tvarkytis tik paauglysteje ir del to kalta buvo mama,nes ji tai jau tikrai visada buvo ir yra netvarkinga.Tai supratau,tik pradejusi vaikscioti pas drauges...Tai man cia labiau tiktu,ka daryt ne su netvarkingais vaikais,o su netvarkinga mociute doh.gif Biesina ziauriai,atvaziuoju i svecius tai visa diena sveiciu visus kampus...ir kaip nesusiproteja,o jei pasakai tai kaip suspyksta dar blink.gif Nukrypau nuo temos tongue.gif
Na,siaip neesu as pedante,bet tvarka megstu,tikrai leidziu vaikamas susijaukti,kol zaidzia,bet po to prasau susitvarkyti,kartais girdi kartais nelabai lotuliukas.gif Kartais pavyksta susitarti,kartais visi kartu tvarkomes,kartais zaisliukus "atiduodam"vaikuciams,kurie juos myli(su asaru pakalnem ir pazadais tvarkytis doh.gif )...na,bet kazkaip nesureiksminu as to tvarkymosi,tvarkomes visi kartu kai turim laiko,jei neturim,tai nieko tokio-gal del to kad ir neapsileidziam iki tokio lygio,kaip griauztukai stalciuose po lovom,ar ant sofu kokie pietu likuciai ir t.t.Kaip kazkas ir rase,net ir nenoriu ,kad namie butu visiskai sterilu,man net kazkaip nejauku ateiti i svecius,kai ten kaip kokioj parduotuves vitrinoj-baisu ir prisesti,kad kokios pagalveles centimetru nepastumtum i sona lotuliukas.gif Ir tikrai dziaugiuosi,kad vyras to pacio mastymo drinks_cheers.gif ,nes jau pedantai man tai kazkas baisaus(kaip ir netvarkingi-kas per daug,tas nesveika),pazystama laukesi,o vyras toks nesveikas pedantas buvo,tai vos tik ta priseda kur,tuoj jis jai pirstu rodo,kad vazele ant stalo truputi ne tuo kampu stovi....o namie tikrai tvarkinga ir ji pati ne nevala...
Praline
Mano panele, iki siol buvusi labai tvarkinga (net sakyciau pedantiskai), pasikeite i blogaja puse. Jeigu anksciau visus zaislus, knygutes, drabuzelius susitvarkydavo, susirusiuodavo pati niekieno neliepta, tai dabar jau turbut nuo pavasario kariauju su amzinu bardaku. Itariu, kad priezastis gali buti ta, kad atkraustem ir broli i jos kambari (abiems atskiru kol kas neturim). Sutvarko viska tik del akiu - sukisa bele kaip i spinta, i stalcius, po kaldra pakisa. Jei paprasau susitvarkyti savo daiktus, tai pyksta baisiai, sako, kad kam cia tvarkytis, jei vel bus tas pats. Ages istorija ir as bandziau - nepadejo - skaitem, kaip pabego zaislai, sakau va va ir tau taip bus: o ji tik juokiasi, sako as ne leliukas, cia tik pasakose taip buna, zinau gi kad nesamone. Na, pamaniau, palauk tu man, kai miegojo nakti, surinkau daaaug zaislu nuo grindu, paslepiau - pabego... Ryte atsikele, sako kur mano flomasteriai. Sakau nezinau. Iesko iesko, neranda ir to, ir ano... Kad uzkele man skandala, kad as ismeciau. Apsimeciau, kad nieko nezinau, sakau, cia gal pabego zaislai kaip nuo Ages? Pasake, kad as is jos juokiuosi, zaislai neturi koju, jie nevaiksto ir negali pabegt, ir vis pabrezia: As jau ne kudikis, nepasakok man pasaku... doh.gif
Mano mama papasakojo jai istorija, kad gali ateit peles ir isnest tuos zaislus, kurie ne vietoj padeti. Vel tragedija - negali miegot, peliu bijo, nors ju nera pas mus, bet maza ka, gali gi ateit doh.gif Sedi ir bliauna, bet ne uz ka nesitvarko. Jei vyras liepia susitvarkyt - susitvarko, bet bamba kaip bobute. Nuosirdziai tikiuosi, kad isaugs, nes negaliu pakest netvarkos schmoll.gif
sena niekšė
Praline, tai jūs ir negąsdinkit nebūtais dalykais. geriau supažindinkit su realybe -- nesitvarkysi -- surinksiu ir išmesiu dry.gif

o dėl brolio -- ar nėr taip, kad reikalaujat tvarkyt paskui brolį? (nė vienam vaikui tas nepatiktų)
EEERNESTUKAS
QUOTE(sena niekšė @ 2010 11 19, 16:13)
Praline, tai jūs ir negąsdinkit nebūtais dalykais. geriau supažindinkit su realybe -- nesitvarkysi -- surinksiu ir išmesiu dry.gif

o dėl brolio -- ar nėr taip, kad reikalaujat tvarkyt paskui brolį? (nė vienam vaikui tas nepatiktų)
*

