Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Wireless Router
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Mamos kompiuteris
Pages: 1, 2, 3
Fenomenali
Yra namuose toks dalykėlis pas mus, nes naudojamės vien nešiojamais kompiuteriais. Iškilo man toks klausimėlis: kaip apsaugoti, kad kiti nesinaudotų?
Kokiu būdu galima uždėti pasword'ą ?

Labai lauksiu Jūsų patarimų, ačiū 4u.gif

P.S. Tiesa jo modelis yra: AirPlus Xtreme G Wireless Router
Izida
QUOTE(Bakardi @ 2007 06 24, 10:17)
Yra namuose toks dalykėlis pas mus, nes naudojamės vien nešiojamais kompiuteriais. Iškilo man toks klausimėlis: kaip apsaugoti, kad kiti nesinaudotų?

*

O instrukcijos nebandėte skaityti g.gif
mamyte03
Na pirma reikia pasirinkti slaptazodzio sifravimo buda : WPA , WPA2, WEP - tada surenki norima pass, ir ta pati prisijungima reikia nurodyti kompiuterio tinklo plokstes nustatymuose.
O siaip lengviau galima padaryti ir be to pass, paprasciausiai padaryti, kad leistu tik tavo MAC adresus prisijungti. MAC adresus rasi :
Start->rum->cmd (ENTER) , irasai ipconfig/all (ENTER) /Psichycal address ->00-xx-xx-xx-xx . Tokiu pat formatu suvesi i routerio nustatymus ir jokie kiti mac isskyrus tavo neprieis prie routerio
Papildyta:
O dar jei klausimas kaip nustatyti - tai reikia ieiti i routerio psl (kai routeri pasijungi jis turi tam tikra adresa, kuri surinkus ieisi i routerio parametru nustatymus). Savo routerio IP adresa turetum rast prie instrukcijos, pvz mano (linksys) 192.168.1.1 , o dlink kazkoki kita turi. Paieskok.
Fenomenali
Ok bandysiu, ačiū pagalbininkėms 4u.gif
Po jūsų paaiškinimų kažkaip prašviesėjo biggrin.gif
Makalius
QUOTE(Bakardi @ 2007 06 25, 10:12)
Ok bandysiu, ačiū pagalbininkėms 4u.gif
Po jūsų paaiškinimų kažkaip prašviesėjo  biggrin.gif
*

O kam jums tas pasvordas - tegu ir kiti naudojasi, negi gaila wink.gif
biggrin.gif
Fenomenali
QUOTE(Makalius @ 2007 06 25, 16:23)
biggrin.gif
*

Jei žinočiau, kad tu naudojiesi, tai leisčiau mirksiukas.gif ax.gif
O šiaip labdaros ir paramos fondo dar neatidariau... hihihi.gif
Makalius
QUOTE(Bakardi @ 2007 06 25, 18:24)
Jei žinočiau, kad tu naudojiesi, tai leisčiau  mirksiukas.gif ax.gif
O šiaip labdaros ir paramos fondo dar neatidariau... hihihi.gif
*

Jeigu jūs iš Vilniaus, tai tada gali būt kad naudojamės hihihi.gif
Padėjėjas
QUOTE(Makalius @ 2007 06 25, 17:23)
biggrin.gif
*

O jei tas kažkas kitas dar pasikuria kokią e-mule, tai ir naršyti tampa nekas...
Papildyta:
QUOTE(Bakardi @ 2007 06 24, 10:17)

*

Siūlau pasirinkti WPA - Personal (PSK) šifravimą. Naudojantis namuose to turi užtekti.
Fenomenali
QUOTE(Padėjėjas @ 2007 06 25, 18:20)
O jei tas kažkas kitas dar pasikuria kokią e-mule, tai ir naršyti tampa nekas...
Papildyta:

Siūlau pasirinkti WPA - Personal (PSK) šifravimą. Naudojantis namuose to turi užtekti.
*

ačiū, bet aš dar pasiklydusi tuose paswordų labirintuose doh.gif
Kažką suradau, kažką uždėjau...
Makalius
QUOTE(Bakardi @ 2007 06 25, 19:56)
ačiū, bet aš dar pasiklydusi tuose paswordų labirintuose doh.gif
Kažką suradau, kažką uždėjau...
*

