Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip parsivežti naujagimį iš ligoninės:
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
D.H.
QUOTE(Ingese @ 2010 06 24, 11:18)
Kaip parsivežėte mažylį iš ligoninės?ar galima autokėdutėje, skirtoje nuo 0-13 kg.
dekoju
*

O tu tema skaitei g.gif
Fedes
QUOTE(Ingese @ 2010 06 24, 18:18)
Kaip parsivežėte mažylį iš ligoninės?ar galima autokėdutėje, skirtoje nuo 0-13 kg.
dekoju
*

jau vien autokėdutės apibūdinimas sako, kad ji tam skirta 4u.gif
paprastai būna klausimų tik dėl neišnešiotukų ar mažesnio nei 3 kg svorio naujagimių, ne visos 0-13 kategorijos autokėdutės tam tinka, bet išnešiotiems normalaus svorio kūdikiams, jei ne iš alia maxima prekybos centrų pirktos kėdutės (na, apie šitas tikrai nieko negaliu pasakyti, atrodo jos nekaip, bet daugiau nesidomėjau), tai tikrai tinka 4u.gif
Ingese
QUOTE(Fedes @ 2010 06 24, 19:38)
jau vien autokėdutės apibūdinimas sako, kad ji tam skirta  4u.gif
paprastai būna klausimų tik dėl neišnešiotukų ar mažesnio nei 3 kg svorio naujagimių, ne visos 0-13 kategorijos autokėdutės tam tinka, bet išnešiotiems normalaus svorio kūdikiams, jei ne iš alia maxima prekybos centrų pirktos kėdutės (na, apie šitas tikrai nieko negaliu pasakyti, atrodo jos nekaip, bet daugiau nesidomėjau), tai tikrai tinka  4u.gif
*

dekoju mirksiukas.gif kedute-Delti...
Fedes
QUOTE(Ingese @ 2010 06 24, 20:01)
dekoju mirksiukas.gif kedute-Delti...
*

manau, kad tikrai turėtų būti tinkama, nors niekaip nesugebėjau rasti internete aprašymo sad.gif
o šiaip turėtų būti knygutė prie jos, kur visas aprašymas, arba jei jos neturit, galit dėlt ikrumo pasitikslinti mažylio ratuose, jie parduoda šitos firmos produktus 4u.gif

erikiuxxx
labai teisingi Fedes pasisakymai,saunuole,kad daugiau tokiu mamu butu 4u.gif
Ramunita
QUOTE(Mijos mama @ 2010 06 16, 13:59)
1) nu man turbut pasiseke,nes kiek metu vairuoju,ne karto nepatekau i avarine situacija,tad....esu laiminga ir nejauciu sau kaltes,kad pirmagime parsiveziau lopsyje 4u.gif

2) ir va dar ka norejua pasakyti,kad manoji,budama metuku,sedejo keduteje ir jau pati mokedavo atsisegti dirzus-tai viena karta labai gerai prisiplojo ji iskritusi is kedutes doh.gif o as is to isgascio nes vidyry gatves sustojau doh.gif
:
*

1) negi reikia patekti pačiai į avarinę situaciją,kad pajustum pavojų? g.gif

2) sako,kad vaikai išsilaisvina iš tų diržų,kai blogai ar netaisyklingai prisegi-tipo per daug vietos palieki ir pan g.gif na,čia nežinau ką pasakyt,nes nei vienos iš mano draugių vaikai nesugebėdavo išlįst iš tų diržų g.gif

QUOTE(Natuke @ 2010 06 16, 18:29)
Turiu jav draugų, rusų emigrantų, kurie daug kur vis dar tokie, kokie mes buvom prieš dvidešimt metų - gan panašios mąstysėnos, supratimų smile.gif. Ir jiems atrodo kedutės visai nereikalingos, nors už tai ir baudžia. Man buvo šokas, kai draugė pasiųlė man įsodinti mažylę į kedutę (dėl vaizdo), o kedutės neprisegt - vaikui buvo mzd pusantrų. Na kad neštrafuotų blink.gif
*

tai jo,žinau,kad yra. Yra ir tokių,kurios/kurie langus niaukia,kad nesimaytų to vaiko ne kėdutėj mirksiukas.gif
Moliūtė
QUOTE(Fedes @ 2010 06 24, 19:38)
jau vien autokėdutės apibūdinimas sako, kad ji tam skirta  4u.gif
paprastai būna klausimų tik dėl neišnešiotukų ar mažesnio nei 3 kg svorio naujagimių, ne visos 0-13 kategorijos autokėdutės tam tinka, bet išnešiotiems normalaus svorio kūdikiams, jei ne iš alia maxima prekybos centrų pirktos kėdutės (na, apie šitas tikrai nieko negaliu pasakyti, atrodo jos nekaip, bet daugiau nesidomėjau), tai tikrai tinka  4u.gif
*

Mažąją iš ligoninės parsivežėm sveriančią 2,8 kg, tai kėdutės (chicco pas mus) diržai per platūs per pečius buvo, bet vistiek manau saugiau, nei ant rankų.

