Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lovatiesės, pledai, užklotai....
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4
Jumi
Man labai patinkanti tema smile.gif
Darbo daug,bet rezultatas to vertas wink.gif
Manau neverta skirstyti smulkiau. Cia sutilps ir megztos ir siutos ir nertos wink.gif
Beje,siulai cia deti ir tinkamus tokiems darbams pavyzdelius. Jei randat grazios gelytes ar kvadratelio schemute - dekit cia,gal kas panaudos savo nuostabiam kuriniui smile.gif
user posted image
user posted image
Augė
user posted image
ir dar daug pavyzduku cia
aprasymai cia
user posted image
user posted image
user posted image

dar viena
user posted image
aprasymas
parasiau nuorodas is kuriu zurnaliuku paiimta gal dar ka rasit thumbup.gif

Augė
aprasymas
Aga
Lovatieses is skiautiniu:
http://www.geocities.com/skiautes/galerija...eses/index.html
Aga
va sita labai jau idomi ir nematyta
http://www.geocities.com/skiautes/galerija/lovatieses/5.htm

Aušrinė
Vaikiškų lovatiesių įdedu. Jei kuri patiks, tai galėsiu įmest aprašymo nuorodą. Tingėjau surašyt visas... blush2.gif
Aušrinė
Eglute, geriausia būtų jei prisiregistruotum šiame puslapyje. Ten yra nuoroda "free patterns fo members" ar kažkas panašaus. Ir prie beibių rasi visų šitų lovatiesių aprašymus anglų kalba. Yra dar labai čiotkų be aprašymų... wub.gif
Jumi
QUOTE(liutuke.m @ 2005 02 01, 19:04)
Gal galit pasiulyti vaikiska pleda kuri butu galima nusimegzti  4u.gif
*

jei reikia megztu virbalais tai paziurinek sitam puslapiuke http://www.aristofashion.com/main.php?type=3
man cia daug graziu thumbup.gif tik nezinau kodel,bet atrodo,kad virbalais pleduka megzti sunku g.gif o gal klystu blush2.gif pasidalinkit patirtim kas mezget cool.gif
user posted image
tiesa,tam puslapiuke pagrinde tik foto,bet rastuka galima prisitaikti . Idesiu nuotrauka ir su rastu zurnaliuku wink.gif
Jumi
Pledukas -vokelis
user posted image
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID=36175 idedu viso zurnalo nuoroda,nes ir daugiau vertu demesio yra wink.gif
Idun
Aš mezgiau savo mažajai pleduką virbalais. Tik mezgiau iš trijų juostų, nes kitaip labai platu ir sunku susigaudyt, o ir lėtai einasi. O paskui tas juostas susiuvau.
varlyte
as mezgiau virbalais smile.gif tiesa ten ne pledukas buvo o lovos uztiesalas na as panasiai dariau kaip ir jumi tik kad mezgiau tokius kvadraciukus virbalais ir ant tu kvadraciuku mokiaus ivairiu rastu o poto viska sujungiau kabliuku
tik neturiu jum parodyt cry.gif
na megzt tai tikrai nesunku bet as mezgiau pora metu gal net ir daugiau tiesiog cia buvo tokios mano rastu mezgimo pamokeles mezgiau nedidelius kvadraciukus gal 15x15cm ir kazkaip gaila buvo ismest tai sugalvojau kad reik lovytej uztiesaliuka pagamint smile.gif
Pinacea
QUOTE(TauRe @ 2005 02 04, 05:37)
o is kokiu siulu rekomenduotumete pleduka nerti /megsti ?
*

