Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dar dėl slogos
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas pediatrei-alergologei
Venta
Pirmiausia noriu padėkoti už labai greitą atsakymą.
Perskaičius jį, man dar iškilo klausimų. Minėjot apie nosies sekreto tepinėlį. Gal galit patart, kur jis atliekamas? O eozinofilai, kaip suprantu, tai iš kraujo (iš pirštelio)? Ir kas visus tuos tyrimus turėtų paskirti?

Šitaip aš teiraujuosi todė, kad kol kas negavau nei iš savo pediatrės, nei iš LOR gydytojos normalesnio atsakymo. Pediatrė pasakė, kad vargiai ar alerginė sloga, bet nieko nepasiūlė, ką daryt, kad ta sloga nesikartotų kas dvi savaites. Juk tai, mano manymu, nėra normalu. O ir vasara dar toli, tai negi mums iki jos dar kokius penkis kartus sirgti? O LOR gydytoja tik pasakė, kad gali būti, jog alerginė sloga, ir kad ateity turėsit nemažai problemų, kai vaikelis pradės lankyti darželį. Man labai keisti tokie pasisakymai, ypač gydytojos, kuri turėtų pirmiausia tyrimus atlikt, o tik paskui diagnozes nustatinėt. Todėl aš nelabai šia diagnoze ir pasitikiu. Todėl kyla vis daugiau klausimų, ir norisi kažkaip padėti vaikeliui.
O gal vertėtų mums dar kartą pas alergologus apsilankyt? Ar tiesiog eit pas pediatrę ir reikalautis daugiau tyrymų?
Labai prašau patarimo.

Audronė Giedraitienė
Darant nosies sekreto mikroskopiją gali būti randami eozinofilai, jei jų daug,rodo, kad tai greičiausiai alerginė sloga. Juos turėtų daryti poliklinikose, bent alergologiniame centre Vilniuje darydavo. Gal verta pasikonsultuoti pas dar vieną LOR gydytoją, išklausyti dar vieną nuomonę.
Jei slogos vėl kartosis, jos bus vandeningos, užsitęs apie 2-3 sav, siūlyčiau apsilankyti alergologiniame centre Vilniuje.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.