ispradziu labai mego sultis,o dabar tik retkarciais morkos+kopustas+obuolys.
mazajam tik obuoliu ,arba morku sultis duodu.
ispradziu labai mego sultis,o dabar tik retkarciais morkos+kopustas+obuolys.
mazajam tik obuoliu ,arba morku sultis duodu. QUOTE(Inesssija @ 2007 06 18, 23:45) Ar duodate savo vaikams šviežiai spaustų sulčų? Aš vat galvoju ar geriau pirkti sultys ( perku Hipp ), nes ten be konservantų, dažų ir t.t ( bent jau taip rašo ), ar pačiai daryt, bet vaisius gi pas mus pardavinėja irgi su visokiausiais nitratais, tai ką daryt ? visos sultys, kad ir kokios jos butu "vaikiskos" yra su konservantais, pakankamu kiekiu cukraus ir kt dalykais, kadangi kitaip jos taip ilgai neissilaikytu
Kai buvo mazyte visai,tai spausdavau morkyciu sultis,po to ir obuoliuko idedavau.Dabar jau reciau bespaudziam
as tai nuperku jam tai hipp tai kitos firmos sultyciu labai jis megsta
Tikrai spaustų tiesą sakant nei aš nesu gėrusi - vis iš pokelio....
mociute kiekviena diena atnesa svieziai ispaustu
Aš esu kelis kartus spaudus obuolių sulčių. O šiaip daugiau iš pokelio
morku -oboliu
nepastebejau didelio susizavejimo is mazosios puses..bet apgaudineju-ipilu i maza jos leliu puodeli, tai maivosi ir geria truputi
Aš tai išspaudžiu 1-2 kartus per savaitę.Pvz, morkų - obuolių, meliono , kriaušės įdedu - priklausomai ką turiu iš vaisių.
Pirktines irgi geriam, bet jei labai saldžios - tai skiedžiam vandenuku. Iš brolio gavo paragauti Kubus( be morkų kur) - labai patiko .
geriam morku, apelsinu su greifruktu tik nedaug ir granato sultys spaudziu
Spaudžiam: morkų, obuolių, apelsinų, meliono ir ką tik turiu
aš sūniukui pirkdavau sultis, bet užvedžiau temą čia apie KUBUS sultis, tiek visko prisiskaičiau... brrr. Nusprendžiau pirktines sultis duoti tik kelionėje. Užteko tik užsimint apie tai mažiaus močiutei, ir Velykų proga gavom sulčiaspaudę dovanų
spaudziam,morku,obuoliu.
Spaudziam is visokiausiu vaisiu
mes sulciaspaudes neturim, bet netoli namu vienoj parduotuvytej spaudia is kokiu tik nori vaisiu, taj beveik kasdien einame, pasivaiksciot ir atsigert
Spaudziam, turim labai gera sulciaspaude. Morku, obuoliu, apelsinu labai mazius megsta
as dabar, sezono metu, skaudziu rytais: slyvos, obuoliai, morkos
sveikos mamytes, prasau patarimo.savo 1.8 metu dukrytei kiekviena diena spaudziu sultys is morkos ir obuolio.bet vat susimasciau ar galima kiekviena diena, ar nepakenks skandziui?
Iš patirties žinau, kad negalima kasdien duoti natūralių morkų sulčių. Kai mano vaikutis dar metukų neturėjo ir aš kiekvieną rytą spausdavau galvodama, kad uj kokie sveiki būsim. Bet galiausiai teko bėgti pas daktarę, nes išbėrė visą kūnelį, po akytėm baisiausi patinimai pasidarė. Daktarė liepė nejuokaut ir kasdien neduoti namuose spaustų morkų sulčių. dabar tik kokius du ar tris kart per savaitę spaudžiu, o ir šiaip maišau morkas su obuoliais
Mes karta per savaite geriam apelsinu naturalias sultis, dazniau bijau duoti
Mum gyditoja patare neduot kekviena diena,geriausiai pora kart i sav. manyciau
Viska galima duoti,nuo ko vaikas nealergizuoja,ir kas tinka pagal jo amziu,aisku su saiku....t.y. jei galima pora kart per savaite,vadinas ipora kart ir reikia duot
Sveikutes mamyt,dukrytei metukai ir 2 menesiai,as spaudziu ivairiai:morku ir obuoliu(1:2),obuoliu ir apelsinu(1:1),obuoliu ir burokeliu(4:1),nes maniskei hemoglobinas mazas,reikia gelezies daugiau,tai dar kelis laselius gelezies ilasinu i rugstesnes sultys,nes tada geriau pasisavinama gelezis,o burokeliu irgi del tos paties priezasties spaudziu.dazniausiai kas antra diena mes sviezias sultys geriam.
