Nusiziurejome mums patinkanti komplekta, bet liko ne maziau svarbus klausimas-gobelenas. Akys kazkaip krypsta prie sviesesniu,bet tamsus turbut zymiai geriau, juolab, kad namie mazas vaikas. Pagal kokius kriterijus gobelena rinkote jus? Kokius geriausia rinkti-lietuviskus, ar importinius? gal kas turite kokiu nuotraukyciu
Norime pakeisti minkšto kampo gobeleną salone. Gal kas nors keitėte ir galite parekomenduoti gerą įmonę ? Ir kur Vilniuje nusipirkti gražaus gobeleno ?
na žinau viena parduotuvę, kur gobelenų tikrai didelis pasirinkimas - tai Audėjas, Zarasų g. 24/1, čia link Markučių važiuojant, patogiausia ko gero nusileisti Olandų gatve. tik neieškok gobeleno Audėjo baldų centre, ta gobelenų parduotuvė nėra ypatingai išreklamuota, įėjimas į ją yra už kampo nuo to baldų centro durų.
Turiu sofą-lovą, kurios gobeleną norėčiau pakeisti (tiksliau- ten tokie uzvalkalai nusiimantys). Klausiau gamintojų- bet kai pamačiau gobelenus, priskirtus tai sofai-
Gal kas turit patirties? Kokią firmą rekomenduotumėt Vilniuje? Kaip jų gobelenų pasirinkimas, ar reikia pačiam medžiagą susirasti? Kaip kokybė? Kaip kainos?
na man tėvai atidavė seną sofa ir du fotelius, šiazip baldai labai išlaikyti tik gobelenas buvo nusitrynęs, o medis lyg raudonmedzioi imitacija (dazytas buvo). Tai kai nuveziau pas meistrus i toki garažėlį, gobeleną užsisakiau pas juos, šiaip norėjau pirkti gobeleną iš spec parduotuvės, bet kainos man ten pasirodė didesnės nei pas tuos meistrus. gobeleną pasirinkau iš geresnių 40lt/m. šiaip gražūs gobelenai po 20-25 lt/m, bet jiems garantija tik 5 metai. o kadangi mano baldai stovi gyvenamajam kambary, kur visi valgom, žiūrim tv ir t.t. tai rinkaus ilgaamžiškesnį ryškiai oranžinį su ornamentu. baldų medieną nušlifavo nulakavo, gavosi šviesuas natūralaus medžio baldai. o gobelenas labai gražiai tiko, tai mano sopkelė ir foteliukai labai jau simpatiškai gavosi. dabar visi džiaugiamės.....
mokėjau už viską 800lt. nu daugoka, bet vertėjo...
mes irgi ieškom kur atsirestauruot savo seną supamą krėslą. Nesinori į nepatyrusių meistriukų rankas atiduot, nes su istorija tas baldas.
Taigi, irgi įdomu, Kur Vilniuje galima rast tokį servisą?
