iruciux
2005 01 23, 21:16
Neseniai perskaiciau vienam zurnale, jog Didziosios Britanijos ekspertai patvirtino galima rizika kudikiu sveikatai, maitinamiems sojos misiniais.Tuose misiniuose didelis kiekis augaliniu estrogenu, ir tai gali buti susije su prieslaikiniu mergaiciu brendimu. Be to , sojos misiniuose kai kuriu metalu kiekis gerokai virsija kieki , esanti motinos piene, o tai taip pat gali sukelti kai kuriu sveikatos sutrikimu. Taigi, mamos, pasvarstykite, ar verta naudoti tokius misinelius?
mums gydytoja diagnozavo alergiją pieno baltymui, ir intensyviai norėjo įsiūlyti sojos mišinių, o aš intesyviai purčiau galvą ir nežinodama kodėl - vis atsisakinėdavau. motiniška intuicija neapvylė dėl sojos mišinių, nes po kurio laiko man papuolė į rankas irgi tas pats žurnalas ir perskaičiau tą patį straipsnį apie sojas.
Šmigija
2005 01 24, 12:13
Krika, o tai koks tada misinys jums tiko?
gėrėm hipoalerginį peptidi tutteli. bet kadangi šis brangus, keitėm jį į hipoalerginį Nan. po kurio laiko pasirodėm homeopatui, tai šis pasakęs kad vaikas visiškai nealergiškas išrašė nuo bėrimų žirniukus ir paleido. po kurio laiko bėrimai pranyko, ir nusipirkom paprastą Nan mišinį. ir viskas
Šmigija
2005 01 24, 13:20
Na jums tada pasiseke, o maniskis geria sojos misini. Gal ir negerai, bet niekas kitas mums netinka. Tiko Alfare, bet finansai uzspaude, o po kiek laiko vaikas jo i burna net neima.
Ledo karalienė
2005 01 24, 18:15
Mus nuo sojos taip stipriai isbere,vos ne dvigubai daugiau nei nuo paprastu misiniu,kad net graudu i sava vaika ziuret.
Šmigija
2005 01 26, 16:36
Sojos baltymas irgi gali sukelti alergja.
ziuziukas
2005 02 24, 17:19
Mums gyditoja pasake aceit mano mazius alergiskas pienui ir seip karves produktams ir pasiule duoti sojos (nan). Dabar kai perskaiciau jusu komentarus tai biski susimasciau, o be sojos galima kitoki misini duoti?Koki tada kad nebutu tu karves produktu?Aciu
Maniskis netoleruoja laktozes. Po to kai nustojau maitinti (9 men) teko duoti sojos misinukus ( na atsigerti pries miega,ar kelioneje). Bet po to gydytoja pabuvusi kazkokiam seminare patare jo nebegerti. Mes gereme Nestle firmos '' NAN Lactose Free''. Tai mums tiko . Ir dabar kartais vietoj pienuko isgeriam nors mums ir ~2 m. Be to ir kaina ne is didziausiu: ~13.5 Lt.
nneringa
2005 03 24, 10:50
mes valgom sojos mišinuką nutricia soya tinka bandėm ir pieno mišinius ir hidroizuoliuotus- labai bėrė
*Bitutė*
2005 04 10, 17:09
Na ir prisiskaiciau,net baisu darosi  tai kas atsitinka mamytes jai maitini sojosmisiniu?As savo pirmaji sunu tik su ISOMILuzauginau  lygtais nieko neatsitiko!  Nes nuo kitu berdavo,atpylinedavo
Pasiskaitykit apie alergiškų vaikų maitinimą ir sojos mišinius šiame forume konsultuojančios pediatrės Virginijos komentarą čia .
Musu Viltute alergiska baltymams. Buvom sestadieni nuveze pas privacia dermatologe, nes su tom poliklinikom mums tik blogiau. Tai alergologe jokiu budu neleido duot sojiniu misinuku!!!! Baisiai kenksmingi, pagal paskutinius tyrimus. Na mes jau buvom pakeite si misinukai Aptamil, bet vis tiek gerai, kad perspejo.
