Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šviežiai spaustos sultys
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
KULAUTUVA
As savo sunui spaudziu sultis is ekologisku vaisiu ir darzoviu . Maisau moliugo sultis su obuoliu , arba morku sultis su obuoliu . Gal kuri is jusu spaudziate burokeliu ? Kaip jas ruosiate ? su kuo maisote ? Girdejau ,kad isspaustas jas reikia laikyti saldytuve 2 val , kad suirtu kazkokios kenksmingos medziagos . Pasidalinkite savo patirtimi .
Birbiziukas
na aš natūralias sultis pradėjau duoti nuo kokio 10 ar 11 mėn. ax.gif spaudžiu morkas, obuolius, apelsinus, meliuoną karais įspaudžiu skiltelę citrinos, o šiaip duodu arba maišytas pvz. morkos, obuoliai ir pan., arba tik iš vieno produkti išspaustas na pvz. vien morkas ax.gif , o burokėlių tai net nežadu spaust blush2.gif
Gulia
Spaudziu morku,obuoliu pagrinde.Kartais dedu ivairiu vaisiu kokiu yra namie-skanu kriausiu,bananu,persimonu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Galima deti visokiu ir visa laika bus skanu!!!!! drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Gulia
Burokeliu geriau MAXIMOJ nuspirkti,kad namie terlioniu nebutu.
krika
aš irgi turiu sulčių spaudyklę, nupirko man anyta kai aš dar nestuke.gif buvau su žemui hemoglobinu. o va dukrai dar neprisiruošiu spausti ką nors. dabar geria obuolių sultis - na tas pavirintas, pakaitintas ax.gif
natalijj
Spaudziu morku,obuoliu ,todel kad tik sito ir megstam rolleyes.gif
ArTutė
As irgi buvau pora karti isspaudud morku ir obuolui. Betmaniskei nepatiko schmoll.gif gal del to kad per tirstos doh.gif
alex
QUOTE(Tute @ 2006 01 07, 23:08)
As irgi buvau pora karti isspaudud morku ir obuolui. Betmaniskei nepatiko  schmoll.gif  gal del to kad per tirstos  doh.gif
*

Mano vaikams irgi nepatiko schmoll.gif .O man morku thumbup.gif
nePadori
As saviskei irgi bandziau isiulyti namie spautu obuoliu, morku sultyciu, bet schmoll.gif schmoll.gif O is parduotuves Hippo ar pan (svarbu pirktines) geria, net zandai kruta tongue.gif Visiskai sintetinis vaikas biggrin.gif , ir kaip reiks prie naturiu ipratinti g.gif

user posted image
Arnika
Aš spaudžiu obuolių, kriaušių... morkoms alergiška smile.gif . Gal žinot kaip jas į indelius uždaryti - pašildžiau kažkiek ir uždariau... bet kaip uždaryti kad ir laikytųsi ir vitaminai nežūtų? Na neturiu aš laiko kasdien spaust, o leliukiškas iškart išmaukia - per brangu ir nežinia kas.
PaMeL
as maisau ivairiausius vaisius,nes maniskiui kazko greit atsibostas tas pats per ta pati,bet jam kuo rugsciau tuo skaniau,o morku nei man nei maziui neskanu unsure.gif wub.gif
bet imaisau morku i visas sultis blush2.gif
daznai spaudziu apelsinus morkas obuoli,kartais bananus su apelsinais,mango koki imaisau,persiku . wub.gif
1-oji mama
QUOTE(KULAUTUVA @ 2005 10 26, 00:49)
As savo sunui spaudziu sultis is ekologisku vaisiu ir darzoviu . Maisau moliugo sultis su obuoliu , arba morku sultis su obuoliu . Gal kuri is jusu spaudziate burokeliu ? Kaip jas ruosiate ? su kuo maisote ? Girdejau ,kad isspaustas jas reikia laikyti saldytuve 2 val , kad suirtu kazkokios kenksmingos medziagos . Pasidalinkite savo patirtimi .
*

