Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lovatiesės, pledai, užklotai....
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
P@nter@
Prisižiūrėjau čia pas jumi raštų visokiausių gražiausių išsirinkau lens.gif ir aš viena užtiesaliuką savo pilvo gyventojui nunerti tik va aprašymas anglų kalba doh.gif bandžiau išsiversti susiradau ką koki sutrumpinimai reiškia bet be schemos nu niekaip schmoll.gif schmoll.gif nesigauna patarkit man fool.gif kaip išsiverčiat angliškas schemas 4u.gif o gal kuri lietuviška schemute kokią panašią to kvadračiuko turit labai būčiau dėkinga notworthy.gif

va čia mano užtiesaliuko nuoroda kitaip nemoku ikelti blush2.gif blush2.gif
http://www.bernat.com/pattern.php?PID=259
P@nter@
Na niekaip neiseina tas raštas pagal angliška aprašyma schmoll.gif schmoll.gif vakar iki 2 nakties sėdejau 3 eilės jau thumbup.gif , o 4 ir 5 nu niekaip dry.gif na gal kas nors padėtų help.gif help.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif

http://www.bernat.com/pattern.php?PID=259
P@nter@
Na gal kas nors cray.gif cray.gif cray.gif
va šitą vietą notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif help.gif help.gif help.gif

4th rnd: Ss into first ch-3 sp.1 sc in same sp as last
ss.*(Ch 3.1 sc in next ch-3 sp)3 times.Ch 5.1 sc in
next ch-3 sp.Rep from *3 more times omitting 1 sc at
end of last rep.Ss in first sc.Fasten off.
5th rnd: Join MC with ss in first ch-3 sp.Ch 3.2 dc in
same sp as last ss.3 dc into each of next 2 ch-3 sps.9 dc
in next ch-5 sp.(3 dc into each of next 3 ch-3 sps.9 dc
in next ch-5 sp)3 times.Ss in top of ch-3.Fasten off.
P@nter@
QUOTE(Muse @ 2006 02 23, 13:10)
Na, as tik pradedanti. Suradau toki nebloga pleduka cia palandziojusi, bet jis neriasi vaseliu is kvadratu. Vat ir galvoju, kaip tuos kvadratus po to sukainti tarpusavyje??

Numegsciau leliams koki uzklota.
*

Aš tai bandysiu adata susiūti, vakar bandžiau vašeliu sunerti tai labai negražiai schmoll.gif gavosi tokia stora siūlė pasidaro. Tai išsitraukiau tokią seną mamos nėrimo knygą ten prie visų nėrinių kur iš gabaliukų parašyta "o dabar susiūti pagal iškarpas" tik vat kaip siūti tai neparodyta g.gif g.gif reiks jaučiu pačiai ką nors sugalvoti user posted image
Man atrodo user posted image kažkur forume buvo tema kaip sujungti dalis reik paieškoti user posted image
Jumi
QUOTE(P@nter@ @ 2006 02 22, 11:57)
Tikrai kad užkrečiamas mezgu jau savaitė ir niekaip negaliu sustoti. Mano vyrai i mane jau nekaip žiūri  schmoll.gif  schmoll.gif  cool.gif  gun_bandana.gif  lotuliukas.gif

Nunarpliosiu idesiu jusu vertinimui  4u.gif
*

Maniskis irgi pirma neriant sypteledavo,bet kai rezultata pamate,daugiau jokiu priekaistu biggrin.gif

QUOTE(J.U.D.I.T.A @ 2006 02 22, 18:22)
tikiu,kad uzkreciama mirksiukas.gif bet man cia metai laiko kiekviena diena narpiot doh.gif labai grazu vis uzsuku paziuret thumbup.gif bet pati nesiryztu verysad.gif sekmes pradejusiom,ipusejusioms ir baigencioms thumbup.gif
*

o kas liepia kiekviena diena. Pasiimi kada norisi atsipalaiduoti,kas gi veja. Tai turi buti malonumas o ne kancia.