Kauno klinikose mums pasakė, tiesa, į ausį, nes alergiškiems vaikams neturi (ligoninėje) kitokių mišinių, kad sojos mišinių duoti berniukui GRIEŽTAI NEGALIMA. Tyrimais nustatyta, kad tai kenkia berniukų vaisingumui...
rutulux
2005 07 16, 06:18
Aš irgi labai daug skaičiau apie sojos mišinius, konsultavausi su gydytojais ir visi iki vieno tvirtino, kad nieko blogo nėra, visame pasaulyje sojos mišiniai naudojami jau daugelį metų, Naujausiais duomenimis Amerikoje buvo atrinkta atsitiktiniu būdu kažkiek moterų, kurios būdamos mažos buvo maitinamos sojos mišiniais ir vienintelė jų problema ilgesnis menstruacijų ciklas.
neraska
2005 07 17, 08:35
Gerai, kad aš nesusigundžiau savo leliaus pamaitinti sojos mišiniu. Čia pasiskaičiau ir plaukai piestu pasistojo. Mano vaikiuką irgi bėrė, bet dabar viskas susitvarkė. Valgome NAN HA.
Ingėnas
2005 07 21, 15:56
O aš apie tai klausiau prieš gerą mėnesį alergologės Astrauskaitės. Nes maniškė irgi dėl pieno alergijos geria sojų mišinį. Na jos nuomone tie visi straipsniai išpūstas burbulas, konkurentų darbas. Maždaug kad rinkoje yra privežta labai daug brangių hidrolizuotų mišinių ir juos reikia parduoti.Beje jinai pati sako sojos mišiniu kūdikystėje buvo maitinama. Manau, kad kiekvienai mamai pačiai spręsti belieka. Jei būtų berniukas, gal aš irgi dar pagalvočiau. Saviškę aš beveik iki pusantrų metų krūtimi maitinau, tai jai kartaus hidrolizuoto niekaip nebeįkiši  O be to save dar guodžiu, kad ji soją tepradėjo gerti kažkur 1.5 metų, tai gal labai didelės žalos vyresniam vaikeliui jau ir nebepadarys?
skruzdeda
2005 11 25, 23:58
Aš irgi girdėjau visokių baubų apie Sojos mišinį:
1. netinka berniukams, nes ten yra moteriško hormono 2. vaikai, kurie geria sojos mišinį sunkiau mokykloje sukoncentruoja dėmesį, jiems sunkiau sekasi mokytis 3. sojų pupelės yra beveik visais atvejais genetiškai modifikuotos.
Kai dar nežinojau tų baubų, bandžiau saviškiui duoti, bet nei artyn neprisileido. Matyt labai jau neskanus pasirodė.
Nijoliux
2006 02 27, 13:54
QUOTE(BITUTE 27 @ 2005 04 10, 17:09) Na ir prisiskaiciau,net baisu darosi  tai kas atsitinka mamytes jai maitini sojosmisiniu?As savo pirmaji sunu tik su ISOMILuzauginau  lygtais nieko neatsitiko!  Nes nuo kitu berdavo,atpylinedavo  Mes irgi kurį laiką gėrėm Isomil, bet nuo jo pradėjo siaubingai kietėti sūnukui viduriai, tai nustojom jį vartot ir ačiū dievui
mes valgom SIMILAC jame yra sojos, koki misinuka siulitumet valgyti kad butu HA? Parasykite i AZ busiu labai dekinga
Viliausmama
2008 03 07, 20:47
O,Viespatie,ka cia isgirdau....Pries 11m sunu uzauginau su IZOMIL.....jei kuri cia jaunesne,tai neprisimins-vaziuodavom sio misinio i Kauna,Vilniu....Nes jo Alytuje nebuvo ne reget.O kaina buvo  .Mus ,kaip jauna seima,suvare i bankrota-30lt.Bet iseities nebuvo.Kadangi kitu misiniu netoleravo ir turejom nevalgymo krize,kuri baigesi per 4dienas netekom 1kg svorio vaikutis.Tai katastrofa,nes tai buvo jau 1/5 kuno svorio.Viena diena staigiai man baigesi pienukas.Zinoma-lekem i parduotuve pirkome Tutelius,semilakus ir t.t.Kas keisciausia jis net ju i burna neimdavo-net ciulptuko su pienuku neapziodavo-sukdavo galva i kita puse.Skambinau jau ne telefonu,o varpais daktarei,bet si tepasake,kad ,kai