Taure, ash mezgu ish Boucle tipo siulu... Pas mus ju yra graziu vaikishku spalvu..Nusipirkau vanilinines su raudonais ir melynais potepiais. Skaniai atrodo tongue.gif ax.gif
Va, kazkas panashaus:
http://www.wollfactory.de/images/leggeroprintkartegr.jpg
Shiandien pradedu savo shedevra blush2.gif rolleyes.gif
uups
QUOTE(simre @ 2005 02 05, 08:36)
Gal kuri galit patart, kaip is dvieju vilnones medziagos gabalu padaryt vaikiska pleduka? Ta prasme, turiu dvi atraizas, kurias sujungus gautusi pledukas normaliu matmenu. Siule butu skersine, tik nesugalvoju, kaip ja grazia padaryti?
*

as tai susiuciau rankom sukabindama viena gabala su kitu (taip,kad nebutu vienas gabalas uzdetas ant kito), o siule paslepciau ant virshaus uzsiudama apdailos juostele. Ish vienos ir kitos jos puses uzdeciau aplikacijas, pvz, puse geles ziedo, ar kokia islindusia zveriuko galva. Arba issiuvineciau puse dideles snaiges tongue.gif
Dar galima per siules vieta padaryti 'gelezinkeli' (vienas is begiu pasleptu siule),uzdet traukinuko aplikacija...
O jei abu gabalai dar ir skirtingu spalvu, tai apskritai graziai galima prigalvot ir i kokias keturias ar daugiau daliu sukarpius thumbup.gif
Bitkresle
QUOTE(TauRe @ 2005 02 04, 05:37)
o is kokiu siulu rekomenduotumete pleduka nerti /megsti ?
*

Kažkada mama man patarė visokius apklotus ant lovų nerti/megzti iš sintetinių siūlų. Privalumai tokie:
1. jų neėda kandys,
2. pigesni,
3. dažnai būna įvairesnių spalvų.

Be to, kaip kažkurioj rankdarbių temoje kažkas jau minėjo, juk galima nusipirkti visokių megztukų, kurie ardosi, iš dėvėtų drabužių parduotuvės, išardyti ir megzti... Ypač jeigu reikia spalvotų kvadračiukų... Nes bent jau man asmeniškai labai gaila gerus (t.y., kokius nors vilnonius ar geresnius medvilninius) karpyti... schmoll.gif

Aišku, jei tai bus apklotėlis lėliukui, gal jam geriau natūralesni siūlai? g.gif Bet juk tikriausiai vis tiek dar būtų kokia nors antklodėlė ar drabužėliai, šis nertas/megztas apklotas juk ne ant nuogo kūnelio... ax.gif
Augė
Paziurekit kiek grožybių
norejau ideti juos parodyti nes tikrai labai grazu ,bet jie dideli ,todel sumazinau tik sita o kita paziurekit patys ,yra aprasymai
Su zveriukais vertimas į rusu kalba ,o kitu ne gal kas noretu i lietuviu pavertejaut ,juk ten tikrai nedaug reik ,bert deja musu laikais sios kalbos nemoke blush2.gif
user posted image
user posted image
gavosi ne kas wub.gif ,bet dideliu kazkas prase nedeti g.gif ,manes asmeniskai tai nenoriu uzsitraukt rustybes tongue.gif
Carmen
Užklotai (aprašymai pagrinde anglų k.)-rusų tinklapis
Jumi pažiūrėk gal ten ką įdomaus rasi.
Carmen
Pledai

Registruoti vartototojai gali skaityti ir aprašymus.
Pem
pabandziau as nerti ta pledo rasto pvz. Gal ir nesudetinga, bet kazkaip letokai juda procesas, plius sitam reikalui dideles kantrybes reiketu 9cia jei pleda nerti). verysad.gif
Na nebent nerti is storu, minkstu siulu tada gal ir greitai ir smagiai nusinertu smile.gif

P.S. mezginys gaunasi minkstas, kad ir kaip kietai nertum (izbandziau visaip).
Asta
QUOTE(laisviausia @ 2005 02 15, 11:16)
Gal matėt siūtų užtiesalų kur? Man megzti ka-kaip ne. Nors gražu, bet dulkės, paskui plauti sunku, išsitampo.
*

As tai pirkau "Padvaisko" siuta lovatiese. Nera ji tokia puoshni, kaip cia va nertos ar megztos kai kurios, bet neshiojasi labai gerai - nesiglamzo, skalbti galima skalbimo mashinoje...
Jei sudomins, daugiau info rasi cia:

http://www.padvaiskas.lt/dprodukcija.php?ID=32
Augė
Getbotas lovatiesem
user posted image
user posted image
gaila kad nespalvota
Ieva-Pieva
vaikiukams wub.gif
Neglaite
Tiesiog labai thumbup.gif

