Skaiciau beveik visas istorijas, nusprendziau ir as jum atvert savo gimdymo istorija...bet viskas nuo pradziu. Kai su savo vyru susituokem, iskart pradejom planuot leliu  . ir ka gi , sitiek priverkta ir ismesta pinigu testams, galvojau, nu sakes, kas cia negerai, kodel kitom tereikia tik pagalvot ir jau nescios? o nuo "gamybos pradzios" praejo gal 3 men.  Na nieko, stai sulukiau tos dienos, kada turejau susirgt, nugara maudena, galvoju ir vel susirgsiu, bet ne.Taip praejo dar kelios dieneles-NESUSERGU.Dziaugtis dar bijau, bet nusiperku testa. Stai rytas, as jau darau testa ir ziuriu, kadnieko cia nera, nesamone kazkokia tai ir ismetu ji. Ir su didziuliu fiasko grizau pas vyra i lova  .vyras aisku guode ir paprase, kad parodyciau ta juostele. nueinu i virtuve ir isemu ja is siuksliadezes  ir ziu, kad pasirodes antras bruksniukas neryskus .Parodziau vyrui, o jis sako, vaziuojam pirkti nauja testa. isrinkom pati brangiausia, ir dziaugsmui nebuvo ribu!As visdelto NESCIA!!!!! apsilankiau pas ginekologa, kuris papasakojo, ka tureciau ir ko netureciau daryt  ir t.t. Zodziu nestumas buvo liuks, tuo tarpu spejau isidarbint  , visur laksciau, su pilvuku jauciausi kaip su turbovarikliu, viska pirkau savo maziukui, nes negalejau atsilaikyt pries daikteliu grozi. I nestumo pabaiga lankiau nesciuju paskaiteles, galvojau kur gimdysiu, kaip gimdysiu ir t. t. Svajodavau, kad gimdymas prasides savaime, juk nestumo metu irenginejom buta, veziojom, nesiojom daiktus, norejau kuo greiciau isirengt, vairavau automobili iki pat paskutiniu dienu. Visi gasdino, kad pagimdysiu masinoj... Bet deja, tikrove buvo kitokia... Issirinkau Krikscioniskuosius g n, kai suejo gimdymo terminas(birzelio30), nuvaziavau pasitikrint. Sutvarke visus formalumus, nutare paguldyt i palata, nes kadangi buvau is Jonavos, mazdaug bijojau- o jei prasidetu gimdymas namie?Tai ir turesiu Jonavoj gimdyt  Veliau patikrinusi gyd Radaviciene, pasake-jokiu pasiruosimo pozymiu, kaklelis neprasiveres, nesutrumpejes.galvoju, gal dar maziukui nelaikas, lauksim.Liepos2 d, isejo gleiviu kamstis.galvoju, gal jau? Pasirodo NE. Taip ir ejo dienos- vienos gimdo, dziaugiasi leliukais,oas su vyru vazineju po barus, po parduotuves- na kas as padarysiu, kad man nesigimdo? ir stai jau sekmadienis, liepos 6 d. Gyd sako, kad rytoj skatins nuo pat ryto, geriau nedelst daugiau... Zinoma neapsidziaugiau, norejau , kad mazius pats pasibelstu. Matyt jam taip ten gera buvo...Nakti beveik nemiegojau, ir stai6 ryto ateina sesele, padaro klizma, gyd istato gimdos kakleli plecianciu vaistu ir laukimas. Neleido nei valgyt, nei gert, o taip norisi, tada sesele pastate lasines. Pagaliau 12val prasideda dziaugsmai, kaklelis nenoriai veriasi, vel skatinamuju doze...Vel pasirode kazkokiu gleiviu...Gyd apziuri, prasiverimas 2cm...Ir toliau laukiu. Stai viena jau gimdo...jau pagimde ir dziaugiasi savo leliu, tik man kazkode nelinksma. 