Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Siaubo istorija, nėštukėms neskaityti!
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2, 3
Awriuke
Na ka paskaiciau as cia mamyciu istorijas apie lengvus ir nevisai gimdymus,ir nutariau savaja parasyt...
Gimdziau pirmaji sunu as Siauliuose,sutikim ne toks ten ir mazas miestas,ir gydytoju geru yra,tik va as pataikiau ne pas ta,pas kuria reikejo...Tada matot dar viena problema buvo iskilusi- neturejom pinigu susimoketi gydytojams reikalaujamu 600 litu,kad gimdytumem saugiai- ir taip kapeika prie kapeikos su vyru dejom,kad vaikeli aprupint.Na o ash maniau- esu jauna,sveika,nestumas gana ramiai ejo,taj pasigimdysiu pati,juolab,kad sesuo mano netgi du vaikucius be jokiu pinigu mokejimu pasigimde.
Na atejo ta ilgai laukta diena,uzejo man saremiai,vandenys nenubege buvo bet saremiai dazni,o ash ka jauna,pirmas vaikutis taj iskart i ligonine,kadangi popieriuose buvo dvi datos rugsejo 11 ir 25 taj mane pagulde tiesiai i gimdykla(rugsejo 10 dienos vakare). Ten patikrino tonus ir saremiu stipruma,saremiai buvo stiprus,kadangi buvo velus vakaras,suleido raminamuju ir liepe miegoti.As miegojau labaj geraj,kadangi visaj neskaudejo tik pilvas kietejo karts nuo karto,o paryciais saremiai eme ir dingo.
Atejo gyd. 7 val.ryto patikrino gimda,atsidare 4 cm( nors ash jai sakiau,kad man tris cm atsidarius jau nuo 7 menesio),nors saremiu ner,jinai pasitarus su akusere.Cituoju: akusere:- Saremiu ner,gal keliam ja i patologini? Gydytoja:- Vakar saremiai buvo,gimda po truputi atsidarineja,pasigimdys.
Na po tokio pokalbio ji eme zirkles ir prakirpo man vandenis ir dar isvaziuodama miegoti namo( nes baigesi jos pamaina) pasake:- Nesirupink iki 12 kos turesi savo maziuka.
Na atvaziavo vyras ajsku i gimdykla ir mes laukiam,man nieko neskauda,ateina gydytojai vis patikrina,vis paziuri,pasisnibzda kazka ir ishejna. Tajp ejo valandos ir 12 atejo,o ash nieko dar neturiu.Atejo pagaliau gydytoja,kita jau ir pasake: Jusu organizmas priesinasi gimdymui,zodziu gimdos kaklelis atsidfare iki 6 sm ir sustojo,todel privalom leist skatinancius.
As ajsku sutikau,nu reikia tai reikia.Va tada ir prasidejo kosmaras... Man skauda beprotiskai,kaklelis atsidare reit per keturias valandas iki galo,bet nesistato vaika galva i takus.Man liepia vaiksciot,kai as tuo tarpu numirt noriu ish skausmo,ir taip prasikankinau beveik iki 18 vakaro,nuo septyniu ryto...Klykiau,verkiau maldavau nuskausminamuju,epiduro,bet man dave suprast- pinigu nemokejai,taj ir gimdyk paprastai.
Kaj jau leido pagaliau stumti,per pora stumimu isstumiau sunu,kadangi matyt labaj jau norejau kuo greiciau ji ish ten iskrapshtyt,kad tik skaudet nustotu. Vaikas gime su didziausia melyne ant maumenelio,per ilgaj buvo suspaustas gimdymo takuose,atpylinejo nuo streso,bet gime 3230 kg. ir 49cm ugio,pagal APGAR 8-9 balu(turbut vienintele paguoda man).
Ji isveze i inkubatoriu,nes vaikas sutraumuotas tokio sunkaus ir skausmingo gydymo,ten ryte ash ji kai pamaciau persigandau- vaikas atpyles visas zandukas apibeges,o jo net nenuvalo.Meginu ieskot naujagimiu skyriaus vedejos- man sako,jos ner,ir isvis mazdaug ko lendi cia i akis mums,namataj kad mes geriam kava.As meginu sakyt,kad mano vaikas apsivemes guli,aukstielninkas,ash bijau ajsku kad jis neuzspringtu,o jos ant manes rekia. Siaip ne taip nuklibinksciavau iki palatos atgal,paskambinau tetai,pasipasakojau.Ji tuoj pat atleke i ligonine ir ajsku man nieko nesakius tiesiai su kysiu pas vedeja.
O tada viskas ir pasikeite. Apie mane ir sunu kaip apie karalius sokinet pradejo,tuoj pat vaikuciui pradejo geriausius vaistus nuo atpylinejimo duot,vitaminus laseline po laselines statyt,seseles pries mane lakste kaip ant sparnu...
Labaj skaudu kai taip vyksta,dabar jau laukiuosi antrojo ir bijau taip pat,nes laukiu gimdymo uzsienyje..Irgi girdejau visokiu istoriju...
Zinau tik viena,net jei kada dar ir gimdyciau Lietuvoj,tikraj krapstyciau paskutinius pinigus susimoket gydytojams,kad tik kuo labiau apsaugoti save ir kudiki...
Nenoriu liudinti busimu mamyciu...pati juk ryzausi antraji gimdyt,bet tokia yra realybe ir nesvarbu miestas didelis ar mazas... verysad.gif
P.S Optimizmo gaidele jums,busimos mamytes,mano sunelis jau triju metu beveik ir auga aciu Dievui sveikas,labaj guvus ir protingas vaikas thumbup.gif
burbulioke
Na saunuole sveikinam!!! clap_1.gif As taip pat gimdziau du mazius ir abudu uz pinigelius 4u.gif Kai paaugs ir suvokti prades galesiu sakyti kad juos pirkau uz tam tikra pinigu suma lotuliukas.gif
Molė
QUOTE(Awriuke @ 2007 06 18, 00:57)
Na ka paskaiciau as cia mamyciu istorijas apie lengvus ir nevisai gimdymus,ir nutariau savaja parasyt...
Gimdziau pirmaji sunu as Siauliuose,sutikim ne toks ten ir mazas miestas,ir gydytoju geru yra,tik va as pataikiau ne pas ta,pas kuria reikejo...Tada matot dar viena problema buvo iskilusi- neturejom pinigu susimoketi gydytojams reikalaujamu 600 litu,kad gimdytumem saugiai- ir taip kapeika prie kapeikos su vyru dejom,kad vaikeli aprupint.Na o ash maniau- esu jauna,sveika,nestumas gana ramiai ejo,taj pasigimdysiu pati,juolab,kad sesuo mano netgi du vaikucius be jokiu pinigu mokejimu pasigimde.
Na atejo ta ilgai laukta diena,uzejo man  saremiai,vandenys nenubege buvo bet saremiai dazni,o ash ka jauna,pirmas vaikutis taj iskart i ligonine,kadangi popieriuose buvo dvi datos rugsejo 11 ir 25 taj mane pagulde tiesiai i gimdykla(rugsejo 10 dienos vakare). Ten patikrino tonus ir saremiu stipruma,saremiai buvo stiprus,kadangi buvo velus vakaras,suleido raminamuju ir liepe miegoti.As miegojau labaj geraj,kadangi visaj neskaudejo tik pilvas kietejo karts nuo karto,o paryciais saremiai eme ir dingo.
Atejo gyd. 7 val.ryto patikrino gimda,atsidare 4 cm( nors ash jai sakiau,kad man tris cm atsidarius jau nuo 7 menesio),nors saremiu ner,jinai pasitarus su akusere.Cituoju: akusere:- Saremiu ner,gal keliam ja i patologini? Gydytoja:- Vakar saremiai buvo,gimda po truputi atsidarineja,pasigimdys.
Na po tokio pokalbio ji eme zirkles ir prakirpo man vandenis ir dar isvaziuodama miegoti namo( nes baigesi jos pamaina) pasake:- Nesirupink iki 12 kos turesi savo maziuka.
Na atvaziavo vyras ajsku i gimdykla ir mes laukiam,man nieko neskauda,ateina gydytojai vis patikrina,vis paziuri,pasisnibzda kazka ir ishejna. Tajp ejo valandos ir 12 atejo,o ash nieko dar neturiu.Atejo pagaliau gydytoja,kita jau ir pasake: Jusu organizmas priesinasi gimdymui,zodziu gimdos kaklelis atsidfare iki 6 sm ir sustojo,todel privalom leist skatinancius.
As ajsku sutikau,nu reikia tai reikia.Va tada ir prasidejo kosmaras... Man skauda beprotiskai,kaklelis atsidare reit per keturias valandas iki galo,bet nesistato vaika galva i takus.Man liepia vaiksciot,kai as tuo tarpu numirt noriu ish skausmo,ir taip prasikankinau beveik iki 18 vakaro,nuo septyniu ryto...Klykiau,verkiau maldavau nuskausminamuju,epiduro,bet man dave suprast- pinigu nemokejai,taj ir gimdyk paprastai.
Kaj jau leido pagaliau stumti,per pora stumimu isstumiau sunu,kadangi matyt labaj jau norejau kuo greiciau ji ish ten iskrapshtyt,kad tik skaudet nustotu. Vaikas gime su didziausia melyne ant maumenelio,per ilgaj buvo suspaustas gimdymo takuose,atpylinejo nuo streso,bet gime 3230 kg. ir 49cm ugio,pagal APGAR 8-9 balu(turbut vienintele paguoda man).
Ji isveze i inkubatoriu,nes vaikas sutraumuotas tokio sunkaus ir skausmingo gydymo,ten ryte ash ji kai pamaciau persigandau- vaikas atpyles visas zandukas apibeges,o jo net nenuvalo.Meginu ieskot naujagimiu skyriaus vedejos- man sako,jos ner,ir isvis mazdaug ko lendi cia i akis mums,namataj kad mes geriam kava.As meginu sakyt,kad mano vaikas apsivemes guli,aukstielninkas,ash bijau ajsku kad jis neuzspringtu,o jos ant manes rekia. Siaip ne taip nuklibinksciavau iki palatos atgal,paskambinau tetai,pasipasakojau.Ji tuoj pat atleke i ligonine ir ajsku man nieko nesakius tiesiai su kysiu pas vedeja.
O tada viskas ir pasikeite. Apie mane ir sunu kaip apie karalius sokinet pradejo,tuoj pat vaikuciui pradejo geriausius vaistus nuo atpylinejimo duot,vitaminus laseline po laselines statyt,seseles pries mane lakste kaip ant sparnu...
Labaj skaudu kai taip vyksta,dabar jau laukiuosi antrojo ir bijau taip pat,nes laukiu gimdymo uzsienyje..Irgi girdejau visokiu istoriju...
Zinau tik viena,net jei kada dar ir gimdyciau Lietuvoj,tikraj krapstyciau paskutinius pinigus susimoket gydytojams,kad tik kuo labiau apsaugoti save ir kudiki...
Nenoriu liudinti busimu mamyciu...pati juk ryzausi antraji gimdyt,bet tokia yra realybe ir nesvarbu miestas didelis ar mazas...  verysad.gif
P.S Optimizmo gaidele jums,busimos mamytes,mano sunelis jau triju metu beveik ir auga aciu Dievui sveikas,labaj guvus ir protingas vaikas  thumbup.gif
*

