Sveikos mamos, gal kas nors žino, ar galima maitinti vaikelį tokiu atveju, ar reikia nusitraukti pienuką ir išpilti?
QUOTE(egliuke @ 2005 01 20, 20:51) Sveikos mamos, gal kas nors žino, ar galima maitinti vaikelį tokiu atveju, ar reikia nusitraukti pienuką ir išpilti? Aš domėjausi, tikrai galima maitinti. Tik aišku, vaikas gali būti irzlesnis, nes mama patyrė stiprų stresą (dantų gydymo baimė viena didžiausių ir dažniausiai pasitaikančių baimių pasaulyje
Maitinti tikrai galima
Ačiū, gerai, kad paklausiau, pasirodo, patys stomatologai nieko nežino...
As irgi taisiausi dantis,kai vaika dar maitinau.Stomotologei irgi pati pasisakiau,kad maitinu,tai ji pasake,kad vaikui nepersiduos i piena.Is tikro nezinau ar persidave,ar ne,bet jokiu suirzimo dantu taisymo metu nebuvo.
Mamos patarkit, ar galiu eiti pas stomatologą ir taisyti dantis su nuskausminimu (kitaip man labai nemalonu, o problema tokia, kad geriau su nuskausminimu)? Ar nepateks į pieną tie vaistai, o jei pateks, ar jau tokie labai nuodingi? Gal kas buvot susidūrę su tuo?
Dukrą žindau jau metai su trupučiu ir dar nežadu nutraukti.
mane dabar irgi si tema labai aktuali.kiek girdejau kai nuskausminama zindyti negalima,reikia maitinima pakeisti pieno misiniu,maniskis nepripazysta buteliuko,tad gaunasi sudetinga
Man atrodo, galima laisvai gydytis. Aš gydžiau dantys kai mano dukrytei buvo metukai, roviau dantį, viskas praejo gerai. Tik pasakyk gydytojai, kad žindį, ji gali suleiti trupūti kitokių vaistų.
QUOTE(Natuke @ 2006 10 05, 10:32) Man atrodo, galima laisvai gydytis. Aš gydžiau dantys kai mano dukrytei buvo metukai, roviau dantį, viskas praejo gerai. Tik pasakyk gydytojai, kad žindį, ji gali suleiti trupūti kitokių vaistų. o po vizito pas gydytoja iskarto galejai maitinti savo pienuko ar reikejo praleisti maitinima?
Kaškaip buvau prisiskaičiusi, kad nieko baisaus nera, tai maitinau iš karto. Tiesa, kai dukrytei buvo jau metukai, ji dažnai ir nevalgė.
QUOTE(catherina @ 2006 10 05, 09:31) mane dabar irgi si tema labai aktuali.kiek girdejau kai nuskausminama zindyti negalima,reikia maitinima pakeisti pieno misiniu,maniskis nepripazysta buteliuko,tad gaunasi sudetinga nu maniškė iš buteliuko geria, tik mišinio nepripažysta. Tai net nežinau kaip elgtis gal tikrai padaryti ilgesnę pertrauką. Kažin per kiek tie vaistai išsivaikšto?
Galima, tik gydytojai pasakyk, kad maitini, ji leis vaistus, kuriuos galima žindyvei. Aš taip jau pusę metų gydausi . po truputį neskubėdama, kad ir tų vaistu iš karto nebūtų daug.
as ka tik susitvarkiau dantis ir dar maitinu tik MP. stomatologe sake, kad tie nuskauminamieji yra vietine nejautra ir maitint galima. Be to poveikis jau po 2h baigias.
O kaip del protezavimo? Ar galima protezuoti zindyvei? Ar galima daryti dantu nuotrauka (rengena)?
Gal kartais zinote, buciau labai dekinga, nes siuo metu pildosi mano baisiausi nakties kosmarai - dantys tiesiog luzta vienas po kito
Taisė man dantis su nuskausminimu,ir nuotraukas darė. Tik prieš leidžiant vaistus stomatologė paklausė maitinu ar ne. Tai gal kokius silpnesnius parinko
Pasikonsultuokite su stomatologe, ji zinos ka daryti. Man su kazkokiu nuskausminimu dantis vale ir pora dantu sutaise, o vieno neliete, nes bijojo, kad jo taisymui bus reikalingas toks nuskausminimas, kurio zindyvems negalima.
QUOTE(Atlantida @ 2006 10 07, 12:12) O kaip del protezavimo? Ar galima protezuoti zindyvei? Ar galima daryti dantu nuotrauka (rengena)? Gal kartais zinote, buciau labai dekinga, nes siuo metu pildosi mano baisiausi nakties kosmarai - dantys tiesiog luzta vienas po kito Dėl protezavimo nežinau, bet nuotrauką darė. Tik prieš tai uždėjo kažkokį tai dangalą, kuris apsaugo.
