Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Krapų ruošimas žiemai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4
vauga
atejo laikas ruošti krapus. Šaldytuvo kamera ne per didžiausia - ką pasiūlysite? mirksiukas.gif
d-oncek
QUOTE(vauga @ 2007 06 24, 19:23)
atejo laikas ruošti krapus. Šaldytuvo kamera ne per didžiausia  - ką pasiūlysite?  mirksiukas.gif
*


Sausus supjaustau ir i dezute,maiseli-i kamera.Jokios druskos nereikia.Laikosi iki pavasario. biggrin.gif
rosenda
As saldau,labai skanu i kokia sriubyte ziema....
kamuoliukas
as irgi saldau supjaustytus kameroj.Gal kas papasakos kaip juos reikia sudyti ar taip pat kaip rugstynes? blush2.gif
allegro
Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų.
vauga
vakar prisikarpiau krapu ir dziovinu. paskui pabandysiu sudyti.... o šaldytus darysiu turbut rudeniop wink.gif
arden
šaldau visą laiką rudeniop. nuplaunu, tada dedu ant maistinės plėvelės, susuku tokias dešrasir sudedu į šaldiklį.
vauga
nusprendziau visus tris budus isbandyti wink.gif
Gal dar zinote kas nors kokiu sūdymo receptu?
Alantė
QUOTE(allegro @ 2007 06 25, 09:14)
Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų.
*


Aš taip pat sūdau, bet tada jau druskos tai nededu į sriubą. Ir užsišaldau, išplaunu susipjaustau idedu į celofaninį maišelį ir į šaldyklį.
neringagsl
QUOTE(allegro @ 2007 06 25, 09:14)
Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų.
*


Aš ir taip darau. Labai skanu, kai ant virtų bulvių pabarstai nedaug. essen.gif
jurginėlis
aš krapus tik šaldau, tai geriausias variantas biggrin.gif
vėtrė
Man patinka džiovinti krapai. Bandžiau dėti šviežius į kamerą, tai kai atšilo, gavosi košė. Draugė patarė dėti į šaldiklį, sakė, kad krapai tada būna traškūs, labai patiko.
Nightbird
Ankščiau sūdydavau bet po kelių mėnesių jie paruduodavo, tai dabar tik šaldau
DaTo
QUOTE(jurginėlis @ 2007 07 02, 07:26)
aš krapus tik šaldau, tai geriausias variantas biggrin.gif
*


pritariu kad geriausias variantas,aš tai pat šaldau krapus smile.gif
vauga
kalbinu vyra isigyti saldikli - juk ir uogas, ir grybus, ir visas kitas gerybes reiks pasisaldyti.... Jau tikiu, kad tai geriausias variantas wink.gif
Arrivederici
šaldau- susuku kaip dešrą į maišelį- paskui patogu atsipjaut kiek reikia ir vėl į šaldiklį.
Elmiko
Truputuka pasidžovinu,irgi bandžiau sūdyti tai paruduodavo.O taip tai smulkiai susipjaustau ir į šaldiklį.
Mintibutė
Pas mus krapai - prabanga.Tai jei surandu pirkiti,tai labai daug uzperku ir uzsaldau ax.gif Dziovinti man nelabai,na o sudyti isvis nesamone.
arabeska
biggrin.gif Šaldau thumbup.gif thumbup.gif bandžiau sūdyti,džiovinti schmoll.gif šaldyti geriausi ax.gif
mokka
smulkiai supjaustau ir šaldau smile.gif
vauga
tai gal kuri zinot koki nebrangu saldikli? tongue.gif nes sugalvojau, kad reik gi ir uogu, grybu prisisaldyt, dar petrazoliu, krapu... reikia atskiro saldiklio wink.gif
milka
Krapus šaldau 4u.gif Smulkiai supjaustau ir į mažas plastmasines dežutes 4u.gif
Aga
Šaldau irgi nesūdytus ax.gif
Fenomenali
Nusiskinu darže, nuplaunu, gerai nupurtau, tada palieku kuriam laikui, kad vanduo nudžiūtų, o tada susmulkinu ir į specialų indą įdėjusi dedu į šaldiklį. Išsilaiko iki kito krapų sezono, o kadangi labai mėgstu šaltibarščius tai thumbup.gif
kriskol
g.gif Keista kad visos sako, kad sūdyti neskanūs.
Aš supjaustau krapus ir į stiklainiuką sliuoksniuoju su druska dar iki šiol turiu praitu metų, patamsėją truputį, bet ant bulvių virtų kaip skaniai, o kvapas kaip šviežių.Kai sriubon keliauna tai mažiau druskos dedu ir tiek.
Šaldyt gal ir neblogai, bet vietos reik turėt šaldiklyje, o ten pas mane viską užima uogos ir grybai. verysad.gif
Dangviva
QUOTE(hilin @ 2007 08 02, 17:29)
g.gif Keista kad visos sako, kad sūdyti neskanūs.
Aš supjaustau krapus ir į stiklainiuką sliuoksniuoju su druska dar iki šiol turiu praitu metų, patamsėją truputį, bet ant bulvių virtų kaip skaniai, o kvapas kaip šviežių.Kai sriubon keliauna tai mažiau druskos dedu ir tiek.
Šaldyt gal ir neblogai, bet vietos reik turėt šaldiklyje, o ten pas mane viską užima uogos ir grybai. verysad.gif
*