Išspaustas burokėlių sultis reikia palaikyti mažiausiai valandą(nebutinai šaldytuve). Tokiu būdu sultys praras savybę krešinti kraują(burokėliai turi šią savybę). Geriausia burokėlių sultys maišyti su kitomis.
Burokėlių-obuolių
Burokėlių-morkų
Burokėlių- morkų- obuolių
Burokėlų- morkų- salierų
Burokėlių sulčių turėtų buti nedaugiau kaip trečdalis(santykyje su kitomis sultimis).
Vaikams geriau atskiesti sultis su vandeniu, nes jos gana tirštos ir gali dirginti skranduką.
Į sultis su morkomis reikia šiek tiek įpilti aliejaus ir išmaišyti(didelį kiekį sulčių galimą išplakti plaktuve), nes tik taip įsisavins vitaminasA.
Iš pradžių vaikutis mažai geria,po to pripranta ir vis geria daugiau ir daugiau.Gerti geriausiai per šiaudelį(nedideliais guršneliais). Vaikams tai labai patinka. Galima parinkti net tam skirtą indelį.ilgainiui tai taps maloni ir sveika tradicija.
Gerti sultis geriausia ant tuščio skrandžio, nes taip geriausiai įsisavina vitaminai. Po to pusvalandį nevalgyti, kad sultys susivirškintų.Taip geriant sultys bus didesnis gydomasis efektas. Sultis nuo spaudimo reikia suvartoti per 10min.(išskyrus burokėlių).
Dideliais kiekiais geriant šviežiai spaustų sulčių gali atsirasti negalavimai pvz. svaigti galva, pykinti, skaudėti kur nors ir pan. Vadinasi vyksta valomasis procesas. Reikia tiesiog sumažinti geriamų sulčių kiekį ar padaryti pertrauką.(Na, čia suaugusiems aktualu, nes vaikai tokių kiekių neišgers).
tongue.gif
Šviežio sultys tai labai gera, nebrangi sveikatingumo priemonė.
Mano dukrytė ilgai gėrė geležies preperatus ir jokio efekto(tik laikinai).Ėmėm gerti sultis rytais ir vaiko žandukai ėmė rausvėti tongue.gif
1-oji mama
QUOTE(Arnika @ 2006 01 21, 23:06)
Aš spaudžiu obuolių, kriaušių... morkoms alergiška  smile.gif . Gal žinot kaip jas į indelius uždaryti - pašildžiau kažkiek ir uždariau... bet kaip uždaryti kad ir laikytųsi ir vitaminai nežūtų?  Na neturiu aš laiko kasdien spaust, o leliukiškas iškart išmaukia - per brangu ir nežinia kas.
*

