Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jogurtas ir varškytė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
lengvute
kiek pastebėjau, pirktinėse tam tikrų firmų vaisių-uogų tyrelėse (pvz. Mažas) yra varškytės arba jogurto nuo 6 mėn. , (Hipo nuo 7mėn.) tai manau, kad nuo kokių 7-8mėn. jau tokias tikrai galima duot, o nuo kokių 9mėn. valio jogurtų ( http://www.valio.lt/psl.php?expand=1&ID=2&PSID=132 ar pan.), varškių parduotuvėj dar nestudijavau ir juo labiau nieko neišmanau apie kefyrus schmoll.gif , anksčiau būdavo gerai, kai virtuvėlė išduodavo kefyriukus buteliukuose rolleyes.gif
Rusiškuose saituose radau rekomenduojamą varškytę nuo 6, o jogurtą, kefyrą-nuo 7mėn.
pasagele
QUOTE(Arnika @ 2005 06 01, 13:38)
Mano 8,5 mėn dukrytė taip mėgsta jogurta ir varškę, kad nežinau kiek ir beduoti, net verkia pamačius indelį ir į kruopų košes nebežiūri  g.gif . Duodu ne daugiau kaip 1  Danonki vaikišką varškytę (50 g) ir 1 suaugusių jogurto indelį per dieną (dažniausiai Activia 125 g).
Ar tokio amžiaus  2.gif  galima daugiau duoti, kaip jums atrodo?  Ji tai mielai suvalgytų  biggrin.gif ...
*

Nežinau gal mano žinios pasenusios as turiu is žurnalo tokia lentelę kur surašyta pagal mėnesius po kiek, kokiu produktų reikia duoti.Varškė 9mėn.vaikui 30gr.(jei vaikas maitinamas natūraliai),jei ne tai 40-50gr.,ir čia man atrodo turi uomenį tokia varškę ne indukuose o tokia gryna pe priedų,toliau.
Kefyras,jogurtas(jei maitinama natūraliai)-300ml.,jei ne 300-400ml.Na aisku niekas niekada gyvenime nevyksta pagal literatūra bet parasiau del įdomumo.
P.S.Žurnalas 2metų senumo tai va gal tos žinios pasenusios.
Upsiukas
man gydytoja liepė vaikui duot jogurtą nuo 6 mėn, kefyrą taip pat blink.gif aišku aš pati pradėjau šiuos produktus įvedinėt nuo 7-8 mėn., nes buvo nedrąsu taip anksti jais maitint.
Ir varškę rekomendavo pradėt duot po šaukštelį, tai va...kiek gydytojų, tiek ir nuomoniu doh.gif
coco
QUOTE(Upsiukas @ 2005 06 14, 11:28)
man gydytoja liepė vaikui duot jogurtą nuo 6 mėn, kefyrą taip pat blink.gif aišku aš pati pradėjau šiuos produktus įvedinėt nuo 7-8 mėn., nes buvo nedrąsu taip anksti jais maitint.
Ir varškę rekomendavo pradėt duot po šaukštelį, tai va...kiek gydytojų, tiek ir nuomoniu doh.gif
*

Pabandziau ir as savo panai isiulyti jogurto be priedu ir varskes.Likau giliai nesuprasta smile.gif Viska isspjove.As i jogurta ipjausciau truputi banano,bet matyt skonio tai nepagerino sad.gif Tai va,ir nezinau,kaip cia tuos produktus sumaitint? g.gif
RNT
sveikos,