QUOTE(Ramunita @ 2010 06 28, 10:52)
2) sako,kad vaikai išsilaisvina iš tų diržų,kai blogai ar netaisyklingai prisegi-tipo per daug vietos palieki ir pan g.gif na,čia nežinau ką pasakyt,nes nei vienos iš mano draugių vaikai nesugebėdavo išlįst iš tų diržų g.gif
tai jo,žinau,kad yra. Yra ir tokių,kurios/kurie langus niaukia,kad  nesimaytų to vaiko ne kėdutėj mirksiukas.gif
*

Nežinau, koks turi būti kėdutės užsegimas, kad metų vaikas sugebėtų atsisegt blink.gif , ten man yra ką paspaust, o čia vaikas. kad išsitraukia rankas, tai taip, jei per laisvi diržai, gali drąsiai, todėl mes pirkom Graco kedutes, kur yra papildoma sagtis, ir rankų negali ištraukt.
Ramunita
QUOTE(Moliūtė @ 2010 06 28, 14:15)
Nežinau, koks turi būti kėdutės užsegimas, kad metų vaikas sugebėtų atsisegt blink.gif , ten man yra ką paspaust, o čia vaikas. kad išsitraukia rankas, tai taip, jei per laisvi diržai, gali drąsiai, todėl mes pirkom Graco kedutes, kur yra papildoma sagtis, ir rankų negali ištraukt.
*

nu va sugeba kažkaip g.gif išsineria,atsisagsto kažkokiais būdais ax.gif bet sakau,aš visą šitą skaičiau tik SM, savam rate nieko negirdėjau panašaus ax.gif
Fedes
QUOTE(erikiuxxx @ 2010 06 28, 00:01)
labai teisingi Fedes pasisakymai,saunuole,kad daugiau tokiu mamu butu  4u.gif
*

4u.gif blush2.gif blush2.gif

QUOTE(Ramunita @ 2010 06 28, 15:24)
nu va sugeba kažkaip g.gif išsineria,atsisagsto kažkokiais būdais ax.gif bet sakau,aš visą šitą skaičiau tik SM, savam rate nieko negirdėjau panašaus ax.gif
*

čia iš VBS gaunas, tai nėr kaip ir konkrečiai kalbėti apie situaciją... bet jei kėdutė atitinka standartus ir turi jų sertifikatus, tuomet išsineria jei tik netaisyklingai pririši (nepakankamai įtempi diržus pvz) o atsisegt vienerių metų vaikas tikraaaai negali.
mano 3.5 metų vaikas nė vienoj kėdutėj negali išlipti ar atsisegti.
Fifux'e
QUOTE(Ramunita @ 2010 06 28, 09:52)
1) negi reikia patekti pačiai į avarinę situaciją,kad pajustum pavojų? g.gif

tai jo,žinau,kad yra. Yra ir tokių,kurios/kurie langus niaukia,kad  nesimaytų to vaiko ne kėdutėj mirksiukas.gif
*

na amnoji atsisege ir as pati nesupratau kaip g.gif blink.gif bet buvo kaip buvo....ir ji neislindo-o atsisege ir tiesiog sieke dirzus nusimetusi doh.gif turim tikrai nedeveta,nauja gera kedute,bet va ji matyt stipresne uz sagty buvo smile.gif

Fedes
QUOTE(Mijos mama @ 2010 06 30, 20:21)
na amnoji atsisege ir as pati nesupratau kaip g.gif  blink.gif bet buvo kaip buvo....ir ji neislindo-o atsisege ir tiesiog sieke dirzus nusimetusi  doh.gif turim tikrai nedeveta,nauja gera kedute,bet va ji matyt stipresne uz sagty buvo smile.gif
*

o kurios firmos tai autokėdutė?
o negali būti taip, kad tiesiog užsegėte ne iki galo?
Alabama
QUOTE(Mijos mama @ 2010 06 30, 19:21)
na amnoji atsisege ir as pati nesupratau kaip g.gif  blink.gif bet buvo kaip buvo....ir ji neislindo-o atsisege ir tiesiog sieke dirzus nusimetusi  doh.gif turim tikrai nedeveta,nauja gera kedute,bet va ji matyt stipresne uz sagty buvo smile.gif
*

