Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pienligė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ramunėlė_23
QUOTE(amelijaž @ 2006 05 12, 16:02)
Mūsų mažė irgi siaubingai nebevalgo,ir dar klykti išmoko.Na žodžiu maitinu ir aš su ašarom ir jinai.Aš tai labai bijau kad gali mažai svorio priaugti ir dar banano nevalgo kaip gydytoja patarė spjauna viską lauk.Tai aš sugalvojau tokį variantą(žinau gal tai ir nelabai gerai) Pirma ją tuputį primigdau ir tada maitinu, valgydama atsibunda bet jau neberėkia, o valgo.  g.gif 
Ir šiaip siaubingai nerami pasidarė bijau ir į lauką eiti ir į svečius ką nors kviestis. verysad.gif
O apie tokią pienligę nieko nežnojau,kai atsikels reikės burnytę pažiųrėti.Na bet neseniai buvom pas gydytoją nieko nesakė  mastau.gif
*

užjaučiu labai, nes suprantu tave smile.gif bet tu laikykis, gal jei su skranduku kas negerai, ar dėl to nedarė jokių tyrimų???
o pienligę tai tikrai pamatytum, tai atrodo kaip pieno likučiai, tik kai bandai pavalyti, tikrai nesivalo schmoll.gif
kai mums pirma karta buvo išsigandau, sakau tikrai jau krupščiai viską plaunu, o čia žiūrėk vistiek pasigavo bacilą g.gif ir buvo labai liežuviukas tiesiog baltas, o antrą kartą pastebėjau šonuose, tai vienu patepimu "daktarin geliu" viskas praėjo smile.gif
tad jeigu gydytoja nieko nesakė tai tikrai mažei nėra peinligės smile.gif

amelijaž
Na pienligės tikrai nėra. biggrin.gif
O dėl skranduko padaryti visi įmanomi tyrimai, bet nieko nėra.Daktarai sako, kad toks charakteris-viskam prieštaraut devil.gif
Trys mėnesiai, o gyvenimą bando diktuot normaliai,tik nelabai kas jos klauso.Žodžiu vaikutis su charakteriu.Bet pripratau atrodo taip turi būti karsta.gif
rena
Mums 5men. nelabai irgi suprantu, kas atsitiko mano 2.gif Pas kutine savaite, nelabai valgo doh.gif per diena valgo kokius tris kartus mega_shok.gif o siaip tik sultis geria (beveik litra per para) doh.gif na koki banana dar ikisu per jega verysad.gif Kas jam atsitiko, nezinau schmoll.gif O buvo toks geras 2.gif taip gerai valgydavo thumbup.gif
Raganiute
Tikrai žinau, kad dėl pienligės gali nenorėt valgyt. Jei tai tikrai pienligė, sėkmės ir greito gijimo! 4u.gif
Rammmune
Kartais apetitas sumazeja, kai dantukai ruosiasi pasirodyt. Musu vyriukas pradejo koses ignoruoti, o po savaites kapliukas dygt pradejo.
maxiulle
kai buvo susirges, tai tikrai apetitass pablogejo doh.gif
Indre_G.
sveikos mamytes padekit, jei kam panasiai buvo, skaiciau daug apie pienlige, bet mano mazajai tik ant lupyciu zaizdytes tokios baltos, atitinka pienliges zaizdeles, taciau nera nei burnyteje, nei ant liezuvelio, tai ar jai irgi pienlige, kazkaip nesuprantu ko imtis?
aciu
Denisenko
pas mus irgi buvo pienlige,gydem su soda, bet nieko nepadejo. Mano mama man patare vaiko slapimu burnyte pavalyt burnyte, nepatikesit : po 2 dienu jau nieko nebuvo, o daktare man sake, kad kol maitinu savo pienu pienlige nepraeis!
SUNmom
o kaip jus tepat ta daktarin'a?
ar tik liezuvi ar visa burnyte ?
ar uztenka tik ant soskes uztepus duoti?