pagal naujausias tendencijas varškė ir jogurtas įvedami 10/12mėn., nors man gydytoja jau seniai rekomendavo. Taip, kad visi patarinėja ir daro skirtingai, tačiau, kadangi mano panelė alergiška, be 1 metų šių produktų neduosiu schmoll.gif
prisipažinsiu, jei neturėtume problemų, šiek tiek jau pabandyčiau anksčiau ax.gif
lengvute
Mum gydytoja leido varškę jau dabar, 7-tą mėnesį paprastą trint su vaisiais, uogom ar mišiniu, bet aš dar teduodu vaisių tyrelėje pirktinę ir tai ne kasdien, o jogurtą rekomendavo 2 sav. po mėsos įvedimo, t.y. 7,5mėn.
kipse
Mums gydytoja varskes deserto leido nuo 4 men., bet daviau nuo 5 po puse indelio. Matyt per daznai daviau- paskirdo skruostukai. Tada daviau YO jogurta be priedu 0 proc. riebumo, kai rugstus atsibodo, idedu saldzios tyreles- pusei indelio jogurto 2-3 saukstelius tyreles. Dabar duodu 1 karta indeli varskes deserto per savaite, bet ta diena Bebi kose duodu be pieno. Yra ir bio jogurtas be priedu tik 4 proc. riebumo. Palepindama duodu kartais ir jogurto su uogomis, tik lietuvisko. Ypac megsta Miau varskyte su bananais. Berimo nebera. Kefyro ar pieno negeria. Matyt dar ne laikas.
Nikita25
rimtai, kiek gydytoju tiek nuomoniu. mano gydytoja patare nuo 4,5 ivesti varske, kefyra ir kefyrinius jogurtus. jogurtus pradejom, daugiau nesiryztu nieko duoti
Lorenza
QUOTE(Nikita25 @ 2005 07 05, 15:02)
rimtai, kiek gydytoju tiek nuomoniu. mano gydytoja patare nuo 4,5 ivesti varske, kefyra ir kefyrinius jogurtus. jogurtus pradejom, daugiau nesiryztu nieko duoti
*

Ir labai teisingai darai thumbup.gif Nes varskeje esantis baltymas labai apsunkina kudikio inkstu darba blush2.gif Varske reiketu ivedineti apie 10-11 men. Is gydytojos patarimo itariu, kad tai motersike amziuj ir laikosi dar sovietmecio laikais rekomenduojamo kudikio meniu mirksiukas.gif
klivija
Mes jau menesi geriam kefyra. Kartais viena, kartais sumaisau su uogytem, na kaip jogurtuka padarau. Varske gydytoja sake duot jau seniai, kai priaugom tik 400 gramu per menesi. Taciau as nepaklausiau ax.gif Dar varskes mes neragavom. Gal jau ir reiktu pabandyt, bet bijau , nes turejom reikalu su alergija g.gif
bambukas
[mes pradejom nuo 7 men ir visas iseiles kurios patiko smile.gif
Askita
QUOTE(coco @ 2005 06 14, 14:45)
Pabandziau ir as savo panai isiulyti jogurto be priedu ir varskes.Likau giliai nesuprasta smile.gif Viska isspjove.As i jogurta ipjausciau truputi banano,bet matyt skonio tai nepagerino sad.gif Tai va,ir nezinau,kaip cia tuos produktus sumaitint? g.gif
*

