atejo laikas ruošti krapus. Šaldytuvo kamera ne per didžiausia - ką pasiūlysite?
As saldau,labai skanu i kokia sriubyte ziema....
as irgi saldau supjaustytus kameroj.Gal kas papasakos kaip juos reikia sudyti ar taip pat kaip rugstynes?
Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų.
vakar prisikarpiau krapu ir dziovinu. paskui pabandysiu sudyti.... o šaldytus darysiu turbut rudeniop
šaldau visą laiką rudeniop. nuplaunu, tada dedu ant maistinės plėvelės, susuku tokias dešrasir sudedu į šaldiklį.
nusprendziau visus tris budus isbandyti
Gal dar zinote kas nors kokiu sūdymo receptu? QUOTE(allegro @ 2007 06 25, 09:14) Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų. Aš taip pat sūdau, bet tada jau druskos tai nededu į sriubą. Ir užsišaldau, išplaunu susipjaustau idedu į celofaninį maišelį ir į šaldyklį. QUOTE(allegro @ 2007 06 25, 09:14) Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų. Aš ir taip darau. Labai skanu, kai ant virtų bulvių pabarstai nedaug.
aš krapus tik šaldau, tai geriausias variantas
Man patinka džiovinti krapai. Bandžiau dėti šviežius į kamerą, tai kai atšilo, gavosi košė. Draugė patarė dėti į šaldiklį, sakė, kad krapai tada būna traškūs, labai patiko.
Ankščiau sūdydavau bet po kelių mėnesių jie paruduodavo, tai dabar tik šaldau
kalbinu vyra isigyti saldikli - juk ir uogas, ir grybus, ir visas kitas gerybes reiks pasisaldyti.... Jau tikiu, kad tai geriausias variantas
šaldau- susuku kaip dešrą į maišelį- paskui patogu atsipjaut kiek reikia ir vėl į šaldiklį.
Truputuka pasidžovinu,irgi bandžiau sūdyti tai paruduodavo.O taip tai smulkiai susipjaustau ir į šaldiklį.
Pas mus krapai - prabanga.Tai jei surandu pirkiti,tai labai daug uzperku ir uzsaldau
smulkiai supjaustau ir šaldau
tai gal kuri zinot koki nebrangu saldikli?
Krapus šaldau
Šaldau irgi nesūdytus
Nusiskinu darže, nuplaunu, gerai nupurtau, tada palieku kuriam laikui, kad vanduo nudžiūtų, o tada susmulkinu ir į specialų indą įdėjusi dedu į šaldiklį. Išsilaiko iki kito krapų sezono, o kadangi labai mėgstu šaltibarščius tai
Aš supjaustau krapus ir į stiklainiuką sliuoksniuoju su druska dar iki šiol turiu praitu metų, patamsėją truputį, bet ant bulvių virtų kaip skaniai, o kvapas kaip šviežių.Kai sriubon keliauna tai mažiau druskos dedu ir tiek. Šaldyt gal ir neblogai, bet vietos reik turėt šaldiklyje, o ten pas mane viską užima uogos ir grybai. QUOTE(hilin @ 2007 08 02, 17:29) Aš supjaustau krapus ir į stiklainiuką sliuoksniuoju su druska dar iki šiol turiu praitu metų, patamsėją truputį, bet ant bulvių virtų kaip skaniai, o kvapas kaip šviežių.Kai sriubon keliauna tai mažiau druskos dedu ir tiek. Šaldyt gal ir neblogai, bet vietos reik turėt šaldiklyje, o ten pas mane viską užima uogos ir grybai. Aš irgi šaldau, nors ankščiau, kai neturėjom šaldiklio irgi sūdydavau ir visai nieko būdavo. Tik šaldyti praprasčiau, o ir vietos, jei dėti į maišelį, manau kokį tarpelį galima surasti, nors aš dedu į nedidelius stiklainukus. MMM, koks malonus kvapas virtuvėje pasklinda žiemą, kai ant virtų bulvių krapukų užbarstau.
