Smagurė
2007 06 23, 11:20
Kai randi savo kryptį gyvenime, kai sukuri šeimą, kai planuoji vaiką, jo lauki ... viskas rodos bėga sava vaga, ramiai, kaip bet kurioj kitoj laimingoj šeimoj...
... aš juk moteris, jautri, į viską kas taip begalo moteriška - pirmas pastojimas, vaikas echoskopo ekrane, drugelio plazdesys pilvelyje - reaguoju kaip į stebuklą, kaip į dievo palaimą, kurią ne kiekvienai lemta patirti...
po nuostabių 39 didžiojo laukimo savaičių pajuntu kaip reguliariai suskausta nugarą ir pilvo apačią, 12 nakties... vyras jau miega, o aš sėdžiu išpūtusi akis ant sofos ir su natūralia šypsena veide, ar jau negi jau, negi ta valanda, kurios kaip kiekviena pirmąkart gimdanti laukiau su nerimu, nežinojimu, atėjo? po poros valandų suprantu kad TAIP. Sėdžiu sau toliau ant sofos ir atsidžiaugt negaliu, vyras matau akies krašteliu laksto po kambarį, krauna likusius daiktus į tašes... kaip buvau apsiremgusi tą dieną taip ir išvažiuoju.. tokia euforija apėmusi - prieinu prie veidrodžio pažiūriu į save pilvą apkabinusi ir pamąstau - juk tokia nebegrįšiu... o ir noriu grįžti kitokia
kas per stebuklinga naktis, iš kur tokie pojūčiai... lietaus dulksna ant veido krinta, o man kaip koks sidabro lašiukų lietutis, taip kiekvienas žingsnis pakylėtas atrodo...
niekis, kad skaudėjo, niekis , kad truko 15 valandų, kad gimdą reikėjo prašyti nepailsti ir skatinti smarkiau dirbti... tomis akimirkomis kai rodės plyš smilkiniai viskas poetizuotai neatrodo, sunku, bet dabar, man nėra žodžių tam sunkumui apibūdinti, aš jo tiesiog nepamenu...
daktaras sako, atsimerk, tuoj bus sąrėmis, nelaikas miegoti, o aš matyt iš nuovargio jau nelabai žvaliai atrodžiau. Stumiu keletą kartų, kerpa, vėl stumiu, sako duokš ranką - paliečiu savo vaiko galvytę. Jetau, jėgų stumti iš kažkur atsirado, kas kas gi ten toks? kaip atrodo mano vaikas???
staiga palengvėjimas užplūsta, viskas... gimė! aš matau! dukryte, ar gali būti, kad mano vaikas toks nuostabus??? kokia tu švelni ir trapi ant mano krūtinės... kokia ryški Tavo spalva, švelniai rausva, o ir gydytojų apranga kokia gražiai balta, o tas kamuolys gimdykloj -ar jis ir buvo toks ryškiai mėlynas? o kas čia gimdyklą taip smarkiai apšvietė? o kas krūtinėje darosi? kodėl ta mano širdis tokia didelė, ji išsipūtė, ar neiššoks?! dingo klausimai ar mylėsiu savo vaiką pakankamai, ar tilps širdelėje toks pat dar vienas didelis jausmas kokį vyrui jaučiu... JUOKAS dabar visos tos dvejonės, gimei Tu ir atsinešei rankose spalvotą akvarelę - nuspalvinai viską tokiomis spalvomis, kokių dar gyvenime nesu regėjusi.
...štai kur moters gyvenimo pilnatvė...
***Meskute***
2007 06 23, 11:42
Jetau net susigraudenau kaip grazu...........
Kaip graziai parasyta  linkiu daug sveikatos jusu dukrytei
rainbow777
2007 06 23, 12:41
Kaip gražiai tu čia parašei, net susigraudinau  Sveikinu sulaukus stebuklo
joginte
2007 06 23, 12:56
Kaip spalvingai pavaizduota  sėkmės jums
*Jalta*
2007 06 23, 13:10
Kaip gražu...