As kai imaisydavau banana ar dar ka nors tai isvis nebalgydavo.Duodu viska atskirai-banana,uogu,jogurta is pradziu be vaisiu gabaliuku.Meginkit taip,sekmes!
Uvė
sveikos,
gal kas paaiškintumėte, kokia nauda iš jogurto. paskaičius kad ir BIOS sudėtį, matyti - pienas, grietinėlė, pieno milteliai, krakmolas, tištikliai. koks gi čia natūralumas? manau, kad rūgpienis, išsuktas su bananu, daug vertingesnis.
Ryški
Sveikiausias yra biojogurtas, ten visokiu gyvuju vitaminu pilna...visi sako kad jogurtas sveika, as irgi taip manau blush2.gif g.gif
Ingėnas
O mano dukrytė 2.2 metų po šiolei valgo natūralų jogurtą be priedų thumbup.gif Vasarą, kai atostogavome Šventojoje, buvo biškį problema tokį nusipirkti. Tai teko pirkti kažkokį paskanintą, atrodo Miau. Maniškė liko biškį nesupratusi, atsisakė griežtai tokį valgyti schmoll.gif O natūralų kerta su malonumu, tik paduok. Taip kad kartais pasirinkimą gali lemti tiesiog įpratimas mirksiukas.gif
Germante
Jogurta sekmingai valgom nuo 8 menesiu. Ragavo ir varskes kai buvom Lietuvoje, pries 2 men.
Rucelie
aš vakar pabandžiau nupirkau nestle braškių tyrelės su varške. parašyta ant jos kad nuo 6mėn, kadangi mums jau 7,5 tai sakau rizikuosiu. nors vaikas pakankamai alergiškas, labai bijojau kad neišbertų, bet neišbėrė, sulapnojo mano auksas akimirksniu biggrin.gif manau, valgysim ir toliau rolleyes.gif
boruzka
as galvojau rytine pieniska kose pakeisti jogurtuku g.gif koses niekaip nevalgo. nei su tyrele nei skystesnes doh.gif bet palauksim bent iki 6 menesiu
*Jura*
Mes daržovienę kertam nuo 4 mėn 1 sav ir nuo 6 mėn po truputi bandom vis naujų produktų, tad jogurtus ir varškeles jau išbandėm thumbup.gif , gera žiūrėt, kaip vaikui skanu. Dar valgom bananus, obuolius, įvairių kruopų košelių, kad vaikui nepabostu tas pats per tą patį thumbup.gif
Frosta
Nors mums 7.5 mėn., bet jogurto ir tikros varškytės neragaujam schmoll.gif . Neskubam. Neseniai ragavom vaikišką tyrelę su varške, bet nelabai patiko. O nuo ko geriausia būtų pradėti? Nuo varškės, jogurto ar kefyro?
Birbiziukas
mes varškytę (desertinę) ir jogurtą valgom nuo 10mėn. ir labai patinka thumbup.gif pusryčiam suvalgi visą "Smilgos" desertinę varškytę, o vakarienei - visą didelį indelį "BIO" jogurto ax.gif dar esam ragavę "Magija" vrškytę ( irgi patiko) or dar laaabai patinka "Danonki" varšelės thumbup.gif , taip pat geriam ( beveik kasdien) "actimell" ax.gif
mamuciuk
mes jogurta ir varskytes nuo 8 men valgom smile.gif
AušraTa
Mes bio jogurtuką valgome nuo 6,5 mėn., o varškytė - nuo 7 mėn. 4u.gif
tigrė
mes nuo 8 men 4u.gif
Maarit
O aš jogurtą pradėjau duoti nuo 9 mėnesių, o varškės dar neduodu.
Krisliukas
Vakar skaiciau zurnala Mazylis. Ten parasyta kad pati geriausia vaikams varske yra Activia zActiRegularis su grudais. Mums jau tuoj septyni menesiai. Siandien pabandziau duoti kaip tik tos varskes. Paziureism kokia reakcija. tikiuosi viskas bus gerai
limana
mums 7,5men valgome varske ir jogurtus jau menesi ir jauciames puikiai thumbup.gif
diach
Mums 6mėn. 2sav. 4u.gif varškyte pradėjau duoti nuo 6mėn. Nestle varškyte su braškėm tai nelabai patinka, o lietuviška "Miau" kertam pasigardžiuodamos. wub.gif
raimonda23
na mes valgom ir varskyte ir jogurta tik jau poto daznai atrugstam ir atpilinejam tai labai daznai neduodu
KRISTIDA
Savo mažiui jogurto pradėjau duoti nuo 7 mėn.Labiausiai patinka Kiddi.Varškę valgo nuo 8mėn.Iš pradžių ragavo HIPP varškę,o dabar mielai kerta Danonki varškytę 1-2 kartus per savaitę tongue.gif
boruzka
QUOTE(diach @ 2005 12 04, 12:04)
Mums 6mėn. 2sav. 4u.gif varškyte pradėjau duoti nuo 6mėn. Nestle varškyte su braškėm tai nelabai patinka, o lietuviška "Miau" kertam pasigardžiuodamos. wub.gif
*

maniskei irgi labai patiko miau varskytes su bananais. aisku gauna koki 1 karta per savaite
Uliuliuska
As tai varskyte pasigaminu pati is kefiro, sumaisau su tyrele/ 4u.gif
Krisliukas
Sveikos,

As rasiau, kad paragausim varskytes ir ziuresiu reakcijos. Mano vaika isbere. Ka daryti? Daug raudonu taskiuku verysad.gif
Ingėnas
QUOTE(Krisliukas @ 2005 12 08, 09:55)
Sveikos,

