bet paskaicius si skyreli, tai susidaro vaizdas, kad pakankamai daug forumieciu mokesi su Fekalija vienam kurse, arba turejo klasioka Geju.
kame reikalas? negi tie vardai tokie populiarus Lietuvoj?
visiems zinoma istorija apie mergaite Fekalija, ar berniuka Geju, dar cia galim prideti Izda, ir keleta kitu panasiu.
bet paskaicius si skyreli, tai susidaro vaizdas, kad pakankamai daug forumieciu mokesi su Fekalija vienam kurse, arba turejo klasioka Geju. kame reikalas? negi tie vardai tokie populiarus Lietuvoj? QUOTE(Dios @ 2007 06 15, 22:53) visiems zinoma istorija apie mergaite Fekalija, ar berniuka Geju, dar cia galim prideti Izda, ir keleta kitu panasiu. bet paskaicius si skyreli, tai susidaro vaizdas, kad pakankamai daug forumieciu mokesi su Fekalija vienam kurse, arba turejo klasioka Geju. kame reikalas? negi tie vardai tokie populiarus Lietuvoj?
žinai, Dios, reikėjo šitą temą pavadinti taip: "visi, kas pažįstat Fekaliją, Kaspisiją, Izdą ir Gėjų, rašykit čia. su visais žinomais biografiniais duomenimis. ir nebeterškite skyrelio "Reti vardai".
QUOTE(AgnėM @ 2007 06 15, 22:00) siaip as tokiu atveju girdejau. bet jie pletku lygyje. gal pries kiek tai metu ir buvo tipo sensacija, bet dabar -- kaip senas nuvalkiotas anekdotas. keista tik, kad atsiranda labai daug "pazistanciu asmeniskai". tai imi speliot, ar cia puse forumo vienam kurse su ta Fekalija mokesi, arba turi but sekantis vardas pagal populiaruma po kokios nors Gabijos kita tokia "liaudies legenda" -- apie mociute, kuriais tevai sugalvojo vienoki varda, bet per krikstynas kumai prisigere, uzmirso, ir tada turejo sugalvoti kunigas. nu man mama sia istorija pasakojo apie mano mociute. bet rimtai suabejojau sios istorijos rimtumu, kai isgirdau dar bent 5 zmones pasakojant tokia pat.
Nebetikėsiu nei viena istorija apie pažįstamą Kaspisiją, Fekaliją ir t.t., kol prie istorijos nebus pridėta gimimo liudijimo kopija
as maniau, kad cia apie trecia broli ir pan. tema bus
na, o siuo klausimu neturiu ka pasisakyti
Na tai čia gal atsimenant vaikystėj kai pasakodavom visokias baisias istorijas? Tai irgi taip pat būdavo "mano mamos draugė pasakojo, kad..." na ir taip tokiau visokios ten istorijos apie karstus, nykštukus ir dar kažin ką, jau ir nebeprisimenu.
Tai panašiai čia ir su tom Fekalijom ar Kaspisijom: jei ir išgirsta kur tokią istoriją, na tai būna maždaug taip "mano pažįstamo pažįstama pasakojo, kad", o kai tą istoriją perpasakoja, taip ir palieka "pažįstamo pažįstama", ar perdaro, į kokį nors "mano kaimynė, bendradarbė". Teko kažkada miesto folklorą užrašinėti - lygiai taip pat būna ir su istorijom apie nuodingą vorą iš banano, ir su moterim kur šuniuką mikrobangėj džiovino, ir t.t.