dar turiu klausima- o spenelius kuo tepti ? kad tas "grybas" neliptu??
ginjke
Sveikos mamytes!
Mano mazajam dar tik 10 dieneliu,bet pastebejau kad lupytes pabalusios...O po maitinimo ir burnyte balta pasidaro...Po to lyg ir praeina,bet kai pamaitinu,vel balta pasidaro.. verysad.gif Tik nesupantu ar cia pienlige ar ne? kazkuri raset kad taip buna po maitinimo..Dabar nzn net ka ir daryt..O ta daktarina galima naudoti tokia mazam leliui? Vis laukiam gydytojos,bet niekaip neapsilanko ji pas mus verysad.gif verysad.gif
astukas
Mano mazius pienlige turejo nuo pirmo menesio. Sukisau dvi tuteles Daktarino ir nieko nepadejo. Tai paprasiau kad teta is Rusijos parveztu Nistatino tableciu. Negalejau patiketi kad uzteko du kartus patepti. Tiesiog sutryniau tablete ir pamirkiusi pirsto gala po valgio patepdavau. Ir gydytojai sako, kad anksciau tik nistatinu ir gydydavo, o dabar pas mus jo nera, nes mat rusiskas vaistas. Ir neseniai prasirgo stomatitu, tai nistatinas buvo issigelbejimas. Taigi, susiraskit to vaistuko ir burnytes problemos nebus tokios varginancios. Jeigu vaikuciui per kartu, tai girdejau, kad kitos sumaiso nistatina su trupuciu medaus.
Zuika Padukele15
Mamytes, kaip isgydyti pienlige? Naudojam jau savaite priesgrybelinius vaistukus, virinu soskytes, buteliukus, plaunu zaisliukus.Atrodo geriau vakarais buna, gal del vaistuku, bet po nakties vel burna visa balta sad.gif
Ant uzpakaliuko irgi isberimas nelabai pasiduoda vaistukams.Gal zinot kokiu liaudisku priemoniu visam sitam isgydyti?
Limcamca
Mano dviejų savaičių sūnui ant liežuvio atsirado kažkas panašaus į pienligę. Sesutė patarė valyti su soda, bet tiksliai nepaaiškino, kaip tai daroma.
Gal kas susidūrėt ir galit plačiau papasakoti, kokie tie pienligės simptomai, kuo gydėtės ir per kiek laiko išsigydėt.
Ačiū 4u.gif
mantienė
reikia padaryt tirpalą iš arbat. šaukšto sodos ir stiklinės vandens, apsivyniot aplink pirštą bintą, pavilgyt į tirpalą ir išvalyt burnytę po kiekvieno valgymo. taip pat reik išplaut su soda buteliukus, soskes ir pan. aš tai išvirindavau visus buteliukus įbėrus sodos.

o pienligė tai nieko ten tokio, vaikiukui gali pilvuką pūst ir šiaip neramus būt. mes išsigydėm per savaitę.
Rasiliukas
Lygiai taip pat darydavau, bet soda mums nepadejo. Yra tokios Nistatin tabletytes. Ja sutrynus reikia pirstuku, apvyniotu marle, istrinti burnos ertme. Ir dar galima pabandyti daktarin geli. Taip pat istepant burnyte ir uztepant ant soskes .
mes gydemes daktarinu, tai pavyko per savaitele. clap.gif
Švelni
Jei maitini krūtimi, kiekvieną kartą prieš ir po maitinimo spenelį pavalyk su vata, pamirkyta tame pačiame sodos tirpale.
LT
O mano mažylė nelabai žiojasi, tai ką tiesiok grūsti pirštą ir tiek?
Roza_Liuksemburg
QUOTE(AVIAV @ 2006 11 21, 14:56)
*

