Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 5 mėnuo
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Eziuke
QUOTE(rebelle @ 2007 08 25, 18:16)
daktarams daugiausiai info suteikia 2D echo - nors mums tai sunkiau suvokiamas variantas. Ten ir visi vidaus organai, stuburas, bei kita info kuo puikiausiai matoma studijavimui ir isvadu padarymui.
*

kodel gi man raudonam kryzuj nieko nepasake? tai, reiskia, vaizdo kokybe priklauso tik nuo aparato skyriamosios gebos? sad.gif
ačiukas
Labukas 4u.gif Mums rytoj jau bus 18 savaiciu nestuke.gif biggrin.gif Svelnius savo leliuko kibinimus jauciu nuo 16 savaites tongue.gif , tik jie dar reti wub.gif O svoris mano +3 kg, bet va nuo gydytojos gavau ispejima, kad su svoriu taip neisibegeciau verysad.gif g.gif ... As kazkaip galvojau, kad nelabai daug as cia priaugau blush2.gif ir netgi valgau nei kiek nedaugiau nei iki siol, o tas svoris pats savaime auga... Bet nera juk ko noret, juk mano vaikutis auga nestuke.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif , ar ne??? wub.gif
rutuliukas j
QUOTE(R.A.25 @ 2007 08 27, 11:27)
Labukas  4u.gif  Mums rytoj jau bus 18 savaiciu  nestuke.gif  biggrin.gif  Svelnius savo leliuko kibinimus jauciu nuo 16 savaites  tongue.gif , tik jie dar reti  wub.gif  O svoris mano +3 kg, bet va nuo gydytojos gavau ispejima, kad su svoriu taip neisibegeciau  verysad.gif  g.gif ... As kazkaip galvojau, kad nelabai daug as cia priaugau  blush2.gif  ir netgi valgau nei kiek nedaugiau nei iki siol, o tas svoris pats savaime auga... Bet nera juk ko noret, juk mano vaikutis auga  nestuke.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif , ar ne???  wub.gif
*

Nekreipk i tuos perspejimus del svorio demesi. Man 17+ sav., priaugau 4 kg, gine sako, kad reiktu daugiau, nes pries pastojant svoris nedidelis buvo. Valgau taip, kaip ir valgiau, ne daugiau, tik maista sveikesni.

Priaugau 3,5 kg, beje, per pirma trimestra, kai visa laika pykino, per paskutini menesi 0,5 kg. Manau, komentarai turetu buti ne del svorio, o del apetito. Jei nevalgai zymiai daugiau, tai kaip priaugo, taip pagimdzius ir nukris drinks_cheers.gif
Liettuvaitte
o man neramu,.mano lelius nenoriai juda,.ir nezinau ar normalu ar ne,.kazkaip galvoji gal taip reikia,..taip noreciau jausti tada tarsi zinociau kad jam gerai,.o dabar retsykiais pasispardo ir tai labai silpnai.
faustluk
mums 22 sav. Tiek pagal echo, tiek pagal mano mm. Bet pagal vaikiuko vystymasi tureciau gimdyt sausio 3 diena. Nors pradzioje pagal mm nustate sausio 10d. Judesius pajutau 14. sav. Svorio priaugau jau 7 kg, bet labai nesijaucia. Gal maniskis smarkiai vystosi? Beje, lyties dar nezinau...Neklausiau..

O jums kaip??? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Liettuvaitte @ 2007 08 27, 12:08)
o man neramu,.mano lelius nenoriai juda,.ir nezinau ar normalu ar ne,.kazkaip galvoji gal taip reikia,..taip noreciau jausti tada tarsi zinociau kad jam gerai,.o dabar retsykiais pasispardo ir tai labai silpnai.
*

Nusiramink. Judesiu pajautimas priklauso dar ir nuo to, kur vaikiukas prisitvirtines. Dar kelios dienos ir pajusi! Mes juk panasiai gimdom, pameni?
Agotė
QUOTE(Liettuvaitte @ 2007 08 27, 12:08)
*

tikrai normalu...nuo28 sav. galėsi perėgyvent, jei l.nenoriai judėtų....o dabar viskas normalu ax.gif
ačiukas
Niu ir as galvoju, kad tas svoris, jei labai pasistengsim blush2.gif tongue.gif , tikrai nukris... Ir kaip supratau, kiekviena gydytoja apie tai turi savo nuomone...

Dar noreciau jusu paklausti, kaip isvis jus jauciates? Na man tai pirmas nestuke.gif , tai viskas taip nezinoma blush2.gif Tai as vis galvoju ar tureciau kazka jausti, na pvz. man daznai dilgcioja pilvo apacioje, kartais viename sone, kartais kitame, kartais silpniau, kartais gana stipriai... Ir siaip visokiu kartais spazmu ar spaudimu jauciu. Ar tai normalu? g.gif blush2.gif

rutuliukas j
QUOTE(R.A.25 @ 2007 08 27, 20:23)
Niu ir as galvoju, kad tas svoris, jei labai pasistengsim  blush2.gif  tongue.gif , tikrai nukris... Ir kaip supratau, kiekviena gydytoja apie tai turi savo nuomone... 

