Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 5 mėnuo
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
philipuks
Sveikos mergaites,
Labai kvieciu pasidalinti visas nestukes 20-24 savaiciu savo nestukiska patirtimi 4u.gif
Man neramu del leliuko judeseliu. Labai mazai juos jauciu g.gif
Kibelė
Nesijaudink, man ir panasiai, bet pasiskaiciau nescios moters vadove ir ten parasyta, kad sunerimt reiketu jei nejaustum 30 savaite, o dabar lelius dar labai maziukas ir jo judesiukai silpni. Tad nusiramink ir lauk stipresniu "smugiu" 4u.gif
philipuks
QUOTE(tosius @ 2007 06 21, 10:17)
Nesijaudink, man ir panasiai, bet pasiskaiciau nescios moters vadove ir ten parasyta, kad sunerimt reiketu jei nejaustum 30 savaite, o dabar lelius dar labai maziukas ir jo judesiukai silpni. Tad nusiramink ir lauk stipresniu "smugiu"  4u.gif
*

Vakar jau mano MB pajuto stebuklelio judesiukus. Sedejo visas laimingas lotuliukas.gif As ir dabar stipriau ir dazniau pradejau jausti, kaip mano krapstukas mama kalbina ax.gif
Fixa
o pas mane, tai vieną dieną intensyviau, kitą dieną mažiau juda g.gif net laiką esu pažiūrėjusi kada labiausiai duodasi, todėl jei nesukruta, pačiai neramu pasidaro unsure.gif
JuzTea
mama sakė, kad vaikelis juda kiekviena diena ir daznai, jai 20-ta savaite smile.gif vakar zaidėm kamuoliu, tai sake, kad ir jis zaidzia, beveik istisai judėjo viso zaidimo metu wink.gif ir dar sakė, kai nueina miegot pradeda judėt, arba ryte prabunda, o tas jau malasi ax.gif
jola24
Kutenimus jaučiu nuo 16 sav. dabar 21 prasidėjo duodasi kaip reikiant biggrin.gif pačios savijauta nebloga, tik kartais galva svaigsta ir maistą sunku išsirinkti smile.gif
Žanė
maniskis dunksi kaip reikiant. taciau jei keleta dienu praleidziu ramiai (pvz savaitgali ant sofutes per lietu), tai ir lelius apsnusta, maziau dunksi.
jei einu i darba, ir ten palakstau, pajudu, pabendrauju su zmonem - lelius vakare jau duksta kaip reikiant
vat ir dabar duksta wub.gif
jola24
Kaip jūsų pilvukai? ar labai matosi? kaip reikalai su svoriu? biggrin.gif
baramu
as irgi norejau pasiklausti - jau kokias 2sav. jauciau visus judesius (dabar 22-a sav eina). net matem, kaip pilvas kilnojasi smile.gif)

bet neseniai patyriau nemaza stresa, verkiau ir nervavausi....sad.gif
tai nuo to laiko (jau 3d.) judesiai labai silpni ir reti....sad.gif

nezinau, ar cia jau panikuoti, ar as cia vis dar itampoj ir uztai lelius irgi nejuda????

mano gyd.atostogauja, tai negaliu su ja pasitarti....sakau, gal reik pas kokia kita nueiti...labai neramu...
deine
QUOTE(baramu @ 2007 07 16, 09:17)
as irgi norejau pasiklausti - jau kokias 2sav. jauciau visus judesius (dabar 22-a sav eina). net matem, kaip pilvas kilnojasi smile.gif)

bet neseniai patyriau nemaza stresa, verkiau ir nervavausi....sad.gif
tai nuo to laiko (jau 3d.)  judesiai labai silpni ir reti....sad.gif

nezinau, ar cia jau panikuoti, ar as cia vis dar itampoj ir uztai lelius irgi nejuda????

mano gyd.atostogauja, tai negaliu su ja pasitarti....sakau, gal reik pas kokia kita nueiti...labai neramu...
*

Jei neramu, tai ir nueik-kam save kankinti ir nervuotis doh.gif
Butinai uzsirasyk pas kita daktare ir nueik mirksiukas.gif

O man beveik 22 svaites, bet as nejauciu jokiu smugiu, tik jauciu kad ten kazkas nestipriai vartosi, kunkuliuoja, bet kai klausiau daktares sake normalu, juk vaikelis dar mazas ir aplink daug vandens del to ir nesijaucia taip gerai...

