SuperMama
2003 12 15, 22:51
Klausimas: O ka reiskia "Įspėjimas" prie nario po zaliu taskeliu?
Atsakymas: Ivertinima mato kievienas savo. Kiti dalyviai negali matyti jusu ivertinimo lygiai taip pat kaip jus nematote kitu dalyviu ivertinimo. Tai daugiau ne ivertinimu, o ispejimu sistema. Jei tas ivertinimo langelis yra, tai dar nereiskia, kad jus jau esate ivertinti. Jis tiesiog yra pagal nutylejima forumo nustatymuose. Tikiuosi neteks sia funkcija naudotis.
2005.11.17 Įvertinimų sistema pakeista įspėjimų sistema. Esmė lieka tokia pat, pasikeitė tik grafinis ir žodinis pavidalas.
Jeigu prisidirbsit kazka: izeisit kita zmogu pavyzdziui gausit "ivertinima", skliausteliuose matysit skaiciuka 1. Ant jo paspaude pamatysit uz ka gavot kokia nuobauda
Cia pliusas ir minusas nereiskia neigiamo ar teigiamo, pliusas - reiskia prideti dar viena minusa
Ačiū už "išsamų" paaiškinimą...  Tačiau skaitau dar karta: įspėjimų sistema [tai ką, parašiau ką negero,jei mane įspėja? Beja, ispeja dėl ko?] "jei tas įvertinimo langelis yra, tai dar nereiškia, kad jūs esate įvertinti" [tai ką gi jis reiškia?]. "jis tiesiog pagal nutylėjimą?? yra forumo nustatymuose???" "tikiuosi neteks šia funkcija naudotis" [kodėl? neteks naudotis kokiu tikslu? kas ja naudojasi?] Nemanau, kad kas klausineja kad suerzint... Klausiu ne tam kad ką ižeist, bet butent tam kad to per savo neišmanymą nepadaryčiau. Jei esi senbuvė ir tau viskas aišku- padėk naujokui, o tingi padėt-nerašyk nieko.
Pabandysiu atsakyt  Įvertinimą gali gaut už forumo taisyklių pažeidimą, t.y. dalyvių įžeidinėjimą, necenzūrinių žodžių vartojimą, ir pan. Įvertinimas gali būti tik neigiamas, t.y. jį gali gauti tik už forumo taisyklių pažeidimus. Vienas pažeidimas = 1 minusas. 5 tokie pažeidimai, ir dalyvis šalinamas iš forumo. Kiekvienas mato tik savo įvertinimą. Tu- savo, aš - savo. Taigi negali žinoti, kas ir už ką turi tuos įvertinimus. Na, kadangi nesu moderatorė, visko tikrai nežinau, taip kad gal aš ir nelabai teisi  iškart atsiprašau, bet manau, kad atsakiau į tavo klausimą. Bent jau stengiausi
Tai jei gerai supratau <0()5> reiškia kad viskas gerai, o jei pamatysiu <1()5> tai tada reiks pradėt nerimaut...
Mirėja, registruodamsi į forumą turėjai susipažinti su mūsų forumo taisyklėmis, ten yra surašyti visi atvejai už kuriuos gali būti įspėta.
nairobi
2005 08 26, 06:46
Kaip supratau, jį kiekvienas mato tik savo, bet galėčiau prisiekti, jog mačiau ir kito nario įvertinimą forume, labai keista...
QUOTE(mirėja @ 2005 07 24, 10:37) Tai jei gerai supratau <0()5> reiškia kad viskas gerai, o jei pamatysiu <1()5> tai tada reiks pradėt nerimaut... <0(1)5> Bet pirmiausiai tokiu atveju gautum asmeninę žinutę su tiksliai nurodytu pažeidimu: kaip kas ir už ką
QUOTE(nairobi @ 2005 08 26, 07:46) Kaip supratau, jį kiekvienas mato tik savo, bet galėčiau prisiekti, jog mačiau ir kito nario įvertinimą forume, labai keista...
tikrai negali. Matyt sumaišei su greta esančia eilute, pvz.: Apdovanojimai 1. ar apdovanojimai 2 ir pan. (o tai yra visai kas kita - tai narių laimėti apdovanojimai įvairiuose forumo konkursuose).