Noriu ir aš parašyti. Tas pats buvo ir prieš kelis dešimtmečius. Buvau jauna, atėjo laikas gimdyti pirmagimę. Kadangi buvom auklėjami būti sąžiningais ir teisingais, apie kažkokius kyšius tiesiog nepagalvojom. Gimdymo namai ir vaikščiojimas "kryžiaus kelius", niekas nežiūri, niekam nerūpi. Palatoj buvo moteris, belaukianti gimdymo jau kelinto vaiko. Sako: "duok vaikeli pinigų". Aišku, aš jų neturėjau. Ji man paskolino, sako atiduosi, kai vyras ateis. (tą aš ir padariau). Įdaviau aš tuos pinigus, nu ir prasidėjo, ir raminimai, ir guodimai, ir skatinamieji... ir greitai ir kančios baigėsi. Todėl visom besilaukiančiom sakau, reikia duoti, bent jau tam, kad būtum rami, jog viską padarei. Bet ar neprasidės tada, kai jau visi duos, kad per mažai davei ir pan g.gif .
carvalho
Taaaip, tokie laikai dabar...Ir as savo maziu su "vokeliu" gimdziau, tai ir vieni palatoj, ir superine prieziura ir t.t.
** Svaja**
Nebutinas tas vokelis norint graziai ir gerai pagimdyti mirksiukas.gif jei medikas skerdikas tai jis ir liks skerdikas o jei medikas dirba savo darba ... jis ji dirba ir be vokelio mirksiukas.gif mirksiukas.gif taip kad as savo vaikus tikrai gimdziau wub.gif pirkti nereikejo blush2.gif