[attachmentid=12587]
Taurė
neseniai nusipirkau dvi knygas, viena nerimui, kita mezgimui. panos, mano galva jau istino nuo planu kurimo laugh.gif as tuose zurnaluose tokiuuuu grozybiu prisiziurejau, o jau pledu pleduku doh.gif gaila skanerio neturiu, ten visos schemutes labai aiskios, nebent jei kam idomu gal perfotografuociau g.gif as jau nusipirkau siulu, pradziai nersiu paprastesni, o po to viena ten toki nusiziurejus esu, tai vien nuo paziurejimo lydausi, o kai draugei parodziau, tai abi lydemes laugh.gif
Taurė
cia toks gal ne visai kaip knyga, gal daugiau panasu i stora zurnala. vadinasi "New ideas for Chrochet stylish projekts for home", autore - Darsha Capaldi. o aprasymai yra ir zodiniai, bet ir schemos labai aiskios parodytos. be to raso kiek ir kokiu siulu reikia.
ten yra vienas nerealiai grazus pledas is baltos medvilnes (nestoros). zinokit negaliu atsiziureti i ta grozi blush2.gif
Taurė
user posted image
tirpstu beziuredama wub.gif wub.gif wub.gif cia is nestoros medvilnes. tik itariu kruvinas darbas, nes kvadrateliai mazuciai. jei kam idomu shemos, pameginsiu persiusti perfotografuotas, kadangi skanerio neturiu. jei ka, duokit e-maila.

o man paciai reikia kokio grazaus kvadrato schemos. noreciau tokios kiauresnes, bet ne visai reties. mano siulai stori, 100 akrilis. kvadratas turetu gautis ne mazesnis nei 23 cm. labai laukiu blush2.gif
Carmen
Afgan1

Afgan2

Afgan3

Afgan4

Gal čia ką rasite. GetBotai pačiame albume.
W@idaw
Galima lovatiese nert is tokiu kvadratuku, labai graziai atrodo, gaila nebegaliu nufotkint blush2.gif
Taurė
surasau info apie siulus ir priemones tos baltos lovatieses.

MATERIALS

1.5mm crochet hook
52 balls of Janelle crochet cotton, 10 count in lustre (50g)

TENSION

one motif= 9cm squere

lovatieses dydis gautusi 270 cm/220cm

tipo reikia 775 kvadrateliu blink.gif

dabar del schemos zymejimo. studijuoji sita knyga ir vis negaliu isikirsti ar cia rimtai jie zymi kitaip nei Lietuvoje. pvz:

stulpelis su dviem vertikaliais perbrezimais (tr) reiskia 1 uzmetimas, tada duriama i aki, kabinamas siulas ir traukiama per dvi akis, tada dar uzmetus pertraukiamas per likusias dvi akis.

apskritimas (ch) reiskia paprasta pyneles kilpute.

stulpelis su vienu vertikaliu perbrezimu (dc) reiskia be uzmetimo duriama i kilpele, tada uzkabinamas siulas, istraukiamas per kilpele, kad gautusi dvi akutes, tada dar uzkabinus siula jau traukiamas per abi akutes.

rodos viska surasiau kas schemoje yra

apskritimas
afera
QUOTE(boruzele @ 2005 02 26, 16:41)
Galima lovatiese nert is tokiu kvadratuku, labai graziai atrodo, gaila nebegaliu nufotkint  blush2.gif
*

idomu is kur tas rastukas g.gif ... as pas mociute radau staltiese is tokiu kvadratuku, tik gaila, kad visiskai susidevejusi cry.gif , o pagal ta rasciuka nusineriau pagalvele blush2.gif ... ten nuotraukoje pati kairiausioji (nors ir nesimato rastuko, patikekit - toks, kaip boruzeles paveiksliuke ax.gif )...
user posted image
afera
QUOTE(boruzele @ 2005 03 01, 12:11)
afera,
...  o koks ten rastas tos berankoves vidury?
*