13:40 prakerpa vandenis, jie jau buvo rusvi.Nutaria viska pagreitint, vel skatinamieji, paprasiau epidurinio, nes jau laaaabai skaudejo, kai ji padare, galejau atsikvept.Zinokit po epidurinio vaiksciojau kaip antis krypuodama  Beto skausmus pakest padejo atvaziaves vyras. Visuomet prijungdavo aparateli sirdies toniukam ir saremiam tikrint.Kai pamate, kad vyksta tokie negerumai, aparata palieka iki pat gimdymo. Cia jis kazkodel ima pypseti, dingsta toniukai, bet gyd nerodo kad kazkas negerai, o mes su busimuoju toliau laukiam  Vel skatinamieji, gimdyt reik skubiai!Liepia nueit i wc, bet pasislapint nepavyko, juk mazius jau taip zemai. Kai grizau, iskart liepe vyrui imt mane uz pazastu, o man tuptis ir stumt kiek galiu. po keliu tokiu tupciojimu, jau lipu ant stalo, kakleli jau veria su pirstais, jau buvo pasibaige nuskausminamieji, tode visa skausma jauciu. Dalyvavo nemazai gyd, bet man jau ne tas rupejo, duoda pakviepuot deguonies, kauke kazkodel plesiu, vyras deda ja atgal prie veido...zinokit puses nebeatsimenu, kiek vyras pasakojo jau liepe stumt,jau pasirode pakausiukas( pamenu, kad dar ji paziurejau ir persigandau, kokia cia galva mano mazius turi, kugio formos?).. . kirpo du kartus, ir PAGALIAU isstenejau...visa pamelusi, nekvepuojanti  staigiai nukerpa virkstele, atsiurbia gleives, ir isnesa...ateina sesele ir sako:gime berniukas 3446g, 52cm ugio. po keliu min atnesa parodyt ir kaltininka  , as net pamirsau, kad mane siuna. Toks maziukas, nepatenkintas ziuri i mane, o as pasimetusi, net nezinau ka daryt, aisku dziaugiuosi...duoda isdidziam teveliui ir liepia nest i naujagimiu palata deguonies pakvepuot. o as iir sedziu tokioj pozoj(dar siuna) visa pasimetusi. Klausiu gyd kelinta pagimdziau?ji sako 7men(liepos) 7d, 17:40. visur septinetukai! Grista vyras, as jo prasau gert ir valgyt(tikriausiai niekad taip nenorejau kaip tada). zinoma pavalgau ir man jau knieti nueit pas Mantvyduka. po 1.5val nuejau.Guli toks maziukas, miega, salia kauke, marskineliu rankovyte nuimta...Pirmakart pamaitinau po paros. man jo nepalikdavo nakciai, dave man atsigaut.Aisku negalejau taip ramiai ilsetis be maziaus , eidavau net nakti paziuret keleta kartu, o taip tai man ji atnesdavo pamaitint. Mus isleido po 4 paru, nes sunkus gimimas nieko neigiamo maziui nepadare  , isskirus tai , kad eme traiskanot akyte, bet kaip issaiskinom, cia uzakes asaru kanalelis buvo, kuri lengvai pagydem. Noriu padekot uz gera darba Krikscioniskuju g n personalui:gyd Toleikienei, akuserem Naujalienei, Milasienei. Dabar musu spokui jau 18 men, auga sveikas ir judrus. iki siol maitinu savo pienuku  o pati turejusi toki "lengva" gimdyma, vistiek noriu vaiku. ir dar kokiu 2 papildomai .Nepykit, kad nesigavo trumpai parasyt. Uz tad nestumas+gimdymas+vaikas=nuostabus rezultatas , kurio mums moterim gali pavydet vyrai...