As rasiau, kad paragausim varskytes ir ziuresiu reakcijos. Mano vaika isbere. Ka daryti? Daug raudonu taskiuku verysad.gif
*

Reiškia, alergiškas pienui verysad.gif O gal ta varškytė buvo su priedais kokiais? Juk ir nuo priedų gali alergizuoti. Patarčiau iš pradžių pabandyti natūralią varškę visai be nieko. Bent jau mes taip neseniai darėm. Nes įtarėm mažei alergiją pienui. Bet berods nieko nuo tos varškės jai neatsitiko ax.gif
Tu dabar nusipirk Zyrtec lašiukų alerginei reakcijai nuimti. Ir nieko naujo neduok, kol bėrimas galutinai neišnyks.
masenka
QUOTE(Krisliukas @ 2005 12 02, 12:31)
Vakar skaiciau zurnala Mazylis. Ten parasyta kad pati geriausia vaikams varske yra Activia zActiRegularis su grudais.  Mums jau tuoj septyni menesiai. Siandien pabandziau duoti kaip tik tos varskes. Paziureism kokia reakcija. tikiuosi viskas bus gerai
*

o as neradau "Mazylyje" apie varske g.gif O ten kartais ne apie jogurtukus kalbeta ( 32 rusiu ivertinimas?)
Is jogurtu geriausi Gefilus, na ir Activia. O tas Miau, tai ne kaip ivertintas g.gif
Krisliukas
QUOTE(masenka @ 2005 12 08, 14:15)
o as neradau "Mazylyje" apie varske  g.gif  O ten kartais ne apie jogurtukus kalbeta ( 32 rusiu ivertinimas?)
Is jogurtu geriausi Gefilus, na ir Activia. O tas  Miau, tai ne kaip ivertintas  g.gif
*

Taip atsiprasau, apie jogurtus. Mus nuo jo isdbere. Ir labai baisiai. Nezinau nei ka daryti, gal kuo patepti?
Krisliukas
QUOTE(Ingėnas @ 2005 12 08, 13:36)
Reiškia, alergiškas pienui verysad.gif  O gal ta varškytė buvo su priedais kokiais? Juk ir nuo priedų gali alergizuoti. Patarčiau iš pradžių pabandyti natūralią varškę visai be nieko. Bent jau mes taip neseniai darėm. Nes įtarėm mažei alergiją pienui. Bet berods nieko nuo tos varškės jai neatsitiko ax.gif 
Tu dabar nusipirk Zyrtec lašiukų alerginei reakcijai nuimti. Ir nieko naujo neduok, kol bėrimas galutinai neišnyks.
*

Aciu, reikes pabandyti tuos lasiukus. Nezinau kas atsitiko. As karves pieno jau seniau buvau davusi paragauti ir nieko nebuvo. Tai pienui vadinasi neelergiskas. Matomai nuo visokiu priedu, kuriu buvo tam jogurte. Gailiuosi, kad jam daviau. Rekia duoti viska kas naturalu.
Ingėnas
QUOTE(Krisliukas @ 2005 12 08, 20:55)
Aciu, reikes pabandyti tuos lasiukus. Nezinau kas atsitiko. As karves pieno jau seniau buvau davusi paragauti ir nieko nebuvo. Tai pienui vadinasi neelergiskas. Matomai nuo visokiu priedu, kuriu buvo tam jogurte. Gailiuosi, kad jam daviau. Rekia duoti viska kas naturalu.
*