SuperMama
2005 11 17, 19:28
2005.11.17 Įvertinimų sistema pakeista įspėjimų sistema. Esmė lieka tokia pat, pasikeitė tik grafinis ir žodinis pavidalas.
Constansa
2005 11 17, 19:39
o sulaukus tų vertinimų ar įspejimų vėliau kaip nors juos galima išpirkti? na kad pasinaikintų?
SuperMama
2005 11 17, 19:56
Galima, per Kalėdas ir Gimtadienį būna "amnistijos". Paprastai gali būti kelį įspėjimai, po jų seka trumpalaikės atostogos nuo forumo. Priklausomai nuo pažeidimo sunkumo gali būti uždėtas arba laikinas draudimas rašyti (3-7dienos, skaityti galima) arba draudimas visai prisijungti prie forumo (3-7-10 dienų, 1 mėn, išimtinais atvejais visam laikui).
Smagurė
2005 11 17, 19:58
Va jė, o aš šiandien laužau galvą kodėl atsirado įspėjimų eilutė pas mene. Jau galvojau ką pridirbau, bet niekaip nesupratau ką. Tai jei įspėjimai 0% tai čia tas pats kas nieko-viskas gerai?
Stebukle
2005 11 17, 20:11
Kadangi jau greit Kaledos...., tai....  Is tikruju, tai aciu uz paaiskinima
Jau buvau sunerimusi.  Pasirodo, kad kol kas viskas OK.
Tikriausiai ne viena sunerimo dėl tų įspėjimų.Aš taip pat.
niu gi tikrai ir as issigandau, nes nelabai supratau uz ka gavau ir iki siol  atrodo bendrauju kaip ir visada  manau kad gavo pasikeitus taisyklem ne viena  stengiuos pasitaisyt  uz nezinoma kalte
Mama_Tania
2005 11 17, 20:52
QUOTE(Paja @ 2005 11 17, 21:20) Jau buvau sunerimusi.  Pasirodo, kad kol kas viskas OK.  Oi, kaip aš išsigandau  , kai pamačiau. Pradėjau prisiminti, ką rašiau ir už ką galėjo įspėti
SuperMama
2005 11 17, 21:04
Tai kad nematau ne vieno nei pas vieną iš sunerimusių.  Apdovanojimai irgi kaba su 0 ir niekas kol kas nesiskundė. Tiesiog taip sistema padaryta, kad matosi netgi jei tų įspėjimų negavote. Bet jei jau gausite, tai tikrai sužinosite, nes paprastai pranešama per AŽ.
O aš turiu vieną įspėjimą (žinau už ką, pripažįstu, viskas gerai, kad gavau  ). Bet man vis tiek neaišku. 1. Jį gavau 2005 gegužį. Sužinojau tik dabar. Jokios asmeninės žinutės nesu gavus. Tai koks čia pedagoginis efektas iš tokio įspėjimo, apie kurį įspėjamasis nežino? Kaip tas yr? 2. Mano gimtadienis buvo liepą. Nepasinaikino  3. Tai kiek jų iš viso galima gaut? Nes pas mane parašyta - 1 įspėjimas, 33 procentai. Jei 33 procentai, tai išeina, kad įspėjimai gali būti 3 iš viso, o ne 5? Nes jei 5, tai vienas įspėjimas sudaro 20 procentų... Ne? Nagi nagi, kaip čia daba yr?
SuperMama
2005 11 17, 22:21
QUOTE(Noa @ 2005 11 17, 21:36) O aš turiu vieną įspėjimą (žinau už ką, pripažįstu, viskas gerai, kad gavau  ). Bet man vis tiek neaišku. 1. Jį gavau 2005 gegužį. Sužinojau tik dabar. Jokios asmeninės žinutės nesu gavus. Tai koks čia pedagoginis efektas iš tokio įspėjimo, apie kurį įspėjamasis nežino? Kaip tas yr? 2. Mano gimtadienis buvo liepą. Nepasinaikino  3. Tai kiek jų iš viso galima gaut? Nes pas mane parašyta - 1 įspėjimas, 33 procentai. Jei 33 procentai, tai išeina, kad įspėjimai gali būti 3 iš viso, o ne 5? Nes jei 5, tai vienas įspėjimas sudaro 20 procentų... Ne? Nagi nagi, kaip čia daba yr?  1. Pasiteirausiu kodėl neinformavo. 2. Nesiskaito. Panaikinam tik per supermama.lt Gimtadienį. Dabar jau lauk Kalėdinio stebuklo 3. Taip, išeina kad tik 3, bet kvadračiukų 5. Bet užsidėga beveik proporcingai. Bug'as.  Reiks taisyti.
