Labai kvieciu pasidalinti visas nestukes 20-24 savaiciu savo nestukiska patirtimi
Man neramu del leliuko judeseliu. Labai mazai juos jauciu
Sveikos mergaites,
Labai kvieciu pasidalinti visas nestukes 20-24 savaiciu savo nestukiska patirtimi Man neramu del leliuko judeseliu. Labai mazai juos jauciu
Nesijaudink, man ir panasiai, bet pasiskaiciau nescios moters vadove ir ten parasyta, kad sunerimt reiketu jei nejaustum 30 savaite, o dabar lelius dar labai maziukas ir jo judesiukai silpni. Tad nusiramink ir lauk stipresniu "smugiu"
QUOTE(tosius @ 2007 06 21, 10:17) Nesijaudink, man ir panasiai, bet pasiskaiciau nescios moters vadove ir ten parasyta, kad sunerimt reiketu jei nejaustum 30 savaite, o dabar lelius dar labai maziukas ir jo judesiukai silpni. Tad nusiramink ir lauk stipresniu "smugiu" Vakar jau mano MB pajuto stebuklelio judesiukus. Sedejo visas laimingas
o pas mane, tai vieną dieną intensyviau, kitą dieną mažiau juda
mama sakė, kad vaikelis juda kiekviena diena ir daznai, jai 20-ta savaite
Kutenimus jaučiu nuo 16 sav. dabar 21 prasidėjo duodasi kaip reikiant
maniskis dunksi kaip reikiant. taciau jei keleta dienu praleidziu ramiai (pvz savaitgali ant sofutes per lietu), tai ir lelius apsnusta, maziau dunksi.
jei einu i darba, ir ten palakstau, pajudu, pabendrauju su zmonem - lelius vakare jau duksta kaip reikiant vat ir dabar duksta
Kaip jūsų pilvukai? ar labai matosi? kaip reikalai su svoriu?
as irgi norejau pasiklausti - jau kokias 2sav. jauciau visus judesius (dabar 22-a sav eina). net matem, kaip pilvas kilnojasi
bet neseniai patyriau nemaza stresa, verkiau ir nervavausi.... tai nuo to laiko (jau 3d.) judesiai labai silpni ir reti.... nezinau, ar cia jau panikuoti, ar as cia vis dar itampoj ir uztai lelius irgi nejuda???? mano gyd.atostogauja, tai negaliu su ja pasitarti....sakau, gal reik pas kokia kita nueiti...labai neramu... QUOTE(baramu @ 2007 07 16, 09:17) as irgi norejau pasiklausti - jau kokias 2sav. jauciau visus judesius (dabar 22-a sav eina). net matem, kaip pilvas kilnojasi bet neseniai patyriau nemaza stresa, verkiau ir nervavausi.... tai nuo to laiko (jau 3d.) judesiai labai silpni ir reti.... nezinau, ar cia jau panikuoti, ar as cia vis dar itampoj ir uztai lelius irgi nejuda???? mano gyd.atostogauja, tai negaliu su ja pasitarti....sakau, gal reik pas kokia kita nueiti...labai neramu... Jei neramu, tai ir nueik-kam save kankinti ir nervuotis Butinai uzsirasyk pas kita daktare ir nueik O man beveik 22 svaites, bet as nejauciu jokiu smugiu, tik jauciu kad ten kazkas nestipriai vartosi, kunkuliuoja, bet kai klausiau daktares sake normalu, juk vaikelis dar mazas ir aplink daug vandens del to ir nesijaucia taip gerai... O kaip pas jus su svoriu, pas mane jau +5
NETURIU svarstykliu namie, bet pries savaite buvo +3kg
rytoj 22 sav. prasideda, priaugtų kg. kol kas 0, bet pradėjau daugiau valgyti, tai nuojauta kužda, kad ilgai nesidžiaugsiu, na bet koks skirtumas, gi vistiek neišvengsiu tų kilogramų, svarbu, kad mažyliui pilvelyje būtų gera, kitkas-nesvarbu, pilvas jau matosi, bet atrodau kaip bulkučių prisikirtus ir tiek