melodija
2005 01 22, 18:23
Aciu uz tai, kad skaitot ir mano istorija, rasiau ja tam, kad besilaukiancios mamytes nelauktu gimdymo pradzios, kai jau sueina terminas.Noriu pasakyt, kad kartais tokiais atvejais butinai turi isikisti gydytojai, nes as isivaizduoju, kad nesiociau ir toliau  .Terminas kaip rasiau turejo buti birzelio30, o pagimdziau uz savaites ir  buvo pernesiotas, vadinasi pagal viska gimdymo terminas turejo but anksciau  Bet tai jau praeitis, tad gyvenkime sia diena ir rytojum
Saunuole wita! Puiki istorija, pilna optimizmo! Dabar lauksim kitu tavo gimdymo istoriju!
Jiezau kaip ishsigandau  Aciu dievui viskas gerai pasibaige  Shaunuole
Astrėja
2005 01 23, 00:56
Grazi pradzia,  dar grazesne pabaiga, kaip ir pasaka aisku buna ir gero ir blogo , bet vis delto pasakos baigiasi taip pat laimingai  sekmes jum ir sulaukit daugiau mazyliu
rutamano
2005 11 30, 02:02
 saunuole wita. skaitant tavo istorija surpas kunu vaiksciojo. mano gimdymas taipat nelengvas buvo, bet del tokio dziauksmo viskas istveriama  sekmes tau  susilaukt antro
rutamano
2005 11 30, 02:04
 saunuole wita. skaitant tavo istorija surpas kunu vaiksciojo. mano gimdymas taipat nelengvas buvo, bet del tokio dziauksmo viskas istveriama  sekmes tau  susilaukt antro
QUOTE(rutamano @ 2005 11 30, 03:04)  saunuole wita. skaitant tavo istorija surpas kunu vaiksciojo. mano gimdymas taipat nelengvas buvo, bet del tokio dziauksmo viskas istveriama  sekmes tau  susilaukt antro  Rutamano, sunkus gimdymas istveriamas labai lengvai, jei pasonej turejai didziuli palaikyma  .Del to as dekinga savo mylimam vyrui.Jei ne jis, net nzn kaip ten kas vyktu  . uz tad dabar turim labai smalsu Barmaleju  , jau vien del to reikejo stengtis, maziukas labai praskaidrino musu gyvenima, tikiuosi, kad po keleriu meteliu susilauksim ir antro
Saunu, kad viskas gerai baigesi ir kad tavo vyras padejo viska istvert, nes vienai, ko gero butu buve dauk sunkiau! Beje, ir as gimdziau krikscioniskuose
QUOTE(Veite @ 2005 12 01, 11:25) Saunu, kad viskas gerai baigesi ir kad tavo vyras padejo viska istvert, nes vienai, ko gero butu buve dauk sunkiau! Beje, ir as gimdziau krikscioniskuose  be abejo vienai gimdyt labai sunku, net ir jei gimdymas fiziskai lengvas. O kas lliecia krikscioniskuosius g n, tai jie man
rutamano
2005 12 02, 16:19
as gimdziau viena, nieko pasonej neturedama Labai vyro "geras" sefas buvo, kad net is darbo neisleido  , o ir akusere durna  papuole. pamaina keitesi nei gydytoja maciau nei sesele. tik kai jau vaikas lindo tai atleke gydytojas, o sesele biski anksciau pasirode. gimdymas truko nuo 7 ryto pagimdziau be 15 sesios vakare. neskaitant kad pirmi soniniai vandenys nubego pries daugiau nei para
Sirduliuke
2007 09 09, 07:00
Super istorija... ir vardas pasakiskas maziuko... As buvau ir toki isrinkus jei gimtu berniukas bet ir mergaite Mante pavadinau... Sauniai laikiaisi , linkiu kad antras butu lengvesnis gimdymas.
Egluzhė
2007 09 11, 13:54
Smagu, kad viskas baigesi gerai. O as va irgi jau nesioju virs termino, baisu, neramu, bet daktarai kol kas sako, laukiam... Matau, kad vel laukiesi. Taigi linkiu, kad si karta lelius pats pasibelstu i pasauli
žiedė79
2007 09 11, 14:30
Laurite
2007 09 11, 17:43
Šaunuolė mamytė  . Aukit didučiai  .
