va čia mano užtiesaliuko nuoroda kitaip nemoku ikelti
http://www.bernat.com/pattern.php?PID=259
Prisižiūrėjau čia pas jumi raštų visokiausių gražiausių išsirinkau
va čia mano užtiesaliuko nuoroda kitaip nemoku ikelti http://www.bernat.com/pattern.php?PID=259
Na niekaip neiseina tas raštas pagal angliška aprašyma
http://www.bernat.com/pattern.php?PID=259
Na gal kas nors
va šitą vietą 4th rnd: Ss into first ch-3 sp.1 sc in same sp as last ss.*(Ch 3.1 sc in next ch-3 sp)3 times.Ch 5.1 sc in next ch-3 sp.Rep from *3 more times omitting 1 sc at end of last rep.Ss in first sc.Fasten off. 5th rnd: Join MC with ss in first ch-3 sp.Ch 3.2 dc in same sp as last ss.3 dc into each of next 2 ch-3 sps.9 dc in next ch-5 sp.(3 dc into each of next 3 ch-3 sps.9 dc in next ch-5 sp)3 times.Ss in top of ch-3.Fasten off. QUOTE(Muse @ 2006 02 23, 13:10) Na, as tik pradedanti. Suradau toki nebloga pleduka cia palandziojusi, bet jis neriasi vaseliu is kvadratu. Vat ir galvoju, kaip tuos kvadratus po to sukainti tarpusavyje?? Numegsciau leliams koki uzklota. Aš tai bandysiu adata susiūti, vakar bandžiau vašeliu sunerti tai labai negražiai Man atrodo kažkur forume buvo tema kaip sujungti dalis reik paieškoti
QUOTE(P@nter@ @ 2006 02 22, 11:57) Tikrai kad užkrečiamas mezgu jau savaitė ir niekaip negaliu sustoti. Mano vyrai i mane jau nekaip žiūri Nunarpliosiu idesiu jusu vertinimui Maniskis irgi pirma neriant sypteledavo,bet kai rezultata pamate,daugiau jokiu priekaistu QUOTE(J.U.D.I.T.A @ 2006 02 22, 18:22) tikiu,kad uzkreciama o kas liepia kiekviena diena. Pasiimi kada norisi atsipalaiduoti,kas gi veja. Tai turi buti malonumas o ne kancia. QUOTE(Muse @ 2006 02 23, 13:10) Na, as tik pradedanti. Suradau toki nebloga pleduka cia palandziojusi, bet jis neriasi vaseliu is kvadratu. Vat ir galvoju, kaip tuos kvadratus po to sukainti tarpusavyje?? Numegsciau leliams koki uzklota. As suneriau. Man taip graziau ir greiciau Papildyta: P@nter@ tikrai kazkurioj temoj gal nerimo rastu...yra parodyta kaip sunerti ir susiuti. JEi nersi parasyk man i az(ne kasdien perziuriu temas) ir paieskosiu savo issaugotose schemose
Na va dedu savo darba jusu teismui
![]() va cia nuoroda tai galima pasiziureti didesne nuotrauka http://images17.fotki.com/v293/photos/8/87...1-vi.jpg?375500 QUOTE(naaringiux @ 2006 03 22, 13:53) Susiuvau va taip pagal tokia schema http://img164.imageshack.us/my.php?image=sujungimas6mf.jpg idedu nuoroda nes nuotrauka daug vietos uzima QUOTE(P@nter@ @ 2006 02 17, 17:23) Na gal kas nors va šitą vietą 4th rnd: Ss into first ch-3 sp.1 sc in same sp as last ss.*(Ch 3.1 sc in next ch-3 sp)3 times.Ch 5.1 sc in next ch-3 sp.Rep from *3 more times omitting 1 sc at end of last rep.Ss in first sc.Fasten off. 5th rnd: Join MC with ss in first ch-3 sp.Ch 3.2 dc in same sp as last ss.3 dc into each of next 2 ch-3 sps.9 dc in next ch-5 sp.(3 dc into each of next 3 ch-3 sps.9 dc in next ch-5 sp)3 times.Ss in top of ch-3.Fasten off. mano nuomone, cia reikia nerti stulpeli su uzmetimu, jo iki galo neistraukti, tada i ta pacia aki pakartoti dar 2 kartus ir tik bebaigiant paskutini (3) stulpeli siula istraukti per visas akis (tas kurios nebaigtos is pirmo ir antro stulpelio) schemoje manau tai turetu atrodyti taip - (() (vidurinis pagaliukas turetu buti vertikalus) ir viskas perbraukta horizontaliu bruksniu. pabandyk, gal pavyks QUOTE(RimLa @ 2006 03 23, 19:44) Gal kuri galit patart, kaip tokį grožį pasidaryt Cia gal reiktu pasikalusti kokioj audiniu parduotuvej medziagos kokios (ta prasme i vidu ideti) kad isgautum tokius iskilumus, buna tokia vata nezinau tiksliai man atrodo sintiponas vadinasi gal O siaip tai tavo lovatieses galerijoj tai superines. Gal pati siuvi?