ten tokia pyne is 12 akiu, kai vienoje eileje kryzmini pirmas 6 akis i desine (3 pirmos akys apacioje, 3 sekancios virsuje), kitas 6 akis i kaire (3 pirmos akys virsuje, 3 sekancios apacioje) g.gif ... labai man tokia pyne grazi rolleyes.gif , su tokiom pynem ir mano ilgasis zaliai juodas megztinis, kuriuo gyriausi neperseniausiai cool.gif ...
Sniege26
Noriu paiklausti kokie siulai tinkamiausi lovatiesei? Modeliuka jau esu nusiziurejus, bet dabar iskilo dilema del siulu: kokius geriau rinktis? Netoli Kauno baziu ant to ziedo parduotuveje maciau yra pirkti 100 % akrilano, jis suktas is 6 siulu, tai jei issukciau po2 ar tiktu? Ar geriau pirkti medvilninius, jie taip pat is 6 siuluku.
Taurė
QUOTE(Sniege26 @ 2005 03 10, 16:15)
Noriu paiklausti kokie siulai tinkamiausi lovatiesei? Modeliuka jau esu nusiziurejus, bet dabar iskilo dilema del siulu: kokius geriau rinktis? Netoli Kauno baziu ant to ziedo parduotuveje maciau yra pirkti 100 % akrilano, jis suktas is 6 siulu, tai jei issukciau po2 ar tiktu? Ar geriau pirkti medvilninius, jie taip pat is 6 siuluku.
*

aš šiuo metu neriu lovatiesę iš akrilano siūlų. Naudoju 4.25 mm kabliuką.Net nežinau kokio storumo šie siūlai yra. Nežinau kur tikrinti tą jų storumą,, bet va tas kabliukas nerimui kaptik smile.gif
dygsnis
superishkas pledukas thumbup.gif

user posted image
Augė
QUOTE(Azali @ 2005 04 04, 01:39)
Ačiū už pasiūlymą ,tik kad aš pati noiu išmokti,kaip prisegti nuotrauką.
Va GetBotus išmokau atsisiųsti tongue.gif Noriu ir tą pati padaryti.
Patarkite prašau kaip g.gif
*

kol kas tu gali tiesiai čia prisegti tik labai mažus failiukus ,nebent savo darbelius norėtum parodyti ,bet ir tai jie bus nelabai įžiurimi g.gif
bet jei turi internetinį albumą kur nors kitur tai gali prisegti nuotraukytes ,rašant žinutę paspaudi mygtuka viršuje IMG ir ten iklijuoji internetini adresiuka tos nuotraukytes ar piešinuko adresiuką ir spaudi Gerai tikiuosi padėjau o jei ne tai paskaityk temas Mamos kompiuteris ten apie nuotraukas yra viskasPaskaityk va čia
ir ten dar apačioj yra tema kur galima susikurti internetinį albumą

O čia burda su lovatiesėm smile.gif
user posted image
gražu irgi smile.gif
Augė
user posted image
user posted image
user posted image
Paimta iš čia
Azali
QUOTE(Reda003 @ 2005 04 20, 08:20)
Kiek reiketų siūlų tokiam grožiui dvivietei lovai? g.gif
*

Aš mezgiau lovatiesę iš kvadratukų , kurie ne tokio tankaus rašto , kaip šis pavyzdys, o kiauraraščiu.
Gal netiksliai , "bezmenas " rodo - 2,5 kg. Tai paskaičiuok dar plius kokį kg.user posted image
Misty
Sveikutės biggrin.gif

Noriu ir aš į jūsų būrį blush2.gif

Štai pora mano darbelių, gal tiksiu į kompaniją... mirksiukas.gif

Čia mano megztas apklotėlis dukrytei, dabar neturiu jo išskleisto nuotraukos, jei kam bus įdomu - galėsiu nofotografuoti... Mezgiau iš 100% merino vilnos kūdikiams. Apklotėlis plonytis, bet šiltas, labai patogu bet kur pasiimti - telpa į bet kokią tašę... biggrin.gif
user posted image

Ir mano siūtas skiautininis kilimėlis dukrytei žaisti...
Misty
QUOTE(lysa @ 2005 04 27, 09:53)
Misty, liuks darbeliai!! kiek ta vaikiska vilna kainuoja, ir kiek mazdaug reikejo? Na, ir koks dydis apklotelio?
*

ačiū blush2.gif Apklotėlis yra 120x120cm. Vilnos kainos tiksliai nebepamenu, o reikėjo 450g. Atrodo skaičiavau, kad apklotėlio savikaina apie 60 lt., bet galiu ir klysti...

