Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Grybai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
anatig15
Šiandien darželyje gavom užduotį padaryti vaikučiams meniu. Pamaniau apie grybus, ar galima juos įtraukti į meniu ir radau savo pačios užvestą temą smile.gif. Vaikučiams 3,5 m. Turbūt grybų dar nelabai galima. Bet mano mažoji mėgsta ir aš jai duodu daržovių sriubą su pievagrybiais. Taip pat bulves su grybų padažu. Grybų ten nedaug, daugiau sultinio ir grietinės. Bet niekada nieko blogo nuo grybų nebuvo. Žinoma ir valgom saikingai, retai.
mimi1
girdejau kad iki 3 m grieztai negalima g.gif
Jurgitele31
As pamenu pati, kai man tevai duodavo valgyti grybu (ir jau tikrai ne 3 metu buvau), dazniausiai viskas baigdavosi, kad as labai subloguodavau ir isvemdavau. Nors dabar jokiu virskinimo sutrikimu neturiu.
Vaikuciai maista dazniausiai prastai sukramto..ir stai kaip baigiasi sunkiai virskinamo maisto kelias unsure.gif
vitalija.vilke
Aš dar nedaviau, nes esu skaičius, kad galima tik nuo trijų metukų.
ant bangos
esu girdejus kad tik nuo 3metu,tad anksciau ir nedaviau schmoll.gif
olesyte
mano dukrytei beveik 3 metukai, bet grybu dar nedaviau, nezinau kada duosiu, manau, tikrai negreitai, kam apsunkinti skanduka, spes dar prisivalgyti smile.gif
L*A*K*Š*M*I
Neskubesiu grybais uzmaitinti bent iki virs triju metu gerokai sueis.
kurapka
su grybais neskubekite, geriau nuo 2 metuku ir po labai maziai ir geriau i sav 1 karta arba i menesi. smile.gif
elingami
be triju metuku tikrai neduosiu g.gif
lil'diamond
Daviau mazgiui kelias voveraites, o po to lygiai tokias pat jas radau pamperse doh.gif Daugiau kolkas tikrai neduosiu schmoll.gif Metus kitus palauksiu ax.gif
Asstule
Patys labai retai valgome grybus ir maziukei dar kelis metus tikrai negalvojame duoti 4u.gif
ciku_caku
QUOTE(sauze2006 @ 2010 04 06, 16:08)
Neskubesiu grybais uzmaitinti bent iki virs triju metu gerokai sueis.
*

pritariu siai nuomonei thumbup.gif
Nulika
kazkada skaiciau kad vos ne nuo 7 metu ar 10 tik galima duoti. O jei ir duociau, tai reikia zinoti kur jie augo, kad nebutu pritrauke nuodu is zemes, siuo atveju geriau is parduouves gal g.gif
bet siaip keistas klausimas, ar gi neturim kuo vaikus pamaitinti, kad butinai reik grybu, gi gal ne taigoj gyvename. g.gif
agnmac
Kiek zinau mazies ir seniems grybu reikia vengti, kadangi jie sunkiai virskinami 4u.gif
ruta_zalia
Mano vyrukui jau 2,5 m., rudeni daug grybu turejome, bet net minties nekilo ju vaikui duoti, nors valgome tik minkstus grybus ir verdu juos ilgai. Pvz. bendradarbe sake, kad grybus verda tik kelias minutes g.gif
Žalia Rūta
O pievagrybiai irgi kaip grybai, toks pats sunkus maistas? g.gif
ruta_zalia
QUOTE(Žalia Rūta @ 2010 10 27, 14:31)
O pievagrybiai irgi kaip grybai, toks pats sunkus maistas? g.gif
*

jau vien tai, kad jie auginami chemikaluose ka reiskia, juk ne is miskelio renkami cool.gif
agne_ja
Pati nelabi megstu, tai ir pupai savo dar ilgai neduosiu, sunkus maistas doh.gif
O dziovintu baravyku tai i sriuba idedu, tik aisku isgaudau, pupai neduodu bigsmile.gif
aciai
mes ir patys labai retai grybus valgom, ką jau kalbėti apie vaiką. Nemanau, kad tinkamas maistas mažiems vaikams.
siri
Grybus galima duoti tik nuo 6 metu.
elenuxus
Yra ragavus grybu padaziuko su bulvem.Siaip visa seimyna lb megsta grybus, bet jau keli metai kaip nera progos dorai pagrybaut.Tik siais metais pavoveruskavom truputi.
Katleja*
Manau grybu tikrai vaikam nereikia, juk jie savyje nieko naudingo neturi schmoll.gif
gražutė
QUOTE(siri @ 2010 11 04, 11:22)
*

