Mano vyresnėliui jau virš 7m,o ir tai grybo dar nėr ragavęs,ką bekalbėt apie mažesnio amžiaus vaiką
Grybai labai sunkus maistas, todėl labai anksti jų neduočiau.
musiskis grybu ragauja nuo 1,3m
aš ir skaičiau kad nuo 3metukų...sunkus maistas ir t.t...bet mes jau paragavom trupučiuką grybuko rudmėsiuko
grybu tik nuo kokiu 6m
Grybai - sunkiai virškinamas maistas, todėl saviškiui jų neduodu ir artimiasioje ateity neplanuoju..
QUOTE(BoženaT @ 2007 12 22, 17:33) vakareniai pilnai sutinku, Nereikia painiot dalyka grybai nera valgomi sočiai, jie yra ragaunami, tai nera maistas kuri reikia kimšti i skrandi, tai yra kaip užkanda, o dėl galima vaikam negalima, tai vieni sako taip, kiti kitai, vieni sako nuo 3 metų tik galima o žurnalai rašo atvirkščiai.
Grybai nerekomenduojami iki 3-4 metu. O pas mus jie- uzdraustas daiktas
Dar nedaviau, bet rudeni koki vertinga patroskinta grybuka paragausim, idomu ar patiks. Bet tikrai neprivalgydinsiu ir nepiknaudziausiu tais grybais
labas mamytes, as tai sampinjonus i kosytes dedu nuo 10men ir nieko neatsitiko, nes sampinjonai ne taip sunkiai virskinami kaip kiti grybai ir juose irgi yra visokiu vertingu mikroelementu, tai va o grybu rudeni (vaikui bus 1m8men) butinai duosiu, nes jie pats skaniausias maistas
mano sunuj uz menesio bus 2 metukai tai tarkim padazus su truputi maltu grybu tai tikrai duodu ragaut nuo kokiu metuku, neseniai valge lietiniu su grybais- stengiausi duodt daugiau blyno ir tik truputi grybu, o va kad vien grybus duot dar kazkaip nesiryzau
Vis dar neduodu, nes karta pavalgius grybu sriubos isbere mazaja
Mazylio priede mazylio maistas tai pabreze kad grybai tik nuo 3 metu. to ir laikysiuos
Skaiciau baisu straipsni apie grybus....Ju negalima duoti vaikams...Kuo ilgiau.Iki kokiu 10 metu.Nes netgi valgomosiuose,nenuodingose grybose yra nuodingu medziagu,Suaugusiam tai nepakenks,o vaikas gali mirti!!!!!!!! Kudykis gali apsinuodyti netgi per motynos piena! Taigi,manau,kad neverta eksperementuoti su savo vaikais....Jei nenorim matyti,kaip jie kankinasi ar net mirsta....
Grybai-labai sunkiai virškinamas maistas netgi suaugusiųjų organizmui, ką jau kalbėti apie vaikus. Todėl gydytojai griežtai rekomenduoja neduoti grybų bent jau iki vaikui sueis treji, ir tai, duoti tik gerai pažįstamus ir gerai termiškai apdorotus grybus. Aš laikausi šio principo, ir kai grįžę iš miško kepam bulves su grybais sau, mažiui duodu tik bulvių su kefyru, kad ir kaip man pačiai tie grybai skanu būtų...
Labai neseniai girdėjau apie grybus per radiją kalbėjo,tai galima duoti nuo 3metų,bet geriausiai būtų iš viso nuo 7 metų pradėti ragauti...
mums 3, o grybu dar neragavom
Mano sunui irgi 3, bet grybu dar neragavom.
naujausiame "Mažylio" numeryje akcentuota, kad iki trijų metų grybų nerokomenduodama išvis
o mes grybuku jau ragavome ir ne viena karta
didzioji dalis musu buvome tikrai auginti ne taip kaip dabar auginame savo vaikus : siltnamio salygomis
Mes dar neragavom
Mes dar irgi neskubam grybu ragauti
mano mažylis jau ragavo truputi grybų, nieko blogo nenutiko. O štai iki metų gydytojai nerekomendavo duoti kiaušinį ir manų košės...tai visi mano vaikai iki dabar to ir nemėgsta
Nu ne,su grybais tai gal tikrai neverta skubėt,jie ir suaugusių skrandžiams nėra lengvai virškinamas maistas,o čia vaikiukams
kazkur skaiciau, kad iki 5 metu nepatartina duot grybu ir riesutu
QUOTE(anatig15 @ 2007 06 22, 16:52) Mano mažylei 1,2 m. Kaip manot, ar jau galiu jai duoti ragauti grybų? Mes visi juos labai mėgstam, ypač pievagrybius ir jau norėčiau ir jai duoti, nes šiaip ji jau valgo viską. Neduodu tik saldumynų. Daržovienes, mėsytę, žuvį verdu garų puode. O jei garuose patroškinčiau grybų vietoj mėsos? Kaip manot?
maniskei jau tuoj du o voverusku jau ragavom kelis kartus nieko bloga nepastebejau,aisku viskas su saiku.tai manau ant mesytes kelios tikrai napamaisys,tuolabiau gal ju net pats vaikutis nenores dar
musiskis grybus valgo (jam 2m), as cia ne apie ragavima
Mano dvimetinukas dar neragavo grybu ir nezadu duot iki kokiu 4 metuku
http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-21054/ paskaitykit.Nerizikuokit savo vaiku sveikata ir gyvenimu.Negalvokit,kad jum tai neatsitiks...