O kaip pas jus su svoriu, pas mane jau +5 doh.gif
baramu
NETURIU svarstykliu namie, bet pries savaite buvo +3kg
aistuole20
QUOTE(jola24 @ 2007 07 15, 23:18)
Kaip jūsų pilvukai? ar labai matosi? kaip reikalai su svoriu?  biggrin.gif
*

mano pilvukas dar labai mazas, kaip pasiziuriu i kitas mamytes jos tokios storules o as ne g.gif plazdenimus jauciu nuo 16 savaiteles bet ne kiekviena diena. Su svoriu pas mane + 7kg blush2.gif
jola24
rytoj 22 sav. prasideda, priaugtų kg. kol kas 0, bet pradėjau daugiau valgyti, tai nuojauta kužda, kad ilgai nesidžiaugsiu, na bet koks skirtumas, gi vistiek neišvengsiu tų kilogramų, svarbu, kad mažyliui pilvelyje būtų gera, kitkas-nesvarbu, pilvas jau matosi, bet atrodau kaip bulkučių prisikirtus ir tiek biggrin.gif leliukas vartosi, bet tevelis uždėjęs ranką dar nejaučia schmoll.gif
Laikroduke
QUOTE(jola24 @ 2007 07 15, 23:18)
Kaip jūsų pilvukai? ar labai matosi? kaip reikalai su svoriu?  biggrin.gif
*

Oj su svoriu tai liudna pas mane, jau kai buvau 20 savaite buvo +6 kg... o dabar dar taip ant saldumynu patrauke rolleyes.gif
O pilvukas irgi jau po mazele lenda lenda thumbup.gif

Judeselius tai as pradejau jausti nuo 18 sav. viduriuko, tai praktiskai kasdien ka nors nuo to laiko pajausdavau, bet vakar maziulis pvz buvo labai ramus, o siandiena jau visus sonelius iskuteno wub.gif
neriukas
O mūsų pilvukas tai ohoho koks doh.gif sesė sakė kad su tokiu gimdyt jau važiavo, o mums dar tik 20 savaitėlė prasidėjo blush2.gif na bet jei taip lemta, tai nieko nepadarysi bigsmile.gif
o bumsenimų didelių ir stiprių dar nejaučiu g.gif tik plazdenimai, pasikutenimai tokie lengvi būna, ir vakarais kai guliu lovoj, tai jaučiu kaip plaukioja mažiukas bigsmile.gif wub.gif

svoris irgi auga kaip ant mielių doh.gif blink.gif jau turim +7 kg blush2.gif ax.gif
mikis
ech, pas mane jau irgi kokie + 6 kg.. Guodziuosi, kad su antruoju mazium svoris auga kiek leciau nei su pirmu. Pilvas irgi gerokai didesnis, niekam klausymu del mano nestumu tikrai nekyla biggrin.gif
wijyte
smile.gif mums 24 savaiteles, priaugau 8kg, bet vis mazai man atrodo, pries pastojat sveriau tik 50kg (genai ta svori lemia, mamyte mano iki siol 55kg sveria), tai atrodo visi tie priaugti kilogramai i pilva nuejo, kaip kokiu 7menesiu atrodau, visos tetules pilvukui daugiau menesiuku duoda ax.gif tai nezinau - gerai cia ar nelabai?