Kaspisijos ir kt. jau tikrai anekdotas. kaip visokie vielabraukiai ir nešmenys
Papildyta: QUOTE(ingalp @ 2007 06 15, 23:12) žinai, Dios, reikėjo šitą temą pavadinti taip: "visi, kas pažįstat Fekaliją, Kaspisiją, Izdą ir Gėjų, rašykit čia. su visais žinomais biografiniais duomenimis. ir nebeterškite skyrelio "Reti vardai". QUOTE(Elemire @ 2007 06 16, 02:23) Na tai čia gal atsimenant vaikystėj kai pasakodavom visokias baisias istorijas? Tai irgi taip pat būdavo "mano mamos draugė pasakojo, kad..." na ir taip tokiau visokios ten istorijos apie karstus, nykštukus ir dar kažin ką, jau ir nebeprisimenu. Tai panašiai čia ir su tom Fekalijom ar Kaspisijom: jei ir išgirsta kur tokią istoriją, na tai būna maždaug taip "mano pažįstamo pažįstama pasakojo, kad", o kai tą istoriją perpasakoja, taip ir palieka "pažįstamo pažįstama", ar perdaro, į kokį nors "mano kaimynė, bendradarbė". Teko kažkada miesto folklorą užrašinėti - lygiai taip pat būna ir su istorijom apie nuodingą vorą iš banano, ir su moterim kur šuniuką mikrobangėj džiovino, ir t.t. šiaip tai ten katiną džiovino. vėliau į teismą padavė. ir tai vyko Amerikoje. ir ten dažnai tokie čiūdai pasitaiko. kažkur internete netgi yra suvestinė panašių kuriozų. o kad istorija apie Fekaliją yra miesto folkloras, tai jau seniai aišku. nu bet žinot, kokioj septintoj klasėj gal ir galima buvo patikėt, kad ta Fekalija gyveno draugės močiutės kaime. bet forume nugi kaip ir rimtos moteriškės renkasi -- bet vietoj to, kad pasakytų "žinot, kažkur girdėjau", aiškina "aš pažįstu", "ir aš, ir aš pažįstu" QUOTE(Dios @ 2007 06 16, 09:00) o kad istorija apie Fekaliją yra miesto folkloras, tai jau seniai aišku. nu bet žinot, kokioj septintoj klasėj gal ir galima buvo patikėt, kad ta Fekalija gyveno draugės močiutės kaime. bet forume nugi kaip ir rimtos moteriškės renkasi -- bet vietoj to, kad pasakytų "žinot, kažkur girdėjau", aiškina "aš pažįstu", "ir aš, ir aš pažįstu" Pažiūrėkim į užvedamas temas ir vardų nesąmoningumus ir suprasim, kad ''rimtų moteriškių'' yra turbūt mažuma
Gal ir yra kur viena kita Fekalija, pora Gėjų ir kitų "lobynų" bet tai tikrai ne tiek daug kiek rašo
Tai tiki žmonės visokiais pletkais, ką jau padarysi
Aš pati tokia istorija girdėjau, ir skaičiau kažkur ir tiesą saknat, kai pirmą sykį išgirdau, tai tikrai patikėjau
Aš tikrai tikiu, kad gal kada nors ir buvo pavadinta mergaitė Fekalija, bet jų tikrai nėra tiek daug, kaip visos tos istorijos leidžia manyt
QUOTE(Dios @ 2007 06 15, 23:15) kita tokia "liaudies legenda" -- apie mociute, kuriais tevai sugalvojo vienoki varda, bet per krikstynas kumai prisigere, uzmirso, ir tada turejo sugalvoti kunigas. nu man mama sia istorija pasakojo apie mano mociute. bet rimtai suabejojau sios istorijos rimtumu, kai isgirdau dar bent 5 zmones pasakojant tokia pat. O tokią panašią tai tikrai skaičiau, bet čia buvo išgalvota, nes skaičiau knygoje-rinkinyje, ten buvo įvairūs kūriniai apie mistiką, tamsos padarus ir panašiai. Vienas jų vadinosi "Juodasis voras" berods, nepamenu tiksliai QUOTE(Dios @ 2007 06 15, 23:15) kita tokia "liaudies legenda" -- apie mociute, kuriais tevai sugalvojo vienoki varda, bet per krikstynas kumai prisigere, uzmirso, ir tada turejo sugalvoti kunigas. nu man mama sia istorija pasakojo apie mano mociute. bet rimtai suabejojau sios istorijos rimtumu, kai isgirdau dar bent 5 zmones pasakojant tokia pat. Pažįstu realios tokios legendos įsikūnijimus - moteriškės jau 70 sulaukę. Mano mamos gimtajame kaime kaimynams tą pačią dieną gimė mergaitės. Vieni nusprendė dukrą pavadinti Brone, kiti - Regina. Krikštynos buvo panašiu metu. Vežant krikštyti Reginą kūmai pamiršo vardą ir pakrikštijo irgi Brone. Nebe Reginos tėvai tai sužinoję neapsidžiaugė Rezultatas: moteris dokumentuose yra Bronė, bet visi ją vadina Regina, nes ji visada prašo ją būtent Regina vadinti. Ir labai gailisi, kad nesiryžo vardo dokumentuose pasikeisti, nes "kaip dabar gausis: ant kapo bus parašyta Bronė, o realiai mirs Regina". p.s. Bet kol man vaikystėje susivedė galai, kad Bronė ir Regina yra tas pats asmuo tik idomus faktas - mano labai gudri drauge nezinojo, ka ta fekalija reiskia. bet greit buvo apsviesta Papildyta: QUOTE(Dios @ 2007 06 15, 23:15) kita tokia "liaudies legenda" -- apie mociute, kuriais tevai sugalvojo vienoki varda, bet per krikstynas kumai prisigere, uzmirso, ir tada turejo sugalvoti kunigas. nu man mama sia istorija pasakojo apie mano mociute. bet rimtai suabejojau sios istorijos rimtumu, kai isgirdau dar bent 5 zmones pasakojant tokia pat. situo tai tikiu, nes ir pati galiu papasakoti
Išvada: krikštatėviais reikia imti labai gerą atmintį turinčius žmones
Įkišiu ir aš autosaknabą į šią diskusiją. Manau, kad viską lemia lietuviškas mentalitetas: ir aš ten buvau, alų midų gėriau! Nesvarbu, buvau ar nebuvau - svarbiausia pasigirt. Taigi ir "pažįstu" baisiai daug Fekalijų, Gėjų ir t.t. Panašiai, kaip iš serijos: "Mano kaimynas dešimčia metų vyresnis, jam jau 80, bet jis sako, kad su žmona jam dar išeina - na, tai ir aš taip SAKYSIU".