Sutinku su pirma fraze smile.gif
1juraciukas
QUOTE(Praline @ 2010 10 30, 23:38)
Mano panele, iki siol buvusi labai tvarkinga (net sakyciau pedantiskai), pasikeite  i blogaja puse. Jeigu anksciau visus zaislus, knygutes, drabuzelius susitvarkydavo, susirusiuodavo pati niekieno neliepta, tai dabar jau turbut nuo pavasario kariauju su amzinu bardaku. Itariu, kad priezastis gali buti ta, kad atkraustem ir  broli i jos kambari (abiems atskiru kol kas neturim).  g.gif
*

Analogiska situacija. Vaikai du, kambarys vienas. Tik musu broliukas tuoj 3 metuku gimtadieni sves, jis daugiau bardako kambaryje palieka.
Taip, kol mergyte buvo viena, buvo tvarkinga. O ir as pati daugiau jai, bei tvarkymui laiko skyriau. Maziau daiktu reikejo, maziau saugoti reikejo. Dabar daiktu padaugejo, tvarkytis sunkiau. O ir knysliukas atsirado. Kiekviena diena vis auksciau pasiekia.
Mergyte labai suago savo daiktus, visi jos zaisliukai sveiki, nesulauzyti. O broliukas doh.gif , na viska is eiles lauzo. Ir vis jam netycia. Tai lelytes kojyte, tai galvyte doh.gif
Mama maziau laiko turi , maziau demesio skiria,nebepriziuri.....O panelyte, manau, kad suradusi terpe, pasinaudojo situacija ir pradejo tingeti, sukciauti. Taip, pati rubelius gerai ismeto. Niekaip neismokau, kad purvinu rubeliu negalima deti atgal i spinta prie svariu, o i skalbianke reikia kisti doh.gif

Na, su rubais kariausim, mokisimes. Taciau brolio ismetytu daiktu as jai neliepiu tvarkyti, galiu jos tik paprasyti man padeti. Spaudziu ant sazines, kad va, tu mano padejeja, gal gali mamytei padeti. Tuo metu as ta ar kita padarysiu, po ko mes tuo ir kitu uzsiimsime kartu. Veikia thumbup.gif . O kai jau labai tingi.....Na tada dalinames. As tvarkau brolio isdaigas, o ta savasias. Visko buna.

Didziausia musu problema, visur ismetyti, subrukti, sukisti drabuziai doh.gif Na niekaip, niekaip. Sakau isvarysiu i mokykla su taip sulamdytais ir purvinais rubais kokius sukisai i spinta. Po to susigriebiu, kad paciai sarmata. Sakis, kad mama kokia asociali, o gal dar neblaivi buvo....dar bedos prisisauksiu ir..... ieskau svariu , islygintu rubeliu verysad.gif
husmor
QUOTE(Praline @ 2010 10 30, 23:38)
Mano panele, iki siol buvusi labai tvarkinga (net sakyciau pedantiskai), pasikeite  i blogaja puse. Jeigu anksciau visus zaislus, knygutes, drabuzelius susitvarkydavo, susirusiuodavo pati niekieno neliepta, tai dabar jau turbut nuo pavasario kariauju su amzinu bardaku. Itariu, kad priezastis gali buti ta, kad atkraustem ir  broli i jos kambari (abiems atskiru kol kas neturim). Sutvarko viska tik del akiu - sukisa bele kaip i spinta, i stalcius, po kaldra pakisa. Jei paprasau susitvarkyti savo daiktus, tai pyksta baisiai, sako, kad kam cia tvarkytis, jei vel bus tas pats. Ages istorija ir as bandziau - nepadejo - skaitem, kaip pabego zaislai, sakau va va ir tau taip bus: o ji tik juokiasi, sako as ne leliukas, cia tik pasakose taip buna, zinau gi kad nesamone. Na, pamaniau, palauk tu man, kai miegojo nakti, surinkau daaaug zaislu nuo grindu, paslepiau - pabego...  Ryte atsikele, sako kur mano flomasteriai. Sakau nezinau. Iesko iesko, neranda ir to, ir ano... Kad uzkele man skandala, kad as ismeciau. Apsimeciau, kad nieko nezinau, sakau, cia gal pabego zaislai kaip nuo Ages? Pasake, kad as is jos juokiuosi, zaislai neturi koju, jie nevaiksto ir negali pabegt, ir vis pabrezia: As jau ne kudikis, nepasakok man pasaku...  doh.gif
Mano mama papasakojo jai istorija, kad gali ateit peles ir isnest tuos zaislus, kurie ne vietoj padeti. Vel tragedija - negali miegot, peliu bijo, nors ju nera pas mus, bet maza ka, gali gi ateit  doh.gif  Sedi ir bliauna, bet ne uz ka nesitvarko. Jei vyras liepia susitvarkyt - susitvarko, bet bamba kaip bobute. Nuosirdziai tikiuosi, kad isaugs, nes negaliu pakest netvarkos  schmoll.gif
*