Nu tai
O man stomotologas sakė, kad yra atvejų, kai nuo vaistų dingsta pienukas. Bijau rizikuoti
As taisiausi
as kai paklausiau tai sake su adrenalinu nuskausmins
QUOTE(Mikasiene @ 2007 03 21, 20:28) Na tai gerai kad tavo atveju dar gali laukti ir galvoti..rizikuoti ar ne O va man buvo ištinęs dantys ir pūlinukai pradėjo rinktis..Teko pjauti dėsnas...Darė nuotrauką...užaldė ir valė kanalus Gerai kad viskas gerai baigėsi...Pienuko nesumažėjo..mažutei irgi nepakenkiau Nuo skausmo ir temp naudojau Diclofenako žvakutes...
Man aktuali tema
Aš kaip tik dabar taisausi dantį ir maitinu savo sūnelį (10men.). Kadangi skaudančio danties taisymo neatidėsi, tai teko rizikuoti. Gydymas sunkus ir ilgas(viso 4 apsilankymai), tad suleisdavo vaistų, žinoma gydytoją perspėjau apie maitinimą. Dėl vaikučio, tai pirmąkart silnai išbėrė veiduką ir pakito išmatų spalva, bet viskas praėjo. Matyt mano didelė baimė daugiau pakenkė, nei vaistai, nes žiauriai bijojau
Galima taisyti nuskausminant vaistais, kurie i piena nepatenka. Todel reikia stomatologui pasakyti apie maitinima. Dazniausiai vietiskai nuskausmina, tai vaistukai i piena nepatenka, o ir suyra greitai
As taisau, ir rentgena dare, nieko mazylei nenutiko.
Vargas vargas tie dantys
Praėjo po gimdymo kelios savaitės ir kitos išeities nebuvo,kaip traukti protinį dantį.Buvo taip išgedęs,kad likę tik šaknys,negalėjau naktim miegoti vien dėl skausmo,kai mažylis ramiausiai miegodavo.Ta proga ištraukė 2dantis.paskui pradėjo trupėti,gesti dantys.Nes ilgai vaikus maitinau,todėl jie pasisavino kalcį.Taigi toliau sekė taisymas.Stomotologė patarė geriau susitaisyti maitinant,vaistai nuskausminamieji kenkia mažiau,negu pakliuvus bakterija,kuri gali pakenkti ir maitinamam kūdikėliui.
QUOTE(RIESTE @ 2007 05 11, 11:40) Vargas vargas tie dantys Reikejo ispet gydytoja, kad maitinat, nes sis antiibiotikas atsideda kauliniam audini, tame tarpe dantyse, todel yra teorine galimybe, kad vaiko dantukuose gali atsirasti tamsi juostele-geriau rinktis kitus antibiotikus, jei yra galimybe
Gydytoja man sakė,kad jei supuliuos dantis,reikia ji rauti.Atseit į pieną kažkokiu būdu patenka pūliai
Man taip pat labai aktualu. Jau maniau, kad reiks kankintis
Ir as taisiausi dantukus, vale kanalus, plombavo. Viena karta leido nuskausminamuosius nes jau lb skaudejo. Kitus kartus jau nereikejo. Maziuka zindziau normaliai, jam nieko neatsitiko, ismatos nepasikeite ir kunelio neibere. Zodziu viskas praejo gerai
[MIELOS SUPERMAMYTES, TIKRAI GALIMA TAISYTIS DANTUKUS SU NUSKAUSMINAMAIS KAI DRA MAITINATE MP, NES JUK IR GIMDYMO METU,KAI DAR VAIKUTIS YRA PILVELYJE IRGI LEIDZIA NUSKAUMINAMUS, DARO CEZARIO PERACIAJS, O JUK JU METU VAIKUTIS NE TIEK DAR GAUNA VAISTUKU,.....TAIGI GALIMA MAITINTI IR KAI TEMPERATURA AUSKTA IR KAI GERI ANTIBIOTIKUS(TRUMPA LAIAK TIKTAI) ZODZIU REIKIA IVERTINTI KAS GERIAU AR NUTRAUKTI MP AR MAITINIT IR GERTI TAU REIKALINGUS VAISTUKUS(ZINOMA NE ILGA LAIKA)
Man stomotologe sake, kad gaunama doze tikrai labai maza ir geriau tvarkytis su vaistukais.
QUOTE(renius @ 2008 11 02, 01:55) [MIELOS SUPERMAMYTES, TIKRAI GALIMA TAISYTIS DANTUKUS SU NUSKAUSMINAMAIS KAI DRA MAITINATE MP, NES JUK IR GIMDYMO METU,KAI DAR VAIKUTIS YRA PILVELYJE IRGI LEIDZIA NUSKAUMINAMUS, DARO CEZARIO PERACIAJS, O JUK JU METU VAIKUTIS NE TIEK DAR GAUNA VAISTUKU,.....TAIGI GALIMA MAITINTI IR KAI TEMPERATURA AUSKTA IR KAI GERI ANTIBIOTIKUS(TRUMPA LAIAK TIKTAI) ZODZIU REIKIA IVERTINTI KAS GERIAU AR NUTRAUKTI MP AR MAITINIT IR GERTI TAU REIKALINGUS VAISTUKUS(ZINOMA NE ILGA LAIKA) va va as kalbejausi su gydytoja kuri pataria maitinancioms mamytems ir specializuojasi butent toje sritije sake kad dauguma vaistu vartoti neilga laika tikrai galima ir nutraukti maitinima nebutina aisku yra ir tokiu vaistu kuriu tikrai vartoti negalima bet ju yra labai mazai. taip kad kam kankintis juk nuo skausmo ir gali sumazet pienuko
Man sitas klausimas irgi bvo aktualus.reikes pasiryst eit tvarkytis,o ir du trauktis dantukus.