QUOTE(dmu @ 2007 06 18, 14:16) Įkišiu ir aš autosaknabą į šią diskusiją. Manau, kad viską lemia lietuviškas mentalitetas: ir aš ten buvau, alų midų gėriau! Nesvarbu, buvau ar nebuvau - svarbiausia pasigirt. Na čia gal ne tik ir lietuviškas mentalitetas, bet ir apskritai su internetu ypač taip, kai niekas negali patikrinti, tai ir visos istorijos tikros. Aš dirbu klientų aptarnavime vienoje kompiuterinėje firmoje, na ir pas mus būna kad ieškom įrangos testuotojų, tai dauguma kas klausia apie darbą, būna viską ten pratęstavę, o kai pažiūrai į amžių dokumentuose, tai gaunasi kad kai tas projektas buvo, pasirodo tiems klausiantiems kokie 10-11 metų tebuvo, bet visi laaaabai rimti darbininkai.
Na nejaugi valstybines istaigos darbuotojai nesureaguotu, jei kas nors noretu iregistruoti toki varda, kaip "Fekalija" arba "Gejus".
Šiandien paskaičiau kitam forume apie vardus, tai ten pasirodo irgi yra ir Fekalija, ir Gėjus ir dar keli.
Pasirodo viena žino, kad 2002m buvo užregistruota Fekalija. O kaip patikrint Gal nieko tokio jei pacituosiu citata: "Vat kai dar univere studijavau, buvo kalbos kulturos paskaitos, kalbejom apie taisyklingus vardus ir pan. Ir destytoja perskaite tu metu, berods 2002 m. kvailiausiu vardu sarasa, cia Lietuvoj, kokie buvo ideti. Migracijos duomenys ten buvo. Pirmoj vietoj buvo vardas....na nepatikesit. Ogi mergaitei kazkokie tevai idejo varda - Fekalija. Na, be komentaru cia, kazkaip man ir zodziu nera, ka bepasakyti" QUOTE(melana @ 2007 06 19, 11:56) Šiandien paskaičiau kitam forume apie vardus, tai ten pasirodo irgi yra ir Fekalija, ir Gėjus ir dar keli. Pasirodo viena žino, kad 2002m buvo užregistruota Fekalija. O kaip patikrint Gal nieko tokio jei pacituosiu citata: "Vat kai dar univere studijavau, buvo kalbos kulturos paskaitos, kalbejom apie taisyklingus vardus ir pan. Ir destytoja perskaite tu metu, berods 2002 m. kvailiausiu vardu sarasa, cia Lietuvoj, kokie buvo ideti. Migracijos duomenys ten buvo. Pirmoj vietoj buvo vardas....na nepatikesit. Ogi mergaitei kazkokie tevai idejo varda - Fekalija. Na, be komentaru cia, kazkaip man ir zodziu nera, ka bepasakyti" man jau su tom Fekalijom kažkokia nesąmonė daros. Niekaip negaliu aptikėt, kad šiais laikais CMB tokį vardą leistų registruot. Negi nedrįstų tėvus bent apšviesti, ką tas vardas reiškia? nejaugi toks atbukimas, kad mašinaliai užpildo popierius ir viskas? QUOTE(Isila @ 2007 06 19, 13:07) man jau su tom Fekalijom kažkokia nesąmonė daros. Niekaip negaliu aptikėt, kad šiais laikais CMB tokį vardą leistų registruot. Negi nedrįstų tėvus bent apšviesti, ką tas vardas reiškia? nejaugi toks atbukimas, kad mašinaliai užpildo popierius ir viskas? Na nežinau kaip Lietuvoje ten yra, bet kitose šalyse tai tikrai bile ko neregistruoja, jei jau labai kvailas vardas, tai skaitosi vaiko teisių gynimas ir neregistruoja tokių. Kas link tokių istorijų, tai aš labai gerai atsimenu, mūsų lietuvių kalbos mokytoja prieš gerus 15 metų mums pasakojo istoriją, kad irgi visokių vardų būna įregistruota ir kad kažkas buvo įregistravęs vaiko vardą Traktorius. Sakau gal kartais ta pati istorija pasakojama seniai, tik kad vardai keičiasi.