BITUTIS
2005 11 17, 22:30
Oi, ir aš jau spėjau išsigasti Pasirodo be reikalo
Na ir galvosūkį jūs uždavėte  . Išnaršiau visas savo žinutes, sukau galvą pusė dienos:ką galėjau ne taip pasakyti????? Galvojau, kad už žodžio "klozetas" panaudojimą forume  . Peržiūrėjau visus narius - pasirodo nė vienas to įspėjimo neturi Dabar supratau, kad tai nieko nereiškia. Galėsiu ramiai miegot  . Dėkui
Jolančikė
2005 11 18, 01:40
Buvau ir aš išsigandus dėl tų "įspėjimų". Dabar aišku. Dėkui. Bet mano profily dabar yra ir "apdovanojimai" ir "įspėjimai". Kažkaip nesižiūri...  Ir beje - man "apdovanojimai" gražiau skambėjo. Kažkaip paskatinančiai. O čia - vos ne kaip gąsdinimas. Na bet tiek to. Matyt taip reikėjo, jei pakeitėte.Priprasiu.
QUOTE(SuperMama @ 2005 11 17, 23:21) 2. Nesiskaito. Panaikinam tik per supermama.lt Gimtadienį. Dabar jau lauk Kalėdinio stebuklo Ai, kad jis man gyvent netrukdo  Lepune, paimk ir paskaityk visą temą, labai daug naujų dalykų sužinosi. Gi trys lapeliai, ne tiek jau daug... QUOTE nulis procentų reiškiasi kad negavau įspėjimo, ane? ir parašyta kad pas mane nėra jokių užrašų.. ar tai kaltė ? Bet jei dar neaišku, tai aš ne moderatorius, bet paaiškinsiu. Kai yra kaltė, įspėjimą GAUNI, ar aišku? O kai kaltės nėra, tai ir įspėjimo nėra, vadinasi, nulis procentų. Tai jei tu kalta nesijauti ir neturi įspėjimo - tai reiškia, kad tavo ir moderatorių nuomonės apie tavo elgesį forume sutampa. Ar dabar aišku???????
Och ir as kai pamaciau "ispejima" pagalvojau uz ka? Bet po to ziuriu 0%, vafdinasi ok...  O jau maniau gavau ka nors, nes rasiau zodi "kaku" ir "shika" kai pasakojau apie savo kaciuka...
Išsigandau ir aš  , žiūriu atsirado kažkokie kvadračiukai prie įspėjimo, bet 0%, iškart atsidariau "Dažniausiai užduodamų klausimų" skiltį galvoju pažiūrėsiu, ką aš netaip darau  , na bet mano džiaugsmui viskas ok
Calendula
2005 11 18, 12:28
vis dėl to geriau būtų kitas žodis, nei "įspėjimas". Nes žodžio konotacija tikrai ne teigiama.........
Oi, išsigandau ir aš pamačius. Aš dar visai "žalia" šitam dalyke, tai jau galvoju kažką pridirbau iš nežinojimo... Stengsiuos ir toliau neprisidirbt
QUOTE(Noa @ 2005 11 18, 09:27) Tai jei tu kalta nesijauti ir neturi įspėjimo - tai reiškia, kad tavo ir moderatorių nuomonės apie tavo elgesį forume sutampa. va va, kažkodėl ir aš pagalvojau - o kas gi tuos įspėjimus duoda? Na, supratau, kad moderatoriai ir tikiuosi, kad tik už tuos pažeidimus, kurie nurodyti temų pradžiose, nors... galėtų juk skirti ir dauguma temos lankytojų, jei mano, kad kažkas nusipelnė ...