Dar noreciau jusu paklausti, kaip isvis jus jauciates? Na man tai pirmas  nestuke.gif , tai viskas taip nezinoma  blush2.gif Tai as vis galvoju ar tureciau kazka jausti, na pvz. man daznai dilgcioja pilvo apacioje, kartais viename sone, kartais kitame, kartais silpniau, kartais gana stipriai... Ir siaip visokiu kartais spazmu ar spaudimu jauciu. Ar tai normalu?  g.gif  blush2.gif
*

Normalu. Ten gi tokia "perestrojka" tam pilve vyksta mirksiukas.gif Mano skrandis pvz dabar jau bambos lygyje, arba labai fain buna klausytis, kaip zarnos sunuose gurgia smile.gif
Liettuvaitte
QUOTE(busVakare @ 2007 08 27, 16:17)
mums 22 sav. Tiek pagal echo, tiek pagal mano mm. Bet pagal vaikiuko vystymasi tureciau gimdyt sausio 3 diena. Nors pradzioje pagal mm nustate sausio 10d. Judesius pajutau 14. sav. Svorio priaugau jau 7 kg, bet labai nesijaucia. Gal maniskis smarkiai vystosi? Beje, lyties dar nezinau...Neklausiau..

O jums kaip??? bigsmile.gif
Papildyta:
Nusiramink. Judesiu pajautimas priklauso dar ir nuo to, kur vaikiukas prisitvirtines. Dar kelios dienos ir pajusi! Mes juk panasiai gimdom, pameni?
*

taip pamenu smile.gif
aciu uz palaikyma visoms...
faustluk
QUOTE(R.A.25 @ 2007 08 27, 20:23)
Niu ir as galvoju, kad tas svoris, jei labai pasistengsim  blush2.gif  tongue.gif , tikrai nukris... Ir kaip supratau, kiekviena gydytoja apie tai turi savo nuomone... 

Dar noreciau jusu paklausti, kaip isvis jus jauciates? Na man tai pirmas  nestuke.gif , tai viskas taip nezinoma  blush2.gif Tai as vis galvoju ar tureciau kazka jausti, na pvz. man daznai dilgcioja pilvo apacioje, kartais viename sone, kartais kitame, kartais silpniau, kartais gana stipriai... Ir siaip visokiu kartais spazmu ar spaudimu jauciu. Ar tai normalu?  g.gif  blush2.gif
*

Aisku, numesim ta svori ir busim dar lieknesnes! As buvau is tu figuringuju ir maniau, kad bestorejant pradesiu panikuoti del savo isores (sesuo labai pergyveno besilaukdama), maniau ir man bus tas pats. BET NE!!! Sau atrodau, kaip ne keista, labai grazi! Ir tas mano augantis pilvas labai patrauklus! Be to: su mamos pienu vaikiukas issiulpia ir surinktus riebaliukus. Taip kad bemaitinant per 2-3 men viskas griz i savo vietas!

O su pojuciais man labai pasiseke! Priklausau toms, kuriu nei dienos nepykino. Dabar padilgcioja pilvo apacia. Bet ten juk auga, pleciasi, plaukioja, sportuoja. Pastebejau, kad "remuo eda" nuo visai nekaltu produktu. Niekada nevalgiau kazko kepto, miltingo, riebaus. Bet zinai: man pirmas nestumas, o atrodo, kad kaip tik VISKA zinau! Nuejus pas gine pati daug ka pasakoju, o jai belieka tik patvirtinti. Siaip tai daug literaturos! Atrodo laukiuos ne pirma karta ir net gimdymo nebijau absoliuciai... mirksiukas.gif
brilly
Na man dabar irgi pirmas nestumas ir is pradziu viskas buvo nezinoma, keista ir netgi neramu del kai kuriu pojuciu ax.gif Bet labai daug reikalingos inf. radau cia pasiskaitinejus ir jusu patarimu paklausus 4u.gif Tai dabar viskas nebeatrodo tai baisu kaip anksciau ir atrodo, tiek jau visko zinau kaip pirmam nestumui nestuke.gif wub.gif
Dzenke
QUOTE(busVakare @ 2007 08 28, 09:43)
Be to: su mamos pienu vaikiukas issiulpia ir surinktus riebaliukus. Taip kad bemaitinant per 2-3 men viskas griz i savo vietas!
*

Neisciulpia vaikelis riebaliuku tikrai mirksiukas.gif Kuodaugiau leliukas paima, tuo didesnis mamytes apetitas, tad jei nepasirinksi tinkamo maisto ir porciju - maitinant tikrai svorio nenumesi... Jei pavyksta pasirinkti maisto produktus (ne viska juk maziukas priima - mamytei gal ir skanu, o jam nuo to maisto gali pilvuka diegliai suimti), tada svorio numesti gal ir pavyks mirksiukas.gif Bet gydytojai nerekomenduoja maitinant imtis svorio metimo proceduru, vat kai koshes pradedi vaikui duoti, tada jau galima apie figuryte pradeti galvoti g.gif
rebelle
As kol kas esu optimistiskai isitikinusi, kad po gimdymo, maitinimo metu ar veliau atgausiu formas net geresnes nei iki tol turejau. nu kas cia per isitikinims nzn, bet kazkodel taip jauciu.
nors siaip sakoma, kad mama meta svori maitindama, todel kartais girdejau merginos stengiasi maitinti kuo ilgiau, nes atseit tai gerai lieknejimui (kartais ir per filmus tai girdziu) net labiau del saves ,eni del vaiko. Neisivaizduoju kiek tame tiesos schmoll.gif man atrodo kaip susiklostys aplinkybes taip ir bus. Kiekvienas sprendimas manau savaip svarus ir pagristas.