Ačiū mamytės  gimdymas išties buvo sunkus: tiek man , tiek mažiui...tikiuosi, kad šį kartą bus kitaip- tikrai nelauksiu šitiek ir prašysiu, kad tik vaikiukui nepakenkt Linkiu ir jums gero ir sėkmingo laukimosi/gimdymo, lialių auginimo
Zylute1
2007 09 11, 18:18
dziugu skaityti tokiu optimizu trykstancia istorija  aukit sveiki, o mamytei linkiu irgi sveikatos
Šaunuolė mama  aš ten pat gimdžiau, tik pas kitą gydytoją  o dar mes iš to pačio miesto  svarbiausia didelės stiprybės dar kartelį - nes, kaip matau, antras vaikiukas jau pakeliui.  Lengvo ir greito gimdymo!
QUOTE(KYM @ 2007 09 13, 09:19) Šaunuolė mama  aš ten pat gimdžiau, tik pas kitą gydytoją  o dar mes iš to pačio miesto  svarbiausia didelės stiprybės dar kartelį - nes, kaip matau, antras vaikiukas jau pakeliui.  Lengvo ir greito gimdymo!  Ačiū už gražius palinkėjimus.  tikrai, sutapimų yra, bet vat kad tamstos nlb pažįstu-reikia susipažint  Antrą sakiau ten pat gimdysiu
Jurguška
2007 11 23, 13:03
Skaiciau net isitempus, o atomazga viso to  Svarbu pabaiga laiminga  Lauksime tesinio is antrojo gimdymo
QUOTE(Jurguška @ 2007 11 23, 14:03) Skaiciau net isitempus, o atomazga viso to  Svarbu pabaiga laiminga  Lauksime tesinio is antrojo gimdymo  Jurguška, būtinai būtinai-tęsinys bus
Sofocka
2007 11 23, 19:05
Intriguojanti istorija  sveikinimai su antruoju lialium
Katusik
2007 11 24, 13:55
o kodėl Cezario nedarė, jei matė, kad kažas negerai?
QUOTE(Katusik @ 2007 11 24, 14:55) o kodėl Cezario nedarė, jei matė, kad kažas negerai?  jau matyt buvo per vėlu daryti, nes vaiko galvytė buvo įsistačius. daugiau savęs ir mažiuko neleisiu kankinti-geriau tokiu atvėju lai pjauna, bet nekankina pagal išgales...
Katusik
2007 11 24, 15:29
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2007 11 24, 13:58) daugiau savęs ir mažiuko neleisiu kankinti ir teisingai svarbiausia, kad slogios pirmojo gimdymo nuotaikos nesugadintų artėjančio stebuklo jei lauki avinuko, tai gal dar kovą gimdysi?  jei taip - junkis prie mūsų kovinukių burio
QUOTE(Katusik @ 2007 11 24, 16:29) ir teisingai svarbiausia, kad slogios pirmojo gimdymo nuotaikos nesugadintų artėjančio stebuklo jei lauki avinuko, tai gal dar kovą gimdysi?  jei taip - junkis prie mūsų kovinukių burio   šiaip, jei įvyks stebuklas ir pradėsiu gimdyt kovo pabaigoj, tai bus kovinukas aviniukas (kaip tėtis  ), bet terminas balandžio 16-17d, aš jau bendrauju balandukių pašnekesiuose  bt kokiu atvėju dėkuj
Mano gimdymas taip pat buvo sunkus. Bet ka padarysi, per kancias y zvaigzdes Aukit sveiki ir laimingi
Saunuole mamyte  o jau matau ir antrojo laukiates
mama_inga
2007 11 28, 18:26
daug istveret.. bet kokia laime  aukit sveikuciai
Labai grazi istorija ir kaip matau is liniuotes jau ir antra dziaugsmeli tuoj turesit  Saunuoliai, kad po sunkaus gimdymo planuojat dar pora leliuku
daluzenik
2008 01 03, 19:03
Gerai, kai gerai baigiasi, mano irgi pernesiotas gime, buvo planine operacija, bet pires plana is vakaro prasidejo gimdymas, tai extra padare ir gal gerai, kad pasibelde pats, nes nezinia kaip butu buve, jai planuotos operacijos butu lauke. Beja cia irgi buvo "Krikscioniskuose" mano abu stebuklai ten isvydo pasauli ir as tuo dziaugiuosi, personalas ten neblogas. Linkiu lenvo gimdymo, mat as pirma pagimdzius, antra jau cezri norejau ir tuo dziaugiuosi. Pajauciau visa gimdymo"salduma" mat pirma net be epiduro gimdziau, tai antram ir operracija buvo gerai, nors kankintis nereikejo.