Dauguma stomatologu sako, kad galima maitinti po nuskausminimo. Galima del to, kad apie pasalinius poveikius nezinoma, bet tai dar nereiskia, kad jokio poveikio nera - tikrai kazkoks yra, tik mes to nezinom.
O del antibiotiku - kai kuriuos galima vartoti maitinant, kitu ne. Reikia skaityti vaisto aprasyma. Jei ten parasyta, kad nerekomenduojama, tai tikrai neverta rizikuoti.
Mano stomotologas sakė, kad geriau nuskausminamų vaistų dozė, negu infekcija nuo sugedusio dantuko burnoje.
Kai taisiausi dantuką rugsėjo mėn irgi buvo iškilęs toks klausimas. Tai pasak mano gydytojo, nieko blogo nėra, kad leidžiami nuskausminamieji, Jie yra naujos kartos ir nepatenka į pieną. Šiaip tai kai aš esu tokia dantisto bailė, tai kitaip ir nebūčiau ištvėrusi
Papildyta: QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2009 11 04, 12:23) Dauguma stomatologu sako, kad galima maitinti po nuskausminimo. Galima del to, kad apie pasalinius poveikius nezinoma, bet tai dar nereiskia, kad jokio poveikio nera - tikrai kazkoks yra, tik mes to nezinom. O del antibiotiku - kai kuriuos galima vartoti maitinant, kitu ne. Reikia skaityti vaisto aprasyma. Jei ten parasyta, kad nerekomenduojama, tai tikrai neverta rizikuoti. Šiaip tai net ligoninėje naudoja vaistus, nors aprašyme parašyta, kad negalima. Čia sakau iš patirties
apie nuskausminimą jau nuomonių skaičiau, o patarkit ką daryt jei tvarkant dantį, po vaistų uždėjimo labai skaudėtų (atviras nervas) ką galėčiau išgert, maitinu trijų mėn mažylį
QUOTE(geniukas @ 2007 05 12, 19:33) Reikejo ispet gydytoja, kad maitinat, nes sis antiibiotikas atsideda kauliniam audini, tame tarpe dantyse, todel yra teorine galimybe, kad vaiko dantukuose gali atsirasti tamsi juostele-geriau rinktis kitus antibiotikus, jei yra galimybe dantu spalva pakeicia tetraciklinas. kodel galvojat, kad doksaciklinas ta daro? dantu problemom esant geriausiai toleruojamas ospamoksas.
sveikos mamytes
patarkit, kaip man elgtis: leistis nuskausminamuosius rizikuojant kad per pienuka ir sunelis ju gau, ar kenteti skausma? beja, gal yra mamyciu is elektrenu kurios lankesi pas poliklinikos odontologus? kokie atsiliepimai, katras geresnis? QUOTE(Tylingoto @ 2010 02 02, 10:46) sveikos mamytes patarkit, kaip man elgtis: leistis nuskausminamuosius rizikuojant kad per pienuka ir sunelis ju gau, ar kenteti skausma? beja, gal yra mamyciu is elektrenu kurios lankesi pas poliklinikos odontologus? kokie atsiliepimai, katras geresnis? Aš maitindama taisiau dantis du kartus, abu su nuskausminimu. Gydytoją reikia įspėti, kad maitini, dėl viso pikto. Bet kaip man sakė, tokie vietiškai veikiantys nuskausminamieji vaikui nepakenks.
Dantukų taisymo neatidėliok.
Gydytojai pasakyk,- gal užteks mažesnės dozės. QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 02 02, 22:57) pritariu,as nestumo metu taisiau dantis tai gydytoja leido nuskausminamuosius,nebuvo iseities...manau tikrai yra nuskausminamuju kurie neturetu dideles itakos...bet butinai pasakyk kad maitini gydytojai
Sutaisė pora dantukų prieš kokias tris savaites. Abu kartus naudojo nuskausminimą. Pati odontologė sakė, kad po 3-4 valandų vaistukai jau bus "išsisioti"
QUOTE(Mikasiene @ 2007 03 21, 19:28) nžn ar man dėl nuskausminamųjų ar nuo ko - bet pienukas žymiai sumažėjo!!! vaikui reik abu duoti jog pavalgytu... mano mažiui tik 10 savaitelių.. kai suleidžia nuskausminamųjų visada juk jų dar išbėga į burnytę, tai taip išėjo jog aš juos prarijau... nžn ką daryt dabar... geriu daug arbatos, pabandysiu išgert dabar alaus stiklinę (skaičiau forume jog alus gali padidinti pienuko gamyba) nžn, labai bijau, jog visai dings pieniukas, noriu savo pupsika dar pamaitinti savo pieneliu, o ne mišinukais... |