Temos autorei linkie sveikatos o vaikkuciui augti dideliam 4u.gif 4u.gif ir linki sekmingo antro gimdymo 4u.gif 4u.gif

cuoliukė
Ačiū dievui, kad viskas gerai baigėsi...Bjauru, kad daktarai taip atlaidžiai į viską žiūri, jeigu nepakiši jiems pinigų verysad.gif

vailin
istorija skaudoka,bet linkiu jums laimes ir sveikatos,taip pat lengvo antro gimdymo.uzjauciu del pirmo tokio gimdymo,nors pati patyriau beveik lygiai ta pati,tokia pati problema buvo ir mano vaikeliui.siauliu gimdymo namuose gyvenime daugiau negimdyciau.aukite dideli ir sveiki. 4u.gif
lullu
QUOTE(*Jurginta* @ 2007 06 18, 10:12)
Nebutinas tas vokelis norint graziai ir gerai pagimdyti  mirksiukas.gif  jei medikas skerdikas tai jis ir liks skerdikas  o jei medikas dirba savo darba ... jis ji dirba ir be vokelio mirksiukas.gif  mirksiukas.gif taip kad as savo vaikus tikrai gimdziau  wub.gif pirkti nereikejo blush2.gif
*

sutinku drinks_cheers.gif
linkiu kad antra istorija butu linksma , lengva , sekmes jums!!! victory.gif
Šelmė
Pamokanciai skamba, bet manau, kad nera tame simtaprocentines gydytoju kaltes (kysiu emime). Jei valstybe atsizvelgtu i tai, jog bene svarbiausioje profesijoje atlyginimai yra vos vidutiniski, tai gal ir butu kitaip. Gal...
Istorijos autorei linkiu lengvo gimdymo svecioje salyje tongue.gif , o mazyliui ir toliau augti guviam ir gudriam 4u.gif
Awriuke
Aciu visoms mamytems uzh grazhius palinkejimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif jums visoms irgi sekmes didelios o jusu vaikuciams graziai augti. Va dabar gimdysiu uzsienyje,taj po poros menesiu galesiu papasakoti istorija kaip viskas vyko cia,kur kysio neiduosi.... Prisipazinsiu bijau labaj- nes cia visaj neaisku kaip kas bus,ajsku tik viena,pinigu neikishi,nes gydytojo atlyginimas cia superinis,jie paprasciausiai nerizikuoja savo darbo vieta... Tik beda,kad sistema cia kitokia ir poziuris... blink.gif nu nieko tikekimes viskas bus geraj,o issamus pasakojimas po gimdymo tikrai bus biggrin.gif
Cikadelė
QUOTE(Ievute10 @ 2007 06 18, 11:38)
Pamokanciai skamba, bet manau, kad nera tame simtaprocentines gydytoju kaltes (kysiu emime). Jei valstybe atsizvelgtu i tai, jog bene svarbiausioje profesijoje atlyginimai yra vos vidutiniski, tai gal ir butu  kitaip. Gal...
ča ne visai į temą, tačiau, o kodėl atvažiavusiai gimdyti moteriai, kuri kenčia skausmus, turi rūpėti valstybės mokamos algos....Ji laukia didžiojo stebuklo....man atrodo, kad tik šlykštukai daktarai sugeba apie pinigus galvot, kai vyksta didžioji vaikelio gimtis....

Deja, bet taip yra...pati susitariau, sumokėjau, kad tik būtų ramu.....

p.s ir išvis, mane medikai pradeda nervinti- vis jiems mažos algos- nepatinka, tegu nedirba...yra daug žmonių, kurie dirba už mažus pinigus, tačiau nedejuoja, o kai jau medikai, tai ir zirzalai...