..........nu ir tuoj mes pažiūrėsim ar veikia internetas biggrin.gif
Fenomenali
QUOTE(Makalius @ 2007 06 25, 18:59)
..........nu ir tuoj mes pažiūrėsim ar veikia internetas biggrin.gif
*

Jau užsidėjau ax.gif
Jei veiks, pasakyk biggrin.gif
Makalius
QUOTE(Bakardi @ 2007 06 25, 22:57)
Jau užsidėjau ax.gif
Jei veiks, pasakyk biggrin.gif
*

O jūs kuriam rajone gyvenat? biggrin.gif
Fenomenali
QUOTE(Makalius @ 2007 06 25, 22:02)
O jūs kuriam rajone gyvenat? biggrin.gif
*

Mes gyvenam po tiltu, o mūsų numeris iš miltų biggrin.gif
L@imužė
Prisireikė ir man uždėti slaptažodį ant routerio, bet nelabai supratau kas čia buvo surašyta blush2.gif , gal atsiras kas nusimanantis ir paaiškins suprantamiau kaip tai padaryti g.gif
L@imužė
Dar užmiršau parašyt, kad pas mane DI-524 routeris ax.gif
Fenomenali
Gal koks kompiuterių asas surašytų viską "step by step" ??? rolleyes.gif
DeepsorroW
1. Prisijungiam prie routerio (adresas kokiu prisijungti galite pamatyti My network places>>Connections>>Ant local area connection spaudziam desini peles, tada status. Atsiradusioje lentukeje spaudziame support ausele 3 -oji skaiciu seka bus prisijungimo prie routerio adresas)
2. Susirandam kur yra wirless (ant grinai wi-fi gal iskarto pacioj pradzioj bus tiksliai nzn nes pas mane tiek kabelis tiek belaidis)
3. Susirandame wireless security arba tiesiog security skyriu
4.Tame skyriuje turetu buti stai kas: Security mode - WPA (arba jusu pasirinkta, nors patariu pastaraja) toliau kai jau parinktas WPA turetu buti WPA Algorithms : galimi pasirinkimo variantai siame laukelyje TKIP arba AES (rekomenduoju pirmaji sunkiau iveikiamas pasaliniams mirksiukas.gif ) toliau yra WPA Shared Key : cia raktas, kuri tures naudoti jusu kompiuteris, kad galetu prisijungti prie interneto per routeri
5. Isaugom routerio pakeitimus
6. PC suvedame key ir galima saugiai naudotis

Sekmes smile.gif
xor22h
Taip, patariu imti WPA ir tik WPA. Nes WEP labai lengvai nulaužiamas...
Nors ir WPA ne visagalis...
P.s. Dėkit ne tokius password'us kaip 12345.
P.p.s. Pats nuodojuos kažkieno wireless'u. Tad apie sauguma tikrai verta pagalvoti...
Britney
Sveiki,
as instaliavau ta router ir prijungiau stacionaru kompa laidu, o i nesiojama instaliavai ta korta, pakeiciau slaptazodzius. Laptopas kazkodel neleidzia man WAP , o tik WEP, tai nezinau ka daryti. O be to per Laptopa neprisijungia internetas. Nors rodo, kad rysis su router yra ir su tinklu viskas gerai, bet atsidarau narsykle ir ne jokio puslapio neatidaro. Tai kokius dar nustatymus reikia padaryti? Ar dar kazkoks namu tiklas turi buti sukurtas? Bandziau ji daryt nuo stacionaraus kompo, bet pries baigiant ji kurti raso: klaida. Ir nieko toliau neiseina daryti. Gal kas ka supratot is mano parasymo, gal padesit iveikti problema?
DeepsorroW
QUOTE(Britney @ 2008 05 15, 19:27)
Sveiki,
as instaliavau ta router ir prijungiau stacionaru kompa laidu, o i nesiojama instaliavai ta korta, pakeiciau slaptazodzius. Laptopas kazkodel neleidzia man WAP , o tik WEP, tai nezinau ka daryti. O be to per Laptopa neprisijungia internetas. Nors rodo, kad rysis su router yra ir su tinklu viskas gerai, bet atsidarau narsykle ir ne jokio puslapio neatidaro. Tai kokius dar nustatymus reikia padaryti? Ar dar kazkoks namu tiklas turi buti sukurtas? Bandziau ji daryt nuo stacionaraus kompo, bet pries baigiant ji kurti raso: klaida. Ir nieko toliau neiseina daryti. Gal kas ka supratot is mano parasymo, gal padesit iveikti problema?
*

