Sveikos, mamytės... ir tėveliai, jeigu skaitote šitą puslapį:) Nors mano vaikutis gims dar negreitai, tačiau vardus jau senokai esu išrinkusi. Kadangi dėl berniuko vardo kažkokių ginčų ar nuomonės išsiskyrimų nėra, tai jo ir neminėsiu, o va dėl mano išrinkto mergaitės vardo būtų įdomu sužinoti Jūsų nuomonę (kad ir kokia ji būtų). Taigi, mano išrinktas vardas yra Nikita ir kai pasakiau mamai, ji man sakė neblūdyti, nes Nikita yra berniuko vardas (Nikolajaus trumpinys, kaip žinote) ir kad vaikui bus sunku gyvent su tokiu vardu, šaipysis klasiokai ir pan. Žinoma, buvo užsiminta ir apie Nikita Chruščiova
kiek tikrai žinau tai čia berniukiškas vardas, Vilniuje kur gyvenu labai daug berniukų žinau šiuo vardu. Takrai labai pagalvok dėl vardo, nes mano manymu yra daug gražių vardų tinkamų mergaitei.
Man gražu
Turbūt dabar gausis taip, kad peršu savo nuomonę, bet dėl berniukiško vardo reikėtų žvelgti plačiau. Gi nebegyvenam sovietų sąjungoj, kad į viską žiūrėt tik iš rusiškosios pusės. Tačiau truputį stabdo tai, kad daugelis dar Lietuvoj mano Nikitą laikys berniuku
Taigi, laukiu už ar prieš
Man visiškai nepriimtina kai vaikas vadinamas ne pagal giminę ir taip nutautinamas, kad neaišku išvis kas tai per vardas. Gal ir lengviau bus užsieniečiui tarti, bet nemanau, kad koks graikas suka galvą kaip taria jo vardą koks belgas
Aišku, tėvai nuspręs patys, bet tikrai yra gražių tarptautinių vardų, kurie nerėžia ausies nei Lietuvoj, nei užsienyje. Linkiu mergaitei gražaus, skambaus vardo, kuris padės jai, o ne stabdys.
O man Nikita labai gražus vardas
man labai gražus vardas.ir kai perskaičiau,anaiptol nekilo jokių asociacijų su berniuku.taip galvot gali arba rusas,arba siaurų pažiūrų,iš socializmo dar neišlipęs žmogus.galų gale,galėsit mergaitę pavadint ir nika(arba gimimo liudijime įrašyt nikita,o tai būsų kasdienis vardas).bet kokiu atveju,spręsti jums,nors man tikrai patinka
man Nikita - vienareiksmiskai vyriskas rusiskas vardas. Labai nustebciau, sutikus mergaite ar moteri tokiu vardu. Pavyzdziui, ar labai iprasta tau butu, jei, susipazistant su mergina ji sakytu - laba diena, mano vardas - Chose? irg vyriskas vardas, ir galune su balsiu - pagal tavo logika visai tiktu
aisku, spresti jums, bet jei mano anukei grestu buti Nikita, tai as irgi kryzium gulciau pries toki sprendima. QUOTE(pa_radize @ 2005 01 24, 11:02) man labai gražus vardas.ir kai perskaičiau,anaiptol nekilo jokių asociacijų su berniuku.taip galvot gali arba rusas,arba siaurų pažiūrų,iš socializmo dar neišlipęs žmogus.galų gale,galėsit mergaitę pavadint ir nika(arba gimimo liudijime įrašyt nikita,o tai būsų kasdienis vardas).bet kokiu atveju,spręsti jums,nors man tikrai patinka tuo labiau, kad šis vardas reiškia "pergalė"
As irgi uz si varda. Eis mergina gatve, o visi bernai atsisukines ir sakys "jos vardas-Nikita"
QUOTE(mandalina @ 2005 01 24, 11:07) maciau aisku, vadinti neuzdrausi. skaiciau apie japona, Lietuvos drauga, kuris savo sunu pavadino Egle. tai man mergaite Nikita irgi is tos pat serijos. nu bet gi auga tas Egle, turbut sveikas ir laimingas QUOTE(Ryžulia @ 2005 01 24, 11:11)
nu velnias,mano sesė andra.reikia nusišaut ir dar ją nušaut-gi turėtų būt andriejus...
o jei rimtai,tai mano sesė dabar džiaugias tokiu,sakyčiau,retu vardu,ir niekam nekyla asociacijų su vyru
Sovietinis mąstymas čia ne prie ko. Kalbama apie berniukiško vardo davimą mergaitei. O kad gyvenimas bus rožėmis klotas, tai cha cha...
O jei bus mergaitė labai vyriška? Vardas daug duoda.
