Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valgant gurguliuoja pilvukas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Laime
Beveik nuo gimimo turim bedu su pilvelio skausmais. Jau antras menuo valgom misinukus. Pradejus valgyti dukrytes pilvelyje pradeda kazkas keistai gargaliuoti. Toks keistas garsas, atrodo lyg ten sunkiai maistelis kristu ar tai oras cirkuliuotu. Nemoku net apsakyti to garso. O i valgymo pabaiga dukryte pradeda verkti. Suvalgom dabar irgi maziau nei anksciau- po 60- 100 ml (kazkur kas 3 val). Ar gurguliuoja ir jusu mazuliu pilveliai valgant? Gal kas zinot kiek misinuko turi suvalgyti beveik triju menesiu kudikis? schmoll.gif
Germante
As maitinu tik savo pienu ir mano mazei kartais gurguliuoja kazkas pilvuke valgant, bet ne visada. Pilvuko skausmai pas mus buna labai retai. Nemanau, kad tas gurguliavimas yra kazkas blogai, nors garantuoti negaliu. O kiek misinuku maziukas turi suvalgyt, as nezinau. Bet gal kas nors kitas zinos.
rivera
Maniskiui ir dabar gurguliuoja, kai maitinu misinuku (gal buna tuscias tongue.gif) . Gal tavo 2.gif prisigaudo oro valgydamas. Juk kartais ir suaugusiems taip buna, kai ryji gurksni ir pagauni oro tai toks skausmas blink.gif,kad ir pilvas dar sugurguliuoja. Pabandyk pries kiekviena maitinima duoti espumisano laseliu(pries tai pasitark su gyd. arba vaistininku) smile.gif . Nors mano vaikiukas neverkdavo ir as jam espumisano daznai neduodavau. Bet kai dare kepenu echoskopa gyd. patare duoti pries kiekviena maitinima, nes pamate ispusta pilva sad.gif .
Karablikas
Ir mes tokia beda turejom blink.gif visokiausiu vaistuku isbandem sad.gif niekas nepadejo maziuke po kiekvieno maitinimo cry.gif bet atradom vaistuka simekol thumbup.gif visos problemos po keliu dienu dingo ax.gif dabar jokiu vaistuku jau nebereikia schmoll.gif
pa_radize
kadangi pupa tokia maža,tikrai kaskart duok espumizano (ar kitokių nuo pilvuko pūtimo).kiek turi suvalgyt tokio amžiaus zuikis,turi būt parašyta ant mišinuko dėžutės,tik aklai tuo nesivadovauk-manoji jau keli mėnesiai suvalgo tą patį kiekį,nors turėtų valgyt daugiau.tiesiog stebėk.o tas gurguliavimas-kaip jau rašė,gal oro prisiryja,o gal tai nuo to,kad per tuščias žarnytes bėga maistas.manoji ir dabar pagurgia valgant.
krika
manosios pilvukas irgi gargaliuoja kai duodu mišinuko. manau, kad tada pilvukas būna tuščias ir girdisi kaip skystymėlisper žarnas bėga biggrin.gif kito paaiškinimo nežinau, ir nesuku sau dėl to galvos.
o kad pilvuką neskaudėtų, tai iki 3 mėn dieną naktį į kiekvieną maitinimą lašindavau espumizaną. išaugom be jokių pilvuko dieglių thumbup.gif
dianna
ir mano maziaus buna pilvukas gurgia.nemanau kad nuo to kad alkanas,nes buna ir pavalges.
rolleyes.gif
Girzona
schmoll.gif maniske irgi dabar mazai suvalgo, oro priryja,valgant gurguluoja pilviukas blink.gif .
antra savaite kaip neisirenkam misinuko,neverke ,bet paberta pastovei blush2.gif
o espumizanas tai nieko vertas,kai maniskei kamavo pilvuko dieglei,tai isvis nepadejo,tik nustojus maitinti savu pienu praejo dieglei.
galbut tutyte bloga oro priryje sendien kita nusipirkom isbandysim

