Kokiu būdu galima uždėti pasword'ą ?
Labai lauksiu Jūsų patarimų, ačiū
P.S. Tiesa jo modelis yra: AirPlus Xtreme G Wireless Router
Yra namuose toks dalykėlis pas mus, nes naudojamės vien nešiojamais kompiuteriais. Iškilo man toks klausimėlis: kaip apsaugoti, kad kiti nesinaudotų?
Kokiu būdu galima uždėti pasword'ą ? Labai lauksiu Jūsų patarimų, ačiū P.S. Tiesa jo modelis yra: AirPlus Xtreme G Wireless Router QUOTE(Bakardi @ 2007 06 24, 10:17) Yra namuose toks dalykėlis pas mus, nes naudojamės vien nešiojamais kompiuteriais. Iškilo man toks klausimėlis: kaip apsaugoti, kad kiti nesinaudotų? Kokiu būdu galima uždėti pasword'ą ? Labai lauksiu Jūsų patarimų, ačiū P.S. Tiesa jo modelis yra: AirPlus Xtreme G Wireless Router O instrukcijos nebandėte skaityti
Na pirma reikia pasirinkti slaptazodzio sifravimo buda : WPA , WPA2, WEP - tada surenki norima pass, ir ta pati prisijungima reikia nurodyti kompiuterio tinklo plokstes nustatymuose.
O siaip lengviau galima padaryti ir be to pass, paprasciausiai padaryti, kad leistu tik tavo MAC adresus prisijungti. MAC adresus rasi : Start->rum->cmd (ENTER) , irasai ipconfig/all (ENTER) /Psichycal address ->00-xx-xx-xx-xx . Tokiu pat formatu suvesi i routerio nustatymus ir jokie kiti mac isskyrus tavo neprieis prie routerio Papildyta: O dar jei klausimas kaip nustatyti - tai reikia ieiti i routerio psl (kai routeri pasijungi jis turi tam tikra adresa, kuri surinkus ieisi i routerio parametru nustatymus). Savo routerio IP adresa turetum rast prie instrukcijos, pvz mano (linksys) 192.168.1.1 , o dlink kazkoki kita turi. Paieskok.
Ok bandysiu, ačiū pagalbininkėms
Po jūsų paaiškinimų kažkaip prašviesėjo QUOTE(Makalius @ 2007 06 25, 17:23) O jei tas kažkas kitas dar pasikuria kokią e-mule, tai ir naršyti tampa nekas... Papildyta: QUOTE(Bakardi @ 2007 06 24, 10:17) Yra namuose toks dalykėlis pas mus, nes naudojamės vien nešiojamais kompiuteriais. Iškilo man toks klausimėlis: kaip apsaugoti, kad kiti nesinaudotų? Kokiu būdu galima uždėti pasword'ą ? Labai lauksiu Jūsų patarimų, ačiū P.S. Tiesa jo modelis yra: AirPlus Xtreme G Wireless Router Siūlau pasirinkti WPA - Personal (PSK) šifravimą. Naudojantis namuose to turi užtekti. QUOTE(Padėjėjas @ 2007 06 25, 18:20) O jei tas kažkas kitas dar pasikuria kokią e-mule, tai ir naršyti tampa nekas... Papildyta: Siūlau pasirinkti WPA - Personal (PSK) šifravimą. Naudojantis namuose to turi užtekti. ačiū, bet aš dar pasiklydusi tuose paswordų labirintuose Kažką suradau, kažką uždėjau...
Prisireikė ir man uždėti slaptažodį ant routerio, bet nelabai supratau kas čia buvo surašyta
Dar užmiršau parašyt, kad pas mane DI-524 routeris
Gal koks kompiuterių asas surašytų viską "step by step" ???
1. Prisijungiam prie routerio (adresas kokiu prisijungti galite pamatyti My network places>>Connections>>Ant local area connection spaudziam desini peles, tada status. Atsiradusioje lentukeje spaudziame support ausele 3 -oji skaiciu seka bus prisijungimo prie routerio adresas)
2. Susirandam kur yra wirless (ant grinai wi-fi gal iskarto pacioj pradzioj bus tiksliai nzn nes pas mane tiek kabelis tiek belaidis) 3. Susirandame wireless security arba tiesiog security skyriu 4.Tame skyriuje turetu buti stai kas: Security mode - WPA (arba jusu pasirinkta, nors patariu pastaraja) toliau kai jau parinktas WPA turetu buti WPA Algorithms : galimi pasirinkimo variantai siame laukelyje TKIP arba AES (rekomenduoju pirmaji sunkiau iveikiamas pasaliniams 5. Isaugom routerio pakeitimus 6. PC suvedame key ir galima saugiai naudotis Sekmes
Taip, patariu imti WPA ir tik WPA. Nes WEP labai lengvai nulaužiamas...