isalk-prades valgyt.Kadangi buvau jauna ir kvaila,laukaius"kol isalks"dar 3d.Gyvas buvo vaikas tik arbatom ir 3 lasais is mano kruties.Bet pieno taip is buteliuko ir neeme.O buteliuku ir papuku kiek pakeitem......Galiausiai atradom pazistama Santarisiu Genetikos centre(nes paprotino mus,kad tai panasu i kazkokia genetine liga).Ne vaziavom,o skridom i Vilniu.Pazistama medike,kuri buvo labai kompetetinga genetikos klausimais,aciu Dievui nieko neatrado is savo srities.Tada ji jau bego kartu su mano maziuku i Zarnyno infekciniu ligu skyriu.Ir ka....Ten mums paaiskino,kad mano vaikas is 0.001procento ,kuris alergiskas karves pienui,ir ta alergena jaucia IS KVAPO.Mums pasakojo,kad kadaise,mes irgi gebejome atskirti is kvapo sau netinkancius produktus,bet evoliucijos eigoje ta dovana gebejimo praradome.Uz tai mano mazius ir suko galva i sona prikisus misinuka karves pieno pagrindo.Isleidziant is skyriaus mus ispejo,kad sojos pieno kvapas yra labai nemalonus,todel vaikas gali ne is karto pradet gert...Bet jos apsiriko-vos is vaiko atemiau TA MALONUMA....Beje-idomiausia dalis,kuri man siandien sukelia jau tik sypsni..Savo gydytojai pasakius apie situacija,ji abejingu balsu pasake:"ko tu ten lekiai?Anksciau ar veliau butum atrade..." Pabandykit,kuri 3 men.vaikui neduot bent artimiausios sekancios porcijos pienuko....Neabejoju-bus "smagu"....Paskutines dienas jau vaikas 2 val zviegdavo -5 miegodavo nuo zviegimo.Buvo baisu...Stai kareiskia nepatyrimas ne tik musu-jaunu mamu,bet ir nekompetetingu daktaru... Bet as vistiek tikiuos is savo sunaus sulaukt anuku  ..... Papildyta:QUOTE(Dianaa @ 2008 03 05, 21:18) mes valgom SIMILAC jame yra sojos, koki misinuka siulitumet valgyti kad butu HA? Parasykite i AZ busiu labai dekinga  Savo mazajai,(kadangi baiminausi,kad brolis alergiskas karves pienui buvo),pasibaigus savam pienukui bandziau duot similac HA,bet uzkietino viduriukus.Tada patare mums HIPP ha. 2men sekmingai valge,o po to NE I BURNA....Nepamenu koks ten buvo jos gyvenimo menesis,bet man paaiskino,kad pradejo veikti jos skonio receptoriai,todel ier atsisako jo.Nes nbent jau HIPP HA yra kartus.Niekur nesideja-"atsiprasiau" similako,bet jau si karta surizikavau be HA.Ir viskas puiku.O kieti viduriukai-cia pas mus igimtas reikaliukas pasirode
_soul_sister_
2008 03 15, 16:54
mum nustate kad sergam AD  liepe pakeisti misinuka i sojos,bet mano mazgis negere,labai jau neskanus  aciu dievui ir negere kiek cia prisiskaiciau
O APTAMIL ar jame yra sojos. kiek supratau tuose HA yra sojos  o jei duoti ne HA o paparasta???
QUOTE(iruciux @ 2005 01 23, 23:16) Neseniai perskaiciau vienam zurnale, jog Didziosios Britanijos ekspertai patvirtino galima rizika kudikiu sveikatai, maitinamiems sojos misiniais.Tuose misiniuose didelis kiekis augaliniu estrogenu, ir tai gali buti susije su prieslaikiniu mergaiciu brendimu. Be to , sojos misiniuose kai kuriu metalu kiekis gerokai virsija kieki , esanti motinos piene, o tai taip pat gali sukelti kai kuriu sveikatos sutrikimu. Taigi, mamos, pasvarstykite, ar verta naudoti tokius misinelius? sav dukryte uzauginau su sojos misiniu. dabar jai 10m, papukai jau liemenuko prasosi. as pati pradejau breti gal 14m. gal tikrai soja cia pakiso koja
|
|