Jei ant laptopo nustatytas WEP'as o routeris naudoja WAP tai nepasijungs, suvienodinti reikia, veliau konkretizuosiu, reikia pagalvot biggrin.gif
*sniegena*
QUOTE(xor22h @ 2008 05 13, 18:45)
P.p.s. Pats nuodojuos kažkieno wireless'u. Tad apie sauguma tikrai verta pagalvoti...
*

o tai kaip galima pabandyt pasijungt prie kieno nors wireless'o g.gif blush2.gif ax.gif
xor22h
Taip galima... Pradžiai siulyčiau pamėgint ivairius bukus 5 arba 13 simboliu slaptažodžius(Jeigu WEP)... Tarkim 12345...

O pats slaptažodi perėmiau su LINUX konsole... smile.gif 30minučių darbo(Mano atveju)
DeepsorroW
QUOTE(xor22h @ 2008 05 21, 16:36)
Taip galima... Pradžiai siulyčiau pamėgint ivairius bukus 5 arba 13 simboliu slaptažodžius(Jeigu WEP)... Tarkim 12345...

O pats slaptažodi perėmiau su LINUX konsole... smile.gif 30minučių darbo(Mano atveju)
*

biggrin.gif taip kazkodel zmones vis dar nelabai saugosi as pats neviena karta sededamas balkone su laptopu, buvau pagaves keleta connection'u kurie buvo net neapsaugoti slaptazodziu doh.gif o vienas tai isvis pasharines visa c:\ doh.gif Na bet ka ce bepadarysi biggrin.gif palikau 20 text failiuku ant desktop'o kad uzsidetu slaptazodi.
Fenomenali
QUOTE(DeepsorroW @ 2008 05 27, 14:56)
biggrin.gif  taip kazkodel zmones vis dar nelabai saugosi as pats neviena karta sededamas balkone su laptopu, buvau pagaves keleta connection'u kurie buvo net neapsaugoti slaptazodziu  doh.gif  o vienas tai isvis pasharines visa c:\  doh.gif  Na bet ka ce bepadarysi  biggrin.gif  palikau 20 text failiuku ant desktop'o  kad uzsidetu slaptazodi.
*

Uhhh... Gereitis pasitaikei biggrin.gif
DeepsorroW
QUOTE(Fenomenali @ 2008 05 27, 19:21)
Uhhh... Gereitis pasitaikei  biggrin.gif
*

Na is dalies tai taip blogietis butu viska pratrynes biggrin.gif irgi butu pamoka, na bet as kitaip pamokiau kad suprastu, parasiau kad susitvarkytu ir t.t. gal zmogus neseniai naudojasi ir nezino apie pavojus, o gal nieko neraukia tai kagi jam daryt blush2.gif reikia padet zmogeliukui biggrin.gif
Fenomenali
QUOTE(DeepsorroW @ 2008 06 03, 00:34)
Na is dalies tai taip blogietis butu viska pratrynes  biggrin.gif  irgi butu pamoka, na bet as kitaip pamokiau kad suprastu, parasiau kad susitvarkytu ir t.t.  gal zmogus neseniai naudojasi ir nezino apie pavojus, o gal nieko neraukia tai kagi jam daryt  blush2.gif  reikia padet zmogeliukui  biggrin.gif
*

Tai ir sakau, kad gerietis rolleyes.gif

O aš iš vis routerį atjungiau, pagedo rupūžė unsure.gif
DeepsorroW
QUOTE(Fenomenali @ 2008 06 08, 23:17)
Tai ir sakau, kad gerietis  rolleyes.gif

O aš iš vis routerį atjungiau, pagedo rupūžė  unsure.gif
*

visai neveikai ar srauto nepraleidzia (labai prastas neto greitis)
Fenomenali
QUOTE(DeepsorroW @ 2008 06 09, 21:13)
visai neveikai ar srauto nepraleidzia (labai prastas neto greitis)
*