Nors ir WPA ne visagalis... P.s. Dėkit ne tokius password'us kaip 12345. P.p.s. Pats nuodojuos kažkieno wireless'u. Tad apie sauguma tikrai verta pagalvoti...
Sveiki,
as instaliavau ta router ir prijungiau stacionaru kompa laidu, o i nesiojama instaliavai ta korta, pakeiciau slaptazodzius. Laptopas kazkodel neleidzia man WAP , o tik WEP, tai nezinau ka daryti. O be to per Laptopa neprisijungia internetas. Nors rodo, kad rysis su router yra ir su tinklu viskas gerai, bet atsidarau narsykle ir ne jokio puslapio neatidaro. Tai kokius dar nustatymus reikia padaryti? Ar dar kazkoks namu tiklas turi buti sukurtas? Bandziau ji daryt nuo stacionaraus kompo, bet pries baigiant ji kurti raso: klaida. Ir nieko toliau neiseina daryti. Gal kas ka supratot is mano parasymo, gal padesit iveikti problema? QUOTE(Britney @ 2008 05 15, 19:27) Sveiki, as instaliavau ta router ir prijungiau stacionaru kompa laidu, o i nesiojama instaliavai ta korta, pakeiciau slaptazodzius. Laptopas kazkodel neleidzia man WAP , o tik WEP, tai nezinau ka daryti. O be to per Laptopa neprisijungia internetas. Nors rodo, kad rysis su router yra ir su tinklu viskas gerai, bet atsidarau narsykle ir ne jokio puslapio neatidaro. Tai kokius dar nustatymus reikia padaryti? Ar dar kazkoks namu tiklas turi buti sukurtas? Bandziau ji daryt nuo stacionaraus kompo, bet pries baigiant ji kurti raso: klaida. Ir nieko toliau neiseina daryti. Gal kas ka supratot is mano parasymo, gal padesit iveikti problema? Jei ant laptopo nustatytas WEP'as o routeris naudoja WAP tai nepasijungs, suvienodinti reikia, veliau konkretizuosiu, reikia pagalvot
Taip galima... Pradžiai siulyčiau pamėgint ivairius bukus 5 arba 13 simboliu slaptažodžius(Jeigu WEP)... Tarkim 12345...
O pats slaptažodi perėmiau su LINUX konsole... QUOTE(xor22h @ 2008 05 21, 16:36) Taip galima... Pradžiai siulyčiau pamėgint ivairius bukus 5 arba 13 simboliu slaptažodžius(Jeigu WEP)... Tarkim 12345... O pats slaptažodi perėmiau su LINUX konsole... QUOTE(DeepsorroW @ 2008 05 27, 14:56) Uhhh... Gereitis pasitaikei QUOTE(Fenomenali @ 2008 05 27, 19:21) Na is dalies tai taip blogietis butu viska pratrynes QUOTE(DeepsorroW @ 2008 06 03, 00:34) Na is dalies tai taip blogietis butu viska pratrynes Tai ir sakau, kad gerietis O aš iš vis routerį atjungiau, pagedo rupūžė QUOTE(Fenomenali @ 2008 06 11, 19:42) Įjungus paveikia gal kokį 0,5 val, vėliau nebeveikia seip jie jau tokie daiktai yra kad ilgai netarnauja turi tokia mada nuo perdideles apkrovos po 2-3 metu prigest
Gal kas gali paaiškint, kaip pajungti bevieli internetą per wriles ant logtopo su operacine sistema w. vista.Kur ieškoti kompe wriles ir t.t žingsnis po žingsnio.
Ar atsiras nors vienas žmogutis galintis padėti?
dar reikia pagalbos?
Reikia
QUOTE(juramare @ 2008 08 08, 14:31) na matai, čia sudėtingesnis atvejis su šitais routeriais. Šiaip instrukcijas gali pasiskaityti čia: http://www.erdveje.lt/index.php?option=com...8&Itemid=31 Pranešk kaip seksis
Sveiki, tikiuosi rimtu kompiuteristu dar yra ir man kas nors gales pasdeti arba bent jau pakomentuoti.