oi mes ir kaip tik vilniuj ieškom, bet tiksliau ieškom gobeleno. paprasto, norėčiau labiasuiai senovinio su gėlėm ornamentais, be pukelio. ir kuo pigesnio gal žinot kur tarybinio galim būtų nusipirkt? o persivilkt patys žadam
Jurga, labas
is to paties Alio galiu pacituot tik viena skelbima, kuriame rasoma apie antikvariniu baldu restauravima. UAB MILORA, 868752857. Bet nebandziau ju, tai negaliu rekomenduot. Esam Vilniuje restaurave tris antikvarinius fotelius su jurzolem, ranku darbo- sutvarke greitai ir pigiai (apie tris penkiasdesimt kainavo vienas), bet sugadino nesvietiskai. Siules lievos, jurzoles nepakeistos. O daba mums reikia labai paprastute siuolaikine sofa, tikrai susitvarkytu ir garaze kokiam. Duokit kas rekomendacija isbandytu meistru, a. Ir dar- kur jus perkat audinius baldams? Buvau vakar Audejo parduotuvej. Dar kazkur noreciau pasizvalgyti. QUOTE(norge @ 2005 08 23, 12:09) Ir dar- kur jus perkat audinius baldams? Buvau vakar Audejo parduotuvej. Dar kazkur noreciau pasizvalgyti. Kai ieškojom sau gobeleno, buvom užklydę į kažkokį "Baldinių audinių centrą" ar "Audimpex" (ar kažkaip pan., bijau pameluot, bo tiksliai pavadinimo ir nepamenu
Ir man parupo sitas klausimas. Jau nusiziurejau baldus, bet nezinau, koki gobelena rinktis. Bet problema labiau kilo ne del spalvos, o del pacio gobeleno fakturos. Gal kas zino, koks gobelenas butu patvaresnis ir ne taip greitai nusitrintu? Bandziau "Baldu rojuje" tokio dalyko isklausti pardavejos, bet ji tik susnekejo, kad dabar visi gobelenai geri, tinkami baldams ir kad rinkciausi tik pagal spalvas ir rastus. Bet manes toks pasakymas neitikino. Dabar toks didelis pasirinkimas - vieni gobelenai ploni, kiti stori, panasus i zomsa, velveta ir t.t. Gal kas galetu patarti ar is praktikos pasakyti, kad vienu ar kitu gobelenu dabar tikrai nesirinktu?
is praktikos nepasakysiu, tik zinau, kad yra gobelenu, kurie lengvai valomi, jei ant ju uzpili bet koki skysti. atsparus flomasteriams - gali nuvalyti parasta sluoste ir visiskai nebijo vaiku
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 10 06, 16:02) is praktikos nepasakysiu, tik zinau, kad yra gobelenu, kurie lengvai valomi, jei ant ju uzpili bet koki skysti. atsparus flomasteriams - gali nuvalyti parasta sluoste ir visiskai nebijo vaiku Tokie butu labai neblogai QUOTE(Spyrga @ 2005 10 06, 15:13) Tokie butu labai neblogai mes taip ir darem kazkada. juk ne visada gali pritaikyti prie savo interjero spalvu ju siuloma gobelena QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 10 06, 16:28) mes taip ir darem kazkada. juk ne visada gali pritaikyti prie savo interjero spalvu ju siuloma gobelena sutikimas ar nesutikima greiciausiai priklausys nuo to, ar tinges jie perskaiciuoti baldu kaina, ar ne. nes paprastai baldu kaina paraso iskaitydami gobeleno kaina. o kai daro su uzsakovo gobelenu, turi atitinkamai baldu kaina sumazinti.
kazkaip sunkiai su tais gobelenais.. nei tau, nei man anoje temoje niekas nieko negalejo patarti
QUOTE(Spyrga @ 2005 10 11, 15:54) na taip ....ir kituose forumuose nelabai.... na jei ka rasiu, pranesiu QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 10 11, 16:59) na taip ....ir kituose forumuose nelabai.... na jei ka rasiu, pranesiu as tai apie gobelenu tipus audejo puslapyje skaiciau. tas pats ir www.asa.lt parasyta. bet tenai jau taip moksliskai viskas isdestyta, apie visokius zakardinius audinius ir pan., kad sunku ir suprasti. mano viena pazistama lygtais neseniai pervilkinejo baldus. pabandysiu jos uzklausti kur. QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 10 11, 16:59) na taip ....ir kituose forumuose nelabai.... na jei ka rasiu, pranesiu tai va, paskambinau tai pazistamai ir uzklausiau. sake, pertraukinejo UAB Ilana. ji yra kazkur Sierakausko g., tel. 2651420. dar sake, kad pas juos irgi gobelenus galima issirinkti. QUOTE(Spyrga @ 2005 10 11, 16:13) tai va, paskambinau tai pazistamai ir uzklausiau. sake, pertraukinejo UAB Ilana. ji yra kazkur Sierakausko g., tel. 2651420. dar sake, kad pas juos irgi gobelenus galima issirinkti. oi Spirgute, dekui tau labai, jei ka reikes, klasuk, nesikuklink, zinosiu, padesiu, parekomenduosiu
Na man teko šiek tiek domėtis šia tema - geriausiai dėvisi pusiau sintetiniai gobelenai. Pavyzdžiui sintetika su medvilne, vilna, linu ir t.t. Jei gobelenas gryn sintetinis, gali būti, jog labai trauks į save dulkes, o jei gryn natūralus, velsis, trauksis, dėmes irgi sunkiau valyti.