O temos autorei linkiu smagių ir džiugių antrojo gimdymo įspūdžių mirksiukas.gif
lineva
Svarbu, kad esate sveiki wub.gif
O tokios istorijos anksčiau tikrai neretos buvo, mano mama, kai mane gimdė, tai doh.gif su nubėgusiais vandenim prabuvo daugiau nei dvi paras doh.gif ir niekas ten galvos nesukė, kad ji tas paras vaikščiojo sienom iš didžiulių skausmų doh.gif
Awriuke
Jo kai mus gimde mamos,tai buvo tokiu siaubiaku labaj daug,bet dabar kai medicina pazengus tiek i prieki. Ir beje ar zinojot,kad tarkim UK galima bent is 5 nuskausminimo budu,kokio noresi,toki ir gausi ir tai yra absoliuciai nemokama. biggrin.gif galima jei nori net baseine ligoninej gimdyt,tik reikia is anksto uzsisakyt baseina,nes jis vienas ligoninej yra. biggrin.gif thumbup.gif todel bent jau as galvoju,kad cia gal nebus labai kazkokiu baisybiu,na bent jau zinau,kad kentet nezmonisku skausmu man tikrai nereikes verysad.gif
darbsti
O as nemokejau ne cento siauliuose gimdydama, ir aciu dievui viskas praejo normaliai. Is ryto gavau gera akusere, o gydytoja tiesiog dirbo savo darba ir tiek. O seseliu buvo visokiu. Irgi prigrasine buvo sutepsi patalyne - miegosi nesvarioje, o kita sesele liepe paciai vaika apsirengti, aisku man tai laime buvo, bet visos kitos pacios rytais nuprausdavo ir aprengdavo. O kitas dalykas del pinigu tai prie manes pasikeite pamaina ir ka nejau buciau turejusi duoti visiemas dviguba kysi?
Dziaugiuosi, kad jums viskas gerai issisprende! 4u.gif
RedMa
Oij, tikrai siaubo istorija doh.gif Bet pas mus LT - ji reali verysad.gif
Mano sesuo gimde pries daugiau nei keturis metus. Irgi nemokejom ne cento. Ne todel, kad gailejom, o todel, kad neturejom verysad.gif Priedo ji - vienisa mama. Ji pati man pasakojo, kad i ja demesio nieks nekreipe iki as pati i gimdykla neatvaziavau. Vat tada ir sokineti pradejo. Ypac, kai pastebejo, jog man nebloga ax.gif ir viska akylai stebiu biggrin.gif
Visad patariu mamytems: niekada negimdykit vienos schmoll.gif

O Awriukei su suneliu sekmes dideliausios 4u.gif Aukit dideli ir stiprus mirksiukas.gif wub.gif
*Jalta*
Užjaučiu mamytę, linkiu lengvesnio ir žmoniškesnio antrojo gimdymo. 4u.gif Pati gimdžiau be jokių kyšių ir priežiūra buvo gera. smile.gif Visokių gydytojų visais laikais buvo ir bus. mirksiukas.gif
TANGOO
tokia jau musu lietuvele doh.gif

greito ir lengvo antro gimdymo 4u.gif
cudo
Neko baisaus tau ne iviko,normalus gymdimas.Pirmas buna nuo 10 iki 24 val..As be pynegu du vaikus pagymdzijou.Pirma pries 18metu Alytui,tai buvo ziauru,as jauna ir dar ruse, mane ignaravo.No vaistu be pynegu leido.O pries 1.9men.Kaune pasaka agusere thumbup.gif (vel neko nedavem ,tik sampanas ir karunos sakoladus po visko)tai inei man istesei nugara gloste,ir kalbeem apie viska kad butu lengvijou.
DijaDeima
Sekmes tau laukiant antrojo mazylio 4u.gif As irgi antra gimdziau ne LT.tai tikrai ner ka lygint thumbup.gif Nors ir mokejau uz pirma ax.gif
Gyvybe
Plaukai siausiais paskaicius tokias istorijas. verysad.gif Gydytojai iprate uz savo paslaugas gauti vokelius, jei neduodi nieko ir pats negauni. Nors buna ir isimciu. 4u.gif
Mano drauge net nesiruose kazkam moket uz gimdyma, o ir nelabai buvo is ko. Kaip tycia gimdyt pataike pas gydytoja labai megstancia vokelius ( bent taip apie ja buvo snekama). Gimdymas buvo labai sunkus, taciau ji gavo puikia prieziura. Tad jau po visko nusprende su gelemis ir vokeliu apsilankyt pas gydytoja, atsilyginti smile.gif Geles gydytoja mielai prieme, o vokelio atsisake, tik pasake, - kad jums jo labiau reikia. 4u.gif smile.gif

Awriuke
Linkiu sekmes gimdant antra!
GieNa
Oj koks nesmagus gimdymas verysad.gif Bet svarbiausia dabar viskas gerai thumbup.gif aukit sveikuciai, ir sekmingo antro gimdymo 4u.gif
sąvaržėlė
QUOTE(Awriuke @ 2007 06 18, 00:57)
Klykiau,verkiau maldavau nuskausminamuju,epiduro,bet man dave suprast- pinigu nemokejai,taj ir gimdyk paprastai.

Dėl nuskausminamųjų na gal, bet dėl epidūro man rods nereikėtų turėti priekaištų, nes jis lyg tik iki tam tikro kaklelio atsidarymo daromas, t.y. dėl jo reikia apsispręsti kuo anksčiau (nes vėliau tiesiog nebetikslinga) jei nieko nemaišau ir pinigai čia niekuo dėti.
Awriuke
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 18, 13:00)
Dėl nuskausminamųjų na gal, bet dėl epidūro man rods nereikėtų turėti priekaištų, nes jis lyg tik iki tam tikro kaklelio atsidarymo daromas, t.y. dėl jo reikia apsispręsti kuo anksčiau (nes vėliau tiesiog nebetikslinga) jei nieko nemaišau ir pinigai čia niekuo dėti.
*

na mataj man gydytojai pasake,kad jis mokamas 100 litu uz ampule jej ka... g.gif nors cia UK visi 5 nuskausminimo budai( tame tarpe epiduras yra visiskai nemokami).
Dee Dee
QUOTE(Awriuke @ 2007 06 18, 15:34)
na mataj man gydytojai pasake,kad jis mokamas 100 litu uz ampule jej ka... g.gif nors cia UK visi 5 nuskausminimo budai( tame tarpe epiduras yra visiskai nemokami).
*