Gal galėtumėte patarti ir papasakoti kaip siuvama tokia lovatiesė:
![]() p.s. gal nesupyks savininkė, kad idėjau nuotrauką, bet lovatiesė išties labai graži
Kadangi losi lovatiese turi isilgines siules, speju kad gali medziaga buti ir durta (labai retai buna tokiu placiu medziagu, kad uztektu lovatieses plociui), forma atitinkamai pastorinta T raide, ko gero isiutas sinteponas, bei zinoma pamusalas.
Siuvau sesei skiautine lovatiese dovanu praeitoms kaledoms, tai O HO HO pasakysiu, kai reikejo siuti per viduri isilgine siule - tai vos medziagos tilpo po adata... bet siaip ne taip. Dabar jau turiu nauja masina, tai toks darbelis vienas juokas Sekmes! (nezinau ar atsakiau tai ko tikejaisi...) QUOTE(RimLa @ 2006 03 23, 20:44) Gal kuri galit patart, kaip tokį grožį pasidaryt Manau kad kažkas panašaus čia: pvz
Aš šitą tik kaip pvz. parodžiau, nes ji išties laaabai graži, bet aš nesu super siuvėja, kad galėčiau pasisiųti kažką panašaus, bet labai norėčiau, kad kas nors papasakotų nors nuo ko pradėti, kaip padaryti tą pastorinimą
QUOTE(Kozete @ 2006 09 20, 16:19) Aš šitą tik kaip pvz. parodžiau, nes ji išties laaabai graži, bet aš nesu super siuvėja, kad galėčiau pasisiųti kažką panašaus, bet labai norėčiau, kad kas nors papasakotų nors nuo ko pradėti, kaip padaryti tą pastorinimą Labuciai, pirmiausia reikia issimatuoti busimos lovatieses dydi (ivertinkite ne tik lovos pavirsiu bet ir "nuleidimus" sonuose ir gale). Medziaga gali buti pati ivairiausia nuo paprasto kartuno iki gobeleno, taftos ir pan: tiesiog visos jos skirtingai devisi: vienos veliasi, kitos pukuojasi, treciu siulai gali issitampyti. Zinoma medziaga reiktu rinktis ir priklausomai nuo pasiuvimo tipo. (Pvz sesei skaledoms dovanu siuvau skiautiniu lovatiese - galit paziureti www.fotofabrikas.lt; vartot: zaneta75, slaptaz: 2dukros - tai medziagas pirkau Humanoje, ziurejau kad visu sudetis butu panasi, kad vienodai devetusi visos spalvos). Istisinei, ty nedurstytai, lovatiesei galima butu rinktis arba gobelena (tuomet manau nei sintepono nereiktu - uztektu tik pamusalo) arba siaip kokia standesne medziaga - plonos visvien greiciau devisi. Nesu profesionali siuveja, tiesiog tai mano hobis ir esu nemazai ka siuvusi, tad jei ka - rasykit i az, nes cia ne taip jau daznai del laiko stokos tenka lankytis...
Vėsta oras ir vakare jau norisi susisupti į kažką minkšto ir šilto prieš televizorių. O čia tokių grožybių prisižiūrėjau
Sveikos, mergaites! Radau pora grazhiu nertu vaikishku pleduku (chia forume ju nemachiau, nebent pazhiopsojau.Gal kam aktualu
aprashymas1aprashymas2pledas1 ir dar pledas2aprasymas1aprasymas2 Jei kam bus idomu, galiu dar kelis panashius ikelt
Zaneta75
lovatiesė nereali! Superinė Aš kaip pamatau skiautinius, tai iš karto į depresiją puolu O aš su savo pledu ![]()
Idedu dar keleta vaikisku pleduku
pledas3 aprasymas1 aprasymas2 pledas4 aprasymas1 aprasymas2 pledas5 aprasymas1 aprasymas2 pledas6 aprasymas1 aprasymas2 Papildyta: O cia dar pora panasiu: pledukas aprasymas1 aprasymas2 pledukas1 aprasymas1 aprasymas2
Na, manau, cia nuo siulu labiau priklausys...Paskutiniu 2ju ismeru tikrai nezhinau, o kas liecia tuos pledukus su meskiukais, tai dar radau tokia lentele - ten reikalingas siulu kiekis bei pleduku matmenys...coliais
matmenys apnerimas* Pati nesenai pradejau nerti Bedtime Bear, tai be apnerimo plotis 75cm gaunas, o ilgis turetu dar didesnis iseit.. Na, aisku,galima ir praplatint ar pailgint, jei reikia...