Žinok maniškė irgi turbūt labiau visiems priedams, o ne patiems baltymams alergiška g.gif Aš iki šiol duodu natūralų jogurtą be jokių priedų. Įprato ir kerta net ausys lapsi thumbup.gif O prie skanesnių irgi vaikai labai greit įpranta, tad kol gali , bandyk duoti kuo natūralesnius.
Ir su tais vaistais Zyrtec tai nejuokauk, jie gi stiprūs, antihistamininiai. Duoti reikia griežtai pagal tam amžiui skirtą normą. Taigi geriau paskambink prieš duodama kokiam gydytojui ar paklausk bendraamžių mamyčių , kiek jos duoda. Mes tai tuos vaistus esam išsitraukę tik kelis kartus, tik ekstra atveju. Nes nelabai jie gerai mažam vaikui, bet ką gi bedarysi, kai alergija rimtai prikimba verysad.gif
Krisliukas
QUOTE(Ingėnas @ 2005 12 09, 00:39)
Žinok maniškė irgi turbūt labiau visiems priedams, o ne patiems baltymams alergiška g.gif  Aš iki šiol duodu natūralų jogurtą be jokių priedų. Įprato ir kerta net ausys lapsi thumbup.gif  O prie skanesnių irgi vaikai labai greit įpranta, tad kol gali , bandyk duoti kuo natūralesnius.
Ir su tais vaistais Zyrtec tai nejuokauk, jie gi stiprūs, antihistamininiai. Duoti reikia griežtai pagal tam amžiui skirtą normą. Taigi geriau paskambink prieš duodama kokiam gydytojui ar paklausk bendraamžių mamyčių , kiek jos duoda. Mes tai tuos vaistus esam išsitraukę tik kelis kartus, tik ekstra atveju. Nes nelabai jie gerai mažam vaikui, bet ką gi bedarysi, kai alergija rimtai prikimba verysad.gif
*

Zinoma pirmiausia pasikonsultuosiu su gydytoju. Dabar galvoju, kad ju is vis gal negalesiu duoti. Nes mazylis turejo stafilokoko infekcija. Reiks pasidometi ar tie vaistukai nenaikina geru zarnyno bakteriju. Nes del to nelemto stafilokoko ir taip ju mazai turim. O, koki tu naturalu jogurta duodi?,,Bijo" yra kazkoks smile.gif
Ingėnas
QUOTE(Krisliukas @ 2005 12 09, 10:21)
Zinoma pirmiausia pasikonsultuosiu su gydytoju. Dabar galvoju, kad ju is vis gal negalesiu duoti. Nes mazylis turejo stafilokoko infekcija. Reiks pasidometi ar tie vaistukai nenaikina geru zarnyno bakteriju. Nes del to nelemto stafilokoko ir taip ju mazai turim. O, koki tu naturalu jogurta duodi?,,Bijo" yra kazkoks smile.gif
*

Šiaip tai Zyrtec juk ne antibjotikai, tikrai nemanau, kad jie gali turėti kokį poveikį žarnynui. Aš saviškei jų pirmąkart daviau, kai mums buvo gal 2-3 mėn. Kurie vaikai labai alergiški, tai be tokių vaistų nelabai ir išsiverčia. Bet tiesiog kiekvienas vaistas turi šalutinį poveikį organizmui, todėl manau, kad nereikia chemija pumpuoti vaiko be reikalo. Bet nuo kelių kartų tai gal labai nepakenks.
Tarp kitko, aš pati esu alergiška, tai man alergologė tokius pat vaistus išrašė nuolatiniam naudojimui. Na bet aš to nedarau.
O jogurtą mes naudojam "Bio" natūralų thumbup.gif Dar būna Rokiškio natūralus, bet jis liesas, tai mums truputį perskystas.
Krisliukas
QUOTE(Ingėnas @ 2005 12 09, 13:51)
Šiaip tai Zyrtec juk ne antibjotikai, tikrai nemanau, kad jie gali turėti kokį poveikį žarnynui. Aš saviškei jų pirmąkart daviau, kai mums buvo gal  2-3 mėn. Kurie vaikai labai alergiški, tai be tokių vaistų nelabai ir išsiverčia. Bet tiesiog kiekvienas vaistas turi šalutinį poveikį organizmui, todėl manau, kad nereikia chemija pumpuoti vaiko be reikalo.  Bet nuo kelių kartų tai gal labai nepakenks.
Tarp kitko, aš pati esu alergiška, tai man alergologė tokius pat vaistus išrašė nuolatiniam naudojimui. Na bet aš to nedarau.
O jogurtą mes naudojam "Bio" natūralų thumbup.gif  Dar būna Rokiškio natūralus, bet jis liesas, tai mums truputį  perskystas.
*