o del gimdymo tai ne taip kaip tu busVakare, as baiminuosi. nors skaitau ir domiuosi apie tai be proto daug, taciau kazkaip... ax.gif blush2.gif va jei galeciau rinktis - siuo metu atrodo, gal net nesirinkciau... ir vis pasamoneje skaitydama galvoju, va kad taip nuskausminima is karto.... bet kuo daugiau skaitau, tuo labiau suvokiu ir ivairiu rizikos faktoriu, siaip pliusu minusu...
ir aisku neisivaizduoju saves tame procese. bet tai normalu - juk pirmas nestumas. Nepatirtas niekad jausmas unsure.gif
va cia ir atrodo man kad kazkur yra savotiska moters auka kazkam - vyrui, visuomenei, zmonijai - nenoriu giliai kabinti smile.gif - arba turi sutikti su viskuo kas su tavim vyksta arb atsisakai visai - pasirinkti sau palankiausio scenarijaus deja negali...
tiesiog viliuosi kad man nebus tas pats blogiausias sunkiausias ir dar visoks -iausias blogesne prasme gimdymas, bandau save nuteikti patiems -iausiams geraja nuostabiaja prasme pojuciams ir ivykiams. noriu kad taip ir butu!!!! ale kas ten giliai giliai mintyse krebzda?
Agotė
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 08 28, 18:11)
Neisciulpia vaikelis riebaliuku tikrai  mirksiukas.gif Kuodaugiau leliukas paima, tuo didesnis mamytes apetitas, tad jei nepasirinksi tinkamo maisto ir porciju - maitinant tikrai svorio nenumesi... Jei pavyksta pasirinkti maisto produktus (ne viska juk maziukas priima - mamytei gal ir skanu, o jam nuo to maisto gali pilvuka diegliai suimti), tada svorio numesti gal ir pavyks  mirksiukas.gif Bet gydytojai nerekomenduoja maitinant imtis svorio metimo proceduru, vat kai koshes pradedi vaikui duoti, tada jau galima apie figuryte pradeti galvoti  g.gif
*

Na bet aplink...mano pavyzdžiai rodo, kad maitinant svoris l. sparčiai krenta..dabar kaip tik kelios pagimdžiusios draugės...tiesiog akyse nyksta...nors valgo viską...o va mano sesuo išvis į žmogų pradėjo darytis nepanaši po pusmečio 48 kg....ūgis 1,72 doh.gif kai nutraukinėt pradėjo maitinimą...pati atsisitatinėt pradėjo...net gražiau akyse pasidarė...puseserė taip pat iščiulpta buvo kaip raikalas doh.gif ...na bet gal būt būna ir kitaip negaliu ginčytis....tačiau kiek man teko matyt...mamytės sparčiai kūsta maitindamos...ir aišku apie dietas čia jokių kalbų schmoll.gif.....o maitini leliuką irgi ne dėl savęs...o dėl to, kad nori jam duot viską kas geriausia....
ačiukas
Sveikutes mirksiukas.gif Aciu, nuraminot, kad tai ka jauciu yra normalu ax.gif tongue.gif O del svorio as taip pat manau, kad numesti ji tikrai imanoma, jei nori ir susiemi, tik aisku jau po to, kai lelius valgo ne tavo piena... Ir tas svoris visoms skirtingai... Mano drauge jau po dvieju savaiciu po gimdymo itilpo i visus savo rubus, o po metu yra 10 kg. lengvesne nei isvis iki nestumo. Todel nezinome kaip bus mums kiekvienai, ane? mirksiukas.gif Tikiu, kad busim grazios kaip iki siol arba dar grazesnes, nes juk motinyste puosia biggrin.gif wub.gif 4u.gif
rebelle
QUOTE(R.A.25 @ 2007 08 28, 19:33)
busim grazios kaip iki siol arba dar grazesnes, nes juk motinyste puosia  biggrin.gif  wub.gif  4u.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
faustluk
rebelle, mano baimes uzgozia didelis noras tureti leliuka nat ranku...Drauge gimde, kai man buvo 13 sav. Norejau buti salia jos (nes gimde be vyro), drasinti ir stebeti visa procesa...Akusere neleido (nes ta pati ir mano). Dar persileidimas bus...O as net nustebau! Jutausi tokia stipri ir atrode, kad padeciau ir jai gimdyti (paciai net keista)..
Sutinku su Tavim 200%, kad moters reiksme kitokia. Gal nesakyciau auka vyrui, visuomenei...Bet..Mus reikia ant ranku nesioti!!! Nepamirskim kas menesi mmm skausmu ir nepatogumu + visi 9 men ir dar periodas po to! Gerai, kad maniskis savarankiskas ir ne "vyras standartas"- moteris prie puodo, prie vaiko, gera lovoj.. Dar yra tokiu! Mano svogeriukas 30-ies neturi, o nuskamba fraziu... "Neleisciau dirbti..." Tai vyras prie moters turi buti "prisirises" ir paisyti jos noru, o ne atvirksciai! Man moteris labai jau asocijuojasi su viso ko pradzia: bus namuose harmonija- vyrui biznyje seksis, nauju galimybiu atsiras, vaikai protingi, namuose jauku ir t.t. Protinga moteriske- vyrui, is viso, sekmes garantas! Duok Dieve, kad jie tai suprastu!
Uzkibau uz Tavo minties..Ir dar kad pavaryciau... cool.gif
Eziuke
QUOTE(rebelle @ 2007 08 28, 17:23)
As kol kas esu optimistiskai isitikinusi, kad po gimdymo, maitinimo metu ar veliau atgausiu formas net geresnes nei iki tol turejau.
*