Pabandyk paspausti žandukus švelniai ir įgrusk pirštą, nebijok, juk gerą dalyką darai biggrin.gif Arba kai verkia- juk tada irgi būna įsižiuojusi. Mes taip darėm pirmą savaitę, padėjo, daugiau pienligė negrįžo.
Izabele
Teks "grust" biggrin.gif Na galima pasistengus ir svelniau praziodint, zinoma mirksiukas.gif
Teko gydyt pienlige dukrai, bet jau seniai tai buvo...Nezinau, kazkodel man dar norisi sakyt, kad saltalankiu aliejus padeda. Gal kas is mamu patvirtins, kazkaip nebepasitikiu atmintim blush2.gif
Limcamca
O kai pavalai su soda, tas baltumas nusivalo ar ne?
Nes aš nuvaliau, tai man viskas gražiai nusivalė, liežuvis raudonas liko. Pavalgė pieno, ir vėl baltas. SAkau, gal čia visai nesergam, gal čia pieno apnašos.
Roza_Liuksemburg
QUOTE(Limcamca @ 2006 11 21, 15:35)
O kai pavalai su soda, tas baltumas nusivalo ar ne?
Nes aš nuvaliau, tai man viskas gražiai nusivalė, liežuvis raudonas liko. Pavalgė pieno, ir vėl baltas. SAkau, gal čia visai nesergam, gal čia pieno apnašos.
*

Ir mums panašiai buvo, tai pediatrė pasakė, kad tai buvo pienligė, bet pradinėj stadijoj, neapleista. O dabar ant liežuviuko yra toks nežymus baltas apnašėlis, tai čia nieko tokio.
igne75
QUOTE(Limcamca @ 2006 11 21, 13:03)
Mano dviejų savaičių sūnui ant liežuvio atsirado kažkas panašaus į pienligę. Sesutė patarė valyti su soda, bet tiksliai nepaaiškino, kaip tai daroma.
Gal kas susidūrėt ir galit plačiau papasakoti, kokie tie pienligės simptomai, kuo gydėtės ir per kiek laiko išsigydėt.
Ačiū 4u.gif
*

Mums gydytoja išrašė Doktorino. Labai grei padėjo.
Isila
QUOTE(igne75 @ 2006 11 21, 15:54)
Mums gydytoja išrašė Doktorino. Labai grei padėjo.
*

mum irgi šitą išrašė, labai greit praėjo viskas thumbup.gif
igne75
[quote=Izabele,2006 11 21, 16:31]
Teks "grust" biggrin.gif Na galima pasistengus ir svelniau praziodint, zinoma mirksiukas.gif
Teko gydyt pienlige dukrai, bet jau seniai tai buvo...Nezinau, kazkodel man dar norisi sakyt, kad saltalankiu aliejus padeda. Gal kas is mamu patvirtins, kazkaip nebepasitikiu atmintim blush2.gif
*

[/quo 4u.gif
VOLVIKE
Aš tai sūnui su soda pagydžiau patepiau keles dienas tai ir dingo thumbup.gif
igne75
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 11 21, 16:42)
Ir mums panašiai buvo, tai pediatrė pasakė, kad tai buvo pienligė, bet pradinėj stadijoj, neapleista. O dabar ant liežuviuko yra toks nežymus baltas apnašėlis, tai čia nieko tokio.
*

O ar paskui nesikartoja, jei negydai?
egidan
Mano dukrytei pienligė išryškėjo pusamtro mėnesio. Iki tol sesutė sakė, kad nieko nereikia daryti. Vėliau, kai aš labai sunerimau, nes pradėjo atpylinėti, išrašė Daktarino. Tepiau savaitę. Pagerėjo. Tačiau paaiškėjo, jog pienligė pažengusi-mieliagrybis jau buvo ir ant sėdmenų. Kaip paaiškino protinga gydytoja-mieliagrybis labai mėgsta giliąsias raukšles (kakliukas, už ausyčių, kirkšniukai, sėdmenys)-tokspabėrimas atsiranda, o vėliau liejasi į vieną. Tada jau priešgrybelinį tepaliuką naudojom porą savaičių.

Pienligė pasikartojo po mėnesio. Pasitarusi ėmiausi Daktarino-viskas pagijom. Dabar mažylei jau penki mėnesiai, o pienligė nepasikartojo. Tačiau draugės sūnui pienligė keletą kartų kartojosi.