mazhulia
kai maitinu savo mazyli, jam nuolatos gurguliuoja pilvukas. Taciau tuoj ir prasideda vaikucio issitustinimas i pampersus doh.gif
Taide
Kartais pagurguliuoja pilvelis valgant, maitinu pati. Gal tiesiog alkanas tuomet būna, tuščiu pilvuku, nes nebūtinai po to prasideda diegliukai.
O mišinuko per parą reikia po 150ml kiekvienam svorio kilogramui. Čia teoriškai, reikia žiūrėti ir ant mišinėlio pakuotės parašytų rekomenduojamų normų.
amžinybė
Maniškei irgi kartais gargaliuoja pilvukas. Bet kadangi ji nerėkia ir nesiraito tai nemanau, kad skauda. O šiaip tai gydytoja sakė, jog jiems dar žarnynas tik formuojasi todėl ir gali leisti visokius garsus.
SIEMENS
QUOTE(laisveS @ 2005 01 22, 09:40)
Ir mes tokia beda turejom blink.gif visokiausiu vaistuku isbandem sad.gif niekas nepadejo maziuke po kiekvieno maitinimo cry.gif bet atradom vaistuka simekol thumbup.gif visos problemos po keliu dienu dingo ax.gif dabar jokiu vaistuku jau nebereikia schmoll.gif
*

Vaistinese Simekol jau nebera, siulo Espumezana.
amelijaž
Mano mažylė mišinukus valgo nuo gimimo.Pradžioj labai gurgė pilvukas net baisu klausytis buvo.Pakeitėm mišinuką valgom su soja ir tikrai labai padeda piliulės GEFILUS PLUS(jas reikia iškratyti į šaukštelį sumaišyti su mišinuku ir supilti į burnytę) ir dar prie to kiekvieną valgymą po penkiolika lašiukų Sab Simplex. Patikėk labai padeda ne vienai jau patariau ir pasitvirtino. SĖKMĖS
JuGeMa
QUOTE(amelijaž @ 2006 04 19, 19:37)
Mano mažylė mišinukus valgo nuo gimimo.Pradžioj labai gurgė pilvukas net baisu klausytis buvo.Pakeitėm mišinuką valgom su soja ir tikrai labai padeda piliulės GEFILUS PLUS(jas reikia iškratyti į šaukštelį sumaišyti su mišinuku ir supilti į burnytę) ir dar prie to kiekvieną valgymą po penkiolika lašiukų Sab Simplex. Patikėk labai padeda ne vienai jau patariau ir pasitvirtino. SĖKMĖS
*

gurgia nes prisitraukia oro, kol budavo mazas pusdavo nuo to pilvuka, dabar jau kad ir valgant misinuka gurgia, jis susiriecia issiperdzia kaip senukas ir jam gerai
Buria
as tai duodu "sab simplex" kiekviena mait.ir dar pavalgius palaikau vertikaliai, kad atsirugtu ir iseitu oras.
Adamo mamyte
Kai pilvukas gurguliuoja, tai zenklas jog mazylis prisirijo oro g.gif Oras viduj cirkuliuoja, uztat ir garsas tox yra. Mano suneliui iki triju men mazdaug taip buvo. Daznai guldydavom ant pilvuko, pamasazuodavom nugaryte, skraidindavom lektuveliu, duodavom Espumisan lasiuku pries maitinima. Mum reikejo ir geruju bakteriju pagert kol viskas susitvarke ax.gif Beje, valgo tik MP.
Ladybird***
Mano mažylė valgo tik MP bat jau kai užgurguliuoja pilvelis, nejuokingai schmoll.gif
Dabar pradėjom gert Gefilus ir po savaitės lyg ir jaučiasi rezultatas. Nesibaigė, bet pagerėjo mirksiukas.gif
aišku prieš ką nors bandant vertėtų pasitart su pediatre rolleyes.gif
irmoshke
na mums tuoj 3 men,valgom MP..tai girdziu kaip gurguliuoja tai kai nakti valgo,labai jau isalkus buna,tai nespeja ryti,tai girdisi net kaip per skranduka viskas bega lotuliukas.gif
Niktė
Tų garselių ir aš girdžiu, bet kažkaip dėmesio net nekreipiu ax.gif
Delfija
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 04 16, 09:45)
Tų garselių ir aš girdžiu, bet kažkaip dėmesio net nekreipiu  ax.gif
*