Blogai uzseget.
Fifux'e
QUOTE(Fedes @ 2010 06 30, 22:00)
o kurios firmos tai autokėdutė?
o negali būti taip, kad tiesiog užsegėte ne iki galo?
*

QUOTE(Alabama @ 2010 06 30, 22:29)
Blogai uzseget.
*

nzn,negaliu pasakyti,bet zodziu tada apturejau stresa doh.gif

o kokia firma paziuresiu veliau,nes jau nebenaudojam mes jos,reikia i garaza kazkada nuvaziuoti ir paziuret g.gif
Fedes
QUOTE(Mijos mama @ 2010 07 01, 12:29)
nzn,negaliu pasakyti,bet zodziu tada apturejau stresa doh.gif

o kokia firma paziuresiu veliau,nes jau nebenaudojam mes jos,reikia i garaza kazkada nuvaziuoti ir paziuret g.gif
*

na, nereikia taip stengtis dėl tos firmos smile.gif

tiesiog, jei tai tikrai sertifikutoa kėdutė, tai "atsisega" vaikai, kai tėvai jų neprisega. arba pvz ne iki galo įdeda sagtį ir ji neužsitvirtina.
Megaera
Jeigu diržai nepakankamai tvirtai suveržti,avarijos atveju labai didelė tikimybė,kad vaikas išsinarins pečius.
O tai,kad atsisegė vaikas pats,man iš vis mistika.Seniau visus nagus nusilaužydavau,kol atsegdavau. Nerealiai sunkiai atsisega.Pas mus Maxi cosi priori xp.Kažkodėl įsitikinus,kad būtent šios formos kėdutės vienos iš saugesnių g.gif
Fifux'e
QUOTE(Megaera @ 2010 07 02, 07:09)
Jeigu diržai nepakankamai tvirtai suveržti,avarijos atveju labai didelė tikimybė,kad vaikas išsinarins pečius.
O tai,kad atsisegė vaikas pats,man iš vis mistika.Seniau visus nagus nusilaužydavau,kol atsegdavau. Nerealiai sunkiai atsisega.Pas mus Maxi cosi priori xp.Kažkodėl įsitikinus,kad būtent šios formos kėdutės vienos iš saugesnių g.gif
*

as ir esu ta girdejusi drinks_cheers.gif
ingutukas25
as manau lopselis-kedute, nes tas vezimo lopsys nera saugus .... schmoll.gif
chouette
O kodel vezimo lopsys nera saugus? Bent jau musu vezimo lopsys tvirtinasi dirzais prie masinos kedziu, jei nebutu saugu, tai neleistu ir tvirtinti lopsiu.
Beje, kudikio stuburas yra labai pazeidziamas, todel tose kedutese ir neleidziama laikyti ilgiau nei 1 -1.5 val. iki 3 menesiu.
Kazkas minejo, kad kudikis gyvena 9 menesiu mamos pilve, kur nedaug vietos ir kad kedute visai nieko, patogu, kazin kaip tame plastike, nors ir apsiuptame medziaginiu apsaugu ir t.t., patogu...
Tutti
QUOTE(chouette @ 2010 07 22, 13:37)
O kodel vezimo lopsys nera saugus? Bent jau musu vezimo lopsys tvirtinasi dirzais prie masinos kedziu, jei nebutu saugu, tai neleistu ir tvirtinti lopsiu.
Beje, kudikio stuburas yra labai pazeidziamas, todel tose kedutese ir neleidziama laikyti ilgiau nei 1 -1.5 val. iki 3 menesiu.
Kazkas minejo, kad kudikis gyvena 9 menesiu mamos pilve, kur nedaug vietos ir kad kedute visai nieko, patogu, kazin kaip tame plastike, nors ir apsiuptame medziaginiu apsaugu ir t.t., patogu...
*

vežant kūdikį automobiliu, reikia galvoti ne apie jo patogumą, o apie saugumą. Kas iš to patogumo, jei vaikelis avarijos metu nusisuks sprandą. Važiavimui automobiliais skirtos kėdutės, o ne lopšiai
Ramunita
QUOTE(Tutti @ 2010 07 22, 15:49)
vežant kūdikį automobiliu, reikia galvoti ne apie jo patogumą, o apie saugumą. Kas iš to patogumo, jei vaikelis avarijos metu nusisuks sprandą. Važiavimui automobiliais skirtos kėdutės, o ne lopšiai
*