Nu bet tai bet kokiu atveju ne "į kišenę" mokamas o normaliai, tokia mokama paslauga ir tiek g.gif
Awriuke
beje pamirshau pridurti,kad mano drauge kai gimde cia UK jai epidura suleido beveik pries gala,kadangi ji gimde su skatinanciais irgi kaip ir as,del saremiu stiprumo jai padare epidura likus trims valandoms iki gimdymo pabaigos g.gif taj gal visgi neturi itakos kaklelio atsidarymas g.gif juk taj nuskausminimas ir jis daromas kada skausmo gimdyve nebegali iskesti g.gif bet turbut Lietuvoj gyd.sugalvoja daug pateisinimu kad nuramint gimdyve g.gif cia tik mano nuomone.Jei buciau zinojus,kad bus taip,tikrai buciau pasiemus pinigine su savim doh.gif
P.S. Mamytes,turekit su savim grynuju gimdydamos,nes nezinia ka jus gali paporint gydytoja biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Dee Dee @ 2007 06 18, 13:42)
Nu bet tai bet kokiu atveju ne "į kišenę" mokamas o normaliai, tokia mokama paslauga ir tiek  g.gif
*

va ir atsakyma radau,cituoju :"Už epidurinę nejautrą moteris neturi mokėti grynųjų ligoninėje, nes sąskaitą už tai apmoka ligonių kasos." Tajgi pasitvirtino mano spejimas- gydytoja bent jau 100 litu i kisene norejo verysad.gif
Dee Dee
QUOTE(Awriuke @ 2007 06 18, 15:42)
P.S. Mamytes,turekit su savim grynuju gimdydamos,nes nezinia ka jus gali paporint gydytoja  biggrin.gif
*

Nu atsiprašau, bet labai tendencingai skamba.... kažkaip g.gif Kiek yra gimdžiusių ir be nuskausminimo, ir "nesusitarusių" bet kažkaip viskas gerai.... Nu nežinau, man kažkaip "neskaniai" skamba ta primygtinai kišama mintis apie būtinybę kišt pinigus doh.gif
Awriuke
QUOTE(Dee Dee @ 2007 06 18, 13:48)
Nu atsiprašau, bet labai tendencingai skamba....  kažkaip  g.gif  Kiek yra gimdžiusių ir be nuskausminimo, ir "nesusitarusių"  bet kažkaip viskas gerai....  Nu nežinau, man kažkaip "neskaniai" skamba ta primygtinai kišama mintis apie būtinybę kišt pinigus  doh.gif
*

ash ir nesakau,kad visados yra blogaj,mano sesuo irgi gimde du ir viskas praejo normaliai,as tik sakau,kad niekados nezinai pas kokia gydytoja papulsi,as papuoliau pas ta,kuri norejo pinigu,o ash ju neturejau,tajgi ir sunus gime su melyne didziausia ant maumenelio,dviem savaitem per anksti,ir visas gimdymas buvo sukeltas per prievarta,nors jo neturejo buti.Viskas aprashyta mano istorijoje. Taj labaj geraj,kad viskas baigesi laimingai ir be sunkiu pasekmiu,ajsku to galejo ir nebuti jeigu as tuo metu buciau turejusi reikiama pinigu suma.Bet... Taj ne tendencijos,tai realybe. Rekomenduoju atidziai rinktis gydytoja.
Dee Dee
QUOTE(Awriuke @ 2007 06 18, 15:54)
...dviem savaitem per anksti,ir visas gimdymas buvo sukeltas per prievarta,nors jo neturejo buti....
*

Taigi sąrėmiai jau buvo, ir kaklelis atsidarinėjo? Kokia prievarta? g.gif
*Jalta*
QUOTE(Dee Dee @ 2007 06 18, 15:48)
Nu atsiprašau, bet labai tendencingai skamba....  kažkaip  g.gif  Kiek yra gimdžiusių ir be nuskausminimo, ir "nesusitarusių"  bet kažkaip viskas gerai....  Nu nežinau, man kažkaip "neskaniai" skamba ta primygtinai kišama mintis apie būtinybę kišt pinigus  doh.gif
*

drinks_cheers.gif Pritariu, kad pinigai tikrai nevisagaliai. Kiek žinau, dauguma gydytojų ir pinigus ima tik po gimdymo (pati pagimdžiau nesusitarus ir be pinigų)! ax.gif ax.gif ax.gif
Awriuke
QUOTE(Dee Dee @ 2007 06 18, 13:58)
Taigi sąrėmiai jau buvo, ir kaklelis atsidarinėjo? Kokia prievarta?  g.gif
*

saremiai buvo nakti,kaklelis per 12 valandu atsidare 1 cm.,nes kaip minejau su trim cm vaiksciojau nuo 7 menesio jau. Beje ryte kai buvo nutarta prakirpt vandenis,saremiu nebebuvo visai. Vandenys buvo prakirpti,nors tambutinybes nebuvo.
Po gimdymo konsultavausi su gydytoja,kuri mane priziurejo visa nestumo laika.Jos nuomone buvo tokia,kad mane turejo perkelti is gimdyklos i nestumo patologiju skyriu ir toliau laukti,o neskubeti kirpti vandenu,juolab kad paskutine nustatyta gimdymo data buvo 25 rugsejo,o ash gimdziau 11d. Taip pat ji pridure,kad man turejo buti atlikta echoskopija ivertint vaisiaus bukle,vandenis ir t.t. kas man nebuvo atlikta. Zodziu ne taip viskas turejo buti ir tai patvirtino profesionalas.
Karinga
QUOTE(cudo @ 2007 06 18, 13:53)
Neko baisaus tau ne iviko,normalus gymdimas.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
tikrai kad normalus gimdymas. O jei idomu, tai UK niekas neskuba leisti nuskausminamus. Yra tik mazuma, kurie UK gimde su nuskausminamais. Pati gimdziau UK be nuskausminamu ir 20val, ir neatrode taip jau baisu... Beje, gydytojai, cia ir ne taip jau super priziuri doh.gif ir dar, ar zinojai, kad visoj europoj, pripazinti patys blogiausi gydytojai yra anglijos gydytojai? doh.gif
Dee Dee
QUOTE(Awriuke @ 2007 06 18, 16:06)
saremiai buvo nakti,kaklelis per 12 valandu atsidare 1 cm.,nes kaip minejau su trim cm vaiksciojau nuo 7 menesio jau. Beje ryte kai buvo nutarta prakirpt vandenis,saremiu nebebuvo visai. Vandenys buvo prakirpti,nors tambutinybes nebuvo.
Po gimdymo konsultavausi su gydytoja,kuri mane priziurejo visa nestumo laika.Jos nuomone buvo tokia,kad mane turejo perkelti is gimdyklos i nestumo patologiju skyriu ir toliau laukti,o neskubeti kirpti vandenu,juolab kad paskutine nustatyta gimdymo data buvo 25 rugsejo,o ash gimdziau 11d. Taip pat ji pridure,kad man turejo buti atlikta echoskopija ivertint vaisiaus bukle,vandenis ir t.t. kas man nebuvo atlikta. Zodziu ne taip viskas turejo buti ir tai patvirtino profesionalas.
*