Pas mus gobelenas medvilnė su sintetika padengta nu bijau apsirikti, bet tikrai sakė kažkokiu tefloniniu sluoksniu, kad dėmės nesigertų. Plius užvalkalai nusiima ir galima valyti. Tik neaišku, ar nesusitrauktų. Tai tiek žinių. Praktiškiausia manau yra oda, bet ir jos visokių išdirbimo būdų yra. Esu girdėjus, jog odinis kopmlektas po pusmečio sutrūkinėjo. Bet dėmių atžvilgiu manau No1.
Vilniuje (Lazdynuose, Architektu g., berods 91) - Melora. Sofai-lovai nauja ruba pasiuvo. Gal nepigiai (350 lt.), bet be priekaistu, siules tvarkingos, lygios, isbaigtas darbas.
Siaip sofos pervilkimas gal pigiau kainuoja ten, bet musu uzvalkalas- nuimamas, su kruva raisteliu, nemazai siuliu. Sintepona patys pirko. Mes gobelena nuvezem. Siulau nuvaziuoti ir pasidereti. Kokybei tai priekaistu jokiu neturim, o mes is priekabesniu... QUOTE(Egloshke @ 2005 10 14, 14:46) Na man teko šiek tiek domėtis šia tema - geriausiai dėvisi pusiau sintetiniai gobelenai. Pavyzdžiui sintetika su medvilne, vilna, linu ir t.t. Jei gobelenas gryn sintetinis, gali būti, jog labai trauks į save dulkes, o jei gryn natūralus, velsis, trauksis, dėmes irgi sunkiau valyti. Pas mus gobelenas medvilnė su sintetika padengta nu bijau apsirikti, bet tikrai sakė kažkokiu tefloniniu sluoksniu, kad dėmės nesigertų. Plius užvalkalai nusiima ir galima valyti. Tik neaišku, ar nesusitrauktų. Tai tiek žinių. Praktiškiausia manau yra oda, bet ir jos visokių išdirbimo būdų yra. Esu girdėjus, jog odinis kopmlektas po pusmečio sutrūkinėjo. Bet dėmių atžvilgiu manau No1. va nors kazkas atsirado, kas gali kazka pasakyti o koks pas jus gobelenas - lietuviskas, uzsienietiskas? ar jus specialiai uzsakinejom, kad gobelena tuo, kaip pavadinai, tefloniniu sluoksniu padengtu ar jau toks buvo pagamintas? nes as jau kazkur internete pasiskaiciau, kad lygtais reiktu toki dalyka specialiai uzsakineti odiniu baldu gal ir noreciau. bet va, turiu katina. nors jam ir nagus karpau, ir jis lygtais baldu nedrasko, bet nenoriu rizikuoti. ka gali zinoti, kaip ilgainiui bus QUOTE(norge @ 2005 10 14, 13:56) Sofai-lovai nauja ruba pasiuvo. Gal nepigiai (350 lt.), bet be priekaistu, siules tvarkingos, lygios, isbaigtas darbas. tai cia normali labai kaina.... mums kai pasake, kad sofa apie 1000 aciu, pasidomesiu.