Aš irgi šaldau, nors ankščiau, kai neturėjom šaldiklio irgi sūdydavau ir visai nieko būdavo. Tik šaldyti praprasčiau, o ir vietos, jei dėti į maišelį, manau kokį tarpelį galima surasti, nors aš dedu į nedidelius stiklainukus. MMM, koks malonus kvapas virtuvėje pasklinda žiemą, kai ant virtų bulvių krapukų užbarstau.
Loretoidas
As irgi manau, kad geriausias budas - saldyti. Saldau ir kitus prieskonius - bazilika, raudoneli, kalendra... Tik nesuprantu, kam jus smulkinat pries uzsaldydamos? Juk susalusios zoles ir taip sutrupa . biggrin.gif
Mintibutė
Kadangi pas mus krapai - deficitas,tai kai gaunu iskart uzsaldau,nes sudyti,dziovinti man schmoll.gif
taiptaip
Aš tai arba šaldau arba sūdau, kartais ir tokių ir tokių turiu.Beje petražoles irgi taip pat .
staselė
Krapus nuplaunu, nusausinu, supjaustau smulkiai ir sudedu į dėželes, paskui į šaldiklį. Kai reikia , pakabinu šaukšteliu, kiek reikia. Labai gerai ir patogu.
vyšniux
QUOTE(staselė @ 2007 08 14, 10:54)
Krapus nuplaunu,  nusausinu, supjaustau smulkiai ir sudedu į dėželes, paskui į šaldiklį. Kai reikia , pakabinu šaukšteliu, kiek reikia. Labai gerai ir patogu.
*


As lygiai taip pat ruosiu krapelius ziemuzei drinks_cheers.gif
degu
QUOTE(d-oncek @ 2007 06 24, 20:43)
Sausus supjaustau ir i dezute,maiseli-i kamera.Jokios druskos nereikia.Laikosi iki pavasario. biggrin.gif
*



AS irgi taip pat thumbup.gif
espana
QUOTE(staselė @ 2007 08 14, 09:54)
Krapus nuplaunu,  nusausinu, supjaustau smulkiai ir sudedu į dėželes, paskui į šaldiklį. Kai reikia , pakabinu šaukšteliu, kiek reikia. Labai gerai ir patogu.
*


ir as taip pat darau, ir nieko nesudau 4u.gif
Buel
Tikrai geriau nesuditi krapu, nes druska dabar neaiškios kokybės. Parduodama kur chemijos gaminiai. g.gif
AUSRELINA
aš irgi šaldau krapus, bet nežinojau kad galima ir bazilikus šaldyt, reikės pabandyti
Martita
as irgi smulkiai supjausciusi saldau, bandziau dziovinti, bet kazkoks skonis man ne tas - saldyti geriausiai
nnina
as tai saldau,nedideliais pundeliais suvynioju i folga. mirksiukas.gif
Zylute1
QUOTE(d-oncek @ 2007 06 24, 20:43)
Sausus supjaustau ir i dezute,maiseli-i kamera.Jokios druskos nereikia.Laikosi iki pavasario. biggrin.gif
*