Maniske panasi...uzeina tvarkymosi-nesitvarkymo periodai smile.gif
uzeina neigimo ir bambejimo periodai..
kartais pakyla pirma is ryto ir ima tvarkyt, valyt dulkes, tvarkyt savo zaislus, rubus (jai 7 )
Sunkiausiai sekasi su rubais, numest vonioj ant grindu gaunasi lengviau,nei idet i skalbiniu deze...tada imu ja uz rankos, veduosi ir tvarkom abi, laukiu nesulaukiu,kol pati susipras, ka ir kaip daryt ax.gif
Glasha
QUOTE(husmor @ 2011 01 21, 11:30)
Maniske panasi...uzeina tvarkymosi-nesitvarkymo periodai  smile.gif
uzeina neigimo ir bambejimo periodai..
kartais pakyla pirma is ryto ir ima tvarkyt, valyt dulkes, tvarkyt savo zaislus, rubus (jai 7 )
Sunkiausiai sekasi su rubais, numest vonioj ant grindu gaunasi lengviau,nei idet i skalbiniu deze...tada imu ja uz rankos, veduosi ir tvarkom abi, laukiu nesulaukiu,kol pati susipras, ka ir kaip daryt  ax.gif
*

Kai buvau maza, mano tevai niekada neverte mane tvarkytis ir buvau labai laiminga..Taipogi nesiruosiu savo vaikams daryti spaudimo ir visiems linkiu nedaryti is to tragedijos!!!
ema*rusnė
QUOTE(Glasha @ 2011 01 21, 16:15)
Kai buvau maza, mano tevai niekada neverte mane tvarkytis ir buvau labai laiminga..Taipogi nesiruosiu savo vaikams daryti spaudimo ir visiems linkiu nedaryti is to tragedijos!!!
*

Bet gi norisi palaikyti nors minimalią tvarką
akbr
QUOTE(Glasha @ 2011 01 21, 15:15)
*

o ar turite jau vaikų???
jei turite - tai smagu, kad turite ir auksinę kantrybę ir norą vaikščioti išpaskos ir rankioti visus jų daiktus, tvarkyti visus prišnerkštus kampelius thumbup.gif
jei neturite - padiskutuosime kai turėsite mirksiukas.gif kai per vaikų žaislus, rūbus ir visokius kitokius gėrius nebegalėsite pati praeiti cool.gif

4u.gif
lacham
QUOTE(audrule r @ 2009 06 20, 14:34)
Na manau svarbiausia nepasiduot vaiku šantažui wink.gif o jie gudrus, mus suaugusius greit perkanda. Kada nors ir jus nebijolite palikti virtuveje ar kitame kambaryje netvarkos, ir liepkite jiems visa tai sutvarkyti, bet grieztai, lai sutvarko huh.gif  O tada paaiskinkite kad dabar jie pabuvo jusu kailyje. doh.gif  Jei kita karta rasit vel betvarke, tai vel taip pasielkit, nebijokit, tai suveiks. SEKMES. doh.gif
*