Sveikos merginos
Turiu tokia problema QUOTE(Spyrga @ 2005 10 14, 13:57) va nors kazkas atsirado, kas gali kazka pasakyti o koks pas jus gobelenas - lietuviskas, uzsienietiskas? ar jus specialiai uzsakinejom, kad gobelena tuo, kaip pavadinai, tefloniniu sluoksniu padengtu ar jau toks buvo pagamintas? nes as jau kazkur internete pasiskaiciau, kad lygtais reiktu toki dalyka specialiai uzsakineti odiniu baldu gal ir noreciau. bet va, turiu katina. nors jam ir nagus karpau, ir jis lygtais baldu nedrasko, bet nenoriu rizikuoti. ka gali zinoti, kaip ilgainiui bus Pas mus baldai daniški, pirkom Dalios balduose, mokėjom nemažai. Dėl to apsauginio sluoksnio, nieko mes neužsakinėjom, kai pasakojo apie gobeleną tai ir pareiškė pardavėja, jog tas gobelenas dengtas apsauginiu teflono sluoksniu... Bet nuo katino nagų jis tikrai neapsaugos Mano draugė neseniai pirko sofkutę Rojaus balduose, Kaune, tai pas ją gobelenas tokia švelni medžiaga (lyg zomša, bet ne zomša ir ne veliūras), tai va į jį katino nagai neįkimba QUOTE(Egloshke @ 2005 10 18, 16:18) Pas mus baldai daniški, pirkom Dalios balduose, mokėjom nemažai. Dėl to apsauginio sluoksnio, nieko mes neužsakinėjom, kai pasakojo apie gobeleną tai ir pareiškė pardavėja, jog tas gobelenas dengtas apsauginiu teflono sluoksniu... Bet nuo katino nagų jis tikrai neapsaugos Mano draugė neseniai pirko sofkutę Rojaus balduose, Kaune, tai pas ją gobelenas tokia švelni medžiaga (lyg zomša, bet ne zomša ir ne veliūras), tai va į jį katino nagai neįkimba bet aplamai jus esate patenkinti tokiu gobelenu ar dabar jau rinktumetes kitoki? QUOTE(Spyrga @ 2005 10 18, 15:22) Na mes jį neilgai naudojame, kol kas nusiskundimų neturiu.
Dar remontuoja Linkmenų g. Pavadinimo nežinau, tik telefoną 2751853. Gal kam pravers
na va, po ilgu ieskojimu sprendimas buvo paprastas - nuleki i gobelenu parduotuve, o jie parekomenduoja koki gera meistra. isirasem i eile nemaza
pamirsau pamineti, rekomendavo Audejo baldiniu gobelenu centre. QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 11 02, 09:19) 1. nuleki i gobelenu parduotuve, o jie parekomenduoja koki gera meistra, rekomendavo Audejo baldiniu gobelenu centre. 2. viena sofa trauks tris savaites 1. Ar ka nors is situ: UAB"Jlana",JzotovosII,UAB"Nikonoras",UAB"Milora",VasilevskioII? 2. Patyres meistras (zinoma priklauso nuo sudetingumo) gali tai atlikti per diena, taciau kai turi daug darbo, atidavimo laikas ilgeja QUOTE(kropka @ 2005 11 02, 13:54) 1. Ar ka nors is situ: UAB"Jlana",JzotovosII,UAB"Nikonoras",UAB"Milora",VasilevskioII? 2. Patyres meistras (zinoma priklauso nuo sudetingumo) gali tai atlikti per diena, taciau kai turi daug darbo, atidavimo laikas ilgeja nega;iu [pasakyti, neturiu cia su savim duomenu, nes mano draugas kalbejosi su tuo meistru bet suzinot galiu, jei yra poreikis.
Sveiki, visi
Taip atsibodo sofos lovos spalva, kad nors Sugalvojau aptraukti ją naujai: norisi spalvingo, įdomaus rašto (gėlėto ar su kokiais spalvingais rutuliais, ornamentais) audinio. Apsilankiau Kaune keliose man žinomose parduotuvėse, bet nieko panašaus neradau O taip norisi mokant pinigus, bent jau gauti tai, ko nori Gal kas žinot kokią parduotuvę ar kokį slaptą kampelį Ačiū už pagalbą
yra gobelenų parduotuvė savanorių pr.,tik tikslaus adreso nežinau: maždaug kitoj gatvės pusėj, priešais anūkėlį, šalia kompiuterių parduotuvės yra didelis toks sovietinis pastatas, tai jame berods IIaukšte....