pasaka1
2008 01 03, 22:44
Sauniai papasakojainors ir ne visai linksmai tau ejos  ir dar sauniau, kad greit ir antroji istorija musu akeles pasiekt turetu
freimule
2008 01 05, 14:08
Saunuole tu  Zinai, suteiki turbut daug stiprybes kitoms busimoms mamytems, tuo paciu ir man  O dar mus vadina silpnaja lytimi
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2005 01 22, 17:50) Uz tad nestumas+gimdymas+vaikas=nuostabus rezultatas , kurio mums moterim gali pavydet vyrai...
auksiniai zodziai saunuole, aciu, kad padrasinai visas
idea fix
2008 01 25, 05:00
Labiausiai tai patiko, kad įsidarbinti sugebėjai per tą laiką  Šaunuolė mamytė
QUOTE(idea fix @ 2008 01 25, 06:00) Labiausiai tai patiko, kad įsidarbinti sugebėjai per tą laiką  Šaunuolė mamytė ačiū...buvau laiminga, kai man tai pavyko įgyvendint
jurginux
2008 01 25, 16:08
*panteRa*
2008 01 26, 12:49
Niu maladiec mamuke  svajones matau pildosi - pilvely kuiciasi antras stebukliukas  Sekmes
spanguolele
2008 02 19, 11:52
labai susijaudinau skaitydama tavo pasakojima. kiekviena pagimdziusi turim savo istorija. vienu ju ilgesne, kitu trumpesne. si karta linkiu tau trumpesnes, didvyre
kisiune
2008 02 19, 11:59
sauni istorija
QUOTE(ritukas696 @ 2008 02 19, 12:52) labai susijaudinau skaitydama tavo pasakojima. kiekviena pagimdziusi turim savo istorija. vienu ju ilgesne, kitu trumpesne. si karta linkiu tau trumpesnes, didvyre  Kaip norėčiau, kad šis gimdymas mano būtų kuo teigiamesnis, kad galėčiau savimi didžiuotis, bei padrąsinti kitas, kurios buvo nusivilusios pirmaisiais gimdymais Man irgi patinka skaityti kitas gimdymo įstorijas. Ko gero teks daryti atskirą temą- " Balandukių gimdymo istorijos 2008"
sanidiki
2008 02 19, 17:13
saunuole  grazi istorija  bukit sveikuciai
asta0218
2008 03 12, 20:51
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2007 11 24, 14:58) jau matyt buvo per vėlu daryti, nes vaiko galvytė buvo įsistačius. daugiau savęs ir mažiuko neleisiu kankinti-geriau tokiu atvėju lai pjauna, bet nekankina pagal išgales...  Pas man irgi buvo įsistačius galvytė, bet kai žali vandenys nubėgo, tai darė CZ.  Bet tu šaunuolė, kad tiek ištvėrei Sėkmiuko šiame gimdyme
|
|