Man tai labai graži Tavo istorija  Trumpa, bet užvedanti ant tolimesnių minčių. . . Mano vaikas gimė labai ankstų vasaros rytą. Irgi jutau didelį pakylėjimą, kai ėjau į ligoninę. Tiesa, labai ypatingai jaučiausi, žadindama savo vyrą. Ir taip kaip filme  Sakau: - tėti, JAU. O tas: - kas "jau"? Irgi užplūdęs buvo keistas jausmas, uždarant namų duris - išėjau paskutinį kartą TOKIA, grįšiu KITOKIA. Kitokia pati, ir jau kitokią šeimą rasiu - su dar vienu šeimos nariu Graži TAVO istorija. Prisiminiau savo išgyvenimus. Gražius ir prasmingus. Ačiū Tau.
labai gražu, net apsiverkiau........
x failai
2007 06 23, 21:28
LedineLedi
2007 06 23, 22:42
Labai labai gražu
organizatore
2007 06 24, 08:11
labai grazhi istorija
Butaforija
2007 06 25, 10:30
o as pesimiste (is tikro tai geraiinformuota optimiste  ) paskaiciau ir pagalvojau kad taip buna tik knygose. nes pati nieko panasau neptyriau ir parasyti taaaip spalvotai negaleciau sveikinam mamyte ir dukryte
Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad jums viskas gerai. Aukit sveikos ir gražios
Ek  , apsiverkiau, kaip kokia nestuke
Elenele Raganele
2007 06 25, 17:02
 isskirtinai graziai parasyta
Labai labai graziai aprasyta
cuoliukė
2007 06 27, 09:03
Sveikinu, gimus šauniai mergytei
Labai graži istorija
the one
2007 06 27, 10:09
Grazu
baltakase
2007 06 28, 10:58
Aukit sveikos ir laimingos
Smagurė
2007 06 28, 11:02
dėkui už linkėjimus.
M.A.M.A
2007 06 28, 12:03
Vijole, labai graži ir nuoširdi istorija Nuostabu, kiek šilumos ir švelnumo mumyse pažadina tie maži angeliukai, ateidami į pasaulį Beje, panašu, kad mes ne tik pas tą patį gydytoją, bet ir toje pačioje gimdykloje gimdėme... Nes pas mane kamuolys irgi buvo mėlynas.
labai,grazu  sveikinu sveikatites jums abiems!ukit diduciai bukit geruciai  itikruju koks nuostabus jausmas uzleja katik pagimdzius,to nepatirus nesuprasi...  jug nescios taip dau galvoja apie skausma ir t.t o tai akimirksniu pasimirsta lieka tik palaima...dar karteli sveikinu mamyte ir maza margyte
zoroboba
2007 06 28, 12:35
graziau turbut aprasyti ir neimanoma...super
 tai štai kas manes laukia.... spalvos...  jėga..
elickaa
2007 06 30, 07:37
labai grazu
Zylute1
2007 06 30, 09:29
labai graziai aprasyta  ir tikiu kad sirdyje viskas dar graziau....  aukit sveikos ir laimingos
Šypsenėlė24
2007 07 02, 11:07
Labai gražu
labai grazu
labai grazi istorija  taip subtiliai, graziai ir ne daug. Sekmes jusu seimai
Stebuklingai šilta istorija....
saturno_sesely
2007 07 03, 11:13
ajajai, aš tai kiek istorijų paskaitau tiek kartų apsiverkiu... jau greičiau ir aš laukiu savo leliaus, atrodo dar taip ilgai iki tos lapkričio 4 žadėtos... trūksta kažko net atrodo, jau nuobodu man su tuo vyru, nieko naujo!
Mamyte va balionas už tokią jausmų išraišką. labai gražiai papasakojai savo išgyvenimus.
braske24
2007 07 12, 11:14
happymama
2007 07 13, 09:55
labai graziai papasakota  aukit sveikos ir dideles
T.P.Keberiokst
2007 07 19, 18:20
labai grazu,apsizliumbiau kaip mazas vaikas.Bendradarbiai itartina ziuri... aukit sveikos !!
evening-dew
2007 07 20, 14:21
geltonakemega
2007 07 20, 14:45
Nuostabi ir spalvota istorija
 nu super. tegul dukrytė auga sveika, graži ir laiminga
Kokia grazi istorija  ,sekmes Jums
Granteja
2007 07 27, 13:40
Gražu ir labai spalvota
Sauluteq
2007 07 27, 18:49
Grazu
septyniuke
2007 07 27, 21:30
Labai gražių spalvų istorija
Žoržetta
2007 07 29, 17:09
Labai grazu
Sveikinu Mamyte puikiai ivaldziusi plunksna Parasyti esme trumpai ir idomiai - nera lengva! Linkiu, kad Jusu seimos gyvenimas niekada nepritruktu spalvu ir butu lyg ta spalvota akvarele
ToyotaCarina
2007 08 13, 22:01
|
|