Kažkada ir mes labai ieškojom gražaus gobeleno savo sofai-kampui
Apvažiavom visas įmanomas ir jaunos šeimos piniginei įkandamų kainų parduotuves Vln, tai iš tiesų dėl minkštų baldų galėčiau rekomenduoti SBA, Ermitažo baldų saloną. Jau išsirinkom baldus iš SBA. Lenkiški. Galite pažiūrėti www.helvetia.com.pl. Neblogi yra ir www.etap-sofa.pl. Gobeleną renkamės tokį panašų į verstą odą. Tik nesu tikra, ar SBA siūlo juos su tefloniniu padengimu. tas tefloninis padengimas gali būti ant įvairių gobelenų ir yra tikrai jėga
Patarčiau, jei bus galimybė, ta rinkitės su teflonine apsauga. Jei kas galit mokėti apie 6-7 tūkst., tai aplankykite Auster baldų saloną Kalvarijų g. Vln. Super baldai, tik mums nelabai ikandami
labai gražių gobelenų nuotraukos yra paskutiname "mano namai" numeryje- Audėjo nauja kolekcija. nuotraukose atrodo įspūdingai, gyvai pamatyti nespėjau.
aš turbūt atsižvelgčiau į gobeleno storumą info iš audėjo puslapio apie baldų audinius
Iš savo praktikos galiu patvirtinti, kad geriausias ir patvariausias baldų rūbas - oda. Jau daugiau nei metus turim odinius šviesiai gelsvo atspalvio baldus ir mažą vaiką (kiek daugiau, nei metukų). Tai šis mūsų sprendimas labai labai pasitvirtino: baldai šviesūs, lengvai valomi, jaukūs, gerai atrodo, netraukia į save dulkių (visos jos nusėda jų paviršiuje ir tereikia tik per jį perbraukti) ir svarbiausia visai nebijo mažų vaikų
Prieš tai turėjome gobelenu trauktus baldus - daugiau tokių nenorėčiau. QUOTE(Violetukas @ 2005 11 13, 22:27) Iš savo praktikos galiu patvirtinti, kad geriausias ir patvariausias baldų rūbas - oda. Jau daugiau nei metus turim odinius šviesiai gelsvo atspalvio baldus ir mažą vaiką (kiek daugiau, nei metukų). Tai šis mūsų sprendimas labai labai pasitvirtino: baldai šviesūs, lengvai valomi, jaukūs, gerai atrodo, netraukia į save dulkių (visos jos nusėda jų paviršiuje ir tereikia tik per jį perbraukti) ir svarbiausia visai nebijo mažų vaikų Prieš tai turėjome gobelenu trauktus baldus - daugiau tokių nenorėčiau. Oda yra gerai. Bet kai namie gyvunas, kuris su nagu gali palikti odoje skyle, tai tenka gerai pagalvoti, ka geriau rinktis - ar gobelena, ar oda. Tokiu atveju as pirmenybe labiau teikiu gobelenui. Juk ne pats graziausias vaizdas, kai oda, kuriais aptraukti baldai, yra visa suvaryta ir skyleta. Tokiu skyliu jau neuztaisysi ir neuzlopysi
Aš kai pirkau sofa-lova SBA balduose, tai man iškarto sake, kad sofa apvilkta stipresniu audiniu, nes ji dažniau naudojama būna. Na ir nusipirkusi mano kačiukas įvertino stiprumą - žinokit sunkiai jam sekasi ją draskyti palyginus su kitomis sofytemis
Todėl manau, kad apvalkalai dar priklauso ir nuo baldo paskirties
butent toj savanoriu prospekto pardej ir pirkau savo gobelena, 22lt/m. ior grazus ir ryskus ir modernus, pirkau 10 m. sofai pervilkti, ir dabar turiui faina sena-nauja sofkute...
vilkau sofa ir dar du fotelius, bei 4 kedes aptrauke, sumokejau 800lt.