QUOTE(Muse @ 2006 02 23, 13:10)
Na, as tik pradedanti. Suradau toki nebloga pleduka cia palandziojusi, bet jis neriasi vaseliu is kvadratu. Vat ir galvoju, kaip tuos kvadratus po to sukainti tarpusavyje??

Numegsciau leliams koki uzklota.
*

As suneriau. Man taip graziau ir greiciau thumbup.gif JEi neri vienspalviu siulu susiners tikrai graziai. Sunerimui naudok paprasciausia zema stulpeli ir jei matai,kad siek tiek traukiasi tarp stulpeliu kai kur isnerk po pyneles kilpa.
Papildyta:
P@nter@ tikrai kazkurioj temoj gal nerimo rastu...yra parodyta kaip sunerti ir susiuti. JEi nersi parasyk man i az(ne kasdien perziuriu temas) ir paieskosiu savo issaugotose schemose wink.gif
Minnie
Dar nemačiau nieko panašaus: http://www.crochetaustralia.com.au/webcontent16.htm

pirmasis darbelis
P@nter@
Na va dedu savo darba jusu teismui ax.gif user posted image
va cia nuoroda tai galima pasiziureti didesne nuotrauka http://images17.fotki.com/v293/photos/8/87...1-vi.jpg?375500
P@nter@
QUOTE(naaringiux @ 2006 03 22, 13:53)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
o tuos kvadratelius siusiuvai ar prineriai  g.gif  gal chemute turi g.gif
*

Susiuvau va taip pagal tokia schema http://img164.imageshack.us/my.php?image=sujungimas6mf.jpg idedu nuoroda nes nuotrauka daug vietos uzima
Mudra
QUOTE(P@nter@ @ 2006 02 17, 17:23)
Na gal kas nors  cray.gif  cray.gif  cray.gif
va šitą vietą  notworthy.gif  notworthy.gif notworthy.gif  notworthy.gif  help.gif  help.gif  help.gif

4th rnd: Ss into first ch-3 sp.1 sc in same sp as last
ss.*(Ch 3.1 sc in next ch-3 sp)3 times.Ch 5.1 sc in
next ch-3 sp.Rep from *3 more times omitting 1 sc at
end of last rep.Ss in first sc.Fasten off.
5th rnd: Join MC with ss in first ch-3 sp.Ch 3.2 dc in
same sp as last ss.3 dc into each of next 2 ch-3 sps.9 dc
in next ch-5 sp.(3 dc into each of next 3 ch-3 sps.9 dc
in next ch-5 sp)3 times.Ss in top of ch-3.Fasten off.
*

mano nuomone, cia reikia nerti stulpeli su uzmetimu, jo iki galo neistraukti, tada i ta pacia aki pakartoti dar 2 kartus ir tik bebaigiant paskutini (3) stulpeli siula istraukti per visas akis (tas kurios nebaigtos is pirmo ir antro stulpelio) smile.gif tikriausiai nieko aiskiau nepasidare...... verysad.gif

schemoje manau tai turetu atrodyti taip - (() (vidurinis pagaliukas turetu buti vertikalus) ir viskas perbraukta horizontaliu bruksniu. pabandyk, gal pavyks mirksiukas.gif
P@nter@
QUOTE(RimLa @ 2006 03 23, 19:44)
Gal kuri galit patart, kaip tokį grožį pasidaryt ax.gif  Būtų graži dovana sesei įkurtuvių proga, bet neturiu jokiu minčių, kaip tokį padaryt verysad.gif
*

Cia gal reiktu pasikalusti kokioj audiniu parduotuvej medziagos kokios (ta prasme i vidu ideti) kad isgautum tokius iskilumus, buna tokia vata nezinau tiksliai man atrodo sintiponas vadinasi gal g.gif