QUOTE(jola24 @ 2007 07 15, 23:18) Oj su svoriu tai liudna pas mane, jau kai buvau 20 savaite buvo +6 kg... o dabar dar taip ant saldumynu patrauke O pilvukas irgi jau po mazele lenda lenda Judeselius tai as pradejau jausti nuo 18 sav. viduriuko, tai praktiskai kasdien ka nors nuo to laiko pajausdavau, bet vakar maziulis pvz buvo labai ramus, o siandiena jau visus sonelius iskuteno
O mūsų pilvukas tai ohoho koks
o bumsenimų didelių ir stiprių dar nejaučiu svoris irgi auga kaip ant mielių
ech, pas mane jau irgi kokie + 6 kg.. Guodziuosi, kad su antruoju mazium svoris auga kiek leciau nei su pirmu. Pilvas irgi gerokai didesnis, niekam klausymu del mano nestumu tikrai nekyla
o del judesiuku tai maniskis juda aktyviai kai as pailsejus bunu ir tiesiog gulineju, kai dirbu ar bunu pavargus nekalbina manes labai aktyviai, jau sunerimus ir as buvau, nes daug dabar dirbau, tai aprimes leliukas buva, bet siandien pagulinejau visa dienele, tai kunkuliavo kaip reikiant visas pilvas
labukas,as ir pasigirsiu,kad jauciu tokius plazdenimus,o kai tete paklauso ausi pridejes,sako jis ten plaukioja
As ir jau pradedu jausti vis stipresnius pabimsejimus, ir kiekviena diena vis stipriau ir aktyviau
Ar tėveliai jaučia kažką kai prideda ranką prie pilvelio, nes mano vyras nejaučia, nors spiria kaip reikiant, laukiu nesulaukiu kada ir jis pajaus
niu mano tevelis tai jaucia, nors panasu netaip stipriai kaip man noretusi
o siaip tai as jam labai pavydziu kad jis gali girdeti ka ten leliukas daro pilveli - ir pasak jo girdi
dabar mano mamai eina 26 savaitė
Mums jau 18-ta sav. O paspurdejimus ir paplaukiojimus jutau 15-ta sav. Sako taip anksti buna toms, kurios lieknos. Tetis uzdejaes ranka jaucia sirdeles plakima. Priaugau 4 kg, riebalu neturejau, tad gal ir legviau jauciu pilvuko paspurdenimus. Beje, dingo potraukis saldumynams, susitvarke veido oda del spuogiuku ir dingo...celiulitas!! Nes gyvenu arbuzais ir darzovem! Geras!
QUOTE(busVakare @ 2007 08 02, 12:48) Mums jau 18-ta sav. O paspurdejimus ir paplaukiojimus jutau 15-ta sav. Sako taip anksti buna toms, kurios lieknos. Tetis uzdejaes ranka jaucia sirdeles plakima. Priaugau 4 kg, riebalu neturejau, tad gal ir legviau jauciu pilvuko paspurdenimus. Beje, dingo potraukis saldumynams, susitvarke veido oda del spuogiuku ir dingo...celiulitas!! Nes gyvenu arbuzais ir darzovem! Geras! o cia labai gerai kad tik darzovemis ir arbuzais?o mesytes visai nenori?juk manau reikia vis tiek ivairaus maisto,.o kur varskyte,pienas?
Labas mamytes
pajutau kaip juda lelukas kai buvo 12 sav,cia turbut , kad 2-as neshtumas dabar tai mazukas daznai duoda apie save zinoti ,sparduosi kaip reikia,bet buna ir tinginiauja tetis dar ne jaucia o del svorio tai man koshmaros gal kas dieta kokia zino
kaip ir rasiau, pirmi pasispardymai pasijuto 150ta sav. Vakarasi kazka jutau, paskui buvo mano gimtadienis- reikalai-begiojimai, tad lelius buvo aprimes. Buvau pradjus nerimaut: kur jis dingo? Kai dabar esu vel ramybes busenoj- vel kruta. Ir as ji pakalbinu: jis man "bac"- as jam atgal... Galvoja galvoja ir vel "bac"..As jam atgal...Ir taip kokius 4-5 kartus.