Permečiau visus pokalbius apie gobeleną, ir niekur neradau atsakymo:
kur galima kokybiškai ir nelabai brangiai persivilkti gobeleną ant senų baldų? Turim du foteliukus, kurių spalva ir nusitrynęs gobelenas žavesio naujiems namams nepriduoda - o naujų baldų visam namui neprisipirksim iš karto... Kiek maždaug galėtų kainuoti (nors apytiksliai, nes neturiu anei jokio supratimo) dviviečio foteliuko pertraukimas arba kėdės su minkšta atkalte pertraukimas?
firma BJARNUM praeitais ar uzpraeitais metais baldu parodoje pristate baldinius audinius, neblogu buvo. Kaunas, Drobes g. 66.
www. bjarnum.lt QUOTE(norge @ 2005 10 14, 15:56) Lazdynuose, Architektu gatveje, berods 91- Melora. Sofai-lovai nauja ruba pasiuvo. Gal nepigiai (350 lt.), bet be priekaistu, siules tvarkingos, lygios, isbaigtas darbas. Siaip sofos pervilkimas gal pigiau kainuoja ten, bet musu uzvalkalas- nuimamas, su kruva raisteliu, nemazai siuliu. Sintepona patys pirko. Mes gobelena nuvezem. Siulau nuvaziuoti ir pasidereti. Kokybei tai priekaistu jokiu neturim, o mes is priekabesniu... Būtų įdomu, ar jie lovą patys pasiima, ar nugabenti man reiktų. Ir gal kokį jų numeriuką galėtum pasiūlyti?
Aha, man irgi reiktų numeriuko.
Kažkaip pražiopsojau šią žinutę ieškodama
Savanorių pr. 287,
Audejo firmine parduotuve
neperseniausiai Kauno dienoj buvo skelbimas, kad prekiauja itališkais gobelenais ir užuolaidomis didmeninėmis kainomis. Adresas - Nemuno g. 10 (lygtai), netoli gaisrinės.
Esu siek tiek padirbusi baldu salonuose, tad gal kam padesiu su savo komentarais. Gobelenu yra ivairiausiu, jei jums priimtini baldai nepatinka su siulomu gobelenu gana dazna parduotuve sutiks juos aptraukti jusu norimu ir issirinktu gobelenu (Gaila to baidosi didziosios parduotuves SBA baldai ir pan.). Nepatingekit apvazineti ir paziureti po baldiniu audiniu parduotuves. Pries kelis metus labai teigiami atsiliepimai buvo apie " Litenos" parduodamus audinius. Verta nuvaziuoti, net jei suradote parduotuveje jums priimtina audini ir jo spalva todel, nes ant didelio ploto pasimato daug daugiau detaliu, audinys gali nuo to patamseti, pasvieseti
Apie sudeti. Kuo daugiau medvilnes tuo greiciau audinys susideves. Pamenu, kad zmones pirkosi sofa su 70 proc. medvilnes turinciu gobelenu. Jie pirkosi lizingu 12 men. Praejus 10 men. jie jau vel atejo pas mus, todel, kad gobelenas jau neatlaike nuolatinio naudojimo Dar is savo patirties galiu rekomenduoti barchatinius audinius, dauguma ju sintetiniai, bet super gerai valomi. Atsparus trinciai ir jei yra mazu vaiku nepamainomas dalykas. Jei labai bijote teplumo rinkites marguti gobelena ji paderindami su kontrastingu vienspalviu gobelenu. Patikekit vaizdas gali buti Dirbtina oda gerai, bet ji gana greitai suskilineja, nutrupa Kas dar? Labai pigiais audiniais nesizavekite, nes jie nebus nei atsparus, nei geri. Imanomas tampymasis, nuo sedejimo atsiradusios rauksles ir pan. Tas pats budinga ir daug medvilnes turintiems gobelenams. Pardaveja siulydama baldus turi ismanyti ir apie ju gobelenus, daznai vyksta baldiniu audiniu parduotuviu prezentacijos ir pan. kur pardavejams teikiama si informacija. Tik gal nenoras ilgai aiskinti jas privercia atsakyti, kad visi geri Kas liecia pacius baldus vel atskira tema. Galeciau kalbeti ir kalbeti, bet gal jau ir uzteks |