Kad gerai laikytusi,reikia pakaitinti.Bet po kaitinimo žūsta visi vitaminai.Sultys tampa bevertės.
Na, o dėl brangumo-nepasakyčiau.Burokėlių kg-iki lito, obuolių-irgi nebrangu(tik žinoma iš kokio turgaus,iškaimo parasti). Tik laiko,aišku reikia tam skirti. Bet tikrai verta thumbup.gif
Ir skiesk su vandenuku-bus daugiau ir sveikiau skrandukui. rolleyes.gif
Elzyte
mes spaudziam obuoliu ir morku,tiesa morku tik karta bandem mirksiukas.gif
Vilsen
sveikos,mes taip pat spaudziame morku,obuoliu,apelsinu,naudojam ir citrina,nes sunelis ja baisiai megsta.Bandem ir kriausiu
zappy
Jei spaudžiate,tai kokias drinks_cheers.gif
ingridukas
Obuoliu,morku.Galima duot atskirai galima maisyt.
agnixa
Reikia ir man pabandyt isspaust naminiu. O cukraus dedat?
Austre 123
Spaudžiam obuoliu ir kartais morku tik dabar jau morku neduodu nes perdaug.Cukraus truputi dedu jei rukščios sultys būna
adrija
O mums nuo morkų viduriukai praliuosėjo.Bandžiau apelsinų-išbėrė.O obuolį ir taip suvalgo.Tai dabar šis darbas jau atkrito. biggrin.gif
Jurlin
Kai netingiu, tai isspaudziu.
Darau morku, obuoliu ir apelsinu, kartais jas atskirai, vyresniajam ir greipfrutu.
Morku geria kasdiena (namines arba pirktines).
Cukraus niekada nededu, o kam gadinti skoni.
Kai tingiu priperku kubus, mikus ar kitu vaikisku thumbup.gif
adrija
Man Kaune viena gydytoja sakė,kad morkų sulčių mažiems daug negalima,nes labai apkraunamos kepenys.O KUBUS tai tipo aplamai yra kažkokios nelabai kokybiškos,jų geriau mažiems vaikams aplamai neduoti.
sandralita
turiu sulciaspaude ir kai netingiu spaudziu..is vaisiu ir darzoviu kokius tuo metu namie randu..maniskis megsta jas bet turi but perkostos ir skonis pataikytas nei per saldzios nei per rugscios.seip ir as girdejau kad sultim piktnaudziaut negalima,ypac morku ir burokeliu..
Siracusa
obuoliu ax.gif
Mama123
Spaudžiu tik obuolių, maišytų negeria. Cukraus nededu, bet sultis labai stipriai skiedžiu su vandeniu, maždaug santykiu 1:5 smile.gif
grazina37
spaudziu 2 kartus savaiteje ,nes kazkur skaiciau kad vaikuciams kurie gime sirgo stipre gelta negalima daug ju duoti ,o mano abu labai geltoni buvo po 10dienu ,bet didziausia sulciu megeja esu as blush2.gif ,tai ta proga ir vaikuciai megaujasi tuo skanumeliu thumbup.gif drinks_cheers.gif
sesuoToma
O pas mus tai labai stipri antisulciu, antisaldumynu kampanija vyksta, todel mano berniukas oper savo pusantru metuku gavo tik pora kartu paragauti morku ir obuoliu sulciu. Organizmas prieme gerai, paciam jam patiko, bet tetis gieztai draudzia gerineti ne tik sultis, bet ir kakava. Na, as vis tiek karts nuo karto duodu kakavos po valgio, o paskui dar vandenelio nors guksneli arba kramtomos gumos su xylitol, kad negestu dantukai. Vaiku darzeliuose irgi po valgio vaikam duoda kramtyti gumos. smile.gif
*ele*
obuolių, morkų, pomidorų , pirktines retokai bigsmile.gif
gincike1
O aš kažkaip nesiryžtu spaust ir duot leliui šviežių morkų sulčių.Skaičiau kad žalios morkytės stiprus alergenas.Ką jūs manot?
sraigyte1
mums morkos netinka,tik obuoliukų duodu smile.gif
1000inis
labai skanios greifrutu (man baltuju skanesnes), spaudziam ir vynuogiu;
sultis reik skiest, nes apkraunamos kepenys (todel pykina), bet cia irgi individualu ir kaip kurios atlaiko
vienintele
Kol kas tik obuolių bandėm spaust, bet negėrė. Ateis vasara, bus šviežių uogų, vaisių, tada jau visokių gėrybių mėginsim thumbup.gif
Babe
Ar duodate savo vaikams šviežiai spaustų sulčų? Aš vat galvoju ar geriau pirkti sultys ( perku Hipp ), nes ten be konservantų, dažų ir t.t ( bent jau taip rašo ), ar pačiai daryt, bet vaisius gi pas mus pardavinėja irgi su visokiausiais nitratais, tai ką daryt ? doh.gif
ryyd
jeigu tik turi sulciaspaude, patarciau spausti paciai. mes tai svieziai spaustas sultis geriame nuvaziave pas mociute smile.gif
Luana
mes taippat perkam Hipp sultis, bet manau kad šviežiai išspaustos vertingesnės, tik jas reikia dar perpusę su vandeniu skiesti. (mes ir Hipp sultis skiedžiame)
ingere
Spaudžiu ir ne tik vaisių, bet ir daržovių... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Vyyte
mes tai perkam hippi sultis bet kiekviena ryta geriam visi svieziu sulciu o vaikams net pora kart i diena spaudziu manau jos sveikesnes thumbup.gif
vyšniux
Jei yra galimybe sultis spauti tik namuos thumbup.gif
Braskiukas
As spaudziu su sulciaspaude, bet manoji nelabai geria unsure.gif Ypac jei tirsciu yra doh.gif
Šarlote
Šviežiai išspaustos thumbup.gif
Svasti
QUOTE(Braskiukas @ 2007 07 27, 16:31)
As spaudziu su sulciaspaude, bet manoji nelabai geria unsure.gif Ypac jei tirsciu yra doh.gif
*