Tetes delnas kazkoks didesnis ir sunkesnis, kai prasau pridet- lelius nurimsta ir tete nieko nejaucia, bet lenkejimus perduoda. O del svorio pasakysiu stai ka: nesu zinove, bet turiu pilna visokio plauko ginekologu-draugu net ir Vokietijoje. Pateiksiu: 1. nestumo trimestras- dazniausiai svoris nepriauga, kartais ir nukrenta (man taip nebuvo, kas menesi po 1 kg, nes per PMS esu linkusi bringti) 2. nestumo trimestras- 250-300 g kas savaite (vadinasi, iki 1,5 kg per menesi x 3 men Viso: iki 5 kg) 3. nestumo trimestras- 400-500 g i savaite (vadinasi, 2 kg per menesi x 3 men Viso: iki 6 kg) Aisku, kiekvienos organizmas individualus. Toliau- svorio augimo proporcijos: vaikiukas- 3500 g (3 kg 500 g) Vaisiaus vandenys- 1000 g (1 kg) Motinos kraujas- 1250 g (1 kg 250 g) Motinos krutine- 400 g (pas mane tai tikrai daugiau ir sunkiau!) Motinos riebalinis sluoksnis- 1750 g (1 kg 750 g) Placenta- 650 g Skysciai (gimdoje ir t.t.)- 2000 g (2 kg) Gimdos svoris-praplatejimas- 1000 g (1 kg) Is viso (normalus virssvoris) : 11 kg 550 g Taip kad, pasiskaiciuokit =/- ir nurimkit, jei 2-me trimestre priaugot 5-6 kg. O valgau tikrai labai daug darzoviu ir vaisiu. 1 x mesos per men. 2-3 x pieno produktu per men. Nera potraukio cepelinams, cipsams, saldumynams. Gal del to ir spuogiukai susitvarke ir celiulitas (!) dingo. Tyrimai rodo, kad normu neperzengiu ir vystausi sveikai!
O ar jusu gines patikejo, kad pajutote judesius 12 , kita 15 savaite?
QUOTE(Dile @ 2007 08 10, 19:03) O ar jusu gines patikejo, kad pajutote judesius 12 , kita 15 savaite? Labas..keistai tavo ginė pasakė
Judesiukaijau tikrai daros vis stipresi, juos jausti pradėjau labai anksti
O pagal echo vaikutis atitinka net 11 dienų didesnį nėštumą QUOTE(Dile @ 2007 08 10, 18:03) O ar jusu gines patikejo, kad pajutote judesius 12 , kita 15 savaite? Mano gines patikejo ir pasake, kad tai gerai
As tokius kaip paplazdenimus, įsispyrimus lengvus jauciu jau nuo 15 savaitės su puse. Šį šeštadienį kartą taip bakstelėjo, netikėtai, kad kruptelėjau. Vyras juokėsi, kad savo vaiko "baidausi"
Dažniausiai jaučiu judesiukus, kai sėdžiu mašinoje, matyt jam poza sėdėjimo nelabai patinka... arba kai atsuglu jau vakarais prieš miegą. Vyras vis uždeda ranką, bet nejaučia judesiukų ir pilvas nebanguoja taip žiūrint. Turiu aš namie tokį aparačiuką + - kažkas opanašaus kaip stetoskopo funkcija, tai širdelę tikrai sunkupagauti ir atskirti, bet kai jau atskiri (nevisada) - tai nesumaišysi su niekuo to "traukinuko" garso. Užtai labai gerai girdžiu tai ką girdi mano lelius... ir skrandžio, virškinimo garsus, ir širdies pulsacijas savas... įmodu pačiai
Sveikos mamytes, man 19 savaite ipusejo, jau vis laukiu kada pajusiu ka mano lelis pilvelyje veikia, bet niekaip nepajauciu. Tiesa sakant, net nezinau , koks tas jausmas turetu buti. Gal jis ten ir "plazdena" kaip jus rasot pas mane, tik as nesuprantu
sveikos
as judesius jauciu nuo 17 savaites, na tiksliau tokius kutenimus, dabar jauciu stipriau, bet kartais dar pagalvoju ar cia tikrai maziukas, labai laukiu kada bus stiprus ir kada MB juos pridejas rankas gales pajusti
siandien buvau ultragarso, tai paaiskino man kodel nesijaucia judesiuku. PAsirodo, kad placenta yra arti mano odos, todel leliukas baksnoja i placenta, per kuria as nieko nejauciu. Reikia dabar laukt kol judesiukai sustipres
O kada tevelis gali pajausti vaikucio sirdeles plakima,pridejes ausi prie pilvelio ?