Geriam i savaite pora kartu
Per savaite 2-3 k geriam sviezias sultis, labai megsta moliugu-obuoliu-morku
Namie spaustu sulciu mazylis turetu paragauti JAU ATSVENTES SAVO 2- ji GIMATADIENI. Geriausia pradeti pratinti nuo vaisiu sulciu, truputi i jas imaisyti darzoviu. jei vaikas jau pamego obuoliu sultis, galima imaisyti morku, tik tada kai pripras prie morku galima pabandyti duoti kitu vaisiu - darzoviu sultis. vaisiu - darzoviu sultis vaikams reikia SKIESTI vandeniu SANTYKIU 1: 3 . mat jose yra daug biologiskai aktyviu medziagu, kurios gali sudirginti virskinimo sistema ir sukelti nemaloniu pojuciu.
Papildyta: QUOTE(letuks @ 2008 12 16, 22:12) Sveikutes mamyt,dukrytei metukai ir 2 menesiai,as spaudziu ivairiai:morku ir obuoliu(1:2),obuoliu ir apelsinu(1:1),obuoliu ir burokeliu(4:1),nes maniskei hemoglobinas mazas,reikia gelezies daugiau,tai dar kelis laselius gelezies ilasinu i rugstesnes sultys,nes tada geriau pasisavinama gelezis,o burokeliu irgi del tos paties priezasties spaudziu.dazniausiai kas antra diena mes sviezias sultys geriam. Jusu dukrytei siulyciau spausi moliugu, morku ir abrikosu sultis, mat sios sultys tinka mazo hemaglobino ar mazakraujyste sergantiems vaikams siaip ne vienu sulciu nerekomenduojama gerti kasdien, jose labai daug biologiskai aktyviu medziagu
Nuo natūralių obuolių sulčių mes imam viduriuoti,o morkų neįkiši net šaukšto,bėgam kaip nuo maro....bet va pirktas sultis(hipo,kinella) skiedžiam su vandenuku ir kuo puikiausiai geriam pavakariams,kartais po pietų....
manoji visiskai nemegsta sulciu.geriam tiktais virinta vandenuka
Maniskei patinka visokios sultys, tik duok. Labai megsta gerti. bet kadangi yra alergiska, turiu labai atsargiai viska duoti, taip pat ir su naturaliom sultim/
Mano pupa negeria svieziai spaustu sulciu, o va pirktines tik duok
buvau išspaudus apelsinų sulčių,tai negėrė,o pačius apelsinus labai mėgsta
QUOTE(LinaJ. @ 2009 02 17, 22:31) Cukraus dadeta (nevisose) jose todel ir geria, reik atidziai rinktis ir parduotuvines sultis. Siaip reik skiesti sultis ir vengti duoti gerti ''ant tuscio skrandzio'', atsargiai su morku sultimis, nepadauginkit,''tirpūs riebaluose vitaminai: E, D. Jie gali būti kenksmingi, nes kaupiasi organizme, kuris ir šiaip turi šių vitaminų sankaupų. Jų perteklius gali sukelti odos, kepenų pažeidimus'', citata is gyd endokrinologo Andrejaus Levingerio interviu
'Mazylio' zurnale skaiciau, kad tokiu sulciu iki 2 metuku is viso nerekomenduojama duoti
Paskaiciau mamyciu pasisakymus, tai nusprendziau ir as spausti savo maziui naturalias sultytes
mes geriam ivairias naturalias sultis
QUOTE(Coliukė121 @ 2009 03 18, 23:29) Paskaiciau mamyciu pasisakymus, tai nusprendziau ir as spausti savo maziui naturalias sultytes Sveikiausia ir tinkamiausia vaikiukams Lietuvoje uzauge vaisiai ir darzoves Morku reikia nepadaugint, nes vaikas gali pagelsti nuo ju Maziems vaikams reikia duoti skiestas sultis. Grynos negerai.
Šiandien spaudžiau savo mažiui natūralias obuolių sultytes su šiek tiek morkytės. Praskiedžiau 50:50 su vandenuku. Išgėrė puikiausiai
obuoliu sultis
mes kol kas dar svieziai spaustu negeriam... tik pirktines hipp ir pan.
Maniske megsta, bet per daznai tai neduodu
Galima duoti, jeigu vaikas nėra alergiškas tam vaisiui/daržovei. Dažniausiai alergizuoja citrusiniai bei ryškių spalvų vaisiai (apelsinai, citrinos, kiviai, braškės, juodi serbentai) bei daržovės (morkos, pomidorai).
Maniskis geria viska kas tik skysta
|