Įjungus paveikia gal kokį 0,5 val, vėliau nebeveikia sad.gif Reikia arba perkraut arba išjungus palaikyt. Toks jausmas, kad kažkas perkaista unsure.gif
DeepsorroW
QUOTE(Fenomenali @ 2008 06 11, 19:42)
Įjungus paveikia gal kokį 0,5 val, vėliau nebeveikia sad.gif Reikia arba perkraut arba išjungus palaikyt. Toks jausmas, kad kažkas perkaista  unsure.gif
*

seip jie jau tokie daiktai yra kad ilgai netarnauja turi tokia mada nuo perdideles apkrovos po 2-3 metu prigest biggrin.gif pats jau viena pakeiciau nes jau buvo su 10Mb lietuvoje vos delfi atidarydavo doh.gif
juramare
Gal kas gali paaiškint, kaip pajungti bevieli internetą per wriles ant logtopo su operacine sistema w. vista.Kur ieškoti kompe wriles ir t.t žingsnis po žingsnio. blush2.gif Beje modemas speedtouch 585 v6
juramare
Ar atsiras nors vienas žmogutis galintis padėti? 4u.gif
MojoJojo
dar reikia pagalbos? smile.gif
juramare
Reikia 4u.gif
Zipper
QUOTE(juramare @ 2008 08 08, 14:31)
Reikia 4u.gif
*

na matai, čia sudėtingesnis atvejis su šitais routeriais. Šiaip instrukcijas gali pasiskaityti čia: http://www.erdveje.lt/index.php?option=com...8&Itemid=31

Pranešk kaip seksis smile.gif
TiTiJu
Sveiki, tikiuosi rimtu kompiuteristu dar yra ir man kas nors gales pasdeti arba bent jau pakomentuoti.

Situacija yra tokia, turiu routeri WRT - 312. Pries metus jis veike puikiai, viena karta netycia ji "nuresetinau" ir kuri laika prie pc buvo pajungtas interneto laidas, bet baisiai jau nepatogu. Tad vakar man sukonfiguravo routeri vel (ta pati), lyg tai veike puikiai. Bet pastebiu dabar, kad jis man kas kazkiek min atsijungia, t.y. nebemirgsi lempute ties uzrasu RADIO, ir netas dingsta, tada as istraukiu maitinimo laida, vel ikisu ir veikia. Ir taip zaidziu. Zinau, kad negerai, bet ka daryti? Kur galetu buti beda? A? g.gif

Aciu, jei bent ka nors pasakysit apie sia beda 4u.gif
bialetti
Kas galetu buti- wireles prie laptopo raso, kad signalas puikus, o interneto nera.Yra namie ir stacionaras PC.
Karalaitė
QUOTE(bialetti @ 2009 02 20, 14:43)
Kas galetu buti- wireles prie laptopo raso, kad signalas puikus, o interneto nera.Yra namie ir stacionaras PC.
*

Ir pas mane tokia bėda dažnai būna... Gal kas padės?
BigMama
Vadinasi routeris grybauja, reikai perkrauti routeri. Daznai buna kai nusiperki papigiai, arba apbauga ir nusiperki ta pati sss uz gera kaina. Man ir tas pac buvo, kai tik ka nors padownloudinu tai jis uzlinskta perkrauni i vel veikia. Kita kai pirkau pasiskambinau meistrams sie patare koki imt. tai dabar vargo nematau smile.gif
čikuraku
o kaip ismokt pakeist pasworda, kuris jau yra uzdetas? radau tik nustatymus, kad paswordas uzdetas ir veikia...dabartini pasworda zinau. rolleyes.gif
Taktas
QUOTE(čikuraku @ 2009 04 03, 12:16)
o kaip ismokt pakeist pasworda, kuris jau yra uzdetas? radau tik nustatymus, kad paswordas uzdetas ir veikia...dabartini pasworda zinau. rolleyes.gif
*