Po laiko, juolab matydami lengvai susierzinusią mamytę visi protingi aiškint kaip turėjo būt ... Prižiūrinti gydytoja gimdymus priima? Įtariu kad ne.... O pas mus įprasta menkinti kitų darbą ( mol būčiau geriau padarius) doh.gif Juolab keista kad numatytos net DVI datos blink.gif O šiaip : gimdymo veikla jau buvo prasidėjus, visgi sąrėmiai reguliarūs, kaklelis atsidarinėjo, o vandenis nuleido gimdymo veiklos paskatinimui, gimdymo eiga šiaip normali ( nešnekėčiau jei pačiai nebūtų tekus gimdyt su lygiai tokia pačia eiga ax.gif ).- jokiu būdu negalima teigti kad čia prievarta buvo doh.gif
sąvaržėlė
QUOTE(Awriuke @ 2007 06 18, 15:48)
taj gal visgi neturi itakos kaklelio atsidarymas g.gif juk taj nuskausminimas ir jis daromas kada skausmo gimdyve nebegali iskesti g.gif bet turbut Lietuvoj gyd.sugalvoja daug pateisinimu kad nuramint gimdyve g.gif cia tik mano nuomone.
*

Man darė epidūrą (reikėjo dėl patologinio skausmo, kurį ir epidūras ne kaži kiek "nuėmė"), todėl ir pasisakiau. Ir apsispręsti reikėjo iki nurodyto laiko. Kiek suprantu tas skausmas net labai tiesiogiai su kaklelio atsidarinėjimu susijęs. Kai jau atsidaręs kaži ar beyra prasmės, nes skausmingiausias periodas jau praeity. Prieš užgimimą vaikučiui reik padėti (jaučiant ką darai) ir todėl paskutinėmis akimirkomis jo taip pat niekas nebesiūlo kiek suprantu. Kodėl kažkam tai padarė kone paskutinę akimirką neturiu supratimo tiesą sakant ir prasmės nelabai pagaunu. Kad dėl epidūro apsispręsti yra ribotas laikas žinojau dar prieš gimdymą iš paskaitų nėščioms. Tai ir patvirtino laikui atėjus.

Dėl viso kito nediskutuoju - na taip, - nereikėjo to mažiuko be laiko lauk krapštyti jei tai tiesa, tiesiog "užstrigau" ties epidūru ir tiek.
Maniškiai gimdymai buvo sunkūs (pirmąjį aprašyt pavyktų itin vaizdžiai, bet kad toje situacijoje tiesą sakant labiau mačiau žmones, kurie sudėtingoje dėl mano fiziologijos situacijoje visomis išgalėmis stengėsi padėti ir man ir mano vaikiukui), bet mokėt neprireikė nėkart tam, kad normalaus dėmesio sulauktum...
krevete6
Slykstu net daros apie Letuvos gydytojus tokius pagalvojus, jokios tvarkos nera ir niekam net nerupi jos ivest.. Viskas tik uz pinigus.. Tai gerai, kad viskas gerai baigesi..
O vat as dziaugiuosi, kad ne Lietuvoj gimdysiu drinks_cheers.gif
sąvaržėlė
QUOTE(krevete6 @ 2007 06 18, 16:49)
Slykstu net daros apie Letuvos gydytojus tokius pagalvojus,
*

Nereikia tokių apibendrinimų. Džiaugiuosi abiem atvejais susidūrusi su tais medikais su kuriais susidūriau: ir rūpesčiu , ir priežiūra ir viskuo. Ir jokių kitų nenorėčiau.

P.S. Žodis "Lietuva" rašomas su "i". wink.gif

Viskas tik uz pinigus..
*

Nesąmonė. smile.gif Kai kam - gal, bet toli gražu ne "viskas".
krevete6
Nereikia tokių apibendrinimų. Džiaugiuosi abiem atvejais susidūrusi su tais medikais su kuriais susidūriau: ir rūpesčiu , ir priežiūra ir viskuo. Ir jokių kitų nenorėčiau.

[CODE]
Isiskaityk, o paskui komentuok- Rasiau apie tokius gydytojus, kokie temos autorei papuole, o ne bendrai apie visus. Dziugu, kad tau viskas gerai buvo...
sąvaržėlė
QUOTE(krevete6 @ 2007 06 18, 16:59)
[CODE]
Isiskaityk, o paskui komentuok- Rasiau apie tokius gydytojus, kokie temos autorei papuole, o ne bendrai apie visus. Dziugu, kad tau viskas gerai buvo...
*

Man ne viskas gerai buvo - greičiau atvirkščiai wink.gif Bet ne medikai dėl to kalti - medikai man padarė viską, kad ta situacija man ir mano vaikui baigtųsi gerai.