thumbup.gif as taip pat darau drinks_cheers.gif
Lukrecij@
4u.gif
saldau Tuperware dezutese, puikiai issilaiko, iki naujo derlaius
Bebre
QUOTE(Lukrecij@ @ 2007 09 11, 20:56)
4u.gif
saldau Tuperware dezutese, puikiai issilaiko, iki naujo derlaius
*


Aš irgi .pernai pabandžiau tai patiko
mystical
o aš šaldau "Jogio" jogurto indeliuose- jie kieti, lengvai atsidaro. Daugokai vietos užima, bet dėl krapų negaila paaukoti vieną kamerą smile.gif . Šiemet užsišaldžiau 8 tuos prikimštus indelius, bet iki pavasario gali ir pritrūkti
Rinesa
O aš pernai buvau pasidarius laaabai paprastai. Susmulkinau, į puslitrinį, užvariau gerą v. šaukštą druskos, pamaklinau ir viskas. Visur naudojau, tik tada jau patiekalų nesūdžiau. wink.gif
Peledziukas
As - tik uz saldytus krapus. Na, bent jau lyginant su dziovintais, jie man zymiai skanesni. Prisisaldziau siemet pora kibireliu nuo majonezo ir dar kelias mazesnes dezutes, bet dabar galvoju, kad reikes dar pabandyt nusipirkti (jeigu dar yra). Mums tai vienas geriausiu prieskoniu sriuboms, troskiniams ir pan. O be to ir vitaminu turbut taip daugiau islieka mirksiukas.gif
vyšniux
QUOTE(Peledziukas @ 2007 09 27, 14:05)
As - tik uz saldytus krapus. Na, bent jau lyginant su dziovintais, jie man zymiai skanesni. Prisisaldziau siemet pora kibireliu nuo majonezo ir dar kelias mazesnes dezutes, bet dabar galvoju, kad reikes dar pabandyt nusipirkti (jeigu dar yra). Mums tai vienas geriausiu prieskoniu sriuboms, troskiniams ir pan. O be to ir vitaminu turbut taip daugiau islieka  mirksiukas.gif
*


As-taip pat tik uz saltytus drinks_cheers.gif .
Nupjaunu 15cm.ugtelejusius krapus,nuplaunu ir smulkiai supjauscius sudedu i saldymo indelius,na ir pirmyn i saldykli smile.gif
Beja,Kaunietem galeciau savaitgali parvezti atliekamu graziuoliuku smile.gif ,nes sodyboj pasisodinau kaip tik rudens naudojimui tongue.gif .
Kas susidomes gali rasyti man i aŽ mirksiukas.gif
villyte
QUOTE(Zylute1 @ 2007 09 09, 14:21)
thumbup.gif  as taip pat darau  drinks_cheers.gif
*


as irgi taip darau smile.gif
Barita
As tai krapus ziemai ruosiu labai paprastai: nuskabau krapu sakeles,jas smulkiai supjaustau ir dedu i paprasta polietilenini maiseli ir saldiklin. mirksiukas.gif
arabeska
Šaldau ,nes taip geriausia ir kvapniausia thumbup.gif
meskius
smulkiai supjaustau ir saldau thumbup.gif
Profit
Saldau. Jaunus, neperaugusius krapus nuplaunu, nukratau, smulkiai supjaustau ir sudedu i mazus plastikinius indelius (i tokius indelius prekybos centruose sveriamas misraines deda). Dedu visur: ir i sriubas ir i misraines ir i ant virtu bulviu... thumbup.gif
"Dior"
Šaldau ir as,nuplaunu nusausinu nuskabau šakeles ,dedu i indeli ir i kamera. wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.