Maniskis jau duodasi vakare apie 22 val ir ryte apie 5 val. Sakoma, kad tokiu ritmu ir gimes gyvens...
Mano gine patikejo del 15 sav. judesiuku pajautimo. Sako, lieknos jaucia greiciau.. Bet labai dziaugiuosi, kad ne tik pasivartymus, paplazdenimus, bet ir rimtesnius ispyrimus pradejau jausti, svarbiausia kad ir vyras jau gali jausti. Mums abiems tai nuostabus patyrimas.
man jau 21 savaitė ir lelius duodasi kaip reikiant
Sveikos.
O as dar nesu tikra ar tai leliuko judesiai, bet jau trecia diena kaip jauciu pilvuko apacioje tokius kaip tvinkciojimus...dazniausiai popietu ir vakare kai atsigulu i lova kaip manot ar tai judesiukai? QUOTE(aistullka @ 2007 08 20, 14:26) Sveikos. O as dar nesu tikra ar tai leliuko judesiai, bet jau trecia diena kaip jauciu pilvuko apacioje tokius kaip tvinkciojimus...dazniausiai popietu ir vakare kai atsigulu i lova kaip manot ar tai judesiukai? Taip tai judesiukai
Aš irgi kažkur nuo 18sav.3d. judesiukus pajutau, tokius plazdenimus silpnus, vibracijas pilvo apačioje. O dabar tai jau ir stipriau įspiria
O iki kelių savaitėlių 5 mėnesiukas skaitosi...jau gal tuoj reiks peršokt į šeštą
(mums24sav.)
mano antro vaiko judėsiai atrodo stipresni ir dažnesni, negu buvo pirmojo
panos, turiu tokį kausymą. kas darė tokiu periodu echoskopiją, ką buvo matyti? ar per paprastą 2D-echoskopą daktarai matys, ar vaikeliui yra viskas tvarkoj, ar reikia 3D-echoskopijos?
labas moterytės,
man 13 savaičių, 12 savaitės gale pajutau kažkokius plazdenimus, tvinkčiojimus, ir bumsėjimus pilvelio apačioje, jergau pamaniau, nu negali būti, kad jaučiu leliuką. bet žinokit esu bailė, vis bijodavau, kad leliukas nesivystys, ar dar kokia neganda, bet kai pajutau tuos patvinksėjimus, labai nusiraminau, kažkodėl esu įsitikinusi kad jaučiu mažiuką
Sveikutes
labai smagu jausti, kad abu mano kirmineliai juda... tik tie judesiai nevienodo stiprumo ir nereguliarus... ar normalu, kad mane vis dar pykina (ne kasdien, bet kartais negaliu nieko valgyt), nors jau 18 sav? ir svoris neauga...
normalu..juk būna įv. organizmas į
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2007 08 23, 17:59) ar normalu, kad mane vis dar pykina (ne kasdien, bet kartais negaliu nieko valgyt), nors jau 18 sav? ir svoris neauga... turbut, normalu, mane iki šiol pykina ir svorio priaugau tik 2 kg (19 sav.). todėl i neauga svoris, nes negali valgyt mano auga nerealiai QUOTE(Eziuke @ 2007 08 23, 14:13) ar per paprastą 2D-echoskopą daktarai matys, ar vaikeliui yra viskas tvarkoj, ar reikia 3D-echoskopijos? Kaip tik 3D echo skirta daugiau mamytems daktarams daugiausiai info suteikia 2D echo - nors mums tai sunkiau suvokiamas variantas. Ten ir visi vidaus organai, stuburas, bei kita info kuo puikiausiai matoma studijavimui ir isvadu padarymui. Papildyta: O mano vaisiukas jau duoda apie save zinoti keleta kartu i diena,kartais ir keliolika minuciu istisai kazka isdarneja. Paprastai sakau, kad spardosi, bnet jauciu, kad jis ne tik spardosi, bet ir verciasi, arba ziurek "istringa" kazkaip skersai, nes jauciu isirezima i pilvo apacia ir virsu ties bamba kazkur. Tai tenka pasijudinti siek tiek, kad "atsrigtu" Va kokie mes |