Traktorina-tikrai buvo toks vardas porevoliuciniais,tarybų sąjungos pradžios laikais.Kaip ir Vladlenas(Vladimiras Leninas).Bet čia Rusijoje,ne pas mus gi.
Apie Fekaliją esu girdėjus tokį istorijos variantą ir manau jis gali būti realus: žodžiu kažkokiam užkampy moteriškė susigalvojo dukrai vardą - Fekalija, labai gražus jis jai pasirodė. O kai nuėjo to vardo registruoti, jai paaiškino to žodžio prasmę, ko pasekoje mama nebedėjo to vardo. Ir viskas.
QUOTE(Fabijana @ 2007 06 19, 10:39) Na nejaugi valstybines istaigos darbuotojai nesureaguotu, jei kas nors noretu iregistruoti toki varda, kaip "Fekalija" arba "Gejus". va čia yra straipsniukas apie retesnius vardelius- vienas iš jų ir yra Gėjus o tikėti tuo ar ne,tai čia kitas klausimas Straipsnis
nu va iš kitos temos apie vardą Nemunas. pati parašiau, kad kažkada, pakankamai seniai, skaičiau laikraštyje apie tokį Nemuną Skendūną. ir va išlenda ponička kuri su juo vienam kurse mokėsi
QUOTE(Dios @ 2007 11 16, 13:28) nu va iš kitos temos apie vardą Nemunas. pati parašiau, kad kažkada, pakankamai seniai, skaičiau laikraštyje apie tokį Nemuną Skendūną. ir va išlenda ponička kuri su juo vienam kurse mokėsi Aš atsimenu, kad esu mačiusi per televizorių kažkokią laidą (gal Atleik o kas dėl Fekalijos, tai pirmą kartą šitą ALE vardą išgirdau dap prieš kokius 9 metus kai mums Istorijos mokytoja papasakojo atseit jos kažkoia draugė dar prieš kokius 50 metų taip pavadino savo dukrą, bet istorija baigėsi tuo, kad jai dar nesukakus 18metų kartu su mama nuėjo vardą pasikeisti. Todėl ji tikrai netūrėjo nei grupiokų nei bedradarbių, nes vardas jau kitas Na tada aš patikėjau QUOTE(Ramunita @ 2007 11 15, 17:13) va čia yra straipsniukas apie retesnius vardelius- vienas iš jų ir yra Gėjus o tikėti tuo ar ne,tai čia kitas klausimas Straipsnis Na ir vardas
Nu vat smalsumas nugalėjo ir nutariau sukurti tokią apklausą. Baisiai įdomu, kiek gi atsiras pažįstančių Fekaliją.
Mieloji Cikadele, tikiuosi, kad suprasi, jog pribrendo laikas tokiai apklausai. Bent kas antras naujas narys, pasireiškiantis ''Vardų'' skyrelyje sakosi pažįstantis šeimą, kurioje mergaitė pavadinta Fekalijos vardu. Labai įdomu sužinoti, kiek gi tokių pažįstančių atsiras
Man atrodo,čia anekdotinis vardas ir tiek.Toks pats,kaip Triedena ir Žertvūnas
aš tai google išgooglinau ir yahoo išyahooinau, bet neradau nieko
QUOTE(HappyAngel @ 2008 04 10, 15:44) Tai vat kad jų kaip ir nėra, bet vos ne kasdieną atsiranda po vieną pažįstančią kažkada buvau sugalvojus i CMB užklausimą parašyt,ale pagalvojau,kad ko gero neatskys į tokį kl...
nu nesamone,as tai netikiu kad yra kokiu FEKALIJU SMIRDAICIU,PLACENTU SUBINAICIU ir kitu fantaziju sedevru
daug čia prabalsavo,kad žino tikrus atvejus,bet kažko nekomentuoja..
oi oi, Hap..
QUOTE(muminukas @ 2008 04 10, 18:26) Jau turim dvi Fekalijas, tik nei viena neprisipažįsta čia Bet sutik, muminuk, kad per Fekalijas forume perlipt nebegalima. Tikiuosi, kad bent viena ateis čia pasipasakot, kaip gi jai su tokiu vardu gyventi sekas
o kas per vieni tie vba ir cmb?
QUOTE(HappyAngel @ 2008 04 10, 18:32) Jau turim dvi Fekalijas, tik nei viena neprisipažįsta čia Bet sutik, muminuk, kad per Fekalijas forume perlipt nebegalima. Tikiuosi, kad bent viena ateis čia pasipasakot, kaip gi jai su tokiu vardu gyventi sekas taigi aš prisipažinau o šiaip visiškai
O, kokia tema
Tik galėtų būti dar variantas - išgirdau šį vardą SM ar kažkas panašaus. Nes dbr tai net nežinau, ką pasirinkti, kad nepameluot |