Kaip suprantu-labai priklauso nuo organizmo
Jurlin
Mano maziui irgi kai buvo pienlige- nieko nevalge schmoll.gif
Ir gydytoja sake, kad tai normalu.
Kai pirmaji sunu maitinau MP, buvo pienlige perejus net ant speneliu. Ta kosmara prisimenu su siaubu- skausmas nezmoniskas, net maikutes uzsideti negalejau, tai pagalvokit ka vaikas jaucia g.gif , jis bijo i burna ka imti, kad dar labiau nedegintu gleivines doh.gif
Jei nestipri pienlige, tai apetitui nelabai itakoja, o jei rimciau, tai tikrai valgys kelis kartus maziau.
As isgydziau daktarinu per pora dienu, o pirmaji su soda blink.gif
Sekmes Jums
Sypsne
daktarinas geriausias thumbup.gif mums ir vieno men buvo,10 d patepem ir pienlige dingo ir nebepasikartojo..siaip manyciau jei maitini misinukais daug itakos turi ir buteliuku ir ciulptuku sterilizavimas
K.KEITE
mano mazylei buvo pienlige jau keliu savaiciu. blink.gif daktrinas labai geras vaistas thumbup.gif .ir visai neturi reiksmes ar maitini mp ar misineliais.ir dauguma kiek zinau pasikartoja.bet tai nebaisu.kiek zinau pienlige gali paveikti ir uzpakaliuka.jis parausta.tad daktrinu patepus praeina. blush2.gif

user posted image
Auska
Soda valiau kelias dienas - nepadėjo verysad.gif Tada gavau Daktarino tepalo - per kelias dienas susitvarkė ir nebesikartoja
Limcamca
O tas daktarinas tik su receptu parduodamas?
Edelveis
QUOTE(AVIAV @ 2006 11 21, 14:56)
*

pabandyk prieš maitinimą- tada leliukai gerai žiojasi biggrin.gif . man užteko vieną kartą nuvalyti liežuviuką ir daugiau jau buvo švarus.
anuska:)
QUOTE(K.KEITE @ 2006 11 23, 11:57)
mano mazylei buvo pienlige jau keliu savaiciu. blink.gif daktrinas labai geras vaistas thumbup.gif .ir visai neturi reiksmes ar maitini mp ar misineliais.ir dauguma  kiek zinau pasikartoja.bet tai nebaisu.kiek zinau pienlige gali paveikti ir uzpakaliuka.jis parausta.tad daktrinu patepus praeina. blush2.gif
user posted image
*

drinks_cheers.gif mums soda irgi visai nepadejo schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif , siaip jau cia atgyvenes budas (plius dirgina labai skranduka) Pirk daktarina ir neprasausi thumbup.gif , po keliu dienu bus grazus liezuviukas mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(anuska:) @ 2006 11 23, 17:00)
drinks_cheers.gif mums soda irgi visai nepadejo schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif , siaip jau cia atgyvenes budas (plius dirgina labai skranduka) Pirk daktarina ir neprasausi thumbup.gif , po keliu dienu bus grazus liezuviukas  mirksiukas.gif
*

galima ir be recepo nusipirkti (kaina apie 25 Lt), bet jis yra kompensuojamas, tai mes primokejome tik 1.25 lt tongue.gif Paprasyk daktares, kad israsytu mirksiukas.gif
va ziurek cia smile.gif
Teresiukas
Mes su pienlige kovojam jau kokias 7 savaites.Pradžioj buvo daktarinas.Per tris dienas dingo apnašos.Tačiau dar nebaigus viso vaistų kurso(reik vartot apie 10 dienų),pienligė sugrįžo. doh.gif Tada pradėjom naudot nystatiną.Bet ar teko kuriai jo paragaut?O Dieve,koks kartumas!Kiek vandens begėriau, burnoj vistiek buvo kartu.O vaikučiui juk visa burną tais milteliais ištryni... schmoll.gif Po trijų dienų dingo apetitas(įtariu,kad nuo vaistų-juk tokie kartūs)Ir tada pradėjom gydytis liaudiškais metodais-sodos tirpaliuku.Valom liežuviuką,plaunam čiulptuką ir ( labai svarbu)mamos krūtinę.Tik atsargiai,nes soda nėra toks nekaltas dalykas.Mano mažiukui po pirmų dienų nudegino odą aplink burnytę.Tai dabar po plovimo su sodos tirpalu dar plaunu ir virintu vandenuku.Apnašų mažėja.Turbūt jau sveikstam thumbup.gif
REBECA
Mums pradzioj irgi buvo kazkas panasaus i pienlige,liepe sesute sodos tirpalu liezuvi valyti doh.gif .Sakau,nu jau sodos vaikui tikrai burnon negrusiu ax.gif ,tai patare virinto vandenelio duot tarp maitinimu.Ir praejo bigsmile.gif
Gyvačiukas
QUOTE(Isila @ 2006 11 21, 18:02)
mum irgi šitą išrašė, labai greit praėjo viskas  thumbup.gif
*