QUOTE(Agotė @ 2007 08 28, 17:41)
Na bet aplink...mano pavyzdžiai rodo, kad maitinant svoris l. sparčiai krenta..
*

labas visoms! galiu patvirtinti, kad TAIP. as po gimdymo, kai maitinau, praradau 11 kg smile.gif deja, 4 is ju grizo, kai baigiau maitinti wink.gif taciau irkatr prasidejo antras nestumas, ir as nezinau, kas butu toliau wink.gif kaip bus su antru, irgi nezinau, bet nusiteikusi vel maitinti ir vel ilgai wub.gif
Papildyta:
busVakare
labai teisingai tu sakai drinks_cheers.gif [B][/B][B]
aistullka
Mamytes, turiu labai svarbu klausimeli g.gif
Siandien buvau pas daktaryte, mums dare echoskopija ir pagal ja matyti, kad vaikutis dabar yra 17sav+6 dienos. Nors realiai pagal menesiniu diena jau turetu buti 18 sav+3dienos. Tai reiskia kad mano mazyliukas per mazas kazkodel... schmoll.gif man neramu!!!!! Nors dakatare sako, kad kai skiraisi kelios dienos tai nieko tokio...kai jau skiriasi 2 savaites, tada ziuri del ko tai...nors ta skirtuma paminejo net kelis kartus. Ar kam yra taip buve???? siaip echoskopija gera, jokiu blogumu, tik biski gimdoje galetu leliukui butiū laisviau g.gif gydytoja sako "daugiau ramybes reikia"...
Bet man NERAMIAUSIA del to skirtumo dienu...ar cia tiesiog leliukas leciau auga, ar tiesiog jis bus mazesnis (as pati ne is stambiuju, pries nestuma sveriau tik 51 kg)??????????? pasakykit aks nors ar yra del ko nerimauti? siaip kitas ejimas pas daktaryte tik po 5sav... verysad.gif
Eziuke
QUOTE(aistullka @ 2007 08 29, 10:55)
Siandien buvau pas daktaryte, mums dare echoskopija ir pagal ja matyti, kad vaikutis dabar yra 17sav+6 dienos. Nors realiai pagal menesiniu diena jau turetu buti 18 sav+3dienos. Tai reiskia kad mano mazyliukas per mazas kazkodel... schmoll.gif man neramu!!!!! Nors dakatare sako, kad kai skiraisi kelios dienos tai nieko tokio...kai jau skiriasi 2 savaites, tada ziuri del ko tai...nors ta skirtuma paminejo net kelis kartus. Ar kam yra taip buve???? siaip echoskopija gera, jokiu blogumu, tik biski gimdoje galetu leliukui butiļæ½ laisviau g.gif gydytoja sako "daugiau ramybes reikia"...
Bet man NERAMIAUSIA del to skirtumo dienu...ar cia tiesiog leliukas leciau auga, ar tiesiog jis bus mazesnis (as pati ne is stambiuju, pries nestuma sveriau tik 51 kg)??????????? pasakykit aks nors ar yra del ko nerimauti? siaip kitas ejimas pas daktaryte tik po 5sav... verysad.gif
*

nusiramink, prasom, drauguzele smile.gif tau viskas tvarkoj!
visu pirma skirtumas visada bus, nes skaiciavimas pagal menesinius leidzia, kad tu pastojai pirma menesiniu diena wink.gif o faktiskai galejai pastoti dveju savaiciu begyje, kas reiskia, kad skirtumas iki dveju savaiciu visada gali buti. antra - as asmeniskai nesuprantu, kaip jie ten nustato vaisiaus vystymosi laika dienos tikslumu g.gif juk cia labai individualus dalykas.
taigi, tu tikrai nesinervink, o jei niekaip nagali saves nuraminti, pagerk kokiu zoleliu, nepyknodziauk, aisku, va pavyzdziui viena mano pazistama kas vakara gere melisos arbata su medumi smile.gif vaikas labai ramus wink.gif o mano pirmas vaikutis kudikystej buvo labai neramus, gali buti del to, kad as labai nerimavau, ar viskas jam bus gerai ax.gif man ir dabar tenka nervintis (tokia natura blush2.gif ) tai daktare net porekomendavo pagerti valerionos tabletes. negeriau reguliariai, bet kai-kuriomis dienomis ir tikrai padejo.

sekmes, viskas bus gerai.
rebelle
QUOTE(aistullka @ 2007 08 29, 11:55)
Bet man NERAMIAUSIA del to skirtumo dienu...