yra lopšiai,kurie tvirtinasi mašinoje,o vaikutis diržais pritvirtamas lopšyje.
user posted image
Fifux'e
QUOTE(Ramunita @ 2010 07 22, 15:17)
user posted image
*

va cia tai geras daiktas manau-jau vertesnis nei autokedute 4u.gif
Nitkute
Vezemes autokeduteje smile.gif
elelele
autokėdutėje, nors su tais diržais tai sunkiai mums gavosi jį pritvirtint, kad nesuspast ir kad nebūtų per laisva ax.gif
Alekto
QUOTE(Ramunita @ 2010 07 22, 16:17)
user posted image
*

O įdomu,galvai apsaugos yra šiame lopšyje? Nes jei nėra,tai jis visiškai bevertis.Smūgio atveju galvytė skrenda į šoną ir trauma garantuota. Asmeniškai aš prieš lopšius. Kaip bebūtų saugiausia yra autokėdutėj 4u.gif
arbatos_puodelis
kiek iziuriu tai cia JANE MATRIX automobiline kedute kuri turi pilnai gulima padeti,jei nereikia tada vaikas sedi smile.gif yra 5 tasku saugos dirzu sistema smile.gif yra galvos apsauga kaip ir paprastose auto kedutese smile.gif nuotraukos dydis mazas bet gal iziuresit smile.gif
user posted image
Papildyta:
vistik ten anoj nuotraukoj ne Jane Matrix,bet vaikas tvirtinas tik per pilva...tokio varianto nesirinkciau schmoll.gif
grazina37
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 09 01, 04:19)
kiek iziuriu tai cia JANE MATRIX automobiline kedute kuri turi pilnai gulima padeti,jei nereikia tada vaikas sedi smile.gif yra 5 tasku saugos dirzu sistema smile.gif yra galvos apsauga kaip ir paprastose auto kedutese smile.gif nuotraukos dydis mazas bet gal iziuresit smile.gif
user posted image
Papildyta:
vistik ten anoj nuotraukoj ne Jane Matrix,bet vaikas tvirtinas tik per pilva...tokio varianto nesirinkciau  schmoll.gif
*

va cia tai tikrai super lopsiukas thumbup.gif
Fifux'e
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 09 01, 04:19)

user posted image

o kazi kokia kaina tokio gerio? g.gif
arbatos_puodelis
didele 4u.gif bet perkant su Jane vezimu,dazniausiai ieina i komplektacija sportinukas,lopsys ir si arba strada automobiline kedute smile.gif pasiskaityk vezimeliu temoje apie Jane vezimus,dabartine tema kiek tustoka,o senojoje labai daug info apie lopsius ir kedutes ir vezimus,as kiek dairiaus tai vien tokios kedutes-lopsio kaina UK apie 200svaru,su vezimu gaunas pigiau,tik kad as jane slalom pro sportinuka turiu... arba darykis deveto smile.gif
bitė Majaa
Mes parsivezem lopsiuke, i vezimelio komplektacija iejo smile.gif
Fifux'e
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 09 01, 15:04)
didele  4u.gif bet perkant su Jane vezimu,dazniausiai ieina i komplektacija sportinukas,lopsys ir si arba strada automobiline kedute smile.gif pasiskaityk vezimeliu temoje apie Jane vezimus,dabartine tema kiek tustoka,o senojoje labai daug info apie lopsius ir kedutes ir vezimus,as kiek dairiaus tai vien tokios kedutes-lopsio kaina UK apie 200svaru,su vezimu gaunas pigiau,tik kad as jane slalom pro sportinuka turiu... arba darykis deveto smile.gif
*

4u.gif
Zachara
QUOTE(Alekto @ 2010 08 24, 08:40)
O įdomu,galvai apsaugos yra šiame lopšyje? Nes jei nėra,tai jis visiškai bevertis.Smūgio atveju galvytė skrenda į šoną ir trauma garantuota. Asmeniškai aš prieš lopšius. Kaip bebūtų saugiausia yra autokėdutėj 4u.gif
*