Na, skonių būna įvairių ir negalėčiau pasakyti, kad toks vardas negražus, tiesiog, tėvams galvojant savo būsimai ar esamai atžalai vardą, visų pirma reikia galvot ne apie tai, gražus jiems tas vardas, ar ne, bet ar vaikui jis nesukels diskomforto. Šiuo atveju, jei jau verda diskusija apie tai, kad vardas Nikita yra berniukškas ar mergaitiškas, akivaizdu, kad ir vaikui ši problema anksčiau ar vėliau iškils. O juk tiek gražių vardų, kuriais galima pavadinti savo vaikus...
beje, šį vadrą reikėtų kirčiuoti Nikita , o ne Nikita . Tada gražiau skamba
QUOTE Kalbama apie berniukiško vardo davimą mergaitei Nepasakyčiau, kad tai berniukiškas vardas. Jei tik Chruščiovą ir Michalkovą tokiais vardais žinai, tai dar nieko nereiškia
Na, apie taisyklinga kirciavima reiktu pasiklausti kalbininku.
O del trumpinio "nika", - tai tu niku, tiek kniaukianciu, tiek lojanciu vien Vilniuje zinau tiek, kad zmoniskai kalbancia sutikti buvo gan netradiciska, nors: "Nikita, Nikolė graikų: nike pergalė", o tai tas pats, kas Viktoras su Viktorija
ale nebloga diskusija vyksta
Iš tiesų truputėlį juokinga, kad kalbu kas būtų, jeigu būtų
Nikita - labai gražus vardas. Tai mano brolio vardas.
p.s. jei gyventumet ten, kur Eltonas Johnas , tada ir nekiltų ginčų
zaRaza
aplankyk www.day.lt ten ir pasiziuresi apie vardus
xi bekapstydama po angliška vardų puslapį atkapsčiau, kad Nikita yra "universalus" vardas ir tinka tiek berniukui, tiek mergaitei
QUOTE(zaRAza @ 2005 01 24, 16:30) xi bekapstydama po angliška vardų puslapį atkapsčiau, kad Nikita yra "universalus" vardas ir tinka tiek berniukui, tiek mergaitei Na sekant tokia logika, savo sunu turetumet pavadinti Olga arba Jekaterina
O man Nikita atrodo moteriskas vien del to, kad baigiasi raide -a. Juk visi lietuviski vyru vardai baigiasi -as ar -us. Man keisciau skambetu toks vyro vardas negu moters. O su Chrusciovu jokiu asociaciju
Tik siaip per daug uzsienietiskas vardas atrodo... Bet tai jau skonio reikalas
O man grazu... va ir day.lt apraso kaip moteriska varda:
Nikita, Nikolė graikų: nike pergalė Manau maziau demesio krepkit i aplinkiniu nuomone
Sveikos, mielosios. Ir vėl aš. Na kai kurių pasisakymais truputį stebiuosi, tiksliau, replika-bajeriu apie tai, kad sūnų galėsim Olga arba Jekaterina pavadint
Nikita - labai gražus vardas, man jis asocijojasi su serialu "Jos vardas Nikita".
zaRAza, nejau nežinai posakio: "Ir be kelnių paliksi, bet visiems neįtiks". Ir visos šios diskusijos man suformulavo mintį, jog koks bebūtų vardas, jis vis viena kažkam nepatiks, bus per ilgas, per trumpas, per grubus... Jei jau laimingi gyvena vyrai tokiais vardais kaip Jūratis ar Birutis (juk tai tik mergaičių vardai, bet dirbtinai pritempti iki vyriškų, pridėjus tą galūnę), tai kodėl Tau nesuteikus mergaitei Nikitos vardo. O dėl Chruščiovo ar Michalkovo - nesukit sau galvos. Užaugs nauja karta ir turės savo garsenybės. Bėda ta, kad mes nežinome, kokias vardais tos garsenybės vadinsis.
ZaRaza, nematau cia jokio cirko. Pati paklausei nuomones, tai ja ir gavai....
Jeigu tau grazu - niekas nedraudzia mergaite pavadint tokiu vardu. Tik pasiskaicius komentarus, galetum pamastyt, su kuo gali tekt susidurt mergaitei tokiu vardu Sitas vardas tikrai yra rusiskas ir labiau tinka berniukui, o lietuvaiciams tikrai asocijuojasi su serialu "Jos vardas Nikita".
Nikita-labai grazus vardas,manau tinka tiek berniukui ,tiek mergaitei.gal net mergaitei labiau.svarbiausia kad ju dar nera tiek daug
QUOTE(Kveli @ 2005 01 24, 18:45) O man Nikita atrodo moteriskas vien del to, kad baigiasi raide -a. Juk visi lietuviski vyru vardai baigiasi -as ar -us. Tai tau turbut ir zodis dėdė atrodo moteriskos gimines? o viltis - vyriskos? QUOTE(Jenifer @ 2005 01 25, 18:12) Tai tau turbut ir zodis dėdė atrodo moteriskos gimines? o viltis - vyriskos? As kalbejau apie LIETUVISKUS VARDUS, o ne apie visus lietuviskus ZODZIUS. Tad tavo pavyzdziai cia visiskai netinka, nebent noretum pavadinti sunu - Dede, o dukra - Viltimi O tavo minimi universalus vardai, deja, nera lietuviski...