zinai kaip man gine pasake apie nestumo tikslinima viso nestumo metu - kad jis gali buti pagal echo tai didesnis tai mazesnis, nes echo skaiciuoja gal kelis parametrus, mazdaug yra isvesti vidurkiai kiekvieno ju, ir po to kai sumatuoja tuos kelis parametrus dar isveda bendra ju vidurki, kuris ir yra tavo nestumo nustatymas. Mes kiekvienas zmogus esame individualus, todel ir kudikiai yra individualus, daznai jie pataiko i vadinamuosius vystymosi standartus, bet buna, kad ne, ir tai nera blogai.
o del skaiciavimo pagal mmm medicinos poziuris toks, pirma paskutiniu tavo mentsruaciju diena ir reiskia viso menesio begyje tu galejai pastoti. Nesvarbu kad standartiskai ovuliacija skaiciuojama 14 ciklo diena, net jei tavo labai reguliarus ciklas, gal ta karta kazko susinervinai, organizmas gavo kokiu neiprastu medziagu ir viskas ivyko labai anksti arba labai velai, dar + kada pasimylejai ir dar vienas faktorius, kad spermiukai ax.gif gyvybingi buna berods iki 4 paru, todel ir skaiciuojama tas visas menuo.
todel mergyt visai nepergyvenk, svarbiausia kad vaikelis sveikas. Be to velesni tyrimai parodys pasikeitimus, gal jis dr pasivys ir pralenks standartus.

dar pridesiu svaru zodi, kad gimdyti nebutinai turesi lygiai kaip nustatytas nestumas, gimdymo data gali atsikelti/nusikelti 2 savaitemis atgal/pirmyn, taigi....
pvz mano nestumo - nors ir echo rode visus tuos skaiciukus su savaiciu ir dienu tikslumu gine ne nerasetu dienu - paeme vidurki kad tiek ir tiek savaiciu, ir vsio parase tik kad 18 savaiciu (tiek tada buvo) nors pagal mmm man tada buvo 18sav ir 6d, tai yra beveik 19 savaiciu. Nu tai irgi visos savaites skirtumas doh.gif , bet as visai nepergyvenu
Papildyta:
QUOTE(busVakare @ 2007 08 29, 10:33)
Uzkibau uz Tavo minties..Ir dar kad pavaryciau...

nu ir as kartais visai isidiskutuot galeciau ilgiausia sia ir panasiom temom... biggrin.gif doh.gif gal turiu siek tiek feminizmo, man nesvarbu, tiesiog aiski ir konkreti mano nuomone yra siuo klausimu (tik kartais stengiuosi pasisakyti svelniau, kad nebuciau per daug kategoriska).... wink.gif

turiu tikrai nuostabu vyra,esam abu labai laimingi, ir galvodama ir/ar apkalbinedama apie vyru priederme, kazkaip vat jo kaip ir keletos savo draugu bei pazistamu nebetalpinu i ta kategorija biggrin.gif

noras tureti, pamatyti ir ciuciuoti savo vaikeli, deja nenustelbia gimdymo baimes. save nuteikineju (na bent jau labai stengiuosi) kaip rasiau paciam geriausiam variantui, nu ale... kazkas vis tiek manyje knibzda.... skaitai skaitai, ir stai ziurek islindo kazkoks faktas, o apie ji kazkaip mazai paskaitei... nu ir vel is pradziu, nes galvoji kad tai laaaabai svarbu, o neduok die praleisi tokia info pro sali... biggrin.gif doh.gif
kazkaip smagiau tiesa sakant visai negalvoti apie tai, na bent jau kol kas, kol kursuose i kuriuos pasiruosusi eiti, gausiu profesionalesnes informacijos (ko labai tikiuosi!).

tai va taip ir leidziu as savo dieneles, kadangi megstu melisos arbata, tai turbut ir mano vaisiukas ramesnis... bet kas diena bent po kazkiek duoda apie save zinoti wub.gif gyvenu kartu su juo, kol kas mano emocijom - tai gaunasi kaip ir pagal mano dudele, manau kai pagimdysim jis atsigriebs ir kuri laika reiks gyventi pagal jo dudele ir jo emocijomis. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Todel elgiuosi su juo kuo graziausiai ir tikiuosi analogisko bendradarbiavimo is jo puses veliau biggrin.gif
kaip as cia - gerai parasiau biggrin.gif
gerai einu- nes ziuriu tuoj visai nusipezesiu doh.gif lotuliukas.gif
ikiuks
Papildyta:
Si savaitele man paskutine is 5 menesiuko. Lipsim i sestaji smile.gif
Pradzioje laikas ejo laaabai letai, o dabar staio ziurek ir pilvukas ir tas laikas begejasi tik spek sekti biggrin.gif
Eziuke
jus, busimieji sausinukai, nepasimeskit, paskui susitiksim "Bendraamziuose" smile.gif smile.gif smile.gif
rebelle
QUOTE(Eziuke @ 2007 08 30, 10:53)
jus, busimieji sausinukai, nepasimeskit, paskui susitiksim "Bendraamziuose" smile.gif smile.gif smile.gif
*

O kodel tu neprisijungi prie sausinukiu kolektyvo? as pries kelias savaite sprisijungiau. Tai labai fainos nestuke.gif visos ir rupesteliai gi panasus biggrin.gif
o jos jau 17 daliu priplepejo - kvieciu apsilankyti, manau patiks wink.gif

manau nepasimenim, dar gal kurios ir kartu stumdysim vezimelius (jei miestai ir rajonai sutaps) biggrin.gif - o gi jetau kiek rupesteliu ir veliau pogimdyviniu periodu atsiranda, tai tas tai anas ir mamai ir leliui, ir siaip dokumentu kokie tvarkymai....
todel manau tikrai verta palaikyti rysi
ikiuks ax.gif
Eziuke
QUOTE(rebelle @ 2007 08 30, 10:39)
O kodel tu neprisijungi prie sausinukiu kolektyvo? as pries kelias savaite
*