Sūnaus apklotėlis. Jau beveik du metai naudojamas
KRISTIDA
labai gražus raštas Misty Ačiū schemutę turiu, tik prastos kokybės ![]() ![]() ![]() ![]()
Misty
taip, mezgamos atskirai i r po to jungiamos. Pirmojoje schemoje - 1/6 pagrindinio motyvo dalis. Jis yra mezgamas penkiais virbalais ir ta dalis kartojasi šešis kartus. Pradžioje yra apmetama 12 akių. O žemiau - apdailos elementai, irgi trikampiai mezgami atskirai, o po to jungiama. Aš sunerdavau vašeliu ir per viršu, kad matytųsi KRISTIDA Taip, aš suprantu, kad iš žurnalo, bet vis tiek labai-labai gražu
Misty
mezgamas šešiakampis motyvas iš centro - pradedant 12 akių. Kaip servetėlės
Na ką, merginos, įkeliu ir aš savo meną parodyti
Viršus - megztas ir kvadratų Vidus - pašiltinimas Apačia - vėliau apsiuvau flanele, kurios kraščiukas matėsi ir gerojoje pusėje (dabar neturiu foto, o čia pateikiu dar nevisai pabaigtą variantą - bet esmė matosi): pledukas
Sveikos, paskaitinejus si skyreli uzsidegiau nauju hobiu
QUOTE(Amade @ 2006 11 20, 11:28) Tik per 2,5 sav. Man tai labai gražu, toks minkštas ir švelnus atrodo. Šaunuolė QUOTE(KRISTIDA @ 2006 11 20, 11:26) Tik per 2,5 sav. Man tai labai gražu, toks minkštas ir švelnus atrodo. Šaunuolė
Ups, sitoj temoj lygtais nebuvau idejusi savo pleduku, tai pasigirsiu ir cia
Beje, ta kremini pleduka naudoju, kai dukrytes lovytes uztiesala, nes jis gana didelis ![]() ![]()
Na ką, merginos, įkeliu ir aš savo meną parodyti tongue.gif .
Viršus - megztas ir kvadratų Vidus - pašiltinimas Apačia - vėliau apsiuvau flanele, kurios kraščiukas matėsi ir gerojoje pusėje (dabar neturiu foto, o čia pateikiu dar nevisai pabaigtą variantą - bet esmė matosi): Bandau įkelti tiesiog čia:
sweikos merggytes,
na norejau paklaust. maciau tokia knyga, apie baldu uztiesima anklodemis.labai idomus dalykas, ypac jei turi nelabai grazius svetaines baldus, tiksliau sedimaja daly, ten buvo parodyta kaip idomiai ir graziai galima juos paslept po antklodem. nepirkau tos knygos, nes maniau nereikes. klydau. turiu ne pirmos jaunystes svetaines baldus, kuriuos i nauja busta atidave kriksto mama, ir niekur nerandu tos knygos pirkt, gal kuri zinot apie ka kalbu? gal turit kokiu ideju?
Pasigirsiu savo pleduku
QUOTE(dolė @ 2005 02 08, 18:20) man labai patinka Turbut jau neaktualu, bet radau siklausima ir skubu pasigirti, kad zinau, kaip tai daryti. Lankia kiautini kursus, ir mus mokino butent sios antklodes autore, o ir pacia antklode ciupinejau. Bet sunki ji... kaip senos tarybines vatines antklodes, dar sunkesne! O daroma taip. Paimami du medziagos kvadrateliai: vienas, mazesnis, is kokios nors baisios nereikalingos medziagos, kitas grazus. Tas mazesnis yra, pvz 5x5, o didesnis 6x6 cm. Tada susiuname ju krastines, didziojo kvadratelio krastinese per viduri padarome po klostele, kad sutaptu su mazojo krastinemis. Kai prisisiuvame kiek reikia tokiu kvadrateliu, susiuname ju krastines i pleda. O po to apveriame ir ikerpame mazesniojo kvadratelio viduryje po plysely, pro kuri po to prikisame sintepono. Tada plyseli nesutraukiant uzsiuvame. O dabar belieka pakloti sintepona ir prisiuti apatini lovatieses sluoksni, kaip ir visuose skiautiniuose. Einasi gana greitai, bet as tai tik pagalvele esu pasisiuvusi...