Va, gal šitoje nuotraukoje geriau matysis...
Misty
O dar vyresniajai dukrai esu nunėrusi skarą, čia gal ne visai į temą, bet gal kuri norėsite panaudoti kaip idėją apklotėliui. Galėsiu ir gėlytės schemą nubraižyti..
Misty
QUOTE(Reda003 @ 2005 04 27, 18:38)
Misty, labai gražu  thumbup.gif . O plaunant apklotelį, jis nesusitraukia? unsure.gif
Įsivaizduoju, kaip smagu dukrytei ant tokio šaunuas kilimėlio žaisti  rolleyes.gif
O skarai tai siūliukų nedaug reikia, ar taip?  ax.gif
*

Apklotėlis nesusitraukia, skalbiu skalbimo mašina rankinio skalbimo režimu ir specialiais milteliais vilnai skalbti...

O skarai sunaudojau šiek tiek daugiau nei siūlų. Motkelis (100gr) kainavo 9 litus...
Misty
Gėlytę mezgiau skirtingų spalvų siūlais kiekvieną naują eilę.
Gėlytes apmezgiau paprasciausiu tinkleliu (stulpelis su užmetimu, dvi kilpos, vėl stulpelis su užmetimu ir t.t.), gavosi 4 kvadratai, juos sumezgiau kartu ir įmezgiau trūkstamas detales.
Tada skarą apnėriau pora eilių tinklelio, tada viena eilė stulpelių su vienu užmetimu, vėl eilė tinklelio, ir pabaigai apnėriau tuo pačiu raštu, kaip gėlytės paskutinės dvi eilės.
Misty
Gėlytę mezgiau skirtingų spalvų siūlais kiekvieną naują eilę.
Gėlytes apmezgiau paprasciausiu tinkleliu (stulpelis su užmetimu, dvi kilpos, vėl stulpelis su užmetimu ir t.t.), gavosi 4 kvadratai, juos sumezgiau kartu ir įmezgiau trūkstamas detales.
Tada skarą apnėriau pora eilių tinklelio, tada viena eilė stulpelių su vienu užmetimu, vėl eilė tinklelio, ir pabaigai apnėriau tuo pačiu raštu, kaip gėlytės paskutinės dvi eilės.
Misty
na va, nufotografavau išskleistą skarą
Misty

Dar įdedu kvadratėlio schemą, gal panaudosite kokiai lovatiesei
Misty
Aš tai noriu tokią lovatiesę nusinerti... blush2.gif Net neįsivaizduoju, kiek siūlų tokiai reikėtų... g.gif
Augė
QUOTE(Misty @ 2005 05 20, 09:00)
Aš tai noriu tokią lovatiesę nusinerti... blush2.gif Net neįsivaizduoju, kiek siūlų tokiai reikėtų... g.gif
*

sesei pirkau ,labai panašiai lovatiesei mdvilnę su linu ,tai ji užsiprašė apie 3 kg
nežinau kaip ten jai g.gif
W@idaw
Gal jau kai kurie buvo įdėti, bet visi bus vienoj krūvoj nors 4u.gif

http://www.photocenter.ru/myphoto/sleepingbeauty

http://photobucket.com/albums/v718/vasilevna/Pokrivala/
Jumi
user posted imageRadau idomu vaikiska pleduka....
http://www.debrapyeatt.com/teddy_bear_baby_afghan.htm
Gal kam patiks ir kitos idejos smile.gif
Jumi
QUOTE(Kozete @ 2005 06 02, 14:19)
Prašau parašykit kas nors aprašymą šito pleduko, nuostabus nuotaiką keliantis dalykėlis. Maždaug įsivaizduoju kaip nerti, bet būtų geriau, jeigu kas nors tiksliau nupasakotų.
*

jeigu kartais reikalinga schema tai stai radau toki aprasyma kaip megsti smile.gif
http://crochet.narod.ru/krochet/models/decorate_house_4.htm
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.