Teisingai, ir aš kažkur skaičiau, kad ne anksčiau kaip 5-6m drinks_cheers.gif
varrna
Savo mazylei neduodu grybu schmoll.gif Mano manymu tai sunkiai virskinamas maistas.
Cukraus pudra
Mano trimetis dar negauna jų.
Ir porą metų tikrai dar neduosiu.
deltadu
Na, aš tai esu skaičiusi, kad nuo trejų tik galima.. g.gif Bet maniškiui neįsiūlysi - neskanu jam. doh.gif
hugutel22
QUOTE(Katleja* @ 2010 12 31, 00:08)
Manau grybu tikrai vaikam nereikia, juk jie savyje nieko naudingo neturi schmoll.gif
*

su grybais ir ligas galima isgydyt,
gauna senai, tik atitinkamai paruostus.
kristeen
Specialiai neduodu,bet buna,kad gaminu padaza su pievagrybiais tai ragavo ir jam thumbup.gif
erkaerka
visad galvojau (paskiačiusi knygoje) kad iki 3jų metų negalima grybų ragauti leliukam, paskaičiusi temą - palauksim ir 6-ių smile.gif ką tie grybai naudingo turi?
lukne1
Labai megsta grybus. Valgo nuo kokiu treju metu tai tikrai. Kadangi patys grybaujam, tai net neslepiu nuo jos grybuku lotuliukas.gif Vlgo ir grybu sriuba, ir keptus, ir troskintus grybus.
floridija
QUOTE(siri @ 2010 11 04, 13:22)
*

drinks_cheers.gif Nera kur skubeti prisivalgys dar per gyvenima ax.gif
<Orchiduke>
2-meciui neduodu. Karta valge, iskakojo nesuvrskintus visiskai, kokius nurijo, tokie ir isejo
Dianuliukas
Kiek zinau grybus vaikai gali valgyt tik nuo 3m
vasara04.
QUOTE(Dianuliukas @ 2011 03 06, 18:40)
Kiek zinau grybus vaikai gali valgyt tik nuo 3m
*

Taip tik nuo triju metu, ne anksciau. Grybai sunkiai virskinami, net suagusiam apsunkina skrandi schmoll.gif
*mamyte27*
kadangi rekomenduojama nuo 3 metuku, tai anksciau ir nevalgysim smile.gif
*caffe macchiato*
QUOTE(*mamyte27* @ 2011 04 05, 15:01)
kadangi rekomenduojama nuo 3 metuku, tai anksciau ir nevalgysim smile.gif
*

drinks_cheers.gif nera kur skubeti
Beža
Neduodu vaikui ir neskubėsiu duot schmoll.gif patys nemėgstam,o be to,suaugusieji dažnai jais apsinuodija,tad manau vaikui nereikia skubėt jų duot g.gif
orchideja@
o mes vat labai megstam grybus, patys prisirenkam, patys pasigaminam, ir jokiu problemu!! tik aisku renkam tuos kur tikrai zinom. pvz baravyko niekur gi nesumaisysi su niekuo kitu thumbup.gif ir duodu jau gal nuo 2 metuku, ir dukrytei labai patinka:))
matuske
QUOTE(orchideja@ @ 2011 08 22, 14:20)
o mes vat labai megstam grybus, patys prisirenkam, patys pasigaminam, ir jokiu problemu!! tik aisku renkam tuos kur tikrai zinom. pvz baravyko niekur gi nesumaisysi su niekuo kitu  thumbup.gif  ir duodu jau gal nuo 2 metuku, ir dukrytei labai patinka:))
*

thumbup.gif
mes taip pat labai megstam grybus, kadangi gyvenam dzukijoj, tai grybu sezonu prisirenkam nemazai. mergina musu pradejo valgyti grybus nuo 2 metu, nors zinojau, kad rekomenduojama tik nuo 3 metu, bet kadangi viskas labai sklandziai (ir suvirskino, ir skrandukas nesustojo, ir jai LABAI patiko), tai valgem ir valgom. Beje, metinukui dar neduodu lotuliukas.gif
fresija
o kazin kaip pievagrybius ar galima nuo 2 metuku duoti?
Almutė+
Gali valgyt nuo trijų metų. Bet gi jie taip sunkiai virškinami. Tai kam tam trimetinukui apsunkinti virškinimą. Paragavo ir gana smile.gif
Letta26
neduodu kol kas smile.gif
saulute_7
Grybai yra sunkiai virskinamas maistas. Nerekomenduojama nei vaikams, nei vyresnio amziaus zmonems. Tad ner ko skubeti 4u.gif
Miolanda
Maniske jau ragavo voveraiciu ir jai labai patiko. Jei nedaug, nematau jokiu problemu.
Eva 777
Ragavo si rudeni ,bet tuo ir baigesi tik paragavimu biggrin.gif
user posted image
fuzzyy
maniske yra ragavusi pievagrybiu, buvau ipjausciusi, kai viriau grikiene visai seimynai smile.gif
pingvinukas lolo
Gal truputuką ir galima būtų, bet kažkodėl sąmoningai jų neduodu dukrelei. Vakar, kaip tik ruošiau grybus vakarienei, bet mažei pakepiau blynelių, na nedrąsu kažkaip dviejų neturinčiam vaikui siųlyti grybų schmoll.gif
ramunele 28
Dukrytė pusantrų metukų,bet mes dar nė karto nevalgėm grybų g.gif
didile
as irgi manau kad grybai palauks... nereikia skubeti.. spes dar... smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.