O siaip tai tavo lovatieses galerijoj tai superines. Gal pati siuvi?
Kozete
Gal galėtumėte patarti ir papasakoti kaip siuvama tokia lovatiesė:
user posted image

p.s. gal nesupyks savininkė, kad idėjau nuotrauką, bet lovatiesė išties labai graži wub.gif
Dzenke
Kadangi losi lovatiese turi isilgines siules, speju kad gali medziaga buti ir durta (labai retai buna tokiu placiu medziagu, kad uztektu lovatieses plociui), forma atitinkamai pastorinta T raide, ko gero isiutas sinteponas, bei zinoma pamusalas.
Siuvau sesei skiautine lovatiese dovanu praeitoms kaledoms, tai O HO HO pasakysiu, kai reikejo siuti per viduri isilgine siule - tai vos medziagos tilpo po adata... bet siaip ne taip. Dabar jau turiu nauja masina, tai toks darbelis vienas juokas ax.gif
Sekmes! (nezinau ar atsakiau tai ko tikejaisi...)
gida
QUOTE(RimLa @ 2006 03 23, 20:44)
Gal kuri galit patart, kaip tokį grožį pasidaryt ax.gif  Būtų graži dovana sesei įkurtuvių proga, bet neturiu jokiu minčių, kaip tokį padaryt verysad.gif
*

Manau kad kažkas panašaus čia: pvz
Kozete
Aš šitą tik kaip pvz. parodžiau, nes ji išties laaabai graži, bet aš nesu super siuvėja, kad galėčiau pasisiųti kažką panašaus, bet labai norėčiau, kad kas nors papasakotų nors nuo ko pradėti, kaip padaryti tą pastorinimą ax.gif Kad ir visiškai paprastos antklodės, kaip medžiagą išsirinti.
Dzenke
QUOTE(Kozete @ 2006 09 20, 16:19)
Aš šitą tik kaip pvz. parodžiau, nes ji išties laaabai graži, bet aš nesu super siuvėja, kad galėčiau pasisiųti kažką panašaus, bet labai norėčiau, kad kas nors papasakotų nors nuo ko pradėti, kaip padaryti tą pastorinimą  ax.gif Kad ir visiškai paprastos antklodės, kaip medžiagą išsirinti.
*

Labuciai,
pirmiausia reikia issimatuoti busimos lovatieses dydi (ivertinkite ne tik lovos pavirsiu bet ir "nuleidimus" sonuose ir gale).
Medziaga gali buti pati ivairiausia nuo paprasto kartuno iki gobeleno, taftos ir pan: tiesiog visos jos skirtingai devisi: vienos veliasi, kitos pukuojasi, treciu siulai gali issitampyti. Zinoma medziaga reiktu rinktis ir priklausomai nuo pasiuvimo tipo. (Pvz sesei skaledoms dovanu siuvau skiautiniu lovatiese - galit paziureti www.fotofabrikas.lt; vartot: zaneta75, slaptaz: 2dukros - tai medziagas pirkau Humanoje, ziurejau kad visu sudetis butu panasi, kad vienodai devetusi visos spalvos). Istisinei, ty nedurstytai, lovatiesei galima butu rinktis arba gobelena (tuomet manau nei sintepono nereiktu - uztektu tik pamusalo) arba siaip kokia standesne medziaga - plonos visvien greiciau devisi.
Nesu profesionali siuveja, tiesiog tai mano hobis ir esu nemazai ka siuvusi, tad jei ka - rasykit i az, nes cia ne taip jau daznai del laiko stokos tenka lankytis...
radasta_
Vėsta oras ir vakare jau norisi susisupti į kažką minkšto ir šilto prieš televizorių. O čia tokių grožybių prisižiūrėjau thumbup.gif Jau žinau koks bus sekantis mano mezginys biggrin.gif Ačiū merginos už idėjas 4u.gif
justme
Sveikos, mergaites! Radau pora grazhiu nertu vaikishku pleduku (chia forume ju nemachiau, nebent pazhiopsojau.Gal kam aktualu 4u.gif

aprashymas1aprashymas2pledas1

ir dar pledas2aprasymas1aprasymas2

Jei kam bus idomu, galiu dar kelis panashius ikelt biggrin.gif
Glacee
Zaneta75
blink.gif blink.gif blink.gif
lovatiesė nereali! Superinė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Aš kaip pamatau skiautinius, tai iš karto į depresiją puolu smile.gif)))))) kad kantrybės neužtenka smile.gif))))