O tai jei laimėjai ne foto konkurse ką nors tai jau nesiskaito apdovanojimu  ?
Sveikutes  ,o as tik vakar kazkaip tai pastebejau,kad raso ispejimai 0 procentu.o jei kad issigandau  ,galvoju ka ne taip padariau,tai dabar aprimau aciu mamos uz paaiskinimus  .
Aš irgi išsigandau. Žiūriu įspėjimai 0 procentų, tai galvoju paruošė vietą, tuoj gausiu įspėjimą, nors tikrai nežinau už ką. Tai iš tos baimės nesugalvojau nieko protingesnio, o parašiau į a.ž. supermamai. O poto žiūriu, tema tuo reikalu atidaryta, tai net lengviau pasidarė.
[quote=Noa,2005 11 18, 09:27] Lepune... Tai jei tu kalta nesijauti ir neturi įspėjimo - tai reiškia, kad tavo ir moderatorių nuomonės apie tavo elgesį forume sutampa.  .. ačiū už linksmą daugybos lentelę  pati kvaila višta esu, nepagalvojau kad kas nors sistemoje pakeista, tik pastebėjau kad iš įvertinimo pasidarė įspėjimas, o dar kai ant jo užlipau savo dramblio koja.. rašo kad jokių išrašų neišsaugota  nulį pastebėjau tik perskaičius skyrelį.. va kaip būna kai ne visi dieną mato, arba žiūri į ekraną ir mato špygą...
cafe girl
2005 11 18, 20:50
oooo... pasirodo cia ne as viena tokia...  as ir buvau jau issigandus
pakalnutė
2005 11 18, 21:53
QUOTE(audiga @ 2005 11 18, 14:00) Oi, išsigandau ir aš pamačius. Aš dar visai "žalia" šitam dalyke, tai jau galvoju kažką pridirbau iš nežinojimo... Stengsiuos ir toliau neprisidirbt  Gerbiamosios naujokės, dar paaiškinsiu, ūkiškai, iš patirties  Čia nežinant prisidirbt praktiškai neįmanoma. Jei kažkas parašė, kad katinas prišiko, tai niekas nieko tau nesakys, o tai ką reikia rašyt, kad primyžo, jei realiai jis šiko? Kad gautum įspėjimą, reiktų jau rimtai prisidirbt, pvz. vat supyksti ant kokio niko ir rašai - tu, py**a j***na, durnė ned***sta, drįsti mano nuomone abejot! Ir taip 3 puslapius iš eilės. Dar vat ant moderatorių ką nors tokio mostelėk - va tada ir gausi  Arba kokį bardaką sukelk, narkotikus platink, grasink fiziniu susidorojimu... O šiaip nesutinkant su kieno nuomone - ir net išreiškus nuomonę apie kito smegenų būklę ir vaikystėj persirgtas ligas - nieko nebus  Piktybiškumas turi būt, va kaip. Netyčia - varge vargeli, nu parašys moderatorius fioletavai į temą, kad nedaryk taip ir ištrins tą žinutę... Taip kad nebijokit. Aš jums kaip forumo druska ir žmogus su įspėjimu sakau
QUOTE(Noa @ 2005 11 18, 22:59) Jei kažkas parašė, kad katinas prišiko, tai niekas nieko tau nesakys, o tai ką reikia rašyt, kad primyžo, jei realiai jis šiko? Atsiprašau, čia aišku visai ne į temą, nu bet juokinga nerealiai Gerai sakai, tikra "forumo druska".