Liuks tepaliukas thumbup.gif Su soda gydziau vos ne savaite,dar daugiau issiplete doh.gif ,su tepaliuku baltumas susivale jau po pirmo patepimo smile.gif
immm
tai kas tiksliai ta pienlige?
Teresiukas
Pienlyge sukelia tam tikras grybelis, kuris patenka mazyliui i burna is aplinkos. Gali suaktyveti kai vaikutis gydomas antibiotikais. Ant skruostu gleivines, minkstojo gomurio, dantenu atsiranda balksvu ar pilksvu mazu taskeliu, jie plisdami gali susilieti i vientisa apnasa. Valant apnasos lengvai nenusivalo o stipriau perbraukus gali pradeti kraujuoti. Mazylis gali pasidaryti neramus, blogai valgyti, atpylineti. Liga gali isplisti ant odos dazniausiai kirksnyse ar apie lyties organus. Burnos gleivine tepama priegrybeliniu geliu,odai skiriamas priesgrybelinis tepalas (ne gelis!) Norint isvengti sios ligos butina svariai plauti zindukus, taip pat mamai laiku gydyti grybeline infekcija.

Savannaa
Sveiki 4u.gif
Kaip gydete pienlige ? (vaiko liezuviukas baltas )
Daktarina, kuri israse daktare vaikas isveme. Daugiau duot nenoriu.
Zinau, kad sodos tirpalu gydoma. Kokios proporcijos ? Ir kaip gydyt ?

ziedune
As savo vaikiukui pienlige gydziau sodos tirpaliuku. 100ml virinto vandens dejau 1 arbatini sauksteli sodos, tuo tirpalu suvilgiau merlini tampona ir pavalydavau kelis kartus per diena burnyte. Jei girdai is buteliuko,tai ir zindukus ir ciulptuka pavirink sodos tirpale.Turetu padeti
cute
Aš (kai kuri laiką vaistinėse nebuvo Daktarino) gydžiau Nystatin tabletėmis. Sutrintą ketvirtį tabletės ištepti burnytę. Paprastai pakakdavo dviejų kartų 4u.gif
Savannaa
didelis aciu !
Papildyta:
Beje, kada tepti ? pries po maitinimo ? Viduje burnyte tepti ?
cute
Nystatin tepti 1-1,5 val. iki valgio, kad kuo ilgiau pabūtų burnytėje.
Jollam
Gal tu Daktarino per daug pritepei? Jeigu mazulis ima soskyte, patepk ja plonu plonu sluoksniuku (arciau plastmasiuko) ir duok vaikeliui. Mums gydytoja aiskino, kad Daktarinas turi ilgiau pabuti burnytej. Mums irgi uzteko kokias dvi dienas po du kartus uztept ir viskas thumbup.gif Tik, jeigu maitini pati, neuzsileisk tos pienliges, kad nenueitu pas tave. Turejau toki malonuma, tai niekam nelinkiu. doh.gif
4u.gif
Savannaa
MAITINU PATI, SOSKES NEIMA. o KAIP SAVE APSAUGOT ? TUO PAT TEPALIUKU TEPT AR SODA..? GAL DURNAI KLAUSIU, BET PEDIATRE GAVAU TAI SIAUBINGA ! REIK KEIST SKUBIAI !
Jollam
QUOTE(Savannaa @ 2006 12 07, 18:48)
MAITINU PATI, SOSKES NEIMA. o KAIP SAVE APSAUGOT ? TUO PAT TEPALIUKU TEPT AR SODA..? GAL DURNAI KLAUSIU, BET PEDIATRE GAVAU TAI SIAUBINGA ! REIK KEIST SKUBIAI !
*