Kada komentuoti ačiū, bet man patarimų nereikia - tai sprendžiu savarankiškai wink.gif
skaityti moku
O vat as dziaugiuosi, kad ne Lietuvoj gimdysiu  drinks_cheers.gif
*

incia
Tikrai kraupu toks gydytoju abejingumas. Visa laime, kad vaikeliui nepakenke ta trauma.
As abu vaikus gimdziau Vilniuje, Niekam nieko nemokejau, su niekuo nesitariau. Prieziura buvo super, net neisivaizduoju, kad geriau gali buti. Gydytojai nuosirdziai atliko savo darba, sesutes malonios. Man pasiseke.
burbulioke
Na as kaip nuejau kalbetis su gydytoja apie gimdyma man iskart buvo pasakyta- pinigus duosi po visko blush2.gif Net susinepatoginau nemaniau kad taip aiskei bus pasakyta doh.gif
joginte
Na, aš gimdžiau tuose pačiuose gimdymo namuose tik 2d. anksčiau, t.y. 2004-09-09 ir už gimdymą nieko nemokėjau, bet priežiūra tikrai buvo gera. Apie "paslaugų" kokybę, tai jau kitas klausimas, nes matyt pataikiau pas nekvalifikuotą ginekologę (tą man daug kas vėliau patvirtino iš asmeninių patirčių), nes po gimdymo buvo komplikacijos man pačiai. Manau jūs pataikėt ant prastos pamainos. Beje įdomu pas kokią gydytoją gimdėt? Mano panelytė taip pat gulėjo inkubatoriuj,bet kaip teko matyti (gal tiesiog pataikiau), tai su tais mažiukais kleckiukais wub.gif seselės labai gražiai elgėsi (su mano taip pat, nors ir ten nieko niekam nemokėjau). Manau viskas priklauso nuo gydytojų sąžinės. Beje, nors tai visai ne į temą, bet viena pažįstama kažkada buvusi 1 kurso studentė (dabar jau gydytoja-rezidentė), pasakojo, kad jiems studijuojant 1 kurse visi dėstytojai tiesiog kalte kalė į galvą, kad duoti kyšį gydytojams tiesiog privaloma. Tai nenuostabu, kad dauguma gydytojų tų kyšių ir tikisi.
Linkiu lengvo antro gimdymo 4u.gif 4u.gif 4u.gif
-Diana-
Saunuole 4u.gif o kokioj salyje gimdyti ruosiesi? Patarciau pasiklausineti pas pazystamus, kuri ligonine tavoj apylinkej yra geresne ir ten vaziuoti wink.gif
Sekmes su antru gimdymu smile.gif Linkiu, kad butu lengvas ir liktum patenkinta ligonines personalu wink.gif
Awriuke
ir visgi ner cia ko gincytis,nes yra taip: kiek zmoniu tiek ir nuomoniu. As nemaciau jokio rupescio manim ar vaikeliu,po gimdymo jis buvo pamestas salia mano kruties,niekas net nepasivargino parodyti kaip kruti ikisti vaikuciui i burna,buvau palikta be antklodziu,nors mane nuo gimdymo skausmu siaubingaj krete saltis ir ash prasiau antklodes. Galiu dziaugtis tik tuo,kad atejusi naujagimiu gydytoja paskubejo pamacius vaikucio galvute ji isnesti inkubatoriu...ir as nesakau,kad visi buvo abejingi,bet tie,kurie turejo rupintis buvo abejingi ir visa laika,kol gimdziau gere kava,kai vyras lakste prashydamas pagalbos,jos (sake jis pats man) juokesi is mano nekantrumo ir besivaipydamos pakaitom vis paziuredavo... Ajsku tik viena- as daugiau niekad negimdysiu Lietuvoj be kysio.Cia mano nuomone ir mano nutikimas. O gydytoju vardu nenoriu mineti,kad paskui smeizimu nebuciau apkaltinta schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(-Diana- @ 2007 06 18, 18:26)
Saunuole  4u.gif o kokioj salyje gimdyti ruosiesi? Patarciau pasiklausineti pas pazystamus, kuri ligonine tavoj apylinkej yra geresne ir ten vaziuoti wink.gif
Sekmes su antru gimdymu  smile.gif Linkiu, kad butu lengvas ir liktum patenkinta ligonines personalu wink.gif
*

na ash gimdysiu visu ispeiktoj saly UK,nors ir vel ir cia daugybe nuomoniu ir pasisakymu girdejau,vienos buvo labaj patenkintos,kitos visiskai ne,na matysim,bent jau tikiuosi kad bus geriau nei Lietuvoj g.gif g.gif g.gif
ynksster
QUOTE(Dee Dee @ 2007 06 18, 16:23)
Po laiko, juolab matydami lengvai susierzinusią mamytę visi protingi aiškint kaip turėjo būt ... Prižiūrinti gydytoja gimdymus priima? Įtariu kad ne.... O pas mus įprasta menkinti kitų darbą ( mol būčiau geriau padarius)  doh.gif  Juolab keista kad numatytos net DVI datos  blink.gif O šiaip : gimdymo veikla jau buvo prasidėjus, visgi sąrėmiai reguliarūs, kaklelis atsidarinėjo, o  vandenis nuleido gimdymo veiklos paskatinimui, gimdymo eiga šiaip normali ( nešnekėčiau jei pačiai nebūtų tekus gimdyt su lygiai tokia pačia eiga  ax.gif ).- jokiu būdu negalima teigti kad čia prievarta buvo  doh.gif
*

o kiek skaitau dee dee komentarus tiek matau tik priestaravimus, atrodo ir gimdyme nedalyvavai bet skaitant atrodo, kad puoli mamyte, jei ji jautesi blogai, jaute prieziuros stoka tai manau, kad nera gerai...
As manau, kad gydytojai ir ypac tie, kurie dirba naujagimiu skyriuje turi buti humaniski mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(burbulioke @ 2007 06 18, 20:14)
Na as kaip nuejau kalbetis su gydytoja apie gimdyma man iskart buvo pasakyta- pinigus duosi po visko  blush2.gif Net susinepatoginau nemaniau kad taip aiskei bus pasakyta doh.gif
*

o as ir neduociau jau po visko tongue.gif
is kur zinos, kad neduosiu, jei pati uzsimine, tai ir galvos kad sulauks, ateiciau durniuka ijungus su gelytem ir saldainiais, ir ka man padarys po laiko 4u.gif
cia kad suskeliau, bet idomi reakcija butu, jauciu gal ir paklaustu, o kur atlygis, dar geriau padaryciau, vokeli padovanociau, bet su atviruku ir graziais zodziais lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atra
smagu, kad augat sveikučiai, ir toliau taip aukit smile.gif