Situacija yra tokia, turiu routeri WRT - 312. Pries metus jis veike puikiai, viena karta netycia ji "nuresetinau" ir kuri laika prie pc buvo pajungtas interneto laidas, bet baisiai jau nepatogu. Tad vakar man sukonfiguravo routeri vel (ta pati), lyg tai veike puikiai. Bet pastebiu dabar, kad jis man kas kazkiek min atsijungia, t.y. nebemirgsi lempute ties uzrasu RADIO, ir netas dingsta, tada as istraukiu maitinimo laida, vel ikisu ir veikia. Ir taip zaidziu. Zinau, kad negerai, bet ka daryti? Kur galetu buti beda? A? Aciu, jei bent ka nors pasakysit apie sia beda
Kas galetu buti- wireles prie laptopo raso, kad signalas puikus, o interneto nera.Yra namie ir stacionaras PC.
Vadinasi routeris grybauja, reikai perkrauti routeri. Daznai buna kai nusiperki papigiai, arba apbauga ir nusiperki ta pati sss uz gera kaina. Man ir tas pac buvo, kai tik ka nors padownloudinu tai jis uzlinskta perkrauni i vel veikia. Kita kai pirkau pasiskambinau meistrams sie patare koki imt. tai dabar vargo nematau
o kaip ismokt pakeist pasworda, kuris jau yra uzdetas? radau tik nustatymus, kad paswordas uzdetas ir veikia...dabartini pasworda zinau.
QUOTE(čikuraku @ 2009 04 03, 12:16) o kaip ismokt pakeist pasworda, kuris jau yra uzdetas? radau tik nustatymus, kad paswordas uzdetas ir veikia...dabartini pasworda zinau. Kur pakeisti? Prisijungimo prie rauterio? Ar tinklo? Pirmiausia prisijungi prie rauterio, o toliau pagal poreikius. jeigu prisijungimo, tai eini į nustatymus, ten įrašai seną ir porą kartų naują. Jeigu tinklo- wireles security ir ten darai pakeitimus. Pakeitus tinklo slapdažodį tą patį reikės pakeisti ir kompe. QUOTE(Taktas @ 2009 04 03, 16:12) Kur pakeisti? Prisijungimo prie rauterio? Ar tinklo? Pirmiausia prisijungi prie rauterio, o toliau pagal poreikius. jeigu prisijungimo, tai eini į nustatymus, ten įrašai seną ir porą kartų naują. Jeigu tinklo- wireles security ir ten darai pakeitimus. Pakeitus tinklo slapdažodį tą patį reikės pakeisti ir kompe. kad nieks nevogtu interneto, nes asmuo kuris pajunge ir uzdejo pasworda dabar gyvens salia, bet nelinkiu sau kad naudotusi mano internetu, nes ir taip jau 2 viena naudojam nzn kur yra wireless security QUOTE(čikuraku @ 2009 04 03, 17:00) kad nieks nevogtu interneto, nes asmuo kuris pajunge ir uzdejo pasworda dabar gyvens salia, bet nelinkiu sau kad naudotusi mano internetu, nes ir taip jau 2 viena naudojam nzn kur yra wireless security Tai tau reikia keisti tinklo ir rauterio slaptažodžius. Pirmiausia prisijungi prie rauterio. Naršyklėje rašai 192.168.1.1 Paskutiniai skai2iai gali skirtis priklausomai nuo rauterio. Atsidariusiame lange admin palieki tuščią, o slaptažodi įrašai. Visi pakeitimai vykdomi rauterio viduje.O konkrečiai Pagal modelį nustatymus galima rasti cd diske kuris buvo prie rauterio.
Gal kas žino kaip ijungti wireless wistoj laptopui? Anksciaa veike dabar kažkas pagedo...
stai ka as isbandziau: spaudziau toki mygtuka kuris yra ant kompo- neveikia, veikia tik bluetooth. Tada Contol panel/ windows mobility center/ kombinacija Fn ir F2- taip pat neveikia kokiu dar pasiulymų turit?
Man irgi taip buvo, perkrauk kompa, man padejo.
Sveiki, iskilo ir man problema su ruteriu - viskas veike kuo puikiausiai iki uzvakar, isijungiu laptopa, o neto nera
Perkraukit routerį turėtų susitvarkyt.
Jei ne, tuomet reikės jį iš naujo nustatinėti.
Aciu dryx uz patarima! Taciau perkrovimas nepadejo, teks meistra kviesti. O tam ruteryje profilaktiskai karts nuo karto nustatymai "nusimusa"?
perkrauti kompiuteri
|