Zhuvycia, kaip šauniai aprašei visą technologiją, net paveikslėlių nebereikia
O į skiautinių kursus labai norėčiau nubėgti, gaila dabar darbai ir mažylis šiek tiek laisvą laiką riboja, bet kai paaugs, manau susirasiu ką nors, kas mane pamokys
Oi, uzsikepiau as nusimegzti musu lovai lovatiese, nes musu senoji jau gana "paskudurejusi". Sumaniau megzti is kvadrateliu, megztu virbalais, keliu splavu. Bet vis galvoju, juk reikes kokiu 2 kg. siulu, tai kazi, kur ir kokius rinktis: ar sintetinius, ar siiap kokiu sprastenes kokybes?.. Ant musu lovos tai gana daznai voliojamasi, teks skalbti neretai, kokius siulus patartumete? Ir ar rikia deti pamusala ar iklota, kaip i skiautininius darbus?
Papildyta: [quote=zaniatja,2006 11 20, 18:53] Ups, sitoj temoj lygtais nebuvau idejusi savo pleduku, tai pasigirsiu ir cia Beje, ta kremini pleduka naudoju, kai dukrytes lovytes uztiesala, nes jis gana didelis Man tai abu labai grazus, ypac grazus mezgimo rastai, tokie imantrus, nenuobodus! Gal gali isduoti paslapti - ar pati sukurei tuos rastus, ar kazkur radai. Jei radai, tai kur?
As norejau paklausti panevezieciu,nors nelabai as cia i tema,bet nesupykit
Kur panevezyje galima butu nusipirkti lino?nes persikrausciau is kauno ir panevezyje nieko neberandu... ![]() ![]() Papildyta: ![]()
Čia irgi vienas iš paprastesnių modeliukų
1. megztas nuo kampo, 2. siūlai keičiami taip - paėmus naują spalvą, mezgama gerosiomis akimis, tada kitoje eilutėje vėl "grįžtama" gerosiomis akimis. Tada vėl keičiama spalva ir vėl mezgama gerosiomis ir "grįžtama" taip pat gerosiomis (žiūrint iš priekio, gaunasi, kad viena eilutė gerosiomis, o kita blogosiomis)
Aciu
Pleduko dydis mazdaug 1x1 metro, o galutinis svoris 300 gramu. Kadangi ne pati mezgiau (gavom lauktuviu), tai apie siulu sunaudojima galiu tik speti. Megzta gan skystai - gal 3,5-4 dydzio virbalais plona vaikiska vilnele. Siulai naudoti 5 spalvu: gelsvi, rausvi, zydri ir zalsvi + balti. Pagal elementaria matematika gaunasi spalvotu siulu po 40 gramu, o baltu gal 150 gramu (nes pagrindine spalva ir krastukai apnerti vezio zingsneliu)
Idėja, kurią galima pritaikyti pledukams
http://show.7ya.ru/showphoto.aspx?RubrID=1...352018&ob=0 Ir dar vaikiškas pledukas http://show.7ya.ru/showphoto.aspx?RubrID=1...076955&ob=0 Pončas, bet tinka ir pledukui http://show.7ya.ru/showphoto.aspx?RubrID=1...406924&ob=0
Kokį audinį patartumėt naudoti lovatiesės (siūtos) apačiai?
Į vidų žadu dėti sinteponą ploną QUOTE(Dovis @ 2007 05 04, 14:32) O kius siulus patartumet naudoti leliuko apkloteliui?Kiek uzsienietiskuose skaitinejau,tai daugiau jie akrilana naudoja.O man kazko naturalesnio norisi. As mezgiau is grynos medvilnes, bei medvilnes ir vilnos misinio. Siulai lietuviski, kokybe man labai patinka, o ir kaina QUOTE(bambinute @ 2007 03 21, 18:44) Man irgi įdomu, juk pamušalinio nedėsi, slidinės labai tas užklotas |