O aš su savo pledu smile.gif user posted imageuser posted image
justme
Na, manau, cia nuo siulu labiau priklausys...Paskutiniu 2ju ismeru tikrai nezhinau, o kas liecia tuos pledukus su meskiukais, tai dar radau tokia lentele - ten reikalingas siulu kiekis bei pleduku matmenys...coliais

matmenys
apnerimas*

Pati nesenai pradejau nerti Bedtime Bear, tai be apnerimo plotis 75cm gaunas, o ilgis turetu dar didesnis iseit.. Na, aisku,galima ir praplatint ar pailgint, jei reikia... 4u.gif
KRISTIDA
Sūnaus apklotėlis. Jau beveik du metai naudojamas biggrin.gif
user posted image
Glacee
KRISTIDA
labai gražus raštas smile.gif

Misty
Ačiū smile.gif
schemutę turiu, tik prastos kokybės sad.gif Bet jeigu ką reikės paaiškinti - su malonumu smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Glacee
Misty
taip, mezgamos atskirai i r po to jungiamos. Pirmojoje schemoje - 1/6 pagrindinio motyvo dalis. Jis yra mezgamas penkiais virbalais ir ta dalis kartojasi šešis kartus. Pradžioje yra apmetama 12 akių. O žemiau - apdailos elementai, irgi trikampiai mezgami atskirai, o po to jungiama. Aš sunerdavau vašeliu ir per viršu, kad matytųsi smile.gif

KRISTIDA
Taip, aš suprantu, kad iš žurnalo, bet vis tiek labai-labai gražu smile.gif
Glacee
Misty
mezgamas šešiakampis motyvas iš centro - pradedant 12 akių. Kaip servetėlės smile.gif
bambinute
Na ką, merginos, įkeliu ir aš savo meną parodyti tongue.gif .
Viršus - megztas ir kvadratų
Vidus - pašiltinimas
Apačia - vėliau apsiuvau flanele, kurios kraščiukas matėsi ir gerojoje pusėje (dabar neturiu foto, o čia pateikiu dar nevisai pabaigtą variantą - bet esmė matosi):
pledukas
Amade
Sveikos, paskaitinejus si skyreli uzsidegiau nauju hobiu ax.gif Taigi vakar Maximoj nusipirkau siulu ir pradejau... Ir norisi iskart parodyti pradzia... BusUztiesalas ant fotelio blush2.gif
Aga

! 
Cituojant narių žinutes prašome necituoti ir nuotraukų. Paprasčiausiai ištrinkite jas iš cituojamo teksto, kad nesikartotų kiekviename puslapyje. Taupykime forumo vietą
Amade
Sveikos,

pagaliau po 2.5 savaiciu triuso vakar uzbaigiau Fotelio uztiesaliuka Galit apziureti... blush2.gif
KRISTIDA
QUOTE(Amade @ 2006 11 20, 11:28)
Sveikos,
pagaliau po 2.5 savaiciu triuso vakar uzbaigiau Fotelio uztiesaliuka Galit apziureti...  blush2.gif
*