Jeigu ta pienlige nedidele, pirmiausia bandyk soda, taip, kaip sake ziedune thumbup.gif nes Daktarinas vis delto vaistukas. Save apsaugosi, jei ta pienlige neisplis visur pas leliu. Mums dvi savaites niekas nepasake kaip gydyt (nors as ir sakiau kelis kartus naujagimiu sesutei bash.gif ), tai kaip nuejo maziukui ir ant lupyciu, ir zarnytese turbut isplito ir man krutu uzdegimas gavosi, net oda nusilupo nuo krutu (vis delto, ta gi grybas) tada maitint neimanoma, bet maitinau blink.gif Niu, mes is viso pas seimos gydytoja lankomes, ne pas pediatra, bet jei ne kokia gydytoja, tai keisk, paciai bus ramiau 4u.gif O siaip, nei vienas klausimas ne durnas, jeigu zinotum - neklaustum drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Jollam @ 2006 12 07, 19:59)
Jeigu ta pienlige nedidele, pirmiausia bandyk soda, taip, kaip sake ziedune  thumbup.gif  nes Daktarinas vis delto vaistukas. Save apsaugosi, jei ta pienlige neisplis visur pas leliu. Mums dvi savaites niekas nepasake kaip gydyt (nors as ir sakiau kelis kartus naujagimiu sesutei bash.gif ), tai kaip nuejo maziukui ir ant lupyciu, ir zarnytese turbut isplito ir man krutu uzdegimas gavosi, net oda nusilupo nuo krutu (vis delto, ta gi grybas) tada maitint neimanoma, bet maitinau  blink.gif Niu, mes is viso pas seimos gydytoja lankomes, ne pas pediatra, bet jei ne kokia gydytoja, tai keisk, paciai bus ramiau  4u.gif O siaip, nei vienas klausimas ne durnas, jeigu zinotum - neklaustum  drinks_cheers.gif
*

Pamirsau pasakyti, man vaistininke patare, kad jei soskes naduodi, tai tada plonu sluoksniuku patepk sau speneli pries maitinima, nieko blogo nenutiks, bet tikiuosi, jums to Daktarino nereikes.
anuska:)
QUOTE(Savannaa @ 2006 12 06, 13:54)
Sveiki  4u.gif
Kaip gydete pienlige ? (vaiko liezuviukas baltas )
Daktarina, kuri israse daktare vaikas isveme. Daugiau duot nenoriu.
Zinau, kad sodos tirpalu gydoma. Kokios proporcijos ? Ir kaip gydyt ?
*

o kiek ir kaip tu Daktarino davei?
as savo princesei pati tepiau dantenas....ant pirstuko paimdavau maza kieki daktarino (zirnelio dydzio) ir istepdavau dantenas, o maze jau su liezuviuku paskirstydavo ji po visa burnyte 4u.gif Nuo tokio kiekio neturetu mazyte apsivemti ax.gif
Is savo skaudzios patirties nesiulyciau vaikiuka kankinti su soda....nieko ji nepadeda schmoll.gif , jei istikro jau pienlige unsure.gif tik sudirgina skranduka ir pienlige toliau sau dauginasi unsure.gif
Melisiukas
Oi, turėjome ir mes šią problemytę. Soda nė velnio nepadeda. Padėjo Daktarinas, bet nevisiškai. Padėjo čiulptukų virinimas po kiekvieno maitinimo. Na, jei maitini krūtimi - tai nežinau...
Jollam
Man ciulptuku (soskes) virinimas nieko nepadejo. Istisai ta darydavau ir vis tiek pienlige uzpuole. Soda irgi negelbejo, bet tik del to, kad pienlige buvo uzsibuvusi, o va anyta kitam anukiukui visa laika su soda burnyte pavalydavo, tai jokios pienliges neuzpuole ir soskiu visai nevirino blink.gif Dar is manes juokesi, kad as kose is ju padarysiu bevirdama lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.