Pasikonsultavau su gydytoja. Ji sako dar palaukti, turi praeiti. As suprantu, kad praeis bet... Ot prisidariau, negaliu sau atleisti. verysad.gif Ziopliuke
matuko mamyte
mes jogurtus ir varskytes pradejom duoti nuo 7men. stengdavausi surasti be dazikliu.ir dabar stengiuosiu duoti be dazikliu.varskyte tik vaniline.o jogurtus naturalius.dabar paveikta reklamos(juk taip lengva moteris paveikti reklama)nupirkau gefilus.gal jie tiek geresni,kad be dazykliu,bet konservantu turi tiek pat kiek lietuviski g.gif
Opusas
mes irgi jogurtus pradejom ragauti nuo 7 men. o varskes surelius nuo 7.5 men. valgom tik lietuviskus ax.gif
rimocik
QUOTE(Opusas @ 2005 12 28, 15:20)
mes irgi jogurtus pradejom ragauti nuo 7 men. o varskes surelius nuo 7.5 men. valgom tik lietuviskus  ax.gif
*

Sveikučiai. O mes jau nuo 4mėn. ragaujam jogurtukus, na lyg ir nieko visai patinka. smile.gif
user posted image
Drum
Mes valgom Gefilus jogurtą ir varškytę. ir mum jis visai tinka. O va apie Miau to pasakyti negaliu. Varškės riebumas tai doh.gif , o jogurtas vien krakmolas ir cukrus doh.gif blink.gif
Giegrute
As Danonki varskyte pabandziau duoti 5.5 - 6 men, bet pabere. 6 men buvom Airijoj,ten pardavineja Danonki varskyte, kuri skirta kudikiams nuo 4 menesiu (pas mus tokios nera...). Tai dabar varskytes jokios neduodu, palauksiu kokiu 9 menesiuku, o jogurta valgom nuo 6 menesiu. Perku Activia su vysniom (be priedu maniskei neikisi, rugstaus nieko neima i burna) ir melyna Fruttis su vysniom. Valgo, nespeju sauksto i indeli kist smile.gif
mamke
Ziuriu beveik visos mamytes duoda bios jogurta,-o jus ar matet kiek jis konservantu turi.Manoji jogurta pradejo valgyti nuo 6.5 men.,ir duodu nelietuviskus,kur nera konservantu.O del varskes-tai nesenai pabandziau duoti,tai ji ja valge,tik jos zandukai pasidare tokie sausi,kaip suskirde.Tai nezinau ar cia nuo varskes,ar nuo tokio salto oro.
lya
QUOTE(mamke @ 2006 01 23, 20:22)
Ziuriu beveik visos mamytes duoda bios jogurta,-o jus ar matet kiek jis konservantu turi.Manoji jogurta pradejo valgyti nuo 6.5 men.,ir duodu nelietuviskus,kur nera konservantu.O del varskes-tai nesenai pabandziau duoti,tai ji ja valge,tik jos zandukai pasidare tokie sausi,kaip suskirde.Tai nezinau ar cia nuo varskes,ar nuo tokio salto oro.
*

100 procentu, kad tai nuo varskes, nes ji diziausias alergenas. siaip jau ja galima duoti tik nuo metu laiko ir labais nedideliais kiekiais t.y. 2-3 krt savaiteje, jei zinoma is viso galima duoti ax.gif
lince06
sveikos mamytes, norejau duoti viena gera patarima, kaip pasigaminti gera ir kokybiska varskyte savo maziui. t.y. Imame nedideli kieki pienelio ji viriname ir pradejus uzvirti įspaudziame nedideli kieki citrinos sulciu. Štai jums kokybiska be koncervantu ir su vitaminu C varškytė. Produktas yra isbandytas tikrai labai skanu thumbup.gif . [COLOR=blue]
rrr?
QUOTE(lince06 @ 2006 01 24, 16:33)
sveikos mamytes, norejau duoti viena gera patarima, kaip pasigaminti gera ir kokybiska varskyte savo maziui. t.y. Imame nedideli kieki pienelio ji viriname  ir pradejus uzvirti įspaudziame nedideli kieki citrinos sulciu. Štai jums kokybiska be koncervantu ir su vitaminu C varškytė. Produktas yra isbandytas tikrai labai skanu thumbup.gif . [COLOR=blue]
*

aciu uz patarima bigsmile.gif butinai pabandysim essen.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.