QUOTE(tvini @ 2008 11 11, 01:50) sveiki, grybe nera nieko gero !!! nei vitataminu ,nei geru maistiniu maistiniu medziagu! Taip ,kad kuo veliau,tuo geriau! patikekit,teko vaiku,net nuio ju guleti reanimacijoj
man irgi atrodo, kad grybų duoti nereikia skubėti. Nuo jų gali skrandukas sustoti, apsinuodyti galima
Bet ar zino nors kuri mamyte nuo kada galima ju duoti? SIip juose gausu lastelienos...Grybuose gausu mineralinių medžiagų, todėl jie nenusileidžia vaisiams ir daržovėms, o kalio, kalcio, fosforo kiekiu jie prilygsta žuvies mėsai. Grybai yra labai maistingi, juose daug vitaminų B1, B2, PP, C, A, D, fermentų, organinių rūgščių. Daugumos grybų kaloringumas yra labai nedidelis, todėl juos patariama valgyti tiems, kurie laikosi dietos. Pavyzdžiui, 100 gr. baravykų yra tik 23 kcal., o baltymų net 3,7 gr. Taigi šios miško gėrybės ne tik pagerina kai kurių patiekalų skonį ir kvapą, bet taip pat padeda numesti svorio. Amerikiečių mokslininkų tyrimai parodė, kad besilaikančiųjų grybų dietos svoris nukrito greičiau nei tų, kurie laikėsi įprastos dietos.
Grybų maistingosios savybės padeda kovoti su vėžiu ir sustiprinti imuninę sistemą. Ištirta, kad grybai turi įtakos prostatos ir krūties vėžio ląstelių dauginimosi stabdymui. Mokslininkai vis labiau gilinasi į grybų naudingųjų savybių taikymą, siekiant užkirsti kelią vėžiui. Japonijoje buvo ištirta, kad tie ūkininkai, kurie reguliariai maitinosi grybais, 40% sumažino vėžio susirgimo riziką. Ypatingai grybai, kurie auga saulėtoje vietoje turi nemažai vitamino D, kuris saugo nuo osteoporozės ir storosios žarnos vėžio. Grybus galite valgyti šviežius, marinuoti, džiovinti, sūdyti. Iš grybų paruošti padažai pasižymi ypatingu aromatu. Juose esantys lipidai, eterinės ir kvapiosios medžiagos sužadina skrandžio sulčių išsiskyrimą, didina apetitą, gerina kitų maisto produktų virškinimą. Cia nukopinau is mama.lt tai kaip ten istiesu?as nzn ir nesakau kad butina i vaiko mityba ivesti grybus,as tik sakau kad jau kartais nebezinau ka pagaminti,ir pati megstu bulves karstas su grybais,tai idomu kada paivairinant maista jau galima retkarciais ir vaikui duoti grybu...
knygoje apie vaikų mitybą rašo,kad iki 3metų grybų duoti nerekomenduojama
taip, as irgi skaiciau, kad galima duoti nuo triju metu.
manoji paragavo baravyko ir voveraiciu visai nesenai budama beveik 2 metuku,zinoma nedaug,ir nieko neatsitiko
fuii......neskanu man,nemanau,kad ir vaikui duosiu
aš irgi skaičiau, kad jau nuo 3 - galima. Maniškis jau šiek tiek paragavo ir dar 2 neturėdamas, nieko neatsitiko.... Su saiku - manau galima ir anksčiau
Manau tik nuo 3 metuku pradeti bandyti, nes is tiesu labai sunkus maistas.
1,5m dukrytei davėm grybienės, su voveraitėmis ir raudonikiais,šveitė į save ir liuks,tai ir toliau valgom grybus. Nei kokios alergijos nebuvo. Tad pietums nieko tokio iki naktinio miego susivirškins
skaiciau kad tik nuo 3 metu galima ragauti ir tai tik biskiuka, as savo pupai neduodu
Bent medicininej literaturoj buvo aiskiai parasyta NUO 8 METU
Kadangi paciai teko rimtai dometis tuo.Kai buvau 2 metu,po tokiu pietu patekau i reanimacijos skyriu.Visai seimai -nieko,o prie manes jau pakaitom budejo...Aciu Dievui issikapsciau...
Manau nuo 3 metuku galima duoti, zinoma, jeigu vaikas nori, jeigu ne, tai nereikia skubeti
Labas.Zinau kad vaikuj iki 7 metu grybu negalima,ir nesvarbu kad vena kart nieko neatsitiko,kita kart gali blogai baigtis
|