aciu, einu ziureti smile.gif
as jau dalyvauju vienuose sausinukuose, tik 2006 metu hihihi.gif
faustluk
QUOTE(rebelle @ 2007 08 30, 11:39)
O kodel tu neprisijungi prie sausinukiu kolektyvo? as pries kelias savaite sprisijungiau. Tai labai fainos  nestuke.gif  visos ir rupesteliai gi panasus biggrin.gif
o jos jau 17 daliu priplepejo - kvieciu apsilankyti, manau patiks wink.gif

manau nepasimenim, dar gal kurios ir kartu stumdysim vezimelius (jei miestai ir rajonai sutaps) biggrin.gif - o gi jetau kiek rupesteliu ir veliau pogimdyviniu periodu atsiranda, tai tas tai anas ir mamai ir leliui, ir siaip dokumentu kokie tvarkymai....
todel manau tikrai verta palaikyti rysi
ikiuks ax.gif
*

Nepasimetam nepasimetam!!! Galim sausinukes ir draugaut! As tik su ju tempais nespeju..Jau 17 daliu..
rebelle
QUOTE(busVakare @ 2007 08 31, 10:53)
Nepasimetam nepasimetam!!! Galim sausinukes ir draugaut! As tik su ju tempais nespeju..Jau 17 daliu..

jau buvau pripratusi prie tavo senojo avataro, kad net pagalvojau ar cia ne koks naujas dalyviuks wink.gif
na iki kol gimdyt reiks, aisku pereisim temeles su visais menesiukais... vis visokiu naujienu prisiskaitysim ,apsidalysim... biggrin.gif
liaulia
sveikutes, mano maziukas jau po truputi pradejo judeti thumbup.gif Bet judesiukai dar labai silpni, toks fantastiskas jausmas apima kai pajunti mazyliu judant, neraealu!!! wub.gif Jau zinom kas pakeliui i paltuji pasauly:) Tai berniukas!!! 2.gif
bumere
QUOTE(liaulia @ 2007 09 05, 04:52)
sveikutes, mano maziukas jau po truputi pradejo judeti thumbup.gif  Bet judesiukai dar labai silpni, toks fantastiskas jausmas apima kai pajunti mazyliu judant, neraealu!!! wub.gif  Jau zinom kas pakeliui i paltuji pasauly:) Tai berniukas!!! 2.gif
*

ir maniskis po biskuti juda smile.gif na spyriais dar to tikrai nepavadinsi, baksnoja po biski thumbup.gif kartais buna ramutis visai smile.gif pilvelis auga dienom ax.gif
dar nzn kas ten manyje ar berniukas ar mergaite...bet eisiu spalio pradzioj ir jau turbut pamatys biggrin.gif
rutuliukas j
QUOTE(bumere @ 2007 09 18, 20:49)
ir maniskis po biskuti juda  smile.gif na spyriais dar to tikrai nepavadinsi, baksnoja po biski  thumbup.gif kartais buna ramutis visai  smile.gif pilvelis auga dienom  ax.gif
dar nzn kas ten manyje ar berniukas ar mergaite...bet eisiu spalio pradzioj ir jau turbut pamatys  biggrin.gif
*

mano zirniukas tikras berniukelis (jau matem visas vyriskas "grozybes echo), spardosi taip, kad tikrai mazai nebuna, kartais net nakti pazadina.

Siandien 4D echo, vyresnelis labai nori su mazeliu susipazinti. Labai laukia broliuko, bet sake, is kart prasys gydytojo, kad pimpiliuka parodytu, kad tikrai zinotu, kad broliukas bigsmile.gif
kamelija
labukas nestukes nestuke.gif, as cia naujoke ir nelabai zinau kaip cia naudotis tais forumais, labai noreciau prisijungti prie sausinukiu, gal kas padetumet? 4u.gif
aister
QUOTE(kamelija @ 2007 09 20, 21:31)
labukas nestukes  nestuke.gif, as cia naujoke ir nelabai zinau kaip cia naudotis tais forumais, labai noreciau prisijungti prie sausinukiu, gal kas padetumet? 4u.gif
*

Taigi junkis prie sausinukiu be baimes.Nueik i musu temele SAUSINUKIU NAMUCIAI ir gali pradeti pokalbius su mumis.Ten tave labai siltai sutiks 4u.gif
ausrencija
Mielos mamytes, o kaip atrode Jusu pilvukai kai buvo 5 menesiuko pradzia...?Mat kaip tik tuo metu turi ivykti vestuves,tai truputi nerimauju... unsure.gif g.gif
ajuka
Na per pirma nestuma tai toks mazuliukas apvalus buvo, bet jau "maciausi" tongue.gif
o dabar antra nestuma jau senai didesnis pilvelis nei tada nestuke.gif
o kodel jaudinies, busi grazi nestuke nuotaka nestuke.gif
ausrencija
QUOTE(ajuka @ 2007 10 02, 17:39)
Na per pirma nestuma tai toks mazuliukas apvalus buvo, bet jau "maciausi"  tongue.gif
o dabar antra nestuma jau senai didesnis pilvelis nei tada  nestuke.gif
o kodel jaudinies, busi grazi nestuke nuotaka nestuke.gif
*

