Šiandien darželyje gavom užduotį padaryti vaikučiams meniu. Pamaniau apie grybus, ar galima juos įtraukti į meniu ir radau savo pačios užvestą temą
girdejau kad iki 3 m grieztai negalima
As pamenu pati, kai man tevai duodavo valgyti grybu (ir jau tikrai ne 3 metu buvau), dazniausiai viskas baigdavosi, kad as labai subloguodavau ir isvemdavau. Nors dabar jokiu virskinimo sutrikimu neturiu.
Vaikuciai maista dazniausiai prastai sukramto..ir stai kaip baigiasi sunkiai virskinamo maisto kelias
Aš dar nedaviau, nes esu skaičius, kad galima tik nuo trijų metukų.
esu girdejus kad tik nuo 3metu,tad anksciau ir nedaviau
mano dukrytei beveik 3 metukai, bet grybu dar nedaviau, nezinau kada duosiu, manau, tikrai negreitai, kam apsunkinti skanduka, spes dar prisivalgyti
Neskubesiu grybais uzmaitinti bent iki virs triju metu gerokai sueis.
su grybais neskubekite, geriau nuo 2 metuku ir po labai maziai ir geriau i sav 1 karta arba i menesi.
be triju metuku tikrai neduosiu
Daviau mazgiui kelias voveraites, o po to lygiai tokias pat jas radau pamperse
Patys labai retai valgome grybus ir maziukei dar kelis metus tikrai negalvojame duoti
kazkada skaiciau kad vos ne nuo 7 metu ar 10 tik galima duoti. O jei ir duociau, tai reikia zinoti kur jie augo, kad nebutu pritrauke nuodu is zemes, siuo atveju geriau is parduouves gal
bet siaip keistas klausimas, ar gi neturim kuo vaikus pamaitinti, kad butinai reik grybu, gi gal ne taigoj gyvename.
Kiek zinau mazies ir seniems grybu reikia vengti, kadangi jie sunkiai virskinami
Mano vyrukui jau 2,5 m., rudeni daug grybu turejome, bet net minties nekilo ju vaikui duoti, nors valgome tik minkstus grybus ir verdu juos ilgai. Pvz. bendradarbe sake, kad grybus verda tik kelias minutes
O pievagrybiai irgi kaip grybai, toks pats sunkus maistas?
Pati nelabi megstu, tai ir pupai savo dar ilgai neduosiu, sunkus maistas
O dziovintu baravyku tai i sriuba idedu, tik aisku isgaudau, pupai neduodu
mes ir patys labai retai grybus valgom, ką jau kalbėti apie vaiką. Nemanau, kad tinkamas maistas mažiems vaikams.
Grybus galima duoti tik nuo 6 metu.
Yra ragavus grybu padaziuko su bulvem.Siaip visa seimyna lb megsta grybus, bet jau keli metai kaip nera progos dorai pagrybaut.Tik siais metais pavoveruskavom truputi.
Manau grybu tikrai vaikam nereikia, juk jie savyje nieko naudingo neturi
Savo mazylei neduodu grybu
Mano trimetis dar negauna jų.
Ir porą metų tikrai dar neduosiu.
Na, aš tai esu skaičiusi, kad nuo trejų tik galima..
Specialiai neduodu,bet buna,kad gaminu padaza su pievagrybiais tai ragavo ir jam
visad galvojau (paskiačiusi knygoje) kad iki 3jų metų negalima grybų ragauti leliukam, paskaičiusi temą - palauksim ir 6-ių
Labai megsta grybus. Valgo nuo kokiu treju metu tai tikrai. Kadangi patys grybaujam, tai net neslepiu nuo jos grybuku
2-meciui neduodu. Karta valge, iskakojo nesuvrskintus visiskai, kokius nurijo, tokie ir isejo
Kiek zinau grybus vaikai gali valgyt tik nuo 3m
kadangi rekomenduojama nuo 3 metuku, tai anksciau ir nevalgysim
Neduodu vaikui ir neskubėsiu duot
o mes vat labai megstam grybus, patys prisirenkam, patys pasigaminam, ir jokiu problemu!! tik aisku renkam tuos kur tikrai zinom. pvz baravyko niekur gi nesumaisysi su niekuo kitu
QUOTE(orchideja@ @ 2011 08 22, 14:20) o mes vat labai megstam grybus, patys prisirenkam, patys pasigaminam, ir jokiu problemu!! tik aisku renkam tuos kur tikrai zinom. pvz baravyko niekur gi nesumaisysi su niekuo kitu mes taip pat labai megstam grybus, kadangi gyvenam dzukijoj, tai grybu sezonu prisirenkam nemazai. mergina musu pradejo valgyti grybus nuo 2 metu, nors zinojau, kad rekomenduojama tik nuo 3 metu, bet kadangi viskas labai sklandziai (ir suvirskino, ir skrandukas nesustojo, ir jai LABAI patiko), tai valgem ir valgom. Beje, metinukui dar neduodu
o kazin kaip pievagrybius ar galima nuo 2 metuku duoti?
Gali valgyt nuo trijų metų. Bet gi jie taip sunkiai virškinami. Tai kam tam trimetinukui apsunkinti virškinimą. Paragavo ir gana
neduodu kol kas
Grybai yra sunkiai virskinamas maistas. Nerekomenduojama nei vaikams, nei vyresnio amziaus zmonems. Tad ner ko skubeti
Maniske jau ragavo voveraiciu ir jai labai patiko. Jei nedaug, nematau jokiu problemu.
maniske yra ragavusi pievagrybiu, buvau ipjausciusi, kai viriau grikiene visai seimynai
Gal truputuką ir galima būtų, bet kažkodėl sąmoningai jų neduodu dukrelei. Vakar, kaip tik ruošiau grybus vakarienei, bet mažei pakepiau blynelių, na nedrąsu kažkaip dviejų neturinčiam vaikui siųlyti grybų
Dukrytė pusantrų metukų,bet mes dar nė karto nevalgėm grybų
as irgi manau kad grybai palauks... nereikia skubeti.. spes dar...
|