As irgi manau, kad geriausias budas - saldyti. Saldau ir kitus prieskonius - bazilika, raudoneli, kalendra... Tik nesuprantu, kam jus smulkinat pries uzsaldydamos? Juk susalusios zoles ir taip sutrupa .
Kadangi pas mus krapai - deficitas,tai kai gaunu iskart uzsaldau,nes sudyti,dziovinti man
Aš tai arba šaldau arba sūdau, kartais ir tokių ir tokių turiu.Beje petražoles irgi taip pat .
Krapus nuplaunu, nusausinu, supjaustau smulkiai ir sudedu į dėželes, paskui į šaldiklį. Kai reikia , pakabinu šaukšteliu, kiek reikia. Labai gerai ir patogu.
Tikrai geriau nesuditi krapu, nes druska dabar neaiškios kokybės. Parduodama kur chemijos gaminiai.
aš irgi šaldau krapus, bet nežinojau kad galima ir bazilikus šaldyt, reikės pabandyti
as irgi smulkiai supjausciusi saldau, bandziau dziovinti, bet kazkoks skonis man ne tas - saldyti geriausiai
as tai saldau,nedideliais pundeliais suvynioju i folga.
saldau Tuperware dezutese, puikiai issilaiko, iki naujo derlaius
o aš šaldau "Jogio" jogurto indeliuose- jie kieti, lengvai atsidaro. Daugokai vietos užima, bet dėl krapų negaila paaukoti vieną kamerą
O aš pernai buvau pasidarius laaabai paprastai. Susmulkinau, į puslitrinį, užvariau gerą v. šaukštą druskos, pamaklinau ir viskas. Visur naudojau, tik tada jau patiekalų nesūdžiau.
As - tik uz saldytus krapus. Na, bent jau lyginant su dziovintais, jie man zymiai skanesni. Prisisaldziau siemet pora kibireliu nuo majonezo ir dar kelias mazesnes dezutes, bet dabar galvoju, kad reikes dar pabandyt nusipirkti (jeigu dar yra). Mums tai vienas geriausiu prieskoniu sriuboms, troskiniams ir pan. O be to ir vitaminu turbut taip daugiau islieka
QUOTE(Peledziukas @ 2007 09 27, 14:05) As - tik uz saldytus krapus. Na, bent jau lyginant su dziovintais, jie man zymiai skanesni. Prisisaldziau siemet pora kibireliu nuo majonezo ir dar kelias mazesnes dezutes, bet dabar galvoju, kad reikes dar pabandyt nusipirkti (jeigu dar yra). Mums tai vienas geriausiu prieskoniu sriuboms, troskiniams ir pan. O be to ir vitaminu turbut taip daugiau islieka As-taip pat tik uz saltytus Nupjaunu 15cm.ugtelejusius krapus,nuplaunu ir smulkiai supjauscius sudedu i saldymo indelius,na ir pirmyn i saldykli Beja,Kaunietem galeciau savaitgali parvezti atliekamu graziuoliuku Kas susidomes gali rasyti man i aŽ
As tai krapus ziemai ruosiu labai paprastai: nuskabau krapu sakeles,jas smulkiai supjaustau ir dedu i paprasta polietilenini maiseli ir saldiklin.
Šaldau ,nes taip geriausia ir kvapniausia
smulkiai supjaustau ir saldau
Saldau. Jaunus, neperaugusius krapus nuplaunu, nukratau, smulkiai supjaustau ir sudedu i mazus plastikinius indelius (i tokius indelius prekybos centruose sveriamas misraines deda). Dedu visur: ir i sriubas ir i misraines ir i ant virtu bulviu...
Šaldau ir as,nuplaunu nusausinu nuskabau šakeles ,dedu i indeli ir i kamera.
|