Cia mano pirmas nestumas,tai nerimauju verysad.gif Tik jau beskaitydama Jusu pasnekesius,supratau,kad kiekvienai nestuke.gif buna vis kitaip ir vis idomiau smile.gif
Labai stengsiuos nepiktnaudziaut visu is eiles siulomais saldumynais ir neigyti papildomo (nereikalingo) svorio... smile.gif
Erkesta
Niu mum jau visi 5mėn, leliukas intensyviai kruta nuo 22... Prieš tai kiek silpniau, bet dabar taip malasi, kad visi norintys gali paliesti ir pasisveikinti su mano mažyliu smile.gif Pilvukas jau apvalus bet man labai gražus nestuke.gif Ir svorio +5kg 4u.gif Šiaip jaučiuosi gerai, energijos netrūksta, tik jau ima varginti nugaros skausmai, šokių aikštelėj irgi ilgai neišbūnu, o šiaip tai viskas thumbup.gif

Ausrencija ---> dėl vestuvių klausei... Aš kai tekėjau buvau 20 sav tai žinok matytis tai matėsi bet tikrai dėl to diskomforto nejausi - bus ne tas galvoj... Bet vat nuovargis pasieks anksti - susitaikyk su tuom ir neperlenk lazdos. Aš per savo vestuves daug šokau, tai tetos ėjo jau ramint kad pailsėčiau, ir tikrai po to pradėjo pilvuko apačią mausti - teko prisėsti ax.gif ir ilgam doh.gif Džiaukis, tavo mažiukas dalyvaus vestuvėse, kartu dainuos, kartu plos, ir net jausi pilvelyje kaip jis visur dalyvauja nestuke.gif
KEKA
Kiek as zinau ir is savo patirties tai jei pirmas vaikelis, tai ir judesiukus pradedame jausti veliau.As nestuke.gif jau antra karta tai ir judesiukai tikrai anksciau prasidejo.Ir kuo toliau tuo jie vis stipreja.Taip kad nesijaudinkit kol jums nera 30 sav.O be to jei kas neramina iskart eikit pas dartare ir prasykit kad paziuretu ir sirdele paklausytu.ir tiek. thumbup.gif
noraxxx
As savo stebukla pradejau jausti nuo 17 savaites, is pradziu galvojau, kad gal man pilva puchia, dujos.. lotuliukas.gif O pasirodo, tai pirmieji judesiukai ir buvo. Na ka padarysi, as dar nepatyrusi mamyte biggrin.gif
Del svorio ziauriai pergyvenu, nes dabar man 20 savaite tik prasidejo, o jau +5 kg. Kas toliau bus.. schmoll.gif nenoriu 20kg. priaugti verysad.gif . As siaip visada gera apetita turejau, bet 51kg. nevirsijau, o dabar per 8 savaites 5 kilogramus priaugau.
Ka patartumete, riboti maista, dietos kokios laikytis, ar nusispjaut ir leisti sau viska?
mamyte_inga
Sveikos būsimos mamytės 4u.gif
Pirmą kartą rašau žinute šiam forume, ir kažkaip man nedrasu blush2.gif
pirma karta busiu mamyte( vasario 4d. būsiu tikra mamyte) biggrin.gif . Bet kažkaip nedrasu, nors mums jau 23 sav. bet dar negaliu patikėti kad manyje auga stebukliukas.
Priaugau 6kg, per 5 mėn. manyčiau kad nera taip daug. Jaučiuosi puikiai tik šiandien kažkokia nuotaika nekokia unsure.gif Ir mažiukas turbūt tai jaučia, nes taip tai duodasi kaip pašėlęs, o šiandien ramus...
Niktė
Sveikutės, ir aš jungiuosi prie jūsų 4u.gif Savo žmogučio judesiukus juntu nuo 17 savaitėsm, dabar kai duodasi, tai net visas pilvelis banguoja biggrin.gif
Inesa*
Sveikutės 4u.gif Aš irgi noriu pasidžiaugti, kad judėsiukus jaučiu nuo 18 sav. thumbup.gif
wilwute
O as tik vakar pirma karta pajutau 3 bumsiukus biggrin.gif , tai laukiu nesulaukiu kada jie pasikartos, buvau bepradedanti jau jaudintis, bet kai maziausiai to tikejausi, kai bumtelejo, tai is kart supratau, kad tai sunelio judesiukai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Niktė
QUOTE(vilmarak @ 2007 10 29, 21:01)
O as tik vakar pirma karta pajutau 3 bumsiukus  biggrin.gif , tai laukiu nesulaukiu kada jie pasikartos, buvau bepradedanti jau jaudintis, bet kai maziausiai to tikejausi, kai bumtelejo, tai is kart supratau, kad tai sunelio judesiukai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Dideliausi sveiinimai sulaukus judesiukų wub.gif wub.gif wub.gif
Primadona-A
QUOTE(noraxxx @ 2007 10 17, 15:30)
Ka patartumete, riboti maista, dietos kokios laikytis, ar nusispjaut ir leisti sau viska?
*

as ta pati klausima buvau sau uzdavus ir net Mb pasiguodizua, tai gavau tiek jo pktu emociju, kad daugiua nebekyla tokie klausimai...svarbiausia, kad t pati ir maziukas gerai jauciates...zinoma, neprsivalgyti, bet jeigu apetitas yra-tai manau geriau daugiau judeti, bet tik nesilaikyti dietu schmoll.gif