o del judesiuku tai maniskis juda aktyviai kai as pailsejus bunu ir tiesiog gulineju, kai dirbu ar bunu pavargus nekalbina manes labai aktyviai, jau sunerimus ir as buvau, nes daug dabar dirbau, tai aprimes leliukas buva, bet siandien pagulinejau visa dienele, tai kunkuliavo kaip reikiant visas pilvas biggrin.gif
jolantika
labukas,as ir pasigirsiu,kad jauciu tokius plazdenimus,o kai tete paklauso ausi pridejes,sako jis ten plaukioja biggrin.gif .mums 17 savaitele baiginejasi. mirksiukas.gif
deine
As ir jau pradedu jausti vis stipresnius pabimsejimus, ir kiekviena diena vis stipriau ir aktyviau thumbup.gif
jola24
Ar tėveliai jaučia kažką kai prideda ranką prie pilvelio, nes mano vyras nejaučia, nors spiria kaip reikiant, laukiu nesulaukiu kada ir jis pajaus smile.gif
wijyte
niu mano tevelis tai jaucia, nors panasu netaip stipriai kaip man noretusi blush2.gif
o siaip tai as jam labai pavydziu kad jis gali girdeti ka ten leliukas daro pilveli - ir pasak jo girdi smile.gif as bandziau su tokiu pusiau zaisliniu stetoskopu, bet jis matyt per daug zaislinis doh.gif
JuzTea
dabar mano mamai eina 26 savaitė smile.gif tai uzdėjus ranka ant pilvo tai kartais jauciu kaip spiria biggrin.gif thumbup.gif
faustluk
Mums jau 18-ta sav. O paspurdejimus ir paplaukiojimus jutau 15-ta sav. Sako taip anksti buna toms, kurios lieknos. Tetis uzdejaes ranka jaucia sirdeles plakima. Priaugau 4 kg, riebalu neturejau, tad gal ir legviau jauciu pilvuko paspurdenimus. Beje, dingo potraukis saldumynams, susitvarke veido oda del spuogiuku ir dingo...celiulitas!! Nes gyvenu arbuzais ir darzovem! Geras!
Liettuvaitte
QUOTE(busVakare @ 2007 08 02, 12:48)
Mums jau 18-ta sav. O paspurdejimus ir paplaukiojimus jutau 15-ta sav. Sako taip anksti buna toms, kurios lieknos. Tetis uzdejaes ranka jaucia sirdeles plakima. Priaugau 4 kg, riebalu neturejau, tad gal ir legviau jauciu pilvuko paspurdenimus. Beje, dingo potraukis saldumynams, susitvarke veido oda del spuogiuku ir dingo...celiulitas!! Nes gyvenu arbuzais ir darzovem! Geras!
*

o cia labai gerai kad tik darzovemis ir arbuzais?o mesytes visai nenori?juk manau reikia vis tiek ivairaus maisto,.o kur varskyte,pienas? g.gif
giedrute25
QUOTE(mikis @ 2007 07 25, 18:28)
ech, pas mane jau irgi kokie + 6 kg.. Guodziuosi, kad su antruoju mazium svoris auga kiek leciau nei su pirmu. Pilvas irgi gerokai didesnis, niekam klausymu del mano nestumu tikrai nekyla biggrin.gif
*

o mes dar po kol kas svorio nepriaugom tik pilvukas biski padidejo bigsmile.gif
natalijj
Labas mamytes nestuke.gif
pajutau kaip juda lelukas kai buvo 12 sav,cia turbut , kad 2-as neshtumas smile.gif ,
dabar tai mazukas daznai duoda apie save zinoti ,sparduosi kaip reikia,bet buna ir tinginiauja biggrin.gif ,
tetis dar ne jaucia wink.gif ,
o del svorio tai man koshmaros doh.gif per pirmo visa neshtumo prieauga35 kg,dabar jau 6 kg turiu ,
gal kas dieta kokia zino lotuliukas.gif biggrin.gif
faustluk
kaip ir rasiau, pirmi pasispardymai pasijuto 150ta sav. Vakarasi kazka jutau, paskui buvo mano gimtadienis- reikalai-begiojimai, tad lelius buvo aprimes. Buvau pradjus nerimaut: kur jis dingo? Kai dabar esu vel ramybes busenoj- vel kruta. Ir as ji pakalbinu: jis man "bac"- as jam atgal... Galvoja galvoja ir vel "bac"..As jam atgal...Ir taip kokius 4-5 kartus.

Tetes delnas kazkoks didesnis ir sunkesnis, kai prasau pridet- lelius nurimsta ir tete nieko nejaucia, bet lenkejimus perduoda.

O del svorio pasakysiu stai ka: nesu zinove, bet turiu pilna visokio plauko ginekologu-draugu net ir Vokietijoje. Pateiksiu:
1. nestumo trimestras- dazniausiai svoris nepriauga, kartais ir nukrenta (man taip nebuvo, kas menesi po 1 kg, nes per PMS esu linkusi bringti)
2. nestumo trimestras- 250-300 g kas savaite (vadinasi, iki 1,5 kg per menesi x 3 men Viso: iki 5 kg)
3. nestumo trimestras- 400-500 g i savaite (vadinasi, 2 kg per menesi x 3 men Viso: iki 6 kg)

Aisku, kiekvienos organizmas individualus.