Pritariu drinks_cheers.gif
Lizdeika
Mes vežėme specialioje auto kėdutėje, kuri ten yra nuo gimimo iki kažkada..
zhulikele
mes vezemes vezimo lopsiuke... blush2.gif
Wirruna
mes ir parsivezeme vezimelio lopsyje, nes atstumas buvo 5min.kelio nuo ligonines iki namu smile.gif
*Mamis*
mes parsivezeme vezimelio lopsyje. ir ilgai lopsyje veziodavomes savo dukryte. turejom spec. dirzus automobilyje prisegti lopsi smile.gif nesiryzau maziuke tik gimusia veziotis autokeduteje ax.gif
Isila
QUOTE(uppity @ 2011 08 10, 15:39)
mes parsivezeme vezimelio lopsyje. ir ilgai lopsyje veziodavomes savo dukryte. turejom spec. dirzus automobilyje prisegti lopsi smile.gif  nesiryzau maziuke tik gimusia veziotis autokeduteje  ax.gif
*

kodėl, jei kėdutė tam yra pritaikyta?
*Mamis*
QUOTE(Isila @ 2011 08 10, 15:44)
kodėl, jei kėdutė tam yra pritaikyta?
*

na, mano manymu, kad tik gimusiam leliukui geriausia gulima padetis. neveltui lopsiai turi automobilinius dirzus smile.gif bet aisku cia tik mano nuomone 4u.gif
Luno
Autokėdutėje smile.gif
Ryto saule
QUOTE(Luno @ 2011 08 18, 20:04)
Autokėdutėje  smile.gif
*

drinks_cheers.gif
lika2006
Autokėdutėje smile.gif
Montekrista
Tik neatsakingi tėvai vežios vaiką ne auto kėdutėje.
stintele
O kaip siūlote vežti trijų savaičių naujagimį kelis šimtus kilometrų, ar taip pat išlenktoje kėdutėje? verysad.gif mes iš Vilniaus parsivežėm lopšiuose, tai beveik visą kelią išmiegojo
VARLIUKĖ-KVAKSIUKĖ
QUOTE(Montekrista @ 2011 08 29, 10:08)
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(stintele @ 2011 08 29, 14:03)
O kaip siūlote vežti trijų savaičių naujagimį kelis šimtus kilometrų, ar taip pat išlenktoje kėdutėje?  verysad.gif mes iš Vilniaus parsivežėm lopšiuose, tai beveik visą kelią išmiegojo
*

puikiai miega ir autokedutej. bet jei bijot, kad per ilgai guli kedutej, tam yra sustojimo aiksteles,kur galima sustot ir ir isemus losiukuose palaikyt. bet aisku jusu reikalas jeigu jums atrodo, kad saugu vezti lopsiuke, tada prasom
Lyraaa
QUOTE(Montekrista @ 2011 08 29, 10:08)
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(VARLIUKĖ-KVAKSIUKĖ @ 2011 08 29, 14:17)
drinks_cheers.gif
Papildyta:

puikiai miega ir autokedutej. bet jei bijot, kad per ilgai guli kedutej, tam yra sustojimo aiksteles,kur galima sustot ir  ir isemus losiukuose palaikyt. bet aisku jusu reikalas jeigu jums atrodo, kad saugu vezti lopsiuke, tada prasom
*

drinks_cheers.gif Be to autokedutes yra pritaikytos naujagimiams,kokie cia ismislai lopsiukuose vezioti vaikus doh.gif na nebent jie pritaikyti ir juos galima prisegti automobilyje...
acorus
QUOTE(stintele @ 2011 08 29, 13:03)
O kaip siūlote vežti trijų savaičių naujagimį kelis šimtus kilometrų, ar taip pat išlenktoje kėdutėje? 
*

man ir idomu g.gif
Montekrista
O kaip, jūs man pasakykite, kūdikis jūsų pilve plaukiojo? Stačias?
gitulia
QUOTE(stintele @ 2011 08 29, 13:03)
O kaip siūlote vežti trijų savaičių naujagimį kelis šimtus kilometrų, ar taip pat išlenktoje kėdutėje?  verysad.gif mes iš Vilniaus parsivežėm lopšiuose, tai beveik visą kelią išmiegojo
*

Na mes ne kelis simtus km vaziavom, bet virs simto km. ir su dvieju paru naujagimiu. Tai minties kitokios nebuvo, kaip prisegt kedutej. Per brangus man tas dvieju paru turtas, kad rizikuociau jo saugumu. doh.gif
Lyraaa
Va butent,svarbiausia saugumas! Juk pats atsargiai vaziuosi bet kokiu atveju,bet i tave gali kiti atsitrenkti,tai kai skris tas vaikelis is lopsio ir pasibaigs.
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.