Tik per 2,5 sav. blink.gif Jaučiu, mezgei neatsitraukdama. Ir iš kiek dalių?
Man tai labai gražu, toks minkštas ir švelnus atrodo. Šaunuolė clap_1.gif
Amade
QUOTE(KRISTIDA @ 2006 11 20, 11:26)
Tik per 2,5 sav.  blink.gif Jaučiu, mezgei neatsitraukdama. Ir iš kiek dalių?
Man tai labai gražu, toks minkštas ir švelnus atrodo. Šaunuolė  clap_1.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif zinai, mano laisvas laikas - po darbo, megzdavau gal nuo 7 iki 10 vakaro... na, savaitgaliais gal daugiau biski, bet tikrai ne istisai schmoll.gif Is viso man suejo apie 700g akrilo ir numezgiau apie 135 kvadratelius... 4u.gif
zaniatja
Ups, sitoj temoj lygtais nebuvau idejusi savo pleduku, tai pasigirsiu ir cia blush2.gif
Beje, ta kremini pleduka naudoju, kai dukrytes lovytes uztiesala, nes jis gana didelis blink.gif
user posted image
user posted image
bambinute
Na ką, merginos, įkeliu ir aš savo meną parodyti tongue.gif .
Viršus - megztas ir kvadratų
Vidus - pašiltinimas
Apačia - vėliau apsiuvau flanele, kurios kraščiukas matėsi ir gerojoje pusėje (dabar neturiu foto, o čia pateikiu dar nevisai pabaigtą variantą - bet esmė matosi):
Bandau įkelti tiesiog čia:
user posted image
vikaPika
sweikos merggytes,
na norejau paklaust. maciau tokia knyga, apie baldu uztiesima anklodemis.labai idomus dalykas, ypac jei turi nelabai grazius svetaines baldus, tiksliau sedimaja daly, ten buvo parodyta kaip idomiai ir graziai galima juos paslept po antklodem. nepirkau tos knygos, nes maniau nereikes. klydau. turiu ne pirmos jaunystes svetaines baldus, kuriuos i nauja busta atidave kriksto mama, ir niekur nerandu tos knygos pirkt, gal kuri zinot apie ka kalbu? gal turit kokiu ideju?
vladiana
Pasigirsiu savo pleduku

user posted image
Zhuvycia
QUOTE(dolė @ 2005 02 08, 18:20)
man labai patinka thumbup.gif  , gal kas išmanote kaip tai padaryti g.gif  kad būtu pasipute kvadračiukai? kažin ar čia visi sujungti kvadratukai atskirai? g.gif
*

Turbut jau neaktualu, bet radau siklausima ir skubu pasigirti, kad zinau, kaip tai daryti. Lankia kiautini kursus, ir mus mokino butent sios antklodes autore, o ir pacia antklode ciupinejau. Bet sunki ji... kaip senos tarybines vatines antklodes, dar sunkesne!
O daroma taip. Paimami du medziagos kvadrateliai: vienas, mazesnis, is kokios nors baisios nereikalingos medziagos, kitas grazus. Tas mazesnis yra, pvz 5x5, o didesnis 6x6 cm. Tada susiuname ju krastines, didziojo kvadratelio krastinese per viduri padarome po klostele, kad sutaptu su mazojo krastinemis. Kai prisisiuvame kiek reikia tokiu kvadrateliu, susiuname ju krastines i pleda. O po to apveriame ir ikerpame mazesniojo kvadratelio viduryje po plysely, pro kuri po to prikisame sintepono. Tada plyseli nesutraukiant uzsiuvame. O dabar belieka pakloti sintepona ir prisiuti apatini lovatieses sluoksni, kaip ir visuose skiautiniuose. Einasi gana greitai, bet as tai tik pagalvele esu pasisiuvusi...
kadabra
Zhuvycia, kaip šauniai aprašei visą technologiją, net paveikslėlių nebereikia wub.gif . Dėkui.
O į skiautinių kursus labai norėčiau nubėgti, gaila dabar darbai ir mažylis šiek tiek laisvą laiką riboja, bet kai paaugs, manau susirasiu ką nors, kas mane pamokys 4u.gif
Aura*
sveikos,
aš dukrai katik baigiau pledą nert, tai demonstruoju:
1
2

jei ką domins galiu atsiųst schemutę 4u.gif
Zhuvycia
Oi, uzsikepiau as nusimegzti musu lovai lovatiese, nes musu senoji jau gana "paskudurejusi". Sumaniau megzti is kvadrateliu, megztu virbalais, keliu splavu. Bet vis galvoju, juk reikes kokiu 2 kg. siulu, tai kazi, kur ir kokius rinktis: ar sintetinius, ar siiap kokiu sprastenes kokybes?.. Ant musu lovos tai gana daznai voliojamasi, teks skalbti neretai, kokius siulus patartumete? Ir ar rikia deti pamusala ar iklota, kaip i skiautininius darbus?