Toliau- svorio augimo proporcijos:

vaikiukas- 3500 g (3 kg 500 g)
Vaisiaus vandenys- 1000 g (1 kg)
Motinos kraujas- 1250 g (1 kg 250 g)
Motinos krutine- 400 g (pas mane tai tikrai daugiau ir sunkiau!)
Motinos riebalinis sluoksnis- 1750 g (1 kg 750 g)
Placenta- 650 g
Skysciai (gimdoje ir t.t.)- 2000 g (2 kg)
Gimdos svoris-praplatejimas- 1000 g (1 kg)
Is viso (normalus virssvoris) : 11 kg 550 g

Taip kad, pasiskaiciuokit =/- ir nurimkit, jei 2-me trimestre priaugot 5-6 kg.

O valgau tikrai labai daug darzoviu ir vaisiu. 1 x mesos per men. 2-3 x pieno produktu per men. Nera potraukio cepelinams, cipsams, saldumynams. Gal del to ir spuogiukai susitvarke ir celiulitas (!) dingo. Tyrimai rodo, kad normu neperzengiu ir vystausi sveikai!
Dile
O ar jusu gines patikejo, kad pajutote judesius 12 , kita 15 savaite? g.gif Manoji paklause 17 savaiciu ar jauciu judesiuskus, bet is karto pati ir atsake, negali dar jausti , tik nuo 18 savaites pajusi, dabar vasara , uogos ,vaisiai, pilvas burbuliuja nuo zalesu. g.gif
Agotė
QUOTE(Dile @ 2007 08 10, 19:03)
O ar jusu gines patikejo, kad pajutote judesius 12 , kita 15 savaite? g.gif  Manoji paklause 17 savaiciu ar jauciu judesiuskus, bet is karto pati ir atsake, negali dar jausti , tik nuo 18 savaites pajusi, dabar vasara , uogos ,vaisiai, pilvas burbuliuja nuo zalesu. g.gif
*

Labas..keistai tavo ginė pasakė g.gif ...juk trečias vaikelis..visai normalu jausti anksčiau...aš ginei sakiau, kad plaukiojumus jaučiau nuo 16sav....ir ji sakė, kad gerai...o rimtesnius nuo 18sav. bet mano tik pirmas nestuke.gif ....
raamke
Judesiukaijau tikrai daros vis stipresi, juos jausti pradėjau labai anksti smile.gif o dabar mažiukas taip duodasi, kad net per rūbus matyti wub.gif šiaip pilvelis nėra labai ryškus, dar kas nežino, nelabai ir pasakytų, kad laukiuosi smile.gif
O pagal echo vaikutis atitinka net 11 dienų didesnį nėštumą blink.gif
natalijj
QUOTE(Dile @ 2007 08 10, 18:03)
O ar jusu gines patikejo, kad pajutote judesius 12 , kita 15 savaite? g.gif  Manoji paklause 17 savaiciu ar jauciu judesiuskus, bet is karto pati ir atsake, negali dar jausti , tik nuo 18 savaites pajusi, dabar vasara , uogos ,vaisiai, pilvas burbuliuja nuo zalesu. g.gif
*