Pingvinukas
2005 11 18, 23:45
QUOTE(Noa @ 2005 11 18, 23:59) Gerbiamosios naujokės, dar paaiškinsiu, ūkiškai, iš patirties  Čia nežinant prisidirbt praktiškai neįmanoma. Jei kažkas parašė, kad katinas prišiko, tai niekas nieko tau nesakys, o tai ką reikia rašyt, kad primyžo, jei realiai jis šiko? Kad gautum įspėjimą, reiktų jau rimtai prisidirbt, pvz. vat supyksti ant kokio niko ir rašai - tu, py**a j***na, durnė ned***sta, drįsti mano nuomone abejot! Ir taip 3 puslapius iš eilės. Dar vat ant moderatorių ką nors tokio mostelėk - va tada ir gausi  Arba kokį bardaką sukelk, narkotikus platink, grasink fiziniu susidorojimu... O šiaip nesutinkant su kieno nuomone - ir net išreiškus nuomonę apie kito smegenų būklę ir vaikystėj persirgtas ligas - nieko nebus  Piktybiškumas turi būt, va kaip. Netyčia - varge vargeli, nu parašys moderatorius fioletavai į temą, kad nedaryk taip ir ištrins tą žinutę... Taip kad nebijokit. Aš jums kaip forumo druska ir žmogus su įspėjimu sakau  Ir aš baisiausiau išsigandau. Bet dabar viską supratau. O perskaičiusi NOA paaiškinimus taip juokiausi, kad vos visų namiškių jau seniai miegančių neprižadinau savo skardžiu balseliu. Ačiū NOA
QUOTE(Janike @ 2005 11 18, 12:28) vis dėl to geriau būtų kitas žodis, nei "įspėjimas". Nes žodžio konotacija tikrai ne teigiama.........
Nu bet kai pamatai, kad tų įspėjimų 0, tai vat ir teigiama ta konotacija pasidaro, ne? QUOTE(westa @ 2005 11 18, 14:09) O tai jei laimėjai ne foto konkurse ką nors tai jau nesiskaito apdovanojimu  ? Skaitosi ir net rašosi. Jei laimėjai pasakojimų (o jų nemažai: gimdymo istorijos, pasakėlės, kelionių reportažai, legendos apie svorio numetimą ir pan.) konkursuose
QUOTE(Savūnė @ 2005 11 19, 00:57) Nu bet kai pamatai, kad tų įspėjimų 0, tai vat ir teigiama ta konotacija pasidaro, ne? Skaitosi ir net rašosi. Jei laimėjai pasakojimų (o jų nemažai: gimdymo istorijos, pasakėlės, kelionių reportažai, legendos apie svorio numetimą ir pan.) konkursuose  Nu tada  - kudie pas mane nėr mano apdovanojimo už mano lietuvybės propagavimą forumę a  . Prizus atsiėmiau, tai daba teks dėl užrašo pakovot  . Maž gal kas Kalėdom užrašys
Lineliuke
2005 11 19, 19:12
Net geriau pasidarė  nes kai pamačiau tuos kvadratėlius, net prakaitas išpylė, galvojau anksčiau tokių nebuvo, matyt kažką pridirbau
Taip ir pagalvojau
Tai jau jo, prigąsdinot atsakančiai  maniau, kad viskas, pamovė mane, nes labai jau vangiai reiškiuosi nuo liepos užsiregistravusi:) tai ačiū, kad paaiškinote apie kai kuriuos pakitimus
QUOTE(audiga @ 2005 11 18, 14:00) Oi, išsigandau ir aš pamačius. QUOTE(zika1 @ 2005 11 18, 18:40) o jei kad issigandau  , QUOTE(adele3 @ 2005 11 18, 20:03) Aš irgi išsigandau. O poto žiūriu, tema tuo reikalu atidaryta, tai net lengviau pasidarė. QUOTE(cafe girl @ 2005 11 18, 21:50) oooo... pasirodo cia ne as viena tokia...  as ir buvau jau issigandus QUOTE(pakalnutė @ 2005 11 18, 22:53) QUOTE(Fizikė @ 2005 11 19, 21:34) Net geriau pasidarė  nes kai pamačiau tuos kvadratėlius, net prakaitas išpylė, galvojau anksčiau tokių nebuvo, matyt kažką pridirbau Nu ir prajuokinot. "Oi kaip išsigandau, oi kaip bijau." O ko čia išsigąsti? Ko čia bijoti? Gal sušaudymo?
SuperMama
2005 11 23, 17:30
Tai vat ir įdomu kodėl visoms taip krito į akis. Ar todėl kad kaip rusai sako, "y страха глаза велики". O jei ir krito, tai pagal analogiją su apdovanojimais galima gi padaryti išvadą, kad jei ir ten ir ten po 0, tai vadinasi neturite nei vieno nei kito.
|
|