Pritariu:-
mokyti vaikus tvarkos reikia nuo mažens:
O geriausias mokymas: savo paties pavyzdys:*-
vaikai mato, kaip mes gyvename, jie daro tą patį.
Tvarkytis galima žaidimo forma: jei nepavyksta kitaip.
bet kuriuo atveju:- neikada nedarykite už vaiką jo darbų:-ir nenusileiskite. Jie liepėte sutvarkyti, o vaikas to nepadarė, turėkite kantrybės, kr išlaukite, kol vaikas pasiprašys į lauką, ar pas draugę.
Va, tada, ir priminsite jo nepadarytus darbus. 4u.gif
Amure
Kurį laiką man taip pat buvo galvos sakusmas kaip dukrytę išmokyti tvarkos.Bet - labai padėjo frazė ,,jei nesusitvarkysi savo žaisliukų,surinksime ir atiduosime kitiems vaikučiams'' iš karto suveikė smile.gif
dailele
Kiek prisimenu visada tvarkydavausi tik todėl, kad mama liepė blush2.gif . Ji pakankamai griežta tai noras atsikalbinėt nekildavo. Laimei ji pati nėra pedantiškai tvarkinga (tvarkosi normos ribose) tai visiškai užtekdavo, kad daiktai pasislėptų už uždarytų stalčių ar durelių ir būtų grindys prašluostytos, dulkės nubrauktos. O "dėl savęs" pradėjau tvarkytis gal tik nuo kokių 27-30 metų. Taigi mamytės kantrybės. Kartais tas noras tvarkytis vėluoja lotuliukas.gif
Žiūrėsim dabar, kokia dukra išaugs g.gif kol kas tvarkomės abi draugiškai
dzagne
QUOTE(žieminukės mama @ 2011 06 10, 13:50)
Kurį laiką man taip pat buvo galvos sakusmas kaip dukrytę išmokyti tvarkos.Bet - labai padėjo frazė ,,jei nesusitvarkysi savo žaisliukų,surinksime ir atiduosime kitiems vaikučiams'' iš karto suveikė smile.gif
*

Mums irgi šita frazė puikiai suveikia smile.gif Dar turim puikią knygelę "Kakė Makė ir netvarkos nykštukas", dažnai dukrytei primenu ten aprašytą istoriją, irgi padeda thumbup.gif
Foto4You
QUOTE(lacham @ 2011 05 29, 12:09)
mokyti vaikus tvarkos reikia  nuo mažens:
bet kuriuo atveju:- neikada nedarykite už vaiką jo darbų:-ir nenusileiskite. Jie liepėte sutvarkyti, o vaikas to nepadarė, turėkite kantrybės, kr išlaukite, kol vaikas pasiprašys į lauką, ar pas draugę.
*

TikraI TAIP, ir ne kitaip.. ka jie mato , ta ir daro.
mainridas
QUOTE(Foto4You @ 2011 12 07, 16:09)
TikraI TAIP, ir ne kitaip.. ka jie mato , ta ir daro.
*

Pritariu 100 proc. 4u.gif
galika
QUOTE(lacham @ 2011 05 29, 13:09)
mokyti vaikus tvarkos reikia  nuo mažens:
*

thumbup.gif
Ditė-Bitė
Nu paskaičiau ir supratau, kad teisingai elgiuos būdama griežta, bet teisinga.

Mano mamytė įskiepijo tokį požiūrį, kad jei reikalauji ko iš vaiko, tai iš savęs reikalauk to paties dvigubai.

Be to pastebėjau tokį dalyką, kad negalima piktintis abstrakčiomis sąvokomis - tipo : susitvarkyk tą savo bardaką" Po tokio paraginimo rezultatas būdavo nekoks...

O kai pasakydavau - "triusikai" mėtosi ant žemės - padėk vieton (nešvaarūs - skalbimų dėžėn, švarus rūbas mėtosi - ant pakabos ar lentynon. Tai ne vien tie gėdingi "triusikai" vietoj atsidurdavo, bet ir kiti daiktai savo vietas "rasdavo"

O dabar tai nė sakyti nieko nereikia - tvarkosi spėriau nei aš thumbup.gif
Pavasara
QUOTE(žieminukės mama @ 2011 06 10, 14:50)
*

o mes stengiames sios frazes nenaudoti - manau, ji skatina vaiko egoizma, juk kartais zaislus reikia atiduoti, skolinti ir jais dalintis smile.gif
*Liepa18*
QUOTE(Pavasara @ 2012 03 16, 11:53)
o mes stengiames sios frazes nenaudoti - manau, ji skatina vaiko egoizma, juk kartais zaislus reikia atiduoti, skolinti ir jais dalintis smile.gif
*

drinks_cheers.gif

Šiaip vaikai linkę kopijuoti, bent jau savo dukrą tiesiog kviečiau kartu susitvarkytis, po kiek laiko tapo norma ir įprato pati. Dabar kartais dar pati pasisiūlau padėti, bet ji atsisako, sako, kad ji pati smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.