bet kažkaip manau kad visgi istorija kažkiek perdėta....nuskausminamųjų ar epidiūro paprasčiausiai tikriausiai pagal situaciją negalima buvo suleisti, pas mane su skatinamaisiais buvo tokia situacija, nuo skausmo ir vėmiau ir pykino...manau labai svarbus yra visgi gimdyvės nusiteikimas, tikiu kad antras gimdymas kitoks pasirodys wub.gif Linkiu kad antras vaikutis šį pasaulį išvystų lengvai smile.gif
aldyte
sveikinu mamyte, bet gal tikrai nereikia taip tragiskai visko nupasakoti - juk istorijas skaito busimos mamos. Atmetus istiktukus ir jaustukus - visiskai normali gimdymo eiga ir jokiu baisiu nukrypimu nera. Demesio stoka, aisku, liudina, bet manau, ir nuo mamos priklauso - ar pamokys ja kas maitinti ar ne... Kas iesko - visada randa. Buna dar blogiau, kai del gero kysio ir didelio demesingumo gydytojai persistengia.
taip kad drasiai gimdyk, kur beatsidurtum. Pagimdo pati moteris, ne medikai...
O svarbiausia - susikaupti, isigilinti i save ir savo kudiki, i gimima - tada aplinka nera tokia svarbi. Nesitikek, kad uzsienyje kas uz tave ka padarys. Viska reikia padaryti paciai...

Linkiu sekmes ir pasitikejimo savo jegomis!
@š@k@
o as galiu tik pasidziaugti smile.gif nedaviau niekam nei cento, bet tikrai jauciau kad manimi rupinasi.. o ir po gimdymo, mazule visa nakti verke nes niekaip nesugebejau jos p[amaitinti, tai viena sesute kone visa nakti sedejo ir stengesi mane ismokinti kaip ta reikia daryti.. as Kauno Krikscioniskuju gimdymo namu daktarams esu be galo dekinga wub.gif

Sekmes antro stebuklelio gimime... 4u.gif
pelele
Pavadinime parasyta ,,nestukems neskaityti", nors is tikruju gal joms labiausiai ir skirta si istorija, kurios maralas, kaip supratau, - nerizikuok gimdyt be kysio... Vis tik manau,kad tai galioja tikrai ne 100%... Yra gydytoju, kurie ir siaip gerai atliks savo darba,yra tokiu,kuriems ir aukso puodas nepadetu tapt geresniais zmonemis ar bent jau specialistais...
Manau, be pinigu ir be vyro ar kito artimo zmogaus, kuris galetu tavim pasirupinti, gimdyti nera saugu. Gali buti ivairiu nenumatytu situaciju, tai, manau, kokius 600-800 Lt del visa ko reiktu turet. Bet kad is anksto nezinia kam paduota didele pinigu suma garantuotu sekminga gimdyma - labai abejoju. Man gydytoja ir akusere buvo svelnios ir demesingos, nors nieko nebuvo gavusios. Kai po visko vyras dave abiem (atskirai, be liudininku lotuliukas.gif ) po 100 Lt atsidekodamas, tai dar atsisakinejo susinepatoginusios. Aisku, gal kad jaunos dar tongue.gif Bet noreciau tiketi,kad zmogus visada isliks zmogum thumbup.gif
Ir dar... Gal yra koks niuansas, gal yra kokia bendra tendencija ar nuostata: vienose ligoninese viskas daroma tik del pinigu, kitose ir be to zmoniskai elgiamasi, vieni gydytojai nuosirdziai dirba savo be galo atsakinga darba, kiti vaiksto kisenius atkise... Provincijoj, kur tu gydytoju apskritai turbut ner tiek daug, butu gerai zinoti ,,kas kuo kvepuoja".
Sekmes temos autorei ir nestukems, nepabijojusioms perskaityti ,,siaubo istorija" 4u.gif
Dee Dee
QUOTE(ynksster @ 2007 06 18, 23:04)
o kiek skaitau dee dee komentarus tiek matau tik priestaravimus, atrodo ir gimdyme nedalyvavai bet skaitant atrodo, kad puoli mamyte.....
*

Dar kartą patikslinu - mano pačios gimdymo eiga ir priežiūra gimdymo metu buvo beveik lygiai tokia pati, todėl ir manau kad istorija gerokai perdėta, visai bereikalingai išvadinta siaubinga... Nugi nėra taip jau siaubinga kaip bandoma nupiešt doh.gif juolab ne aš viena manau kad istorija perdėta mirksiukas.gif
DijaDeima
QUOTE(Karinga @ 2007 06 18, 16:06)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
tikrai kad normalus gimdymas. O jei idomu, tai UK niekas neskuba leisti nuskausminamus. Yra tik mazuma, kurie UK gimde su nuskausminamais. Pati gimdziau UK be nuskausminamu ir 20val, ir neatrode taip jau baisu... Beje, gydytojai, cia ir ne taip jau super priziuri  doh.gif    ir dar, ar zinojai, kad visoj europoj, pripazinti patys blogiausi gydytojai yra anglijos gydytojai?  doh.gif
*

Siaip patys blogiausi gydytojai pripazinti Airijoj,o antri Lietuva :PAirijoj gimdziau ir super thumbup.gif Ko nepasakyciau apie Lietuva. Nors del kitu ligeliu sunu vezioju tik i Lietuva,nes radom nuostabia gyd.Kuri neima kysiu ax.gif
nerimute
Kokybiska gimdymo prieziura nebutinai reiskia nuskausminamuosius ir sedejima salia lovos ir komplimentu sakyma. As atvirksciai prisibijau, kad tas perdetas daktaravimas nepakenktu leliukui ir man. Bijau, kad vos tik atvyksiu i ligonine, mane priris monitoriaus, prifarsiruos narkotiku ir pirmai progai pasitaikius papjaus. Kol kas mano planas kabanas yra kuo veliau "atsiduoti mediku globai".
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.