O musu judesiukai buvo pirmieji stiprus 17sav. bet paksui kokia savaite buvo tyla ir tada po to po truputi bumbum daro wub.gif dabar jau kasdien, bet jie dar tokie svelnus ir nera labai jau pastoviai, kad visa diena duotusi blush2.gif
vvaidot
QUOTE(natalijj @ 2007 08 06, 21:09)
Labas mamytes nestuke.gif
pajutau kaip juda lelukas kai buvo 12 sav,cia turbut , kad 2-as neshtumas smile.gif ,
dabar tai mazukas daznai duoda apie save zinoti ,sparduosi kaip reikia,bet buna ir tinginiauja biggrin.gif ,
tetis dar ne jaucia wink.gif ,
o del svorio tai man koshmaros doh.gif per pirmo  visa neshtumo prieauga35 kg,dabar jau 6 kg turiu ,
gal kas dieta kokia zino lotuliukas.gif  biggrin.gif
*

Pries 1 vaika turejau bereikalingus 10 kg, per niestuma buvo +13,5 kg, po gimdymo liko tik 1.5 kg. Dabar laukiuos antro, kol kas svoris auga letai: 24 savaites + 3 kg. Per pirmus 3 menesius buvau baisiai isranki maistui, tai beveik nevalgiau jokio saldaus maisto, beveik net nesaldinau arbatos - kele remeni. Rezultatas: pilvas gerokai atsikises, sonai apkude. Kol ruduo pabandyk eksperimentuoti su darzovemis (vaisiai visgi saldus, o man tai cukrus seda tiesiai ant uzpakaliuko). As bandau kiekvieno maitinimosi metu apie trecdali porcijos prideti darzoviu - tada likusio kaloringo maisto reik maziau (vis tiek vienu kartu telpa mazdaug vienodas kalnas maisto).
dovilike
Sveikutės, aš laukiuosi antro vaikelio, o judesiukus jaučiu nuo 15 sav. nestuke.gif
Silence
mums dabar beveik 22 savaites. jauciames labai gerai, aisku, nestumo pozymiai vis labiau reiskias ir kuo tliau tuo labiau. kartais jau jauciames pavarge labiau nei anksciau, oro truksta kazka labiau darbuojantis. letesni tempai pasidare biggrin.gif bet siaip sveikata is esmes labai gera. pilvukas jau padidejes, arbuzo dydzio ax.gif
jau mazius dazniau pasireiskia mamai pilva pabaksnodamas wub.gif pirmus judesiukus anksti pajutau, 16 savaiciu. o pirmus stipresnius 19 savaiciu.
labai laukiu kada jie bus dar ryskesni ir matysiu kaip mano pilvukas banguoja biggrin.gif
lioniukė
as pirmus judesiukus pajutau 20 sav. bet tiesiog dienom priklauso, ne vienodai juda, viena dienuke smarkokai, pvz vakar visai keleta k pabaksnojo svelniai nestuke.gif o kaip jums ar kasdien smarkiai jauciate?as rytai atejusi i darba aki ramiai atsisedu pradedu jausti savo leliuka spurdant nestuke.gif
siryt issimatavau visus sijonus, ne vieno neuzsisegu, pilvukas ypatingai per sias sav padidejo, jau + 6 kg bigsmile.gif nors itariu kad bus greitai daugiau, nes be sokoladuku keliu per diena neapseiname ax.gif
mejja
pas mane pilvelyje tyla verysad.gif jaučiau pora sav. judesiukus,o db dingo.. vakar darė echo,gimda susitraukinėja dažnai ir smarkiai,nežinau nei ką daryti. mums 21 sav greit bus.
meduolele
QUOTE(mejja @ 2007 11 21, 17:05)
pas mane pilvelyje tyla  verysad.gif  jaučiau pora  sav. judesiukus,o db dingo.. vakar darė echo,gimda susitraukinėja dažnai ir smarkiai,nežinau nei ką daryti. mums 21 sav greit bus.
*

na nenusimink taip console.gif viskas bus gerai,stiprybes tau mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(meduolele @ 2007 11 23, 16:44)
na nenusimink taip  console.gif  viskas bus gerai,stiprybes tau  mirksiukas.gif
*

mums jau ir 22 savaiteles nestuke.gif mirksiukas.gif
leliuko judesiukus jauciu gan intensyvius clap.gif labai geras jausmas ax.gif
spanguolele
sveikutes,, mums prasides 22 savaites. tik praejusia savaite pajutau drasesnius judesius. Darbe tai labai mazai jauciu kudykeli judant. bet kazkur skaiciau, jog pradzioje juntami kas antra diena judesiai, o darbe neturim kada isiklausyti i savo kuna, vakare atsisedusios stengiames kazka pajusti ir nusiviliam.
as manau, kad kai mums bus 24 savaite galas, mes uzmirsim savo nuogastavimus, kurie dabar neduoda ramybes smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mejja @ 2007 11 21, 16:05)
pas mane pilvelyje tyla  verysad.gif  jaučiau pora  sav. judesiukus,o db dingo.. vakar darė echo,gimda susitraukinėja dažnai ir smarkiai,nežinau nei ką daryti. mums 21 sav greit bus.
*

manau turi kuo maziau stresuoti, o ir smileysex.gif nelabai i nauda... kiek girdejau...
dabar medicina visagale smile.gif svarbiausia neprarask vilties... ir nestresuok... lelius tai jaucia... daugiau ilsekis viskas bus thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.