na tas garsas ir mums yra...ir dukryte gana daug pirdauja, bet nei verkia, nei ka...tai paskaitinejus, lyg ir aisku kas jai yra...ka as be jusu mamules patierties daryciau, aciu 4u.gif
o espumisana jus duodat pries kiekviena maitinima? kazin kaip mum daryt, nes mum dar tik menuo g.gif
kristila
QUOTE(Delfija @ 2008 06 07, 21:51)
na tas garsas ir mums yra...ir dukryte gana daug pirdauja, bet nei verkia, nei ka...tai paskaitinejus, lyg ir aisku kas jai yra...ka as be jusu mamules patierties daryciau, aciu  4u.gif
o espumisana jus duodat pries kiekviena maitinima? kazin kaip mum daryt, nes mum dar tik menuo  g.gif
*

na as duodu 3k i diena, taip daktare rekomendavo...
TheSweetest
Man daktare sake sab simplexa duoti bent 6 kartus per para po 15 lasiuku, o espumizanas nors mums nepadejo, bet ji duoti reikia po 25 lasiukus, nes silpnesnis jis. O dar pasakysiu, kad neskubetumet su tais vaistais, nes as daviau 3 men su puse ta saba, bet nelabai ka jis ten gelbejo, aisku nzn. kaip butu jei nebuciau davusi, bet kai suejo 3.5 pagalvojau, nu kazkada reikia sustoti tuos vaistus kisti, nors daktare sake butinai duoti, bet as nutraukiau ir daviau vietoj to pankoliu vaikiskos arbatos ir dabar duodu ryte 40-50ml. isgerti, o vakare pries maudynes tiek pat "ramaus miegelio" arbatikes, tai zinokit mums daug geriau ir as kaip dziaugiuos, kad neklausiau daktares ir padariau kaip mamos sirdis liepe thumbup.gif
MonaLina
Gurguliuoja ir mūsų pilvelis. Manau, kad vaistelius bet kokiu atveju reiktų zuikiams duot (nuo dieglių 100proc. niekas negelbsti, bet dujų pasišalinimą palengvina). Girdėjau, kad vieniem Espumisam geriau, kitiems Sab`as. Mums pvz. Sab`as, dar galim pilviuką bandyt švelniai pamasažuot ax.gif
Emerencija
maniškei irgi kai pradeda valgyti gurguliuoja, nekreipiu dėmesio, man atrodo, kad čia normalu smile.gif
Ingulyte
Ir mums gurgdavo pilvukas, kartais maitinant misinuka, kartais po valgio. Ivairiai budavo, manau tas gurgejimas tai pilvuko putimas. Su pilvo diegliais kankinomes iki 4 men.
westutee
manajam irgi gurguliuoja, bet tik pirmus gurksniukus kai geria,manau del to kad tuscias skrandukas.su diegliukais nevargom visai ir siaip nepagalvojau kad tas gurguliavimas galetu but kazkas blogai smile.gif
urte484
o mums prie gargalivimo valgant dar ir skausmai dasideda verysad.gif buna taip kad pavalgom tik su asaru pakalnem verysad.gif
Tikaram
man irgi gurguliuoja, kai alkana bunu, manau vaikui taip pat. Nes nesiraito ir neverkia, reiskia nieko neskauda, o kodel turetu? alkanas vaikiukas ir tiek, valgant ir gurguliuot nustoja smile.gif valgom misinuka, pilvuko putimo nepastebiu tfu tfu tfu
smalyze59
maniskio pilvukas irgi gurguliuoja ,kai maitinu. smile.gif
Luttuke
Pilvukas gurguliuoja, nes begdamas pienukas putoja. Tai visiskai normalu. Mano maziukui irgi gurguliavimo metu pradedavo skaudeti pilvuka. Oj nelinksma budavo... doh.gif
plooke
ir mums gurguliuoja, bet dazniausiai kai tuscias skrandukas. kai mazius daugiau pavalgo, tuomet gurguliavimas baigiasi. bet nemanau, kad cia kokia nors problema butu. juk ir mums gurguliuoja smile.gif
speciukai
Ir mano maziukei taip yra...Tiksliau atsirado.Kol maitinau MP,tol negurgejo.O kai pritrukau pienuko mazute eme viduriuoti,emiau duoti misinuka.Bet gurgia tik nakti matyt labiau praalksta.Nes miegaliuke yra.Uzmiega 22 val ir miega iki 5-6 val ryto.Ir tik tada tevalgo,ir kai uzgurgia.Tikriausiai misinuku gauna daugiau oro.Ir seip juk leliuko zarnynas ne toks kaip musu ... smile.gif Bet manau tai nieko blogo.O jei neramu pasikonsultuokit su vaikucio gydytoju. mirksiukas.gif
vilte-vilte
Mano maziukui irgi taip buvo iki 3 men . Maitindavau is kruties ir daugiau prasinervuodavau beklausydama kaip gurguliuoja maziuko pilvukas ir beziuredama kaip raitydavosi nuo skausmu ir tik tasydavo isikandes papa o ne valgydavo. Tad kazkur 1,5 men pradejau nusitraukineti pienuka ir maitindavau is buteliuko. Skausmai pradingo, bet burbuliavimas ir gurgimas isliko. Na bet buvo svarbu kad galejom pavalgyti ramiai bei verksmu ir skausmu, tiek man tiek jam.
Suejus 3 men pastebejau kad visokie pilvo garsiukai pradingo, tad vel nutariau maitinti is kruties. Buvo sunku vel pratintis, bet rezultatas thumbup.gif
Dzolina
Maniškiui ir gargaliuodavo, toks vaizdas kaip į kibiriuką pilti, bet apie 5mėn. praėjo
Linulee
mums pradedant valgyti irgi gurguliuoja pilvelis,bet jei mazyle del to neverkia,tai ir nesuku galvos,nes jei kas butu blogai, viska isduotu asareles verysad.gif smile.gif
šneider
Guruliavo mums, ir labai smarkiai. Po ilgų kančių su pilvuku, sužinojom kad mums žarnyno infekcija. Ačiū D. kad viskas baigėsi gerai.
ledoksne
Gurguliuoja ir mano dukrytei. Ir būtent valgant ar pavalgius. Šiaip, sako, kad kai vaikutis valgo, tada jam suintensyvėja virškinimo trakto motorika, tad turbūt dėl ir tie garsai. Tik gaila žiūrėt, kai vaikas valgo ir nuo skausmo riečiasi verysad.gif
ledoksne
QUOTE(šneider @ 2011 02 10, 00:41)
Guruliavo mums, ir labai smarkiai. Po ilgų kančių su pilvuku, sužinojom kad mums žarnyno infekcija. Ačiū D. kad viskas baigėsi gerai.
*