Aš manau - svarbiausia, kad patiems tėveliams gražus šitas vardas Nikita. Nereikia kreipti dėmesio ką kalba kiti..juk kiek žmonių tiek, nuomonių. Aš asmeniškai nemanau, kad tai rusiškas berniuko vardas. Tikrai gražus ir retas vardas
po tokių aršių diskusijų pasiklausiau savojo nuomonės.nu jau jis gan konservatyvus ir į naujoves ne visad palankiai žiūri,bet ir jam tas vardas patiko.kaip,beje,ir mano mamai.
nežinau,kodėl netgi tokioj nekaltoj temoj apie vardą bandoma visokeriopai įkišt savo nuomonę,papildant ją visokiais ne itin gražiais komentarais,kad tik,neduokdie,žmogus nepadarytų kitaip,nei siūlo dauguma.pikčiurnos...
Labas rytas
NAME MEANING ORIGIN GENDER NIKITA Victorious People Slavic Either SASHA Pet form of ALEXANDER Russian Either PASHA To Pass Over, Born on Easter Greek Either SIGOURNEY The conqueror. Scandinavian Either Taigi, tiek Saša, tiek Paša, tiek Nikita, pasirodo, universalūs vardai, jei pažvelgtume plačiaja prasme, nei tik iš rusų klb. pusės P.S. dėl cirko
Savo dukters nevadinciau situo vardu
As ir turejau sita varda itraukus i sarasa, kai rinkom dukrytei varda
Bet mes davem kita varda, del kurio ir daug kas akis issprogina
manau vardas kaip vardas, ir man taip pat nekilo asociaciju su vyrisku vardu, galbut, kad beveik visa gyvenima gyvenau grynai lietuviskam kraste. gal del to ir Nikitos Chrusciovo vardas man visad atrodydavo moteriskas... manau mergyte uzaugs kovotoja ir sugebes jei reiks pakovot ir uz savo varda
QUOTE(Medeina @ 2005 01 24, 09:40) Nikita...nevadinciau taip savo dukters... Gal bandyk Nikoleta
Labai labai grazus vardas
Negalvoju apie šį vardą kaip apie vyrišką, tačiau tie visi herojai iš serialo "Jos vardas-Nikita" primena robotus-pabaisas, todėl ir tas vardas grubus atrodo
Tačiau mergaitei paaugus, serialo niekas nebeprisimins... Nors man nepatinka.
jei neprisiminus chursciovo vardas Nikita grazus ir net labai
"beje, noriu temos autores paklausti-kaip ji zada vadinti mergaite? nika ar pinlu vardu? ir dar-ar sis vardas patinka ne del to,kad isgirdo is zydrojo TV ekrano?"- JOKIU BUDU atsakymas i abu klausimus. Nika tikrai jos nevadinsiu ir kitiems neleisiu, nes kazkas jau teisngai issireiske, kad kniaukianciu ir lojanciu Niku labai daug gatvej
Gatvėje išgirdus tokiu vardu šaukiamą mergaitę, būtinai pasižiūrėčiau į jos mamą. Būtų smalsu - kas davė vaikui tokį nevykusį vardą. Seriale šis vardas labai tiko herojei, bet realybėje, čia Lietuvoj...Kiek žmonių, tiek nuomonių ir skonių.
pazystu ir berniuka ir mergaite, tiksliau mergina tokiu vardu, na berniukas tai fantastiskas ir jam sis vardas
Man labai grazus vardas
is principo vardas -- visai nieko
bet deretu atsizvelgti ir i konteksta. jei gyvensite kur nors Britanijoj, tai niekas nieko negales pasakyt. bet va Lietuvoj tai jau kitas reikalas. cia ir rusakalbiu pilna, ir zmonem tam tikros asociacijos kyla -- vien jau ziurint i tai, kokia diskusija cia uzvire... todel gal deretu susimastyt, ar toks vardas nestatys dukros i keblia situacija?? QUOTE(Kristtute @ 2005 01 25, 17:58) ZaRaza, nematau cia jokio cirko. Pati paklausei nuomones, tai ja ir gavai.... Jeigu tau grazu - niekas nedraudzia mergaite pavadint tokiu vardu. Tik pasiskaicius komentarus, galetum pamastyt, su kuo gali tekt susidurt mergaitei tokiu vardu na manau, kad kol ji uzaugs, jau tokiu asociaciju nebebus, juk visiskai nauja karta! o kad ir butu, isgirdus varda as tikrai negalvoju su kuo jis man acicijuojasi
Jau galime nuspėti su kuo gali susidurti būsimosios Nikitos (gal...
Norėčiau ir aš pavadinti savo būsimą klecką įdomesniu vardu, bet.... Labiausiai pergyvenam mes, -tėvai |