Prašau, mamos, patarimo
Berniukui tuoj bus du metai ir ką tik pakeitėm auklę. Seniau buvo moteriškė, kuri labai gerai sutarė, jie buvo puikūs draugai, bet dėl sveikatos problemų ji gali dirbti tik su pertraukom pas mus, kas labai trukdo mano darbui. Todėl abipusiu sutarimu jos atsisakėm
Prašau, mamos, patarimo
Sunki situacija. Mano nuomone, reiketu keisti aukle. Juk vaikelis butent nuo to kencia. Ir gal reiketu vyresnes aukles, jei buvo prates su "paaugusia" aukle.
Laukiu dar nuomonių, nes ši penktadienį noriu apsispręsti
Labai gaila, jei auklyte kaip ir nebloga, ir mamai patinka, bet jei vaikui su ja negera, tai matyt labiausiai reiktu atsizvelgti i tai ir nebekankinti mazylio... O kiek laiko jau su ta nauja auklyte praleido? Gal dar galima kokia savaite ir pabandyt papratint?..
As manau, kad tai ne naujosios aukles problema. Tiesiog berniukas nenori ar negali suprasti del ko nera senosios. O jo elgesys su naujaja aukle, tiesiog protestas, netekus senosios. Dristu manyti, kad berniukui tiesiog nebuvo paaiskinta, kodel pasikete aukles. Gal galite senaja pasikviesti dar karteli ir pabandyti paaiskinti (senoji aukle tegul dalyvauja pokalbyje) del ko ji nebegali dirbti. Gal senoji gali atvaziuoti bent karta per savaite, ar savaitgali, kol vaikas apsipras su mintimi, kad nebebus zmogaus, prie kurio jis priprato ir prisiriso.
Kuo gerp reikia pameginti atsisakyit aukles paslaugu ir rinktis aukle, kuri patiks sunui
QUOTE(Akva @ 2007 06 19, 11:33) As manau, kad tai ne naujosios aukles problema. Tiesiog berniukas nenori ar negali suprasti del ko nera senosios. O jo elgesys su naujaja aukle, tiesiog protestas, netekus senosios. Dristu manyti, kad berniukui tiesiog nebuvo paaiskinta, kodel pasikete aukles. Gal galite senaja pasikviesti dar karteli ir pabandyti paaiskinti (senoji aukle tegul dalyvauja pokalbyje) del ko ji nebegali dirbti. Gal senoji gali atvaziuoti bent karta per savaite, ar savaitgali, kol vaikas apsipras su mintimi, kad nebebus zmogaus, prie kurio jis priprato ir prisiriso. Nea, viskas paaiškinta - auklė serga ir ateiti negali Vis tik esu linkus manyt, kad jiems neišeina susikalbėt... Savaitgalį vaikas ramiai naktį miegojo, o po pirmadienio buvimo su mergaite, vėl naktį rėkauja Turbūt ieškosim kitos... Jei vaikutis jautrus,jam sunku gal prisitaikyti prie nauju zmoniu Butu idomu suzinoti,jei pakeisite aukle,kaip vaikas reaguos i dar viena nauja aukle
Tik dar viena nuomonė
man regis vaikas nepriima naujos auklės ne dėl naujosios savybių, o dėl to, kad nori senos ir naujoji "kalta" tik tuo, kad ji yra kita (reiškia niekuo), man regis, ir kita netiks
Manau aukle tai nieko deta cia bus, tik reikia kazkokio luzio, gal pripratus labai buvo prie senosios aukles. Kazkokio tokio didelio dalyko reikia, kazko ka vaikas labai megsta, gal kokiu karuseliu ar zologijos sodo, nzn..