o kaip dar be gurguliavimo pasireiškė infekcija? kokią bakteriją rado?
donna bella
QUOTE(ledoksne @ 2011 02 10, 22:33)
o kaip dar be gurguliavimo pasireiškė infekcija? kokią bakteriją rado?
*

Gurguliavimas - tai pilvo pūtimas, liaudyje vadinama pjūtis, mano sūnui ir dabar dar pučia pilvą ir gurguliuoja
Sissta
Pritraukia oro:( mes isigijom dr. broun's buteliukus ir baigesi sitie garsai, bet pilvuko problemu neisprende aisku:(
donna bella
QUOTE(Sissta @ 2011 02 11, 23:00)
Pritraukia oro:( mes isigijom dr. broun's buteliukus ir baigesi sitie garsai, bet pilvuko problemu neisprende aisku:(
*

Pilvo pūtimas deja nesusijęs su buteliukais...
Sissta
QUOTE(donna bella @ 2011 02 11, 17:10)
Pilvo pūtimas deja nesusijęs su buteliukais...
*

butent taip as atrodo ir pasakiau:) bet nepriryja oro
Lauritaaa
Mano tai kaip ryja girdisi tik, toks garsas lyg pienas teketu pilvuki. Bet skausmu del to nepatiria ji schmoll.gif
ligorija
Pastebejau, kad mano suneliui gurguliuoja pilvuke tuomet, kai arteja laikas valgyti smile.gif bet del to mes jokiu bedu ar nepatogumu nepatiriame thumbup.gif
Lelina
Mano gydytoja del pilvo gurguliavimo pasake taip: "tai cia disbiozes pasekmes"....
dodezile
prisidedu - mes taip pat gurguliuojam... tongue.gif
Aismina
Dukrytei 24 dienos, prasidėjo pilvo diegliukai ir kai valgo taip pat girdisi gurguliavimas. Manau prisitraukia oro bevalgydama, nes puola kaip žvėriukas pridėjus prie krūtinės doh.gif Maitinimo metu leidžiu atsirūgti bent 2-3 kartus tongue.gif
egvida
O maniškei pilvukas kartais pagurguliuoja, bet ji jaučiasi puikiai
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.