Mano gines patikejo ir pasake, kad tai gerai thumbup.gif nestuke.gif
rebelle
As tokius kaip paplazdenimus, įsispyrimus lengvus jauciu jau nuo 15 savaitės su puse. Šį šeštadienį kartą taip bakstelėjo, netikėtai, kad kruptelėjau. Vyras juokėsi, kad savo vaiko "baidausi" biggrin.gif lotuliukas.gif Tai vat dabar tai jau galiu pasakyti kad įspyrė ar ką jis ten... wink.gif
Dažniausiai jaučiu judesiukus, kai sėdžiu mašinoje, matyt jam poza sėdėjimo nelabai patinka... arba kai atsuglu jau vakarais prieš miegą. Vyras vis uždeda ranką, bet nejaučia judesiukų ir pilvas nebanguoja taip žiūrint.
Turiu aš namie tokį aparačiuką + - kažkas opanašaus kaip stetoskopo funkcija, tai širdelę tikrai sunkupagauti ir atskirti, bet kai jau atskiri (nevisada) - tai nesumaišysi su niekuo to "traukinuko" garso. Užtai labai gerai girdžiu tai ką girdi mano lelius... ir skrandžio, virškinimo garsus, ir širdies pulsacijas savas... įmodu pačiai
Taya
Sveikos mamytes, man 19 savaite ipusejo, jau vis laukiu kada pajusiu ka mano lelis pilvelyje veikia, bet niekaip nepajauciu. Tiesa sakant, net nezinau , koks tas jausmas turetu buti. Gal jis ten ir "plazdena" kaip jus rasot pas mane, tik as nesuprantu doh.gif PApasakokit, koks tas jausmas, kai leliukas juda blush2.gif
Nej@
sveikos
as judesius jauciu nuo 17 savaites, na tiksliau tokius kutenimus, dabar jauciu stipriau, bet kartais dar pagalvoju ar cia tikrai maziukas, labai laukiu kada bus stiprus ir kada MB juos pridejas rankas gales pajusti smile.gif
Taya
siandien buvau ultragarso, tai paaiskino man kodel nesijaucia judesiuku. PAsirodo, kad placenta yra arti mano odos, todel leliukas baksnoja i placenta, per kuria as nieko nejauciu. Reikia dabar laukt kol judesiukai sustipres ax.gif
Giedrė
O kada tevelis gali pajausti vaikucio sirdeles plakima,pridejes ausi prie pilvelio ? smile.gif smile.gif smile.gif Mano vis pridejes ausi klauso,bet dar neisgirsta........... g.gif
faustluk
Maniskis jau duodasi vakare apie 22 val ir ryte apie 5 val. Sakoma, kad tokiu ritmu ir gimes gyvens...

Mano gine patikejo del 15 sav. judesiuku pajautimo. Sako, lieknos jaucia greiciau..
rebelle
tongue.gif Stai vakar mane su vyru lelius apdovanojo. Nes jau taip vakare po savaitgalio spradesi, kad ir vyras tuos spyriukus jaute ranka uzdejes. Jam tai pirmas pajautimas. Tai sauke, kaip nuostabu ir faina biggrin.gif doh.gif Zodziu jei nuo situ judesiuku pagal teorija kad judesiai +140 dienu, tai man gimdymo data kaip ir sutampa biggrin.gif Tai gal vis delto kitais metais gims, nors kazkodel sirdis jaucia, kad dar siais metais, nezinau - niekuo nepagrysta nuojauta... bus matyt.

Bet labai dziaugiuosi, kad ne tik pasivartymus, paplazdenimus, bet ir rimtesnius ispyrimus pradejau jausti, svarbiausia kad ir vyras jau gali jausti. Mums abiems tai nuostabus patyrimas. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
brilly
man jau 21 savaitė ir lelius duodasi kaip reikiant nestuke.gif ypac vakare. tai mano pirmas leliukas todel is pradziu ir as nerimavau, o kai pajutau pirmus judesius buvo labai keista ir smagu wub.gif
aistullka
Sveikos.
O as dar nesu tikra ar tai leliuko judesiai, bet jau trecia diena kaip jauciu pilvuko apacioje tokius kaip tvinkciojimus...dazniausiai popietu ir vakare kai atsigulu i lova smile.gif bet toks keistas jausmas, kai tai jauciu smile.gif silpni aisku, bet speju kad tai judesiukai...anksciau to nejauciau...o mums jau 17 savaičių ir kelios dienos biggrin.gif
kaip manot ar tai judesiukai?
Agotė
QUOTE(aistullka @ 2007 08 20, 14:26)
Sveikos.
O as dar nesu tikra ar tai leliuko judesiai, bet jau trecia diena kaip jauciu pilvuko apacioje tokius kaip tvinkciojimus...dazniausiai popietu ir vakare kai atsigulu i lova smile.gif bet toks keistas jausmas, kai tai jauciu smile.gif silpni aisku, bet speju kad tai judesiukai...anksciau to nejauciau...o mums jau 17 savaičių ir kelios dienos  biggrin.gif
kaip manot ar tai judesiukai?
*