Stebėjau situaciją ir padariau išvadą - labiau "kaltas" mergaitės paaugliškas amžius, kai visi vaiko pasakymai "eiki namo, nenoriu" priimami kaip asmeniniai įžeidimai ir atsakoma "ką aš tau darau, juk nieko nedarau" ir pan... Gaunasi dviejų vaikų pokalbis, o man labiau norėtųsi girdėti vaiko ir suaugusio bendravimą, kai vaikas gali kažko išmokti, o ne tik apsižodžiuoti
QUOTE(Pamparam @ 2007 06 20, 08:40) Stebėjau situaciją ir padariau išvadą - labiau "kaltas" mergaitės paaugliškas amžius, kai visi vaiko pasakymai "eiki namo, nenoriu" priimami kaip asmeniniai įžeidimai ir atsakoma "ką aš tau darau, juk nieko nedarau" ir pan... Gaunasi dviejų vaikų pokalbis, o man labiau norėtųsi girdėti vaiko ir suaugusio bendravimą, kai vaikas gali kažko išmokti, o ne tik apsižodžiuoti Tai sprendimas bus atsisakyti sios aukles?
Taip
QUOTE(Pamparam @ 2007 06 15, 13:00) Berniukui tuoj bus du metai ir ką tik pakeitėm auklę. Seniau buvo moteriškė, kuri labai gerai sutarė, jie buvo puikūs draugai, bet dėl sveikatos problemų ji gali dirbti tik su pertraukom pas mus, kas labai trukdo mano darbui. Todėl abipusiu sutarimu jos atsisakėm Prašau, mamos, patarimo Mano galva cia veikia keli veiksniai: 1. Berniukui taip vadinama 2 metu krizė, kai jis pajunta jog savo elgesiu gali vis daugiau ir daugiau pasiekti ir bando ribas 2. Berniuko reakcija i pasikeitimus. 3. Mamos jaudulys del pasikeitimu, taip pat kaltes jausmas 4. Jaunos aukles labai dideles pastangos, jaudulys del vaiko reakcijos, stresas, kaltes jausmas. Berniukui atrodo taip: senoji aukle išėjo, atėjo nauja. Su senąja viskas man buvo aišku, reikia pažiūrėti kaip man pavyks susidoroti su naująja Mama stresuoja ir jauciasi kalta del situacijos. Jauciasi atsakinga uz ja ir bando viska kontroliuoti (akies krasteliu stebi vaiko ir auklės "kovas"). Vaikas tai puikiai jaucia ir nesamoningai "bendradarbiauja" su mama. Jam tai labai naudinga - jis išbandė savo galią ir pamatė, kad ji veikia Jauna auklė žinoma neturi tiek patirties ir negali tinkamai įvertinti situacijos. Ji streuoja dėl to, kad jauna, dėl to, kad neturi patirties. Jaučiasi kalta dėl to, bando kovoti savais būdais. O čia dar vaikas ir mama susivieniję "ją tiria ir bando jėgas". Ši situacija be abejo ne jos jėgoms Aš nesakau, kad jūs ką nors blogai darot. Viskas gerai, jūsų mažylis auga ir mokosi, taip ir turi būti. Mokomės ir mes visi kartu su savo vaikais
Įsivaizduokit tokią situaciją: į jūsų namus atveda jums nesimpatišką žmogų ir reikalauja, kad su juo praleistumėte didesnę dalį dienos ir darytumėte tai, ko jis reikalauja: eitumėte į kinoteatrą žiūrėti melodramų (jums patinka mokslinė fantastika), valgytumėte keptą mėsą su su krauju (esate vegetaras), klausytumėtės Cicino ir Ruskoje Radio (dievinate roką) ir t.t. ir pan.
Esate visiškai teisi
Kai turesite nauja aukle,parasykite ispudzius,kaip vaikutis reagavo,tikrai idomu
Jei tuo metu,kai vaikas buna su aukle, mama yra cia pat, bet dirba kompiuteriu, ar negali buti taip (o zinau,kad gali
Jei is tikruju vaikas nesijaucia saugus del to (gal bijo,kad mama nepaliktu jo sitam svetimam zmogui), turetu padeti mamos parodytas pasitikejimas ir draugiskumas naujam zmogui: bendri pasivaiksciojimai, nerupestingi paplepejimai... Is tikruju idomu,kaip mazylis jausis ir elgsis su naujaja aukle |