Aš išspaustas dar perkošiu per sietelį, kad tirščių neliktų.
laukinukė
QUOTE(Šarlote @ 2007 07 31, 14:49)
Šviežiai išspaustos thumbup.gif
*

O kažin iš ko galima spausti sultis metinukei? Pvz., turiu savų pomidorų, tai gal iš jų galima g.gif Morkas turbūt reikia su kuo nors maišyti.
ingere
QUOTE(laukinukė @ 2007 07 31, 17:06)
O kažin iš ko galima spausti sultis metinukei? Pvz., turiu savų pomidorų, tai gal iš jų galima  g.gif Morkas turbūt reikia su kuo nors maišyti.
*

Na reikia žiūrėti kam vaikutis nealergiškas g.gif Maniškė buvo niekam nealergiška, tad drąsiai galėjau duoti įvairių vaisių ir daržovių. Morkų vienų neduodu, nes labai laisvina viduriukus, taip pat mums ir su burokėliais...Daugiausiai spaudžiu vaisių sultis...
*Lina*
spaudžiu.bet skiedžiu su vandenuku nes kitaip negeria doh.gif
Minėja
QUOTE(gincike1 @ 2007 03 15, 16:09)
O aš kažkaip nesiryžtu spaust ir duot leliui šviežių morkų sulčių.Skaičiau kad žalios morkytės stiprus alergenas.Ką jūs manot?
*

galiu patvirtinti, kad žalios morkos ir jų sultys stiprus alergenas, ir jų geriau neduoti iki metų. Mums gydytoja rekomendavo duoti sulciu lasiuku skiestu vandeniu, kai buvo 3 mėnesiai. Tai įlašinau 2 lašus morkų sulčių ir sumaišiau su 15ml vandens. Buvo labai stipri alerginė reakciją. Naktį pabudau, pasižiūriu į vaiką, o ji visa tamsiai raudona, švietė tik akys baltai. blink.gif
vai2
Aš tai spaudžiu pomidorų(labai patinka), obuolių, kriaušių,morkų(nedaug). Geria tik per šiaudelį, čia toks naujas pasiekimas thumbup.gif
fishke
na va, turim ir mes jau sulčiaspaudę, tad sultimis mėgaujamės kiekvieną dieną thumbup.gif Dažniausiai iš obuolių ir morkų. Burokėlių tik vakar pirmą kartą įmaišiau. Niu tikrai labai skanu lotuliukas.gif Svarbiausia, kad vaikiukai geria. mažoji 200ml iškart išlenkia, bijau kad per daug nebūtų. O va dičkę reik raginti, kad nedidelį puodelį išgertų, bet išgeria bigsmile.gif Žiūrėsim, kiek čia tos sveikatos sultys pridės bigsmile.gif
Eglucius
na mes spaudziam obuolys+morka, arba obuolys+morka+bananas
niam niam kaip jam skanu bigsmile.gif
Meggi
mes irgi spaudziam kasdien,obuoliu greipfrutu ,apelsinu,isavaite kelis kart duodu morku tik i jas ilasinu laseli aliejaus! smile.gif
^Braškytė^
musu mazius geria seip visas sultys thumbup.gif spaudziam dazniausiai obuoliu sultys 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.