Taip tai judesiukai smile.gif
Eliza
Aš irgi kažkur nuo 18sav.3d. judesiukus pajutau, tokius plazdenimus silpnus, vibracijas pilvo apačioje. O dabar tai jau ir stipriau įspiria wub.gif MB aną savaitę irgi pirmą kartą pajuto, tada mums buvo apie 20sav wub.gif
Agotė
O iki kelių savaitėlių 5 mėnesiukas skaitosi...jau gal tuoj reiks peršokt į šeštą bigsmile.gif
(mums24sav.)
Eziuke
mano antro vaiko judėsiai atrodo stipresni ir dažnesni, negu buvo pirmojo biggrin.gif

panos, turiu tokį kausymą. kas darė tokiu periodu echoskopiją, ką buvo matyti? ar per paprastą 2D-echoskopą daktarai matys, ar vaikeliui yra viskas tvarkoj, ar reikia 3D-echoskopijos?
aiisstte
labas moterytės, 4u.gif
man 13 savaičių, 12 savaitės gale pajutau kažkokius plazdenimus, tvinkčiojimus, ir bumsėjimus pilvelio apačioje, jergau pamaniau, nu negali būti, kad jaučiu leliuką. bet žinokit esu bailė, vis bijodavau, kad leliukas nesivystys, ar dar kokia neganda, bet kai pajutau tuos patvinksėjimus, labai nusiraminau, kažkodėl esu įsitikinusi kad jaučiu mažiuką ax.gif puoliau ieškoti straipsnių ir radau kad lieknos mamytės gali jau ketvirtam mėnesį pajusti judesiukus, sveriu 48kg, esu tikrai palyginti liekna, tai gal tikrai taip gali būti?kaip manot?be to labai padažnėjas mano pulsas, o pilve toks lausmas kad jis kūliais duodas blink.gif turėsių aktyvistą jaučiu doh.gif
nezinaukasbustie2
Sveikutes ax.gif

labai smagu jausti, kad abu mano kirmineliai juda... tik tie judesiai nevienodo stiprumo ir nereguliarus...

ar normalu, kad mane vis dar pykina (ne kasdien, bet kartais negaliu nieko valgyt), nors jau 18 sav?

ir svoris neauga...
Agotė
normalu..juk būna įv. organizmas į nestuke.gif reaguoja....mane šiaip iki 17sav.pykino...nors ir dabar dar daug kas šlykštu....nors būna atvejų kai pykina visą nėštumą...
Eziuke
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2007 08 23, 17:59)
ar normalu, kad mane vis dar pykina (ne kasdien, bet kartais negaliu nieko valgyt), nors jau 18 sav?

ir svoris neauga...
*

turbut, normalu, mane iki šiol pykina sad.gif o su pirmu lygiai 12 sav.- ir viskas wink.gif
ir svorio priaugau tik 2 kg (19 sav.). todėl i neauga svoris, nes negali valgyt smile.gif o kaip pilvukas, auga?
mano auga nerealiai wink.gif jau aiškiai matosi, kad nestuke.gif o su pirmuoju iki 7 mėn. nepastebėdavo... biggrin.gif
sayonara2
4u.gif ir mano pilvelis nestuke.gif ,oi kaip banguoja ax.gif ,ir rytais ir vakarais ax.gif
rebelle
QUOTE(Eziuke @ 2007 08 23, 14:13)
ar per paprastą 2D-echoskopą daktarai matys, ar vaikeliui yra viskas tvarkoj, ar reikia 3D-echoskopijos?
*

Kaip tik 3D echo skirta daugiau mamytems biggrin.gif , nes rodo tik vaikelio pavirsiu, gyd gali pamatuoti tik vaikelio matmenis,
daktarams daugiausiai info suteikia 2D echo - nors mums tai sunkiau suvokiamas variantas. Ten ir visi vidaus organai, stuburas, bei kita info kuo puikiausiai matoma studijavimui ir isvadu padarymui.
Papildyta:
O mano vaisiukas jau duoda apie save zinoti keleta kartu i diena,kartais ir keliolika minuciu istisai kazka isdarneja. Paprastai sakau, kad spardosi, bnet jauciu, kad jis ne tik spardosi, bet ir verciasi, arba ziurek "istringa" kazkaip skersai, nes jauciu isirezima i pilvo apacia ir virsu ties bamba kazkur. Tai tenka pasijudinti siek tiek, kad "atsrigtu" biggrin.gif nes ispradziu idomu, o paskui ima varginti tas tempimas ax.gif
Va kokie mes biggrin.gif 4u.gif tongue.gif blink.gif tongue.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.