Papildyta:
[quote=zaniatja,2006 11 20, 18:53]
Ups, sitoj temoj lygtais nebuvau idejusi savo pleduku, tai pasigirsiu ir cia blush2.gif
Beje, ta kremini pleduka naudoju, kai dukrytes lovytes uztiesala, nes jis gana didelis blink.gif

Man tai abu labai grazus, ypac grazus mezgimo rastai, tokie imantrus, nenuobodus! Gal gali isduoti paslapti - ar pati sukurei tuos rastus, ar kazkur radai. Jei radai, tai kur? biggrin.gif tongue.gif blush2.gif
nainaa
As norejau paklausti panevezieciu,nors nelabai as cia i tema,bet nesupykit blush2.gif
Kur panevezyje galima butu nusipirkti lino?nes persikrausciau is kauno ir panevezyje nieko neberandu... verysad.gif gal kas zino? blush2.gif
Ieva-Pieva
user posted image
user posted image
Papildyta:
user posted image
kasiopeja
Čia irgi vienas iš paprastesnių modeliukų 4u.gif Yra tik du "cinkeliai":
1. megztas nuo kampo,
2. siūlai keičiami taip - paėmus naują spalvą, mezgama gerosiomis akimis, tada kitoje eilutėje vėl "grįžtama" gerosiomis akimis. Tada vėl keičiama spalva ir vėl mezgama gerosiomis ir "grįžtama" taip pat gerosiomis (žiūrint iš priekio, gaunasi, kad viena eilutė gerosiomis, o kita blogosiomis) 4u.gif

user posted image
kasiopeja
Aciu 4u.gif Gaila, kad si syki ne mano darbas, o tai nosi uzriesciau biggrin.gif
Pleduko dydis mazdaug 1x1 metro, o galutinis svoris 300 gramu. Kadangi ne pati mezgiau (gavom lauktuviu), tai apie siulu sunaudojima galiu tik speti. Megzta gan skystai - gal 3,5-4 dydzio virbalais plona vaikiska vilnele. Siulai naudoti 5 spalvu: gelsvi, rausvi, zydri ir zalsvi + balti. Pagal elementaria matematika gaunasi spalvotu siulu po 40 gramu, o baltu gal 150 gramu (nes pagrindine spalva ir krastukai apnerti vezio zingsneliu) 4u.gif Bet cia tik mano spelione blush2.gif
kasiopeja
Idėja, kurią galima pritaikyti pledukams
http://show.7ya.ru/showphoto.aspx?RubrID=1...352018&ob=0

Ir dar vaikiškas pledukas
http://show.7ya.ru/showphoto.aspx?RubrID=1...076955&ob=0

Pončas, bet tinka ir pledukui
http://show.7ya.ru/showphoto.aspx?RubrID=1...406924&ob=0
laguna
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
bambinute
Kokį audinį patartumėt naudoti lovatiesės (siūtos) apačiai?
Į vidų žadu dėti sinteponą ploną smile.gif ..
mambu
Uzuolaidos
user posted image
irisas
QUOTE(Dovis @ 2007 05 04, 14:32)
O kius siulus patartumet naudoti leliuko apkloteliui?Kiek uzsienietiskuose skaitinejau,tai daugiau jie akrilana naudoja.O man kazko naturalesnio norisi.
*

As mezgiau is grynos medvilnes, bei medvilnes ir vilnos misinio. Siulai lietuviski, kokybe man labai patinka, o ir kaina thumbup.gif.
risa
QUOTE(bambinute @ 2007 03 21, 18:44)
Kokį audinį patartumėt naudoti lovatiesės (siūtos) apačiai?
Į vidų žadu dėti sinteponą ploną  smile.gif ..
*

Man irgi įdomu, juk pamušalinio nedėsi, slidinės labai tas užklotas doh.gif . Gal paprasčiausią kartūna, tai dar ir dvipusi galima padaryt bigsmile.gif . O tas "sinteponas" įtariu lietuviškai visai ne taip vadinasi, gal tai- vatinas?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.