Kur pakeisti? Prisijungimo prie rauterio? Ar tinklo? Pirmiausia prisijungi prie rauterio, o toliau pagal poreikius. jeigu prisijungimo, tai eini į nustatymus, ten įrašai seną ir porą kartų naują. Jeigu tinklo- wireles security ir ten darai pakeitimus. Pakeitus tinklo slapdažodį tą patį reikės pakeisti ir kompe.
čikuraku
QUOTE(Taktas @ 2009 04 03, 16:12)
Kur pakeisti? Prisijungimo prie rauterio? Ar tinklo? Pirmiausia prisijungi prie rauterio, o toliau pagal poreikius. jeigu prisijungimo, tai eini į nustatymus, ten įrašai seną ir porą kartų naują. Jeigu tinklo- wireles security ir ten darai pakeitimus. Pakeitus tinklo slapdažodį tą patį reikės pakeisti ir kompe.
*

kad nieks nevogtu interneto, nes asmuo kuris pajunge ir uzdejo pasworda dabar gyvens salia, bet nelinkiu sau kad naudotusi mano internetu, nes ir taip jau 2 viena naudojam rolleyes.gif ir super gerai ner...

nzn kur yra wireless security g.gif
Taktas
QUOTE(čikuraku @ 2009 04 03, 17:00)
kad nieks nevogtu interneto, nes asmuo kuris pajunge ir uzdejo pasworda dabar gyvens salia, bet nelinkiu sau kad naudotusi mano internetu, nes ir taip jau 2 viena naudojam rolleyes.gif  ir super gerai ner...

nzn kur yra wireless security g.gif
*

Tai tau reikia keisti tinklo ir rauterio slaptažodžius. Pirmiausia prisijungi prie rauterio. Naršyklėje rašai 192.168.1.1 Paskutiniai skai2iai gali skirtis priklausomai nuo rauterio. Atsidariusiame lange admin palieki tuščią, o slaptažodi įrašai. Visi pakeitimai vykdomi rauterio viduje.O konkrečiai Pagal modelį nustatymus galima rasti cd diske kuris buvo prie rauterio.
čikuraku
QUOTE(Taktas @ 2009 04 03, 17:09)

*

aciu, bandysim mirksiukas.gif
Blanchet
Gal kas žino kaip ijungti wireless wistoj laptopui? Anksciaa veike dabar kažkas pagedo...
stai ka as isbandziau: spaudziau toki mygtuka kuris yra ant kompo- neveikia, veikia tik bluetooth.

Tada Contol panel/ windows mobility center/ kombinacija Fn ir F2- taip pat neveikia
kokiu dar pasiulymų turit? smile.gif
baltoji!
Man irgi taip buvo, perkrauk kompa, man padejo.
kristina.LT
Sveiki, iskilo ir man problema su ruteriu - viskas veike kuo puikiausiai iki uzvakar, isijungiu laptopa, o neto nera sad.gif Siaip anksciau meistras mano rysiui buvo nustates tam tikra pavadinima, taciau tam wireless network sarase jau nera jo sad.gif( Naudoju Linksnio firmos ruteri, tai tam sarase yra vienas rysys "Linksnys", blin, cia greiciausiai mano, taciau jis neapsaugotas:((( Kaip taip galejo atsitikti? Nieko nekeiciau nustatymuose... O ir dabar, net neisivaizduoju, kaip viska sutvarkyti, t. y. apsaugoti rysi slaptazodziu arba vel paleisti ta senaji? Gal kas padetu? Buciau labai dekinga... 4u.gif blush2.gif
dryx
Perkraukit routerį turėtų susitvarkyt.
Jei ne, tuomet reikės jį iš naujo nustatinėti.
kristina.LT
Aciu dryx uz patarima! Taciau perkrovimas nepadejo, teks meistra kviesti. O tam ruteryje profilaktiskai karts nuo karto nustatymai "nusimusa"? smile.gif
Taktas
QUOTE(Zhulia @ 2010 04 24, 20:28)
Aciu dryx uz patarima! Taciau perkrovimas nepadejo, teks meistra kviesti. O tam ruteryje profilaktiskai karts nuo karto nustatymai "nusimusa"? smile.gif
*

Nustatymai neturi nusimušti. Na nebent nuspaudėte reset mygtuką.
mantuxx
perkrauti kompiuteri
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.